Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Sabancı Holdi...

Sabancı Holding, Stratejik Öncelikleri Doğrultusunda Büyümesini Sürdürdü

11.05.2022 – Sabancı Holding, 2022 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. İlk 3 aylık dönemde kombine satışlarını yüzde 135 artışla 72 milyar 704 milyon TL seviyesine yükselten Sabancı Holding’in konsolide net kârı 8 milyar 251 milyon TL oldu.

Beş yıllık stratejik yol haritasında ‘yeni ekonomi’yi odağına alan Sabancı Holding, ilk çeyrekte bilançosunu güçlendirmeyi sürdürürken, dijital ve sürdürülebilirlik alanlarında önemli başarılara imza attı.

“HEDEFİMİZ DÜNYANIN SABANCI’SI OLMAK”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere, son dönemde ortaya çıkan jeopolitik risklerin, dünyadaki enflasyonist tehditlerin ve tedarik zincirindeki aksamaların küresel faaliyet ortamını zorlaştırdığını ifade ederken, “Tüm bu gelişmelerle birlikte, küresel düşünmek ve müşteriye yakın olmak artık şirketler için vazgeçilmez bir unsur haline geldi. Biz de stratejilerimizi bu yaklaşım doğrultusunda şekillendirirken, hem yurt dışında hem de ülkemizde yaptığımız yatırımlarla büyümemize kesintisiz devam ediyoruz. Gerek yapı malzemeleri ve sanayi iş kollarımızda önceki dönemlerde attığımız uluslararası adımlar, gerekse bu dönem dijital faaliyetlerimizin küreselde tek bir çatı altında toplanması, Topluluk Vaadimiz kapsamında çizdiğimiz yol haritasının çok önemli birer yapıtaşı. “Dünyanın Sabancı’sı” olma hedefimizi de somut olarak ortaya koyan bu adımlarla, sınırların gün geçtikçe kalktığı ve çetinleşen küresel rekabet ortamında, Sabancı’yı çok daha avantajlı bir konuma taşıyoruz” dedi.

Cenk Alper şöyle devam etti: “Açıkladığımız üç aylık finansal sonuçlarımız, operasyonel ve mali performansımızın beklentilerimiz doğrultusunda ilerlediğini gösteriyor. Holdingimizin ve tüm Topluluk şirketlerimizin bilanço yönetiminin en önemli unsurları olarak gördüğümüz kârlılık kalitemiz, artan özkaynak kârlılığımız ve sağlıklı borçluluk oranlarımız sayesinde, bir yandan hissedarlarımıza değer katarken diğer yandan da Sabancı’yı bir dünya şirketi haline getirecek önemli atılımları hayata geçiriyoruz. Pandeminin tüm dünyada kontrol altına alınması ve normalleşme süreçlerinin güç kazanmasıyla hızla artan ihracat gelirlerimiz de büyüme stratejimizin uygulamaya konulmasında bize büyük bir avantaj sağlıyor. Sanayi grubu, ihracat gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre dolar bazında %24 artırdı. Bu sayede ülkemizin ihracat seferberliğine katkıda bulunmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Diğer yandan, bankamız bu dönemde ekonomiyi ve reel sektörü desteklemeyi sürdürürken, ilk çeyrekte ekonomimize sağladığı kredi desteğini 462 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 568 milyar TL seviyesine yükseltti.”

“2022 YILINDA TOPLAM 5 SATIN ALMA GERÇEKLEŞTİRDİK”

Yeni dünya düzeninde rekabette öne çıkabilmenin yolunun dijital ve sürdürülebilirlik odaklı yönetim anlayışından geçtiğini sözlerine ekleyen Cenk Alper şunları söyledi: “Bu anlayışla, 2026 sonuna kadar olan dönemde toplam yatırımlarımızın yüzde 75’ini ‘yeni ekonomi’ adını verdiğimiz enerji ve iklim teknolojileri, malzeme teknolojileri ve dijital teknolojiler alanlarında yapacağız. 2022 yılı içinde attığımız adımlarla da dijital teknolojiler alanındaki kararlılığımızı ve büyüme vizyonumuzu ortaya koyduk. Bu kapsamda veri odaklı dijital pazarlama alanında faaliyet gösteren SEM ile siber güvenlik (operasyonel teknolojiler) konusunda dünyanın önde gelen startuplardan birisi olan Radiflow’u bünyemize katmak için satın alma süreçlerini başlattık. Öte yandan Sabancı Holding Kurumsal Girişim Sermayesi Fonu aracılığıyla, bulut teknolojileri şirketi Bulutistan ile yapay zekâ odaklı akıllı asistan hizmetleri konusunda uzmanlaşmış Zack.ai şirketlerine yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Fiziksel mağazaları olan dijital bir platforma dönüşüm adımlarını hızlandıran Teknosa ise, pazaryeri iş modelini büyük bir başarı ile hayata geçirdi. Bununla birlikte, malzeme teknolojileri alanında küresel yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Kordsa şirketimiz, Avrupa’nın önde gelen kompozit üreticilerinden İtalyan Microtex Composites şirketinin çoğunluk hisselerini satın alma süreçlerini başlattı. Bu satın alma, geleceğin en önemli malzeme teknolojilerinden biri olan kompozitteki küresel ayak izimizi pekiştirirken, ileri malzeme teknolojilerinde süper lüks ve elektrikli otomotiv sektörüne de hizmet verecek şekilde ürün gamımızı genişletiyoruz. Bunlara ek olarak, Brisa’nın mevcut iş portföyünü mobilite çözümleri işine dönüştürmesine olanak sağlayacağına inandığımız Arvento satın almasını da geçtiğimiz dönemde tamamladık. Tüm bu adımlarla, ana işlerimizi daha kârlı ve sürdürülebilir operasyonlara dönüştürürken, Sabancı Topluluğu’nu her zaman dijital düşünen, veriden katma değer yaratan, geleceğin dünyasına bugünden hazır olan bir yapıya kavuşturuyoruz.”

Sürdürülebilirlik konusunda da öncü ve örnek uygulamalarına bu dönemde de devam ettiklerini ifade eden Cenk Alper, “Sabancı Holding çevresel, sosyal ve yönetişim alanında performansıyla Borsa İstanbul’un Sürdürülebilirlik Endeksi’nin çözüm ortağı Refinitiv tarafından yayınlanan değerlendirmede, Yatırım Holding’leri kategorisinde Türkiye dahil pek çok ülkede bulunan 56 Holding şirketi arasında en yüksek performans gösteren şirketlerden biri oldu” dedi.

 

Yeni Ekonomiye Odaklanan Sabancı’dan İki Dijital Satın Alma

29.04.2022 – ‘Yeni ekonomi’yi 5 yıllık küresel büyüme stratejisinin merkezine alan Sabancı Topluluğu, dijital teknolojiler alanındaki yatırımlarını hızlandırdı. 2025 yılı sonuna kadar, yeni ekonomi alanında banka dışı gelirlerini ikiye katlamayı hedefleyen Sabancı Holding, bu kapsamda iki önemli global satın alma gerçekleştirdi. 

Veri odaklı dijital pazarlama alanında faaliyet gösteren SEM ile siber güvenlik (operasyonel teknolojiler) konusunda dünyanın önde gelen startuplardan birisi olan Radiflow’u bünyesine katan Sabancı Holding, bu satın almalarla birlikte dijital alandaki küresel ayak izini de güçlendirmiş oldu.

Sabancı Holding’in, ‘yeni ekonomi’ stratejisi kapsamında dijital işlerini global ölçekte yönetmek üzere Hollanda’da kurduğu Dx Technology Services and Investment BV (DxBV)  ile dünyanın farklı coğrafyalarına kendi teknoloji çözümlerini sunacak.

CENK ALPER: “DÜNYA ŞİRKETİ OLMA YOLUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Çatı şirketimiz DxBV aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz bu iki satın almayla birlikte, dijital işlerimizde önemli bir atılım dönemine giriyoruz. Daha önce de kamuoyuna ve yatırımcılarımıza açıkladığımız üzere, gelecek 5 yıldaki yatırımlarımızın yüzde 75’i ‘yeni ekonomi’ adını verdiğimiz enerji ve iklim teknolojileri, malzeme teknolojileri ve dijital teknolojiler alanlarında olacak. Dijital teknolojiler kapsamında belirlediğimiz 4 öncelikli sektör olan siber güvenlik, dijital pazarlama, ileri veri analitiği, nesnelerin interneti alanlarında organik ve inorganik büyümemizi hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bugün itibarıyla, yeni ekonominin Sabancı Topluluğu’nun banka dışı gelirlerindeki payı yüzde 6’ya ulaşmış durumda. Hedefimiz bu oranı 2025 sonunda yüzde 13 seviyesine ulaştırmak. Stratejik hedeflerimizin bir parçası olan bu yatırımları gerçekleştirerek Sabancı’yı dünya şirketi yapma yolunda önemli bir pozisyona taşıyoruz” dedi.

KIVANÇ ZAİMLER: “BEŞ KITADA GLOBAL ÇÖZÜMLER SUNACAĞIZ”

Satın alma sözleşmeleri imzalanan SEM ve Radiflow şirketlerinin, bulut ve yazılım hizmetleri sunan SabancıDx ile çok güçlü bir sinerji yaratacağını söyleyen DxBV Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler ise, “Yaratacağımız bu sinerji ile bir yandan geniş bir yelpazede global çözümler sunarken, bir yandan da dijital teknolojiler alanında küresel ayak izimizi pekiştireceğiz. Bu üç yapının, geçtiğimiz aylarda kurulumunu tamamladığımız DxBV şirketi çatısı altında faaliyet gösterecek olması da hedeflediğimiz bu sinerjiyi çok daha güçlü kılacak. SabancıDx ile bulut ve yazılım hizmetleri verirken, kritik altyapıları işleten sektör ve şirketler için siber güvenlik çözümlerimizi ise Radiflow sağlayacak. Tüketici pazarlaması alanında ise SEM firmamız müşterilerimize ileri düzey veri analizi yaparak benzersiz bir hizmet sunacak. Beş kıtada global çözümler sunan bu üç şirketimize Sabancı Üniversitesi’nin Ar-Ge gücünü de eklediğimizde, 2025 sonunda bir ‘unicorn’umuz olma potansiyelini görüyoruz.”

DİJİTAL İŞLER, DxBV ÇATISI ALTINDA TOPLANACAK

Hollanda’da kurulan ve Sabancı Holding’in yüzde 100 iştiraki olan DxBV bünyesinde faaliyet gösterecek olan SEM ve Radiflow şirketlerinin satın almalarına ilişkin kapanış işlemlerinin, gerekli yasal izin ve onayların alınması şartıyla, 2022 yılı üçüncü çeyrek sonuna kadar tamamlanması öngörülmektedir.

DxBV’nin gerçekleştirmeyi planladığı yatırım projelerinin seyrine bağlı olarak, öngörülen büyümesini desteklemek üzere mevcut 10 milyon USD olan sermayesinin 120 milyon USD’ye çıkarılması hedeflenmektedir.

SEM hakkında

  • 2007 yılında kurulan SEM, veri odaklı dijital pazarlama konusunda Türkiye’de pazar lideri konumunda.
  • 110 çalışanı bulunan şirket, yerli ve yabancı farklı sektörlerden 1.000’in üzerinde markaya veri tabanlı analiz hizmeti sağlıyor, dijital dünyadaki stratejilerini belirliyor.
  • Çalıştığı SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) müşterilerinin mevcut toplam aylık ziyaret sayısı 350 milyonun üzerinde.
  • Google, Facebook, TikTok, Twitter gibi 20’den fazla teknoloji devinin iş ortaklığını yapıyor.

Radiflow hakkında

  • 2009 yılında kurulan siber güvenlik şirketi Radiflow, kuruluşların operasyonel teknolojilerinin güvenliklerini sağlıyor.

Enerji, Üretim, Ulaşım ve Finans endüstrilerinde benzersiz güvenlik çözümleri sunan şirket, Avrupa, Amerika ve Asya-Pasifik kıtalarında müşterilerine hizmet veriyor.

Sabancı Holding Yeni Ekonomi Odağıyla Yatırımlarını İkiye Katlayacak

25.02.2022 – 2021 yılında kombine satışlarını yüzde 46 artışla 152 milyar TL seviyesine yükselten Sabancı Holding, yıllık konsolide net kârını da 12 milyar TL’ye taşıdı. Son 5 yılda kombine olarak yaklaşık 5 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını ifade eden Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Bizim için önemli olan yeni normale adapte olmak değil; yeni normalin oyun kurucularından biri olmak. Bu yüzden de önümüzdeki 5 yıllık dönemde yolumuza, geçtiğimiz 5 yıla oranla, neredeyse iki kat yatırım planlayarak devam ediyoruz. Tüm bu yatırımlarımızda sürdürülebilirliği pusula kabul ederken, teknolojinin gücüyle Topluluk şirketlerimizin dünyadaki konumlarını da güçlendireceğiz. ‘Yeni ekonomi’ adını verdiğimiz enerji ve iklim teknolojileri, malzeme teknolojileri ve dijital teknolojilerde, küresel ölçekte ses getirecek proje ve uygulamaların öncülüğünü yapacağız” dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Pandeminin tüm zorlu koşullarına rağmen, sağlam ve sürekli güçlenen finansal performansımızı 2021’de de devam ettirmeyi başardık. Gittikçe yükselen kârlılık kalitemiz ve banka dışı özkaynak kârlılığımızla nakit pozisyonumuzu ve temettü ödemelerimizi artırırken, net finansal borçluluk oranlarımızı son 5 yılda önemli ölçüde azalttık. Tüm bu gelişmeler gerek Holdingimizin gerekse Topluluk şirketlerimizin bilanço yönetimindeki finansal mükemmeliyet yaklaşımını en net biçimde ortaya koyuyor. Bu yaklaşım, sahip olduğumuz portföyü her türlü krize ve olağanüstü gelişmelere karşı korurken, bizleri en sıkıntılı zamanlarda bile gelecek fırsatlara bakabilir hale getiriyor. Başta çalışanlarımız olmak üzere bu başarılı sonuçlar için tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“FAALİYETLERİMİZİ TOPLULUK VAADİMİZ ŞEKİLLENDİRİYOR”

Pandeminin ilk aylarında, “Sürdürülebilir bir yaşam için, öncü girişimlerle Türkiye ile dünyayı birleştiririz” şeklinde yeniden ele aldıkları Topluluk Vaadi’nin, Sabancı Topluluğu’nun 2021 yılındaki faaliyetlerine yön verdiğini ifade eden Cenk Alper, şunları kaydetti: “Tüm Topluluk şirketlerimiz, onlara çizdiğimiz yolda, sürdürülebilirlik ve teknolojiyi odaklarına alarak kendi alanlarında fark yaratmaya devam etti.

Enerji ve iklim teknolojileri odak alanımız kapsamında, Enerji iş kolumuz bir yandan ülkemizdeki arz güvenliğinin sağlanmasına katkı sunarken bir yandan da yenilenebilir enerji yatırımlarını hız kesmeden sürdürdü. Bu hedefle, Türkiye’nin ilk yeşil hidrojen tesisini kurmak üzere çalışmalar da başladı. Öte yandan, sürdürülebilirlik ve teknoloji stratejimizin en önemli örneklerinden biri olan Temsa Elektrikli otobüsleri, Avrupa’da ticari başarılara imza atarken, dünya teknoloji devlerine ev sahipliği yapan Silikon Vadisi’nde test sürüşlerine devam ediyor.

Malzeme teknolojileri odak alanımız kapsamında, Yapı Malzemeleri’nde, İspanya’daki Buñol beyaz çimento fabrikasının satın alınması ile katma değerli yapı malzemeleri değer zincirinde önemli bir küresel adım attık. Lastik güçlendirme, kompozit ve inşaat alanında geliştirdiği sürüdürülebilir malzeme teknolojilerini tüm dünyaya transfer eden Kordsa, 3. defa Türkiye’nin en iyi Ar-Ge Merkezi seçildi.

Dijital teknolojileri odak alanımıza alarak hem dijital işlerimizi büyüttük hem de ana işlerimizin dönüşümüne hızla devam ettik. Finansal Hizmetlerde, Aksigorta ve Agesa markalarıyla iki sigorta şirketinde yola tek ortakla çok daha güçlü bir şekilde devam ederken, yeni yapılanmayla birlikte iki şirketimizi de tam konsolidasyon kapsamına aldık. Aksigorta Next dijital sigortacılık platformu, ve Teknosa’nın yeni Teknoloji Pazaryeri platformu teknosa.com Sabancı ekosisteminin dijitalden değer yaratma gücünün önemli göstergeleri oldu. Arvento Araç Takip Sistemlerinin yüzde 89 hissesinin satın alınmasında sona geldik. Bu satın almayla birlikte Brisa’yı bir lastik üreticisinden, mobilite çözümleri oyuncusuna dönüştürmek için çok önemli bir adım daha atmış olacağız.

Bankacılık iş kolumuz, yüzde 21,1 düzeyine ulaşan güçlü konsolide sermaye yeterlilik oranı ile, sektöründeki en sağlam sermaye yapılarından birine sahip oldu. Bu yapıdan aldığı güçle, reel sektörün gelişimine, şirketlere sağladığı kredilerle katkı yapmaya devam etti. 2021 yılında ekonomimize sağladığı kredi desteğini de 397 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 485 milyar TL seviyesine çıkardı.

Öte yandan, bu dönemde PHILSA ve PMSA’daki hisselerimizin tamamını, 30 yıllık iş ortağımız Philip Morris’e devrederek, bu sektördeki faaliyetlerimizi sonlandırdık.”

“5 YILDA 5 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPTIK”

Sabancı Topluluğu’nun önümüzdeki dönemde de yatırımlarına hız kesmeden devam edeceğinin altını çizen Cenk Alper, “Bizim için önemli olan yeni ekonominin oyun kurucularından biri olmak, geleceği tasarlamak. Bu kapsamda geçtiğimiz 5 yılda yapmış olduğumuz yaklaşık 5 milyar dolarlık yatırımı,  iki kata yakın büyüterek yolumuza devam edeceğiz. Banka dışı yatırımlarımızın yüzde 25’lik bölümü mevcut iş kollarımıza yönelik olurken, yüzde 75’i ise ‘yeni ekonomi’ adını verdiğimiz enerji ve iklim teknolojileri, malzeme teknolojileri ve dijital teknolojiler alanlarında olacak.

Ayrıca, önümüzdeki dönemde dijital teknolojilerde özellikle siber güvenlik, dijital pazarlama, ileri veri analitiği ve nesnelerin interneti konularına odaklanacağız” ifadelerini kullandı.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE FARK YARATIYORUZ”

Sabancı Holding olarak, 2050 yılına kadar sera gazı emisyonlarında ‘Net Sıfır’ seviyesine ulaşmayı amaçladıklarını ifade eden Cenk Alper, “Şirketlerimiz 1,5 derece senaryosuna uyum sağlamak için şimdiden ara hedeflerini belirlemeye başladı. Kısa süre önce, Sanayi Grubu şirketlerinden Brisa, bilime dayalı hedef girişiminden onay alarak Türkiye’de ve kendi sektörü için dünyada bir ilke imza attı. Kordsa, CDP Su Programı Değerlemesi’nde Global A Listesi’nde yer alırken, Çimsa ise CDP kapsamında Türkiye’de sektöründe en yüksek su skorunu elde eden şirket oldu. Toplumsal cinsiyet eşitliği sürdürülebilirlikte öncelikli konularımızdan biri olup, bugüne kadar aldığımız aksiyonlar neticesinde Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne Türkiye’den girmeye hak kazanan ilk ve tek holding olduk. Bunun yanı sıra Forbes Dergisi tarafından gerçekleştirilen ‘Dünyanın En Kadın Dostu Şirketleri’ listesine de giren yine ilk ve tek Türk şirketi olduk” şeklinde konuştu.

Sabancı Holding’in Satışları 2019 İlk Yarısında Yüzde 24 Arttı

07.08.2019 – Sabancı Holding’in konsolide satışları, 2019 yılının ilk altı ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %24 artarak 30 Milyar 372 Milyon TL oldu. Sabancı Holding konsolide faaliyet karı ise, 2019 yılının ilk altı ayında 4 Milyar 903 Milyon TL olarak gerçekleşti. Sabancı Holding’in toplam varlıkları 2019 yılının ilk altı ayı itibari ile 394 Milyar 190 Milyon TL’ye ulaşırken; toplam konsolide ana ortaklığa ait özkaynakları ise 30 Milyar 523 Milyon TL oldu.

Sabancı Holding 2019 yılının ilk altı ayındaki finansal sonuçlarını açıkladı. Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Sabancı Topluluğu olarak, 2019 yılını ilk yarısını paydaşlarımıza ve ülkemize değer yaratma önceliğimizle tamamladık. Risk yönetimine verdiğimiz önem ve nakit odaklı yaklaşımımızla özkaynaklarımızı daha da güçlü hale getirdik.

Enerji iş kolumuzda satışlarımızı 2019’un ilk yarısında %25 büyüttük.Dengeli enerji portföyümüzün ve Türkiye’nin enerji güvenliği odaklı hizmetlerimizin avantajını bu dönemde de yaşadık. Enerjisa Üretim, ağırlıklı hidroelektrik üretiminden kaynaklı olmak üzere, geçen yıla kıyasla operasyonel performansında kaydettiği yüksek ivme ve güçlü finansal pozisyonunun da olumlu etkisiyle net karında önemli artış elde etti.Ayrıca ikincisi yapılan Rüzgar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesinde Enerjisa Üretim’in Aydın ve Çanakkale Bölgeleri’nde kazandığı 500 MW’lık kapasite ile de toplam kapasitemizin 4.107 MW’a ulaşma potansiyelini yakaladık. Bu başarılı sonucun da olumlu yansımalarını önümüzdeki dönemde göreceğimize inanıyoruz.

Sanayi tarafında ise, Axiom Materials’ı bünyemize katarak, Kordsa’yı seramik matriks kompozitler alanında iddialı bir konumuna taşıdık. Kordsa kompozit alanındaki satın almalarıyla, global ölçekte ileri malzeme teknolojileri üreten bir şirkete dönüşürken; Türkiye’deki yatırımlarımıza da devam ediyoruz. Yakın zamanda 100 milyon TL yatırım ile İzmit fabrikamızdaki ek polyester iplik hattımızı devreye aldık.

Çimento iş kolumuzda, Bunol satınalması ile yurtdışı pazarlardaki konumumuzu güçlendirirken; ihracata yönelik faaliyetlerimizi de sürdüreceğiz. Sigorta sektöründe de, etkin fon yönetimi bizi başarılı sonuçlara taşıdı. SabancıDx liderliğinde, şirketlerimiz dijital dönüşüm yol haritamıza uygun olarak çalışmalarını sürdürdü.

Önümüzdeki dönemde de, Yeni Neslin Sabancı’sı vizyonumuzun gerektirdiği şekilde, dinamik portföy yönetimi ve teknoloji odağımız doğrultusunda, stratejik hedeflerimizden sapmadan paydaşlarımıza değer yaratmak için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz”.

 

Sabancı Holding’in Satışları 2019 İlk Çeyreğinde Yüzde 32 Arttı

SABANCI HOLDİNG CEO’SU MEHMET GÖÇMEN: “GÜÇLÜ SONUÇLARIMIZIN ARKASINDA, DENGELİ PORTFÖYÜMÜZ VE KURUMSAL YÖNETİM YAPIMIZ VAR”

10.05.2019 – Sabancı Holding 2019 yılının ilk üç ayındaki finansal sonuçlarını açıkladı. Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Zorlu ekonomik koşullara rağmen, stratejik ve dengeli portföyümüz ve güçlü kurumsal yönetim anlayışımız sayesinde başarılı finansal sonuçlar elde ettik. Varolduğumuz sektörlerdeki konumumuz ve ihracata yönelmemiz de bu dönemi hedeflerimizle uyumlu şekilde tamamlamamıza katkı sağladı. Ancak, Sabancı Topluluğu olarak önceliğimiz, bizi bu olumlu sonuçlara taşıyan kurumsal yönetim yetkinliğimiz, nakit yönetimini odağımızda tutmamız ve uçtan uca, satın almadan ödemeye, siparişten tahsilata kadar tüm tedarik zinciri süreçlerimizde etkin risk yönetimini esas almamızdır. Bu dönemi borçlarımızı azaltarak, nakit yaratmayı sürdürerek ve kur riski pozisyonu almadan yönettik. Riskin erken tespitini de sağlayan kurumsal yönetim yetkinliğimiz ve gücümüz ile tedbirlerimizi zamanında almamız finansal performansımıza da yansıdı. Bu da bize sürdürülebilir büyümeyi ve istikrarlı başarıyı getirdi. Önümüzdeki dönemde de süreçlerimizi aynı titizlikle yönetip, ülkemize olan güvenle yatırımlarımıza devam edeceğiz.” dedi.

2019’un ilk çeyreğinde enerji, sigorta ve sanayinin bazı kollarının olumlu sonuçlara katkı sağladığını belirten Mehmet Göçmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Enerji üretiminde portföyümüzün dengeli olmasının avantajını yaşadık. Yarattığımız güçlü portföy, olumsuz dış etkenleri bertaraf ederek paydaşlarımıza değer yaratmamızı sağladı.   Çimento işimizde ise, Çimsa’daki Bunol satınalım kararı ile beyaz çimentoda, Türkiye’deki liderlik konumumuzu global arenaya taşımak için önemli bir adım attık. Ayrıca, daralan yurtiçi talebi dengelemek için ihracat pazarlarını odağımıza aldık. Kordsa, yeni dönemde teknolojik dönüşümümüzün en önemli kaldıraçlarından biri haline geldi. Kordsa’da kompozit alanındaki yeni satın almalarımız bizi dünya devlerinin tedarikçisi konumuna getirdi. Sigortada ise, güçlü markalarımız ve doğru fon yönetimimiz sayesinde pozitif sonuçlar elde ettik.

Sabancı Holding’in konsolide satışları, 2019 yılının ilk üç ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %32 artarak 14 Milyar 951 Milyon TL oldu. Sabancı Holding konsolide ana ortaklık net karı ise, 2019 yılının ilk üç ayında 1 Milyar 57 Milyon TL olarak gerçekleşti ve 2018 yılındaki halka arz kaynaklı tek seferlik gelir hariç tutulduğunda bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık % 15 artış gösterdi.Sabancı Holding’in toplam varlıkları 2019 yılının ilk üç ayı itibari ile 405 Milyar 288 Milyon TL’ye ulaşırken; toplam konsolide ana ortaklığa ait özkaynakları ise 29 Milyar 387 Milyon TL oldu.

Önümüzdeki dönemde de, paydaşlarımıza değer yaratma önceliğimizle ihracat miktarımızı arttırırken; iç pazarda da portföyümüzün gücünü kullanarak büyümeye ve yatırım yapmaya devam edeceğiz. Yeni Neslin Sabancı’sı vizyonumuzla şekillendirdiğimiz teknolojik ve kültürel dönüşüm yolculuğumuzu da stratejik ve uzun vadeli bakış açımızla sürdüreceğiz. Attığımız tüm adımları da sadece Topluluğumuz için değil, ülkemiz için değer yaratma sorumluluğumuzla hayata geçireceğiz”

SABANCI HOLDİNG’DEN ZOR YILDA, GÜÇLÜ PERFORMANS

SABANCI HOLDİNG CEO’SU MEHMET GÖÇMEN: “2018’DE YÜZDE 34 BÜYÜDÜK”

25.02.2019 – Sabancı Holding 2018 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre Sabancı Holding’in 2018 yılı kombine net satışları yüzde 34 artışla 88 Milyar 80 Milyon TL, konsolide net karı ise yüzde 10 artışla 3 Milyar 830 Milyon TL olarak gerçekleşti.

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, 2018’de güçlü bir performans ortaya koyduklarını belirterek, “Riskleri öngördük. Sabancı Topluluğu olarak 2018’de %34 büyüdük”dedi.

Sabancı Holding 2018 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Sabancı Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Sabancı Holding’in 2018 yılı kombine net satışları yüzde 34 artışla 88 Milyar 80 Milyon TL, konsolide net karı ise yüzde 10 artışla 3 Milyar 830 Milyon TL olarak gerçekleşti.

Tedarik zincirini etkin yönettik

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, “2018’de bizi farklı kılan, sağlıklı öngörüler ışığında doğru hedefler koymamız ve doğru zamanlamalarda attığımız etkin adımlar oldu. Yıla başlarken nakit yönetimini her zamanki gibi temel önceliğimiz olarak gördük. Kurumsal yönetimin en önemli unsurlarından risk yönetimine önem verdik ve bilanço risklerimizi minimize ettik. Değer zincirimizi, bayi, tedarik ve satınalma süreçlerimizi doğru yönettik.Dijitalleşmeyi iş modelimizin odağına aldık” dedi.

Göçmen şöyle devam etti, “Enerjisa Enerji halka arzını beş kat rekor taleple başarıyla gerçekleştirdik. Enerjisa Enerji halka arzı ile Akbank sendikasyonu ve sermaye artırımı 2018’de piyasalara liderlik eden, ülkemiz ekonomisine moral veren ve yabancı sermaye çekmeye yönelik örnek başarılar oldu. Bu da Sabancı Topluluğu’na hem yurtiçinde hem de yurtdışındaki güvenin göstergesidir”.

Ekonomide dengelenmenin başladığını ifade eden Mehmet Göçmen, seçim sonrasında daha uzun vadeli reformlar beklendiklerinin de altını çizdi. Göçmen sözlerini şöyle sürdürdü, “Sabancı Topluluğu olarak biz tedbirlerimizi aldık; üretim ve yatırıma devam ediyoruz. 2019 yılı bütçemizde ihracatı ve maliyet disiplinini maksimum düzeye getirdik. 2018 yılında nakit akımı yönetiminde gösterdiğimiz başarıyı bu yıl da sürdüreceğiz. Borç-özkaynak dengesini günün koşullarına göre yöneteceğiz.

Enerjisa Enerji’de halka arzla ivmelenen yüksek performansımızı 2019 yılında da sürdüreceğiz. Özellikle Enerjisa Üretim’de güçlü nakit akımı yaratıyoruz. Şirketi kur riski taşımayan bir yapıya kavuşturduk. Operasyonel iyileşmeler ve hızla azalan borçluluk sayesinde, Enerjsa Üretim’i de halka arza hazır hale getirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Teknoloji ve dijitalleşme ana odağımız olmayı sürdürecek. İşlerimizi teknolojinin sağladığı fırsatlarla büyüterek geleceğe taşıyacağız. SabancıDx şirketlerimizin dijital dönüşümüne liderlik edecek. Topluluğumuzun kültürel transformasyonu da dijital dönüşümle eşzamanlı olarak sürecek”.

Sabancı Holding olarak ‘dinamik portföy yönetimi’ yaklaşımı çerçevesinde yatırıma devam edeceklerini belirten Mehmet Göçmen, “2019 yılında da üretmeye, yatırıma ve işlerimizi teknoloji ile geliştirmeye ve tüm paydaşlarımıza değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

İş kollarında başarılı sonuçlar

Mehmet Göçmen, 2018 yılında Sabancı Holding’in iş kollarındaki sonuçlarıyla ilgili de şunları kaydetti, ”Akbank, 2018 yılında başta Financial Times grubunun finans dergisi the Banker olmak üzere uluslararası beş ayrı kuruluşun değerlendirmesinde ‘Türkiye’nin En İyi Bankası’ seçildi.Akbank’ın 2018 yılında ekonomiye sunduğu destek 214 milyarı nakdi olmak üzere toplam 267 milyar TL seviyesine ulaştı. Bankanın toplam mevduatı 209 milyar TL’ye, aktifleri ise 355 milyar TL’ye çıktı. Bu yıl reel sektöre KOBİ kredileri ve kurumsal kredilerle sağlanan destek, 226 milyar seviyesinde gerçekleşti. Akbank, 1 milyar 427 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 5 milyar 709 milyon TL konsolide net kar elde etti.

Banka dışı işlerimizde de oldukça güçlü bir performans sergiledik. Banka dışı işlerimizin kombine net satışları özellikle enerji, sigorta ve sanayi segmentlerinin katkısıyla %31 artışla 50 milyar TL seviyesine ulaştı. Banka dışı işlerin karlılığı ise bu yüksek büyümenin ötesinde arttı; banka dışı işlerimizde net karımız %86 artışla 1 milyar 561 milyon TL olarak gerçekleşti. Özellikle enerji ve sigorta işlerimiz zorlu piyasa koşullarına rağmen eş zamanlı olarak hem yüksek büyüme hem de karlılık artışı gerçekleştirmeyi başararak bu olumlu sonuçlara katkı sağladılar

 

Sabancı Holding’in Kombine Satışları Yüzde 33 Yükselerek 62 Milyar TL’yi Aştı

SABANCI HOLDİNG CEO’SU MEHMET GÖÇMEN: “YERLİ ÜRETİM VE VERİMLİLİK İLE BÜYÜYORUZ”

2018 yılının ilk dokuz ayında Sabancı Holding’in kombine satışları 2017 yılının aynı dönemine oranla yüzde yüzde 33 yükselerek, 62 milyar TL’yi aştı. Ana ortaklığa ait konsolide özkaynak ise daha da güçlenerek 28 milyar 781 milyon TL seviyesine ulaştı.

Sabancı Holding’in kombine satışları, 2018 yılının ilk dokuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artarak 62 milyar TL’yi aştı. Sabancı Holding konsolide ana ortaklık net karı ise, 2018 yılının ilk dokuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artarak 3 milyar 401 milyon TL olarak gerçekleşti.

Sabancı Holding yılın ilk dokuz ayındaki faaliyet karını ise yüzde 18 artırarak 7 milyar 856 milyon TL’ye çıkardı. Sabancı Holding’in toplam varlıkları 444 milyar 9 milyon TL’ye ulaşırken; toplam konsolide ana ortaklığa ait özkaynakları ise, 28 milyar 781 milyon TL oldu.

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Son üç ay ülke olarak, karşılaştığımız zorluklar bir taraftan tüm ekonomi paydaşları açısından olumsuz koşullar yaratırken; diğer taraftan da geçmişte olduğu gibi yapısal sıkıntılarımıza yönelik kalıcı çözümler üretmemiz açısından fırsatlar yaratmaktadır. Sürdürülebilir büyüme ancak bu dönemden çıkarılacak derslerle mümkün olacaktır. Türkiye kaliteli iş gücü, dinamik ekonomisi ve Avrupa pazarı içinde yer almasıyla, yatımcıları cezbetme potansiyeli yüksek bir ülke. Öngörülebilir ve düşük enflasyon artan sürdürülebilir büyümede anahtar olacaktır. Üretimi yeniden kaldıraç olarak kullanarak, özellikle katma değeri yüksek üretime ağırlık vererek kalıcı büyüme zemininin tekrar yakalanabileceğine inanıyoruz.Biz de temelleri sanayiye ve üretime dayanan bir Topluluk olarak, üzerimize düşeni yerine getirmek için yeni teknolojilerle geleceği yakalayan üretim modellerine odaklanıyoruz. Mevcut işlerimizi bu anlayışla yönetiyor ve sorumluluklarımızın bilinciyle ekonomimize daha fazla katkı yapma hedefiyle çalışıyoruz. Bugün açıkladığımız başarılı sonuçlarımız da doğru yolda olduğumuzun en güçlü göstergesidir. Katma değeri yüksek, verimli, yerli üretimle ve kaliteli hizmet anlayışı ile büyümeye devam ettik. 2018’in son döneminde de ülkemizin ekonomik gelişimine katkıda bulunma sorumluluğumuzla, çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.”

Güler Sabancı: Kız Kardeşler İnanırsa Geleceğin NASA’sını Türkiye’de Kurabilir

  • SABANCI VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI GÜLER SABANCI DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ İÇİN MESAJ YAYINLADI
  • GÜLER SABANCI: “BİLİM DÜNYASI KIZ ÇOCUKLARININ AKIL VE YETENEĞİNDEN MAHRUM KALMAMALI”
    • SABANCI: “KIZ ÇOCUKLARI OKULLU OLSUN, LABORATUVARLARI DOLDURSUN DİYE ÇALIŞMALIYIZ”
    • SABANCI: “KIZ KARDEŞLER İNANIRSA, GELECEĞİN NASA’SINI TÜRKİYE’DE KURABİLİR”

10.10.2018 – Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, 2011 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü için bir mesaj yayınladı. Kız çocuklarının bilim ve teknolojiye yönelmesi için bu alanda desteklenmelerinin çok önemli olduğunu belirten Sabancı, Kız Kardeşler Laboratuvarı projesi ile Mardin’de bunun güzel bir örneğini hayata geçirdiklerini ifade etti.

Toplumsal ve ekonomik gelişme için kız çocuklarının bilim ve teknoloji alanında güçlenmesinin olmazsa olmaz olduğunu belirten Sabancı, “Toplumun yarısını oluşturan kadın ve kız çocuklarını dahil etmeden, bilim ve teknolojideki gelişmelerin bir parçası olmak ve bu alanda bilgi üretmek mümkün değil. Ancak kız çocukları fen ve teknolojiye ilgi duysa da zamanla bu ilgiyi kaybediyor ya da bu alanda bir kariyer hayal etmiyor. UNESCO verileri Türkiye’de üniversite öğrencilerinin yüzde 45’inin ve araştırmacıların yüzde 37’sinin kadın olduğunu gösteriyor. Sosyal bilimlerde yüzde 43 düzeyinde olan kadın araştırmacı oranı mühendislik ve teknoloji alanlarında yüzde 25’e düşüyor. Bu veriler kadınların bilim ile uğraşmayı bir kariyer olarak seçmediğini, bu alanda kariyer hedefleyenlerin de fen bilimleri ve mühendislikten çok sosyal ve beşeri bilimlere yöneldiğini gösteriyor. Oysa bizim bilim ve teknolojide daha çok kadına ihtiyacımız var. Bilim dünyası kız çocuklarının akıl ve yeteneğinden mahrum kalmamalı” dedi.

Kız çocuklarını bilime yönlendirmek için rol modellerinin ve birbirlerinden destek görmelerinin önemine dikkat çeken Sabancı, ”Kız çocukları okullu olsun, laboratuvarları doldursun diye çalışmalıyız. Bunun için onların her birini desteklemek ve güçlenmelerini sağlamak elbette çok değerli. Ancak birbirlerini destekleyip, birlikte güçlendiklerinde bambaşka sonuçlar ortaya çıkıyor. O zaman yalnız olmadıklarını, birlikte daha güçlü olduklarını fark ediyorlar. Kız kardeş dayanışması domino etkisi yaratıyor” dedi. 

Kız Kardeşler Laboratuvarı’nda “yapabilirim” demeyi öğrendiler

Sabancı Vakfı Hibe Programları kapsamında destek verdikleri Kız Kardeşler Laboratuvarı projesi ile kız kardeş dayanışmasının sonuçlarını bir kez daha gördüklerini söyleyen Sabancı, “Bu proje ile Mardinli kız öğrencilerin bilim ve teknoloji alanında güçlenmelerine ve toplumsal cinsiyet rollerinden sıyrılmalarına katkıda bulunmayı hedefledik. Öğrenciler, laboratuvara girdiler, deneyler yaptılar, öğrendiklerini kız kardeşleriyle paylaştılar ve bu alanda bir meslek seçmenin hayalini kurmaya başladılar. NASA Astrofizik Komitesi Başkanı Prof. Dr. Feryal Özel ile bir araya gelerek bilim alanında kariyer yapmayı konuştular. Artık hepsi yapabileceklerine inanıyor. Biz de onların yapabileceklerine inanıyoruz. Biliyoruz ki, kız kardeşler inanırsa dünyanın en güçlü iş insanlarından biri de olabilir, NASA’nın en büyük projelerini de yönetebilir, hatta geleceğin NASA’sını Türkiye’de kurabilir” ifadelerini kullandı.

Kız Kardeşler Laboratuvarı projesi, Mardin Kültür Derneği tarafından Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında hayata geçirildi. Proje kapsamında Mardin Fen Lisesi ve diğer liselerdeki kız öğrencilerle 1 yıl boyunca bilim ve teknoloji atölyeleri gerçekleştirildi. Bu atölyelere katılanlardan istekli 11 lise öğrencisi İstanbul’da bir hafta boyunca süren eğitici eğitimlerine katıldı. Bu eğitimi alan öğrenciler daha sonra Mardin’de ortaokulda okuyan 33 kız öğrenci ile bilim ve teknoloji atölyesi gerçekleştirdi, öğrendiklerini “kız kardeşleriyle” paylaştı. Bilimin eğlenceli ve pozitif yanlarını birlikte deneyimleyen öğrenciler, daha sonra NASA’da görev yapan astrofizikçi Prof. Dr. Feryal Özel ile bir araya gelerek, onun deneyimlerini dinledi.

Sabancı Vakfı’nın kız çocuklarına yönelik çalışmaları

Sabancı Vakfı, 44 yıldır kız çocuklarının ve kadınların karşı karşıya kaldıkları eşitsizliklerin çözümü için projeler hayata geçiriyor. 2006 yılında “kadınların ve kız çocuklarının insan haklarının korunması ve geliştirilmesi” amacıyla Birleşmiş Milletler Ortak Programına destek veren Vakıf, 10 yıl süreyle bu çalışmayı devam ettirerek, yereldeki olumlu etkilerinin yaygınlaştırılmasını sağladı. 17 ilde açtığı 19 öğrenci yurduyla kız çocuklarının eğitiminin önündeki engellerin kalkmasına katkıda bulunan Vakıf, halen öğretmenlere toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığını artırmak amacıyla Sabancı Üniversitesi’nin yürüttüğü Mor Sertifika Programını destekliyor. Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında ise sivil toplum kuruluşlarının erken yaşta zorla evliliklerin engellenmesi, kız çocuklarının eğitimi, kadınların güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik projeleri destekleniyor.

 

SABANCI TOPLULUĞU, ENFLASYONLA TOPYEKÛN MÜCADELE PROGRAMI’NI DESTEKLİYOR.

SABANCI TOPLULUĞU, ENFLASYONLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİNE DESTEK OLMAK VE ENFLASYONU AŞAĞIYA ÇEKMEK AMACIYLA; REGÜLE OLMAYAN SEKTÖRLERDE, ÜRETİMİ OLAN ÜRÜNLERİN SATIŞLARINDA GEREKEN İNDİRİMİ YAPACAK.Sabancı Topluluğu, Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’na ilişkin olarak, “Enflasyonla etkin mücadelede, makro tedbirlerin başarılı olması için, tüm ekonomi paydaşlarının işbirliği içerisinde, yapıcı bir yaklaşımla ve ortak akılla hareket etmesi gerekmektedir. Bu şekilde sağlanacak güven ortamı, bizi uzun vadede başarıya taşıyacaktır. Türkiye’nin Sabancı’sı olarak, 90 yılı aşkın süredir olduğu gibi bugün de, ülkemizin yaşadığı sorunlarda çözümün bir parçası olmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Enflasyonla mücadele seferberliğine destek olmak ve enflasyonu aşağıya çekmek amacıyla; regüle olmayan sektörlerde, üretimimiz olan ürünlerin satışlarında gereken indirimi yapacağız. Bu yaklaşımın, hem makro hem mikro ekonomik göstergelere olumlu yansımalarını en kısa sürede görmeyi temenni ediyoruz. Geçmişte defalarca başardığımız gibi, yaşanan sıkıntıları birlik ve beraberlik anlayışı içinde hareket ederek yine geride bırakacağımıza yürekten inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

Sabancı Topluluğu, Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı Toplantısı’nda, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Cenk Alper, Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Tamer Saka, Sabancı Holding CFO’su Barış Oran ve Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ile temsil edildi.

SABANCI HOLDİNG CEO’SU MEHMET GÖÇMEN: “GÜCÜMÜZÜ ÜLKEMİZE OLAN SORUMLULUĞUMUZDAN ALIYORUZ”

 

Sabancı Holding, 2018 yılının ilk çeyreğinde gösterdiği finansal başarıyı, yılın ikinci çeyreğine de taşıdı. 2018 yılının ilk 6 ayında Sabancı Holding’in kombine satışları 2017 yılının aynı dönemine oranla yüzde 32 yükselerek 40 milyar TL’ye yaklaştı. Ana ortaklığa ait özkaynak seviyesi ise daha da güçlenerek konsolide olarak 27 milyar 825 milyon TL’ye ulaştı.

15.08.2018 – Sabancı Holding’in kombine satışları, 2018 yılının ilk altı ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artarak 40 milyar TL’ye yaklaştı. Sabancı Holding konsolide ana ortaklık net karı ise, 2018 yılının ilk altı ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 52 artarak 2 milyar 222 milyon TL olarak gerçekleşti.

Sabancı Holding ilk altı aydaki operasyonel karlılığını ise % 14 artırarak4 milyar 920 milyon TL’ye çıkardı. Sabancı Holding’in toplam varlıkları 2018 yılının ilk altı ayı itibari ile 383 milyar 952 milyon TL’ye ulaşırken; toplam konsolide ana ortaklığa ait özkaynakları ise, 27 milyar 825 milyon TL oldu.

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Ülkemize olan güvenimiz ve sahip olduğumuz değer yaratma kültürümüzle, daha çok çalışmaya ve üretmeye olan inancımızı, her türlü koşula rağmen, hiç kaybetmiyoruz. İçinden geçtiğimiz zor dönemi aşarak, geleceğe güvenle bakabilmemizin de ancak tüm ekonomi paydaşlarının ve halkımızın yapıcı ve samimi yaklaşımları ile destekleyici çabaları sayesinde mümkün olabileceğine inanıyoruz. Sabancı Topluluğu olarak, esnek ve çevik yönetim anlayışımız ve mevcut koşullara adaptasyon yeteneğimizle yılın ilk çeyreğinde yakaladığımız başarılı performansı, 2018 yılının ikinci çeyreğinde de sürdürdük. Güçlü özkaynağımız, etkin risk yönetimimiz ve güçlü nakit yaratma yeteneğimiz sayesinde Topluluk olarak, Türkiye’ye ve yatırımcılarımıza daha fazla katkı yapabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gücümüzü de her zaman ülkemize olan sorumluluğumuzdan alıyoruz” dedi.

Sabancı Holding SAHOL Hisse Analiz ve Yorumları