Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri STFA Makine G...

STFA Makine Grubu Genel Müdürü Hayati Kösoğlu Oldu

02.09.2019 – STFA Makine Grubu Genel Müdürlük görevine atanan Hayati Kösoğlu, 19 Ağustos 2019 tarihi itibariyle görevine başladı.

STFA Grubu tarafından yapılan açıklamaya göre: 1956 yılından bu yana Türkiye’de iş makinaları sektöründe faaliyet gösteren, 1974 yılından beri de dünyanın önde gelen iş makinası üreticilerinden JCB’nin distribütörlüğünü yürüten STFA Makine Grubu’nun Genel Müdürlük görevine, 19 Ağustos 2019 tarihi itibariyle Hayati Kösoğlu atandı.

Hayati Kösoğlu kariyerinde sırasıyla; Koç Holding, Ford Otosan A.Ş, Uzel Grup, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ve son olarak Anadolu Landini A.Ş’de üst düzey yönetici ve Genel Müdür rollerinde görev aldı.

STFA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Nas, konuyla ilgili şunları söyledi: STFA grubu olarak kurumsal yapımızı yeni liderleri aramıza katarak güçlendirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda STFA Makine Grubu Genel Müdürlüğünü üstlenen Sayın Hayati Kösoğlu’nun farklı sektörlerde edinmiş olduğu deneyimi ile grubumuza önemli katkılar sağlayacağına inanıyor, yeni görevinde başarılar diliyorum.”

STFA Grubu Hakkında: STFA 1930’lu yılların sonunda henüz Türkiye’de inşaat sektörünün yabancıların elinde olduğu, ülkede makina, ekipman ve kalifiye işgücünün bulunmadığı zor bir dönemde, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden sınıf arkadaşı ve üstün yetenekli iki mühendis olan Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya tarafından kuruldu. Yaklaşık 30 yıl ülkede altyapı sektöründe çeşitli projelere imza attıktan sonra 1972’de Libya’da Tripoli Liman inşaası projesini kazanarak, yurt dışında iş alan ilk Türk Müteahhidi ünvanını elde eden STFA, daha sonra bu başarıyı diğer projelerle arttırdı ve Suudi Arabistan’da 1978’de, Mısır’da 1981’de, İran’da 1983’de, Tunus’da 1984’de, Pakistan’da 1992’de, Oman ve Katar’da 2000’de, Hindistan’da 2001’de iş alan ilk Türk Müteahhidi olarak inşaat sektörünün önemli aktörlerinden birisi oldu.

STFA Grubu bugün; inşaat, doğalgaz dağıtım, enerji ve iş makinaları distribütörlüğü alanlarında faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin tanınmış ve saygın şirketlerinin arasında yer alıyor.

Enerya Gaz Dağıtım Şirketi

Enerya; doğal gaz, elektrik ve su dağıtım şirketi olarak 2003 yılında İstanbul’da kuruldu. Şu anda 11 şehirde doğalgaz dağıtımı yapan Enerya, Türkiye’deki tüm özel doğalgaz dağıtıcıları arasında en yüksek müşteri potansiyeline sahip şirkettir.

STFA Yatırım Holding Şirketleri

  • STFA İnşaat Grubu
  • SİF-JCB İş Makinaları
  • Universal Handlers

STFA Makine Grubu Hakkında: 1956 yılında Sezai Türkeş-Feyzi Akkaya tarafından kurulan ve bir STFA ve Işıklar Holding kuruluşu olan SİF İş Makinaları, o zamandan beri iş makinası sektöründe hizmet veriyor. SİF İş Makinaları, JCB marka kazıcı-yükleyiciler, ağır iş makinaları, kompakt ve endüstriyel ürün serisi ile inşaat, tarım ve endüstriyel sektörlerdeki müşterilerine etkin çözümler üretiyor. SİF İş Makinaları, dünyanın önde gelen konkasör markası Rubblemaster’ın da Türkiye’deki temsilciliğini sürdürüyor.