Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Türk Prysmian...

Türk Prysmian Kablo 2020 Yılı Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Türk Prysmian Kablo 2020 yılında cirosunu 2019’a kıyasla yüzde 23 artırdı

02.03.2021 – Türkiye’nin mega projelerine kablo ve çözümleriyle hayat veren Türk Prysmian Kablo, 2020 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, cirosunu 2019 yılına kıyasla %23 oranında artırarak, 1.802.184.466 TL’ye yükseltirken; ihracatın ciro içerisindeki payını da yine 2019 yılına göre artırdı ve yüzde 37’ye çıkardı.  

Dünya kablo devi Prysmian Group’un faaliyet gösterdiği 50 ülkeden biri olan Türkiye’de, 57 yıldır milyonlarca kilometre kablo üretimine imza atan Türk Prysmian Kablo, 2020 yılı finansal sonuçlarına göre hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda büyümesini sürdürdü. 2020 yılında cirosunu 1.802.184.466TL’ye çıkaran Şirketin brüt karı, 2019 yılına kıyasla yüzde 23,3 artış göstererek 201.809.922 TL olarak gerçekleşirken; net karı ise bir önceki yıla kıyasla yüzde 17,9’luk bir artışla 42.418.644 TL olarak açıklandı. Şirketin, cirodaki ihracat oranı ise 2019’a göre artış göstererek yüzde 37 şeklinde gerçekleşti. Mudanya’daki fabrikasında, Türk kablo sektöründeki ilk T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge Merkezi’ne sahip olan Türk Prysmian Kablo’nun, 2020 yılında Ar-Ge harcamaları da yüzde 14,4 artarak, 4.651.103TL’ye yükseldi.

“Kablo çözümlerimizi 40’tan fazla ülkeye ihraç ediyoruz”

Pandemi döneminin zorlu koşullarına rağmen 2020 yılını büyüme ile kapattıklarını ifade eden Türk Prysmian Kablo CEO’su Cinzia Farisè, “Yenilikçi ve yüksek performanslı kablo çözümlerimizle yerli ve katma değerli üretime katkı sağlıyor ve desteğimizi her daim sürdürmeye devam ediyoruz. 2020 yılı tüm dünya için çok zorlu bir süreç oldu. Pandemi süreci, tüm sektörleri olduğu gibi Türk kablo sektörünü de etkiledi. Ancak bu süreçte hızlı aksiyon alarak zorlu şartlara çabuk adapte olabilme başarısını gösterdik. “Türkiye’yi Sürdürülebilir Yarınlara Bağlıyoruz” misyonumuzdan aldığımız güçle ve sahip olduğumuz teknolojilerle, yenilikçi çözümlerimizi bu dönemde de Türkiye sınırlarının ötesine ulaştırmaya devam ettik. 2020 yılı kablo ihracat rakamımızın, bir önceki yıla göre yüzde 37 oranında artış göstererek 665.113.320 TL olarak gerçekleşmesinden ve uzun yıllardır ürettiğimiz kabloların çok önemli bir kısmını Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere; ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, çok geniş bir coğrafyayı kapsayan 40’dan fazla ülkeye ihraç etmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

“Sürdürülebilirliği destekleyen yenilikçi ürünler geliştirmeye 2021’de de devam edeceğiz”

Türk kablo sektöründe “Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan” şirketi olarak, çevreye duyarlı yeni ürün ve sistemler üzerindeki yatırımlarına devam edeceklerini belirten Cinzia Farisè, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha iyi yarınlar için, iş modelimizi daha da güçlendirerek her alandaki faaliyetlerimize ekonomik, çevresel ve sosyal sürdürülebilirliği entegre ediyor; sürdürülebilir büyümenin yolunun inovasyondan geçtiğine inanıyoruz. Bu bakış açısı ile 2020 yılında Ar-Ge çalışmalarımıza daha çok yoğunlaştık ve sonuçta da Ar-Ge harcamalarımızda yüzde 14,4 artış gerçekleşti. “Türkiye’yi Sürdürülebilir Yarınlara Bağlıyoruz” misyonumuzdan aldığımız güçle, yerli üretime katkımızı artırmak en büyük hedefimiz. 2021 yılında da, sürdürülebilirliğin omurgasını oluşturan toplumsal fayda kriterini şirket olarak bir sosyal sorumluluk bilinciyle yorumlamaya; hayata geçirdiğimiz projelerle daha iyi yarınlar için çalışmaya; telekomünikasyon ve enerji altyapılarında sürdürülebilirliği destekleyen yenilikçi ürünler geliştirmeye; “yeşil” ürünlerin satışını artırmaya; enerji ve telekomünikasyonun herkes için erişilebilir olmasına katkıda bulunmaya ve yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir teknolojilerin üretimini desteklemeye devam edeceğiz.”

 

Prysmian Group Türkiye, Türk Kablo Sektöründe Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası Alan İlk Şirket Oldu

21.02.2018 – Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye, Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası aldı. Prysmian Group Türkiye bu sayede gümrük işlemlerinde zaman kaybetmeden ihracat pazarlarında avantaj sağlayacak.

Prysmian Group Türkiye, ticareti hızlandırmak amacıyla yürürlüğe giren, ithalatçı ve ihracatçıya yerinde gümrükleme imkânı sunan “Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası” (YYS)’nı Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nden teslim aldı. Kablo sektöründe YYS alan ilk şirket olan Prysmian Group Türkiye, bu sertifika ile uluslararası rekabette avantaj sağlayacak.

YYS belgesine sahip olabilmek için, öncelikle ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sahibi olma koşulu aranıyor. Ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri, şirketleri, siparişten tedarike, bilgi güvenliğinden tesislerin fiziki güvenliğine, mali kayıtların tutulması ve saklanmasından İnsan Kaynakları uygulamalarına, üretim sürecinden iç denetim yöntemlerine kadar yayılan detaylı bir denetimden geçiriyor. İlgili Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, kendi yetkisini, söz konusu şartları sağlayan firmaya devrederek işlemlerin firmanın beyanına dayalı yapılabilmesini sağlıyor.

Türk Kablo Sektöründe YYS Alan İlk Şirket Oldu

Türkiye’de, şu ana kadar YYS belgesini alan 241 şirket bulunuyor. Prysmian Group Türkiye, kablo sektöründe bu belgeye sahip olan ilk şirket olmasının yanı sıra, Bursa’da 4., Türkiye’de de 71. sırada yer alıyor.

Uzun ve ciddi bir hazırlık süreci sonrasında yine sektörde bir ilke imza atarak YYS belgesi almaya hak kazandıklarının altını çizen Prysmian Group Türkiye CEO’su Erkan Aydoğdu: “Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nı almak, şirket olarak elbette bizim için çok önemli. Bu sertifika sayesinde, artık yurtdışına açılırken daha hızlı hareket edebiliyoruz. Ancak bizimle birlikte, ülkemiz için de çok önemli. Çünkü böylece, Türkiye’nin ihracatına, ekonomisine katkı sağlıyoruz; ülkemizin adını yurtdışında çok daha fazla duyurabiliyoruz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi, attığımız her adım ile, gerçekleştirdiğimiz her çalışma ile ‘Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz.’.” dedi.

Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası Hakkında:

Uluslararası ticarette güvenli bir tedarik zinciri ağı oluşturmak ve ürünlerin yurtdışı pazarlara, daha hızlı ulaştırılmasını sağlamak için Dünya Gümrük Örgütü tarafından kurulmuş bir sistemdir. Türkiye’nin 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda ihracatçı firmaları desteklemek ve onların uluslararası pazarlarda rekabet gücünü arttırmak amacıyla, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 2013 yılında Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nı hayata geçirdi. Uluslararası geçerliliğe sahip olan bu sertifika, gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartlarına sahip bulunan, kendi denetlemesini yapabilen firmalara uluslararası ticarette önemli kolaylık ve imtiyazlar tanıyor. ABD, Avrupa Birliği ülkeleri, Çin, Japonya ve Kore gibi ülkelerde mevcut olan bu uygulama, ülkelerin karşılıklı tanıma anlaşmaları ile firmalara uluslararası özel bir statü kazandırıyor.

 

Prysmian Group Türkiye’den Bir Birincilik Ödülü Daha

09.01.2018 – Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar 2017” Ödül Töreni’nde “Elektrik Elektronik” kategorisinde birincilik ödülü Prysmian Group Türkiye’nin oldu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 44.’sü düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar 2017” Ödül Töreni, Bursa Podyum Park’ta gerçekleşti. Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye, “Elektrik Elektronik” kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

40 bine yakın üyeye sahip BTSO’nun ev sahipliği yaptığı ödül töreni, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın katılımıyla gerçekleşti. Geceye iş dünyasının ilgisi de oldukça büyüktü.

Türkiye ekonomisinin kahramanları arasında yer alan Bursalı şirketleri teşvik etmek, amacıyla düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar 2017” Ödül Töreni’nde toplam 8 kategoride 87 ödül verildi. “Dönüşüm ve Fark Yaratanlar”, “En Fazla Ar-Ge Yatırımı Yapanlar”, “Sektör”, “İstihdam”, “Kurumlar Vergisi”, “Gelir Vergisi”, “İhracat” ve “İnovasyon” kategorilerinde ödüller sahiplerine takdim edildi. “Elektrik Elektronik” kategorisinde birincilik ödülünü Prysmian Group Türkiye adına, firmanın Yönetim Kurulu Başkanı ve Fabrika Direktörü Halil Kongur aldı.

Alınan ödül hakkında açıklamalarda bulunan Prysmian Group Türkiye’nin Fabrika Direktörü Halil Kongur, “Prysmian Group Türkiye olarak; sektördeki başarılarımızın taçlandırıldığı “Ekonomiye Değer Katanlar 2017” töreninde ödül almaktan dolayı mutluyuz. “‘Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz’ misyonumuzdan hareketle, Bursa bölgesinin büyüme ve gelişmesini, Türkiye’nin ekonomik dinamikleri açısından önemsiyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz.” dedi.

Türk Prysmian Kablo PRKAB Hisse Analiz ve Yorumları

 

Prysmıan Group General Cable Hisselerini Devralıyor

06.12.2017

Prysmian Group ve General Cable Corporation yaptıkları ortak açıklamayla, Prysmian Group’un General Cable hisselerini, hisse başına 30,00 $ ödeyerek devralacağını duyurdu.

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri olan Prysmian Group, 2011 yılında Prysmian ve Draka firmaları arasında gerçekleşen birleşmenin ardından, 2017 yılında da önemli bir birleşmeye imza atıyor. Prysmian Group ve General Cable Corporation firmaları arasında başlayan birleşme süreci kapsamında, Prysmian Group General Cable firmasını, hisse başına nakit 30,00 $ ödeyerek satın alacak.

Prysmian S.p.A. ve General Cable Corporation firmalarının Yönetim Kurulları tarafından oybirliğiyle onaylanan; borçları ve tüm yükümlülükleri dahil olmak üzere, toplam değeri 3 milyar $ olarak belirlenen bu işlemin, 2018 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanması öngörülüyor. Bu birleşme ile ilgili olarak, Prysmian Group CEO’su Valerio Battista “General Cable’ın devralınması, hem Prysmian Group için bir kilometre taşı niteliğinde hem de hissedarlarımız ve müşterilerimiz için değer yaratan stratejik ve eşsiz bir fırsat. Dünya kablo sektörünün en iyi firmalarından ikisinin birleşmesiyle birlikte, Kuzey Amerika’daki varlığımızı güçlendirirken, Avrupa ve Güney Amerika’da da konumumuzu pekiştireceğiz.” dedi. General Cable Başkanı ve CEO’su Michael T. McDonnell ise şöyle konuştu: “İdeal bir stratejik uyumu ortaya koyan bu birleşme, sektörün gelecekteki fırsat ve zorluklarını karşılamak için iyi bir konumda bulunmamızı sağlıyor. Birlikte, dünya kablo sektörüne çok güçlü bir ürün ve hizmet yelpazesi ile inovatif çözümler sunabileceğiz. Prysmian Group ile General Cable’ın ortak bir vizyona ve benzer değerler üzerine inşa edilmiş son derece uyumlu kültürlere sahip olmaları çok önemli.”

Bu devralma sonucunda 30.09.2017 proforma sonuçları dikkate alındığında, Prysmian Group’un yaklaşık 8 milyar Euro olan cirosunun, iki firmanın birleşmesi ile birlikte, toplam 11 milyar Euro seviyelerine çıkması bekleniyor. 2018’in üçüncü çeyreğinde birleşmenin tamamlanmasını takiben, Grup, 50’den fazla ülkede yaklaşık 31.000 çalışanıyla var olacak.

General Cable hakkında

Genel merkezi, Highland Heights’da (Kentucky, ABD) bulunan General Cable (NYSE: BGC), enerji, iletişim, ulaşım, sanayi, inşaat ve uzmanlık sektörleri için alüminyum, bakır ve fiber optik tel ve kablo ürünlerinin geliştirilmesi, tasarımı, üretimi, pazarlanması ve dağıtımında küresel bir liderdir. Dünyanın en büyük tel ve kablo üreticilerinden biri olan General Cable, ürünlerini kendi önemli coğrafi pazarlarındaki fabrikalarında üretmekte ve dünya çapında satmakta ve pazarlamaktadır.

 

Prysmian Group,Türkiye’nin Yerli Enerji Hedefleri İçin Güneş Enerjisine Dikkat Çekti

19.11.2017

Prysmian Group Türkiye, enerji sektörünün farklı alanlarından temsilcilerini bir araya getiren 10. Enerji Kongresi ve Fuarı’na (EIF 2017) katıldı. Türkiye’nin yerli enerji politikalarında güneş enerjisinin önemine dikkat çekti.

Enerji sektörünün farklı alanlarından temsilcilerini bir araya getiren 10. Enerji Kongresi ve Fuarı (EIF 2017), 8-10 Kasım 2017 tarihleri arasında Ankara’da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımı ile gerçekleştirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleşen ve enerji sektörünün temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda Prysmian Group Türkiye, uzmanlığı ile öncü bir rol üstlendi. 250’ye yakın firmayı aynı platformda buluşturan kongrede enerji sektörünün üst düzey şirket yöneticileri, karar alıcıları, enerji sektörü kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, akademisyenler ve düzenleyici kuruluşlar bir araya geldi.

Güneş Enerjisinin Yenilikleri Burada Görücüye Çıktı

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye, kongre ve fuar kapsamında yeni ürün ve teknolojilerini tanıttı. Fuar kapsamında oluşturulan Solar Cadde üzerindeki standında, hedef kitlesiyle birebir görüşme fırsatı yakalayan Prysmian Group Türkiye’den Endüstriyel Kablolar Satış Direktörü Mert Erden, Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Tamer Yavuztürk, Endüstriyel Kablolar Satış Yetkilisi Canberk Belibağlı, Ürün Müdürü Ender Eraslan fuarda hazır bulundu. Güneş enerjisi sektöründe lider konumda olan 40 firma, burada yeniliklerini Türkiye ve Dünya ile paylaştı. Ayrıca 5. Solarbaba Güneş Enerjisi Konferansı’nda sektörün sıcak gündem maddeleri tartışıldı.

Türkiye’nin Yerli Enerji Politikaları’nda Aktif Rol Alabiliriz

Türkiye’nin yerli enerji politikalarında aktif bir rol alabileceklerine inandıklarını belirten Prysmian Group Türkiye Endüstriyel Kablolar Satış Direktörü Mert Erden, “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonumuz çerçevesinde, Prysmian Group Türkiye olarak, önemli projelere verdiğimiz destek ile ülkemizin geleceğine yatırım yapmayı sürdürüyoruz. Yine aynı çerçevede yenilenebilir enerjinin, Türkiye’de çok daha iyi bir noktaya gelmesi amacıyla, sektörü ileri seviyelere taşıyan adımlarımızı sürdürüyoruz. Prysmian olarak bu fuarda, 2015 yılında sektöre duyurduğumuz “Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir…” girişimini bir kez daha sektör ile paylaşma fırsatı bulduk. Kaliteli ürün seçiminin öneminin güneş enerjisi sektörünün geleceği için ne kadar kritik olduğunu; Prysmian Group’un kablo sektöründe 130 yıla dayanan tecrübesi ve Ar-Ge çalışmalarının bir sonucu olarak, özel olarak tasarladığı solar kabloların yatırımcılara ve EPC’lere sunduğu avantajları, katılımcılar ile paylaşmış olmaktan mutluyuz.” dedi.

 

Ilgaz Tüneli’nin Kabloları da Prysmian Group Türkiye’den

12.01.2017

Prysmian Group Türkiye, Türkiye’nin önemli projelerinden Ilgaz Tüneli’ne son teknolojiye sahip kablolarıyla hayat verdi. Geniş ürün gamıyla her türlü projeye ihtiyaca uygun özel ürünler veren Prysmian Group Türkiye, son olarak İstanbul’un 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi ve Avrasya Tüneli’nde de görev aldı.

Dünya çapında enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye, İç Anadolu’yu Batı Karadeniz’e bağlayan ve 26 Aralık’ta hizmete açılan Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’ne kablolarıyla hayat verdi. Tünel, yaklaşık 35 dakikada aşılan Ilgaz Dağı yolunun geçiş süresini 8 dakikaya düşürüyor.

Projede, Prysmian Group Türkiye tarafından temin edilen FE180 özelliğine sahip, halojensiz enerji, zayıf akım, fiber optik ve data kabloları kullanıldı. Ilgaz Tüneli için Prysmian Group Türkiye tarafından üretilen kabloların uzunluğu 513 kilometreyi buluyor.

Dünyada ve Türkiye’de ulaşımdan inşaata, benzer birçok önemli projeye kablo tedariğinde bulunan ve çeşitli metro ve tünel projelerine de ihtiyaca göre farklılık gösteren kablolarıyla destek veren Prysmian Group Türkiye’nin katkı sağladığı projeler arasında, İstanbul’un 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi, Marmaray, Gerede Tünelleri ve Avrasya Tüneli gibi birçok özel proje yer alıyor.

Türkiye’nin önemli projelerinde yer almaktan büyük gurur duyduklarını belirten Prysmian Group Türkiye CEO’su Erkan Aydoğdu, “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonumuzdan hareketle, Türkiye’nin önemli yatırımlarından Ilgaz Tüneli’nin kablolamasında görev aldık. Yakın zamanda Türkiye’de bir ilk olan, çift katlı Avrasya Tüneli’nin kablolamasını yaptık. Ayrıca Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’na verdiğimiz kablolar ve kullandığımız en son teknoloji ile kıtaları birbirine bağladık. 2017 yılında da, yine geçtiğimiz yıllarla benzer ama her zaman bir önceki yıldan bir adım ileride olmak için çalışacağız ve alanında en prestijli projelerde yer almayı ve ülkemizin geleceğine yatırım yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

 

Avrasya Tüneli’nin Kabloları Prysmian Group Türkiye’den

20.12.2016

Prysmian Group Türkiye, Türkiye’nin en önemli projelerinden Avrasya Tüneli’ne son teknolojiye sahip kablolarıyla hayat verdi. Geniş ürün gamıyla her türlü projeye ihtiyaca uygun özel ürünler veren Prysmian Group Türkiye, son olarak İstanbul’un 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi’nde de görev aldı.

Dünya çapında enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye, Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen bir karayolu tüneliyle bağlayan ve 20 Aralık’ta hizmete açılan Avrasya Tüneli’ne kablolarıyla hayat verdi.

Projede kullanılan TBM tünel kazma makinesi için İtalya’da özel olarak tasarlanan kablolar, Firetuff özellikli fiber optik kablolar, data kabloları, tünelin radyo anons yayın sistemi için gereken kabloların yanı sıra tüm fiber optik ve data kablosu aksesuarları da Prysmian Group Türkiye tarafından temin edildi. Avrasya Tüneli’nin FM yayın sistemi için uzunluğu 15 kilometreyi bulan koaksiyel anten kabloları ve aksesuarları kullanıldı. Kablolar için tünelin iç rengiyle aynı olacak şekilde özel bir dış kılıf rengi yapıldı.

Dünyada ve Türkiye’de ulaşımdan inşaata, benzer birçok önemli projeye kablo tedariğinde bulunan Prysmian Group Türkiye’nin katkı sağladığı projeler arasında İstanbul’un 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi, Marmaray Ayrılıkçeşme-Üsküdar ve Yenikapı-Sirkeci arasındaki tüneller ve Gerede Tünelleri gibi birçok özel proje yer alıyor. Çeşitli metro ve tünel projelerine ihtiyaca göre farklılık gösteren çeşitli kablolarıyla destek veren Prysmian Group Türkiye, halen benzer şekilde Belkahve ve Selçukgazi tünellerine de kablo veriyor.

Türkiye’nin önemli projelerinde yer almaktan büyük gurur duyduklarını belirten Prysmian Group Türkiye CEO’su Erkan Aydoğdu, “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonumuzdan hareketle, Türkiye’de bir ilk olan, çift katlı Avrasya Tüneli’nin kablomasında görev aldık. Yakın zamanda Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’na verdiğimiz kablolar ve kullandığımız en son teknoloji ile kıtaları birbirine bağladık. 2017 yılında da sahip olduğumuz bakış açısıyla ve bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projelere paralel olarak, yolumuza devam edeceğiz. Biz her zaman kendimizle yarışır, bir önceki yıldan daha büyük başarılara imza atmak için çalışırız. Önümüzdeki dönemde de aynen bu şekilde devam edeceğiz. Yine yeniden “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonumuzun doğruluğunu kanıtlar, alanında en prestijli çalışmaları sürdüreceğiz” dedi.

Önemli projelerde yer alarak ülkemizin geleceğine yatırım yapmayı sürdüreceklerini söyleyen Erkan Aydoğdu, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de her gün büyüyen inşaat sektöründe teknikler gelişirken, biz de Prysmian Group Türkiye olarak yeni trendlere uyum sağlayarak ürün yelpazemizi geliştirmeyi sürdürüyoruz. Prysmian Group Türkiye olarak özel üretim gerektiren kablolar alanındaki başarılarımızı birçok projede kanıtlamış olmaktan da gurur duyuyoruz.”

İki kıta arasında kısa, güvenli ve konforlu yolculuk devri

Avrasya Tüneli, sahip olduğu ileri teknoloji ile iki kıta arasında güvenli ve konforlu yolculuk imkânı sağlayacak. İki katlı olarak inşa edilen Avrasya Tüneli’nde her katta 2 şeritten tek yönlü geçiş sağlanacak. Karayolu ağını tamamlayan anahtar bağlantı ve İstanbul’daki mevcut havaalanları arasında en hızlı ulaşım olanağı olacak. Trafik yoğunluğunun azalmasıyla egzoz emisyon oranı azalacak. Tarihi yarımadanın doğusunda kayda değer oranda trafik azalması sağlayacak. Sadece minibüs ve otomobillerin kullanabileceği tünel, 7,5 moment büyüklüğünde bir depreme göre tasarlandı.

Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik üç ana bölümden oluşuyor. Proje’nin en önemli aşamasını 3,4 kilometre uzunluğundaki Boğaz Geçişi oluşturuyor. Projede yaklaşık 2 milyon metreküp kazı yapıldı, 700 bin metreküp beton, 70 bin ton demir kullanıldı. Başka bir deyişle projede 788 olimpik havuzu dolduracak kadar kazı yapıldı, 18 stadyum yapacak kadar beton, 10 adet Eiffel Kulesi yapacak kadar demir kullanıldı.

 

Prysmian Group Türkiye İstanbul Yeni Havalimanına Enerji Kablolarıyla Hayat Veriyor

14.11.2016 – Prysmian Group Türkiye, Türkiye’nin en önemli projelerinden olan İstanbul’un yeni havalimanına, değeri yaklaşık 8 milyon Euro tutarında olan son teknolojiye sahip kablolarıyla hayat veriyor.

Dünya çapında enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye, İstanbul’un yeni havalimanı projesine enerji ve zayıf akım kablolarıyla hayat veriyor.

Mali değeri 7 – 8 milyon Euro’yu bulan ve son teknolojiye sahip enerji kabloları, halojenden arındırılmış, düşük duman yoğunluklu ve yangına dayanıklı olma özellikleri ile öne çıkıyor.

İstanbul’un yeni havalimanı projesinde yer almaktan büyük gurur duyduklarını belirten Prysmian Group Türkiye CEO’su Erkan Aydoğdu, “Temin ettiğimiz kabloların döşenmesi 2016 yılı içinde bitirilmiş olacak. Tamamlanmasıyla birlikte hem İstanbul’un ve ülkemizin ihtiyacı olan büyük bir yatırım hayata geçecek, hem de dünyaya örnek niteliklere sahip bir havalimanına kavuşacağız” dedi.

Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan Yeni Havalimanı’nın çalışmaları 76.5 milyon metrekarelik dev inşaat alanında büyük bir hızla devam ediyor. Tamamlandığında, yıllık 200 milyonun üzerinde yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak İstanbul Yeni Havalimanı’ndan, 350’den fazla destinasyona uçuş yapılacak. 6 adet bağımsız pisti, yolcu terminalleri, hava trafik kontrol kulesi, apron alanları, katlı otoparklar, havalimanı ve havayolları destek tesisleri gibi ilave yapılarla, Avrupa’nın ve dünyanın en önemli havacılık merkezlerinden biri olacak.

Dünyada ve Türkiye’de ulaşımdan inşaata, benzer birçok önemli projeye kablo tedariğinde bulunan Prysmian Group Türkiye’nin katkı sağladığı projeler arasında Türkiye’de bir ilk olan, çift katlı Avrasya Tüneli, Marmaray Ayrılıkçeşme-Üsküdar ve Yenikapı-Sirkeci arasında yer alan tüneller ve Gerede Tünelleri gibi birçok özel proje yer alıyor.

“Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz…” misyonu kapsamında önemli projelerde yer alarak ülkemizin geleceğine yatırım yapmayı sürdüreceklerini söyleyen Erkan Aydoğdu, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de her gün büyüyen inşaat sektöründe teknikler gelişirken, biz de Prysmian Group Türkiye olarak yeni trendlere uyum sağlayarak ürün yelpazemizi geliştirmeyi sürdürüyoruz. Prysmian Group Türkiye olarak özel üretim gerektiren kablolar alanındaki başarılarımızı birçok projede kanıtlamış olmaktan da gurur duyuyoruz.”

 

Prysmian, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu İle Kıtaları Birbirine Bağlıyor

27.09.2016

Prysmian Group Türkiye, “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonundan hareketle, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’na verdiği kablolar ve kullandığı en son teknoloji ile şimdi de kıtaları birbirine bağlıyor. Söz konusu projelerde, değeri yaklaşık 10 milyon lira olan, yangın sırasında alevi iletmeyen, yoğun duman tabakası oluşturmayan ve korozyona elverişli ortam yaratmayan ve böylelikle can ve mal güvenliğini en üst düzeyde sağlayan LSOH ve FE180 tipi alçak gerilim, orta gerilim, zayıf akım ve fiber optik kabloları kullanıldı.

Dünya çapında enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye, Asya ile Avrupa’nın üçüncü kez buluştuğu Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projelerine, yangına dayanıklı LSOH alçak gerilim ve orta gerilim kabloları, zayıf akım kabloları ve fiber optik kabloları ile değer kattı. Mali değeri yaklaşık 10 milyon lira olan ve son teknolojiye sahip enerji kabloları, halojenden arındırılmış, düşük duman yoğunluklu, yangına dayanıklı olma özellikleri ile öne çıkıyor.

Prysmian Group Türkiye, yangın sırasında alevi iletmeyen, yoğun duman tabakası oluşturmayan, korozyona elverişli ortam yaratmayan ve böylelikle can ve mal güvenliğini en üst düzeyde sağlayan LSOH ve FE180 tipi alçak gerilim, orta gerilim ve zayıf akım kablolarının yanında; mini fiber optik kablolar ve bu kabloların üflenerek döşenebildiği çok tüplü boru sistemleri ile bunların aksesuarlarını da bir paket halinde temin etti. Böylece gelecekte ihtiyaç oluşması durumunda, çok tüplü boru sistemleri ile sistemde boşta kalan mikro tüplere özel olarak üretilmiş mini kablolar üflenerek daha hızı bir şekilde döşenebilecek. Bunun yanı sıra, fiber optik kabloların birbirine ek yapılması, Türkiye’de kullanılan ısı büzüşmeli ek teknolojisi yerine Prysmian Group’un CMJ kompakt ürünü ile gerçekleştirildi.

İstanbul’un üçüncü köprü projesinde yer almaktan dolayı büyük gurur duyduklarını ifade eden Prysmian Group Türkiye CEO’su Erkan Aydoğdu, misyon ve vizyonları gereği dünyada ve Türkiye’de ulaşımdan inşaata, her zaman bu tür çok önemli ve prestijli projelere kablo temin etmeye devam edeceklerini söyledi. Aydoğdu, “Dünyada lider olan grubumuzun üstün know how ve endüstri yeteneklerinin de desteğiyle, ülkemizde gelişen inşaat sektörüne en üst düzeyde katma değer sağlayan çözümler sunuyoruz. ‘Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz’ misyonumuz kapsamında önemli projeler içerisinde yer alarak, ülkemizin geleceğine yatırım yapıyoruz. Bu proje ile birlikte, şimdi de kıtaları ve yolları birbirine bağlıyoruz” dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen ve dünyanın en geniş köprüsü unvanına sahip olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 148 kilometre uzunluğundaki Odayeri -Paşaköy kesimi üzerinde yer alıyor. Köprünün, gidiş ve geliş istikametlerinde 4’er kara yolu şeridi ile ortada 2 demir yolu şeridi olmak üzere toplam 10 ulaşım şeridi bulunuyor.

Köprü, raylı geçiş sisteminin aynı tabliyede olması nedeniyle de dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor. Genişliği 59 metre, kule yüksekliği 322 metre olan köprü, bu konuda da bir rekor sahip. Bin 408 metre açıklığa sahip ve toplam uzunluğu 2 bin 164 metre olan köprü, bu özelliğiyle de “üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü” niteliğini taşıyor. Köprüden, günlük 135 bin araç geçişi bekleniyor.

 

Prysmian Group Türkiye’nin Yeni CEO’su Erkan Aydoğdu Görevine Başladı

14.06.2016

Dünyanın lider kablo üreticisi Prysmian Group’un Türkiye operasyonu olan Prysmian Group Türkiye’nin CEO’luğuna atanan Erkan Aydoğdu göreve başladı.

Kurulduğu 1964 yılından bu yana birçok ilke imza atan ve Türkiye endüstrisinin istikrarlı gelişimine katkı sağlayan Prysmian Group Türkiye’nin CEO’su olarak atanan Erkan Aydoğdu 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle görevine başladı. Aydoğdu, takım çalışmasına ve insana odaklı bir yaklaşım benimseyen çalışma şekliyle yıllardır Prysmian Group Türkiye’nin büyümesine önemli katkılarda bulunuyor.

CEO olarak göreve başlamasının ardından ilk açıklamasını yapan Aydoğdu, “Prysmian Group Türkiye’yi daha da ileriye taşıma gücümüzü tecrübemizden, çalışanlarımızdan, müşterilerimizden, iş ortaklarımızdan alıyoruz. Çalışmalarımıza 2011 yılında şirket misyonları arasına eklenen “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” yaklaşımımızla ve şevkle devam edeceğiz. Başarımıza başarı katmak en büyük hedefimiz” dedi.

Prysmian Group Türkiye yeni CEO’su olarak atanan Erkan Aydoğdu, 1997 yılında Üretim Planlama departmanında aldığı görevle Prysmian ailesine katıldı. 2000 yılında İtalya’da Proses Kaizen Mühendisi olarak çalışmaya başladı. 2001-2002 yılları arasında şirketin Avrupa’daki değişik fabrikalarında sürekli iyileştirme ekiplerine liderlik yaptı. 2003 yılında Türkiye’ye dönen Aydoğdu, sırasıyla Lojistik Şefi ve Lojistik Müdürü olarak görev yaptı. 2010 yılında Ar-Ge ve lojistik departmanlarının direktörlüğüne atandı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu olan Aydoğdu evli ve 2 çocuk babası, iyi derecede İngilizce ve İtalyanca biliyor.

Prysmian Group Türkiye Hakkında

Prysmian Group Türkiye; merkezi 1964 yılından bu yana, Mudanya’da (Bursa) yer alan Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. ile 2011 yılında gruba dahil olan Draka Comteq Kablo ve Ltd.Şti. ve Draka İstanbul Asansör İth. İhr. Üretim Tic. Ltd. Şti. firmalarından oluşmaktadır. Prysmian Group Türkiye bünyesinde, bugün yaklaşık 550 kişi çalışmaktadır. Prysmian Group Türkiye’nin ürün yelpazesi kapsamında 220 kV’a kadar olan tüm enerji kabloları, 3.600 çifte kadar bakır iletkenli haberleşme kabloları ile fiber optik kabloları bulunmaktadır. Ayrıca, Draka ile, sadece ana ortaklar seviyesinde gerçekleşen birleşme sonucunda, demiryolu sinyalizasyon kabloları, asansör sistemleri, stüdyo broadcast kabloları ve özel kablolar ürün yelpazesine eklenmiştir. Prysmian Group içinde öncelikli bir ihracat merkezi olan ve 2013 yılında toplam yaklaşık 822 milyon TL olan cirosunun %34’ünü ihraç eden Türk Prysmian Kablo, Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.
Daha fazla bilgi için: www.prysmiangroup.com.tr

Prysmian Group Hakkında

Prysmian Group, enerji ve telekomünikasyon kabloları endüstrisinde, 2013 yılında 7 milyar Euro’nun üzerinde satışları, 20.000 çalışanı, 50 ülkede faaliyet gösteren 91 fabrikası ile bir dünya lideridir. Yüksek teknoloji ürünleri pazarında yer alan Prysmian Group, geniş bir ürün ve hizmet yelpazesine; teknoloji ve bilgi birikimine sahiptir. Prysmian Group, ürün yelpazesi kapsamında; enerji iletimi ve dağıtımı için yeraltı ve denizaltı kablo ve sistemleri; çeşitli endüstriyel sektörlerdeki uygulamalar için özel kablolar; video, bilgi ve ses iletimi için optik fiber ve kablolar ve bakır telekom kabloları bulunmaktadır. Prysmian Group’un temel rekabet güçleri arasında, yenilikçi ürün ve üretim süreçleri ve sahip olduğu geniş coğrafi alanı ile müşteri memnuniyetine ve müşteri hizmetlerine verdiği önem yer almaktadır. Prysmian Group, Milan Blue Chip borsasında işlem görmektedir.

 

Prysmian Group Türkiye’nin En Büyük Solar Parkına İmzasını Atıyor

04.05.2015

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde Elektrik İhtiyacının  %10’unu Karşılayacak Türkiye’nin En Büyük Solar Parkına Prysmıan Group Türkiye İmzasını Atıyor

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulan 18 MegaWatt-Peak enerji üretim kapasitesiyle, sanayi bölgesinin elektrik ihtiyacının yaklaşık %10’unu karşılayacak olan, Türkiye’nin en büyük solar parkında kullanılan kablolar, Türkiye’de ulaşımdan inşaata birçok önemli projeye kablo tedarikinde bulunan Prysmian Group Türkiye tarafından tedarik ediliyor. Kurulumu tamamlandığında 18 MWp gücüne erişecek enerji üretim tesisinin, 7 MWp büyüklüğündeki ilk ayağının açılışı geçtiğimiz günlerde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye, sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaya devam ediyor.

Türkiye’nin enerji verimliliği dalında öncü ve sayılı firmalarından Efektif Endüstriyel Enerji A.Ş.’nin projelendirmesi ve kuruculuğu (EPC’liği) altında, 320 bin metrekarelik alanda hayata geçirilerek, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin enerji tüketiminin %10’unu karşılayacak 18 MWp büyüklüğündeki Türkiye’nin en büyük solar parkı, Seferoğlu Elektrik A.Ş.’nin, yenilenebilir enerji alanında yatırımlarından bir yenisi oldu.

Proje, Organize Sanayi Bölgeleri içerisinde aynı lokasyonda, 18 MWp büyüklüğü ile Türkiye’de devreye alınmış en büyük güneş enerjisi santrali olma özelliğini taşıyor. Proje, 7 MWp’i Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve 11 MWp’i Seferoğlu Elektrik A.Ş. mülkiyetinde olmak üzere, iki parçadan oluşuyor ve ülkemizi, yenilenebilir enerjiyle tanıştırarak ülke ekonomimize katkı sağlamayı hedefliyor. Projenin Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 7 MWp büyüklüğündeki ilk ayağının açılışı, geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Prysmian Group Türkiye’nin de fotovoltaik (PV) kabloları ile birlikte, kontakt ve konnektörlerini de temin edeceği, minimum 25 yıl ömrü bulunan 18 MWp’lik tesis sayesinde, yılda yaklaşık 25.000 MWh enerji tasarrufu yapılırken; yıllık 36.665 agaci kurtarması ve 12,833 tonluk CO2 salınımının önüne geçilerek, ekolojik sisteme katkıda bulunulması hedefleniyor. Proje kapsamında devreye girecek olan santralin toplam maliyetinin, 6 ila 7 yıl arasında geri kazanılması öngörülüyor.

“Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonu kapsamında ülke çapında önemli projelerde yer alan Prysmian Group Türkiye, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Tesisi’ne, Almanya’da üretimi tamamlanan 160 km uzunluğundaki kabloları, santralin ihtiyacı doğrultusunda, parça parça tedarik ediyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Prysmian OEM&Özel Kablolar Satış Direktörü İlhan Öztürk, “Prysmian Group güneş enerjisi sektöründe tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’deki projelerde de, güvenilir ve uzun ömürlü ürünleri ve çözümleri ile projelerin tercih edilen lider markası olma özelliğini koruyor. Bu sektörde, diğer ülkelerdeki tecrübemizi iş yaptığımız partner firmalarımız ile paylaşarak, onların da işlerine değer katmak için tüm kaynaklarımızı seferber ediyoruz. Ülkemizde gelişmekte olan bu ve bunun gibi sektörlerin en başından itibaren altyapısının sağlam olması, daha sonra yaşanabilecek problemlerin önüne geçilmesi açısından en önemli faktördür.

Prysmian ürünleri daha önce uzun yıllar kullanılmış, kullanım sonrası performansları test edilmiş ve onaylanmış ürünlerdir. Yapmış olduğumuz bu testler bize ürünlerimizin TÜV şartlarının çok üzerinde performans verdiğini ve dolayısıyla ömrünün de istenilenin çok üzerinde olduğunu göstermiştir. Biz, güneş enerjisi için sunduğumuz kablo çözümlerini sadece TÜV ile sınırlamayıp, ayrıca daha da zorlayıcı olması amacı ile VDE uygunluğu ile de sertifikalandırıyoruz. Böylelikle hem sertifikasyon, hem de gerçek saha şartlarında test edilmiş ürünler ve gerekse geçmiş tecrübelerimizle müşterilerimizin işlerine değer katmaya devam ederken, ayrıca rakiplerimize göre her anlamda farklılaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Solar enerji teknolojisi konusunda uzman olan Prysmian Group, bugüne kadar dünya çapında birçok prestijli solar projesine de imza atmayı sürdürüyor. Prysmian Group, yenilenebilir enerji alanında lider olduğu Almanya’da solar enerji teknolojisine uygun gerçekleştirdiği üretimleriyle grup içinde ön plana çıkıyor. Bu projelerden bazıları ise şunlar: Budweis, Çek Cumhuriyeti (Kurulu enerji: 3426kWp), Fuente Alamo, İspanya (Kurulu enerji: 5400 kWp) Vilgertshofen, Almanya (Kurulu enerji: 4358 kWp) ve Weeze, Almanya (Kurulu enerji: 14026kWp).

 

Çanakkale Boğazı’ndaki 2. Denizaltı Elektrik Bağlantısı Yine Prysmian Group Tarafından Yapılacak

08.12.2014

İlki 2012 yılında TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) tarafından ihale edilen ve 2014 yılı Kasım ayından itibaren, Prysmian Group liderliğinde montaj çalışmaları devam ettirilen Türkiye’nin ilk yüksek gerilim (YG) denizaltı kablo projesinin ardından, yine TEİAŞ tarafından ihalesi yapılan bu ikinci proje de, Prysmian Group Türkiye ile Prysmian Powerlink S.r.l. iş ortaklığı ile gerçekleştirilecek. Asya ile Avrupa’yı Çanakkale Boğazı’nda denizaltından bağlayacak olan 64 Milyon Euro değerindeki sözleşme kapsamında Prysmian Group, denizaltı kablo projesinin dizaynı, tedariki, montajı ve devreye alınması çalışmalarını üstlenecek.

2012 yılında TEİAŞ tarafından ihale edilen ve bugünlerde Prysmian Group tarafından çalışmaları devam ettirilen Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Projesi’nin, enterkoneksiyon bağlantıları tamamlanırken, TEİAŞ tarafından ihale edilen, Çanakkale Boğazı’ndaki ikinci proje de, Türkiye’nin elektrik iletim ağının Marmara Denizi çevresindeki ring çevrimini tamamlayacak ve İstanbul’u da içine alarak ülkenin Avrupa tarafındaki ana tüketim merkezlerine Güney Marmara’daki enerji santrallarının yükünü güvenli ve uygun maliyetli bir şekilde iletimini sağlamak açısından stratejik bir rol oynayacak.

Bu proje Prysmian’ın denizaltı kablolama sistemleri sektöründeki tartışmasız liderliğini ve karmaşık anahtar teslim projelerde güvenilir bir iş ortağı olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor,” diyen Prysmian Group Enerji Projeleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Massimo Battaini, “Halen grubumuzun başarıyla hayata geçirmekte olduğu ilk Çanakkale Boğazı bağlantısı, dünyada XLPE izoleli kabloların kullanıldığı ilk AC 380 kV denizaltı kablo bağlantılarından biri olarak, kablo sektöründe bir dönüm noktasını temsil ediyor.” şeklinde konuştu.

Konuyu değerlendiren Prysmian Group Türkiye CEO’su Hans Hoegstedt ise; “Prysmian Group olarak, bu ikinci projenin ihalesini de kazanmaktan dolayı gurur duyuyoruz. TEİAŞ’ın ikinci ihaleyi de bize vermesi, Prysmian Group Türkiye’nin güçlü ve onaylanmış itibarının ve pazarın duyduğu güvenin somut bir ifadesi.” şeklinde konuştu.

Hoegstedt; “ ‘Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz…’ misyonumuz doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmaların amacı Türkiye’ye yeni teknolojiler sunmak ve yaşadığımız çevreyi daha güvenli bir yer haline getirebilmektir. Bu doğrultuda Dünya’daki ilkler arasında yer alacak bu projeleri hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi ve projenin 2016 yılının ilk yarısında devreye alınmasının planlandığını belirtti.

Bağlantı, Çanakkale Boğazı’nın Asya tarafında Lapseki ve Avrupa tarafında Sütlüce’deki merkezler arasında her biri 1000 MW kapasitede, yaklaşık 4 kilometrelik çift devre alternatif akım (AC) enerji iletim sisteminden oluşuyor. 380 kV XLPE izoleli kablolar, Prysmian Group’un denizaltı kabloları üretimindeki başarısıyla tanınan fabrikalarından Pikkala (Finlandiya) tesislerinde üretilecek, montaj ise mevcut kaynaklarla gerçekleştirilecek.

Denizaltı enerji kabloları alanında dünya lideri olan Prysmian Group, Türkiye’de de yüksek gerilim yeraltı kabloları tedarikçisi olarak lider konumda bulunuyor. Prysmian Group, Akdeniz genelinde İtalya-Yunanistan, İspanya-Fas I ve II, Sardunya-İtalyan Yarımadası (SA.PE.I.), İber Yarımadası–Mayorka ve tabii Türkiye’deki ilk Çanakkale Boğazı bağlantısı gibi denizaltı kablolama konusunda dönüm noktası sayılan projeleriyle köklü bir geçmişe sahip.

Yüksek büyüme potansiyeline sahip pazarların yeni altyapı ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmeyi hedefleyen Prysmian Group, Finlandiya (Pikkala) ve İtalya’daki (Arco Felice) tesislerinin üretim kapasitesini artırmaya ve büyük miktarda enerjinin çok uzun mesafelere iletilmesini sağlayan HVDC (Yüksek Gerilim Direk Akım) kablolar gibi yenilikçi teknolojilerin kullanımını çoğaltmaya yönelik büyük bir yatırım programını sürdürmektedir. Prysmian Group ayrıca Norveç’teki Drammen tesislerinde üretilen kablolar sayesinde anakara şebekelerine bağlantılar ve derin deniz rüzgar türbinleri arası dizin bağlantıları portfolyosunu da genişletmiş bulunuyor. Kapsamlı bir modernizasyonla yedek mavnadan kendi başına hareket edebilen bir DP2 tekneye dönüştürülen ve kısa süre sonra suya indirilecek olan kablo döşeme gemisi Cable Enterprise tarafından sağlanacak montaj hizmetlerinin de bu genişlemede önemli bir rolü olacaktır.

 

Prysmıan Group Türkiye, 63. Uluslararası Tel, Kablo ve Bağlantı Sempozyumu’na (IWCS) Türkiye’den Katılan İlk Firma Oldu

02.12.2014

Kurulduğu 1964 yılından bu yana birçok ilke imza atan ve Türkiye endüstrisinin istikrarlı gelişimine 50 yıldır katkı sağlayan Prysmian Group Türkiye, yine bir ilki gerçekleştirerek ABD’deki Rhode Island Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 63. Uluslararası Tel, Kablo ve Bağlantı Sempozyumu’na (IWCS) Türkiye’den katılan ilk ve tek firma olma başarısını gösterdi.

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye, telekom ve fiber kablolar ile ilgili dünyadaki en köklü ve prestijli sempozyumlar arasında gösterilen ”International Wire & Cable & Connectivity Symposium” (IWCS 2014)“e Türkiye’den katılan ilk ve tek firma oldu.

60 yılı aşkın süredir tel, kablo ve bağlantı endüstrilerinde teknolojinin ilerlemesi için yarının mühendisleri ve bilim adamlarının yetişmesine destek olmak amacıyla düzenlenen Uluslararası Tel, Kablo ve Bağlantı Sempozyumu’na (IWCS) katılan Prysmian Group, toplamda 106 farklı teknik makalenin tanıtıldığı sempozyum boyunca, Ar-Ge departmanı tarafından yeni geliştirilen 4’ü fiber optik, 2’si materyal ve 9’u kablo teknolojileri olmak üzere toplam 15 farklı projesini tanıtma imkanı buldu. Prysmian Group’a destek vermek amacıyla katılan Prysmian Group Türkiye ise, sempozyumda fiber optik bölümünden “Mud Resistant”  (mud: petrol arama – çıkarma ve rafineri işlemlerinde kullanılan çeşitli petrol, yağ, hidrokarbon ve su bazlı karışımlar) projesini tanıttı. Proje, Prysmian’ın dünya çapındaki 10 ülkede yer alan 17 Ar-Ge merkezinden biri olan Mudanya fabrikasındaki Ar-Ge bölümü tarafından yaklaşık 6 ay süren çalışma sonucu tamamlandı.

Türkiye’den ilk ve tek olarak IWCS 2014 sempozyumuna katılım sağlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Prysmian Group Türkiye Kablo Tasarım ve Ürün Geliştirme Müdürü Zekeriya Şirin, “Firmaların, Ar-Ge bölümleri tarafından hazırlanan yeni projeleri dahilindeki teknolojik yenilikleri tanıtmak için bu sempozyumu bulunmaz bir fırsat olarak görüyorum. Bu bize, günü gününe çalışmanın sadece olanı korumak için değil, aynı zamanda liderliğimizi pekiştirmek ve geleceğimizi güven altına almak için de gerekli olduğunu yansıtıyor.” şeklinde konuştu.

Amerika’daki IWCS’te ilk olarak endüstriye tanıtılan proje, özelikle petrol ve gaz endüstrisinde zorlu çevre şartlarında kullanılan fiber optik kablolarda LSOH FR (Low Smoke Zero Halogen Flame Retardant) ve mud dayanıklılık performanslarını yüksek standartlarda birleştirerek kullanıcılarına ortak çözüm yaratıyor. Telekom Kablo sanayi için önde gelen bir teknoloji olayı olarak nitelendirilen dünya çapındaki IWCS sempozyumu, aynı zamanda fuar alanında sanayi tedarikçileri için en son ürün ve hizmetlerini sunma şansı da sağlıyor.

“Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz…” misyonu çerçevesinde geliştirilen proje, Prysmian Group Türkiye’nin son yıllarda ürün performanslarına dikkat çekerek; yüksek performanslı ürünlerin geliştirilmesine verdiği önemi bir kez daha gözler önüne seriyor.