Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri TEB’in Ekonom...

TEB’in Ekonomiye Verdiği Destek 2021 Yılının İlk Çeyreğinde de Devam Etti

TEB, 2021 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı 

TEB’in ekonomiye verdiği destek 2021 yılının ilk çeyreğinde de devam etti 

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2021 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ilk çeyreğinde, TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan kredileri toplam aktiflerinin yüzde 61’ini oluşturdu. Salgın koşullarının etkisini sürdürdüğü yaklaşık bir yıldır çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığını koruyarak faaliyetlerinin devamlılığını esas alan TEB, ülke ekonomisine ve topluma katkı sağlamaya 2021’in ilk çeyreğinde de devam etti. 

3.5.2021 – Türk Ekonomi Bankası (TEB), ülkemizde salgın koşullarının etkisini gösterdiği ilk günden itibaren çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığını korumaya öncelik veriyor, faaliyetleriyle ekonomiye katkı sağlamaya ve topluma destek sunmaya devam ediyor. Tüm paydaşları için sorumluluklarını yerine getirme hedefiyle çalışan TEB, “iyi ve örnek banka” anlayışıyla paydaşlarına değer katan, toplumda pozitif etki yaratan çalışmalar yaparken, ülke ekonomisine katkı sağlayarak sürdürülebilir büyümeyi de destekliyor.

31 Mart 2021 tarihi itibarıyla TEB’in aktif toplamı 135.7 milyar TL olurken, net kârı 339 milyon TL olarak gerçekleşti. TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan kredileri ise toplam aktiflerinin yüzde 61’ini oluşturdu.

Her dönem olduğu gibi risk yönetimine ve aktif kalitesine öncelik veren TEB’in yılın ilk çeyreğinde toplam kredileri 82.9 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, aynı dönemde toplam mevduatı ise 92.4 milyar TL oldu. 2021 yılının ilk çeyreğinde de istikrarlı büyümesini güçlü sermaye yapısıyla birlikte sürdüren ve karlılığını sürdürülebilir bir şekilde devam ettiren TEB’in özkaynakları 12 milyar TL olurken, sermaye yeterlilik rasyosu hedef rasyo olan yüzde 12’nin oldukça üstünde, yüzde 17.99 oranında gerçekleşti.

TEB, 2021 yılının ilk çeyreğinde bireysel kredilerde büyümeye devam etti ve nakit akışı bozulan müşterilerinin kredi ertelemelerine destek sağladı. Dijital kanal geliştirmeleriyle müşterilerine yeni kampanyalar sunarak bireysel kredi üretim süreçlerini iyileştirdi. Mevduat ve tasarruf sahiplerine alternatif ürünler sunan TEB, günlük vadeli olarak çalışan, istenildiği zaman para yatırma/çekme esnekliğine ve avantajlı faiz oranlarına sahip Marifetli Hesap ile müşterilerinin birikim yapmalarına destek oldu. Müşterilerinin nakit akışı düzenlemelerini sağlamak ve tahsilatlarına aracılık etmek için yılın ilk çeyreğinde POS satışı ve satış sonrası hizmetlerine de hız verdi.

Müşteri odaklı ve yenilikçi bakış açısıyla dijital kanallarındaki deneyimi geliştirmeye devam eden TEB, 2021 yılının hemen başında geliştirmelerini tamamlayarak Merkez Bankası’nın sunmaya başladığı FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) sistemine dahil olan ilk bankalar arasında yerini aldı. Böylece TEB müşterileri, FAST sistemi aracılığı ile Kolay Adres veya IBAN kullanarak 7/24, hızlı ve kolay para transferi yapma imkanı elde etti. Dijital bankacılık kanalları ile müşterilerinin bankacılık işlemlerini hızlı ve kesintisiz bir şekilde yapmalarını sağlayan TEB’in online bankacılık kanallarını kullanan müşteri sayısı yılın ilk çeyreğinde 2 milyonu aştı ve dijital bankacılık kullanımı yüzde 70’e ulaştı.

TEB Özel Bankacılık, müşterilerinin sosyal yaşamdan uzak geçirdikleri süreci en verimli ve keyifli şekilde değerlendirmelerine katkı sağlamak amacıyla “TEB Özel Online Etkinlik Serisi” başlığı altında çevrimiçi etkinlikleri hayata geçirdi. TEB Özel Bankacılık, sunduğu ürün ve hizmetlerle, Global Finance dergisi tarafından düzenlenen “Özel Bankacılık 2021 Ödülleri”nde “Türkiye’deki En İyi Özel Bankacılık” ödülüne layık görüldü.

TEB KOBİ Bankacılığı, salgın sürecinin hızlandırdığı bankacılık süreçlerinde otomasyon ve dijital dönüşüm vizyonu ile KOBİ’lere en iyi müşteri deneyimini sunmayı sürdürüyor. TEB’in KOBİ’lere özel olarak hayata geçirdiği mobil bankacılık platformu CEPTETEB İŞTE birinci yılını doldururken, yeni fonksiyonlarıyla daha da zenginleşti. Bu kapsamda, CEPTETEB İŞTE kullanıcıları taksitli ticari kredi kullanımı, müşteriye özel teklif ve fırsatların oluşturulması, yabancı para transfer detaylarının takibi, online müşteri edinimi ve kolay adres gibi yeniliklerden faydalanmaya başladı.

TEB, sunduğu avantajlı masraf paketlerinin yanı sıra ürün ve işlem fırsatlarıyla 2021 yılının ilk çeyreğinde de KOBİ müşterilerinin yanında oldu. Bu dönemde ayrıca, ülke ekonomisinin gelişmesinde stratejik öneme sahip olan ihracatçılara yönelik üç farklı dış ticaret masraf paketini de hizmete sundu.

TEB, salgın döneminde stratejik önemi daha da artan tarım sektörünü desteklemek için çiftçilerin artan işletme sermayesi ihtiyacını karşılamak üzere kredi limit artışları gerçekleştirdi. Genişleyen üye işyeri ağıyla, çiftçilerin TEB Harman Kart kullanarak yapacakları tarımsal girdi alışverişlerinde 6 aya varan faizsiz dönem avantajı ile üreticilerin yanında yer aldı.

TEB Girişim Bankacılığı ile ülke genelinde girişimcileri desteklemeye ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkıda bulunmaya devam etti. Bu kapsamda TEB, TİM-TEB Girişim Evi ile desteklediği girişimcileri kurumsal müşterileriyle de bir araya getirerek tekstil sektörüne özel bir buluşma gerçekleştirdi. Bu sayede, teknolojik ürün ve hizmet üreten girişimcilerin sektörün öncü kurumlarıyla dijital dünyada bir araya gelmesine ve katma değerli iş birliklerin doğmasına aracılık etti.

Kurumsal Bankacılık alanında müşterilerine daha iyi ve daha hızlı hizmet sunma hedefiyle iş süreçlerinde önemli adımlar atan TEB, yılın ilk çeyreğinde bu alanda da büyümeyi sürdürdü. Bu dönemde Kurumsal Bankacılık tarafından sağlanan toplam kredilerin içinde TL kredilerin payında önemli bir artış olurken, ihracata yönelik kullandırılan kredilerin hacmi de büyüdü.

TEB Nakit Yönetimi, güçlü teknolojik altyapı desteğiyle müşterilerin ihtiyaçlarına dijital çözümlerle cevap vermeye devam etti. Nakit Yönetimi ürünlerinin ön plana çıktığı yılın ilk çeyreğinde TEB, özellikle internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamaları başta olmak üzere, bankacılık talimatları için hizmet veren talimat yönetimi platformu Mobil-İnk ve E-imza gibi ürünleri müşterilerine sundu.

TEB, İstanbul, Bursa ve İzmir’deki Dış Ticaret Merkezleri’nde (Trade Center) ICC Sertifikalı dış ticaret uzmanları ile müşterilerinin ihtiyaçlarına en uygun çözümleri geliştirmeyi ilk çeyrekte de sürdürdü. Bu dönemde TEB, ülke ekonomisine de katkı sağlama hedefiyle uluslararası ticarete odaklanarak, ihracatçı firmalara, banka kaynaklı döviz ve TL kredilerine ek olarak, yapılandırılmış ticaret finansmanı CMA, SMA, TARES, ELÜS gibi özel kurgulanmış emtia finansmanı işlemlerinde de öncü banka konumunu korumayı başardı. Bunun yanı sıra, uzun vadeli ithalat akreditif yatırımlarını desteklemeye  devam etti. Bu yıl İhracatçı Birlikleri, Ticaret ve Sanayi Odaları ve benzeri STK’larla güçlü iş birliğini sürdüren TEB, Türkiye’deki firmaların dış ticaret konusundaki ihtiyaçlarına yönelik özel ve online olarak çok sayıda dış ticaret eğitimi ve semineri düzenlenmesini, dış ticaret uzmanları tarafından firmalara bilgi desteği sunulmasını sağladı.

 

31 Mart 2021 Tarihli Finansal Sonuçlara İlişkin Seçilmiş Göstergeler: 

Net kar: 339 milyon TL Toplam mevduat:  92.4 milyar TL
Toplam aktifler: 135.7 milyar TL Toplam krediler (brüt): 82.9 milyar TL
Sermaye yeterlilik rasyosu: %17.99 Takipteki kredi oranı: %3.93

 

TEB, yılın ilk yarısında TL kredilerde yüzde 20 büyüyerek ekonomiye desteğini sürdürdü

30.07.2020 – Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2020 yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ilk yarısında toplam TL kredilerindeki artış oranı yüzde 20 olan TEB, ekonomiye katkısını sürdürdü. TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan kredileri ise toplam aktiflerinin yüzde 64’ünü oluşturdu.

30 Haziran 2020 tarihi itibarıyla Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) aktif toplamı yılın başından itibaren yüzde 16 artarak 124 milyar TL’ye ulaşırken, net kârı 764.5 milyon TL olarak gerçekleşti. TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan kredileri ise toplam aktiflerinin yüzde 64’ünü oluşturdu.

Her dönem olduğu gibi risk yönetimine ve aktif kalitesine öncelik veren TEB’in yılın ilk yarısında toplam kredileri 79.7 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, aynı dönemde toplam mevduatı ise yüzde 9.5 oranında artarak 79 milyar TL oldu. 2020 yılının ilk yarısı itibarıyla istikrarlı büyümesini güçlü sermaye yapısıyla birlikte sürdüren TEB’in özkaynakları 10.9 milyar TL olurken, sermaye yeterlilik rasyosu hedef rasyo olan yüzde 12’nin oldukça üstünde, yüzde 17.93 oranında gerçekleşti.

TEB’den müşterilerine kolaylık, ekonomiye tam destek

TEB, yılın ikinci çeyreğinde, dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren COVID-19 salgınına karşı mücadeleye destek vermek üzere ekonomiye katkılarının yanı sıra çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığını korumaya yönelik tedbirler almaya devam etti. Mart ayında kredi ödemelerinde kolaylık sağlayan Ekonomi Destek Paketi’ni hayata geçiren TEB, Şubeleri, Çağrı Merkezi, CEPTETEB Mobil Uygulaması, CEPTETEB İnternet Şubesi ve ATM’leri ile 7/24 kesintisiz hizmet vermeyi sürdürdü. CEPTETEB Mobil Onay hizmeti ile şubeye uğramadan müşterilerinin işlem talimatlarını kolaylıkla iletmelerini ve nakit dışı işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlayan TEB, tüm iletişim kanalları ve hizmet noktalarıyla müşterilerinin yanında oldu.

Müşterilerini bankacılık işlemlerini hızlı ve kolay yapabilmeleri amacıyla mobil bankacılık uygulamaları CEPTETEB ve CEPTETEB İŞTE başta olmak üzere dijital kanallara yönlendiren TEB, dijital kanalların kullanımıyla ilgili de bilgilendirmelerde bulundu. TEB, nakit ihtiyacı için günlük nakit çekim limitini yükseltip, kredi kartı ile temassız ödeme limitini 250 TL’ye çıkarttı. Emekli ve 65 yaş üzerindeki müşterilerinin bankacılık işlemlerini kolayca yapabilmesi için birçok ayrıcalığı da hayata geçiren TEB, TEB Çağrı Merkezini arayan 65 yaş üstü müşterilerine öncelik vererek, yapmak istedikleri işlemlere ön menüler olmadan kolayca ulaşmalarını sağladı. Ayrıca Emekli Kampanyası’na Bireysel CEPTETEB İnternet Şubesi üzerinden de katılım seçeneği eklendi.

CEPTETEB İŞTE uluslararası üç ödülün sahibi oldu

TEB, KOBİ’lerin ve işletmelerin günlük iş hayatını desteklediği ve kolaylaştırdığı mobil uygulaması CEPTETEB İŞTE ile uluslararası üç ödülün sahibi olarak başarısını da tescillemiş oldu. CEPTETEB İŞTE, Global Business Excellence Awards kapsamında “En İyi Uygulama” ödülüne, dünyanın en saygın dergilerinden Global Finance Magazine tarafından düzenlenen Global Finance Innovators 2020 ve İngiltere’nin en prestijli ödüllerinden The Best Business Awards tarafından “En İyi İnovasyon” ödüllerine layık görüldü.

CEPTETEB Mobil Uygulaması’na Finans Koçu özelliği eklendi

Yılın ikinci çeyreği sonunda, TEB müşterilerinin dijital bankacılık kanalını kullanım oranı %81 olurken; online bankacılık aktif müşteri sayısı 1.8 milyonu, mobil bankacılık aktif müşteri sayısı ise 1.6 milyonu aştı. CEPTETEB Mobil Uygulaması’na yapılan yatırımlar ikinci çeyrekte de hız kesmeden devam etti. Müşterilerin finansal ihtiyaçlarına anında ve kolay çözümler sunmayı hedefleyen TEB, CEPTETEB Mobil Uygulaması’na yeni eklenen Finans Koçu özelliğiyle müşterilerinin gelir ve gider detaylarını basit ve anlaşılır şekilde özetleyerek, kolayca bütçe kontrolü yapmayı sağlıyor. Müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun kampanyalar hazırlamak amacıyla iş birliği ağını genişletip, yeni nesil dijital bankacılık yapısıyla ayrıcalıklar sunmaya devam ediyor.

TEB’in küçük işletmelere desteği devam ediyor

TEB İşletme Bankacılığı, COVID-19 sürecinde ticareti sekteye uğrayan veya işyerini açamayan müşterilerinin kredi öteleme taleplerinde destek oldu. İşletmelerin faiz yükünü hafifletmek adına firmalara faiz desteğinde bulunan KOSGEB ve anaparanın banka kaynaklarından karşılandığı KOSGEB KOBİ Finansman Destek Kredisi Programı’nda TEB, kredi kullanan müşterilerine destek sağladı. Bu dönemde Kredi Garanti Fonu (KGF) iş birliğiyle KOBİ, kurumsal ve ticari müşterileri için “Çek Ödeme Destek Kredisi” ve “Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği” olmak üzere iki ayrı paketi uygulamaya aldı. Bu iki paket ile özellikle küçük esnafın çek, kira veya ticari ödemeleri için ek kaynak sağlanırken, teminat desteği KGF’den karşılandı. TEB, Ekonomik İstikrar Paketi kapsamında düzenlenen iki kredi paketiyle, işletmelerin çek ödemeleri ve operasyonel harcamalarının üç ay ödemesiz olacak şekilde bir yıl vadeye yayılmasına aracılık etti.

Girişimcilere destek devam ediyor

TEB, Girişim Bankacılığı ile girişimcileri desteklemeye ve girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesine katkı sağlamaya devam ediyor. Bu doğrultuda TİM-TEB Girişim Evi faaliyetlerini online platformlara da taşıyarak programlarına 100 yeni teknoloji şirketini dahil etti. Programlar kapsamında girişimcilerle 400 saati aşkın birebir online danışmanlık/mentorluk gerçekleştirerek ekosisteme yeni girişimciler kazandırıldı. TİM-TEB Girişim Evi programlarında yer alan teknoloji firmalarının ekosistemin önce gelen isimleriyle bir araya geldiği webinar serisi ile bugüne kadar alanında uzman 11 konuşmacı misafir edildi, katılımcıların 300 teknoloji firmasından konuşmacıların tecrübelerinden faydalanması sağlandı.

Kurumsal şirketlerin inovatif çözüm taleplerinde artış yaşanırken, TİM-TEB Girişim Evleri bu taleplere S2C (Startup/Scale Up to Corporate) programlarıyla çözüm sunuyor. Online platformlarda gerçekleştirilen kurum-girişimci buluşmalarında bugüne kadar birçok kurumsal firma 100’e yakın teknoloji şirketiyle bir araya geldi.

Tarım Bankacılığı ile çiftçilere online kanallardan destek

TEB, Tarım Bankacılığı ile çiftçilerin işletme sermayesi ihtiyacına destek olmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Çiftçilerin şubeye gelmeden de bankacılık hizmetlerinden faydalanabilmesi için süreçler otomatize edildi. Bu sayede çiftçilerin TEB Harman Kart ve Tarım Kredisi başvurularını şubeye uğramadan tek bir SMS ile yapabilmesi ve tarımsal üretim için finansal ihtiyaçlarını bir SMS ile karşılayabilmesi sağlanırken, acil ihtiyaçları için “hızlı kredi hizmeti” ile saniyeler içinde kredi kullanmasına imkan tanındı.

Sektörün öncü kurumlarıyla gerçekleştirilen TEB Harman Kart iş birlikleri kapsamında üreticiler anlaşmalı üye iş yerlerinden 6 aya kadar “sıfır” faizli alışveriş yapabiliyor, tarımsal üretimlerine yönelik girdi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Ayrıca üreticiler tarımsal elektrik ve sulama faturalarını TEB Harman Kart ile ödeyip geri ödemesini hasat döneminde yapabiliyor. TEB Harman Kart iş birliklerine ek olarak, devam eden Üretim Kredisi anlaşmalarıyla da, hem ürünü toplayan ana firmaya hem de sözleşmeli üretim yapan binlerce üreticiye, ürünün ekiminden tüketiciye ulaşmasına kadar her evrede finansal çözümler sunuluyor.

30 Haziran 2020 Tarihli Finansal Sonuçlara İlişkin Seçilmiş Göstergeler:

Net kar: 764.5 milyon TL Toplam mevduat: 79 milyar TL
Toplam aktifler: 124 milyar TL Toplam krediler (brüt): 79.7 milyar TL
Sermaye yeterlilik rasyosu: %17.93 Takipteki kredi oranı: %5.14

 

TEB 2019 Yılı Finansal Sonuçlarını Açıkladı

05.02.2020 – Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2019 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Yıl sonu itibarıyla TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan kredileri toplam aktiflerinin yüzde 65’ini oluşturdu.

31 Aralık 2019 tarihi itibarıyla Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) aktif toplamı yılın başından itibaren yüzde 11 artarak 107.4 milyar TL’ye ulaşırken, net kârı 1.1 milyar TL olarak gerçekleşti. TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan krediler ise toplam aktiflerinin yüzde 65’ini oluşturdu.

Her dönem olduğu gibi risk yönetimine ve aktif kalitesine öncelik veren TEB’in 2019 yılının dördüncü çeyreğinde toplam kredileri 69.2 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, aynı dönemde toplam mevduat ise yüzde 12 oranında artarak 72.2 milyar TL oldu. Yılın dördüncü çeyreği itibarıyla istikrarlı büyümesini güçlü sermaye yapısıyla birlikte sürdüren TEB’in özkaynakları 9.7 milyar TL olurken, sermaye yeterlilik rasyosu hedef rasyo olan yüzde 12’nin oldukça üstünde, yüzde 16.95 oranında gerçekleşti.

TEB sendikasyon kredisini yeniledi

TEB, 2019 Ekim ayı içinde hedeflediği 400 milyon ABD Doları karşılığı sendikasyon kredisi sözleşmesini imzaladı. ABD, Kanada, AB, Ortadoğu ve Asya ülkelerinden önde gelen 22 bankanın katılımıyla 306 milyon Euro ve 61.5 milyon ABD Dolar olmak üzere, 367 gün vadeli kredi sağlandı. Kredinin özellikle ihracatın finansmanında kullanılarak Türk ekonomisine ve şirketlerin büyümesine katkı sağlaması hedeflendi. 28 Ekim 2019 tarihinde imzalanan sendikasyon kredisinin toplam maliyeti sırasıyla Euribor+%2.10 ve Libor+%2.25 olarak gerçekleşti.

CEPTETEB İŞTE hayata geçti

TEB, 2013 yılından bu yana Bireysel müşterilerine hizmet verdiği CEPTETEB’den sonra KOBİ, Kurumsal ve İşletme müşterileri için birçok finansal işlemi kolay ve hızlı bir şekilde yapabilme olanağı sunan mobil uygulaması CEPTETEB İŞTE’yi hayata geçirdi. TEB, müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerinden hareketle geliştirdiği CEPTETEB İŞTE ile KOBİ’lerin yanı sıra tüm ticari firmaların özelleşen ihtiyaçlarına göre günlük bankacılık işlemlerini dijitalleştiriyor. Uygulama ile TEB’in ticari müşterileri; transfer, vergi, kurum ödemeleri gibi ‘günlük bankacılık’ işlemlerini; çek, senet, kredi ve üye işyeri fonksiyonları gibi ‘nakit yönetimi’ işlemlerini ve döviz, altın, vadeli hesap gibi ‘yatırım’ işlemlerini şubeye uğramadan kolayca gerçekleştirebiliyor.

TEB girişimcileri desteklemeye devam etti

2013 yılından bu yana Girişim Bankacılığı çalışmalarıyla Türkiye’de girişimcilik ekosistemini geliştirmeye ve girişimcileri desteklemeye devam eden TEB, TİM-TEB Girişim Evi çatısı altında bugüne kadar 6 binden fazla iş fikrini değerlendirerek, 200’ü 2019 yılı içinde olmak üzere bine yakın teknolojik girişimi destekledi. 2019 yılında girişimcilik programlarına Scale Up’ı da ekleyen TEB, global pazarda büyümek isteyen girişimcilerine odaklanarak Türk girişimcilerin dış ticaret başarılarını artırmayı hedefliyor.

TEB Nakit Yönetimi Akademisi’nin beşincisi gerçekleştirildi

TEB, nakit yönetimi alanında güncel gelişmeleri ve trendleri paylaşmak amacıyla kurumsal müşterilerine yönelik düzenlediği TEB Nakit Yönetimi Akademisi etkinliklerinin beşincisini kasım ayında “Ekonomide Sürdürülebilirlik” temasıyla düzenledi. Ekonomi başta olmak üzere her yönüyle sürdürülebilirlik konusunun ele alındığı etkinlikte, özellikle satış, tahsilat, tedarik süreçlerinin sürdürülebilirliğiyle ilgili paneller düzenlendi.

Nakit Yönetimi alanındaki çalışmalarıyla TEB, 2019 yılının dördüncü çeyreğinde uluslararası finans yayınlarından Euromoney Dergisi’nin bu yıl düzenlediği Euromoney Global Nakit Yönetimi Anketi’nde ‘Türkiye’de Pazar Liderleri’ kategorisinde ilk üç banka arasında yer aldı.

TEB kredilerde büyümesini sürdürdü

TEB, bireysel krediler hariç toplam canlı kredilerinin yaklaşık %17’sini ihracatın finansmanı için kullandırırken, ihracat kredileri hacmine göre yapılan kıyaslamada sektörde 7. sırada yer aldı. TEB, TİM ile ihracatı destekleme seferberliği kapsamında 350 milyon Euro tutarında özel maliyetli ve avantajlı bir kredi paketinin yanı sıra ithalatçı müşterilerine de sunduğu çözümlerle destek vermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda, TEB stratejik ortağı BNP Paribas’ın verdiği destekle ithalat akreditif tahtında 5 yıla kadar finansman imkânı sağlıyor.

2019’da 350 bin kişiye birebirde finansal okuryazarlık eğitimi verildi

TEB, Sorumlu Bankacılık anlayışıyla Aile Akademisi çatısı altında hayata geçirdiği çalışmalarla toplumun tasarruf alışkanlığının yaygınlaşması ve tabana yayılması, finansal okuryazar bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlamayı sürdürüyor. TEB Aile Akademisi ile 2019 yıl sonu itibariyle dijital finansal okuryazarlık eğitimleri kapsamında 30’dan fazla üniversitede 6 bin 500 öğrenciye ve online platformlarda yaklaşık 250 bin kişiye eğitim verildi. Farklı kurumlarla iş birliği çerçevesinde ise toplamda 350 bin kişiye finansal okuryazarlık eğitimi verilmesini sağlayan TEB, gerek sınıf içi finansal okuryazarlık eğitimleriyle, gerekse üniversitelerde düzenlediği dijital finansal okuryazarlık eğitimleriyle toplumun her kesiminin finansal okuryazar olmasına katkıda bulunuyor.

CEPTETEB’e en iyi mobil uygulama ödülü

TEB’in mobil bankacılık uygulaması CEPTETEB’in yılın dördüncü çeyreğinde müşteri sayısı 930 bine ulaştı. TEB’in internet ve mobil kanallardan hizmet alan müşteri oranı ise yüzde 60’a yükseldi. CEPTETEB ayrıca, Global Finance tarafından verilen ‘En İyi Mobil Uygulama’ ve Stevie tarafından verilen ‘En İyi Mobil Uygulama’ ve‘Mobil Site’ olmak üzere iki yeni ödüle daha layık görüldü.

TEB ayrıca Bireysel ve Özel Bankacılık Grubu olarak müşterilerine ‘Telepati’ adını verdiği yeni chatbot uygulaması ile hizmet vermeye başladı. Uygulama şube ve ATM bulma, sıkça sorulan sorular ve ürün fiyatlaması gibi konularda müşterilere hızlı hizmet sağlıyor.

Türkiye’nin En İyi Özel Bankacılık Ödülü TEB Özel Bankacılık’ın

Sektörde fark yaratan dijital uygulama ve hizmetleriyle 2019’da International Finance tarafından ‘En Yenilikçi Özel Bankacılık’ ödülüne, Global Finance tarafından ‘Türkiye’deki En İyi Özel Bankacılık Ödülü’ne layık görülen TEB Özel Bankacılık, her yıl düzenlenen ve en başarılı bankacılık hizmetlerinin ödüllendirildiği World Finance Bankacılık Ödülleri 2019’da da ‘Türkiye’deki En İyi Özel Bankacılık Ödülü’nün sahibi oldu.

TEB’in Aktif Büyüklüğü 101,5 Milyar TL’ye Ulaştı

01.08.2019 – Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2019 yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ilk yarısında TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan kredileri toplam aktiflerinin yüzde 64.4’ünü oluşturdu.

30 Haziran 2019 tarihi itibarıyla Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) aktif toplamı yılın başından itibaren yüzde 5 artarak 101.5 milyar TL’ye ulaşırken, net kârı 629.6 milyon TL olarak gerçekleşti. TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan krediler ise aynı dönemde toplam aktiflerinin yüzde 64.4’ünü oluşturdu.

Her dönem olduğu gibi risk yönetimine ve aktif kalitesine öncelik veren TEB’in 2019 yılının ilk yarısında toplam kredileri 65.4 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, aynı dönemde toplam mevduat ise yüzde 3 oranında artarak 65.9 milyar TL oldu. 2019 yılının ilk yarısı itibariyle istikrarlı büyümesini güçlü sermaye yapısıyla birlikte sürdüren TEB’in özkaynakları 9.8 milyar TL’ye ulaştı. Sermaye yeterlilik rasyosu ise hedef rasyo olan yüzde 12’nin oldukça üstünde, yüzde 16.61 oranına ulaşan bankanın donuk alacak oranı yüzde 5.24 seviyesinde gerçekleşti.

TEB, ihracat seferberliğine desteğini sürdürüyor

TEB KOBİ Bankacılığı, daha güçlü bir ekonomi ve daha güçlü bir ihracat için tüm gücüyle çalışmalarına devam ediyor. Bu doğrultuda, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile imzalanan iş birliği protokolüyle bir yıla kadar vadeli ihracat döviz kredilerinde özel faiz avantajlarından yararlanabilen TİM üyeleri, döviz alım satım işlemleri için de avantajlı fiyatlar elde ediyor. TEB KOBİ Bankacılığı, ihracatçı firmalara yönelik finansman desteğinin yanı sıra uzman dış ticaret bilgilendirme eğitimleriyle ve pek çok alanda ücretsiz danışmanlık hizmetleriyle firmaların yurtdışı pazarlarda rekabet güçlerini artırmak üzere katkı sunuyor. Ayrıca iş birliği kapsamında, TİM üyeleri ihracatçılara özel hazırlanmış olan TEB’le Dış Ticaret Platformu’ndan (www.tebledisticaret.com) 2019 yılsonuna kadar ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

TEB’den yeni birikim alternatifleri

TEB, Türk Lirası birikimi yapan müşterilerine, “Enflasyona Endeksli TL Bazlı Vadeli Mevduat” ve “Enflasyona Karşı Korumalı TL Bazlı Vadeli Mevduat” ürünleriyle yeni birikim alternatifleri sundu. TEB, üç aydan başlayarak bir yıl üzerine kadar vade seçenekleri sunulan mevduat ürünleriyle, enflasyon üzerinde getiri imkanı sağlamak ve birikim yapmak isteyen müşterilerine sunduğu alternatifleri genişletti. Küçük yatırımcının faydalanması için en az giriş tutarı 10 bin TL olarak uygulanan ürünler özellikle TL mevduat sahipleri tarafından ilgiyle karşılandı.

Marifetli Hesap’ın hacmi ilk 6 ayda %56 büyüdü

TEB, tasarruflarını günlük olarak ve vadesi bozulmadan değerlendirmek isteyen yatırımcılara sunduğu Marifetli Hesap ürününe yeni özellikler ekleyerek bu alanda farklı hizmetler sunmaya devam ediyor. “Marifetli Hesap ile herkes biriktirebilir” teması artık 45+45 gün kampanyası ile farklılaşırken, bu kampanyaya dâhil olan tasarruf sahipleri “Hoş geldin” dönemleri içerisinde diğer ürün kullanımlarını artırarak hem ikinci bir “Hoş geldin” dönemi elde ediyor hem de bu dönemlerinde geçerli olan mevcut “Hoş geldin” faizlerine ilave getiri elde etme imkânı kazanıyor. Kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen bu özellik ile Marifetli Hesap büyümeye ve tasarruflarını artırmak isteyen müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

TEB Finansal Okuryazarlık ve Erişim Endeksi 2018’in sonuçları açıklandı

Finansal bilinci yüksek bir Türkiye için toplumun finansal okuryazarlık seviyesini tespit etmenin ve düzenli olarak bu seviyeyi ölçmenin gerekli olduğundan hareketle TEB, toplumun finansal okuryazarlık konusunda kat ettiği mesafeyi görmek ve finansal araçlara erişim durumunu tespit edebilmek için altı yıldır Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle Finansal Okuryazarlık ve Erişim Endeksi hazırlıyor. 2018 yılına ilişkin hazırlanan Endeks sonuçlarına göre, ülkemizin Finansal Okuryazarlık Endeki 61.5, Finansal Erişim Endeksi ise 47 olarak hesaplandı. 2018’de finansal hizmetlerin tüketiciler tarafından kullanılma oranı yükselirken, hem kadınlarda hem de erkeklerde finansal okuryazarlık seviyesinin de arttığı görülüyor. TEB, 2012’den bu yana tasarruf ve finansal okuryazarlığa odaklandığı Aile Akademisi çalışmalarıyla toplumun her kesiminde tasarruf bilincinin yaygınlaşmasını ve finansal okuryazarlığın artmasını sağlamaya devam ediyor.

TEB, “Minik Maker’lar İş Başında” projesiyle bu yıl 1000 çocuğa ulaştı

TEB, inovasyon kültürünü geliştirmeye, girişimciliği teşvik etmeye, inovatif iş fikirlerini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Altı yıldır Girişim Bankacılığı ile özellikle gençleri inovasyona ve girişimciliğe teşvik eden çalışmalar yapan TEB, ‘geleceğin girişimcileri’ olan çocukların inovasyon merakından ve potansiyelinden aldığı ilhamla maker hareketini Anadolu’ya yaymak üzere “Minik Maker’lar İş Başında” projesini hayata geçirdi.TEB, “Bugünün Maker Çocukları, Yarının Girişimcileri!” sloganıyla iki yıl önce başlattığı ve 551 çocuğa ulaştığı projeyle, bu yılın ilk yarısında 1000 çocuğa maker eğitimi verdi. Anadolu’daki çocukların büyük şehirlerde yaşayan çocuklarla fırsat eşitliğine sahip olmasının amaçlandığı proje kapsamında bu yıl, Hatay, Antalya, Muğla, Ankara, Ordu, Samsun, Van, Diyarbakır, Mardin ve Kars olmak üzere 10 ilde, devlet okullarında okuyan 8-12 yaşları arasındaki 1000 çocuk maker hareketiyle tanışarak inovasyon dünyasına adım attı.

TEB Kadın Bankacılığı’na Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan ödül

Kadınların finansa, bilgiye, koçluğa, mentörlüğe ve pazara erişimlerini kolaylaştırmak için finansal ve finansal olmayan hizmetler sunan TEB Kadın Bankacılığı, kadın patronlara sunduğu finansman çözümlerinin yanı sıra gelişim programları ve işlerini büyütmeleri konusunda verdiği desteklerle Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından verilen altın ödülün sahibi oldu. TEB, dünya genelindeki yaklaşık 53 projeyi geride bırakarak ‘Çevresel ve Sosyal Yenilikçilik’ kategorisinde “Altın Ödül” e layık görüldü.

TEB’den farklı müşteri segmentlerine yönelik çözümler

TEB, 30 Haziran Dünya Emekliler Günü’nde emekliler için hazırladığı kampanya ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklisi olup emekli maaşını TEB’e taşıyan müşterilerine promosyon vermeyi sürdürdü. Avantajlı kampanyasıyla emekli müşterilerine 1000 TL’ye varan promosyon vererek sektörde fark yaratan TEB, emekli müşterileri için özel müşteri hizmeti hattı kurdu. Emeklilerin bu hattan ve internet bankacılığından yapacakları EFT ve havale işlemlerinden ücret alınmıyor. TEB şubelerinde öncelikli hizmet, özel faizli ve 3 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi, günlük nakit çekim imkanı sunan Marifetli Hesap ile birikimlerine yüksek faiz ve ATM’lerden yüksek çekim limiti TEB’in emeklilere özel paketinde yer alan diğer hizmetler arasında yer alıyor. Ayrıca TEB, tavsiye ederek yakınlarını TEB Emekli Bankacılığı Ailesi’ne katan müşterilerine de 100 TL ödeme yapıyor.

‘Danışman Banka’ anlayışıyla 14 yıldan bu yana KOBİ’leri destekleyen TEB, yenilikçi ürünlerine bir yenisini daha ekledi ve KOBİ’lere özel 3 farklı masraf paketini hayata geçirdi. Mikro, Makro ve Dış Ticaret masraf paketleriyle KOBİ’ler, yapacakları seçili işlemler için ayrı bir masraf ödemeden yıl boyunca işlem masraflarını daha avantajlı hale getirecek. Söz konusu masraf paketlerinden cirosu 25 milyon TL’ye kadar olan KOBİ’ler faydalanabilecek.

30 Haziran 2019 Tarihli Finansal Sonuçlara İlişkin Seçilmiş Göstergeler:

Net kar: 629.6 milyon TL Toplam mevduat: 65.9 milyar TL
Toplam aktifler: 101.5 milyar TL Toplam krediler (net): 65.4 milyar TL
Sermaye yeterlilik rasyosu: %16.61 Takipteki kredi oranı: %5.24

 

TEB, 2019 Yılı İlk Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

02.05.2019 – İlk çeyrek finansal sonuçlarına göre TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan kredileri toplam aktiflerinin yüzde 65.2’sini oluşturdu.

31 Mart 2019 tarihi itibarıyla Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) aktif toplamı yılın başından itibaren yüzde 5 artarak, 102.2 milyar TL’ye ulaşırken, net kârı 312.4 milyon TL olarak gerçekleşti. TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan krediler ise aynı dönemde toplam aktiflerinin yüzde 65.2’sini oluşturdu.

Her dönem olduğu gibi risk yönetimine ve aktif kalitesine öncelik veren TEB’in 2019 yılının ilk çeyreğinde toplam kredileri 67 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, aynı dönemde toplam mevduat ise yüzde 6 oranında artarak 68.3 milyar TL oldu. İstikrarlı büyümesini güçlü sermaye yapısıyla birlikte sürdüren TEB’in özkaynakları 10 milyar TL’ye ulaştı. Sermaye yeterlilik rasyosu ise hedef rasyo olan yüzde 12’nin oldukça üstünde, yüzde 15.65 olarak gerçekleşen bankanın donuk alacak oranı yüzde 4.59 seviyesinde gerçekleşti.

İhracat Seferberliği’ne TEB’den tam destek

TEB, daha güçlü bir ekonomi ve daha güçlü bir ihracat için Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Ocak 2019’da işbirliği protokolü imzaladı. İhracata destek kampanyası kapsamında TEB, dış ticaret yapan firmalara yıllardır sunulan finansal destekler ile ürün ve hizmetlerini, TİM ile imzalanan protokol kapsamında, piyasa ortalamasının altında faiz oranları ve Eximbank’a verilen kısa vadeli teminat mektubu komisyon oranıyla daha avantalı bir paket olarak TİM üyelerine sunmaya başladı. İşbirliği kapsamında TEB, 300 milyon Dolar, TEB Faktoring ise 50 milyon Dolarlık kaynak ayırdı. 2019 yılının bu ilk günlerinde atılan adımla ülkemiz için ihracat seferberliğine desteğini arttıran TEB, ihracatı ve yatırımı destekleyecek bir talep doğmasını hedeflerken, ülke olarak sürdürülebilir büyümeye geri dönülmesine de destek olmayı amaçlıyor.

TİM-TEB Girişim Evleri girişimcileri desteklemeye devam etti

TEB Girişim Bankacılığı, TİM ile ortak yürüttüğü TİM-TEB Girişim Ev’leri projesinde yer alan başarılı girişimcilerini Ocak ayında İstanbul’da düzenlenen DemoDay’de TİM Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya getirdi. TİM Dış Ticaret Kompleksi’nde, 30 başarılı girişimcinin projelerini TİM Başkanı İsmail Gülle’ye aktardıkları etkinlik Anadolu’ya da taşındı. Şubat ayında Gaziantep, Mart ayında da Erzurum buluşmaları ile Anadolu’nun gelecek vadeden tekno girişimcileri yine TİM Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Girişimcilere ihracat odaklı network desteği sunuldu.

TEB Kadın Bankacılığı 8 Mart’ta “Başarının Cinsiyeti Olmaz” dedi

Kadınların iş dünyasındaki varlığını güçlendirme ve ekonomiye daha fazla dahil olmasına katkıda bulunma amacıyla çalışan TEB, iş yaşamında karşılaşılan her türlü engele karşı iş kadınlarını cesaretlendirmeye devam ediyor. Geçen yıl “Elalem Ne Der” kampanyası ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel bir kampanya başlatan TEB Kadın Bankacılığı, bu yıl da 8 Mart’a özel hazırladığı #BaşarınınCinsiyetiOlmaz videosuyla kadınların iş yaşamındaki önyargı ve engellere karşı verdikleri mücadeleye dikkat çekti.

İş hayatında kadının cesaretini kıracak yaklaşımlara ve ön yargılara karşı dikkat çekici bir içerikle hazırlanan filmde, kadınların iş hayatında karşılaştıkları bu olumsuz bakış açılarına rağmen karşılarına çıkan engelleri aşabilecekleri ve her alanda istedikleri başarıya ulaşabilecekleri anlatılıyor. TEB’in kadın patronları her zaman desteklediği vurgulanan film ile, insanların cesaret kırıcı söylemlerine aldırmadan, kadınların ekonomiye katılımını cesaretlendirmeyi ve iş hayallerinin peşinden koşmasını sağlamayı amaçlıyor.

CEPTETEB 4 yaşında 725 bin müşteriye ulaştı

TEB’in dijital bankacılık platformu CEPTETEB, dördüncü yılında 725 bin müşteriye ulaşarak, Türkiye’nin en hızlı büyüyen dijital bankacılık platformu olmaya devam etti. TEB’in internet ve mobil kanallarını kullanan aktif müşteri sayısı 1.4 milyonu geçerken, mobil bankacılık kullanıcı sayısı 1.2 milyona ulaştı.

CEPTETEB kullanıcılara kullanım kolaylığı, yüksek güvenlik standartları ve zengin içerik sağlarken, aynı zamanda avantajlı bir dünya da sunuyor. Bu kapsamda, TEB dijitalde yaptığı yatırımları da sürdürüyor. Yeni eklenen özelliklerle birlikte; CEPTETEB Mobil Bankacılık uygulaması ile müşteriler alışveriş merkezlerinde kendilerine özel kampanyalardan faydalanabiliyor, TEB FX Platformu ile döviz işlemlerini anlık ve avantajlı kurlarla yapabiliyor, “Alarm” özelliği ile de belirlenen kur değerini takip edebiliyorlar.

Global Finance’ten TEB Özel Bankacılık’a “Türkiye’deki En İyi Özel Bankacılık Ödülü”

2018 yılında uluslararası finans alanında sunduğu ürün ve hizmetler dolayısıyla International Finance tarafından “En Yenilikçi Özel Bankacılık” ödülüne layık görülen TEB Özel Bankacılık, 2019’a da ödülle başladı. Uluslararası alanda finans dünyasının yakından takip ettiği saygın yayın kuruluşlarından Global Finance Dergisi’nin her yıl düzenlediği ve en başarılı özel bankacılık hizmetlerinin ödüllendirildiği Global Finance Özel Bankacılık Ödülleri 2019’da TEB Özel Bankacılık’a, “Türkiye’deki En İyi Özel Bankacılık Ödülü” verildi.

31 Mart 2019 Tarihli Finansal Sonuçlara İlişkin Seçilmiş Göstergeler:

Net kar: 312.4 milyon TL Toplam mevduat: 68.3 milyar TL
Toplam aktifler: 102.2 milyar TL Toplam krediler (net): 66.6 milyar TL
Sermaye yeterlilik rasyosu: %15.65 Takipteki kredi oranı: %4.59

 

Ekonomiye Desteğini Sürdüren TEB’in Aktif Büyüklüğü 112 Milyar TL’yi Aştı

30.10.2018 – Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2018 yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ilk 9 ayında krediler TEB’in toplam aktiflerinin %61’ini oluştururken, kredilerin yarıya yakını da KOBİ’lere kullandırıldı.

30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) aktif toplamı yılın başından itibaren yüzde 31 artarak, 112.4 milyar TL’ye ulaşırken, net kârı 929.4 milyon TL olarak gerçekleşti. TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan krediler ise aynı dönemde toplam aktiflerinin yüzde 61’ini oluşturdu. Toplam 68.8 milyar TL’lik kredilerin yarıya yakını ülke ekonomisinin lokomotifi KOBİ’lere kullandırıldı.

Her dönem olduğu gibi risk yönetimine ve aktif kalitesine öncelik veren TEB’in yılın üçüncü çeyreğinde takipteki kredilerinin oranı yüzde 3.22 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde toplam mevduat ise yüzde 28 oranında artarak, 71.1 milyar TL’ye ulaştı. İstikrarlı büyümesini güçlü sermaye yapısıyla birlikte sürdüren TEB’in özkaynakları 10 milyar TL’ye ulaşırken, sermaye yeterlilik rasyosu ise hedef rasyo olan yüzde 12’nin oldukça üstünde, yüzde 16.58 olarak gerçekleşti.

TEB Pratik Şube’lerin sayısı 25’e ulaştı

TEB’in dijital ve fiziki şubeyi birleştiren yeni bankacılık anlayışı TEB Pratik Şube ülke genelinde yaygınlaşmaya devam ediyor. Tamamen TEB’in bilgi işlem ve operasyon departmanları ile Ar-Ge’deki mühendis kadrosu tarafından geliştirilen Jet ve Turbo cihazlarıyla donatılmış TEB Pratik Şube’lerin sayısı Eylül sonu itibariyle İstanbul’da sekiz, Bursa’da sekiz, Denizli’de beş, İzmir’de dört olmak üzere toplam 25’e ulaştı.

Para çekme, yatırma, para transferleri, tüm ödeme işlemleri, kredi kartı teslimi gibi fiziksel alışveriş gerektiren işlemlerin yanı sıra ıslak imzanın zorunlu olduğu nakit kredi başvuru ve kullanımı gibi işlemlerin de yapılabildiği TEB Pratik Şube’lerin sayısının yılın son çeyreğinde de artırılması planlanıyor.

TEB Özel Bankacılık’tan ‘Mobil Onay’

TEB Özel Bankacılık, müşterilerinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak iş yapış biçimini hızlandıracak ve daha verimli hale getirecek dijital yenilik çalışmalarına devam ediyor. Yılın üçüncü çeyreğinde ‘Mobil Onay’ projesini uygulamaya alan TEB Özel Bankacılık, bu kapsamda müşterilerine işlem talimatları ve türev işlemleriyle ilgili ıslak imzalı onay sürecinin yerine cep telefonu ve PC’ler üzerinden mobil onay verme imkanı sağlıyor. ‘Mobil Onay’ın kullanıma açılmasıyla birlikte TEB Özel Bankacılık müşterileri artık CEPTETEB mobil uygulaması üzerinden talimat ve türev işlem belgelerini onaylayabiliyor. Böylece, hem müşterilerin hem de bankanın operasyonel yükü azaltılırken, risk de minimuma indiriliyor.

CEPTETEB 3 yaşında 600 bin müşteriye ulaştı

TEB’in dijital bankacılık platformu CEPTETEB, üçüncü yılında 600 bin müşteriye ulaşarak, Türkiye’nin en hızlı büyüyen dijital bankacılık platformu oldu. TEB’in internet, mobil kanallarını kullanan aktif müşteri sayısı 1,2 milyonu geçerken, mobil bankacılık kullanıcı sayısı 1 milyona ulaştı.

CEPTETEB kullanıcılara kullanım kolaylığı, yüksek güvenlik standartları ve zengin içerik sağlarken, aynı zamanda avantajlı bir dünya da sunuyor. Bu kapsamda, TEB müşterileri yenilenen CEPTETEB Mobil Bankacılık uygulaması ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nda hızlı geçiş ayrıcalığından da ücretsiz faydalanıyor.

Türkiye’den Silikon Vadisi’ne uzanan girişim köprüsü

TEB Girişim Bankacılığı yaklaşık altı yıldır Türkiye’de girişimcilerin gelişmesine ve girişimcilik ekosisteminin güçlenmesine katkı sağlamayı sürdürüyor. Bu kapsamda girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik farklı iş birlikleriyle çok sayıda proje hayata geçiren TEB, dünya markası olma potansiyeli bulunan teknolojik girişimcilere iş modelleri oluşturma, sektörde doğru rekabet ve globalleşme danışmanlıkların yanında, yatırımcı/potansiyel müşteri buluşturmaları gibi destekler sunarak global pazarlara açılmaları konusunda yardımcı oluyor.

TEB Girişim Bankacılığı, girişimcilere sağladığı yurt dışı odaklı projelerle erken aşama teknoloji girişimlerinin yatırım ve hızlandırma yoluyla uluslararası pazarlara açılmasını sağlayıp dünya çapında başarılı Türk şirketleri yaratmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, Türkiye’nin en global hızlandırma programı Growth Circuit programının hayata geçmesini sağlayan paydaşlardan biri olan TEB Girişim Bankacılığı’nın desteğiyle 8 girişim, San Francisco’da UC Berkeley ve Draper Üniversitesi mentorlarından eğitim alma imkanı elde etti. Temmuz ayında gerçekleşen programa katılan girişimciler farklı ülkelerden 50’den fazla yatırımcının katıldığı Draper Üniversitesi Demoday’de sunum yapma ve girişimlerini dünyaya tanıtma fırsatı yakaladı.

Bununla birlikte TEB Girişim Bankacılığı, genç girişimcilerin fikirlerini birer başarılı girişime dönüştürmek için ABD Büyükelçiliği işbirliğiyle Anadolu’nun 7 üniversitesinde ‘TEB Let’s Up Girişimcilik Programı’nın ders olarak hayata geçmesini sağladı. Bu programda başarı gösteren 16 öğrenci, 4-11 Ağustos 2018 tarihleri arasında Silikon Vadisi’nde Google, Facebook gibi teknoloji devlerinin yöneticileri ile tanışma, yatırım uzmanları ve Silikon Vadisi’nin başarılı Türk girişimcileri ile bir araya gelerek, farklı atölye çalışmalarına katılma fırsatı yakaladı.

TEB KOBİ Bankacılığı’na uluslararası iki ödül

“KOBİ’lerin Danışman Bankası” anlayışıyla 2005’ten bu yana hizmet veren TEB KOBİ Bankacılığı, dünyada örnek gösterilen finansal olmayan hizmetleriyle uluslararası iki organizasyon tarafından ödüllendirildi.

TEB KOBİ Bankacılığı, kurumsal sosyal sorumluluk alanında farklı sektörlerden katılımcıların projelerinin yarıştığı The International CSR Excellence Awards kapsamında ‘Corporate Citizenship’ kategorisinde ‘Danışmanlık Maraton Programı’ ile ödüle layık görüldü. Danışmanlık Maraton Programı kapsamında, TEB bünyesinde KOBİ Danışmanlık eğitimlerini tamamlayan KOBİ, İşletme ve Tarım müşteri temsilcileri, sektörde sürdürülebilir büyüme sağlamaları adına firmaların durum analizlerini yaparak danışmanlık veriyor.

TEB KOBİ Bankacılığı, ‘Global Business Excellence Awards’ kapsamında ise TEB KOBİ Akademi Endüstri 4.0 Buluşmaları ile ‘Outstanding Event’ kategorisinde ödül aldı. TEB KOBİ Akademi Endüstri 4.0 Buluşmaları, KOBİ’lerin küresel anlamda rekabet edebilmelerine ve ‘Endüstri 4.0’ sürecine adapte olabilmelerine destek olmak amacıyla üretimin kalbinin attığı sanayi bölgelerindeki KOBİ’lere yönelik düzenleniyor. Bugüne kadar 2 binden fazla KOBİ’ye ulaşan etkinliklerde, KOBİ’lere sanayideki yeni nesil üretimin ihtiyaçları, standartları ve dünyadaki örnekleri hakkında bilgi verilirken, Endüstri 4.0 sürecinin detayları ve dönüşüm sürecinde yapılması gerekenler anlatılıyor.

TEB, Türkiye’de en iyi servis veren nakit yönetimi bankası oldu

Uluslararası finans dünyasının etkili yayınlarından olan Euromoney Dergisi, iki farklı kategoride TEB’i ödüle layık gördü. TEB müşterilerinin Euromoney Global Nakit Yönetimi Anketi’ne verdiği cevaplar sonucunda “Türkiye’de En İyi Servis Veren Nakit Yönetimi Bankası” kategorisinde rakiplerini geride bırakarak birinci seçilen TEB, “Pazar Lideri” kategorisinde ise ikinci sırada yer aldı.

30 Eylül 2018 Tarihli Finansal Sonuçlara İlişkin Seçilmiş Göstergeler:

Net kar: 929.4 milyon TL Toplam mevduat: 71.1 milyar TL
Toplam aktifler: 112.4 milyar TL Toplam krediler (net): 68.8 milyar TL
Sermaye yeterlilik rasyosu: %16.58 Takipteki kredi oranı: %3.22

Ümit Leblebici: “Uluslararası yatırımcılar Türkiye’ye ve TEB’e güvenini bir kez daha gösterdi”

11.10.2018 – Türk Ekonomi Bankası (TEB), 17 bankanın katılımıyla 433.5 milyon Euro ve 33.5 milyon ABD Doları olmak üzere, 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağlanması amacıyla sözleşme imzaladı. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Uluslararası yatırımcılar TEB’in başarılı performansını ve Türk bankacılık sektörüne olan güvenini bir kez daha teyit etmiş oldu” dedi.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), bir önceki yıl alınan kredinin bu yıl ödenen kısmı karşılaştırıldığında yüzde 101 oranında yenilenme sağlayarak 17 bankanın katılımıyla yeni sendikasyon kredisini imzaladı. 433.5 milyon Euro ve 33.5 milyon ABD Doları olmak üzere, 367 gün vadeli sağlanan kredi, özellikle ihracatın finansmanında kullanılacak olmasının yanı sıra Türk ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. Kredinin toplam maliyeti Avro ve ABD Doları için sırasıyla Euribor artı yüzde 2,65 ve Libor artı yüzde 2,75 olarak gerçekleşti.

Ümit Leblebici: “Türkiye her anlamda güçlü bir ülke”

Sendikasyon kredisi anlaşması hakkında değerlendirmelerde bulunan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Türk ekonomisi için oldukça başarılı bir anlaşmaya imza attıklarını vurgulayarak, “Uluslararası yatırımcılar, TEB’in başarılı performansını ve Türk bankacılık sektörüne olan güvenini bir kez daha teyit etmiş oldu” diye konuştu. Kredinin ihracatın finansmanı noktasında kullanılacağına dikkat çeken Leblebici, “TEB, Türkiye’de ihracatın finansmanında 5. büyük banka olma konumunu da pekiştirecektir” dedi.

Türkiye’deki güçlü bankacılık sisteminin uluslararası piyasalar nezdinde de güven tazelemesiyle, finansal sistemin bir kez daha yaşanan sorunlar karşısında güçlü bir yapıya sahip olduğunu gösterdiğini vurgulayan Leblebici, “Türkiye her anlamda çok güçlü bir ülke. Finansal sistemimiz de farklı türdeki dalgalanmalar ve etkiler karşısında ne yapacağını çok iyi biliyor. Sağlam altyapımızın katkısı ve uluslararası piyasalardaki itibarımız sayesinde bu başarılı kredi anlaşmasını imzaladık” diye konuştu.

TEB olarak 90 yılı aşkın süredir Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Leblebici, “Geçmişimizden aldığımız köklü ve güçlü bankacılık deneyimimizle ülkemizi daha da ileriye taşıyacak ve ekonomimizin güçlenmesine katkı sağlayacak çalışmalarımıza devam edeceğiz.”