Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Poliport, Koc...

Poliport, Kocaeli Liman Bölgesi’ndeki 465 Milyon Liralık Yatırımı İçin Teşvik Belgesi Aldı

23.12.2021 – Avrupa’nın en büyük 10 limanı arasında yer alan Kocaeli Körfez Bölgesi’nde faaliyet gösteren Poliport, 465 milyon lira değerindeki yatırım ile kapasitesini artıracak. Yatırım ile 271.000 metreküp olan sıvı yük depolama kapasitesinin, 436.000 metreküpe çıkması bekleniyor. Kapasite artışına ilişkin yatırımlar 2022 yılı itibariyle devreye alınmaya başlanacak. Poliport Genel Müdürü Efe Hatay, 465 milyon lira değerindeki yatırım için vergi, KDV, sigorta primi gibi devlet desteği sağlayacak olan teşvik belgesinin Resmi Gazete’de yayınlandığını söyledi. 

Polisan Holding’in liman işletmeciliği alanında faaliyet gösteren bağlı ortaklığı Poliport’un Kocaeli Körfez Bölgesi’nde önemli bir görev üstlendiğini ve 50 yıldır birçok ilke imza attığını belirten Genel Müdür Efe Hatay, “Türkiye GSYİH’nın %45’ini üreten bölgede merkez üssü durumunda bulunan Kocaeli bölgesinin lider bağımsız kimyasal depolama terminallerinden biri olarak müşterilerimize tam zamanlı hizmet veriyoruz.  Kapasitede yaşanacak artış bölge ekonomisine de ciddi manada katkıda bulunacak” dedi. 

Stratejik olarak önemli bir konumda bulunan ve elleçlenen yük açısından da lider olan Kocaeli Körfez Bölgesinde, 50 yılı aşkın bir süredir faaliyet yürüten ve bölgenin lider liman işletmelerinden biri olan, Polisan Holding bağlı ortaklığı Poliport, yeni yatırımı ile kapasitesini artıracak.

213,000 metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan ve müşterilerine, dökme sıvı depolama hizmeti; kuru yük ve genel kargo tahliye-yükleme hizmetleri ile antrepo hizmetleri de sunan Poliport, rıhtım, iskele ve tank sahasına 465 milyon liralık ek yatırım yapacak.

Kocaeli Körfez Bölgesi’ne yatırıma devlet teşviki almaya hak kazandılar

Poliport Genel Müdürü Efe Hatay, söz konusu yatırım için teşvik alındığını söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tebliği ile Resmi Gazetede yayınlanan teşvik belgesi ile sağlanan devlet desteğinin; yüzde 55 vergi indirimi, yüzde 20 yatırıma katkı oranı, sigorta pirimi için 3 yıl boyunca işverene hisse desteği ve KDV istisnasını kapsadığını belirtti.

Kapasite artışı karlılığa ve ülke ekonomisine katkıda bulunacak

Poliport’un Kocaeli Körfez Bölgesi’nin kullandığı teknoloji ile en genç ve modern liman terminali olduğunu söyleyen Efe Hatay, “Yatırımlarımızı, 1990’lardan bu yana dünyanın en büyük üreticilerine kesintisiz olarak verdiğimiz hizmetin kalitesini en yüksek seviyede korumak ve teknolojiyi kullanarak fark yaratma odağı ile yürütüyoruz. 2021 yılında başlattığımız tank sahalarındaki onarımlar ve yenileme hızla devam ediyor. İskele ve geliştirme faaliyetleri süren kapalı depolarımızı 2022 başında devreye alarak, liman operasyonlarımızda karlılığa odaklanacağız. Bunun yanı sıra, liman otomasyon programının 2022 yılında devreye alınması için başlattığımız AION Projesi de devam ediyor. Stratejik yatırımlarımız ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına güvenli ve hızlı çözümler sunarken, sürdürülebilir karlılığın yanı sıra bölgemizin ve ülke ekonomisinin büyümesine de katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Polisan Kimya, Yeni Fabrika İle Birlikte Reçine Üretim Kapasitesini Yüzde 30 Artıracak

13.12.2021 – Polisan Holding’in iştiraklerinden Polisan Kimya, 2022’nin Nisan ayında yeni fabrikasını faaliyete geçirip, ihracatını arttırmaya hazırlanıyor. Polisan Kimya Genel Müdürü Selçuk Denizligil, yeni fabrikanın hayata geçmesiyle yıllık 150.000 ton olan üretim kapasitelerinde yüzde 30’luk artış yaşanacağını ifade etti. İhracatta ana pazarlarını Romanya, Bulgaristan, İtalya, Yunanistan, Kosova, İsrail, Mısır ve Avustralya olarak açıklayan Polisan Kimya Genel Müdürü Selçuk Denizligil; “Üretim ve ihracat faaliyetlerinde yeni bir açılım dönemi bizi bekliyor. Bu yılın 9 ayında gelirlerimizden yüzde 12 pay alan ihracat faaliyetlerimizi yüzde 20-25 seviyelerine çıkarmak istiyoruz. Balkanlar ve Avrupa gibi gelişmiş ülke pazarlarında daha etkin olacağız” dedi.

1964 yılında temelleri atıldığından bu yana Türkiye kimya sektörünün gelişmesi için birçok ilke imza atan Polisan Kimya, 2022’ye güçlü giriyor. Formaldehit ve reçineleri grubunda üretim yapan ve söz konusu teknolojiyi Türkiye’ye getiren ilk şirket olan Polisan Kimya, sunta, MDF, kontrplak, formika reçineleri, cam yünü ve taș yünü reçineleri, melamin, üre ve fenol bazlı formaldehit reçinelerine artan talep üzerine kapasite artışına gidiyor. Polisan Kimya Genel Müdürü Selçuk Denizligil, bu yıl temelleri atılan yeni fabrikanın Nisan 2022’de faaliyete geçeceğini ve 150.000 ton olan yıllık üretim kapasitesinin yüzde 30 oranında artacağını duyurdu.

Polisan Holding iştiraki olan Polisan Kimya’nın yapı kimyasalları alanında da ciddi bir üretim gücü bulunduğuna dikkat çeken Selçuk Denizligil, şunları kaydetti: “Formaldehit ve reçineleri grubunda pazarın yüzde 40’ına sahibiz. Bu ürün grubunda pazarın en büyük üreticisiyiz. Yeni fabrika ile buradaki gücümüz bir kat daha artacak. Yapı kimyasallarındaki pazar payımızı da yüzde 20’ye çıkardık. Burada da en önemli ilk üç üreticiden biri durumunda bulunuyoruz. Bu alandaki satış ve üretim faaliyetlerimizle de sektöre nitelikli bir değer kazandırmaya devam edeceğiz.”

Artan talebe katma değerli hazırlık 

Kimyanın son derece stratejik bir sektör olduğunu ve birçok sanayi kolunun ana girdisi durumunda bulunduğunu da sözlerine ekleyen Selçuk Denizligil, sektörün durumunu ve yurt içi yatırımları arttırma gerekçelerini şöyle anlattı: “Kimya sektörü birçok sanayi kolunun ana girdisini oluşturuyor. Bununla birlikte katma değeri yüksek özel kimyasalların üretimi hala bir problem. Bu durum da, kimya sanayinin dış ticaret açığındaki payını artırıyor. Bugün Türkiye Kimya Sanayi hammadde bakımından yüzde 80 dışa bağımlı durumda bulunuyor. Polisan Kimya, yapı kimyasalları, formaldehit ve reçineleri konusunda uzman ve kendi uzmanlığını üretim kapasitesini arttırarak ülkeye daha fazla fayda sağlayacak bir noktaya taşımak istiyor. Yeni ürünlerin toplam ciromuz içindeki payı yüzde 17,5 seviyesinde ve bunu artırmak istiyoruz. Ar-Ge merkezimiz yeni fabrikamızda üretilecek yeni ürünler üzerine çalışıyor. Hem yurtiçi talebe daha fazla cevap vermek hem de ihracattan daha fazla pay almak, bunu da katma değerli yeni inovatif ürünlerle gerçekleştirmek istiyoruz.”

İhracatı yüzde 20-25’e çıkarmak istiyorlar

İhracat yaptıkları ve ana pazar durumunda bulunan ülkeleri, “Romanya, Bulgaristan, İtalya, Yunanistan, Kosova, İsrail, Mısır ve Avustralya” olarak sıralayan Selçuk Denizligil, “Polisan Kimya’nın ihracat gelirleri, 2021’in dokuz ayında toplam gelirlerinden yüzde 12 oranında pay aldı. 2021 yılı iç pazara yoğunlaştığımız, bununla birlikte ihracat tarafında ise yeni stratejilerle pazarlarda derinleşme yoluna gittiğimiz bir dönem oldu. Her şey plana uygun ilerliyor. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda ihracatımızı yüzde 20-25 seviyelerine çıkarmak. Balkanlar ve Avrupa pazarını yani gelişmiş ülke pazarlarında etkin olmak önceliklerimiz arasında bulunuyor” diye konuştu.

Yunanistan ve Balkanların tek PET ve öncü geri dönüştürülmüş PET granül üreticisi 

Selçuk Denizligil, Polisan Kimya’nın Türkiye’nin ilk AdBlue üreticilerinden olduğunu da sözlerine ekleyerek, Polisan Holding’in, kimya alanındaki ortaklıkları ve yurtdışı yatırımı hakkında bilgi verdi. Polisan Holding’in dünya devi kimya şirketlerinden Dow Chemical ile ortaklığının bulunduğunu, yanı sıra kimya sanayinin bir iş kolu olan boya alanında da iştirakleri Polisan Kansai Boya’nın dünyanın ilk 10 boya üreticisinden biri olan Japon Kansai Paint ile iş ortağı olduğunu ve bunların grup için sinerji yarattığını aktardı. Yunanistan’da da bir fabrikaları bulunduğunu kaydeden Selçuk Denizligil’in verdiği bilgiye göre, Polisan Holding’in bir diğer kimya yatırımı olan Polisan Hellas, Yunanistan ve Balkanlardaki tek Polietilen Tereftalat (PET) ve öncü geri dönüştürülmüş PET granül üreticisi durumunda yer alıyor.

Polisan Holding CEO’su Hacıkamiloğlu Yeni Dönem Hedef ve Yatırımlarını Anlattı!

TÜRKİYE’NİN İLK REÇİNELERİNİ 1964’TE ÜRETMEYE BAŞLAYAN POLİSAN KİMYA, YENİ FABRİKASIYLA KAPASİTESİNİ YÜZDE 30 ARTIRACAK

POLİPORT’TA SIVI YÜK KAPASİTESİ 436.000 m3’E ÇIKACAK, KURU YÜKTE DEMİR-ÇELİK VE OTOMOBİL DE DEPOLAYACAK

540 BİN TON ÜRETİM KAPASİTESİ İLE PAZARIN EN BÜYÜĞÜ POLİSAN KANSAI BOYALARININ DNA’SINDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VAR

POLİSAN KANSAİ ÜRÜNLERİNİN YÜZDE 90’I SU BAZLI VE ÇEVRECİ

24.08.2021 – Polisan CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu, 2021’in ilk 6 ayında, güçlü finansal sonuçlar kaydettiklerini açıkladı. Mehmet Hacıkamiloğlu’nun açıklamalarına göre, yüksek gelir büyümesini ve operasyonel karlılığını 2021’in ikinci çeyreğinde de sürdüren Polisan Holding, yılın ilk yarısında konsolide bazda toplam gelirlerini, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 69 artışla 786 milyon TL’ye çıkardı. FAVÖK marjı 2,9 puan artarak, %17,9 olurken, net kar da %162 oranında artış yaşandı ve 80 milyon oldu. Grubun kombine gelirleri ise 1,57 milyar TL olarak gerçekleşti. Kombine gelirlerinin yüzde 47,3’ünü boya, yüzde 42,3’ünü kimya, yüzde 8,1’ini liman, yüzde 2,3’ünü ise diğer faaliyetler oluşturdu.

Polisan Holding’in yeni dönem planlamaları ve hedefleri hakkında da bilgi veren Mehmet Hacıkamiloğlu, kimya tarafında açılacak yeni fabrika sonrası reçine üretiminde yüzde 30’luk bir artış öngörüldüğünü belirti. Liman iştirakleri olan Poliport’ta sıvı yük depolama kapasitesinin 436.000 m3’e çıkarılacağını açıklayan Mehmet Hacıkamiloğlu, yakın zamanda demir-çelik ile otomobil sektörlerine de depolama ve liman hizmeti verileceğini bildirdi. 

540 bin ton üretim kapasite ile dünyanın en büyükleri arasında yer alan Polisan Kansai Boya’daki çalışmaların planlamaya uygun devam ettiğini söyleyen Mehmet Hacıkamiloğlu, markayı çevre, insan ve sürdürülebilirlik dostu olarak tanımladı. Mehmet Hacıkamiloğlu, boya çalışmalarının yüzde 90’ının sürdürülebilirliğe yüksek katkısı olan ürünlerden, yüzde 10’u ise sürdürülebilirliği destekleyen ürünlerden oluştuğunu vurguladı. 

24.08.2021- İSTANBUL – Boya, kimya, liman işletmeciliği ve gayrimenkul sektörlerindeki iştirakleriyle öne çıkan ve 1956 yılından bu yana Türkiye’de ilklere öncülük eden Polisan Holding’in CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu, 2021 ilk yarı dönem finansal sonuçlarını, yatırım planlamalarını ve sürdürülebilirlik politikalarındaki son durumu anlattı.

YENİ FABRİKA KAPASİTEYİ YÜZDE 30 ARTIRACAK 

Hammadde sorunu, sert döviz kuru hareketleri ve pandeminin yarattığı olumsuzluklara rağmen krizlere dayanıklı olan Türk sanayisinin süreci yönetmede büyük bir kabiliyet gösterdiğine işaret eden Polisan Holding CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu, yeni dönem yatırım planlamaları hakkında bilgi verdi. Kimya konusunda tamamen dışa bağımlı iken 1964 yılında Türkiye’de ilk emülsiyon reçineleri ile formaldehit reçineleri üretimini Polisan Kimya’nın başlattığına işaret eden Mehmet Hacıkamiloğlu; “Sunta, MDF, kontrplak, formika reçineleri, cam yünü ve taş yünü reçineleri, melamin, üre ve fenol bazlı formaldehit reçineleri konusunda Türkiye’nin en önemli üreticisiyiz, pazar payımız yüzde 40. Son derece önemli olan bu ürün grubuna yönelik yatırımlarımız devam ediyor. Mart 2021’de yeni reçine fabrikamızın temellerini attık ve yatırım Nisan 2022’de devreye alınacak. Bu gerçekleştiği zaman özellikle reçine grubunda 150.000 ton/yıl olan kapasitemiz yüzde 30 oranında artacak” dedi.

Yapı kimyasalları grubuna bakıldığında yine Polisan Kimya’nın öne çıktığını ve en büyük üç üreticiden biri durumunda bulunduğunu dile getiren Mehmet Hacıkamiloğlu, dizel araçlarda kullanılan “AdBlue”nun Türkiye’deki ilk üreticisinin de Polisan olduğunu ifade etti.

KİMYA ÜRÜNLERİNİN YÜZDE 16’SINI İHRAÇ EDİYOR

Yedisi TÜBİTAK-TEYDEB destekli olmak üzere bugün için devam eden 21 Ar-Ge projesi hakkında bilgi veren Mehmet Hacıkamiloğlu şunları kaydetti: “Kimya’da Ar-Ge son derece önemlidir. Katma değeri yüksek, rekabetçi ürünlerinizin olması gerekir; bu da ancak Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ile olur. Şu anda yeni fabrikamızda üretmeyi planladığımız ürünler üzerinde çalışılıyor. Biliyorsunuz binaların zor yanıcı ürünlerden olması gerekiyor. A1 Yangın sınıfında ‘hiç yanmaz’ özelliğe sahip olan taş yününde fenol reçineleri kullanılıyor, bu başlıktaki ürünlere özel önem gösteriyoruz.”

Yeni ürünlerin ciro içindeki payının her geçen gün arttığına da dikkat çeken Mehmet Hacıkamiloğlu, “Polisan Kimya gelirleri içinde yeni ürünün payı 2020 yılında yüzde 17,5’e çıktı. Buradaki hedefimiz yakın dönem için yüzde 20.” dedi. Polisan Kimya’da yıl sonu ihracat hedefinin yüzde 16 olduğunu kaydetti.

LİMANDA YÜK KAPASİTESİ ARTACAK, AION İLE HER ŞEY AKILLI OLACAK 

Avrupa’nın yedinci büyük liman bölgesi durumunda bulunan Kocaeli Körfez Bölgesi’nde 1971 yılından bu yana faaliyette bulunan liman işletme iştirakleri Poliport hakkında da bilgi veren Polisan Holding CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’de tamamen 3. partilere ait ürünlere, depolama ve elleçleme hizmeti veren, mal alım satımı yapmayan bağımsız dökme sıvı depolama terminali durumunda bulunan Poliport’un kapasitesini uzun vadeli bir yatırım ile, 271.000 m3’ten, 436.000 m3’e çıkarmayı planlıyoruz. 5 milyon ton olan kuru yük depolama kapasitemizi de demir-çelik sektörü ile otomobil sektörünü de kapsayacak şekilde çeşitlendirmek hedeflerimiz arasında. Ayrıca bölge için büyük bir ekonomik değer yaratan Poliport’ta iş süreçlerinde verimliliği arttırmak için büyük bir dijital dönüşüm başlattık. Terminal Otomasyon Sistemi AION ile limandaki gemi ve saha operasyonlarının planlamasından bilgi edinme, operasyon ve müşteri yönetimine kadar tüm süreçleri tek noktada topluyoruz ve süreçlerin hepsini dijital hale getiriyoruz. Yurt dışında limanlarda bu tarz sistemler kullanılıyor ama Türkiye’de çok yeni. Böyle bakıldığında bir heves ve motivasyon yaratabilirsek belki limanlardaki dijital değişim ve dönüşüm hızlanır.”

540 BİN TON ÜRETİM KAPASİTESİ İLE SEKTÖRÜN EN BÜYÜKLERİNDEN 

Mehmet Hacıkamiloğlu, Polisan Holding gelirlerinin yüzde 47,3’ünü oluşturan Polisan Kansai Boya’ya ilişkin olarak da önemli açıklamalarda bulundu. 55 milyon Euro yatırım maliyeti ile hayata geçen yeni boya fabrikasında üretime 2019 yılında geçildiğini hatırlatan Mehmet Hacıkamiloğlu, “142.000 m2 alan üzerine kurulu fabrikada üç vardiyada kapasite 540.000 tona kadar çıkılabilmektedir. Türkiye’nin ilk USGBC LEED Gold Sertifikalı boya fabrikasıyız ve bugün yurt içinde yaklaşık 6000 noktada bulunuyoruz. Bayi, mağaza, marketten oluşan güçlü bir dağıtım zincirimiz var. Yanı sıra 20 ülkeye ihracat yapıyoruz. Pandemi döneminde Fransa, Türkmenistan ve Romanya’da açtığımız üç mağaza ile birlikte, yurt dışındaki Polisan Shop sayımız ise 118’e çıkmış durumda. Bütün boyalarımızı beyaz olarak üretiyoruz ve Türkiye’ye ilk olarak bizim getirdiğimiz teknolojiyle satış noktamızda istenen renge dönüştürüyoruz. On binlerce rengi birkaç dakika içinde üretip teslimini sağlıyoruz” diye konuştu. Polisan Kansai Boya Ar-Ge Merkezi’nin çalışma takviminin oldukça yoğun olduğunu, hem yurt içine hem de yurt dışına ürün geliştirdiklerini de sözlerine ekledi. Mehmet Hacıkamiloğlu’nun verdiği bilgiye göre, Ar-Ge harcamalarında Türkiye’deki 250 şirket arasında yer alan Polisan Kansai Boya ürünlerinin yüzde 90’ı sürdürülebilirliğe yüksek katkısı olan ürünlerden, yüzde 10’u ise sürdürülebilirliği destekleyen ürünlerden oluşuyor. Boya grubunda ihracatı dolar bazında yüzde 91 oranında arttırdıklarını da sözlerine ekleyen Mehmet Hacıkamiloğlu, boyada dünya markası olma vizyonu çerçevesinde ürün ve hizmet çeşitliliğini arttırmaya ve yeni pazarlar için markalama faaliyetlerine devam edeceklerini kaydetti.

POLİSAN’DA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE ENERJİDE YÜZDE 50 TASARRUF GETİREN ÇÖZÜMLER  

Mehmet Hacıkamiloğlu, 57 yaşında olan ve Türkiye’de birçok ilke öncülük eden Polisan Holding’in sürdürülebilirlik ve çevre politikası ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Polisan Holding bünyesinde bulunan tüm şirketler gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için üretim ve hizmet faaliyetlerinde sürdürülebilirlik yaklaşımını benimsemeyi ve yaygınlaştırmayı hedefler. Bunun için 17 maddeden oluşan ve altına imzamızı attığımız bir politikamız bulunuyor. Taahhütlerimiz arasında; ‘Yatırımlarımızda düşük karbon ekonomisine geçişi destekleyen enerji verimli tasarımlarını göz önünde bulundurmak bulunuyor’ ki, şu anda bütün tesislerimizde bunu büyük oranda uyguluyoruz.

Üretim tesislerimizin kendi enerji ve atık yönetimi sistemleri bulunuyor. Sürdürülebilirliğe yüksek katkı sunan ürünleriyle dikkat çeken boya iştirakimiz, 2013 yılından bu yana birçok ilki gerçekleştiriyor. 2013 yılında 4 boya ürünümüzde ürün yaşam döngüsü (LCA) çalışması gerçekleştirdik, 2015 yılında aldığımız uluslararası Çevresel Ürün Beyanı (EPD) çevre etiketlerimiz ile AB ECO Platformu’na kayıtlı olan ilk Türk boya şirketi ve Avrupa’da sektöründe üçüncü şirketiz. Boya ürünlerinin yanı sıra, müşterilerimizin ısıtma ve soğutma enerji harcamalarında yüzde 50- 60 civarında tasarruf imkanı sağlayan ısı yalıtım sistemleri üretiyoruz.

Polisan Kimya şirketimizde ise Türkiye’de ilk Alman Otomotiv Vakfı (VDA) lisansı ile araç yakıt katkısı olan Adblue üretimi gerçekleştirdik. NOx egzoz gaz emisyonunu yüzde 80 azaltan ürünümüz dizel tüketim tasarrufuna da katkı sağlıyor. Diğer ürün grubumuz olan yapı kimyasallarımız ile ürün performansının yanı sıra müşteri sahasında beton üretiminde kullanılan su ve enerji miktarlarının düşürmesini sağlıyoruz. Ayrıca, son yıllarda kimyasal katkı teknolojisinin pozitif etkisiyle beton ve çimento üretimi sırasında artık daha fazla atık kullanılabiliyor, böylelikle bizler de yapı kimyasalları katkı ürünlerimiz ile çevre için dolaylı yoldan pozitif bir etki yaratmış oluyoruz. Ana ürün portföyümüzde olan formaldehit reçinelerinin ise döngüsel ekonomide anlamlı bir yeri var. Ahşap esaslı levhalar yüzde 50’lerin üzerinde geri dönüşüm oranı ile döngüsel ekonomiye katkı sağlarken, levhaların üretilebilmesi için gerekli olan reçine ürünlerimiz ile sürdürülebilirliğe dolaylı katkı sağlamaktayız.”

 

Polisan Holding’in Yeni CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu 2021 İlk Çeyrek Sonuçlarını Paylaştı

28.04.2021 – Polisan Holding, ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre; finansal disiplin çerçevesinde alınan çevik aksiyonlar ile 1Ç 2021’de oldukça güçlü bir operasyonel ve finansal performans sergileyen Grup Şirketleri sayesinde konsolide gelirler %52 artarak 355,2 milyon TL, FAVÖK marjı 2,8 puan yükselerek %17,7 ve net kar da yaklaşık dört kat artarak 38,8 milyon TL oldu. Kansai Paint ile %50 oranındaki iş ortaklığı Polisan Kansai Boya’nın dahil olduğu kombine finansal sonuçlara göre de, kombine gelirler 751,6 milyon TL, kombine FAVÖK marjı %17,8 ve net kar da 45,5 milyon TL’ye çıktı.

Kimya, liman, gayrimenkul ve boya sektörlerinde faaliyet gösteren Polisan Holding’in yılın birinci çeyreğinde kaydettiği 751,6 milyon TL’lik kombine gelirlerinin yüzde 50,0’si boya, 40,0’ı kimya aktiviteleri, yüzde 7,6’sı liman, yüzde 2,4’ü ise diğer faaliyetlerden oluştu. Polisan Holding’in ilk çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren CEO Mehmet Hacıkamiloğlu, “Güçlü performansımızı, pazarın değişen trendlerini hızlı analiz etmenin, çevik aksiyon almanın, güçlü tedarik ağımızı kendi lehimize kullanmanın çıktıları olarak görüyoruz. Polisan Holding olarak, insanımızın sağlığını önceliklendirmek kaydıyla, işimizi kesintisiz olarak sürdürmeye ve ihtiyaç noktalarında, insan kaynağımızı güçlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

Polisan Kimya’da 5 Milyon Euroluk Yeni Yatırım 

Türkiye’deki kimya faaliyetleri hakkında bilgi veren Mehmet Hacıkamiloğlu, “Türkiye’deki kimya operasyonlarımızda, tedarik zincirindeki bozulmalar karlılık baskısı yaratsa da, tedarik ağımızdaki rekabet avantajımız sayesinde, tüm müşterilerimize siparişlerini zamanında teslim ederek, müşterilerimizin memnuniyetini sürdürdük.” dedi.  Mehmet Hacıkamiloğlu, Polisan Kimya tarafında temellerini attıkları ve yaklaşık 5 milyon € tutarındaki yeni reçine fabrikasının universal reaktörler ile desteklenen son teknolojik alt yapıya sahip olacağı bilgisini de paylaştı.

Yunanistan’daki PET Faaliyetleri Stratejisi Yakında Netleşecek 

Yunanistan ve Balkanlardaki tek Polietilen Tereftalat (PET) ve öncü r-PET granül üreticilerinden birisi olan Polisan Hellas ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Mehmet Hacıkamiloğlu, şunları kaydetti: “Yunanistan’daki PET işimiz Polisan Hellas, sıkı bir finansal disiplin yaklaşımı ve operasyonel karlılık odağıyla, küresel ölçekte artan hammadde fiyatlarının da desteği ile en yüksek gelir ve karlılık, euro bazında en düşük net borç ve çalışma sermayesini yakalayarak, tarihinin en iyi ilk çeyrek performansını sergiledi.” Hacıkamiloğlu, şirket ile ilgili stratejilerini Yunanistan’daki yeni regülasyonları yakından takip ederek netleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Poliport’ta Kapasitenin 436.000 m3’e Çıkartılması Planlanıyor

Avrupa’nın en büyük 10 limanından olan Kocaeli Körfez Bölgesinde faaliyetini sürdüren ve yaklaşık 280.000 metrekarelik alanda kurulu Poliport’un, kapasitesini uzun vadeli bir yatırım planı sonucu 436.000 m3‘e çıkarmayı planladıklarını kaydeden Mehmet Hacıkamiloğlu, “Poliport’ta, tüm süreçlerimizde tam otomasyona geçeceğimiz ve müşterilerimize de, operasyonlarımızı canlı olarak takip etme fırsatı sunacağımız AION Projemizi başlattık. Liman operasyonlarımızı yürüten Poliport’un gelirleri olumlu kur etkisi sayesinde yükseldi. Poliport’ta, portföyümüzü, katma değerli, uçtan-uca hizmetler ile genişletmek üzere çalışmalar yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

‘2021 yılında karlı gelir büyümesi odağımızı koruyacağız’

Sözlerine, konsolide edilmeyen, dünyanın önde gelen boya üreticilerinden Kansai Paint ile %50 iş ortaklığı bulunan Polisan Kansai Boya hakkında bilgi vererek devam eden Mehmet Hacıkamiloğlu şunları kaydetti: “Boya operasyonlarımızda, iş yapış şekillerinin radikal anlamda değiştiği pandemi ortamında pazarlama aktivitelerimize ağırlık verdik ve bunun neticesinde, satış tonajlarımızda artış gözlemledik. Bayiler için kurguladığımız ve iletişimi TV ve dijital kanallarda da desteklenen “Polisan’la Gülümse Hayata” kampanyasının sonucunda, Polisan Kansai Boya’nın marka bilinirliği arttı. Policlubextra bağlılık programımız sayesinde, boya ustalarımızın sadakatini güçlendirdik. Yurtdışındaki dağıtım kanallarımızda da daha etkin hale gelerek, projelere ürün tedarik etmeye başladık. Polisan Kansai Boya’da, Dow Chemical ve Kansai Paint iş ortaklıklarımız ile sinerji oluşturarak, yüksek karlılık seviyelerimizi korumaya odaklanacağız.“

Polisan Holding CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu, ihracat ve AR-GE çalışmaları hakkında da bilgi vererek; “Kimya ve boya işimizde, ihracat, potansiyel büyüme unsuru olmaya devam edecek. Yeni AR-GE merkezi binasına taşınan Polisan Kansai Boya ve toplam gelirleri içerisindeki katma değerli ürün payını her geçen yıl artıran Polisan Kimya, ihraç pazarlarına yönelik, katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

 

Polisan’dan Yeni Reçine Üretim Tesisi

26.03.2021 – 1968 yılından bu yana ülkemizde reçine üretiminin öncüsü olan Polisan Kimya yeni reçine üretim tesisi yatırımının temel atma törenini gerçekleştirdi.

Polisan Kimya’nın yeni reçine üretim tesisi temel atma töreni Dilovası Tesislerinde gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Bitlis yaptı. Törene, Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, dernek ve birlik temsilcileri, iş dünyası ve Polisan çalışanları katıldı.

Polisan Holding, gelecek yatırım planlarının ilk fazı olan Polisan Kimya’nın 5 milyon Euro değerindeki yatırımı ile ithal ikame ürünleri üreterek, ülke ekonomisine fayda sağlamayı hedefliyor. Pandemi sürecinin getirdiği belirsizliklere rağmen, geleceğe ve Türkiye ekonomisine olan güvenle yola çıkılan yatırım öncesinde Polisan Kimya ARGE merkezinde yeni tesiste üretilecek inovatif ürünler konusunda çalışıldığı ve yeni tesisin yaklaşık %30’luk bir kapasite artışı sağlayacağı belirtildi. Nisan 2022’de üretime geçmesi hedeflenen tesiste kullanılacak teknolojilerle, hem verimlilik hem de yeni inovatif ürünler üretebilir hale gelinecek. Tüm çalışmalarında sürdürülebilirlik yaklaşımı ile hareket eden Polisan Holding, yeni tesiste kullanılacak teknolojilerle enerji verimliliği, emisyon azaltma, kaynakların optimum kullanılması ile hem çevre hem de sürdürülebilirlik kavramlarına katkıda bulunmaya devam edecek.

Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Bitlis, törenin açılışında yaptığı konuşmasında pandemi döneminde de yatırımlarının hız kesmediğini belirterek şu açıklamada bulundu: “Bugün, 2004 yılında Dow Chemical, 2016 yılında Kansai Paint olmak üzere, kendi alanlarında iki dünya devini de iş ortağımız olarak arkamıza alıp, Türkiye kimya sektörüne ilklerini tanıttığımız 57 yıllık tarihimizde yeni bir başlangıca daha imza atıyoruz. Ülkemiz vizyon ve ekonomisine olan inancımız ile, belirsizlikler ile dolu bu yılda da, liman operasyonlarımızı yürüten Poliport’ta genişleyen müşteri portföyümüz paralelinde süreklilik arz eden kapasite yatırımlarımızın yanı sıra, tank ve rıhtım sahamızı yenilemek üzere uzun vadeli bir yatırım planı üzerinde çalıştık. Polisan Kansai Boya’nın yeni AR-GE Merkezi binasını yeniledik. Bugün temelini attığımız, Türkiye’deki kimya faaliyetlerimizi sürdüren Polisan Kimya’nın yeni reçine tesisi için yatırım kararı aldık. Yeni tesisimizin, başta Dilovası olmak üzere, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.”

Polisan Holding Hakkında: 

Bitlis Ailesi’nin 1920’li yıllarda tekstille başlayan ticari faaliyetleri, 1956 yılında kumaş boyama ve dokuma entegre tesisleri, 1967 yılında Polisan Kimya ile emülsiyon reçinelerinin Türkiye’deki ilk üreticisi, 1971 yılında Kocaeli’ndeki en büyük kimyasal depolama terminallerinden biri olan Poliport limanı ve 1985 yılında da Polisan Boya marka adıyla boya üretimi ile devam eder.

Polisan Holding bugün, 7 şirketi, 1250 çalışanı, Yunanistan’dan Fas’a uzanan yatırımları ile kimya, boya, gayrimenkul ve liman olmak üzere 4 ana kolda faaliyet göstermektedir. Dünyanın 2. büyük kimya şirketi olan Dow Chemical ve Japonya’nın lider boya firması Kansai Paint ile iş ortaklıkları bulunmaktadır. Yunanistan’ın liman şehri Volos’ta bulunan Polisan Hellas şirketi ile polietilen Tereftalat (PET) üretimi, granül ve preform şişe üretimi gerçekleştirmektedir. Polisan Holding 2012 yılından bu yana Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.

Polisan Holding Grup Şirketleri’nden Polisan Kimya, Türkiye’deki ilk reçine ve tutkal üreticisidir. Polisan Kimya; Formaldehit ve Formaldehit Reçineleri, Yapı Kimyasalları (beton, çimento ve yer altı kimyasalları) ve AUS 32-AdBlue© üretimi ve satışı gerçekleştirmektedir. Polisan Kimya 2017 yılında, yapı kimyasalları üretiminde Dilovası Tesislerine ek olarak, Adana ve Samsun’da iki üretim tesisini devreye almış ve yine aynı yıl içinde Fas’ta Polisan Maroc’u kurmuştur.