Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Şekerbank’a 3...

Şekerbank’a 30 Milyon Euro Yurt Dışı Kaynak

12.01.2022 – Şekerbank, Hollanda Kalkınma Finansman Kurumu (FMO) ile sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı kapsamında KOBİ ve çiftçilerin desteklenmesi amacıyla 30 milyon Euro tutarında kredi anlaşması imzaladı. 

Kuruluşundan bu yana 68 yıldır üretime ve kırsal kalkınmaya verdiği desteği sürdüren Şekerbank, kalkınma odaklı uluslararası finans kuruluşları ile olan köklü ilişkisi doğrultusunda yeni bir kaynak daha edinerek, Hollanda Kalkınma Finansman Kurumu (FMO) ile 30 milyon Euro tutarında kredi sözleşmesi imzaladı. Söz konusu kredi, sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı kapsamında Şekerbank’ın Türkiye genelindeki KOBİ ve çiftçi müşterilerinin desteklenmesi amacıyla kullanılacak.

Aybala Şimşek: “Uluslararası finans kuruluşları, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasını desteklemeye devam ediyor”

Şekerbank Strateji ve Finansal Kurumlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aybala Şimşek,

Şekerbank’ın yalnızca bugün değil geçmişten bu yana sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı amacıyla çiftçiye, üretime, enerji verimliliğine, Anadolu’daki KOBİ’lere verdiği desteğin uluslararası finans kuruluşları tarafından takdir edildiğinin altını çizerek konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “FMO’dan edinilen bu kaynak, Şekerbank’ın üretim ve Anadolu odaklı faaliyetlerine verilen değeri gösterirken aynı zamanda Türkiye ekonomisine olan güveni de teyit etmektedir. Anadolu’daki çiftçi ve KOBİ’lerin finansmana erişimini yaygınlaştırmak amacıyla imzalanan söz konusu kredi anlaşmasıyla bir kez daha gördük ki, uluslararası finans kuruluşları Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasını desteklemeye devam ediyor. Şekerbank olarak üstlendiğimiz 68 yıllık Anadolu bankacılığı misyonunun bilincinde olarak, önümüzdeki dönemde de üretimi desteklemeye, sürdürülebilir ve her kesimi kucaklayan kapsayıcı finansmana öncelik vermeye devam edeceğiz.” 

Kredi anlaşması ile ilgili olarak FMO tarafından yapılan açıklamada, Şekerbank’ın Anadolu bankacılığı misyonuna, sürdürülebilir kalkınma alanındaki faaliyetlerine ve öncü rolüne, çiftçi ve KOBİ’lere yönelik uzmanlığına vurgu yapılarak şu bilgilere yer verildi: “Şekerbank’ın üreticiler ve tarım tedarik zincirindeki KOBİ’lerle olan uzun vadeli ilişkisi, FMO’nun stratejisiyle uyum sağlamaktadır. Bu stratejik uyum, FMO ve Şekerbank’ın 10 yılı aşkın iş birliğinin temel belirleyicisi olmaktadır.”

Şekerbank, Türkiye Noterler Birliği ile POS Anlaşması İmzaladı

10.02.2020 – Şekerbank, Türkiye Noterler Birliği ile noterlik dairelerinde POS cihazı kullanılmasına ilişkin anlaşma imzaladı. Anlaşma ile noterler Türkiye’de ilk defa kredi ve banka kartı aracılığıyla ödeme almaya başlayacak. 

Şekerbank, Türkiye Noterler Birliği ile POS anlaşması imzalayarak noterlik işlemlerinden kaynaklanan ödemelerin, Türkiye’de ilk defa kredi ve banka kartı ile yapılmasını sağlayan bankalar arasında yer aldı. Anlaşma ile Türkiye’de noterler ilk kez POS’lu ödeme sistemine geçerken, anlaşmada yer alan tek özel banka Şekerbank oldu.

Noterlerin iş süreçlerine hız ve kolaylık getirecek bu anlaşmayla Şekerbank, noterlere avantajlı POS fiyatları sunarken, vatandaşlar da ödemelerini rahatça yapabilecek.

Tuğbay Kumoğlu: “Türkiye çapında noterlerin POS kurulumlarını gerçekleştireceğiz”

Şekerbank Perakende ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu, Türkiye Noterler Birliği’nde gerçekleştirilen imza töreninde şunları söyledi:

“Noterlerde kredi ve banka kartı ile ödeme yapılması yönünde altyapı çalışmalarını tamamlayan Türkiye Noterler Birliği ile POS anlaşmasını ilk kez imzalayan bankalar arasında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Şekerbank olarak, noterlerde kurulumlarını gerçekleştireceğimiz POS sistemleri sayesinde hem vatandaşlarımızın hem de vezne görevlilerinin işlemlerinin kolaylaşmasını sağlayacağız. Anlaşma çerçevesinde Türkiye çapındaki noterlerimizde hızlı biçimde POS kurulumlarını gerçekleştireceğiz. Şekerbank olarak bankacılık çözümlerimiz, teknolojik ve operasyonel yeteneklerimizle iş hayatını kolaylaştırmaya, işlemlere hız ve verimlilik kazandırmaya devam edeceğiz.”

 

Şekerbank Sermaye Tabanını Kuvvetlendiriyor

12.12.2019 – Şekerbank, 250 milyon TL tutarında ilave ana sermaye niteliğindeki ilk tahvil ihracını başarıyla tamamladı. Şekerbank’ın Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranına (TLREF) endeksli 250 milyon TL tutarında ve beşinci yılın sonunda itfa opsiyonuna sahip ilave ana sermaye niteliğinde ilk tahvil ihracı, yurt içindeki nitelikli yatırımcılara yönelik gerçekleştirildi.

66 yıldır üretimin finansmanında öncü rol alan Banka, ilave ana sermaye niteliğindeki ilk tahvil ihracı ile bir yandan köklü ve tabana yaygın kaynak yapısını çeşitlendirirken bir yandan da özkaynak tabanını daha da kuvvetlendirerek ekonomiye verdiği desteği artırmayı hedefliyor.

Şekerbank’ın teknolojik altyapı ve süreçlerini uçtan uca yenilediği transformasyon programının, söz konusu ihracın da desteğiyle önümüzdeki dönemde bankanın sürdürülebilir büyüme hedeflerine ivme kazandırması bekleniyor.

 

Şekerbank Genel Müdürü Erdal Erdem Oldu…

22.04.2019 – Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine Erdal Erdem getirildi. 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren Genel Müdür Vekili olarak görev yapan Erdal Erdem, Şekerbank Genel Müdürlüğü görevine, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun onayı kaydıyla Şekerbank Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda asaleten atandı.

Bankacılık sektöründeki 25 yıllık kariyerinde birçok üst düzey görev yürüten Erdal Erdem, kariyerine 1995 yılında Family Finans Kurumu A.Ş.’de başladı. Erdem, 2014 yılına kadar yürüttüğü Ziraat Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Kredi Komitesi Üyesi, Ziraat Finansal Kiralama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Ziraat Bankası Moskova CJSC Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinin ardından Mart 2014’te Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. 2017 yılına kadar aynı zamanda Halk Faktoring Yönetim Kurulu Başkanı ve Halkbank Belgrad A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapan Erdem, Kasım 2017’de Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Şekerbank’ın stratejik odağında bulunan esnaf, mikro, işletme ve KOBİ iş kollarının yönetiminden sorumlu olan ve aynı zamanda Şeker Faktoring A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliği görevini de yürüten Erdal Erdem, 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle Şekerbank Genel Müdür Vekili olarak atanmıştı.

 

Şekerbank’ta Kredilerin Yüzde 55’i KOBİ ve Tarıma

01.03.2019 – Şekerbank T.A.Ş. 31.12.2018 tarihli konsolide olmayan mali tablolarını açıkladı. 2018 sonu itibariyle toplam kredi hacmini 20,6 milyar TL’ye ulaştıran Bankanın aktif büyüklüğü 31,3 milyar TL olarak gerçekleşti. Şekerbank’ın 2018 yıl sonu kârı 86,4 milyon TL olurken, toplam mevduat hacmi ise 2018 yılında yüzde 17 büyüme göstererek yıl sonu itibarıyla 23 milyar TL’ye ulaştı.

Servet Taze: “En büyük gücümüz, tabana yaygın kredi ve mevduat portföyümüz”

Bankanın 2018 yılı sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, üretimi destekleme misyonlarını 2018 yılında da kararlılıkla yerine getirmeye devam ettiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kuruluşumuzdan gelen sorumlu bankacılık anlayışıyla 2018 yılında da küçük üretici, esnaf, tarım ve KOBİ bankacılığında ulaştığımız müşteri sayısını artırarak ekonomik büyümeyi desteklemeyi ve tasarrufları tabana yaymayı sürdürdük. Yerleri yaklaşık yarım asırdır değişmeyen ve yüzde 70’i Anadolu’da bulunan şubelerimiz sayesinde KOBİ ve tarım kredilerinin toplam kredi portföyümüz içindeki payı sektör ortalamasının iki katı civarında, yüzde 55 düzeyinde gerçekleşti.”

Şekerbank’ın 31.12.2018 Tarihli Konsolide Olmayan Finansal Sonuçlarına İlişkin Seçilmiş Göstergeler:

Toplam Aktifler : 31,3 milyar TL

Toplam Krediler : 20,6 milyar TL

Toplam Mevduat : 23 milyar TL

Özkaynaklar : 2,4 milyar TL

Net Kâr : 86,4 milyon TL

 

 

Şekerbank, afetzede esnaf ve çiftçilerin borçlarını erteliyor…

29.01.2019 – Şekerbank, Antalya’da fırtına ve hortum felaketinden etkilenen esnaf ve çiftçi müşterilerine destek olmak üzere önemli bir adım attı. Banka afetten zarar gören esnaf müşterilerinin kredi taksitlerini 6 ay ertelerken, afetzede çiftçilerin ise ödemelerini bir sonraki hasat zamanına öteliyor.

Şekerbank, Antalya’da fırtına ve hortum felaketinden etkilenen esnaf ve çiftçi müşterilerinin kredi taksitlerini erteleyecek. Banka verdiği destek ile esnafın kredi taksitlerini 6 ay ertelerken, çiftçilerin ödemelerini ise bir sonraki hasat zamanına öteleyecek.

Uygulama, Şekerbank’ın Antalya şubelerine bağlı felaketten zarar gören tüm esnaf ve tarım bankacılığı müşterileri için geçerli olacak. Afetzede esnaf ve çiftçilerin söz konusu destekten yararlanabilmeleri için hasar tespit raporlarıyla birlikte Şekerbank’ın Antalya’da yer alan şubelerine başvurmaları yeterli olacak.

Erdal Erdem: “Zor günlerinde de müşterilerimizin yanındayız.”

Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Erdal Erdem, afetzede müşterilerine özel bankanın sunduğu imkana ilişkin olarak şöyle konuştu: “Banka olarak 65 yıldır yalnızca iyi günlerinde değil zor günlerinde de müşterilerimizin yanında yer alıyoruz. Antalya’da yer alan esnaf ve çiftçi müşterilerimizin yaşadıkları felaket sonrası hasarlarının giderilmesi için de üzerimize düşeni yerine getiriyor ve zor günlerinde onları destekliyoruz. Büyük üzüntü duyduğumuz bu doğal afet dolayısıyla tüm Antalya halkının acılarını paylaşıyor, ülkemizin en kısa sürede bu afetin yaralarını sarması için çalışıyoruz.”

 

Şekerbank KOBİ’ler İçin IBRD’den 20 Milyonluk Kredi Aldı

28.12.2018 – Şekerbank’tan istihdama destek için 20 milyon dolarlık kaynak

Şekerbank, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisi altında Dünya Bankası (IBRD, Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası) kaynaklı 20 milyon dolar kredi edindi. Banka, “Kapsayıcı Finansmana Erişim Projesi” dahilinde, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ile imzaladığı sözleşme kapsamında edindiği krediyle, kadın istihdamıyla ilgili kriterleri yerine getiren işletmelere ve gelişim potansiyeli bulunan illerdeki KOBİ’lere finansman sağlayacak.

Şekerbank, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisi altında Dünya Bankası (IBRD, Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası) kaynaklı “Kapsayıcı Finansmana Erişim Projesi” dahilinde, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ile 3 yılı anapara ödemesiz toplam 6 yıl vadeli olmak üzere 20 milyon dolar tutarında “Aracı Kuruluş Kredi Sözleşmesi” imzaladı. Şekerbank anlaşma çerçevesinde elde edilen kaynakla, kadınların işgücüne katılımını destekleyen özel sektör firmalarının ve gelişim potansiyeli bulunan illerdeki KOBİ’lerin gerçekleştirecekleri yatırımları ve işletme sermaye ihtiyaçlarını 3+3 yıl vadeyle karşılayacak.

Anadolu’da kapsayıcı büyümeye destek

Kapsayıcı büyümenin finansmanında köklü uzmanlığa sahip Şekerbank, kuruluşundan bugüne 65 yıldır, yüzde 70’i Anadolu’da bulunan ve çoğu yarım asırdır aynı yerde faaliyet gösteren köklü şube ağı sayesinde bankacılık hizmetleriyle tanışmamış ya da finansal kaynaklara erişimi kısıtlı olan kesimlere ulaşıyor. Banka edindiği kredi ile kapsayıcı büyümeyi destekleme stratejisi kapsamında, özellikle kırsaldaki kadınlara ve odağında bulunan KOBİ’lere gelişim potansiyeli bulunan illerde finansman sağlayacak.

 

Şekerbank KOBİ Kredilerinde Yüzde 28 Büyüdü

09.08.2018

30.06.2018 tarihli konsolide olmayan mali tablolarını açıklayan Şekerbank T.A.Ş.’nin ikinci çeyrek itibarıyla aktif büyüklüğü yıllık bazda yüzde 21 artışla 32,6 milyar TL’ye ulaşırken, ilk altı aylık net karı ise 71.4 milyon TL oldu.

Haziran sonu bilançosuna göre toplam kredi hacmi 22 milyar TL’ye yükselen Şekerbank’ın bu kalemdeki yıllık artış oranı yüzde 18 olurken Bankanın üretimi destekleme odağı doğrultusunda KOBİ kredilerindeki yıllık büyüme oranı yüzde 28 olarak gerçekleşti. Şekerbank’ın altıncı ay sonu itibariyle mevduat büyüklüğü geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 26 artışla 21,4 milyar TL seviyesine ulaştı.

Servet Taze: “Kredilerimizin yarısını KOBİ ve çiftçi müşterilerimize aktardık”

Şekerbank T.A.Ş.’nin 30.06.2018 tarihli konsolide olmayan bilançosuna ilişkin değerlendirmede bulunan Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, bankanın kuruluşundan gelen üretimi destekleme misyonu doğrultusunda kredilendirme politikasında önceliği çiftçi ve KOBİ’lere verdiğini belirtti. Taze, “İlk yarı bilançomuzda kredi portföyümüzün yarısını KOBİ ve çiftçi müşterilerimize kullandırdığımız krediler oluşturdu. Son bir yıllık performansımıza baktığımızda da kredilerde en yüksek büyümeyi yıllık yüzde 28 artış ile KOBİ kredilerinde gerçekleştirdik” dedi.

Şekerbank’ın 30.06.2018 Tarihli Konsolide Olmayan Finansal Sonuçlarına İlişkin Seçilmiş Göstergeler:

Toplam Aktifler: 32,6 milyar TL

Toplam Krediler: 22 milyar TL

Toplam Mevduat: 21,4 milyar TL

Özkaynaklar: 2,4 milyar TL

Net Kar: 71,4 milyon TL

Şekerbank yüzde 32 büyüdü

31.12.2017 tarihli konsolide olmayan mali tablolarını açıklayan Şekerbank T.A.Ş.’nin aktif büyüklüğü son bir yılda yüzde 32 artışla 31,3 milyar TL’ye ulaştı. Toplam kredi hacmini yıllık yüzde 17 artışla 20,7 milyar TL’ye ulaştıran Şekerbank, en yüksek büyümeyi KOBİ kredilerinde gerçekleştirdi.

Şekerbank’ın 2017 yılsonu net kârı 115 milyon TL olarak gerçekleşirken toplam özkaynakları aynı dönemde yüzde 7 artarak 2,7 milyar TL’ye ve sermaye yeterlik rasyosu yüzde 15,4 seviyesine ulaştı. Anadolu’daki köklü mevduat tabanını kuvvetlendirmeye devam eden Banka’nın mevduat büyüklüğü ise yıllık yüzde 22 artışla 2017 yılsonu itibariyle 19,7 milyar TL’ye ulaştı.

Servet Taze: “KOBİ kredilerinde yüzde 24 büyüme sağladık”

Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, Banka’nın 31.12.2017 tarihli solo bilançosuna ve 2017 faaliyetlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Taze şöyle konuştu: “Reel sektörün desteklenmesi amacıyla Kredi Garanti Fonu’nun işlerliğinin artırılması başta olmak üzere ekonomi otoritelerince atılan pozitif adımların da desteğiyle 2017 yılında da üretime, ihracata ve yatırıma dayalı büyümeyi finanse etmeye devam ettik. Kurulduğumuz günden bugüne önceliğimiz olan Anadolu’da KOBİ, esnaf ve çiftçilere ulaşmayı sürdürdük. 65 yıla varan Anadolu Bankacılığı uzmanlığımız doğrultusunda, 2017 yılında stratejik odağımız olan KOBİ kredilerinde yüzde 24 büyüme sağladık. Üretime olan desteğimizi sürdürmek için KOBİ’lerimize ve çiftçilerimize alternatif çözümler sunmaya devam ediyoruz.”

2017 yılında yine Anadolu’da tasarruf sahiplerinin değişmeyen adresi olmayı sürdürdüklerini belirten Taze, “Banka olarak aynı zamanda kaynak çeşitliliği de sağladık. 2017 yılının son günlerinde çıktığımız ve planlanan arz tutarının yüzde 20 üzerinde bir taleple 300 milyon TL olarak gerçekleşen sermaye benzeri tahvil ihracı Türk Lirası’na ve Bankamızın köklü marka değerine olan güvenin önemli bir teyidi oldu” dedi.

Şekerbank’ın 31.12.2017 Tarihli Konsolide Olmayan Finansal Sonuçlarına İlişkin Seçilmiş Göstergeler:

Toplam Aktifler: 31,3 milyar TL

Toplam Krediler: 20,7 milyar TL

Toplam Mevduat: 19,7 milyar TL

Özkaynaklar: 2,7 milyar TL

Net Kar: 115 milyon TL

Şekerbank SKBNK Hisse Analiz ve Yorumları