Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Renault Binek...

Renault Binek Otomobil Liderliğini 21’inci Yıla Taşıdı

08.01.2021 – Renault Grubu 2020 yılını liderliklerle geride bıraktı. Renault markası 98 bin 900 satış adedi ve 16,2 pazar payıyla binek otomobil liderliğini 21’inci yılında da korurken, Türkiye’de en çok satan 3 otomobil kürsüsünde 2 araçla yer almayı da başardı. Dacia tarafında Duster ise 17 bin 402 adetlik satış performansı ile Türkiye’nin en çok satan SUV modeli oldu. 

Son 20 yıldır binek otomobil pazarında Türkiye’nin tartışmasız lideri Renault, 2020’deki satış performansıyla bu başarısını 21’inci yılında da sürdürdü. Yıl sonu itibarıyla 98 bin 900 adet satış ve 16,2 pazar payı elde eden marka, toplam pazarda ise 101 bin 534 satışla yüzde 13,1 pay aldı.

Geride bırakılan 2020 yılında Türkiye’nin en çok satılan ilk 3 otomobilinden 2’si de Renault modelleri oldu. OYAK Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilen yerli modellerden Clio HB 2’nci, Megane Sedan ise 3’üncü sırada yer aldı.

Clio HB, 2020 yılında kaydettiği 46 bin 192 satış rakamı ile B HB segmentinin açık ara lideri oldu. Söz konusu segmentte satılan her iki araçtan biri yüzde 49,22 segment payı ile Clio HB oldu. Megane Sedan, 39 bin 917 satış adedi ile C Sedan segmentinde 2’nci sırada yer aldı.

Türkiye’de en çok satan SUV: Dacia Duster 

Dacia markası ise 30 bin 800 satış adedi ve yüzde 4 pazar payı ile 2020 yılını, toplam pazarda 8’inci sırada tamamladı. Yıl sonu itibarıyla Türkiye’nin en çok satan SUV’si olan Duster, 17 bin 402 adetlik satış gerçekleştirdi. C-SUV segmentinde yüzde 14,98 pazar payı elde eden model, Türkiye otomotiv pazarının en büyük ikinci segmentinde liderliğe ulaştı.

Türkiye’de Renault ve Dacia markalarından oluşan Renault Grubu, böylece 2020 yılında toplam pazarda 132 bin 334 satış adedine ulaşarak, binek ve hafif ticari araç pazarında 17,1 pazar payı elde etti.

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş:

“2020’yi otomotiv sektörü olarak kötümser senaryolardan uzak bir sonuçla kapatmamızın gururu içindeyiz. Geçmiş yıllarda yaşadığımız alışılagelen salınımların aksine bu yıl arz kaynaklı sıkıntılar, sektördeki gidişata yön verdi. Araç bulunabilirliği, uygun finansman koşulları ve güncellenen ÖTV matrahları rekabetin şekillenmesinde de ana etmenler oldu. Görünen o ki bir süre daha pandemi koşulları altında yaşamaya devam edeceğiz, 2021’de de belirsizliği en iyi yöneten ve dönüşen tüketici davranışlarına en hızlı adapte olabilen markalar rekabette avantaj sağlayacak.  Renault MAİS olarak 2021 de kuşkusuz birincil önceliğimiz çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığı. Dönüşen müşteri ihtiyaçlarına en hızlı ve güvenilir şekilde cevap vermek; bu paralelde müşteri, bayi ve çalışan memnuniyetini bir üst noktaya taşımak ve binek otomobil liderliğimizi korumak ana hedeflerimiz olacak.

Segmentinin açık ara en çok tercih edileni yerli üretim Clio HB ve makyajlı kasasıyla satışa sunacağımız yerli üretim Megane Sedan’a ek olarak Yeni Captur, makyajlı ve makyajlı Koleos gibi modellerimizle gelecek sene de iddialıyız. Müşterilerimizle buluşturmak için sabırsızlandığımız yeni B sedanımızın pazara ayrı bir dinamizm getireceğine inanıyoruz. Binek otomobillerdeki iddiamızı Renault Express ve Renault Trafic gibi tamamen yenilenen modellerimizle ticari araç pazarına da taşımayı hedefliyoruz. Öte yandan müşterilerimize ulaşılabilir modeller sunmak, bu dönemde daha da büyük bir önceliğimiz haline geldi. Bu anlamda Dacia’da bizleri çok heyecanlandıran yenilikler göreceğiz. Yeni Sandero – Sandero Stepway ve makyajlı Duster gibi çok önemli ürünlerimizi piyasaya süreceğiz. Otomobil severlerin özellikle Sandero’daki değişimi büyük bir ilgi ile karşılamasını ve erişilebilir fiyatları ile Dacia’nın tüm yeni modelleri ile 2021’de epey ses getirmesini bekliyoruz.”

Yılın Entegre İletişim Uygulaması’nın da lideri

Renault MAİS, 2020 yılındaki başarılı satış performanslarının yanında “ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2020 Gladyatörleri”nde İletişim Kategorisinde de ödüllerin sahibi oldu. Yeni Clio Benzersiz entegre lansman iletişimi ile “Yılın En İyi Entegre İletişim Uygulaması” dalında ödül alan marka, Yeni Clio Benzersiz Lansman Gazete Uygulaması ile ise “Yılın Gazete Uygulaması” dalında ipi göğüsledi.

Oyak Renault’dan Kovid-19’a karşı mücadeleye destek: Oyak Renault, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ile Tıbbi Ekipman Üretimine Başladı

02.04.2020 – Türkiye’nin en büyük otomobil üreticisi Oyak Renault, sağlık çalışanlarının Koronavirüs salgınına karşı verdikleri özverili mücadeleye, onlar için koruyucu ekipman üreterek destek oluyor. 

OYAK Renault, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında, salgın ile mücadele eden sağlık personelinin virüsten korunması amacıyla hastanelerde kullanılan mobil test ve numune alma kabini, entübasyon kuvözü ve ateş ölçüm ünitesi gibi tıbbi ekipmanları üretiyor.

Oyak Renault tarafından üretimi gerçekleştirilen tıbbı ekipmanların ilk partisi, Bursa Şehir Hastanesi ile Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi’ne teslim edildi. Oyak Renault, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak sağlık sektörüne yönelik destek çalışmalarını sürdürecek.

 

Oyak Renault Üretime Geçici Bir Süre Ara Veriyor

25.03.2020 – Oyak Renault Otomobil Fabrikaları olarak, tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili gelişmeleri uzun bir süredir yakından takip ediyoruz. Her zaman önceliğimiz olan çalışan sağlığını göz önüne alarak, T.C Sağlık Bakanlığı’nın yönergeleri doğrultusunda önleyici tedbir ve uygulamaları bugüne kadar devreye aldık; almaya da devam ediyoruz.

Global tedarik zincirinde yaşanan aksamaları da dikkate alarak Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’ndaki faaliyetlerimizin büyük bir kısmına 26 Mart 2020 tarihi itibariyle kademeli olarak geçici bir süre ara veriyoruz. 

Bu süre zarfında, Oyak Renault yönetimi, virüsün yayılmasının önlenmesine yönelik olarak Sağlık Bakanlığı tarafından kamuoyuna duyurulan tavsiyeler doğrultusunda, çalışanlarını evlerinde kalmaya, ulusal ve yerel makamların talimatlarına uymaya çağırmaktadır.

Üretime yeniden başlama tarihi ülkedeki ve dünyadaki gelişmelere göre Oyak Renault ve Groupe Renault kararları doğrultusunda paylaşılacaktır.

Oyak Renault iş paydaşları, faaliyetler ve üretimin yeniden başlatılmasıyla ilgili tüm önemli gelişmeler hakkında Oyak Renault web sitesi: www.oyak-renault.com üzerinden bilgilendirilecektir.

 

Oyak Renault’dan Basın Açıklaması

24.11.2019 -Oyak Renault, basındaki yanlış anlaşılmaları bertaraf etmek amacıyla 2020’de elektrikli değil, hibrit motor ve hibrit araç üretileceğine dair açıklama yaptı. Şirketten yapılan açıklama şu şekilde yer aldı:

“22 Kasım tarihinde düzenlenen 27. PERYÖN İnsan Yönetimi Kongresi kapsamında Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun’un “CEO Gözünden Türkiye’de İnsan Kaynakları” başlıklı İK stratejilerini anlattığı konuşmasının giriş bölümünde yaptığı ve Groupe Renault ile Oyak Renault hakkında verdiği genel ve kurumsal bilgilere istinaden Anadolu Ajansı’nın basına servis ettiği haberde Oyak Renault’nun 2020’de elektrikli ve hibrit araç üretimi gerçekleştireceği belirtilmiştir.

Daha sonra Anadolu Ajansı tarafından düzeltilen haberde sadece hibrit motor ve araç üretileceği bilgisi yer almıştır. Oyak Renault olarak hibrit araç ve motor yatırımlarımızı sürdürmekte olup elektrikli araç üretiminin şu anda gündemimizde yer almadığını belirtiriz.”

 

Oyak Renault Zehirlenen İşçilerle Açıklama Yaptı

23 Mart Cumartesi günü 16:00 – 24:00 vardiyasında, elimizdeki mevcut verilere göre, yaklaşık 80 çalışma arkadaşımız gıda zehirlenmesinden etkilenmiştir. Gereken çalışmalar ilgili birimlerimizce anında başlatılmış, çalışma arkadaşlarımızın tüm tedavileri sağlık servisimiz ve yönlendirilen hastaneler tarafından yapılmıştır.

Tüm arkadaşlarımızın sağlık durumu iyi olup, bir arkadaşımızın tedbir amaçlı tedavisi devam etmektedir. Kendisinin en kısa sürede taburcu edilmesi beklenmektedir.

Konuyla ilgili gereken incelemelerin devam ettiğini bilgilerinize sunar, etkilenen tüm çalışma arkadaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileriz.

Otomotiv Sektöründe 2018’de Üretim ve İhracatta Lider Oyak Renault Oldu

23.01.2019 – Oyak Renault, otomobil üretimi ve ihracatındaki liderliğini 2018 yılında da sürdürdü. Geçtiğimiz yıl Oyak Renault fabrikalarında Renault Grubu için 336 bin 778 adet otomobil üretildi. Türkiye’deki otomobil üretiminin yüzde 32,8’ni tek başına gerçekleştiren Oyak Renault, bunun yaklaşık yüzde 80’nini ihraç ederek bu alandaki liderliğini korudu.

1998’den Beri Türkiye’nin En Fazla Üretim Yapan Otomobil Şirketi Ünvanını Sürdürüyor

Türkiye’nin en büyük entegre otomobil fabrikasına sahip olan Oyak Renault, 2018 yılında gerçekleştirdiği yüksek üretim ve ihracat performansıyla sektöründeki lider konumunu korudu. 2018 yılında 602 bin 421 motor üreterek rekor kıran Oyak Renault, otomobil üretiminde ise yılı 336 bin 888 adetle kapattı. Oyak Renault böylece 1998 yılından bu yana elinde tuttuğu “Türkiye’nin en fazla üretim yapan otomobil şirketi” ünvanını sürdürdü.

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de üretilen 1 milyon 26 bin 461 adet otomobilin yüzde 32 ’sini tek başına gerçekleştiren Oyak Renault, ihracatta da lider olmayı başardı. Şirket, ürettiği otomobillerin yaklaşık yüzde 80’nini 70’e yakın ülkeye ihraç ederek ülke ekonomisine katkıda bulundu.

Oyak Renault fabrikalarının içinde yer alan ve Renault Grubu’nun tüm dünyadaki tesislerine araç ve yedek parça ikmali gerçekleştiren Oyak Renault İttifak Uluslararası Lojistik Merkezi’nden yapılan taşıma miktarı geçen yıla göre 2 kat artış göstererek rekor 1 milyon bin 461 metreküpe ulaştı.

Geçtiğimiz yıl rekor motor üretiminin yanı sıra 239 bin 591 vites kutusu, 708 bin 670 adet şasi üreten Oyak Renault, geleceğe yönelik yatırımlarıyla da Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmeyi başardı. Şirket, geçtiğimiz yıl 100 milyon avroluk yatırımla yeni alüminyum enjeksiyon tesisinin temelini atmanın yanı sıra yüksek hızlı yeni pres hattını hayata geçirdi.

Oyak Renault’nun rekor otomobil üretim ve ihracatına ilişkin değerlendirmede bulunan Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, “Geçtiğimiz yıl göstermiş olduğumuz performansla 2019 yılına da otomobil, motor üretiminde ve ihracatta lider olarak girmekten gurur duyuyoruz. Türkiye’de ilk niteliğinde olan ve 100 milyon avroyu aşan yatırımlarımızla ülkemizin katma değerli üretim hedefine doğrudan hizmet ettik. 2018’de gerçekleştirdiğimiz yatırımlar sonucu Oyak Renault Bursa fabrikaları, Renault Grubu tarafından, önümüzdeki günlerde ilk kez Cenevre Otomobil Fuarında tanıtacağımız yeni Clio’nun üretileceği fabrikalardan biri olarak seçildi. Otomotiv sektörü için zorlu geçmesini beklediğimiz 2019’da da yeni proje ve yatırımlarımızla, 50 yıllık bilgi birikimi ve tecrübemizle, ülke ekonomisi ile otomotiv sanayisinin gelişmesine katkıda bulunup, yeni projeler üretmeye, yeni rekorlar kırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editöre Not:

OYAK RENAULT OTOMOBİL FABRİKALARI

Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 378 bin otomobil ve 920 bin motor üretim hacmi ile Renault’nun en yüksek kapasitesine sahip tesislerinden biridir. Oyak Renault, Clio IV, Clio Sport Tourer ve Yeni Megane Sedan modellerini, ayrıca bu modellerde kullanılan motor ve mekanik aksamı üretip ihraç etmektedir.

Bursa’da 582,483 m2 üzerinde kurulu üretim tesislerinde, Karoseri-Montaj ve Mekanik-Şasi Fabrikaları, ARGE Merkezi ve Uluslararası Lojistik Merkezi bulunmaktadır. 1969 yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, 2018 yılı sonu itibariyle 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlamaktadır.

Oyak Renault, Kalite Güvence Sistemi’ni 1996 yılında ISO 9001 belgesiyle onaylatan ilk Türk otomobil üreticisi olmuştur. Eylül 1999’da “sıfır hata” ile ISO 14001 belgesini alan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, Renault Grubu çevre politikası çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

Oyak Renault Yeni Yatırımın Temelini Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nın Katılımıyla Attı

Oyak Renault, 19 Ekim 2018 tarihinde Renault Grubu’nun yeni alüminyum enjeksiyon tesisinin temelini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla attı.

Bu yeni alüminyum enjeksiyon tesisi, Renault Grubu ve OYAK arasındaki 50 yıllık iş birliğinin 27 yıllık bir anlaşmayla yenilenmesinden sonraki ilk yeni yatırım.

100 milyon avroluk bir yatırım olan bu yüksek teknolojili tesis Türkiye’de bir ilk olacak.

Yeni tesis, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘’Süper Teşvik Programı’’ desteğiyle Bursa’da hayata geçirilecek yatırımların başlangıcını temsil ediyor.

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, Bursa’da Türkiye’nin ilk alüminyum motor bloğunu üretmek üzere 19 Ekim 2018 tarihinde yeni enjeksiyon tesisinin temelini attı. Temel atma töreni; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı (E.) Tümgeneral Mehmet Taş, OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, Groupe Renault Dünya Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Thierry Bolloré, Renault Grubu Avrasya Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Nicolas Maure ve Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Genel Müdürü Antoine Aoun’un katılımıyla gerçekleşti. Yeni alüminyum enjeksiyon tesisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteklediği Süper Teşvik Programı kapsamında 100 milyon avroluk yatırımla hayata geçiyor.

Oyak Renault’nun yeni alüminyum enjeksiyon tesisinde, Yüksek Basınçlı Alüminyum Döküm (HPDC) yöntemi ile motor blokları üretimi yapılacak. Dünyada sadece birkaç yerde kullanılan bu yüksek hassasiyetli teknoloji, Türkiye’de ilk kez geliştirilecek. Yeni tesis, 8 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, 10 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek.

2020 yılında faaliyete geçecek yeni tesiste, Oyak Renault 100’ü aşkın yeni istihdam sağlayacak.

Temel atma töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank şunları söyledi: ‘’Bu yatırımı üç ana sebepten ötürü çok değerli ve önemli buluyorum. İlk olarak, temellerini attığımız bu tesis, yüksek katma değerli üretim hedefimize doğrudan hizmet ediyor. Üretim aşamasında, dünyada sadece birkaç yerde bulunan yüksek teknoloji kullanılacak. Nitelikli istihdama ve ihracata ciddi katkılar sunulacak. Cari açığı yıllık 2.3 milyar dolar azaltabilecek bir üretimden bahsediyorum. Amacımız bu ve benzeri yatırımların katlanarak artması. Üretimde yapısal bir dönüşüme ihtiyacımız var. Türk sanayisi, bu dönüşümü gerçekleştirebilecek güce sahip.

Devlet olarak biz, tüm imkanlarımızla girişimci ve sanayicilerin yanındayız. Oldukça cazip bir teşvik sistemine sahibiz. Bakanlık olarak, yerli ve yabancı ayrımı gözetmeden yüksek katma değerli yatırımları ülkemize çekmeyi hedefliyoruz. Türkiye’ye yatırım yapan, üreten ve istihdama katkı sağlayan tüm firmalar bizim için çok kıymetli. Oyak Renault tarafından yapılan bu yatırımın ikinci önemli özelliğiyse “yerlileştirme politikamıza” olan desteğidir. Üretimde kullanılacak birçok ürün burada yapılacak ya da alüminyum yerli yan sanayi üreticilerimizden temin edilecek. Bu sayede, yerli kaynaklarımızdan mümkün olan en verimli şekilde yararlanılacak.

Biliyorsunuz, sanayide ara malı ithalatımız çok yüksek. Bu problemi aşmak adına yerlileştirme programını hayata geçirdik. Sunduğumuz tüm desteklerde, bu programı merkeze alacağız. Böylelikle ithalata olan bağımlılığı azaltıp; hem cari açığın düşmesine hem de dış kaynak ihtiyacının azaltılmasına fayda sağlayacağız. Ekonominin temelleri, reel sektördeki bu dönüşüm sayesinde daha da güçlenecek. Sağlıklı büyüme ve nitelikli istihdam artışıyla, küresel ekonomide hak ettiğimiz sıralara yükseleceğiz. Bu yatırımı benim açımdan çok değerli kılan son özellik ise, ülkemize ve ekonomiye duyulan güvenin somut bir göstergesi olması.

Türkiye, 16 senede çok önemli başarılara imza attı. Daha da önemlisi, bu başarıları her türlü iç ve dış şoklara karşı kazandık. Türkiye ekonomisi, karşılaştığı her türlü zorlu teste rağmen dayanıklılığını korudu ve yoluna güçlenerek devam etti.Başka ülkelerin yıllarca etkisinden kurtulamayacağı hadiseleri; işbirliği, kararlılık, tecrübe ve memeleket sevdamız sayesinde aştık. En kötü ve en zorlu günler geride kalmaya başladı. Hep birlikte geleceği en iyi şekilde inşa etmeye devam edeceğiz. Siyasi istikrar, öngörülebilirlik ve yatırımcı dostu politikalarımız ile ülkemize daha fazla uzun vadeli üretim yatırımı çekeceğiz. Bu yatırımların, hem teknoloji transferi hem de istihdam artışları ile ülkemizde ciddi katma değer oluşturmasını istiyoruz.

Sözlerime son verirken; ülkemiz için bu yatırımı hayata geçiren firma sahiplerinden Oyak Renault’dan bir talebim var. 2020 yılından önce, Renault’un hibrit otomobil modellerinin Türkiye’deki fabrika hattından çıkmasını arzu ediyorum. Firmanızın bunu yapabileceğine yürekten inanıyorum. Bu tesisin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem törende yaptığı konuşmada “OYAK olarak ülkemize ve geleceğimize güvenimiz sonsuz. Bu temel atma, OYAK’ın Türk sanayisindeki öncü konumunu pekiştirecek olan, üyelerimize sürdürülebilir nema hedefimiz için geleceğe atılan bir adımdır” diye konuştu. OYAK olarak önceliklerinin inovasyon ve dijital dönüşüm olduğunu belirten Erdem, sözlerine şöyle devam etti:“12 yıldır art arda ihracat şampiyonu olan Türk otomotiv sektörünün 19 yıldır binek otomobil ve ihracat lideri Oyak Renault, 7 bin 100 kişiye istihdam sağlıyor, yıllık 378 bin otomobil ve 920 bin motor üretim kapasitesi ile 70’ten fazla ülkeye ihracat yapıyor. Türk mühendis ve işçisinin emeğiyle yüzde 55’lere varan yerlilik oranı ile bu bantlardan çıkan Megane Sedan ve Clio HB modellerini yerli üretim logosuyla gururla tüketicisi ile buluşturuyor. Ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alması hedefiyle çalışırken, inovasyonu ülkemizin geleceğine yön verecek en önemli araçlardan biri olarak görüyoruz. Bu anlamda bugünkü temel atma töreni bizim bu vizyonumuzun nişanesi niteliğinde. Bu teknolojinin Türkiye’de ilk defa bizim fabrikalarımızda gerçekleşecek olması, hem kurum olarak doğru yolda ilerlediğimizin hem de ülkemize duyulan güvenin önemli bir işareti. Bu yatırımın ülkemize, tüm OYAK ailesine ve 50 yıllık kıymetli iş ortağımız Renault’ya hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Fabrikanın temel atma töreninde konuşan Renault Grubu Avrasya Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Nicolas Maure, şunları söyledi: “Bugün burada temelini attığımız yeni alüminyum enjeksiyon tesisi, Renault Grubu’nun gelecek yıllarda Türkiye’de gerçekleştirmeyi planladığı kapsamlı yatırımların ilk somut adımı. OYAK ile 50 yıllık ortaklığımızın yenilenmesi ve Oyak Renault Bursa Fabrikası’nın yüksek üretim performansı, Türkiye’de yeni projeler geliştirmemizin yolunu açıyor. Devam eden bu yatırımlar Oyak Renault Otomobil Fabrikaları çalışanlarımızın bilgi birikimi ve uzmanlığı ile birleşerek, Türkiye ekonomisine ve Renault Grubu’nun dünya çapındaki büyümesine katkıda bulunmaya devam edecektir.”

Editöre Not:
OYAK RENAULT OTOMOBİL FABRİKALARI
Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 378 bin otomobil ve 920 bin motor üretim hacmi ile Renault’nun en yüksek kapasitesine sahip tesislerinden biridir. Oyak Renault, Clio IV, Clio Sport Tourer ve Yeni Megane Sedan modellerini, ayrıca bu modellerde kullanılan motor ve mekanik aksamı üretip ihraç etmektedir.
Bursa’da 582 bin 483 m2 üzerinde kurulu üretim tesislerinde, Karoseri-Montaj ve Mekanik-Şasi Fabrikaları, Arge Merkezi ve Uluslararası Lojistik Merkezi bulunmaktadır. 1969 yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, 2017 yılı sonu itibariyle 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlamaktadır.
Oyak Renault, Kalite Güvence Sistemi’ni 1996 yılında ISO 9001 belgesiyle onaylatan ilk Türk otomobil üreticisi olmuştur. Eylül 1999’da “sıfır hata” ile ISO 14001 belgesini alan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, Renault Grubu çevre politikası çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.