Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Silverline Ta...

Silverline Tarihinin İhracat Rekorunu Kırdı

15.12.2021 – Yurt içi ve yurt dışındaki markalaşma yatırımları, yeni pazarlara yönelik geliştirdiği projeksiyonlar ve ihracatta yaptığı atılımlarla yüzde 56 büyüme kaydeden Silverline, 2021 yılını 1 milyar 173 milyon TL ciro ile kapatıyor.  Yurt içinde elde ettiği pazar payı ile sektörün en fazla büyüyen marka unvanını elde eden Silverline; ihracatta yaklaşık dolar bazında yüzde 50 büyüme ile 57 milyon $ ciro elde ederek, bugüne kadarki en yüksek ihracat rakamına ulaştı. Avrupa’nın ilk 5, dünyanın ilk 10 üreticisi arasında yer alan sektörün global pazardaki yıldız markası Silverline; özellikle döviz kurları ve hammadde sıkıntısına yönelik aldığı tedbirlerle 2022 yılında iç piyasada mevcut hacmini korumayı, ihracatta ise 2021’ göre dolar bazında yüzde 10 büyüme hedefliyor.

Uluslararası standartlara uygun güvenli, çevreye duyarlı ve az enerji tüketen ürünleriyle kullanıcıların ihtiyacını en iyi şekilde karşılayan, üretim gücü, ihracat yapılanması ve 1.192 kişiyi aşan istihdamıyla ülke ekonomisine önemli bir katma değer sağlayan Silverline, 2021’i bir önceki yıla göre yüzde 56 büyüme ile 1 milyar 173 milyon TL ciro ile kapatıyor.  Yurt içinde 2020 yılına göre pişirici grubundaki pazar payını yüzde 11,5’dan yüzde 13,3’e çıkartarak büyümesini devam ettirdi. Ocak, fırın, davlumbaz, buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesinden oluşan tasarım ve inovasyon odaklı geniş ürün gamıyla sektörde güçlü bir yer edinen Silverline, 2021 yılında toplamda 1.364.470 Euro yatırım gerçekleştirdi. Marka 2022 yılında üretim pazarlarındaki kayma ve ihracatta büyüme hedefi ile özellikle üretim yatırımlarını artırmayı planlıyor. 

Mutafa Laçin ‘İhracat pazarlarında fırsatlar çok fazla.  Hedefimiz, coğrafi çeşitlilik yaratarak, kriz ve maliyetleri doğru yöneterek büyümek’

Avrupa pazarlarında güçlü bir yer edinerek markalaşmak, inovasyon, tasarım ve teknolojik olarak kabul görmek son derece önemli diyen Silverline Ankastre CEO’su Mustafa Laçin “Bugüne kadar ihracat pazarlarında Avrupa’ya özel ürünler geliştirmemiz, marka yatırımlarımız ve operasyonel yapılanmamız ile ciddi bir büyüme gerçekleştirdik. Girdiğimiz pazarlarda önemli pazar paylarına ulaştık. Bu deneyim ve üretim gücü bizi farklı pazarlarda da güçlendirdi. Teknoloji ve tasarım olarak güçlü bir üretim altyapısına sahibiz. Hedefimiz; farklı coğrafya ve pazarlarda marka konumlaması ile coğrafi çeşitlilik yaratarak, kriz ve maliyetleri doğru yöneterek büyümek. Balkan ülkeleri hem yakın hem de gelişen pazarlar olmasından dolayı ankastre sektörü için önemli potansiyel taşıyor. Uzun yıllardır özellikle Yunanistan, Romanya ve Sırbistan ile güçlü ticaret hacimlerine ulaştık. Fakat hala Balkan potansiyelinin tamamını kullandığımız söylenemez. Yeni ülkeler ve satış kanalları yaratmalıyız. Bunun ilk adımlarını 2020’de Kosova, 2021’de de Makedonya ile attık. Bu pazarların en önemli zincir mağazaları ile anlaşmalar imzaladık ve bu noktalarda ürün gamımızı büyütmeye devam ediyoruz. Bunun yanında Körfez bölgesi ve Ortadoğu yatırımlarımız da hız kazandı.dedi. Silverline, hedef pazarlarına gençleşen nüfus, bölgede artan satın alma gücü, inşaat sektöründeki teşvikler ile 2020/ 2027 yılları arasında yüzde 7,6’lık ekonomik büyüme hedefi koyan Asya- Pasifik bölgesini de ekledi. 2019 yılında fırın üretim yatırımı gerçekleştirerek büyüme hızını önemli oranda artıran marka, alım potansiyeli ve nüfus yoğunluğu ile öne çıkan İngiltere pazarında fırın ve havalandırma grubu ürünleri ile satışlarını artırıyor.

Silverline İspanya pazarının güçlü oyuncusu olmaya aday

2020 yılına göre ihracatta dolar bazında yaklaşık yüzde 50 büyüme sağlayan Silverline, marka tarihinin en yüksek cirosuna ulaşarak 2021 yılını 57 milyon $ ihracat cirosuyla kapatıyor. Pandemi ve sonrasında yaşanan değişimler ve krizler doğrultusunda ihracat rotasını güncelleyen Silverline özellikle Asya-Pasifik ve Balkanlar’ı rotasına aldı. Ayrıca marka Orta Doğu ve Körfez Bölgesi’nde yatırımlarını artırmayı planlıyor.   Avrupa’daki güçlü konumunu koruyarak 2021 yılında son olarak İspanya pazarına güçlü bir giriş yaptıklarını belirten Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Laçin, “Kendi markamızla faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlarda kalitemizin yanına teknoloji ve tasarımımızı da koyarak global pazarın güçlü bir oyuncusu olmaya devam ediyoruz. Son olarak pazarlarımız arasına eklediğimiz İspanya’da mutfak mobilyası üreticileri için mutfak teknoloji ve ürünleri alanında çözümler sunan iş ortağımız Jeelperg ile yeni ürün ve teknolojilerimizi İspanya pazarıyla buluşturuyoruz. Böylelikle Avrupa pazarında Danimarka, Almanya, İtalya ve Fransa’dan sonra İspanya pazarında da kendi markamızla faaliyet göstereceğiz. Şu anda yurt dışı pazarında sattığımız her 2 üründen 1 tanesini kendi markamızla ihraç ediyoruz. Orta vadedeki hedefimiz ise bu oranı yüzde 70’lere çıkarmak. Bunun için hem yeni pazarlara yöneliyor hem de mevcut pazarlarımızdaki marka yatırımlarımızı artırıyoruz.’ dedi. 

Ankastre sektörü yılı çift haneli büyüme ile kapatıyor

Türkiye’de ankastre pazarının bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10-12 büyüme ile kapanacağını öngören Mustafa Laçin, “Dijitalleşmenin artması, yeni neslin dışa dönük yaşam tarzını benimsemesi ve kullanıcı odaklı ürünlerin tercih edilmesi sonucu mutfaklarda estetik, teknoloji ve fonksiyonellik kavramları ön plana çıkmaya başladı. Buna bağlı olarak son yıllarda sürekli büyüme gösteren ankastre sektörü bu yılı da çift haneli büyüme ile kapatıyor. 2021 yılında kurlarda ve hammade fiyatlarında ciddi artışlar yaşandı. Bu artış fiyatlara birebir yansıtılamasa da ankastre ürünlerinde yıl başlangıcına göre yüzde 35-40 seviyelerinde bir artış olduğunu söyleyebilirim. Silverline olarak her zaman olduğu gibi ulaşabilir fiyat politikası, kaliteli üretim, kullanıcı odaklı fonksiyonel ürünler ve satış sonrası iyi hizmet anlayışımızla fark yaratmaya devam ediyoruz.” dedi.

Maliyet artışları ve hammadde tedariklerinde yaşanan sıkıntılar üretimi zorluyor

Mustafa Laçin “dünya ekonomisinde pandemi öncesi üretim yavaşlamaları ve pandemi sonrası hızlı talep artışı ile hammaddenin bulunabilirliği fiyatın önüne geçti. Son dönemde bütün sektörlerde olduğu gibi tedarikte yaşanan sıkıntılar, kur artışları, maliyet artışları üretimde planlama ve sıkıntılara sebep oluyor. Türkiye üretim gücü yüksek bir ülke, bu sıkıntıların aşılması Türkiye’nin ihracatta çok daha hızlı büyümesini sağlayacak.” dedi. 

2022 sonuna kadar İstanbul’da 25 mağaza açma hedefinde…

Kesintisiz ve amaca yönelik alışveriş deneyimi sunduğu yeni mağaza konseptleriyle tüketicilerle buluşmaya devam eden marka, 2021’de Silverline shop sayısını yüzde 44 artırarak 75 adede çıkardı. Silverline, ankastre pazarının yüzde 32’sine ev sahipliği yapan İstanbul’da 2022 sonuna kadar 25 mağaza açma hedefinde… Müşteri deneyimini ön plana çıkararak mağaza konseptini yeniden şekillendiren Silverline, Shop ve Corner olmak üzere 2 farklı mağaza kategorisinde tüketici ile buluşuyor. Silverline 2021 yılında öncelikle İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Eskişehir, Çanakkale, Antalya, Konya ve Kayseri gibi nüfus yoğunluğunun fazla, konut sektörünün hareketli olduğu şehirlerde yeni mağazalar açacak. Artan maliyet giderleri karşısında yatırımcılara daha düşük yatırım maliyeti ve düşük giderle yönetilebilecek aynı zamanda tüketicinin beklentilerine cevap verecek corner mağaza modelini geliştiren Silverline, ilk mağazasını Ümraniye’de açtı.

 

Silverline Ar-Ge 250 Sıralamasında 126. Sıraya Yerleşti

25.07.2021 – Uluslararası akreditasyona sahip AR-GE merkezi ile teknolojik, güvenilir, çevreye duyarlı ve az enerji tüketen ürünler geliştiren Silverline, AR-GE yatırımlarıyla global arenada rekabet eden ürünleri tüketicilerle buluşturuyor. 2020 yılında 13 AR-GE projesi yürüten ve bu alana yaklaşık 14 milyon TL yatırım yapan Silverline; yılda patenti ve teknolojisi kendisine ait 50 farklı ürüne imza atarak, dünyanın konuştuğu markalar arasında yerini alıyor. Tasarım ve fonksiyonelliği teknoloji ile bütünleştirerek kullanıcıların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan marka, Turkishtime Dergisi’nin AR-GE harcamalarına göre en büyük 250 şirket sıralamasında 126.sıraya yerleşti. Avrupa’da kaliteli, teknolojik ve dijital tabanlı üretimleri ile önemli pazar paylarına sahip olan marka, cirosunun ortalama yüzde 3’ünü AR-GE’ye ayırıyor.

İnovatif ve geleceğin trendlerine yön veren tasarımlar…

Dijitalleşmenin hızla ilerlemesi ve hayatın her alanına entegre olmasına bağlı olarak teknolojiyi odağına alan Silverline; AR-GE yatırımlarına artırarak, katma değerli, tüketiciye daha fazla fayda sağlayan, uzaktan kontrol edilebilen ve IOT teknolojisi ile birbiri ile konuşabilen ürünler geliştiriyor. AR-GE merkezine yönelik yatırımlara büyük önem verdiklerini belirten Silverline Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Laçin “Rekabette öne çıkabilmek ve özellikle yeni nesil kullanıcılara ulaşarak geleceğe bugünden yatırım yapmak için teknolojiyi yakından takip etmemiz ve kendi teknolojimizi yaratmamız gerekiyor. Silverline olarak bir dünya markası olma vizyonu ile katma değeri yüksek, kullanıcı odaklı ve çevreci ürünler geliştiriyoruz. Her yıl toplam ciromuzun ortalama yüzde 3’üne yakın oranda AR-GE’ye yatırım yapıyoruz. Hedef pazarlardaki trendleri, tüketici alışkanlıklarını ve ihtiyaçlarını yakından takip ediyoruz ve bu doğrultuda AR-GE’ye yatırımıza yön veriyoruz. 2020 yılı içinde gerçekleştirdiğimiz 13 farklı AR-GE projemizle Türkiye’de Ar-ge yatırımı yapan ilk 250 şirket arasında yer almak bizim için büyük önem taşıyor. Silverline olarak sadece kendi markamız adına değil sektör için de ilkleri gerçekleştiriyoruz. Teknolojinin sağladığı kullanıcı dostu fonksiyonları ürünlerimizle tam anlamıyla bütünleştirmek için çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz.dedi. Global arenada her yıl gücünü artıran Silverline, Avrupa’nın 5, dünyanın 10 büyük davlumbaz üreticisi arasında yer alıyor. Avrupa’da önemli pazar paylarına sahip olan marka 30’un üzerinde ülkeye Silverline markası ile ihracat gerçekleştiriyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2017 yılında tescillenen Silverline AR-GE Merkezi; modern yazılım, laboratuvar ve prototip altyapısı ile teknolojinin getirdiği kullanıcı dostu fonksiyonları entegre ettiği ürünlerle tüketicilerin alışkanlıklarını ve beklentilerini en iyi şekilde karşılıyor. Türkiye’de AR-GE yapan en iyi şirketler listesinde 126.sırada yer alan Silverline AR-GE Merkezi, sürekli inovasyon ve gelişim felsefesi ile ulusal ve uluslararası bilim kuruluşları ile iş birlikleri yaparak yatırımlarına devam ediyor. İnovatif ve geleceğin trendlerine yön veren tasarımlara imza atan marka; üretimden yönetime, tasarımdan satış ve satış sonrası hizmetlere kadar her alanda mükemmelliği odağına koyuyor.

Teknoloji tasarımla buluşuyor, tasarım başarısı uluslararası ödüller ile tescilleniyor.

İnternet, sosyal medya, dışa dönük yaşam tarzı ile tüketim alışkanlıkları farklılaşıyor. Tasarım ve teknoloji dolaşıma açık, kullanıcılar dünyanın her yerine hızla ulaşıyor, talepler değişiyor. Yeni nesil kullanıcılar tasarım ürünleri ve akıllı teknolojileri tercih ediyor.  Yeni nesil kullanıcılara odaklanan ve ürünlerinde estetik ve fonksiyonelliği teknoloji ile buluşturan Silverline, çevre ve enerji duyarlılığı yüksek tasarım ürünlerle uluslararası ödüllerin sahibi oluyor.  2009 yılından bu yana katıldığı tüm yarışmalardan tasarım ve fonksiyonellik alanında ödüllerle dönen marka bugüne kadar 150 uluslararası ödülün sahibi olarak başarısını global areneda tescilliyor. Silverline, Plus X, Reddot, Germany Design Awards, KitchenInnovation Award ve IF Design Award  gibi önemli organizasyonlardan her yıl önmeli ödülleri başarı zincirine ekliyor.

Silverline Covid-19 Önlemleri ile TSE’den Güvenli Üretim Belgesi Aldı

03.07.2020 – Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid- 19 ile mücadele kapsamında çalışan ve müşterilerinin güvenliği için fabrika ve ofislerde daha en başından geniş güvenlik önlemleri alan Silverline, yeni dönemle birlikte tüm güvenlik ve sağlık önlemlerini, geniş bir protokolle çalışanlarına duyurarak ‘yeni çalışma hayatının’ bir parçası haline getirdi. Yaptığı çalışmalar ve önlemler ile denetimleri başarı ile tamamlayan Silverline Türk Standartları Enstitüsü’nden  (TSE) 3 fabrika ve ofisleri için ‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ aldı. 

Amasya Merzifon’da 103.000 m2’lik alanda bulunan fabrikasında 1.500 kişilik istihdamı ile bölgenin ekonomide en büyük katma değerini yaratan Silverline, daha en başından bu yana sıkı önlemler aldı ve hiçbir detayı atlamadı. Sürecin takibi ve uygulaması için ‘Covid Denetim Ekibi’ oluşturan Silverline, bir eylem planı çerçevesinde alınan önlemleri uyguluyor, denetliyor ve sıkı gözetim altında tutuyor. Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) belirlediği hijyen, enfeksiyon önleme ve kontrol prosedürlerini eksiksiz bir şekilde yerine getiren Silverline, Samsun TSE Belgelendirme Müdürlüğü’nün denetimleri ile 3 fabrika ve ofisler için Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni alarak güvenli çalışmaya yönelik titizlikle yürüttüğü başarılı çalışmaları belgeledi. 

Resmi makamlar tarafından alınan tüm önlemlere ek olarak kendi çalışma protokollerini de oluşturduklarını ifade eden Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Laçin ‘olağanüstü bir süreçten geçtik, geçmeye devam ediyoruz. Bu sürecin başarıyla atlatılabilmesi için kişisel önlemler başta olmak üzere tüm işletmeler ve fabrikaların üzerine düşen görevi yerine getirmesi son derece önemli. Silverline olarak ‘önlem hayat kurtarır’ sloganı ile tüm işletmelerimizde hiçbir detayı atlamadan önlemlerimizi aldık. Bizim için çalışan memnuniyeti ve güvenliği, müşterilerimiz ve paydaşlarımızın güveni ve güvenliği son derece önemli. Çalışma hayatına getirdiğimiz yeni modeller ve teknik alt yapımızla şu ana kadar üretim ve ofislerimizde süreci sekteye uğratmadan, herhangi bir sağlık problemi yaşamadan başarıyla devam ettirdik. Bundan sonra da tüm önlemleri alarak üretmeye, yeniliklere imza atmaya ve global arenada başarı ile büyümeye devam edeceğiz’ dedi.

Alınan önlemlerde hiçbir detay atlanmadı…

Covid- 19 sebebiyle resmi makamlar tarafından alınan tüm kararları büyük bir hassasiyetle uygulayan Silverline, ‘güvenli işe dönüş rehberi’ hazırlayarak tüm çalışanlarını bilgilendirdi. Bu çerçevede, tüm fabrika ve ofis çalışanlarına Covid-19 temel bilinçlendirme ve hijyen eğitimleri verildi. Fabrika, sosyal alanlar, üretim, yemekhane ve birçok alana bilgilendirme afişleri asıldı ve yemekhanelerde Coronavirus kamu spotları yayınlanmaya başladı. Tüm çalışanlara maske ve eldiven temin edilirken, kişisel koruyucuyu donanım kullanımı servisler dahil zorunlu hale getirildi. Tüm atık kumbaraları, soyunma odaları, lavabolar, ofisler, üretim alanları, fabrika, sosyal alanlar ve yemekhaneler düzenli pulverize dezenfektan cihazları ile dezenfekte edildi ve detaylı temizlik yapıldı. Yemekhane ve fabrika girişlerinde sosyal mesafeyi sağlayacak zemin uyarı çizgileri yapıldı. Üretim alanları ve teknik ofislerde bulunan havalandırma sistemlerinin bakım periyotları arttırıldı. Toplu kullanım alanları başta olmak üzere birçok noktaya el dezenfektanları konularak erişim kolaylaştırıldı. Yemekhane bölümünde ekmek, çatal, bıçaklar ambalajlanırken sular tek kullanımlık ambalajlarda verilmeye başlandı.  Pişmesi mümkün olmayan, elle yıkanan salata ve meyve grubu ürünler yemek menüsünden kaldırıldı. Tüm ortak alanlarda sosyal mesafe şeritleri oluşturuldu. Tüm servis araçları pulverize dezenfektan cihazları ile dezenfekte edildi. Toplantı odaları ve çalışma alanları doğal havalandırma prosedürlerine göre düzenlendi. Ofis içi oturma planında 1,5 metre güvenli mesafe kuralı getirildi. Girişler de sağlık personeli ateş ölçümlerini yaparak kontroller günlük rutine dönüştürüldü. Alınan bir dizi önlemle ‘yeni çalışma hayatı’ maksimum güvenlik seviyesine ulaştırıldı.

 

Silverline Ankastre Yüz Siperliği Üretimine Başladı

06.04.2020 – Tüm dünyada hızla yayılan Covid 19 (Coronavirus ) salgınında en büyük sıkıntılardan biri de korunma malzemelerinin eksikliğinde yaşandı. Silverline Ankastre, Amasya Merzifon’da bulunan fabrikasında bu süreçte büyük fedakarlık yapan sağlık çalışanlarına N95 maske, koruyucu tulum ve yüz siperliği ile destek oldu. Silverline, aynı zamanda fabrikada tüm önlemleri alarak yüz siperliği üretimine başladı. Günde yaklaşık 500 adet yüz siperliği üreten marka, sürecin sonuna kadar üretime devam edecek.  

Amasya Merzifon’da yaklaşık 1.500 kişilik istihdamı ile 70’in üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren Silverline Ankastre ilk etapta Amasya Merzifon, Suluova, Gümüşhacıköy Eğitim ve Araştırma hastanelerine N 95 maske ve tulum gönderdi. Üretimine başladığı yüz siperliklerini de çevre hastanelerden başlayarak ihtiyaç duyan hastanelere göndermeye devam ediyor. Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Laçin ‘ tüm dünya zor günlerden geçiyor. Bu sürecin kısa zamanda toparlanmasını diliyoruz. Ülke olarak bu zor günleri birlik, beraberlik içinde atlatacağız. Alınan önlemelere riayet ederek bu salgının yayılmasını durdurmak sorunun en önemli parçası. Biz de fabrika ve ofislerimizde tüm önlemleri aldık. 30 Mart- 5 Nisan tarihleri arasında üretime ara verdik. Sadece dönüşümlü olarak bu sürece destek olmak amacıyla yüz siperliği üretimi yaparak ihtiyacı olan hastanelere gönderiyoruz. Biz toplum olarak hızlı kenetlenen bir toplumuz. Birçok şirket de bu sürece destek oluyor. Herkes elinden geleni yapmalı’ dedi.

Silverline ayrıca, Samsun, Amasya, Merzifon, Suluova, Havza, Vezirköprü, Çorum – Osmancık  ve Gümüşhacıköy Devlet Hastaneleri, Aile Hekimlikleri ve Sağlık Ocaklarına, Ankara Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü, Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi, Çorum Hitit Üniversitesi Araştırma Hastanesi, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Araştırma Hastanesi, Trabzon KTÜ Araştırma Hastanesi ve Ankara Şehir Hastane’lerine ürettiği yüz siperliklerini gönderdi. Yüz siperliği üretiminin devam ettiği fabrikada ihtiyaca göre gönderimler yapılıyor.  Günde yaklaşık 500 adet yüz siperliği üretiliyor.