Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Roche’dan 201...

Roche’dan 2019’un Üçüncü Çeyreğinde Güçlü Büyüme

Roche’un grup satışları 2019’in ilk dokuz ayında %10 oranında artarak, 46.1 milyar İsviçre Frangı seviyesine ulaştı ve şirket bu yıla ilişkin öngörülerini üçüncü kez yükseltmiş oldu. Üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan Roche’un bu performansında, ilaç ve diagnostik alanında sunulan yeni çözümleranahtar rol oynadı.

İstanbul, 17 Ekim 2019 – Bilimsel bilgi birikimi, Ar-Ge gücü ve stratejik yatırımlarıyla dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketlerinden biri olan Roche, 2019 yılının ilk dokuz ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin grup satışları sabit kur cinsinden bir önceki seneye göre %10 artarak 46.1 milyar seviyesine ulaştı. İlaç Bölümü’nün satışları %12 artışla 36.6 milyar İsviçre Frangı seviyesine çıkarken, Diagnostik Bölümü’nün satışları ise %4 oranında yükselerek 9.5 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşti.

Şirketin yılın ilk dokuz ayında çok güçlü bir büyüme yakaladığını belirten Roche Grup CEO’su Severin Schwan, “Hastaların hizmetine sunduğumuz yenilikçi tedavilerimizle onların hayatında fark yaratmaya devam ediyoruz. Yeni hastalık alanlarına başarıyla giriş yapıyoruz ve ağır hastalıklarla yaşayan daha fazla hastaya yarar sağlamak için önemli yeni tedavi seçenekleri sunuyoruz. İlaç birimimizde yeni tedavilerimize yönelik güçlü talep ve ürün hattımızda devam eden ilerlemelerin yanı sıradiagnostik birimimizin de özellikle immünodiagnostik alanındaki büyümesine bağlı olarak, 2019 yıl sonu için beklentilerimizi iyileştirdik ve bu yılın ötesinde de büyümeye devam edeceğimize eminim” dedi.

2019’da satışlarda yüksek tek haneli büyüme ve satışlara paralel olarak hisse başına yüksek kazanç artışı bekleyen Roche, ayrıca İsviçre Frangı cinsinden daha da yüksek temettü artışı gerçekleştirmeyi öngörüyor.

 

Roche İlaç Türkiye’nin Yeni Genel Müdürü Natasa Klicko Oldu

İstanbul, 9 Mayıs 2019 – 20 yılı aşkın süredir sağlık sektöründeki derin tecrübesiyle pek çok ülkede farklı yönetim kademelerinde yer alan ve başarılı bir liderlik sergileyen Natasa Klicko, Roche İlaç Türkiye’nin Genel Müdürü oldu. Mayıs itibarıyla yeni görevine atanan Klicko, son olarak Roche Slovakya’nın Genel Müdürlüğünü yapmaktaydı. 

Kariyerine 1998’de AstraZeneca’da Ürün Müdürü olarak başlayan ve ardından şirkette Genel Müdür Vekilliği, Pazarlama Müdürlüğü ve Genel Müdürlük rollerinde bulunan Dr. Klicko, daha sonra da Sanofi’de sırasıyla Ticari Direktörlük ve Adriyatik Ülkeleri Genel Müdürlüğü & Orta ve Doğu Avrupa Onkoloji Birimi Başkanlığı görevleriniyürüttü. Natasa Klicko 2016 yılında Roche ailesine katıldı ve üç seneden fazla bir süre içinde şirketin Slovakya operasyonunda büyük ilerlemelere imza attı.  

Zagreb Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Dr. Klicko, IEDC – Bled School of Management’tan da MBA derecesine sahip.

 

Roche Üçüncü Çeyrekte Güçlü Finansal Performansını Sürdürdü

Roche’un grup satışları 2018’in üçüncü çeyreğinde %7 oranında artarak, 42.1 milyar İsviçre Frangı seviyesine ulaştı. Üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan Roche’un bu performansında, ilaç ve diagnostik alanında sunulan yeni çözümler önemli bir rol oynadı.

İstanbul, 19 Ekim 2018 – Dünyanın önde gelen biyoteknoloji şirketlerinden Roche, 2018 yılının üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Finansal başarısını sürdüren şirket, grup satışlarını sabit kur cinsinden %7 artarak 42.1 milyar seviyesine çıkardı. İlaç Bölümü’nün satışları %7 oranındaki artışla 32.7 milyar İsviçre Frangı seviyesine ulaşırken, Diagnostik Bölümü’nün satışları da %6 oranında yükselerek 9.4 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşti.

‘Yıl sonu hedeflerimize ulaşacağız’

Üçüncü çeyrek sonuçlarını yorumlayan Roche Grup CEO’su Severin Schwan, “Yılın ilk dokuz ayında gerek İlaç gerekse Diagnostik bölümlerimizdeki satışlarda son derece güçlü bir büyüme gösterdik. Geride bıraktığımız dönemde ilaç bölümümüz açısından en memnun edici gelişmeler, MS (Multipl Skleroz) tedavisi için geliştirdiğimiz ürünümüzün ve onkoloji alanındaki tedavilerimizin başarısıydı. Diagnostik tarafındaysa, immünodiagnostik başta olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda gücümüzü artırdık. Bugüne kadarki başarılı performansımızdan hareketle, yıl sonu hedeflerimize ulaşacağımızı söyleyebiliriz” dedi.

2018 yılında satışların orta tek haneli rakamlarda büyümesini bekleyen Roche, hisse başına kazancın sabit kur cinsinden %10-19 aralığında artmasını hedefliyor. Şirket ayrıca bu yıl İsviçre Frangı cinsinden daha da yüksek temettü artışı gerçekleştirmeyi öngörüyor.

 

Roche Hakkında Bilgi

İnsanların yaşamlarını iyileştiren bilimsel ilerlemelere odaklanan Roche, ilaç ve tanı araçları alanında öncü global şirketler arasında yer almaktadır.Her hastaya doğru tedaviyi en doğru şekilde verme stratejisi, İlaç ve Diagnostik’in gücünü aynı çatı altında toplayan Roche’u, kişiselleştirilmiş sağlık hizmetleri alanında lider haline getirmiştir.

Roche; onkoloji, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve nöroloji konularında tam anlamıyla farklılaşmış ilaçlara sahip, dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketidir. Roche ayrıca in vitro diagnostik ve doku bazlı kanser tanısında da dünya lideri olup, diyabet yönetiminde öncüdür.

1896 yılında kurulan Roche, hastalıkları önlemenin, teşhis ve tedavi etmenin ve topluma sürdürülebilir bir katkıda bulunmanın daha iyi yollarını bulmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.Şirket ayrıca, ilgili tüm paydaşlarla birlikte çalışarak hastaların tıbbi yeniliklere erişimini artırmayı da amaçlamaktadır. Roche tarafından geliştirilen ve aralarında yaşam kurtaran antibiyotiklerin, antimalaryaller ve kanser ilaçlarının da yer aldığı 30 ilaç, Dünya Sağlık Örgütü’nün Model Temel İlaç Listesi’nde yer almaktadır. Roche, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) on yıl arka arkaya İlaç, Biyoteknoloji ve Yaşam Bilimleri Endüstrisinde sürdürülebilirlik alanında Grup Lideri seçilmiştir.

Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Roche Grubu, 2017 yılı itibariyle 100’ün üzerinde ülkede 94 binden fazla çalışanıyla faaliyet göstermektedir. 2017 yılında Ar-Ge çalışmalarına 10.4 milyar İsviçre Frangı yatırım yapan Roche’un cirosu 53.3 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşmiştir. Roche Grubu Amerika’da bulunan Genentech’in tamamına, Japonya’da bulunan Chugair Pharmaceutical şirketinin de çoğunluk hissesine sahiptir.