Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Türk Tekstil ...

Türk Tekstil Yan Sanayi, Sürdürebilir Ürünleri ile Moda Devlerinin Radarına Girdi

Sürdürülebilir Ürünlerin Tekstil Sektöründeki Yükselişi, İhracat Rakamlarına Yansıyor

22.01.2021 – Türk tekstil yan sanayi, dünyaca ünlü moda devlerinin radarında. Sürdürülebilir ürünlerin tekstil sektöründeki yükselişi, ihracat rakamlarına da yansıyor. Form Düğme, sürdürülebilir ürünlerden ürettiği çeşitli form ve boyutlardaki düğmeleri dünyaca ünlü moda devlerine satıyor.

Avrupa markalarının talep ettiği özgün tasarım ve yüksek teknolojili üretim hatlarına sahip olduklarını ifade eden Form Düğme Kurucu Ortağı Mustafa Oktay, “Hedefimiz 2021’de sürdürülebilir ürünlerin ihracatındaki payı daha da artırmak” dedi.

Türk tekstil sektörünün sahip olduğu tasarım ve üretim gücü, dünyaca ünlü moda devlerinin dikkatini çekmeye devam ediyor. Tekstil yan sanayinin en güçlü oyuncularından biri olan Form Düğme’nin farklı iklim ve ülkelerden edindiği hammaddelerden ürettiği çeşitli form ve boyutlardaki düğmeleri dünyaca ünlü moda devleri kullanıyor.

Hedef sürdürülebilir ürünlerin ihracatındaki payı artırmak

Tekstil sektörünün yılda 1,2 milyon ton karbon emisyonuna neden olduğu biliniyor. Tekstil ürünlerinin yüzde 85’inin geri dönüştürülememesi bu alandaki hassasiyeti daha da artırıyor. Bu nedenle sürdürülebilir malzemelerin önemi her geçen gün daha da artıyor. Hindistan’dan getirdiği kokonatları, Ekvador’dan getirdiği korozoları ve ülkemizin en önemli tarım ürünlerinden biri olan pamuğu düğmeye dönüştürerek tekstilin dünya devlerine satıyor. Form Düğme ayrıca Ar-Ge çalışmaları sonucunda birçok yenilikçi ürünü de sektöre kazandırıyor. Karadeniz’den getirdiği fındık kabuklarını öğüterek düğme haline dönüştüren Form Düğme, ekonomik katma değer sağlamaya devam ederek doğal sarf malzemelerinden oluşturduğu ürün grubunu genişletmeyi hedefliyor.

Sürdürülebilir üretim modelinin tüm dünyada değer kazanmasıyla birlikte %100 doğal ve ekolojik olan düğmelerin üretim hacminde artış olduğunu belirten Form Düğme Kurucu Ortağı Mustafa Oktay; “Tekstil sektöründeki dünya devleri için sürdürülebilir ürünler artık bir seçenek değil zorunluluk. Form düğme olarak yıllar evvel bu alana odaklanarak yatırımlarımızı da bu doğrultuda gerçekleştirdik. Teknolojik yatırımlarımız ve Ar-Ge çalışmalarımızla ihracatımızın satış içindeki payı %40 oranlarına yükseldi. Form Düğme olarak en önemli amacımız Türkiye ekonomisine katma değer sağlamak. İspanya, İngiltere, İtalya, Romanya, Almanya, Hindistan, Fas, Çin ve Bangladeş gibi ülkelere korozo, boynuz, kemik, kokonat, tahta, pamuk ve sedef gibi doğal hammaddelerden ürettiğimiz sürdürülebilir ürünlerimizi ihraç ediyoruz. H&M, Tommy Hilfiger, Zara, Mango, Massimo Dutti, Ted Baker, River Island, Next, Scotch&Soda, Marco Polo ve Daniel Hechter gibi tekstil markalarına özel üretimler gerçekleştiriyoruz. Dünyaca ünlü moda devlerinin adeta iyi yakasını bir araya getiriyoruz.” dedi. Oktay ayrıca pandeminin tekstil sektöründe yaşattığı zorlu sürece rağmen, 2020 yılında hedeflenen büyüme rakamlarının altına düşmediklerini ve aylık 100 milyon adet düğme ürettiklerini ifade etti.