Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Teksan jenera...

Teksan jeneratörleri 7 kıtada 130’dan fazla ülkeye enerji veriyor

23.03.2022 – Hastane, veri merkezi, fabrika ya da ev fark etmeksizin hayatın olduğu her yerde kesintisiz enerji, günümüzün en önemli ihtiyaçlardan biri konumunda. Mevcut kaynaklar, her geçen gün artan enerji ihtiyacını karşılayamıyor. Elektrik enerjisine kesintisiz ulaşımda büyük rol oynayan jeneratörler, hayatın normal seyrinde ilerlemesi için olmazsa olmazlar listesinde üst sıralarda yer alıyor. Yıllık 15 bin adet ile Türkiye’nin en yüksek yerli jeneratör üretim kapasitesine sahip olan Teksan, 7 kıtada 130’dan fazla ülkeye jeneratörlerini ulaştırarak ihtiyaç duyulan her yerde kesintisiz enerji sağlıyor. Şebeke elektriğinin hiç olmadığı bölgelerde ise jeneratörler, birincil enerji kaynağı olarak hayati önem taşıyor. 

Dijitalleşme durdurulamaz bir hızla ilerlerken kesintisiz enerjinin önemi de her geçen gün artıyor. Bugün enerjinin olmaması; sağlıkta, ekonomide, sanayide, eğitimde kısaca hayatın olduğu her yerde birçok sorunun ortaya çıkması demek.  Jeneratörler, elektrik kesintileri anında yedek güç, şebekesiz alanlarda ise ana güç kaynağı olarak büyük önem taşıyor. Elbette her şeyde olduğu gibi jeneratörde de kalite, performansı doğrudan etkiliyor.

Türkiye’nin öncü jeneratör üreticilerinden Teksan, tam 28 yıldır kaliteli ve güvenilir ürünleri ile ulusal ve uluslararası pek çok önemli projede tercih ediliyor. Şirketin ana ürün grubunda yer alan dizel jeneratör setleri, 9kVA’dan başlayarak 3.125kVA güce kadar ulaşıyor. Teksan ürün gamında yer alan jeneratörler; dayanıklı kompakt yapısı, düşük ses seviyesi ve kolay kullanım özelliği ile Türkiye’nin yanı sıra pek çok ülkede de yoğun talep görüyor.

Teksan mühendislerince geliştirilen yeni nesil jeneratör serisi sadece teknik özellikleri ile değil, dikkat çekici dış görünüşü ile de fark yaratıyor. Teksan mühendislerinin geliştirdiği Tashfoam süngerler, jeneratörlerde en çok şikâyet edilen gürültü sorununu çözerken alev almama özelliği ile de ekstra güvenlik sağlıyor. Depreme ve her türlü dış etkiye dayanıklı yeni nesil dizel jeneratör serisi, taşıma ve nakliyede de büyük kolaylık imkanı tanıyor.

Projeye özel terzi işi çözümler üreten Teksan, iklim ya da arazi koşulları ne olursa olsun sorunsuz çalışan jeneratörleri ile dünyaya enerji sağlıyor. Dayanıklılığı 3 bin saatlik tuz testi ile kanıtlanmış olan Teksan jeneratörler; çölden kutuplara, okyanustan en yüksek dağların zirvesine kadar her koşula uyum sağlıyor. Alanında dünyanın önde gelen uluslararası akredite test ve sertifikasyon firması VMC Group tarafından ilgili standartlara göre istenen zorlu sismik dayanım testlerini üstün bir performansla geçen Teksan markalı jeneratörler, 9 şiddetindeki depremde bile güvenli bir şekilde çalışabiliyor.

Tüm üretim süreçlerini önce insan anlayışıyla sürdüren Teksan, müşterilerin ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmek için Ar-Ge ve inovasyona önemli yatırımlar yapıyor. Ürün gamında dizel, doğalgazlı ve biyogazlı jeneratör setleri, portatif jeneratörler yanında kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri, hibrit güç sistemleri, biyogaz çözümleri, mobil ve solar aydınlatma kuleleri bulunan şirket, bu ürün grupları altında 700’ü aşan modeli ile dünya için kesintisiz enerji üretiyor.

 

Teksan Türkiye’nin İlk Hibrit Lokomotif Jeneratörünü Üretti

12.11.2021 – Kesintisiz enerji çözümleri sektörünün yenilikçi şirketi Teksan, Türkiye’nin ilk yerli hibrit lokomotifi için geliştirdiği jeneratörünü SAHA EXPO 2021 Savunma Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nda görücüye çıkardı. Bu proje ile dünyanın sayılı üreticileri arasına adını yazdıran Teksan, hibrit lokomotif jeneratörü ile fuarın yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Savunma sanayisinin devlerini 10-13 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde bir araya getirecek olan SAHA EXPO, 15 Kasım’dan sonra ise sanal olarak faaliyetlerine devam edecek. Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından desteklenen fuarda Teksan, hibrit lokomotif jeneratörünü sergiliyor.

Yerli üretim ve istihdama öncelik veren Teksan, güçlü Ar-Ge Merkezi ve yenilikçi teknolojileri ile ilkleri gerçekleştiren bir enerji çözümleri şirketi olarak dikkat çekiyor. Teksan, Genco, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ) ve ASELSAN iş birliğiyle Eskişehir’de TCDD Taşımacılık A.Ş. için üretilen Türkiye’nin ilk yerli hibrit lokomotifinin jeneratörüne de imza atarak öncü konumunu bir kez ortaya koyuyor.

Dünyada hibrit lokomotif jeneratörünü üretebilen sayılı üreticiler arasına girmeyi başaran Teksan, Türkiye’de bir ilk olan hibrit lokomotif jeneratörünü ilk kez Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO 2021’de tanıtıyor.

Demiryolu sanayinin yeni teknoloji ile verimlileşmesinde çok önemli bir adım olan hibrit lokomotif, 300 kW dizel hibrit jeneratör seti ve 400 kWh batarya güç kaynağına sahip. Çevre dostu hibrit manevra lokomotifin batarya gruplarını şarj edecek ve ihtiyaç durumunda yedek güç olarak devreye girecek hibrit jeneratör sayesinde manevra sırasında yüzde 40 gibi yüksek bir yakıt tasarrufu sağlanabilecek. Ayrıca emisyonu indirgemek için kullanılan Seçici Katalitik İndirgeme sistemi (SCR) de ürünün çevreci özelliğini destekliyor.
Tasarım ve üretimi Türk şirketleri tarafından yapılan ilk yerli hibrit manevra lokomotifi TCDD Taşımacılık için hizmet verecek. Türkiye böylece dünyada bu teknolojiye sahip 4.’ncü ülke olmayı başardı. Hibrit manevra lokomotifin yüzde 60 yerlilik oranının seri üretime geçildiğinde yüzde 80’e çıkması hedefleniyor. Teksan ilerleyen dönemde projenin yerlilik oranının artırılmasına katkı verecek çalışmaları da hayata geçirmeyi hedefliyor.
Teksan Hibrit Lokomotif Jeneratörü daha yakından incelemek isteyenler 10-13 Kasım tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek SAHA EXPO 2021 Fuarı’nın 5. Salonunda yer alan 5L– 10 no’lu Teksan standını ziyaret edebilirler.

 

Teksan Yerli Motorlu Jeneratörlerini 3 Kıtaya İhraç Ediyor

Teksan, Ford Ecoturq Motorlu Jeneratör
Teksan, Ford Ecoturq Motorlu Jeneratör

23.12.2020 – Türkiye’nin en yüksek jeneratör üretim kapasitesine sahip fabrikalarında son teknolojiyi kullanarak ürettiği ürünlerini 130’dan fazla ülkeye ulaştıran Teksan, yerli ürün ihracatıyla da ülkemize değer katıyor. Jeneratör pazarının motordaki dışa bağımlılığını azaltacak yerli ürünleri ile ihracata odaklanan firma, yerli üretim jeneratörlerini Asya, Avrupa, Afrika kıtalarına ihraç ederek büyük bir başarıya imza attı. 2019 yılına göre yerli motorlu jeneratörlerin ihracatı yüzde 30’un üzerinde artış gösterirken önümüzdeki dönemde bu rakamı daha da yukarıya taşımayı hedefliyor. 

Yerli üretimi benimseyen Teksan, inovatif ürünlerden oluşan ihracatı ile bayrağımızı 130’dan fazla ülkede dalgalandırıyor. Yeni pazarlara açılma konusunda başarılı bir pazarlama stratejisi izleyen ve üretiminin yüzde 65’ini ihraç eden şirket, İhracatın En Hızlı Büyüyen Firmaları arasında yer alıyor. Global büyüme hedefleri doğrultusunda ilkini İngiltere’de açtığı yurtdışı ofisleri ile yakın gelecekte ihracatta çarpan etkisi yakalamayı da hedefliyor.

Jeneratör sektöründe en büyük ithal kalemini motor oluşturuyor. Teksan, yerli üretim Yavuz Motor’un yanı sıra Ford Otosan ile birlikte jeneratörde kullanmak üzere geliştirdiği Ecotorq motoru ile 75 – 550 kVA güç aralığındaki yerli motorlu jeneratör setleri ile dışa bağımlılığı azaltma noktasında önemli bir misyon üstleniyor.

Türkiye ekonomisine katma değer sağlamanın ve istihdamı artırmanın en büyük amaçlarından biri olduğunu belirten Teksan Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Ata Tuncer, şunları söyledi: “Ülkemizde ürettiğimiz ürünlerimizi yurtdışı pazarlara sunarak hem ülkemizin tanıtımını yapıyor hem de Türkiye ekonomisinin çarklarının dönmesine katkı sağlıyoruz. Avrupa, Ortadoğu, Rusya ve Türki Cumhuriyetler, Kuzey ve Orta Afrika gibi yakın pazarların yanında Güney Amerika ve Asya ülkelerine gerçekleştirdiğimiz satışlarla ihracat pazarlarımızı çeşitlendiriyoruz. Dünya genelinde yaygın bir bayii ağımız var. Bunun yanında Turquality Destek Programı kapsamında ilkini İngiltere’nin Birmingham şehrinde açtığımız yurtdışı ofislerimizle küresel pazardan aldığımız payı artırmak niyetindeyiz. Önümüzdeki dönemde yeni ofislerimizle ihracat atağımızı katlayacağız.”

Covid 19 salgını ile birlikte ülkeler bazında yaşanan içe kapanmanın yerli üretimin önemini teyit ettiğini söyleyen Ebru Ata Tuncer; “Her zaman yerli üretime öncelik veren bir firmayız. Sektör olarak ithalatımızın en büyük kalemini motor oluşturuyor. Teksan olarak yerli motor yapan firmalarımızı destekliyor ve gerçekleştirdiğimiz iş birlikleriyle dışa bağımlılığı azaltma noktasında önemli adımlar atıyoruz. Bu ürünlerimizi Asya, Avrupa, Afrika kıtalarına ihraç ederek 2019 yılına göre bu alanda yüzde 30’un üzerinde bir artış yakaladık. Yerli jeneratörlerimiz Türkiye pazarının yanı sıra yurt dışında da büyük ilgi ile karşılandı. Önümüzdeki süreçte pandeminin etkisinin azalması ve normalleşmenin gerçekleşmesi ile birlikte bu alanda çok daha büyük ihracat rakamlarına ulaşabileceğimizi düşünüyoruz” diyerek açıklamalarını bitirdi.

 

Teksan Ar-Ge Yatırımları İle Enerji Sektöründe İlklere İmza Atıyor

11.11.2020 – Turkishtime Dergisi’nin şirketlerin Ar-Ge karnesini çıkardığı geleneksel araştırması “Ar-Ge 250” sonuçlandı. Kesintisiz güç sektöründe ilk 250 arasına girmeyi başaran tek şirket olan Teksan, 2019 yılındaki yaklaşık 6,4 milyon TL’lik Ar-Ge harcaması ile listenin 219. sırasında yer aldı. 

Türkiye’nin Ar-Ge’ye bütçesinden en çok pay ayıran şirketleri arasında yer alan Teksan, Ar-Ge’yi geleceğe yatırım olarak görüyor. Türkiye’nin ilk hibrit jeneratörü, yerli Kojenerasyon ve Trijenerasyon sistemleri gibi pek çok başarılı projeyi hayata geçiren şirket, Turkishtime Dergisi’nin “Ar-Ge 250 Listesi”ne kesintisiz güç sektöründen girmeyi başaran ilk ve tek kuruluş oldu. Teksan 2019 yılında 6,4 milyon TL. Ar-Ge harcaması ile ilk 250 içinde 219. sırada yer aldı.

2005 yılında kurduğu Ar-Ge departmanı ile sektörde pek çok ilke imza atan Teksan, 2017 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi olarak tescil edildi ve sektörün ilk özel Ar-Ge Merkezi oldu. Kurulduğu günden bu yana teknolojideki gelişmeleri izleyen ve enerji çözümleri sektörüne yenilikçi ürünler kazandıran Teksan, bu vizyonuyla Türkiye’nin Ar-Ge’yeen çok yatırım yapan şirketleri arasında sıralanıyor.

Ar-Ge, inovasyon ve teknolojinin şirket kültürlerinin ayrılmaz birer parçası olduğunu belirten Teksan Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Ata Tuncer, şunları söyledi. “Türkiye’de Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan firmalardan biriyiz ve bununla gurur duyuyoruz. Yeni fikirler geliştirme konusunda oldukça yetenekli bir Ar-Ge ekibine sahibiz. Katma değer yaratacak fikirlerin projelendirildiği AR-GE merkezimizde kendi markamızın yanı sıra Ar-Ge birikimimizden yararlanmak isteyen başka firmalar için de mühendislik hizmeti veriyoruz. Firmamızın üç adet tamamlanmış, 3 adet de devam eden TÜBİTAK Projesi bulunuyor. Bu kapsamda tamamladığımız tüm projeleri ticarileştirip ihraç edilir hale getirdik. Çalışmaları devam eden projelerimiz de sadece proje olarak kalmayacak. Ticari bir ürüne dönüşüp ülke ekonomimize katkı sağlayacak. Diğer yandan ana ürün kalemlerimizin yerli ikamesinin sağlanması amacıyla da çalışmalar yürütüyoruz. Ar-Ge Merkezimizin kurulduğu 2017 yılından itibaren yurtiçi motor tedarikimiz her yıl hızla artıyor. Teksan Ar-Ge ekibimizin Ford Otosan Ar-Ge ekibi ile geliştirdiği yerli motorlu Ford ECOTORQ Serisi Jeneratörlerimiz bu yönde önemli bir adım olup yakın zamanda Ford ECOTORQ Serisi Jeneratörlerimizde ihracata başlamanın da gururunu da yaşıyoruz.”

 

 

Teksan UK, Birleşik Krallık’taki Yerini Güçlendiriyor

29.06.2020 – Enerji çözümleri sektöründe üretim kalitesi ve inovatif yaklaşımıyla farklılaşan Teksan, yurtdışında da hızla büyüyor. Global pazarda ürünlerini 130’dan fazla ülkeye ihraç eden firma, 2019 sonunda İngiltere’de ilk yurt dışı ofis ve deposunu açtı. Bundan kısa bir süre sonra da İngiltere’deki jeneratör üreticileri ve tedarikçilerinin çatı kuruluşu olan AMPS’nin (Enerji Sistemleri Üreticileri ve Tedarikçileri Derneği) Yönetim Kurulu Üyeleri arasına katıldı. 

İstanbul ve Kocaeli’nde bulunan iki fabrikasında yıllık 15 bin adet üzerinde üretim kapasitesine sahip Teksan, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ederken yurtdışındaki gücünü de artırıyor. Üretiminin yüzde 70’ini ihraç eden Teksan, Grönland’dan Yeni Zelanda’ya kadar çok geniş bir coğrafyada 130’dan fazla ülkede hizmet veriyor. İlk yurtdışı satış ofisi ve deposunu 2019 yılının sonunda İngiltere’de açan Teksan, dünyanın önde gelen jeneratör ve güç sistemleri üreticilerinin yanı sıra yine sektörle ilgili firmaları çatısı altında buluşturan AMPS’nin (The Association of Manufacturers and suppliers of Power Systems and ancillary equipment) Yönetim Kurulu Üyeleri arasına katılarak Türkiye’yi bu ülkede temsil ediyor.

İngiltere’de jeneratör ve güç sistemleri sektörünün gelişimi, global pazara açılımı konusunda çalışmalar yürüten AMPS Derneği, 1989 yılında kuruldu. Jeneratör üreticileri, tedarikçiler ve distribütörler, servis sağlayıcılar, kiralama şirketleri ve sektörle ilgili diğer firmalar üyeleri arasında yer alıyor. Küresel şirketlerden mikro işletmelere kadar pek çok üyesi bulunan AMPS, sektörün gelişimine katkı sağlayacak çalışmaların yanı sıra üyelerine teknik rehberlik, danışmanlık, lobi desteği ve network olanağı sağlıyor.

Türkiye kesintisiz güç sistemleri sektörünü, İngiltere’de temsil etmekten dolayı gurur duyduklarını belirten Teksan Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Ata Tuncer şunları söyledi: “Çeyrek asırdan fazla zamandır sadece Türkiye’de değil ihracat yaptığımız tüm ülkelerde güvenilir gücün adı olmaya devam ediyoruz. Güçlü bir Türk markası olarak her geçen gün dünyada daha fazla tercih ediliyor olmaktan gurur duyuyoruz. Geçen yılın sonunda İngiltere’de açtığımız Teksan UK ofisimiz ile güzel işlere imza attık. Jeneratör ve enerji çözümleri sektörünün İngiltere’deki temsilcisi olan AMPS Derneği’nin Yönetim Kurulu üyeleri arasında yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Bu üyelikle İngiltere ve Avrupa genelinde yaşanan gelişmeleri, yeni regülasyonları yakından takip etme olanağına kavuştuk. Sektörle ilgili konularda karar vericilerden biri olmak açısından da önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. AMPS Derneği, Kurucu Üyeleri arasında yer aldığı Europgen ile Avrupa Birliği Parlamentosu ve Komisyonu’nda da temsil gücüne sahip.”

 

Teksan, Türkiye’de Ürettiği Hibrit Jeneratörü Bolivya’ya İhraç Etti

1479469368_teksan__sat_____ve_pazarlamadan_sorumlu_y__netim_kurulu___yesi_bura-__2_

Teksan Jeneratör hibrit teknolojisi ile dünya pazarlarında

15 Ekim 2017 – Ar-Ge ve teknoloji yatırımları ile öne çıkan Teksan Jeneratör, TÜBİTAK işbirliği ile geliştirdiği hibrit jeneratörünü Bolivya’ya ihraç etti. Türkiye’nin ilk hibrit jeneratörü hem yurtiçi hem de yurtdışında yoğun ilgi görüyor. Yeni ürünü ile Güney Amerika pazarına Telekom sektöründen giren Teksan Jeneratör, hibrit teknolojisinde sayılı dünya şirketleri arasında yer alıyor.

Katma değeri yüksek ve yenilikçi ürünleri ile enerji sektöründe fark yaratan Teksan Jeneratör, hibrit teknolojiler kullanabilen sayılı dünya şirketleri arasında yer alıyor. Ürünleri ile 120’den fazla ülkede hizmet veren şirket, hibrit jeneratörünü Bolivya’ya ihraç etti. Türkiye’nin ilk hibrit jeneratörü Bolivya’da şebeke elektriğinin olmadığı baz istasyonunda kullanılacak.

Hibrit güç sistemleri, şebeke elektriğinin olmadığı ya da yetersiz olduğu yerlerde önemli bir avantaj sağlıyor. Kullanılacak alana özel projelendirme ile rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynakları dizel jeneratör ile birlikte kullanılıyor. Sistemde yer alan akülerin yenilenebilir enerjiden dolmasını esas alan hibrit teknolojisi, akülerdeki doluluk belli bir seviyenin altına indiğinde jeneratörü devreye alarak enerjinin sürekliliğini garantiye alıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının devrede olması yakıt tüketiminde yüzde 65’e varan tasarruf sağlıyor.

İhracat yaptıkları ülke sayısının hızla arttığını belirten Teksan Jeneratör Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Burak Başeğmezler şunları söyledi: “Hibrit güç sistemleri mühendislik gücümüz ve önemli projelerde kazandığımız deneyimin son örneğini oluşturuyor. Türkiye’de bir ilk olmasının yanı sıra dünyada bu teknolojiye sahip sayılı şirketlerden biriyiz. Ar-Ge ekibimizin geliştirdiği hibrit jeneratörü, Güney Amerika’nın en büyük telekom operatörlerinden birinin Bolivya’daki baz istasyonunda kullanılmak üzere ihraç ettik. Bizim için önemli bir başarı ve bu alanda iyi bir referans olacağına inanıyoruz. Ürünümüz farklı ülkelerden de yoğun ilgi görüyor, satış için görüşmelerimiz devam ediyor. Yakında başka pazarlarda da hibrit jeneratörümüz ile yer alacağız. Bolivya pazarına daha önce de farklı projelerde kullanılmak üzere jeneratör setlerimizi ihraç etmiştik. Son olarak Radisson Hotel Santa Cruz’un enerji ihtiyacını karşıladık. Teksan Jeneratör markalı ürünlerimizle pek çok farklı ülkede önemli projelere enerji sağlamaya devam ediyoruz.”