Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Marmaray İle ...

Marmaray İle İlk Cam İhracatını Şişecam Düzcam Geçekleştirdi

24.06.2020 – Türkiye düzcam pazarının lideri ve Avrupa’nın en büyük üreticisi Şişecam Düzcam, cam ihracatında bir ilki gerçekleştirdi. Bilecik’ten Bulgaristan’ın Targovishte şehrine düzcam sevkiyatını Marmaray Boğaz Tüp Geçidi kullanarak yapan Şişecam Düzcam, Marmaray ile demiryolu kullanarak kıtalararası cam ihracatı yapan ilk şirket oldu.

Cam sektörünün küresel oyuncusu Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Düzcam, Bilecik’ten Bulgaristan’ın Targovishte şehrine yaptığı ürün sevkiyatı için Marmaray Boğaz Demiryolu Tüp Geçidi’ni kullanarak Marmaray ile kıtalar arası düzcam ihracatı gerçekleştiren ilk şirket oldu.

Bugün dünyada 10 farklı ülkede üretim yapan Avrupa’nın en büyük ve dünyanın ise en büyük beş düzcam üreticisi arasında yer alan Şişecam Düzcam, Marmaray taşımacılığı aracılığıyla 110’nun üzerinde ülkeye gerçekleştirdiği ihracatını kesintisiz hizmet avantajı ile daha çok desteklemeyi ve cam ihracatının artmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Mayıs ayı itibarıyla Marmaray geçişlerinde deneme yük taşımacılığı seferlerinin başlatılması üzerine TCDD ile ürünlerinin ebat uygunlukları ve emniyetli bir şekilde taşınmasına yönelik başvuru süreçlerini başlatan Şişecam Düzcam, söz konusu geçişler için taşıma uygunluğunu aldı. Demiryolu taşımacılığı ihracatta sevkiyat kanallarının çeşitlendirilmesine olanak tanıması ve teslimatta gecikme riskini azaltması açısından önemli avantajlar barındırıyor.

Günlük sevkiyat imkanı yaratıyor

İş sürekliliğinin daha da fazla önem kazandığı küresel salgın döneminde demiryolu taşımacılığının yarattığı günlük sevkiyat imkanı güçlü bir avantaj olarak öne çıkıyor. Bugüne kadar yurt içindeki düzcam üretim tesislerinden Bulgaristan ağırlıklı olmak üzere demiryolu ile ihracat gerçekleştirmiş olan Şişecam Düzcam, Lüleburgaz üretim tesisi özelinde hammadde temini için demiryolunu kullanıyordu. Marmaray kullanarak bu kez boğazı da demiryolu ile aşan Şişecam Düzcam, bu yolla teslimatlar için bekleme süresini kısalttı. 

Demiryolu taşımacılığı bir yandan lojistik maliyetlerini azaltırken diğer yandan ihracatta sevkiyat kanallarının çeşitlendirilmesine müsaade ediyor. Böylece kimi zaman teslimatlarına zamanında gerçekleşmesinin önündeki riskleri bertaraf ediyor. Lojistik imkanlarının çeşitlendirilmesi ve maliyet optimizasyonu, Batı Avrupa’da yaygın satış ağının gücünü daha da artırıyor. Buna ek olarak; demiryolu taşımacılığı ürün ve hammadde gibi sevkiyatların fabrika ve müşterilere daha hızlı ve kesintisiz ulaştırılmasını kolaylaştırıyor. Müşteri memnuniyetini ve hizmet kalitesinin yüksekliğini çalışmalarının odak noktası olarak benimseyen Şişecam Düzcam, bu hedefte her geçen gün daha yenilikçi uygulamalarla mükemmelleşme yolunda adımlar atmaya devam ediyor.

 

Şişecam Mersin Yatırımı ile Üretim Kapasitesini Arttırdı

Şişecam’ın Mersin’deki yeni yatırımıyla Türkiye’deki cam ambalaj üretim kapasitesi 1,3 milyon tona ulaştı 

24.06.2019 – Şişecam Topluluğu, Mersin Cam Ambalaj Fabrikası’nda gerçekleştirdiği yeni fırın yatırımıyla Türkiye’deki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Topluluk bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Cam Ambalaj’ın yıllık 80 bin ton üretim kapasitesine sahip olan yeni fırını 18,2 milyon dolarlık yatırımla hayata geçti.  

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Türkiye için değer yaratmayı sürdürdüklerinin altını çizerek, “Türkiye ekonomisi ve istihdamına önemli katkı sağlayan Topluluğumuz, Endüstri 4.0’a uygun şekilde yeni teknolojiyle donattığı yeni fırınının devreye girmesiyle Türkiye’deki yıllık cam ambalaj üretim kapasitesini 1,3 milyon tona çıkardı. Şişecam Topluluğu olarak sürdürülebilir büyüme hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyor, yatırımlarımızla da ülke ekonomisine katkı sağlamaya ve tüm paydaşlarımız için değer yaratmaya devam ediyoruz” dedi.  

24.06.2019 – Dünyada düzcam, cam ambalaj, cam ev eşyası ve kimyasallar üretiminde önde gelen oyuncular arasında yer alan Şişecam Topluluğu, Mersin Cam Ambalaj Fabrikası’nda hayata geçirdiği dördüncü fırınla Türkiye’deki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Cam Ambalaj’ın yıllık 80 bin ton üretim kapasitesine sahip olan yeni fırını için 18,2 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Türkiye dâhil toplam dört ülkedeki 2,6 milyon ton/yıl üretim hacmiyle dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisi olan Şişecam Cam Ambalaj’ın Mersin Fabrikası’ndaki son fırın yatırımıyla Türkiye’deki yıllık üretim kapasitesi 1,3 milyon tona ulaştı. 

“Yatırımlarımızla ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz”

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, yeni yatırım kararına ilişkin yaptığı açıklamada, Topluluk olarak yatırımlarına aralıksız devam ettiklerini belirterek, Mersin’deki Cam Ambalaj Fabrikası’nda gerçekleştirilen yeni fırın yatırımının Türkiye’nin geleceğine olan güvenin bir göstergesi olduğunun altını çizdi. Bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisi olduklarını belirten Kırman, şöyle devam etti: “Dünyadaki en büyük 10 soda üreticisi arasında yer almamızın yanı sıra krom kimyasallarında da dünya lideriyiz. Bugün 13 ülkede üretim faaliyetlerini sürdüren Topluluğumuz, kuruluşundan bu yana geçen 80 yılı aşkın sürede dünyada kendi alanında söz sahibi konuma gelmiştir. Şişecam Topluluğu olarak sürdürülebilir büyüme hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyor, yatırımlarımızla da ülke ekonomisine katkı sağlamaya ve tüm paydaşlarımız için değer yaratmaya devam ediyoruz.”

“Son üç yılda Türkiye’deki cam ambalaj üretim kapasitemizi yüzde 30 oranında artırdık”

Türkiye ekonomisi ve istihdamına önemli katkı sağlayan Şişecam Topluluğu’nun Endüstri 4.0’a uygun şekilde yeni teknolojiyle donattığı yeni fırınının devreye girmesiyle Türkiye’deki yıllık cam ambalaj üretim kapasitesini 1,3 milyon tona çıkardığına dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Kırman, şöyle konuştu: “Türkiye’nin en büyük cam ambalaj üreticisi konumundaki Topluluğumuz, 2017 yılında Mersin Cam Ambalaj Fabrikası’nda gerçekleştirdiği 33 milyon dolarlık fırın kapasite artışı yatırımıyla Türkiye’deki üretim kapasitesini 1 milyon ton seviyesinin üzerine taşımış; 2018 yılında da Eskişehir Cam Ambalaj Fabrikası’nda 66 milyon dolarlık yatırımla devreye aldığı dördüncü fırınıyla da 1,2 milyon ton seviyesine çıkarmıştı. Son üç yılda yeni fırın ve mevcut fırınlardaki kapasite artışı yatırımlarıyla Türkiye’deki cam ambalaj üretim kapasitemizi yüzde 30 artışla 1,3 milyon ton seviyesine çıkarmış olduk. Bugün Bursa, Eskişehir ve Mersin’de kurulu üç cam ambalaj fabrikamızdaki toplam 12 fırınla üretim faaliyetlerimizi yürütmekteyiz.” 

Mersin’deki Şişecam Cam Ambalaj Fabrikası ihracat rekorlarında önemli rol oynuyor

Dünyanın en büyük cam ambalaj üreticileri arasında yer alan Şişecam Cam Ambalaj’ın Mersin’deki fabrikası limana yakınlığı nedeniyle ihracat açısından büyük öneme sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Cam ambalaj ihracatında her yıl kendi rekorunu kırarak hedef büyüten Şişecam Cam Ambalaj, ihracatta özellikle Avrupa ve Amerika pazarlarına yoğunlaşıyor. İlk kez 100 bin tonluk ihracat barajını 2016 yılında 125 bin tona ulaştırdığı yurt dışı satışları ile aşan Şişecam Cam Ambalaj, 2018 yılında da yaklaşık 170 bin tonluk ihracat hacmine ulaşmayı başardı. Çok sayıda çok uluslu firmanın cam ambalaj tedarikçisi konumunda olan Şişecam Cam Ambalaj, ihracat hedeflerinde özellikle bu müşteri grubunu çeşitlendirmeyi hedefliyor. Türkiye’nin toplam cam ambalaj ihracatının artmasına önemli katkı sağlayan Şişecam Cam Ambalaj, iç talebin karşılanmasında da büyük rol oynamaya devam ediyor.

 

Şişecam Topluluğu’ndan Yeni Yılda Yeni Yatırım Kararı

11.01.2018 – Şişecam 480 milyon TL’lik yatırımla Türkiye’deki düzcam kapasitesini 1,9 milyon tona çıkaracak 

Şişecam Topluluğu, Ankara-Polatlı Düzcam Fabrikası’nda yapacağı yeni fırın yatırımıyla Türkiye’deki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Topluluk bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Düzcam’ın yaklaşık 480 milyon TL’lik yatırımla hayata geçireceği yeni fırın yıllık 220 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak.  

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, söz konusu yatırıma ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Türkiye için değer yaratmayı sürdürdüklerinin altını çizerek, “Topluluk olarak sürdürülebilir büyüme hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geçen yıl açıkladığımız Mersin ve Eskişehir’deki cam ambalaj ve Balıkesir’deki cam elyaf yatırımlarının ardından yeni yılda da Ankara Polatlı’daki düzcam yatırım kararını açıklamanın memnuniyetini yaşıyoruz. Türkiye pazarındaki potansiyel talep doğrultusunda geçekleştirilecek yatırımla Polatlı Düzcam Fabrikası’nda ikinci fırını devreye alacağız. Böylece Türkiye’deki düzcam üretim kapasitemiz 1,9 milyon tona ulaşacak” dedi.

10.01.2018 – Düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncu olan Şişecam Topluluğu, yeni yılda da yatırımlarına hızla devam ediyor. Şişecam Topluluğu yaklaşık 480 milyon TL’lik bir yatırım ile Ankara Polatlı Düzcam Fabrikası’nda 220 bin ton/yıl kapasiteli yeni bir fırın yatırımını hayata geçirecek. Yeni yatırım Şişecam Topluluğu bünyesindeki Trakya Cam Sanayii A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, bugün 22 bine yakın çalışanı, 13 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeye ulaşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir Topluluk olduklarına dikkat çekerek, “Bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisiyiz. Ayrıca düzcamda Avrupa’nın bir numarasıyız. Krom kimyasallarında dünya lideri olmamızın yanı sıra dünyadaki en büyük 10 soda üreticisi arasında yer alıyoruz” dedi.

“Türkiye için değer yaratmayı sürdürüyoruz”

Türkiye için değer yaratmayı sürdürdüklerinin altını çizen Prof. Dr. Ahmet Kırman, şöyle konuştu: “Topluluğumuz, kuruluşundan bu yana geçen 82 yılı aşkın sürede kazanımlarını yine ülkemize yatırmış ve dünyada kendi alanında söz sahibi konuma gelmiştir. Şişecam Topluluğu olarak sürdürülebilir büyüme hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geçen yıl açıkladığımız Mersin ve Eskişehir’deki cam ambalaj ve Balıkesir’deki cam elyaf yatırımlarının ardından yeni yılda da Ankara Polatlı’daki düzcam yatırım kararını açıklamanın memnuniyetini yaşıyoruz. Türkiye pazarındaki potansiyel talep doğrultusunda geçekleştirilecek yatırımla Polatlı Düzcam Fabrikası’nda ikinci fırını devreye alacağız. Böylece Türkiye’deki düzcam üretim kapasitemiz yıllık 1,9 milyon tona ulaşacak.”

“Türkiye yüksek katma değerli cam üretim merkezimiz olacak”

Yeni fırın yatırımıyla Ankara Polatlı Düzcam Fabrikası’nın yıllık üretim kapasitesinin 520 bin tona çıkacağını belirten Ahmet Kırman, şunları söyledi: “Ankara Polatlı’daki yeni fırın yatırımı düzcamda üretim çeşitliliğimizi artıracak. Ayrıca yeni bir kaplamalı cam yatırımımız da Bursa Yenişehir Düzcam Fabrikası’nda bu yıl devreye girecek. Mevcut kaplamalı cam kapasitemize ek olacak bu yatırım sayesinde Türkiye yüksek katma değerli cam üretim merkezimiz olacak. Bugün pazara sunduğumuz kaplamalı cam ürünlerimiz yazın güneş ısısı girişini kontrol ederek, kışın ise ısıyı içeride tutarak, binalarda önemli oranlarda enerji tasarruf sağlamaktadır. Yatırımlarımız tamamlandığında pazara daha geniş bir yelpazede, yazın güneş ısısı girişini kontrol eden, kışın ise ısıyı içeride tutan ‘akıllı’ cam ürünleri sunuyor olacağız.”

Trakya Cam TRKCM Hisse Analiz ve Yorumları

 

Şişecam’ın Türkiye’deki Cam Ambalaj Üretim Kapasitesi 1 Milyon Tonu Aştı

ŞİŞECAM, MERSİN’DEKİ CAM AMBALAJ FABRİKASINDA ÜÇÜNCÜ FIRINI ENDÜSTRİ 4.0’A UYGUN TEKNOLOJİYLE YENİLENEREK DEVREYE ALDI

05.07.2017 – Şişecam Topluluğu’nun 120 milyon TL’lik fırın yatırımıyla Türkiye’deki cam ambalaj üretim kapasitesi 1 milyon tonu aştı 

Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Cam Ambalaj’ın Mersin fabrikasında yaklaşık 120 milyon TL’lik yatırımla yenilediği üçüncü fırını faaliyete geçti. Türkiye ekonomisi ve istihdamına önemli katkı sağlayan Şişecam Topluluğu, Endüstri 4.0 stratejisine uygun yeni teknolojiyle donattığı ve 90 bin ton/yıl kapasiteli fırının devreye girmesiyle Türkiye’deki yıllık cam ambalaj üretim kapasitesini 1 milyon tonun üzerine çıkardı.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Türkiye için değer yaratmayı sürdürdüklerinin altını çizerek, “Topluluğumuz kuruluşundan bu yana aradan geçen 81 yılı aşkın sürede kazanımlarını yine ülkemize yatırmış ve bugün dünyada kendi alanında söz sahibi konuma gelmiştir. Son teknolojiyle yenilerek devreye aldığımız fırınla beraber ülke ekonomisine yaptığımız katkılara bir yenisini daha ekledik. Mersin’deki bu yatırımın geçen yıl rekor kıran cam ambalaj ihracatımıza da olumlu yansımasını hedefliyoruz. Topluluk olarak sürdürülebilir büyüme hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.  

05.07.2017 – Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren ve dört ülkedeki 2,3 milyon ton/yıl üretim hacmiyle dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisi olan Şişecam Cam Ambalaj, Mersin fabrikasında son teknolojiyle yenilediği 90 bin ton/yıl kapasiteli üçüncü fırını devreye aldı. Türkiye’de Bursa, Eskişehir ve Mersin’de kurulu üç fabrikasıyla faaliyet gösteren Şişecam Cam Ambalaj’ın yaklaşık 120 milyon TL’lik yatırımla yenilediği üçüncü fırınının devreye alınmasıyla birlikte Türkiye’deki yıllık üretim kapasitesi 1 milyon tonu aştı.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, söz konusu yatırıma ilişkin olarak yaptığı açıklamada, bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisi olduklarına dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Ayrıca krom kimyasallarında dünya lideri olmamızın yanı sıra dünyadaki en büyük 10 soda üreticisi arasında yer alıyoruz. 13 ülkede üretim faaliyetlerini sürdüren Topluluğumuz, ulaştığı kapasite büyüklüğünü ve teknolojik gücünü yenilikçilik, yaratıcılık, uzmanlık ve yetişmiş insan gücü gibi özellikleriyle pekiştirmekte ve değişen pazar koşullarına uygun ürün ve hizmet kalitesiyle geleceğe güvenle bakmaktadır.”

“Hem ülke ekonomisine hem de üretime yaptığımız katkılara bir yenisini ekledik”

Mersin’deki cam ambalaj fabrikasının 1969 yılında kurulduğunu hatırlatan Kırman, “Topluluğumuz kuruluşundan bu yana aradan geçen 81 yılı aşkın sürede kazanımlarını yine ülkemize yatırmış ve bugün dünyada kendi alanında söz sahibi konuma gelmiştir. Devreye aldığımız son fırın yatırımımız ile yaklaşık 50 yıldır üretim faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz Mersin’de hem ülke ekonomisine hem de üretime yaptığımız katkılara bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Topluluk olarak sürdürülebilir büyüme hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

Türkiye için değer yaratmayı sürdürdüklerinin altını çizen Kırman, Topluluk bünyesindeki Şişecam Cam Ambalaj’ın en yüksek kalitede üretim yapma stratejisi doğrultusunda hareket ettiğini belirterek, şu bilgileri verdi: “Şişecam Cam Ambalaj mevcut tesislerini teknolojik gelişmelerin gereği olarak sürekli olarak yenilemektedir. Devreye aldığımız fırın ile beraber hem ülke ekonomisine yaptığımız katkıları sürdürmeye hem de Mersin fabrikamızda son teknoloji ile üretim yapmaya devam edeceğiz. Söz konusu fırını Endüstri 4.0 stratejisine uygun şekilde donattık. Şişecam Cam Ambalaj, bu fırına bağlı üç hatta kavanozdan şişeye geniş bir ürün yelpazesinde istenilen renkte üretim yapabilecek.”

Şişecam Cam Ambalaj’ın dünyanın en büyük cam ambalaj üreticileri arasında yer aldığına dikkat çeken Kırman, “Şişecam Cam Ambalaj, 2016 yılında gerçekleştirdiği 125 bin tonluk ihracatla hem sektör hem de kendi rekorunu kırdı. Mersin fabrikamız limana yakınlığı ile ihracatımızda kritik öneme sahiptir. Gerçekleştirdiğimiz bu fırın yatırımıyla bu açıdan önemi daha da artmıştır. Şişecam Cam Ambalaj, 2016 yılında elde ettiği tarihi ihracat başarısını yeni yatırımlarla önümüzdeki yıllarda da sürdürülebilir şekilde artırmayı hedefliyor” dedi.

Şişecam Topluluğu Hakkında

Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncudur. “Düzcam”, “Cam Ev Eşyası”, “Cam Ambalaj” ve “Kimyasallar” olmak üzere dört ana iş grubunda faaliyet gösteren Topluluk, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır ve Hindistan’da üretim yapmaktadır.

Bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisi konumundaki Şişecam Topluluğu, dünyanın en büyük 10 soda üreticisinden biri olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideridir. Şişecam, 81 yılı aşkın deneyimi, 22 bine yakın, 13 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir Topluluk olarak ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle yoluna devam etmektedir.