Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Sirena Marine...

Sirena Marine’den Uzak Doğu’dan Avustralya’ya, Dünyanın Dört Bir Yanına Tekne İhracı

09.11.2020 – Türkiye’nin küresel tekne üreticisi Sirena Marine; el işçiliği, yaratıcılığı ve kalitesi ile pandemi sürecinde de Avrupa’dan Amerika’ya birçok ülkede tekne severlerin tercihi olmaya devam ediyor. Yaşanan salgın ile birlikte en hijyenik ve korunaklı özel tatil imkanı yapabilme imkanı sunması sebebiyle tekne talebi her geçen gün artarken Sirena Marine, Bursa Orhangazi’de 150 bin metrekare alanda %100 yerli işçilikle ürettiği tekneleriyle, özellikle Amerika’da yeni dönemin en çok tercih edilen markalarından biri olarak Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor.

Yaşanan salgın nedeniyle herkesin güvenli alan ihtiyacının artmasıyla birlikte tüm dünyada tekne talebinde önemli bir artış yaşanıyor. Bir evde aranan tüm imkanları teknede de görmek isteyen müşteriler; özellikle konfor ve işlevselliği bir arada sunan markaları daha fazla tercih ediyor. Yaşanan bu gelişmeler; ana hatlarını koruyarak kişiye özel tekne tasarımı yapabilen ve el işçiliğiyle tüm dünyada bir marka olan Sirena Marine teknelerine ilgiyi her geçen gün daha da artırıyor.

Orhangazi’de %100 Türk işçiliğiyle yüksek katma değer

Sirena Marine Orhangazi Fabrika
Sirena Marine Orhangazi Fabrika

Sirena Marine, ödüllü Euphoria ve Azuree yelkenlileriyle Sirena Yachts markası olmak üzere üç markasını da kendi know how’ıyla Bursa Orhangazi’deki tersanesinde üretiyor. Şirket ürettiği tekneleri sadece yurt içinde satmakla kalmıyor, dünyanın dört bir yanına da ihraç ediyor. Kontrollü sosyal yaşam sürecinde tüm önlemlerini en üst seviyede tutarak üretimine aralıksız devam eden Sirena Marine, 800 kişinin çalıştığı Orhangazi’de 150 bin metrekare alandaki tesisinde, mobilya üretimi dahil her şeyi kendi bünyesinde çözümlediği entegre bir ekosistem içinde üretim yapıyor. Bu yapısı sayesinde müşterilerine; geniş opsiyonlara sahip kaliteli tekneler sunuyor.

Sirena ile Amerika’da Türk işçiliği bir marka oldu

Yarattığı istihdam ve %100 yerli işçiliğiyle Türkiye’ye olan yatırımlarına devam eden Sirena Marine, kendi segmentindeki diğer üreticilerin sunmadığı kişiselleştirme özellikleriyle tüm dünyada fark yaratıyor. Özellikle pandemi döneminde çok daha fazla aranan kişiselleştirme özelliği, Sirena Marine’in lüks, performans, konfor ve eğlenceyi birlikte sunan karakteri ile birleşince ortaya benzersiz bir başyapıt çıkıyor. Sunduğu özgün, yaratıcı ve kaliteli işçilikle son dönemde özellikle Amerika pazarında en çok tercih edilen tekne üreticilerinden biri olan Sirena Marine, Amerika’da Türk işçiliğine duyulan istek ve beğeniyi bir Türk gururu haline getirmeye devam ediyor. Türkiye ekonomisinin hedeflediği yüksek katma değer üreten iş modeliyle Türkiye’den dünyaya açılan iyi bir örnek olarak herkese ilham veriyor.

Uzak Doğu’dan Avustralya’ya, dünyanın dört bir yanına tekne ihracı

Avrupa’dan Amerika’ya, Japonya’dan İsveç’e, Dubai’den İspanya’ya kadar dünyanın çok farklı bölge ve ülkelerindeki deniz tutkunları tarafından tercih edilen Sirena Marine geçtiğimiz aylarda imzaladığı anlaşmalarla, Avustralya, Yeni Zelanda ve Rusya’da da tekne satışına başladı. Önceki yıl İsveç’e yelkenli tekne satmayı başaran Sirena Marine; dünyanın en kaliteli teknelerinin üretildiği İskandinav ülkelerindeki tekne severlerin de güvenini kazanmış bulunuyor. Uzak Doğu gibi henüz tekne kültürünün oturmadığı bir pazarda Japonya ve Tayland gibi ülkelere dahi tekne ihraç edebilen Sirena Marine; son dönemde daha da güçlendiği Amerika pazarındaki hedeflerini de büyüttü.

AR-GE 250 sıralamasında 64., 1.000 ihracatçı arasında 628’inci

Türk işçiliğini dünyaya kanıtlayan Sirena Marine, kazanmış olduğu yenilikçi ürün deneyimi, tasarım ve mühendislik bilgi birikimi ile Türkiye AR-GE 250 Araştırması’nda 64’üncü sırada yer aldı. Türkiye’den dünyaya açılan küresel bir marka olma hedefi doğrultusunda dünyanın önde gelen şirketleriyle iş ortaklıkları yapan Sirena Marine, köklü rakiplerine kıyasla kısa sürede ihracatta da büyük rol oynayarak Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2019 yılında yapılan ‘İlk 1.000 İhracatçı Araştırması’na göre genel sıralamada 628, kendi sektöründe ise 6’ncı sırada yer aldı.

 

 

Sirena Marine, Avustralya ve Rusya Pazarlarına Demir Attı

13.02.2020 –  Türkiye’den dünyaya açılan küresel bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Sirena Marine, Avustralya, Yeni Zelanda ve Rusya pazarlarında yaptığı yeni distribütörlük anlaşmalarıyla global arenada büyümeye devam ediyor. Aralarında İtalya, Fransa, İspanya, Hırvatistan, İsveç, Amerika, Meksika, Birleşik Arap Emirlikleri, Japonya, Tayland gibi pek çok ülkenin bulunduğu yurtdışı pazarlara motoryat ihraç eden Şirket, Rusya ve Avustralya’yı da uluslararası portföyüne dahil etti. 

Türkiye’nin önde gelen gruplarından biri olan Kıraça Holding’in çatısı altında faaliyet gösteren Sirena Marine; ödüllü Euphoria ve Azuree yelkenli tekneleri ve kendi yarattığı Sirena Yachts motoryat markası ile Türkiye’den dünyaya açılan küresel bir marka olma yolunda ilerliyor. 

Tekne ve motor yatları Avrupa’dan Amerika’ya, Japonya’dan İsveç’e, Dubai’den İspanya’ya kadar dünyanın birçok farklı bölge ve ülkelerindeki deniz tutkunları tarafından tercih edilen Sirena Marine imzaladığı anlaşmayla, Avustralya ve Yeni Zelanda’da; Axopar, Sealine, Greenline, Fjord, Outer Reef ve Vanquish gibi Avrupa’nın önde gelen motoryat markalarına bayilik yapan E-Yachts’ı yetkili bayi olarak tayin etti. Sirena Marine, Rusya pazarındaki müşterilerine ise; Ferretti, Pershing, Itama, Mochi Craft gibi birçok güçlü markanın distribütörlüğünü yapan Premium Yachts ile ulaşacak. 

Sirena Marine Ticari Direktörü (CCO) Ali Onger: “Avustralya ve Rusya pazarlarında böyle güçlü iş ortakları ile çalışmak bizim global pazardaki büyümemizi daha da hızlandıracak”

Yaptıkları her iki anlaşmayla bayi ağını genişleterek uluslararası pazarlarda büyümeye devam ettiklerini dile getiren Sirena Marine Ticari Direktörü (CCO) Ali Onger; “Türkiye’den dünyaya açılan küresel bir marka olma hedefi doğrultusunda dünyanın önde gelen şirketleriyle iş ortaklıkları yapıyoruz. İmzaladığımız her iki anlaşmayla Avustralya ve Rusya gibi iki önemli pazara güçlü bir giriş yaptık. Avustralya ve Yeni Zelanda bölgesi için distribütörlük anlaşması imzaladığımız E-Yachts, 2005 yılından bu yana Avustralya’ya getirdiği yenilikçi tekneler ve lüks motor yatların yanı sıra sunduğu benzersiz hizmet ve danışmanlık ile sektöründeki lider kimliğini her geçen gün daha da pekiştiriyor. Sidney, Melbourne, Gold Coast, Perth ve Auckland’da ofisleri ve showroomları bulunan E-Yachts ile iş birliğimiz sayesinde Sirena Marine’nin lüks, performans ve eğlenceyi mükemmeliyetçi üretim kalitesi ile birleştiren motor yatları, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki tutkunlarına daha kolay ulaşacak. İlk kez bir kıtaya distribütörlük verdiğimiz bu anlaşma sonrasında ilk satışımızı da Sirena 58 modeli ile yaptık. E-Yachts ile birlikte bu satışların devamının geleceğine inanıyoruz. Rusya pazarındaki distribütörümüz Premium Yachts ise sektörümüzdeki gerçek anlamda birkaç uluslararası şirketten biri. Deneyimi, tecrübesi ve nitelikli insan kaynağı ile Sirena Marine’nin ürün ve satış sonrası hizmetlerini mükemmel bir şekilde vereceklerine inanıyorum. Yüksek kaliteli bir yat ve arkasında mükemmel bir hizmet deneyimi arayan müşterilerimiz için bayi ağımızı genişleterek global büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.  

E-Yachts Genel Müdürü Peter Hrones “Sirena motor yatlarını tanıtmak için sabırsızlanıyoruz” 

Sirena’yı iki yıldır takip ettiklerini dile getiren E-Yachts Genel Müdürü Peter Hrones ise yaptığı açıklamada; “ABD ve Avrupa’daki bazı büyük tekne fuarlarında binlerce tekne arasından bir tekne beni dönüp ikinci kere bakmaya ittiğinde, daha fazlasını araştırmaya değer olduğunu biliyorum. Sirena’yı 58, 64’ün ve 88’in Cannes’da tanıtımından bu yana yakından takip ediyorum. German Frers, Cor D.Rover ve Tommaso Spadolini gibi dünyanın en ünlü tekne tasarımcılarına sahip olan Sirena, E-Yachts’ın özel tasarımcı portföyüne mükemmel uyum sağlıyor ve bu yatları Avustralya ve Yeni Zelanda pazarına tanıtmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.