Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Rus Enerji Şi...

Rus Enerji Şirketi Energon, Türkiye’de Lityum-İyon Akü Üretecek

25.11.2021 – Rusya merkezli endüstriyel akü ve yenilenebilir enerji sistemleri üreticisi ve ihracatçısı Energon, Türkiye pazarına giriş yaptı. Şirket, inovatif çözümleri ile Türkiye’de lityum-iyon aküler üretecek.

Rusya’nın öncü enerji firmaları arasında bulunan Energon, Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptı. Bölgedeki faaliyetleri için stratejik üs olarak Türkiye’yi seçen şirket, uluslararası pazarlara açılmak için Türkiye’yi önemli bir merkez olarak görüyor. Geçtiğimiz yıl Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerindeki operasyonlarının merkezi olarak Türkiye’yi belirleyen Energon, Sahra Altı bölgesindeki operasyonları için ise Güney Afrika’yı tercih etti.

Andrey Shukevich: Lityum-iyon serisi akülerin Türkiye’de üretimi çok önemli bir değer olacak

Energon Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Andrey Shukevich, elde ettikleri başarının iş ortakları ile güçlü iletişimin bir sonucu olduğunu vurgulayarak, “Hem Ar-Ge girişimlerimiz, hem de bu sektörler ile işbirliklerimiz sonucu elde ettiğimiz birikimi, iş ortaklarımıza sürdürülebilir fayda ve kârlılık yaratmak için kullanıyoruz. Bu sebeple enerji ve depolama sistemlerinde odaklı ve rakipsiz bir hizmet sunuyoruz.” sözlerini kaydetti.

“Türkiye endüstriyel sektörlerin yükselen yıldızı.” diyen Shukevic, şöyle devam etti: “Biz de Türkiye ekonomisine elimizden geldiğince katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Bu sebeple 2022 yılında Türkiye’de üretim için hazırlıklara başladık. Gelecekte endüstride önemli bir yere geleceğine inandığımız lityum-iyon serisi akülerin Türkiye’de üretiminin çok önemli bir değer olacağını düşünüyoruz. Türkiye’de üretilen aküler; Afrika, Asya ve Doğu Avrupa pazarlarında boy gösterecek ve Türkiye ekonomisine değer kazandıracak. Pandemi şartlarında yakın tedarikin önemi arttı. Uzun teslimat periyotlarında ve navlun fiyatlarında ciddi artışlar oldu. Bu gibi faktörler, Türkiye’de üretim kararı almamızda etkili oldu.”

Can Yaşar: Türkiye, Energon için çok önemli bir pazar

Energon Türkiye Ülke Müdürü Can Yaşar ise, Türkiye’nin Energon için çok önemli bir pazar olduğunu vurgulayarak, “Endüstriyel gelişim alanında Türkiye’nin müthiş bir potansiyeli var. Biz de bu alandaki potansiyelin değerlendirilmesi için tüm enstrümanlarımız ile hazırız. Bugüne kadar Türkiye’de 170 binden fazla aküyü son kullanıcılar ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kısa sürede ulaştığımız bu satış hacmi, bizi motive eden, attığımız adımların doğru olduğunu gösteren önemli bir başarıdır.” ifadelerini kullandı.

Yaşar, şunları kaydetti: “Yaptığımız iş, hayatın kendisiyle ve devamlılığıyla alakalı. Kritik uygulama ve iş kollarından birçoğu enerji kesintilerini tolere edemiyor. Biz de Energon ailesi olarak bu noktada devreye giriyoruz. İş ortaklarımızın kesintisiz enerji ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu önemli uygulamalarda, kalite, feragat edebileceğiniz bir husus asla değildir. Geniş ve güvenilir ürün gamımız, danışmanlık hizmetlerimiz ve çeşitli iş alanlarındaki güçlü tecrübemiz ile iş ortaklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak noktasında hazırız.”

Energon, 2021’de iş ortaklarına 60 milyon akü sundu

Energon, kurulduğu 1998 yılından bu yana uluslararası arenada büyük bir ivmeyle gelişiyor. Ürün ve hizmetlerini dünya genelinde 80 ülkede iş ortakları ve paydaşları ile buluşturan firma, terzi usulü çözümlerin yanı sıra, projelendirme ve mühendislik hizmetleri ile uçtan uca hizmet anlayışıyla hareket ediyor. Firma, yangın ve güvenlik sistemleri, telekomünikasyon sistemleri, banka ve ödeme çözümleri gibi kritik iş alanları için özel dizayn edilmiş endüstriyel tipte aküleri, farklı endüstrilerdeki iş ortaklarına sunuyor. Şirket, 2021 yılı itibarıyla global ölçekte 60 milyon aküyü farklı sektörlerdeki kullanıcılar ile buluşturdu.

Endüstriyel tip aküler kesintisiz enerji sağlıyor

Kesintisiz enerji, günümüzde kritik bir öneme sahip. Alarm sistemlerinden telekomünikasyon uygulamalarına; aydınlatma sistemlerinden otonom güç kaynaklarına kadar birçok alanda kesintisiz enerjiye ihtiyaç duyuluyor. Bu uygulamalarda meydana gelebilecek kesintiler, telafisi olmayan veri, can ve mal kayıplarına yol açabiliyor. Enerji kesintilerindeki potansiyel risklerini minimize etmek için akü ihtiva eden güç sistemleri gerekiyor. Aküler, ana elektrik şebekelerinde meydana gelebilecek problemlere karşı kesintisiz enerji sağlıyor.

Endüstriyel tip aküler; farklı tip ve boyutlarda üretiliyor. Kimyasal yapıları da farklı olan bu tip aküler, yıllardır endüstride kullanılıyor. Zorlu operasyonlar ve koşullar için kesintisiz enerji sağlayan endüstriyel tip aküler, zayıf akım sistemleri için tasarlanmış akülere göre daha uzun bir hizmet ömrü sunmak üzere özel olarak tasarlanıyor. Birçok uygulamada kesintisiz güç kaynakları ile tümleşik olarak kullanılabilen aküler; forkliftler, depolama ekipmanları, temizlik araçları gibi kompakt uygulamalarda da birincil güç sistemi olarak kullanılıyor.

Energon hakkında

Energon, 1998 yılında Rusya’da kuruldu. Yenilenebilir enerji sistemleri ve şarj edilebilir aküler ile birlikte mühendislik çözümleri üreten uluslararası bir dağıtım ağı Energon, haberleşme ve veri iletiminde kullanılan endüstriyel tipte şarj edilebilir akülerde uzmandır. Ayrıca; yangın güvenliği, güvenlik ve geçiş kontrol sistemleri, güneş ve rüzgar sistemleri ve kesintisiz güç kaynaklarına özel çözümlere odaklanıyor. Şirket, enerji depolama ve iletim sistemlerine ek olarak mühendislik çözümleri, proje ve enerji danışmanlığı gibi uzmanlık alanlarında iş ortaklarına güvenilir çözümler sunuyor. Rusya, Belarus, Kazakistan, Güney Afrika ve Türkiye’de iştirakleri bulunan Energon, dünya genelinde 65 noktada iş ortaklarına kesintisiz hizmet veriyor. Energon; Asterion Battery, Asterion Xpert, Delta Battery, Delta Xpert, Security Force, Red Energy ve Smart Watt Solar Solutions marklarını bünyesinde barındırıyor.