Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Pınar Süt, Çi...

Pınar Süt, Çin Pazarına Giriyor

14.10.2020 – Türkiye çiftçilerinin ürünlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırmaya devam eden Pınar, Çin pazarına giriş yaptı. Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu; “Türkiye’nin 11 bin kilometre uzağındaki Çin’i Pınar Labne, Pınar Beyaz, Pınar Süzme Peynir ve Süt Tozu ile buluşturmaya hazırlanıyoruz.” dedi.

İzmir’den Çin’e yapılacak ilk sevkiyatta Pınar fabrikasını ziyaret eden İzmir İl Tarım Müdürü Mustafa Özen; “Ülkemiz çiftçilerinin ürünlerini dünya ile buluşturan Pınar Süt’ün hem üreticiye hem de ülke ekonomisine sağladığı katkıya teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. 

Türkiye’nin süt ve süt ürünleri ihracatının yüzde 19’unu tek başına karşılayan Pınar Süt, yaklaşık 6 milyar dolar ile dünyanın en önemli süt ürünleri ithalatçılarından olan Çin pazarına giriş yaptı. Böylece İzmir’den Çin’e ilk kez süt ürünleri ihracatı gerçekleştiren Pınar Süt, Türkiye’nin yaklaşık 11 bin kilometre uzağındaki Çin’de tüketicileri Pınar Labne, Pınar Beyaz, Pınar Süzme Peynir ve Süt Tozu ile buluşturdu.

İhracat rakamları yüzde 9 arttı

Ürünlerinin 22 ülkenin raflarında yer aldığını belirten Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu; “Pandemi süreci olumsuzluklar yaratsa da Türkiye çiftçilerinin ürünlerini dünyayla buluşturmaya devam ettik ve ihracat rakamlarımızı geçen yılın ilk üç çeyreğine göre yüzde 9 oranında artırdık. 2020 yılı ilk 9 ayında ihracat ciromuzu 32,7 milyon dolar olarak gerçekleştirdik. Planlamalarımızda Çin de önemli rol oynuyordu. Bu nedenle yaptığımız pazar araştırmaları, analizler ve çalışmalar neticesinde Çin pazarına kalıcı bir giriş stratejisi oluşturduk. Uzun süredir stratejik olarak potansiyel gördüğümüz bu pazardan alacağımız paydan dolayı Türkiye ekonomisi adına da çok mutluyuz.” dedi.

Ekonomiye katma değer

Yapılan ilk sevkiyatta fabrikayı ziyaret eden İzmir İl Tarım Müdürü Mustafa Özen; “Pandemi döneminde gıdanın ve gıda güvenliğinin önemi bir kez daha anlaşıldı. Türkiye pandemi döneminde gıda üretimini artıran ülkeler arasında yer aldı. Gıda sektörü olarak ülkemizin çiftçilerinin ürünlerini dünya ile buluşturduğu ve Türkiye ekonomisine katma değer sağladığı için Pınar Süt’e teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

 

Pınar Süt’ten İhracat Atağı

27.04.2020 – Türkiye’den yapılan süt ve süt ürünleri ihracatının yüzde 19’unu tek başına karşılayan Pınar Süt, pazarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen 2020’nin ilk çeyreğinde hedeflerine ulaştı. Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Üreticilerimizin ürünlerini, Türkiye’nin lezzetini dünyayla buluşturmaya devam ediyoruz” dedi.

Dünyayı etkisi altına alan salgın, küresel ekonomiyi etkilerken Pınar Süt; Türkiye’nin çiftçilerinin ürünlerini dünyayla buluşturmaya, Türkiye’ye kazandırmaya devam ediyor. 2019 yılında Türkiye’den gerçekleştirilen süt ve süt ürünleri ihracatının yüzde 19’unu tek başına karşılayan ve 43 milyon doları aşan ihracat rakamına ulaşan Pınar Süt, 2020’nin ilk çeyreğinde de hedeflerine ulaştı. Pandemi nedeniyle pazarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen markalı ürünlerde 2019 yılına göre ihracatını yüzde 10 arttıran Pınar Süt, ülke ekonomisine katkıda bulundu. Tam 21 ülkede, Pınar Labne başta olmak üzere ürünleriyle raflardaki yerini alan Pınar, Orta Doğu ve Körfez ülkelerindeki pazar payını büyütmeyi amaçlıyor.

Yiğitbaşı: Tüketici Pınar’a güveniyor

Pandemi günlerinde dünyanın önemli bir sınav verdiğini belirten Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Sağlıklı ve güvenilir ürünlerimizi ihracat yaptığımız 21 ülkedeki tüketicilerimize ulaştırıyoruz. Yaşanan olumsuzluklara rağmen 2019 yılının ilk çeyreğine göre markalı ürün ihracat rakamlarını yüzde 10 artırmayı başardık. Gıda güvenliğine hassasiyetinin arttığı günlerde, bu tablo Pınar’ın tüketicilerimizin gözünde de ne kadar güvenilir bir marka olduğunu kanıtlıyor. Biz de bu güveni koruyabilmek adına tüm ürünlerimizi çiftçilerimizden tüketicilerimize ulaşana kadar birçok kontrol noktasında analiz ediyor, Pınar kalitesini en sağlıklı haliyle buluşturmak için çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Bu süreçte özverili çalışmalarından dolayı Pınar Süt çalışanlarına da teşekkür eden İdil Yiğitbaşı, “Zorlu günlerde önlemlerimizi harfiyen yerine getiriyor ve tedbirlerimizi eksiksiz bir şekilde uyguluyoruz. Bu noktada en büyük gücü çalışanlarımız ve iş ortaklarımızdan alıyoruz. Tüm süreçte var güçleriyle çalışmaya devam eden Pınar Ailesi’ne teşekkür ediyor ve onlarla gurur duyuyoruz” diye konuştu.

 

Pınar Su’dan Sürdürülebilirliğe Yönelik Özel Yatırımlar

2018 yılında 2.5 milyar bardaktan fazla Pınar Su tüketildi…

22 Mart Dünya Su Günü, hızla artan çevresel etkenler nedeniyle her zamankinden daha önemli bir gündem oluşturuyor. Pınar Su Genel Müdürü Hüseyin Karamehmetoğlu, Dünya Su Günü’nün önemine dikkat çekerek, her bir damla suyun sorumluluğunu alarak yatırımlarına yön verdiklerini belirtiyor.

20.03.2019 – Dünya ülkelerinin giderek artan temiz su sorununa dikkat çekmek ve su kaynaklarının korunmasını sağlamak için gerçekleştirilen “Dünya Su Günü” her yıl daha da anlamlı hale geliyor. 22 Mart’ta kutlanan Dünya Su Günü’nde küresel ölçekte 700 milyon insanın 2030 yılına kadar yoğun su kıtlığı yaşamaması için atılan adımlar değerlendiriliyor. İklim değişikliği ve çölleşme sorunları ile karşı karşıya olan ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. Ulusal düzeyde satış yapan büyük firmalar içerisinde yüzde 100 Türk sermayeli tek içecek şirketi olan Pınar Su, Türkiye’de su tasarrufuna dikkat çekmek ve herkesin yaşamını daha sağlıklı şartlarda sürdürebilmesi için birçok adım atıyor.

İnsanların sağlıklı, temiz, hijyenik şartlarda suya erişimi için çalıştıklarına dikkat çeken Pınar Su Genel Müdürü Hüseyin Karamehmetoğlu; “Nüfusun yaklaşık üçte ikisi olan 4 milyar civarında insan, yılın en az bir ayında şiddetli su kıtlığı yaşıyor. Pınar Su olarak, dünya üzerindeki içilebilir her bir damla suyun önemini ve sorumluluğunu alarak yatırımlarımıza yön veriyoruz. Üretim hatlarında gerçekleştirilen otomasyona dayalı uygulamalarla atık su miktarını Aydın Bozdoğan Tesisleri’mizde yüzde 19, Sakarya Tesisleri’mizde yüzde 16 oranında azalttık. Tedarikçilerimizin denetlenmesi, gelişimi ve iyileştirilmesi için görev ve sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getiriyoruz. Ürünlerimizde yaptığımız iyileştirmelerle doğal kaynakların etkin ve verimli kullanımını odak noktamıza alıyoruz” dedi.

YILLIK 2.5 MİLYAR BARDAKTAN FAZLA PINAR SU TÜKETİLDİ

Pınar Su’yun 2018 yılında  gerçekleştirdiği toplam yatırım harcamasının 17,5 milyon TL’ye ulaştığını dile getiren Karamehmetoğlu; “Sektördeki 35 yıllık deneyimimiz, proaktif yönetim anlayışımız, hızlı pozisyon alabilme kabiliyetimiz ve güçlü sermaye yapımızla 2018 yılında 234,2 milyon TL net satış rakamına ulaştık ve yüzde 18 büyüme kaydettik. Geçtiğimiz yıl toplamda yıllık 2.5 milyar bardaktan fazla Pınar Su tüketildi. 2019’da ise Uludağ Tesisleri’mizde enerji verimliliğinde artış sağlayacak, Hendek Tesisleri’mizde ise Endüstri 4.0 alt yapısını güçlendirecek otomasyon projeleri ile verimliliği pozitif yönde etkileyecek yatırımlar planlıyoruz” şeklinde konuştu.

3 MİLYON KİLOGRAM PET GERİ KAZANDIRILDI

Pınar Su Genel Müdürü Hüseyin Karamehmetoğlu; Pınar Su’yun Amerikan Ulusal Sanitasyon Kurulu’ndan (NSF) yeterlilik belgesi alıp kalitesini tescilleyen ilk Türk içecek markası olduğunu belirtti. Karamehmetoğlu sözlerini şöyle sürdürdü. “Kontrolsüz su tüketimi gibi sebeplerle tehdit altında olan bir gelecek, özellikle su zengini olmayan Türkiye gibi ülkeleri yakından etkileyecek. Su kaynaklarının etkin bir şekilde korunması ve kullanılması hususlarında Pınar Su olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 2 milyon ton üretim kapasitesi ve 400’den fazla bayimiz ile Türkiye’nin yanı sıra 20 ülkeye ihracat yapıyoruz. Sahip olduğumuz Ar-Ge ve laboratuvar imkanlarıyla, kaynaktan doluma üretimin her aşamasında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik testlerden geçirerek tüketiciye sunuyoruz. Bardak su ürününde yaptığımız iyileştirmelerle ambalaj tüketimini ve streç kullanımını azalttık ve karton ambalaj kullanımını düşürdük. Ambalaj atıklarının geri toplanması ve değerlendirilmesi noktasında kurucu üyelerinden olduğumuz Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ile çalışıyoruz. 

Son 8 yılda ambalaj Ar-Ge çalışmaları başta olmak üzere üretim alt yapımıza yaptığımız yeni teknolojik  yatırımlar, karbon ayak izimizin birim başına ağırlığını oldukça düşürdü ve hem birim başına üretimde hem de birim başına taşımada çevreye olan etki oldukça azaltıldı. 2016’dan 2017’ye %13,5, 2017’den 2018’e %1,5 olarak karbon emisyon değerimiz ton/ürün başına azaltıldı. 2010 baz yılı dikkate alındığında ise 2018 yılında karbon emisyon değerimizin ton/ürün başına yaklaşık %35 azaldığını görüyoruz.’’

 

Pınar Su’dan 30 Milyon Dolarlık Yatırım

30.11.2017 – Türkiye’nin ilk ambalajlı suyunu üreterek yeni bir sektörün öncülüğünü yapan Pınar Su, Bursa İnegöl’deki yeni tesisini, düzenlenen törenle hizmete açtı. Törende konuşan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Pınar Su Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar, 30 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdikleri tesis ile toplam üretim kapasitelerini %29 artırdıklarını söyledi. Feyhan Yaşar, yurt içi pazarın yanı sıra 25 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini kaydederek, ‘‘Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz yeni yatırımımızla tesis sayımızı 4’e çıkarırken, aynı zamanda hem ülkemizdeki hem de yurtdışındaki tüketicilerimize yeni bir lezzet sunacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz’’ dedi.  

Sağlıklı nesiller için sağlıklı su üreten Pınar Su, yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor.

30 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Bursa İnegöl’deki toplam 16 bin metrekare kapalı alana sahip Pınar Su Uludağ Tesisi, 30 Kasım 2017 Perşembe günü düzenlenen törenle açıldı. Törene; İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, Pınar Su Genel Müdürü Hüseyin Karamehmetoğlu, Yaşar Holding yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

“Biz artık sadece su değil, bir içecek firmasıyız”

Törende bir konuşma yapan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Uludağ ile birlikte Türkiye’nin en değerli 4 doğal su kaynağına sahip olduklarını söyledi. Suyun yanı sıra maden suyu ve limonata üretimi de gerçekleştirdiklerini hatırlatan Selim Yaşar, “Biz artık sadece su değil, bir içecek firması olarak yolumuza devam ediyoruz. Türkiye’nin yanı sıra Almanya ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi.

“25 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz”

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve aynı zamanda Pınar Su Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar da törendeki konuşmasında, sektördeki büyüme hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdikleri yatırımla devreye aldıkları yeni üretim tesisini ekonomiye kazandırmaktan büyük heyecan duyduklarını ifade etti. 33 yıldır pazarın aktif bir oyuncusu olarak geniş bir coğrafyada faaliyet gösterdiklerini kaydeden Yaşar, ‘‘Bugün 25 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Yatırımlarımızı da hem Türkiye hem de yurtdışı pazarlardaki büyüme hedeflerimiz doğrultusunda sürdürüyoruz. Yeni yatırımımızın   ekonomimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz’’ dedi.

Kişi başına 145 litre ambalajlı su tüketiliyor

Konuşmasında ambalajlı su sektörünün değişen tüketim alışkanlıklarına paralel olarak en hızlı büyüyen sektörler içinde yer aldığına da dikkat çeken Feyhan Yaşar, şöyle konuştu: 

‘‘Türkiye’de ambalajlı su pazarı, sağlıklı yaşam bilincinin yarattığı talep ve gelişen perakende kanalları ile şehirleşme oranındaki artış sonucunda yıldan yıla büyüyor. Bugün ambalajlı su pazarının hacmi yaklaşık 11,3 milyar litreye ulaşmış durumda. Kişi başına düşen ambalajlı su tüketimi ise 145 litre düzeyinde.’’

‘Yılı yüzde 15 büyüme ile kapatacağız’’

Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş ise törende yaptığı konuşmada, Yaşar Holding’in kuruluşunun 72’nci yılının kutlandığı şu günlerde yeni bir yatırımı daha ekonomiye kazandırmaktan büyük bir onur duyduklarını ifade etti. Aktaş, 5 yılda gerçekleştirdikleri 800 milyon TL’lik yatırımın önemli bir bölümünü son 2 yılda hayata geçirdiklerini de kaydetti. Bu yılı 5,1 milyar TL konsolide ciroya ulaşarak, % 15 büyüme ile kapatmayı hedeflediklerini söyleyen Dr. Mehmet Aktaş, “Gıda, su ve enerji tüm dünyada geleceğin en stratejik sektörleri arasında yer alıyor. Yaşar Topluluğu olarak her üç sektörde de faaliyetlerimize devam ediyoruz. Su sektöründe mevcut üç kaynağımıza Bursa/İnegöl tesisini de eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sanayi 4.0 gerekliliklerine uygun olarak, 30 milyon dolar yatırımla gerçekleştirdiğimiz tesisimiz ile su sektörünün öncü şirketlerinden olmaya devam edeceğiz. Gelecek yılda da yatırımlarımızın karşılığını alacağımıza ve büyümemizi daha da yukarılara taşıyacağımıza inanıyorum’’ dedi. 

Saatte 3 bin damacana 81 bin pet şişe 

Pınar Su Genel Müdürü Hüseyin Karamehmetoğlu da konuşmasında, Pınar Yaşam Pınarım markasıyla; Aydın-Madran, Isparta-Akçaağaaç ve Sakarya-Gökçeağaç’ın ardından Bursa-Uludağ kaynak suyunu da yüksek teknolojiyle tüketiciyle buluşturacak olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Pınar Su Uludağ Tesisi’nin saatte 3 bin damacana ve 81 bin pet şişe dolum kapasitesine sahip olduğunu kaydeden Karamehmetoğlu, yeni tesisle birlikte tam kapasiteye ulaşıldığında 120 kişiye de istihdam olanağı yaratılacağını açıkladı.

Pınar Su PINSU Hisse Analiz ve Yorumları