Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Prof. Dr. Ahm...

Prof. Dr. Ahmet Kırman, Tataristan Cumhurbaşkanı Tarafından Üstün Hizmet Madalyasına Layık Görüldü

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov tarafından ekonomik iş birliğine ve yatırımların gelişmesine verdiği değerli katkılardan dolayı üstün hizmet madalyasına layık görüldü.  

08.12.2019 – Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti tarafından ekonomik iş birliğine ve yatırımların gelişmesine verdiği değerli katkılardan dolayı üstün hizmet madalyasına layık görüldü. Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, makamında düzenlenen törende, Prof. Dr. Ahmet Kırman’a üstün hizmet madalyasını tevdi etti.Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Başkonsolos İsmet Erikan’ın da katıldığı törende, Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Kırman’a üstün hizmet madalyası tevdi etti.Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Başkonsolos İsmet Erikan’ın da katıldığı törende, Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Kırman’a üstün hizmet madalyası tevdi etti. 

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, öncelikle Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov’a teşekkürlerini sunarken, şöyle konuştu: “Şişecam Topluluğu, düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında global bir oyuncudur. Bugün 22 bin çalışanımız, dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetlerimiz ve 150 ülkeyi aşan satışlarımızla uluslararası ölçekte faaliyet gösteriyoruz. Yatırım stratejisini değer yaratan büyüme üzerine odaklayan Topluluğumuz, faaliyet gösterdiği tüm coğrafyalara toplumsal ve ekonomik değer katmayı amaçlamaktadır.”  

Şişecam Topluluğu’nun Tataristan’daki yatırımları 350 milyon dolara ulaştı

Dünya cam sektörünün ana faaliyet alanları olan düzcam, cam ev eşyası ve cam ambalajın üçünde birden faaliyet gösteren tek küresel üretici konumundaki Şişecam Topluluğu’nun Rusya Federasyonu’nda tüm bu faaliyet alanlarında yatırımları bulunduğuna dikkat çeken Kırman, şunları söyledi: “Rusya Federasyonu’nda 1,5 milyon tonun üzerinde yıllık üretim kapasitesine sahip olan Topluluğumuzun toplam yatırım tutarı ise 1,2 milyar dolar seviyesinin üzerindedir. Topluluğumuz Rusya Federasyonu’ndaki cam ambalaj ve cam ev eşyası yatırımlarına en son olarak Tataristan Cumhuriyeti’ndeki düzcam yatırımlarını eklemiştir. Saint-Gobain ortaklığıyla 210 milyon dolarlık yatırımla kurduğumuz 230.000 ton/yıl kapasiteli düzcam fabrikası 2014 yılında hayata geçti. Yüzde 100 Şişecam Topluluğu’nun yatırımı olan yıllık 3,2 milyon metrekare üretim kapasiteli otomotiv camları tesisi ise 100 milyon dolara mal oldu. Böylece sahip olduğu teknolojiler açısından dünyanın önde gelen düzcam ve otomotiv camları tesislerini devreye almış olduk. Bugün itibarıyla Tataristan’daki toplam yatırımlarımız ek ve idame yatırımlarla birlikte 350 milyon dolar seviyesine ulaştı. Topluluğumuz gerçekleştirdiği düzcam ve otomotiv camları üretim tesisleri yatırımlarıyla da büyük başarı göstererek, bölgedeki düzcam pazarında da önemli bir oyuncu haline gelmiştir.”

 

 

Şişecam’a “İhracat Şampiyonu” ödülü

Dünya cam sektörünün önde gelen oyuncularından Şişecam Topluluğu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen “İhracat Şampiyonları” ödül töreninde “Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri” kategorisinde ihracat lideri olarak ödüle layık görüldü. Şişecam Topluluğu Mali İşler Başkanı Görkem Elverici, Şişecam Dış Ticaret adına ödülü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TİM Başkanı İsmail Gülle’nin elinden aldı.

08.07.2019 – Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) “İhracat Şampiyonları Ödülleri” sahiplerini buldu. Düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanlarında küresel bir oyuncu olan Şişecam Topluluğu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen törende, “Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri” kategorisinde ihracat lideri olarak ödüle layık görüldü. Şişecam Topluluğu Mali İşler Başkanı Görkem Elverici, Şişecam Dış Ticaret adına ödülü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TİM Başkanı İsmail Gülle’nin elinden aldı.

Şişecam Topluluğu yatırımlarına ve büyümeye devam ettiği 2018 yılında 4,9 milyon ton cam, 2,4 milyon ton soda külü ve 4,1 milyon ton endüstriyel hammadde üretimi gerçekleştirirken, tüm faaliyet alanlarında ihracata yönelik çalışmalarını da artırdı. 2018 yılında satış gelirlerini yüzde 37,4 oranında artırarak 15,6 milyar TL’ye ulaştıran Şişecam Topluluğu, 2 milyar dolar seviyesinde uluslararası satış gerçekleştirdi. Böylece, Şişecam’ın konsolide satışları içindeki Türkiye’den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışlarının payı yüzde 61 seviyesine ulaştı. Satışların bölgesel dağılımı ise yüzde 66 Avrupa, yüzde 19 Afrika ve Ortadoğu, yüzde 8 Amerika ve yüzde 7 Asya-Okyanusya olarak gerçekleşti.

 

Şişecam, 2018’de Yaklaşık 2,6 Milyar TL Yatırım, 760 Milyon Dolar İhracat Gerçekleştirdi

02.02.2019 – Şişecam Topluluğu’nun 2018 yılı hesap dönemindeki konsolide net satışları yaklaşık 15,6 milyar TL seviyesine ulaştı. Şişecam’ın bu dönemde toplam satışları içerisinde uluslararası satışlarının payı yaklaşık yüzde 61 seviyesinde gerçekleşirken, Topluluğun 2018 yılındaki toplam yatırımları yaklaşık 2,6 milyar TL düzeyine, ihracatı ise 760 milyon dolara ulaştı.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, 2018 yılına ilişkin elde ettikleri başarılı finansal sonuçlarla tüm paydaşları için değer yaratmayı sürdürdüklerini belirterek, “2018 yılında gelirlerimizi ve kârlılığımızı arttırırken, uzun vadeli sürdürülebilir büyümemizi destekleyecek şekilde hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli yatırımlara imza attık. Mevcut pazarlarımızda etkinliğimizi artırmak amacıyla bu dönemde, düzcam alanında İtalya ve Hindistan’da iki satın alma operasyonunu sonuçlandırdık. Yurt içinde ise yeni ve kapasite artışlarına yönelik yatırımlarımız sürdü. Eskişehir’deki cam ambalaj fabrikamızda dördüncü fırın yatırımını tamamladık. Balıkesir’deki yeni cam elyaf fabrikamızı da yılın son çeyreğinde devreye alarak üretime başladık” diye konuştu. 

Şişecam’ın 2018 yılı net satışları 15,6 milyar TL seviyesine yükseldi 

02.02.2019 – Şişecam Topluluğu’nun 2018 yılı hesap dönemine ilişkin konsolide net satışları 15,6 milyar TL seviyesine ulaşırken, kârlılığını da tüm göstergelerde sürdürülebilir bir performansla yükseltmeye devam etti ve net kârı yaklaşık 3,4 milyar TL seviyesine ulaştı. Yurt içi ve yurt dışındaki kuruluşlarında 4,9 milyon ton cam üreten Topluluk, bu dönemde 2,4 milyon ton soda külü ve 4,1 milyon ton endüstriyel hammadde üretimi gerçekleştirdi.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, 2018 yılı finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “2018 yıl sonu itibarıyla konsolide net satışlarımız 15,6 milyar TL’ye ulaştı. Konsolide satışlar içindeki Türkiye’den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların payı ise yaklaşık yüzde 61 seviyesinde gerçekleşti. Maliyet, üretimin coğrafi dağılımı gibi konularda devam eden optimizasyon çalışmalarımızın sonucunda, konsolide EBITDA hacmimiz de 4,9 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.”

 “2018 yılında gelirlerimizi ve kârlılığımızı arttırırken, önemli yatırımlara imza attık”

Topluluk olarak 2018 yılında yaklaşık 2,6 milyar TL yatırım harcaması gerçekleştirdiklerini belirten Kırman, şöyle konuştu: “2018 yılında gelirlerimizi ve kârlılığımız artırırken, uzun vadeli sürdürülebilir büyümemizi destekleyecek şekilde hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli yatırımlara imza attık. Mevcut pazarlarımızda etkinliğimizi artırmak amacıyla bu dönemde, düzcam alanında İtalya ve Hindistan’da iki satın alma operasyonunu sonuçlandırdık. Dünyanın gelişmekte olan en cazip pazarları arasında yer alan Hindistan’daki düzcam iştirakimizde ana hissedar konumuna geldik. Yükselen cam talebiyle de önemli bir potansiyele sahip olan Hindistan’da büyüme fırsatlarına paralel olarak yatırımlarımızı sürdüreceğiz.

İtalya’da da Manfredonia tesisinin satın alım sürecinin tamamlanmasıyla birlikte bu ülkedeki düzcam üretim kapasitemizi ikiye katladık. Yıllık 190 bin ton üretim kapasitesine sahip olan bu tesisle düzcamda Avrupa’daki liderliğimizi daha da pekiştirmiş olduk. Yurt içinde ise yeni yatırımların yanı sıra Endüstri 4.0 yaklaşımıyla otomasyon, modernizasyon ve kapasite artışlarına yönelik yatırımlarımız devam etti. Eskişehir’deki cam ambalaj fabrikamızda dördüncü fırın yatırımını tamamladık. Yıllık 150 bin ton üretim kapasitesine sahip olan yeni fırınla birlikte Türkiye’deki yıllık cam ambalaj üretim kapasitemiz 1,2 milyon tona ulaştı.Balıkesir’deki yeni cam elyaf fabrikamızı da yılın son çeyreğinde devreye alarak üretime başladık. Başlangıçta yıllık 70 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak yeni yatırımımız sayesinde ülkemizin cam elyafı ithalatını ikame etmeyi ve başta bor olmak üzere yerel kaynaklarımızı katma değerli ürünlere dönüştürmeyi hedefliyoruz.” 

“Başarılı finansal sonuçlarımızla tüm paydaşlarımız için değer yaratmayı sürdürüyoruz”

2018 yılında yaklaşık 760 milyon dolar tutarındaki ihracat geliriyle ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettiklerini ifade eden Kırman, “Başarılı finansal sonuçlarımızla tüm paydaşlarımız için değer yaratmayı sürdürüyoruz. Mali yapımızı önümüzdeki dönemlerde de büyümemizi destekleyecek şekilde daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Üretim noktalarımızın optimizasyonuna yönelik çalışmalarımızın hızını arttırarak sürdürürken, maliyetlerimizi de başta artan otomasyon kullanımı olmak üzere tüm etkin yöntemleri kullanarak optimize etmeye devam edeceğiz. Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda dünyada ilk üçe girme, sürdürülebilir kârlı büyüme ve operasyonel mükemmellik hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

Şişecam’ın Net Kârı Yüzde 93 Arttı

Şişecam Topluluğu Yılın İlk Yarısı İçin Yüzde 93 Oranında Artışla 1,6 Milyar Tl Net Kâr Açıkladı. Şişecam’ın 2018 yılının ilk yarısında net satışları yüzde 24 oranında artarak 6,8 milyar TL’ye ulaştı.                                                                       

28.07.2018 – Şişecam Topluluğu’nun 2018 yılının ilk yarısında konsolide net satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artışla 6,8 milyar TL’ye ulaştı. Şişecam’ın bu dönemde toplam satışları içerisinde uluslararası satışlarının payı yüzde 59 seviyesinde gerçekleşirken, Topluluğun net kârı ise yüzde 93 artışla 1,6 milyar TL’ye yükseldi.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, yılın ilk yarısına ilişkin elde ettikleri başarılı finansal sonuçlarla tüm paydaşları için değer yaratmayı sürdürdüklerini belirterek, “İlk yarıda gelirlerimizi ve kârlılığımız artırırken, uzun vadeli sürdürülebilir büyümemizi destekleyecek şekilde hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli yatırımlara imza attık. Mevcut pazarlarımızda etkinliğimizi artırmak amacıyla bu dönemde, düzcam alanında İtalya ve Hindistan’da iki satın alma operasyonunu sonuçlandırdık. Yurt içinde ise yeni ve kapasite artışlarına yönelik yatırımlarımız sürdü. Eskişehir’deki cam ambalaj fabrikamızda dördüncü fırın yatırımını tamamladık. Balıkesir’deki yeni cam elyaf fabrikamızı da yılın son çeyreğinde devreye almak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu.

28.07.2018 – Şişecam Topluluğu’nun 2018 yılının Ocak-Haziran dönemine ilişkin konsolide net satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artışla 6,8 milyar TL seviyesine ulaşırken, net kârı da yüzde 93 artışla 1,6 milyar TL seviyesine yükseldi. Yurt içi ve yurt dışındaki kuruluşlarında 2,4 milyon ton cam üreten Topluluk, bu dönemde 1,2 milyon ton soda külü ve 1,8 milyon ton endüstriyel hammadde üretimi gerçekleştirdi.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, yılın ilk yarısındaki finansal sonuçlara ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Haziran 2018 sonu itibarıyla konsolide net satışlarımız 6,8 milyar TL’ye ulaştı. Konsolide satışlar içindeki Türkiye’den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların payı ise yaklaşık yüzde 59 seviyesinde gerçekleşti. Maliyet, üretimin coğrafi dağılımı gibi konularda devam eden optimizasyon çalışmalarımızın sonucunda, konsolide EBITDA hacmimiz de 2,2 milyar TL oldu.”

“İlk yarıda gelirlerimizi ve kârlılığımız artırırken, önemli yatırımlara imza attık”

Topluluk olarak 2018 yılının ilk yarısında 1,2 milyar TL yatırım harcaması gerçekleştirdiklerini belirten Kırman, şöyle konuştu: “İlk yarıda gelirlerimizi ve kârlılığımız artırırken, uzun vadeli sürdürülebilir büyümemizi destekleyecek şekilde hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli yatırımlara imza attık. Mevcut pazarlarımızda etkinliğimizi artırmak amacıyla bu dönemde, düzcam alanında İtalya ve Hindistan’da iki satın alma operasyonunu sonuçlandırdık. Dünyanın gelişmekte olan en cazip pazarları arasında yer alan Hindistan’daki düzcam iştirakimizde ana hissedar konumunda geldik. Yükselen cam talebiyle de önemli bir potansiyele sahip olan Hindistan’da büyüme fırsatlarına paralel olarak yatırımlarımızı sürdüreceğiz. İtalya’da da Manfredonia tesisinin satın alım sürecinin tamamlanmasıyla birlikte bu ülkedeki düzcam üretim kapasitemizi ikiye katladık. Yıllık 190 bin ton üretim kapasitesine sahip olan bu tesisle düzcamda Avrupa’daki liderliğimizi daha da pekiştirmiş olduk. Yurt içinde ise yeni yatırımların yanı sıra Endüstri 4.0 yaklaşımıyla otomasyon, modernizasyon ve kapasite artışlarına yönelik yatırımlarımız devam etti. Eskişehir’deki cam ambalaj fabrikamızda dördüncü fırın yatırımını yeni tamamladık. Yıllık 150 bin ton üretim kapasitesine sahip olan yeni fırınla birlikte Türkiye’deki yıllık cam ambalaj üretim kapasitemiz 1,2 milyon tona ulaştı. Balıkesir’deki yeni cam elyaf fabrikamızı da yılın son çeyreğinde devreye almak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Başlangıçta yıllık 70 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak yeni yatırımımız sayesinde ülkemizin cam elyafı ithalatını ikame etmeyi ve başta bor olmak üzere yerel kaynaklarımızı katma değerli ürünlere dönüştürmeyi hedefliyoruz.”

“Başarılı finansal sonuçlarımızla tüm paydaşlarımız için değer yaratmayı sürdürüyoruz”

Yılın ilk yarısında 391 milyon ABD Doları tutarındaki ihracat geliriyle ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettiklerini ifade eden Kırman, “Başarılı finansal sonuçlarımızla tüm paydaşlarımız için değer yaratmayı sürdürüyoruz. Mali yapımızı önümüzdeki dönemlerde de büyümemizi destekleyecek şekilde daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Üretim noktalarımızın optimizasyonuna yönelik çalışmalarımızın hızını arttırarak sürdürürken, maliyetlerimizi de başta artan otomasyon kullanımı olmak üzere tüm etkin yöntemleri kullanarak optimize etmeye devam edeceğiz. Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda dünyada ilk üçe girme, sürdürülebilir kârlı büyüme ve operasyonel mükemmellik hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Şişecam Topluluğu Hakkında

Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncudur. “Düzcam”, “Cam Ev Eşyası”, “Cam Ambalaj” ve “Kimyasallar” olmak üzere dört ana iş grubunda faaliyet gösteren Topluluk, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır ve Hindistan’da üretim yapmaktadır.

Bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisi konumundaki Şişecam Topluluğu, dünyanın en büyük 10 soda üreticisinden biri olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideridir. Şişecam, 80 yılı aşkın deneyimi, 22 bine yakın çalışanı, 13 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir Topluluk olarak ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle yoluna devam etmektedir.

www.sisecam.com.tr

 

Şişe Cam SISE Hisse Analiz ve Yorumları