Ana Sayfa Haberler İş Fikirleri ve Girişimcilik Haberleri Simit Sarayı,...

Simit Sarayı, NewYork 6. Cadde’de Mağaza Açtı

06.02.2020 – Simit Sarayı, Dünyanın kültür, moda, medya ve finans başkenti New York’un en kalabalık ve işlek caddelerinden olan 6. Cadde’de mağazasını açtı.

Dünyanın dört kıtasında yaptığı yatırımlarla Türkiye’nin ihraç ettiği en önemli markalardan biri olan Simit Sarayı, yatırım yapmaya devam ediyor.New York’taki ilk mağazasını 5. Cadde’de açarak ABD pazarına giren Simit Sarayı, dünyanın en çok turist ağırlayan şehirlerinden birisi olan ve kültür, moda, medya ve finansın kalbi olarak bilinen New York 6. Cadde’de açıldı. Açılışta gün boyu misafirler Simit Sarayı’nı ziyaret ederek menüdeki lezzetleri deneyimlediler. Ziyaretçilerden tam not alan Simit Sarayı, birbirinden lezzetli yiyecekleriyle misafirlerinin gözde mekanı olmaya aday.

Simit Sarayı New York’taki hem 5. cadde hem de 6. Cadde’de yer alan mağazalarında sadece lezzet sunmakla kalmıyor, aynı zamanda keyifli zamanlar geçirilmesini sağlıyor. Vazgeçilmez Simit Sarayı lezzetleri kahvaltı, simit, börek, kurabiye, dürüm, kruvasan, çörek, kek, pasta ve ekmeklerin yanı sıra taptaze malzemelerle hazırlanan sıcak-soğuk sandviç çeşitleriyle hem göze hem damağa hitap eden enfes seçenekler yer alıyor.

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, Amerika’da Simit Sarayı lezzetlerinin çok beğenildiğini belirtti. Kavukcu, “Simit Sarayı olarak; bugün, dünyanın her kültürüne, her coğrafyasına lezzetlerimizi beğendiriyor olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. Simit Sarayı’nın katma değeri yüksek ürünleri ihraç ettiğini belirten Kavukcu, “Kısa zamanda yeni pazarlara da giriş yapacağız. Mevcut pazarlarımızda da yatırımlarımız sürerek ülkemiz için üretmeye, çalışmaya ve katma değer sağlamaya devam edeceğiz’’ dedi.

 

Simit Sarayı’nda Kamuoyuna Açıklama

30.12.2019 – Simit sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu “Simit Sarayı 2020 yılında da her yıl olduğu gibi büyümeye, üretmeye devam edecek ve sağladığı istihdamla yüzlerce iş ortağıyla birlikte ülke ekonomisi için katma değer yaratmayı sürdürecektir” dedi.

Kavukcu açıklamasında “2019’un son günlerinde gündeme gelen haberlerle ilgili olarak Günümüzde şirket büyütmek için girişim sermayesi ortaklıkları en önemli yollardan biridir. Simit sarayının ön koşulu her zaman ağırlık hisselerinin ve markanın yerli kalması olmuştur. Bu kapsamda Ziraat Girişim Sermayesi ile yatırım ortaklığına dair görüşmeler yapılmıştır. Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’na hisse devri için Rekabet Kurumu’na başvuru da Simit Sarayı tarafından yapılmıştır ancak gelinen aşamada bir ortaklık söz konusu olmamıştır” dedi.

“Çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz”

Kavukcu; “Türkiye’nin global markası Simit Sarayı, Türkiye dahil dünyanın 25 ülkesinde yatırımlarına devam etmektedir. 2020 yılında da önceki yıllarda olduğu gibi büyümesini, sağladığı istihdamı ve yüzlerce iş ortağıyla birlikte katma değer sağlamayı sürdürecektir. Sadece anlaşması yapılmış olan 150 mağaza kısa sürede faaliyete başlayacak ve yeni anlaşmalar eklenecektir. Simit Sarayı sadece son üç yılda 163 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiş ve TİM Hizmet ihracatı sıralamasında hep ilk 3 sırada yer almıştır” dedi.

Simit Sarayı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’na belirli oranda pay devri için yürütülen görüşmeler ile ilgili Rekabet Kurumu’na bildirimde bulunmuştur. Ancak gelinen aşamada bir ortaklık söz konusu olmamıştır.

Kavukcu, “Simit Sarayı’nın 2018 yılı bağımsız denetçi raporuna göre yarattığı ciro 1.1 milyar TL olarak belirtilmiştir. Bu ölçekteki bir marka, öz kaynaklarıyla büyümesinin yanı sıra, oluşturduğu katma değer ve kredibilite göz önünde bulundurulduğunda, büyüme potansiyelini değerlendirmek üzere banka finansman desteği almıştır. Ancak bu rakam, basında çıkan haberlerin çok daha altında, bu ölçekteki bir şirket için makul seviyelerde olmuştur.

Simit Sarayı bugüne kadar yasal kriterlerin izin verdiği, ülkemiz için marka değeri oluşturan şirketlere verilen Turquality kapsamında, 25 ülkeye yaptığımız yatırımlar için, son 6 yılda toplam 23 milyon 237 bin 608 TL’lik destek almıştır. Bugüne kadar birçok yabancı devlet fonu başta olmak üzere yerli/yabancı fondan teklif alan Simit Sarayı’nın önkoşulu markanın yerli kalması olmuştur. Bu kapsamda Simit Sarayı tarafından; Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’na belirli oranda pay devri için yürütülen görüşmeler ile ilgili olarak tarafımızdan Rekabet Kurumu’na bildirimde bulunulmuştur. Ancak gelinen aşamada bir ortaklık söz konusu olmamıştır.

Günümüzde, Tüm dünya markalarının şirketlerini büyütmek için yaptığı girişim sermayesi ortaklıkları oldukça normaldir” dedi.

Kavukcu, açıklamalarında şu sözlere yer verdi. Daha önce de ifade ettiğim gibi,

Şirketimizin 500 milyon dolar borcu yoktur. Bütün bankalara olan nakdi ve gayri nakdi borcumuz bu bahsi geçen rakamın üçte biri bile değildir. Kaldı ki; bugün global ölçekteki bütün şirketlerin yatırımdan kaynaklı borçları olduğu yadsınamaz bir gerçektir.

Simit Sarayı; şu anda imzalı franchise adayları ile birlikte 5 yıl içerisinde 1.000 mağazaya ulaşacaktır.

Simit Sarayı Türkiye’nin ihracata dayalı kalkınma stratejisinin önemli bir parçası olmaya devam edecektir.

2019’un son günlerinde yaşadığımız bu süreçte bize destek olan binlerce çalışanımıza, iş ortaklarımıza ve tedarikçilerimize teşekkür eder 2020 yılının ülkemiz ve tüm dünya için barış, sağlık ve huzur getirmesini temenni ederiz.

Türk kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Simit Sarayı 3 Kıtada 3 Yeni Anlaşma İmzaladı

09.02.2019 – Simit Sarayı, Cezayir’de yeni mağazalar açmak üzere anlaşma sağladı. Kısa süre önce Slovenya’da faaliyet göstermek üzere anlaşma imzalayan Simit Sarayı, ilk mağazasını mart ayında açacak. Irak’ın Başkenti Bağdat’ta yoğun ilgi gören Simit Sarayı, ülkede büyüme için yeni bir anlaşma imzaladı.

Avrupa, ABD, Asya ve Avrupa olmak üzere dünyanın 4 kıtasında faaliyet gösteren Simit Sarayı, bulunduğu coğrafyalarda büyürken, yeni ülkelerde de mağaza açmaya devam ediyor. Simit Sarayı, Cezayir’de 50 mağaza açmak için anlaşma sağladı. Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, Cezayir’in en büyük yatırım gruplarından olan SPA Groupe Bourouag Construction CEO’su Réda Bourouag ile anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında Grup, kısa süre içinde ülkede 50 yeni Simit Sarayı mağazası açacak. Simit Sarayı, bulunduğu coğrafyalarda büyümeye devam ederken, iştirak mağazası olan, İstanbul ve Dubai’de mağazaları bulunan Tadı Döner’i de dünyanın farklı ülkeleriyle buluşturacak. Anlaşma kapsamında Cezayir’de de Tadı Döner restoranları açılacak.

2017 yılında Sırbistan’da 8 mağaza açarak Balkanlar’da bayrağını dalgalandırmaya başlayan Simit Sarayı’nın bölgede yeni adresi de Slovenya oldu. 2018’in son günlerinde Slovenya’da faaliyete başlamak üzere yapılan anlaşma gereği, mart ayında Slovenya’da mağaza açılışlarının başlaması bekleniyor. Bölgede turizm başta olmak üzere hizmet sektöründe faaliyet gösteren Al-Faris Grubu ile anlaşma sağlandı. Al-Faris CEO’su ve şirket Ortağı Adnan Supuk, mart ayında İlk Simit Sarayı mağazasının Slovenya’da açılacağını belirterek, dünyanın birçok ülkesinde Simit Sarayı’nın gördüğü yoğun ilginin yatırım için fırsat olduğuna karar verdiğini, son iki yıldır büyümenin dikkat çekici olduğunu belirtti. Supuk, “İstanbul Londra ve Berlin’de Simit Sarayı mağazalarının lezzetli ürünleri ve keyifli atmosferi benim yatırımcı olmaya karar vermeme neden oldu” dedi.

2017 yılı sonunda Irak’ın Başkenti Bağdat’ta ilk mağazasını açan Simit Sarayı, bu yıl ülkede büyümeyi hedefliyor. Bağdat’taki mağazası yoğun ilgi gören Simit Sarayı’nın yeni adresi Erbil olacak. Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, Figaro Group Genel Müdürü Hicra Tütüncü ile yeni yatırımlar için anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında ilk mağaza Erbil Family Mall’da açılacak.

Yeni ülkelerdeki yatırımları değerlendiren Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, İngiltere başta olmak üzere, dünyanın farklı ülkelerindeki mağazalarına olan ilginin, yatırımcılar için fırsat olarak görüldüğünü belirterek, “farklı ülkelerden master franchise ve ortaklık tekliflerinde seçici davranarak karar veriyoruz” dedi.

Kavukcu, “2018’i hedeflediğimizin ötesinde, markamız açısından olumlu bir yıl olarak tamamladık. Son iki yılda 8 yeni ülkeye; Dubai, Sırbistan, Ürdün, Lübnan, Slovenya, Bahreyn ve Cezayir ve Irak pazarlarına girerek zincirimize yeni halkalar ekledik. Bazen şirketimiz kapsamında bazen de master franchise ortaklıklarıyla büyümeye devam ediyoruz” dedi.

Kavukcu, halihazırda dünyada, sektörde ilk 10 içinde sayılan Simit Sarayı’nı kısa süre içinde ilk 5 içinde görmeyi planladıklarını ifade etti.

 

Simit Sarayı 7 Mağazası ile İstanbul Yeni Havalimanı’nda

31.10.2018 – Simit Sarayı, dünya havacılığının en büyük merkezi olan İstanbul Havalimanı’ndaki 7 mağazasında misafirlerini ağırlayacak. Büyüklüğünden altyapısına, güvenlik sistemlerinden mimarisine pek çok alanda dünyaya örnek olacak yeni havalimanının ilk fazı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılan yeni havalimanında bulunan 7 Simit Sarayı mağazası açılış günü misafirlerini ağırladı.

Mağazalarını; AVM’ler, havalimanları, üniversiteler, kamu kurumları, stadyumlar, fuar alanları, hastaneler, akaryakıt, metro ve tren istasyonları, toplu konut alanları ve perakende caddelerinde konumlandırarak farklı müşteri segmentlerine ulaşan Simit Sarayı, Dünyanın en büyük havacılık merkezi olan İstanbul Havalimanı’nda iç ve dış hatlarda bulunuyor.

Geniş ürün yelpazesi ve konforlu mimari konseptiyle; açıldığı ülke ve şehirlerde kısa sürede misafirlerinin beğenisini kazanan Simit Sarayı, Türkiye dahil 25 ülkede keyifli anlara ev sahipliği yapıyor.

Açılış törenine katılan Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, İstanbul Havalimanı’nda yatırımlarının süreceğini belirterek, “Dünyanın en önemli merkezlerine Simit Sarayı Mağazası açıyoruz. Farklı ülkelerde havalimanları başta olmak üzere, transit merkezlerinde mağazalarımız var. Dünyanın yeni havacılık merkezi olmasını beklediğimiz İstanbul Havalimanı’nda da global ölçekte hizmet vereceğiz” dedi. Yeni havalimanının; tüm dünya markalarının mağaza açmak istediği bir yapıda olduğunu belirten Kavukcu, “Havalimanının yeni fazları devreye girdikçe, biz de mağaza sayımızı artıracağız” dedi.

 

Simit Sarayı Şimdi de London Eye’da

Simit Sarayı, dünyanın en önemli turizm, finans ve alışveriş merkezlerinde bayrağını dalgalandırmaya devam ediyor. London Eye’daki yeni mağazasında misafirlerini ağırlamaya başlayan Simit Sarayı, açıldığı ilk gün İngilizlerin ve İngiltere’yi ziyaret eden turistlerin uğrak yeri oldu.

Dünya markası Simit Sarayı; yeni mağazasını, her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği 135 metre yükseklikte, Avrupa’nın en yüksek dönme dolabı London Eye’da açtı. İngiltere’deki mağazalaşma planlarına 2014 yılında Oxford Street ve Piccadilly’de başlayan Simit Sarayı bu yılın başından itibaren; Leicester meydanı, Chelsea Kingsroad gibi dünyaca ünlü merkezlerde mağazalaştı.

Yenilikçi ürünleri ve inovasyon yatırımlarına devam eden Simit Sarayı, 3. Nesil kahvesiyle de İngiltere başta olmak üzere dünyada adından söz ettiriyor. Simit Sarayı bu yılın sonuna kadar İngiltere’deki mağaza sayısını 40’a ulaştırmayı hedefliyor.

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, “Londra’da açılan mağazalarımız bize gösterdi ki, İngilizler Simit Sarayı’nı çok sevdi. Yeni kahve çeşitlerimiz ve pastalarımız en çok satılan ürünlerimiz arasında yer alıyor.” dedi. Bu yıl sonu itibariyle Simit Sarayı’nın, dünyanın 25 ülkesinde olacağını belirten Kavukcu,“ Simit Sarayı’ndan yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki, Türk markaları artık dünyada talep edilen noktada” dedi.

 

Avrupa’nın En Büyük Simit Sarayı Londra Leicester’da Açıldı

19.05.2018 – 2018 yılına yurt dışında 100 yeni mağaza hedefiyle yola çıkan Simit Sarayı, bulunduğu pazarlarda büyümeyi sürdürüyor. Simit Sarayı, dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Londra Leicester Meydanı’nda açıldı. 500 metrekarelik ferah atmosferiyle Simit Sarayı, açıldığı ilk gün, zengin menüsüyle misafirlerinin hem lezzet hem de keyif noktası oldu.

Hollywood filmleri başta olmak üzere dünyanın en seçkin sinemalarının galalarına ev sahipliği yapan Leicester Meydanı, aynı zamanda en önemli kültür ve eğlence merkezlerinden biri olarak biliniyor. Simit Sarayı, Leicester Meydanı’nda, şehrin en görünür dijital reklam alanlarından birisi olarak bilinen Leicester 1’de açılarak, dünyanın en gözde merkezlerindeki mağazalarına bir yenisini eklemiş oldu. Dünyaca ünlü markalara ev sahipliği yapmış olan Leicester 1’deki dev ekran, yaklaşık bir tenis kortu büyüklüğünde bir alana sahip. Tamamen Simit Sarayı’nın mimari ekibi tarafından tasarlanan ve uygulanan mağaza, görselliği ve ferah atmosferiyle misafirlerinin beğenisini kazandı.

Simit Sarayı, Amerika, Almanya, Hollanda, Sırbistan, Dubai ve Suudi Arabistan’ın aralarında yer aldığı 22 ülkede, en ünlü kentlerinde, dev meydanlarında yer alıyor. Dünya markası Simit Sarayı ayrıca; İngiltere’nin başkenti, dünya finans ve turizm merkezi Londra’daki mağaza sayısını bu yılsonuna kadar 40’a ulaştırmayı hedefliyor.

Simit Sarayı Hollanda’da 11. Mağazasını Açtı

Hollanda’daki ilk mağazasını 2010 yılı ağustos ayında Den Haag’da hizmete sunan Simit Sarayı, Hollanda’da gördüğü yoğun ilgi üzerine 2011 yılının temmuz ayında ikinci mağazasını Rotterdam Lijnbaan’te sevenleriyle buluşturdu. Üçüncü mağazasını 2012 yılının aralık ayında AmsterdaM şehir merkezinin en ünlü ve işlek kavşağında açan Simit Sarayı, Hollanda’daki mağazalarında çok sevilen lezzetlerini paylaştı. Favori buluşma mekanı haline gelen Simit Sarayı mağazalarında Hollandalıların damak tadına uygun ürün inovasyon çalışmaları da yapılıyor.

318 metrekarelik iç ve dış ferah atmosferiyle Simit Sarayı Damrak mağazasında birbirinden lezzetli ürün seçenekleri bulunuyor. Mağazanın menüsünde, Doyurucu ve lezzetli kahvaltı seçeneklerinin yanı sıra, Köfte, Börek, pasta, dürüm, ev tipi kurabiye, tereyağlı ve çikolatalı kruvasan, muffin çeşitleri, çorba gibi günün her öğününe uygun tatlar yer alıyor. Mağaza, misafirlerine sadece lezzet değil keyif de sunuyor.

 

Simit Sarayi Kimin? Simit Sarayı’nın Kuruluşu ve Güzel Bir Girişimcilik Hiikayesi

Simit Sarayı’nın kurucusu Haluk Okutur. Haluk Okutur ODTÜ İşletme Mühendisliğinde eğitim görmüş ve geleneksel tatlarımızın korunabileceği ve dünyaya yayılabileceğine inanan uzak görüşlü bir girişimci. Okutur, İstanbul’a taşınmadan önce Erzincan’da hayatını geçirmiş ve 8 yıl boyunca aklındaki iş fikri için araştırma ve ön çalışma yapmış. Hazırlıklarını tamamlayınca İstanbul’da ilk simit sarayı’nı açmak için işe girişmiş. Ama bu ilk zaman ve ilk dükkanı açmak hiç de kolay olmamış…

Okutur’un iyi bir yerde mağaza açmaya sermayesi yetmemiş. Bir yandan da çevresindekiler “modern simitci” projesini küçümsemişler ve bir ilerleme kaydedilememiş. Ta ki eski bir arkadaşı olan Abdurrahman’a rastlayana kadar… Arkadaşı ortağı olduğu bir kırtasiye dükkanının yanında bulunan kapanmış bir dükkanının Simit Sarayının kuruluşunda kullanılması için Okutur’a yardımcı olur. 2002 yılında dükkan tutulur…

Ancak en büyük sıkıntı simitlerin yapılacağı fırındır. Keza Okutur’un sermayesi büyük ve geniş simit fırınlarına yetmez o da mecburen bir lahmacun fırını yaptırır ve simitlerini burada pişirmeye başlar. Ama lahmacun fırınının kapasitesi yarım saatte en fazla 30 simide yeter. Okutur, işler aksayacak diye üzülürken birden tam tersi olur ve dükkanın önünde oluşan uzun kuyruklar, insanlar üzerinde “en iyi simidin orada yapıldığı” şeklinde bir algı oluşturur :)

Zamanla işler gelişir ve 2004 yılına gelindiğinde İstanbul genelinde 18 mağazaya ulaşılır. 2005 yılında Tübitak onaylı, dünyanın ilk ve tek simit fabrikasını 2005’te Samandıra-Sancaktepe’de kurulur. İşlerini fabrika kuruluşu ile standarta oturtan Simit Sarayı 2007 yılında franchise yani zincir-şube mağazacılık anlayışına geçer.

2010 senesinde yurtdışı atakları başlar. Hollanda’da ilk mağaza açılır. 2012’de Suudi Arabistan’da, 2014’de ABD NewYork derken 22 ülkeye 426 mağazaya ulaşılır…

Hedef Dünyada İlk 3

Mart 2018’de Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, yurt içi ve yurt dışı yatırımlarının hızla arttığını belirterek, “2012 yılından bu yana dünyada büyüme kararı aldıktan sonra dünyanın bakery olarak adlandırdığı alanda birkaç yıl içinde ilk 3’e girmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kavukcu, “Dünyanın en iyi noktalarında mağazalar açıyoruz bu işe başladığımızda Simit Sarayı ismini değiştirmemizi önerdiler. Dünyada bu isimle bu kadar büyüyebileceğimiz öngörülememişti. Fakat biz kararlıydık ve kısa sürede ismimizi dünyaya duyurduk. Londra’da 85 mağazası olan bir zincirle görüşüyoruz. Anlaşma sağlanması durumunda hepsini kısa vadede Simit Sarayı’na çevireceğiz ”Dünyanın dört bir yanına lezzetlerimizi paylaşmak için İstanbul ve Londra’daki Simit Sarayı fabrikalarında üretimlerimiz devam ediyor bu sayede 22 ülkede ürünlerimizi aynı standart ve aynı lezzetle sunuyoruz” dedi. İş dünyası temsilcileri ve girişimcilere seslenen Kavukcu, “Biz Türkler bir olursak dünyada başaramayacağımız bir iş yoktur” diyerek konuşmasına devam etti.

2002 yılında kurulan ve Türkiye’nin uluslararası yeme-içme markası haline gelen Simit Sarayı, ürünlerini Türkiye ve uluslararası pazarlara kendi gıda perakende mağazaları ile taşıdı. 22 ülkede 426 mağazasıyla günde 1 milyon misafir ağırlayan Simit Sarayı, iştirak ve franchise mağazalarıyla uluslararası başarılara imza attı. Bünyesinde 11 bin çalışan bulunduran Simit Sarayı, hızlı büyüme modeliyle uluslararası adımlarını Türkiye’nin global marka yüzü olarak atmaya devam edecektir.