Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Ulaştırma Bak...

Ulaştırma Bakanlığı, Kazaya Uğrayan Pegasus Uçağı ile İlgili Açıklama Yaptı

20.02.2020 – Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kazaya uğrayarak 3’e bölünen Pegasus Havayollarına ait uçağa ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde gerçekleşti:

Bazı basın kuruluşlarında, 05 Şubat 2020 tarihinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalkan ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na inişi sırasında pistten çıkarak kazaya uğrayan Pegasus Havayolları’na ait uçağın kara kutularının yurtdışında incelendiği ve kaza raporunun yayınlandığı ile ilgili gerçeği yansıtmayan haberlerin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Adlı Yargı kararları ve Kaza araştırma ve inceleme raporları ortaya çıkmadan, doğru olmayan bilgilerle kamuoyunu yanıltmak, hem kazanın sebeplerine sağlıklı bir şekilde ulaşılmasına engel teşkil eder hem de kazada taraf olan kurum, kuruluş ve şirketlere, yaralanan veya hayatını kaybeden insanların yakınlarına haksızlık yapılmış olur.

Kazanın yaşandığı ilk andan itibaren Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan, başta olmak üzere ilgili tüm birimlerimiz tarafından titizlikle takip edilmekte ve gerekli açıklamalar da yapılmaktadır. Kaza ile ilgili ön rapor ve daha sonra nihai rapor ortaya çıktığında da bakanlığımız tarafından kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir.

Kazanın yaşandığı yukarıda belirtilen tarih ve saatten itibaren bugüne kadar yapılan çalışmalar şu şekildedir:

– Söz konusu kaza sonrasında kurtarma faaliyetlerini müteakiben öncelikle enkaz yerinde gerekli ön incelemeler yapılmış ve uçağa ait kara kutuların temini sağlanmıştır.

– 12 Şubat 2020 tarihinde NTSB, FAA ve Boeing uzmanlarından oluşan bir heyet ile beş personelimiz kara kutuları incelemek üzere Almanya Kaza İnceleme Ünitesine intikal etmiş ve sadece kara kutularla ilgili incelemeler 15 Şubat 2020 tarihinde sonuçlanmıştır.

– Gerek CVR, gerekse FDR çözümleri sorunsuz şekilde tamamlanmıştır. Bu kapsamda elde edilen analiz ve değerlendirme çalışmaları halen devam etmektedir.

Hazırlanacak olan kaza inceleme raporunda değerlendirilmek üzere;

– Kaza ile ilgili olarak pilotlar ve diğer ilgili personelin ifadesinin alınmasına ve yorumlanmasına yönelik olarak çalışmalar devam etmektedir.

– Meteoroloji Genel Müdürlüğünden uçuş ve iniş esnasındaki yağmur, yıldırım ve rüzgar dahil tüm detaylı hava şartlarına ilişkin bilgiler toplanmaktadır.

– Havaalanının fiziki durumu ile ilgili pistin fiziki şartları ve bakımı onarımı ile ilgili belgeler toplanmakta ve değerlendirilmektedir.

– Hava Trafik Kontrolörlerinin uçak ile yaptığı görüşmelerin dökümü temin edilmiş, incelenmesi ve değerlendirmesine başlanılmıştır.

– Hava aracı tasarımcı ve imalatçı devleti sıfatıyla Amerika Birleşik Devletleri, Ulusal Ulaşım Emniyet Kurulu (NTSB) tarafından akredite temsilci ataması yapılmış ve kurmuş olduğumuz Kaza Araştırma İnceleme Grubu ile birlikte çalışmaya başlamıştır.

– Gerek imalat gerekse bakım açısından uçağa ait teknik özelliklerin temini ve değerlendirilmesi çalışmaları da yürütülmektedir.

– Oluşturulan sözkonusu Grup, benzer kazaların önlenmesine yönelik tavsiyelerin de yer alacağı kaza inceleme raporuna yönelik çalışmalarına devam etmekte olup ön raporu bir ay içinde hazırlayacak, daha sonra ise Nihai Raporu tamamlayacaktır.

 

Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane Yaşanılan Kaza ile İlgili Açıklama Yaptı

06.02.2020 – Pegasus Hava Yolları’nın 5 Şubat 2020 tarihinde İzmir Adnan Menderes-Sabiha Gökçen seferini yapan PC2193 sefer sayılı TC-IZK kuyruk tescilli uçağının İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmasıyla ilgili bugün (6 Şubat 2020) bir basın toplantısı düzenlendi. Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane’nin sözcülüğünde gerçekleştirilen basın toplantısında olayla ilgili bilgiler basın mensuplarına aktarıldı.

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, “Acımız çok büyük. Dün akşam İzmir Adnan Menderes-Sabiha Gökçen uçuşunu yapan PC 2193 sefer sayılı uçağımızın İstanbul Sabiha Gökçen’de pistten çıkması sonucu gerçekleşen kazadan dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz. Şu an birinci önceliğimiz yaralarımızı sarmak. Aile destek ekiplerimiz hem vefat eden misafirlerimizin ailelerinin yanında hem de hastanelerde yaralılarımıza destek olmak üzere çalışmakta. Kaza sonucu maalesef 3 misafirimiz hayatını kaybetti. 174 misafirimiz ve 6 mürettebatımız toplam 180 kişi çeşitli hastanelere sevk edildi. Yaralı misafirlerimizin tedavileri farklı hastanelerde devam ediyor ve durumlarını yakından takip ediyoruz. Kazada hayatını kaybeden misafirlerimize Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Tüm acıları dindirmek için bize düşen her çabayı fazlasıyla sarf edeceğiz.” dedi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Pegasus Genel Müdürlük ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda 3 kriz merkezi kurulduğunu ifade eden Mehmet T. Nane, “Alanlarımızdaki kriz merkezleri il valilerimiz tarafından yönetildi. Biz de Pegasus Hava Yolları kriz ekibi olarak saat 18:36 itibarıyla Pegasus Genel Müdürlük binasında toplandık. Bu ekip içerisinde benimle beraber acil durum yönetim el kitabında yer alan tüm üst yönetim ve kritik bütün departmanlardan farklı görevlerde çalışan arkadaşlarım yer alıyor. Toplam 18 kişi olarak görevimizin başındaydık. Acilen durum değerlendirmesi yaptık ve mevcut durumu ortaya koyan tespitler ışığında acil durum planımızı devreye soktuk. Aile destek ekiplerimizi hastanelere yönlendirdik. Ben de akabinde Sabiha Gökçen’de kurulmuş olan kriz masasına hareket ettim.” şeklinde konuştu.

“Resmi otoritelerle koordineli bir şekilde çalışıyoruz”

Mehmet T. Nane, “Bu süreçte tüm resmi otoritelerle koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi sivil havacılık, regülasyonları ve kuralları diğer sektörlere göre çok daha katı olan bir sektör. Kaza gerçekleştiği andan itibaren otoriteler devreye giriyor. Biz de buna uygun olarak süreci yönetiyoruz. Buna yapılacak ilk açıklama dahildir. Aklınızda kazanın sebebi ve detaylarına dair birçok soru olduğunu biliyorum. Halihazırda T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu tarafından gerekli incelemeler başlatıldı ve devam ediyor.” dedi.

Havacılığın çok regüle bir sektör olduğunu dile getiren Mehmet T. Nane, “Uluslararası ve ulusal otoritelerin belirlemiş olduğu kural ve gerekliliklere tam uyumlu olarak çalışılmaktadır. Pegasus Hava Yolları olarak, kurulduğumuz günden bugüne kadar önceliğimiz misafirlerimizi bir noktadan diğer bir noktaya emniyetle ulaştırmak olmuştur. Bu çerçevede sizlerle şu bilgileri paylaşmak istiyorum. Tüm süreçlerimiz, pilot işe alımdan teknik bakıma ve eğitime kadar T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ve uluslararası regülasyonların tüm gerekliliklerine uyumludur. Emniyet Yönetimi Sistemimiz, Avrupa standartlarının üzerinde, regülasyon gerekliliklerinin tümünü karşılayan ve yüksek emniyet kültürünü otomasyon ile destekleyen yapıdadır. SAFA olarak adlandırılan, Avrupa Birliği emniyet takip programı senelik skorumuz Avrupa Birliği standartlarının üzerindedir. Tüm pilotlarımız risk almamaları, stabil yaklaşmaları ve risk görülüyorsa pas geçmeleri, gerektiğinde yedek meydana devam etmeleri için teşvik edilir. Bu uygulama ve kurallarımız, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından denetlenmektedir. Uçaklarımızın yaş ortalaması 5.3 senedir ve teknik güvenilirlikleri çok yüksektir. Uçaklarımızın bakımları ve uçuşa elverişlilikleri yakından takip edilir ve regülasyonlara tam uyumluluk içerisindedir. Bu tür olaylar, sadece bir nedenle değil, birçok faktörün arka arkaya bir araya gelmesiyle oluşur. Bu nedenle, kaza inceleme sürecinde, varsa üzerimize düşen geliştirme ve iyileştirmeleri yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Mehmet T. Nane sözlerine şöyle devam etti: “Bugün burada şunu tekrar ifade etmek istiyorum: Acımız çok büyük. Süreç ilerledikçe detayları sizlerle paylaşıyor olacağız ancak bugün Pegasus Hava Yolları olarak tüm gayretimiz vefat eden misafirlerimizin aile ve yakınlarının yanında olmak ve kazadan etkilenen misafirlerimize destek vermek. Bu süreçte yanımızda olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ve mesajlarıyla yanımızda olduklarını hissettiren sektör paydaşlarına teşekkürlerimi iletiyorum. Sizlerden de sorumlu yayıncılık çerçevesinde bize destek olmanızı bekliyorum.”

 

Pegasus’un Helsinki Uçuşları Başlıyor

14.01.2020 – Türkiye’nin dijital hava yolu Pegasus, yurt dışındaki uçuş noktalarını artırmaya devam ediyor; Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Helsinki’ye direkt uçuşlarını başlatıyor. 

Türkiye’nin dijital hava yolu Pegasus, yurt dışındaki uçuş noktalarını artırmaya devam ediyor, İstanbul ile Finlandiya’nın başkenti Helsinki’yi birbirine bağlıyor. Pegasus Hava Yolları’nın Sabiha Gökçen-Helsinki uçuşları 9 Haziran 2020 itibariyle başlayacak ve haftanın 4 günü gerçekleştirilecek. Yeni hattın biletleri 39,99 USD’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Pegasus’un Sabiha Gökçen-Helsinki uçuşları, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Helsinki Vantaa Havalimanı’na Salı, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri; Helsinki Vantaa Havalimanı’ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ise yine Salı, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri düzenlenecek.

Finlandiya’nın başkenti olan Helsinki, ülkenin en büyük ve en kalabalık şehri konumunda bulunuyor. “Kuzey’in Beyaz Kenti” olarak da bilinen şehir, denize ve doğaya en yakın şehirlerden biri olarak dikkat çekiyor.

 

Pegasus, Pistten Çıkan Uçağına İlişkin Açıklama Yaptı

07.01.2020 – Pegasus Havayolları pistten çıkan uçağı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şu şekilde oldu:

“Sharjah-Sabiha Gökçen seferini yapan PC747 sefer sayılı TC-CCK kuyruk tescilli uçağımız, bugün (7 Ocak 2020) İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmıştır. Yolcularımızın ve ekibimizin emniyetli şekilde tahliyesi sağlanmıştır. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma bulunmamaktadır. Gerekli inceleme başlatılmış olup gelişmelerle ilgili bilgi verilmeye devam edilecektir.”

 

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, IATA Yönetim Kurulu’na Seçildi

11.06.2019 – Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA’nın Güney Kore’nin başkenti Seul’da düzenlenen Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu’na seçildi. Sadece hava yolu şirketlerinin üye olduğu uluslararası ticaret kuruluşu olan IATA’nın Yönetim Kurulu’nda global havacılık sektörünün önde gelen hava yolu şirketlerinden 30 üst düzey yönetici yer alıyor.

1945 yılında kurulan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), bugün 120 ülkeden 290 üye hava yolu şirketi ile toplam hava trafiğinin yüzde 82’sini temsil ediyor. Mehmet T. Nane’nin Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmesiyle birlikte, yeni dönemde birliğin yönetimindeki tek Türk şirketi Pegasus Hava Yolları olacak.

Türk sivil havacılığını temsil edecek

Konuyla ilgili açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, “Ülkemiz ve sektörümüz adına böyle önemli bir rol üstlenecek ve Türkiye’yi global bir havacılık platformunda temsil edecek olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Sektörümüzün gelişimi için yeni çalışma ve projeler gerçekleştirerek var gücümüzle çalışacağız. IATA tüm dünyada hem misafirler hem de havayolu şirketleri için havayolu taşımacılığının en yüksek hızda, emniyette, güvenlikte, uygunlukta ve verimlilikte gerçekleşmesini hedefliyor. Birliğin yeni dönem kararlarında bir Türk şirketinin de imza ve katkısının olması Türk sivil havacılığı açısından son derece itibarlı ve kritik.” diyerek yönetim kuruluna seçilmesinin önemine dikkat çekti.

 

Pegasus’tan Yeni Dış Hatlar

25.03.2019 – Türkiye’nin dijital havayolu Pegasus, uçuş noktalarını artırmaya devam ediyor; Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Riyad ve Manchester’a, Trabzon’dan ise Amman’a direkt uçuşlarını başlatıyor. 

Türkiye’nin dijital havayolu Pegasus, uçuş noktalarını artırmaya devam ediyor. Ankara, Antalya ve İzmir’den uçtuğu Amman’a 28 Mayıs 2019 tarihi itibariyle Trabzon’dan da direkt seferler başlatacak olan Pegasus; Sabiha Gökçen’den Riyad’a 29 Mayıs ve yine Sabiha Gökçen’den Manchester’a 1 Temmuz 2019 itibariyle uçmaya başlayacak. Yeni Trabzon-Amman hattının biletleri 119,99 USD’den, Sabiha Gökçen-Riyad hattının biletleri 109,99 USD’den, Sabiha Gökçen-Manchester hattının biletleri ise 69,99 USD’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. 

Pegasus’un Trabzon-Amman uçuşları, Trabzon Havalimanı’ndan Amman Kraliçe Aliye Uluslararası Havalimanı’na Salı, Perşembe ve Pazar günleri saat 22:30’da; Amman Kraliçe Aliye Uluslararası Havalimanı’ndan Trabzon Havalimanı’na ise Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 01:45’te düzenlenecek. Sabiha Gökçen-Riyad uçuşları, Sabiha Gökçen’den Riyad Kral Halid Uluslararası Havalimanı’na haftanın her günü saat 00:05’te; Riyad Kral Halid Uluslararası Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen’e yine haftanın her günü saat 05:25’te düzenlenecek. Sabiha Gökçen-Manchester uçuşları ise Sabiha Gökçen’den Manchester Havalimanı’na Pazartesi, Salı, Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri saat 09:30’da; Manchester Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen’e de yine aynı günler saat 12:40’ta düzenlenecek.

 

Pegasus 2018 Yılını 8,3 Milyar TL Ciroyla Kapattı

05.03.2019 – Pegasus Hava Yolları, 2018 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan verilere göre 2018 yılında misafir sayısını yüzde 8 artırarak 30 milyon misafire yaklaşan Pegasus, cirosunu ise yüzde 55 yükselterek 8,3 milyar TL’ye çıkardı. Pegasus’un 2018 yılı net dönem kârı ise 507 milyon TL olarak gerçekleşti.

Pegasus, 2018 sonu itibarıyla iç hatlarda 17,7; dış hatlarda 12,3 olmak üzere toplam 30 milyon misafirine hizmet verdi. Pegasus’un bir önceki yıla göre iç hat misafir sayısı yüzde 5 artarken, dış hatlarda misafir sayısı yüzde 12 oranında büyüdü.

Mehmet T. Nane: “2019 yılı bizim için yine büyüme yılı olmaya aday”

2018 yılının sonuçlarını değerlendiren Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane: “2018 yılı Pegasus Hava Yolları açısından son derece olumlu geçti. Artan turist sayısıyla birlikte biz de dış hat yolcu sayımızı %12 artırmayı başardık. İç hatlarda ise yolcu sayımız %5 artış gösterdi. Gelirlerimizi 1,5 kat artırdık, kârlılığımızı ise artan petrol fiyatlarına rağmen geçen yılki seviyede korumayı başardık. Kısacası her önemli metrikte iyileşme olan bir yıl daha geçirdik diyebiliriz.” dedi.

2019’a dair görüşlerini de aktaran Mehmet T. Nane; “2019 yılı, zor geçen bir 2018’in devamı niteliğinde olacaktır. Turizm, 2018 yılına büyük katkı sağladı. 2019 yılında bunun devam edeceğini öngörüyoruz. Buna paralel olarak da havayoluyla seyahat eden yolcu sayısının artacağını düşünebiliriz. Biz de planlamalarımızı buna uygun şekilde yapıyoruz. Dalgalı suları hem ülkemiz hem de şirketimiz için avantajlı hale getirmek konusunda önemli sektörlerden biri olduğumuzu düşünüyoruz. Bu nedenle 2019 yılı bizim için yine büyüme yılı olmaya aday.” dedi.

2019 yılında da hız kesmeden yatırımlarına devam edeceklerini belirten Mehmet T. Nane; “2018 yılında 10 uçak teslim almıştık. 2019 yılında filomuza yeni uçaklar eklemeye devam edeceğiz. Bu bağlamda 11 yeni uçağı bu sene Airbus’tan teslim almayı bekliyoruz. İlk 321neo’larımızı bu sene teslim alacağız. Misafir memnuniyeti en büyük başarı kriterlerimizden bir tanesi ve buradan asla ödün vermiyoruz. Dijitalleşme ise misafirlerimizin deneyimlerini artırarak bizi tercih etmelerini sağlayan önemli unsurlardan…” şeklinde konuştu.

Dijital dönüşüme son hız devam

Dijitalleşme yatırımlarının son sürat devam edeceğini ifade eden Mehmet T. Nane, “Dijitalleşme, Pegasus’un son yıllardaki en önemli odak alanı. 2018 yılında girdiğimiz dijital dönüşümle amacımız, bilet satın alımından seyahatin tüm adımlarına kadar misafirlerimizin deneyimini kolaylaştıracak ve yalınlaştıracak dijital çözümler üretmek. Önceliğimiz ise misafirlerimizin seyahatlerinde en fazla olumlu etkiyi yaratacak alanlar… Bu kapsamda dijitalleşmeyi internet sitemiz ve mobil kanallarımızın yanı sıra havaalanı ve uçak içi seyahat deneyiminde de yaratıyoruz.” dedi.

Hava alanı süreçlerinin dijitalleşmesinin ve yalınlaşmasının toplam misafir deneyimi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Mehmet T. Nane: “Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uygulamaya başladığımız; misafirlerimizin hızlı, pratik ve dijital yolculuğunda bagajlarını kolay ve hızlı teslim edebilmeleri için geliştirdiğimiz Ekspres Bagaj hizmeti ve misafirlerimizi seyahatleri boyunca bilgilendirerek yönlendirebilmek ve seyahat deneyimlerini kolaylaştırmak için geliştirdiğimiz Seyahat Asistanı Programı çok güzel birer örnek. Bu ve benzeri uygulamaları diğer hava alanlarında da uygulamaya almak ve daha fazla dijital temas noktasını misafirleri yönlendirici şekilde kullanmak hedefindeyiz. Türkiye’nin dijital hava yolu olarak, 2019’da da teknolojiyi en üst seviyede kullanacağız ve misafir deneyiminde fark yaratma hedefiyle geliştirdiğimiz projelerimizi üretmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Pegasus’un Yeni Hattı Venedik

19.02.2019 – Türkiye’nin dijital havayolu Pegasus, Sabiha Gökçen ile İtalya’nın ünlü şehri Venedik’i birbirine bağlıyor. İstanbul Sabiha Gökçen’den Venedik’e haftanın dört günü düzenlenecek seferlerin ilki 1 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşecek.

Pegasus’un Roma, Milan-Bergamo ve Bolonya’dan sonra İtalya’daki 4. uçuş noktası olan Venedik’e uçuşları İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Venedik Marco Polo Havalimanı’na Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri 09:45’te; Venedik Marco Polo Havalimanı’ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ise yine aynı günler 12:00’de düzenlenecek. Yeni hattın biletleri 49,99 USD’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Kuzeydoğu İtalya’da birbirinden kanallarla ayrılmış ve köprülerle bağlanan 118 adanın üzerine kurulu olan Venedik, İtalya turlarının vazgeçilmez destinasyonlarından biri olarak dikkat çekiyor. “Sular şehri” olarak da anılan bu güzel şehir, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor.

 

Pegasus’tan Yeni Dış Hatlar

23.01.2019 – Türkiye’nin dijital havayolu Pegasus, her geçen gün uçuş noktalarının sayısını artırmaya devam ediyor. Gaziantep Havalimanı’ndan Erbil Havalimanı’na haftanın iki günü düzenlenecek seferlerin ilki 14 Şubat 2019, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Basra Havalimanı’na haftanın iki günü düzenlenecek seferlerin ilki ise 2 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek. Yeni Gaziantep-Erbil hattının biletleri 99,99 USD’den, Sabiha Gökçen-Basra hattının biletleri ise 149,99 USD’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. 

Pegasus’un Gaziantep-Erbil uçuşları, Gaziantep Havalimanı’ndan Erbil Havalimanı’na Salı ve Perşembe günleri 09:10’da; Erbil Havalimanı’ndan Gaziantep Havalimanı’na ise aynı günler saat 11:35’te düzenlenecek. Sabiha Gökçen-Basra uçuşları ise Sabiha Gökçen’den Basra Havalimanı’na Çarşamba günleri 21:55’te ve Cumartesi günleri 23:00’te; Basra Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen’e ise Perşembe günleri 02:30’da ve Pazar günleri 03:10’da düzenlenecek.

 

Rüya, Pegasus Filosuna Katıldı

28.06.2018 – Yeni nesil çevreci motorlara sahip uçaklarla filosunu genişletmeye devam eden Pegasus Hava Yolları, 2018 yılında filosuna katılacak 10 yeni uçaktan beşincisi olan TC-NBV kuyruk tescilli “Rüya” isimli uçağı teslim aldı. Fransa’nın Toulouse şehrinden hareket ederek İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na dün akşam itibariyle iniş yapan Airbus A320neo tipi yeni uçak, Pegasus’un 100 uçaklık Airbus siparişi kapsamında teslim aldığı 21. ve Pegasus filosunun 79. uçağı olma özelliğini taşıyor.

5,7 yaş ortalaması ile Türkiye’nin en genç filosuna sahip olan Pegasus’un filosunda 45 adedi Boeing B737-800, 1 adedi Boeing B737-400, 12 adedi Airbus A320-200ceo ve 21 adedi Airbus A320neo olmak üzere toplam 79 adet uçak bulunuyor.

 

Pegasus ve Nile Air Ortak Uçuş Anlaşması İmzaladı

12.06.2018 – Türkiye’nin öncü düşük maliyetli havayolu şirketi Pegasus ve Mısır’ın en büyük özel havayolu şirketi Nile Air, ortak uçuş anlaşması imzalayarak birbirlerinin anlaşmalı uçuşları için bilet satmaya başladı.

Türkiye’nin öncü düşük maliyetli havayolu şirketi Pegasus, Mısır’ın en büyük özel havayolu şirketi Nile Air ile ortak uçuş anlaşması imzaladı. Yapılan kod paylaşımı anlaşmasıyla, Pegasus misafirleri Nile Air’in 15 Haziran’dan itibaren gerçekleşecek İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı – Kahire karşılıklı seferleri için biletlerini Pegasus satış kanalları üzerinden alabilecekler.

Pegasus misafirleri Nile Air’in Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftanın dört günü düzenlenen seferleriyle Sabiha Gökçen’den Kahire’ye 16:05’te, Kahire’den Sabiha Gökçen’e ise 11:50’de uçabilecek.

Pegasus’un Nile Air ile birlikte KLM Royal Dutch Airlines, Flynas, Alitalia, Qatar Airways ve Delta Air Lines olmak üzere toplam 6 havayolu ile iş birliği bulunuyor. Misafirler, Nile Air’in Kahire uçuşları için biletlerini www.flypgs.com, mobile.flypgs.com, Pegasus’un Mobil Uygulamaları ve acente kanalları aracılığıyla satın alabilir.

 

Pegasus’un Yeni Uçağı Geldi

31.03.2018 Yeni nesil çevreci motorlara sahip uçaklarla filosunu genişletmeye devam eden Pegasus Hava Yolları, 2018 yılında filosuna katılacak 10 yeni uçaktan ikincisi olan TC-NBR kuyruk tescilli “İrem Asya” isimli uçağı teslim aldı. Almanya’nın Hamburg şehrinden hareket ederek İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na iniş yapan Airbus A320neo tipi yeni uçak, Pegasus’un 100 uçaklık Airbus siparişi kapsamında teslim aldığı 17. ve Pegasus filosunun 76. uçağı olma özelliğini taşıyor.

5,7 yaş ortalaması ile Türkiye’nin en genç filosuna sahip olan Pegasus’un filosunda 46 adedi Boeing B737-800, 1 adedi Boeing B737-400, 12 adedi Airbus A320ceo ve 17 adedi Airbus A320neo olmak üzere toplam 76 adet uçak bulunuyor.

Pegasus Hava Yolları Hakkında:

1990 yılında charter uçuşlarla havacılık sektörüne giriş yapan Pegasus, 2005 yılında ESAS Holding tarafından satın alınarak düşük maliyetli iş modelini benimsemiştir. Pegasus, uygun ücretle ulaşım imkânı sunan, Türkiye’nin lider düşük maliyetli havayoludur. Hava yolu ile yolculuğun herkesin hakkı olduğuna inanan Pegasus, uyguladığı “low cost (düşük maliyetli hava yolu)” modeli ile misafirlerine uygun fiyatlı, zamanında kalkan ve genç uçaklarla seyahat etme imkânı sağlamaktadır. Pegasus, misafirlerini 38’i yurt içinde, 70’i yurt dışında olmak üzere toplam 41 ülkede 108 noktaya ulaştırmakta ve İstanbul Sabiha Gökçen üzerinden Türkiye ile Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Rusya, Orta Asya arasında bağlantılı uçuşlar gerçekleştirmektedir.