Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Şişecam Avrup...

Şişecam Avrupa’daki İlk Cam Ambalaj Tesisinin Temelini Macaristan’da Attı

Camın tüm temel alanlarında faaliyet gösteren tek küresel şirket olan Şişecam’ın, Macaristan’ın Kaposvar şehrinde hayata geçireceği 255 milyon Euro’luk Greenfield cam ambalaj tesisinin temel atma töreni 17 Mart tarihinde gerçekleştirildi. Şişecam’ın Avrupa’da cam ambalaj alanındaki ilk üretim tesisi olma özelliğini taşıyan ve kaliteli cam ambalaj ürünlerini Avrupa pazarı ile daha kolay buluşturmasına imkân sağlayacak olan tesisin temel atma törenine, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Péter Szijjártó, Kaposvar Milletvekili Attila Gelencsé, Kaposvar Belediye Başkanı Károly Szita, Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman ve Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici katıldı. 

Var olduğu tüm pazarlarda uzun vadeli yatırımcı kimliğiyle tanınan Şişecam, paydaşlarını destekleyen bütünsel ve kapsayıcı kalkınma vizyonuyla bulunduğu bölgenin gelişmesine de çok önemli katkılar sunuyor. Şişecam’ın uluslararası satışlarının büyük bir bölümünü Avrupa pazarına yaptığına dikkat çeken Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Şişecam’ın tüm ekosistemi için değer yaratmayı en önemli önceliklerinden biri kabul ettiğini belirtti. Kırman: “Avrupa pazarı, küresel cam ambalaj pazarının dörtte birini oluşturmakta ve sektörün hızlı gelişimi ve şirketimizin mevcut üretim ayak izini genişletmesi adına önemli fırsatlar barındırmaktadır. Macaristan’daki olumlu deneyimlerimiz, Avrupa’da cam ambalaj üretim tesisi yatırımımızı planlarken, Macaristan’ı önceliklendirmemizde büyük rol oynadı” dedi. 

Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici ise yaptığı konuşmada Macaristan yatırımının, Şişecam’ın değer yaratan sürdürülebilir büyüme vizyonunun bir ürünü olduğunu belirterek; “Tamamlandığında, yıllık 330 bin tonluk üretim kapasitesine sahip olacak, 255 Milyon Euro yatırımla hayata geçecek olan tesisimiz kaliteli cam ambalaj ürünlerimizi Avrupa pazarı ile daha kolay buluşturmamıza imkân tanıyacak. Hem Macaristan’ın hem de geniş bir coğrafyada dış pazarın cam ambalaj taleplerine cevap verecek” diye konuştu. 

18.03.2022 – Dünyada camın tüm temel alanlarında faaliyet gösteren tek küresel oyuncu olan Şişecam, ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle yatırımlarına devam ediyor. Düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncu olan Şişecam, Macaristan’ın Kaposvar şehrinde, 255 milyon Euro’luk yeni yatırımla Avrupa’daki ilk cam ambalaj tesisinin temel atma törenini gerçekleştirdi Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Péter Szijjártó, Kaposvar Milletvekili Attila Gelencsér, Kaposvar Belediye Başkanı Károly Szita, Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman ve Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici katıldı.

Macaristan yatırımımızla Avrupa cam ambalaj pazarındaki varlığımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz

Temel atma töreninde konuşan Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman Şişecam’ın yenilikçi ürünlerini 150’den fazla ülkede müşterileriyle buluştururken, tüm ekosistemi için değer yaratarak büyüdüğünü belirtti. Sürdürülebilir büyüme stratejisine uyumlu bir şekilde gelişmeye devam ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Kırman; “Cam ambalaj alanında 4 ülkede toplam 10 üretim tesisi ve yıllık 2.6 milyon ton üretim kapasitesiyle faaliyetlerini sürdüren Şişecam, uluslararası satışlarının büyük bir bölümünü Avrupa pazarına yapmaktadır. Avrupa pazarı, küresel cam ambalaj pazarının dörtte birini oluştururken sektörün hızlı gelişimi ve şirketimizin mevcut üretim ayak izini genişletmesi adına da önemli fırsatlar barındırmaktadır. Cam ambalaj alanında, Şişecam’ı daha da güçlendirecek olan Macaristan yatırımımızla, Kapoşvar’a sürekli yatırım yaparak, hem bölgenin kalkınmasını hem de Avrupa cam ambalaj pazarındaki varlığımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Şişecam bölgenin gelişmesine önemli katkılar sunacak

Macaristan’daki faaliyetlerinin 2013 yılında yapılan satın alımla başladığını, ülkedeki olumlu deneyimlerinin, Avrupa’da cam ambalaj üretim tesisi yatırımı planlarken, Macaristan’a öncelik verilmesinde büyük rol oynadığını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Kırman şöyle konuştu: “Uzun vadeli yatırımcı kimliğiyle tanınan Şişecam, paydaşlarını destekleyen bütünsel ve kapsayıcı kalkınma vizyonuyla, bölgenin gelişmesine çok önemli katkılar sunacaktır. Kaliteli ve katma değeri yüksek cam ambalaj ürünleriyle; birçok farklı sektöre girdi sağlayacaktır. Bulunduğumuz pazarlarda tüm ekosistemimiz için ekonomik değer yaratmak kadar önemsediğimiz bir diğer konu da, faaliyetlerimizi gerçekleştirirken, hammaddeden nihai ürüne kadarki süreçte, tüm değer zincirini kapsayan sürdürülebilirlik stratejisine uyumlu olmaktır. Macaristan’daki yeni yatırımımız da aynı yaklaşım ile planlanmakta ve hayata geçirilmektedir. Şişecam’ın geleceğe daha iyi bir dünya bırakmayı amaçlayan sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde ve Avrupa Birliği yeşil mutabakat protokolüne uygun olarak; karbon ve su ayak izinin azaltılmasını sağlayan teknolojiler kullanmayı planladığımız tesisimizde, ayrıca enerji alanında geri dönüşüm ve verimliliğin arttırılmasına ilişkin planlamalar da yapılmıştır.

Macaristan cam ambalaj tesisimiz 255 Milyon Euro yatırımla hayata geçecek

Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici ise temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Macaristan yatırımının, Şişecam’ın değer yaratan sürdürülebilir büyüme vizyonunun bir ürünü olduğunu, şirketin kalıcı yatırımlarla ekosistemini destekleyerek büyüdüğünü, riskleri doğru yöneterek ve iyi yatırım fırsatlarını değerlendirerek gelişmeye devam etiğini ifade etti. Görkem Elverici: “2023 yılında devreye girmesini, 2025 yılında tam kapasiteye ulaşmasını hedeflediğimiz cam ambalaj tesisi yatırımımız tamamlandığında, yıllık 330 bin tonluk üretim kapasitesine sahip olacak. 255 Milyon Euro yatırımla hayata geçecek olan tesisimiz kaliteli cam ambalaj ürünlerimizi Avrupa pazarı ile daha kolay buluşturmamıza imkân tanıyacak. Hem Macaristan’ın hem de geniş bir coğrafyada dış pazarın cam ambalaj taleplerine cevap verecek” dedi.

Şişecam’ın, bulunduğu coğrafyalarda yatırımcı kimliğiyle sunduğu ekonomik katkıların yanı sıra kalkınmaya ve istihdama yönelik katkılarıyla da tanınan önemli bir paydaş olduğunun altını çizen Görkem Elverici sözlerini şöyle sürdürdü: “330 çalışanın üzerinde direkt istihdam yaratacağımız cam ambalaj alanındaki yeni tesisimizin devreye girmesiyle birlikte Şişecam’ın Macaristan’daki toplam istihdamı 650’ye, alt yapımcı firmalarla birlikte istihdamı desteklenen kişi sayısı ise 1000’e yakın olacaktır. Operasyonlarımızın bölgede yaratacağı ticaret hacmi, cam ambalaj değer zinciri boyunca birçok sektörün gelişmesine de olanak sağlayacaktır. Sadece yaratacağı ekonomik değerle değil, çevre dostu ve teknik özellikleriyle de fark yaratacak, cam ambalaj ergitme teknolojisinin en ileri uygulamalarını barındıracak olan tesisimizde, gerek sistem dizaynı gerekse ekipman seçimlerinde Şişecam’ın akıllı fabrika vizyonuna uygun en güncel teknolojileri kullanacağız, doğalgazla birlikte elektrikli ergitme teknolojisinden de yararlanacağız. Şişecam’ın üstün inovasyon kabiliyeti ile ortaya koyduğu bu teknoloji, sürdürülebilirlik yaklaşımımız ile uyumlu faaliyetlerimize ve karbon ayak izi azaltım hedeflerimize de hizmet edecek” dedi.

 

 

Şişecam İtalyan Refrakter Üreticisi Refel’i Satın Alıyor

03.02.2022 – Dünyada, camın tüm alanlarında faaliyet gösteren tek küresel oyuncu olan Şişecam, cam alanında hayata geçireceği yeni fırın yatırımlarının ve soğuk tamirlerinin küresel ölçekte bozulan tedarik zincirinden etkilenmeden gerçekleşmesini sağlayacak stratejik bir yatırım kararı aldı. Şişecam, cam ergitme fırınlarının yapımında kullanılan, yatırımların planlanan termine uygun olarak devreye alınabilmesinde stratejik öneme sahip refrakter malzemesi alanında dünyanın önde gelen üreticilerinden İtalyan Refel firmasını satın alıyor. Böylece yeni yatırımlarını hayata geçirirken ihtiyaç duyacağı refrakter tedarik süreçlerinin yönetilmesi konusunda tedarik zincirinin kırılmasına bağlı riskleri bertaraf etmeyi hedefleyen Şişecam, Refel’in mevcut ve muhtemel müşterilerinin yüksek kaliteli AZS refrakter ihtiyaçlarını da yakından takip ederek rekabetçi pozisyonunu koruyacak ve müşterilerine global ölçekte hizmet vermeyi sürdürecek. Şişecam bu yatırımı ile hem Avrupa ve dünya cam piyasasındaki stratejik konumunun daha da güçlenmesini sağlayacak hem de gelişmekte ve büyümekte olan refrakter sektöründe önemli bir oyuncu haline gelecek. 

 

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman, Şişecam’ın Refrakter üretiminde dünyanın önde gelen şirketlerinden Refel S.p.A’yı satın alma kararı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Dünya, küresel salgının ortaya çıkmasının ardından hiçbir ülkeyi ya da sektörü dışında bırakmadığı büyük bir değişim sürecine girdi. Koşulların anlık olarak değişebildiği bu yeni dönemde özellikle tedarik zincirindeki kırılmalara bağlı koşullara adaptasyon kabiliyeti artık hepimizin sahip olması gereken en önemli yetkinlikler arasında. Böyle bir atmosferde büyüme yolculuğunu sürdürebilecek olanlar, hedeflerine doğru çıktıkları yolda her şarta uyum için gerekli hazırlığı yapabilmiş şirketler olacak. Bildiğiniz gibi, büyüme yolculuğunu faaliyet gösterdiği temel alanlarda dünyanın en büyük 3 oyuncusu arasında yer alma hedefi ile sürdüren Şişecam, güçlü hedeflerine ulaşmak için stratejik öneme sahip doğru yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu yatırımların planlanan zamana uygun olarak hayata geçebilmesi için kritik malzemelerin temininin garantisi, tedarik zincirinin bozulduğu bu dönemde artık daha da kilit rol oynuyor.” 

 

Cam fırın yatırımlarının planlara uygun gerçekleşebilmesi için en kritik konulardan birinin refrakter temini risklerini ortadan kaldırmak olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ahmet Kırman, “Refrakter üreticisi Refel’in satın alınması Şişecam’ın bu yatırımları gerçekleştirirken önüne çıkabilecek tedarik risklerinin bertaraf edilmesini sağlayacak. Şişecam’ın yatırımlarında sürdürülebilirlik yaklaşımı doğrultusunda gerçekleştireceğimiz bu satın alma ayrıca, Avrupa ve dünya cam sektöründeki stratejik konumumuza da güç katacak. Bununla birlikte, Şişecam’ın fırın tasarımlarına kadar uzanan güçlü Ar-Ge ve tasarım kabiliyeti, refrakter alanında da birçok inovatif ürün ve teknolojiyi cam sektörü ile buluşturmamızı sağlayacak. Şişecam, camın gelişimine bu alanda da ortak olarak, dikey entegrasyona yönelik bu son yatırımıyla kendi tedarik süreçlerini yönetirken, cam sektörü için sürdürülebilir değer yarattığı fayda alanını genişletme imkânı bulacak. Satın alma ile her geçen gün gelişmekte ve büyümekte olan bu sektörün en önemli oyuncularından birisi haline gelecek” dedi.

 

Dünyada, camın tüm alanlarında faaliyet gösteren tek küresel oyuncu olan Şişecam, 2022 Uluslararası Cam Yılı’na cam alanındaki yatırımlarının sürdürülebilirliğini sağlayacak, stratejik bir yatırım hamlesiyle giriyor. Şişecam, cam ergitme fırınlarının yapımında kullanılan, soğuk onarım ve yeni yatırımların planlanan zamana uygun olarak hayata geçebilmesinde stratejik öneme sahip refrakter malzemesi alanında dünyanın önde gelen üreticilerinden İtalyan Refel firmasını satın alıyor. Bu satın alma ile cam alanındaki yeni yatırımlarını hayata geçirirken refrakter tedarik süreçlerinin yönetilmesi konusunda tedarik zincirinin kırılmasına bağlı riskleri bertaraf etmeyi hedefleyen Şişecam, Refel’in mevcut ve muhtemel müşterilerinin yüksek kaliteli AZS refrakter ihtiyaçlarını da yakından takip ederek rekabetçi pozisyonunu koruyacak ve müşterilerine global ölçekte hizmet vermeyi sürdürecek. Refel satın alımı Şişecam’ın Avrupa ve dünya cam piyasasındaki stratejik konumunun daha da güçlenmesini sağlayacak. 

 

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman, Şişecam’ın refrakter üretiminde dünyanın önde gelen şirketlerinden Refel S.p.A’yı satın alma kararı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Dünya, küresel salgının ortaya çıkmasının ardından hiçbir ülkeyi ya da sektörü dışında bırakmadığı büyük bir değişim sürecine girdi. Koşulların anlık olarak değişebildiği bu yeni dönemde özellikle tedarik zincirindeki kırılmalara bağlı koşullara adaptasyon kabiliyeti artık hepimizin sahip olması gereken en önemli yetkinlikler arasında. Böyle bir atmosferde büyüme yolculuğunu sürdürebilecek olanlar, hedeflerine doğru çıktıkları yolda her şarta uyum için gerekli hazırlığı yapabilmiş şirketler olacak. Bildiğiniz gibi, büyüme yolculuğunu faaliyet gösterdiği temel alanlarda dünyanın en büyük 3 oyuncusu arasında yer alma hedefi ile sürdüren Şişecam, güçlü hedeflerine ulaşmak için stratejik öneme sahip doğru yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu yatırımların planlanan zamana uygun olarak hayata geçebilmesi için kritik malzemelerin temininin garantisi, tedarik zincirinin bozulduğu bu dönemde artık daha da kilit rol oynuyor.” 

 

Cam fırın yatırımlarının ve soğuk tamirlerinin planlanan terminlere uygun gerçekleşebilmesi için en kritik konulardan birinin refrakter temini olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ahmet Kırman, “Refrakter, cam fırın yatırımlarında, özellikle sektörde yatırımların yoğun olduğu dönemlerde, tedarik süreleri çok değişebilen, yatırımların tamamlanma sürelerini geciktirebilen stratejik öneme sahip bir malzeme. Bu malzemenin bulunamaması, cam ergitme fırınlarında yeni yatırım ve soğuk tamir sürelerini 2 kata kadar artırabiliyor. Refrakter üreticisi Refel’in satın alınması Şişecam’ın bu yatırımları gerçekleştirirken önüne çıkabilecek tedarik risklerinin bertaraf edilmesini sağlayıp yatırımlarımızın planlanan sürede hayata geçirilmesinin ve büyüme projeksiyonlarımızla uyumlu kapasitelere ulaşabilmemizin önündeki engelleri kaldıracak. Satın alma ayrıca karlılığımızı da olumlu etkileyecek. Şişecam’ın yatırımlarında sürdürülebilirlik sağlayacak olan bu satın alma, Avrupa ve dünya cam sektöründeki stratejik konumumuza da güç katacak. Şişecam satın alma ile her geçen gün gelişmekte ve büyümekte olan refrakter sektörünün önemli oyuncularından biri haline gelecek” dedi. 

 

Prof. Dr. Ahmet Kırman, Şişecam’ın fırın tasarımlarına kadar uzanan güçlü Ar-Ge ve tasarım kabiliyetinin refrakter alanında da birçok inovatif ürün ve teknolojiyi cam sektörü ile buluşturmasını sağlayacağını dile getirerek; “Şişecam, camın gelişimine bu alanda da ortak olarak, dikey entegrasyona yönelik bu son yatırımıyla kendi tedarik süreçlerini yönetirken, cam sektörü için sürdürülebilir değer yarattığı fayda alanını da genişletme imkânı bulacak” diye konuştu.

 

Düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncu olan Şişecam, otomotiv, maden, enerji ve geri dönüşüm iş kollarında da öncü rol üstlenmektedir. Dünyada cam ev eşyasında en büyük 2, cam ambalaj ve düzcamda ise en büyük 5 üretici arasında yer alan Şişecam, dünyanın en büyük 3 soda üreticisi arasında olmasının yanı sıra krom kimyasallarında da dünya lideri konumunda bulunuyor.  4 kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri gerçekleştiren Şişecam, ürünlerini 150 ülkede müşterileri ile buluşturuyor.

 

Farklı cam fırını türlerinde kullanılmak üzere çok çeşitli refrakter ürünlerini kendi markası altında üretiyor

 

Döküm refrakter malzemeleri üreticisi Refel, 1986 yılından bu yana Kuzey İtalya’da faaliyet gösteriyor. REFEL, 2017’den bu yana bağımsız bir endüstriyel holding ve özel yatırım şirketi olan LIVIA Group’un bir parçası konumunda bulunuyordu. Tamamen bilgisayar tarafından kontrol edilen otomatik üretim kabiliyetlerine sahip olan Refel, kendi markası altında farklı cam fırını türlerinde kullanılmak üzere çok çeşitli refrakter ürünlerinin üretimini ve satışını gerçekleştiriyor. Üretimde çevresel etkileri dikkate alan şirket, bu yönüyle de Şişecam’ın çevreyi en büyük öncelikleri arasına alan sürdürülebilirlik odaklı politikaları ile uyum gösteriyor. 

 

Refel aynı zamanda refrakter ürün geliştirme konusundaki AR-GE kabiliyeti ile de tanınıyor. Halihazırda üretim sonrası refrakter malzeme kontrolü, refrakter testleri, yüksek çözünürlük analizi için elektron mikroskop taraması ve cam bozulma analizi yapma imkânı tanıyan gelişmiş bir laboratuvarı bulunuyor. Yüksek kaliteli fused-cast (eritmeli dökülmüş) refrakter üretimi ile öne çıkan Refel, yılda 6 bin tondan fazla üretim yapıyor. Bu üretim kapasitesi ile Refel, Çinli üreticiler hariç cam üretim tesislerindeki fırınlarda kullanılan global AZS refrakter kapasitesinin yüzde 20’ye yakınını elinde bulunduruyor. 

 

Prof. Dr. Kırman, Refel’in Ar-Ge kabiliyetlerinin Şişecam’ın gelişmiş Ar-Ge kültürü ile uyumlu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Şişecam, Ar-Ge yetkinlik ve faaliyetlerini yüksek nitelikli işgücüyle hızla üretime aktarabilen bir kuruluş. Şişecam’ın inovasyon kültürü, gelişmiş üretim kapasitesi ve kurumsal Ar-Ge tecrübesi yarım asra yakın bir geçmişe sahip. 86 yıldır, sektöre inovatif çözümler ve uygulamalar getirerek hayata değer katıyoruz. Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi dünya cam sektörünün lider Ar-Ge merkezleri arasında bulunuyor. Sadece ürün tasarımı değil, fırın tasarımları da gerçekleştiren Şişecam’ın gelişmiş Ar-Ge kabiliyeti Refel’in bu alandaki gelişimine de katkı sunacaktır.” 

 

İtalya’nın en büyük Türk yatırımcıları arasında yer alan Şişecam’ın 16 yıllık yatırım geçmişine sahip olduğu ülkeye özel bir önem verdiğini aktaran Prof. Dr. Kırman, “İtalya, 60 milyonu aşkın nüfusu, 2 trilyon dolara ulaşan ekonomisi ve köklü sanayi geçmişiyle Şişecam için gerek yatırımları gerekse ticari faaliyetleri açısından stratejik öneme sahip. İtalya’daki üretim faaliyetlerini bugün 3 farklı alanda sürdüren Şişecam ülkede 400 bin tonun üzerinde düzcam, 4 milyon metrekare kaplamalı cam, 8 milyon metrekare lamine cam, 8 bin 800 ton krom bileşikleri üretimi gerçekleştiriyor. Şişecam, geniş küresel ayak izi ile faaliyet gösterdiği ülkelerde Türkiye’nin teknoloji geliştirme ve üretim kabiliyetlerinin güçlü bir temsilcisi olmaya gururla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

2021’de Türkiye’ye 6.5 milyar TL’lik yeni yatırım açıkladı

 

1935 yılında Türk cam sanayiinin temellerini atmak üzere kurulan Şişecam, Türkiye’de de değer katan yatırımlarıyla büyüyor. 2021 yılında Türkiye’nin ve lokomotif sektörlerinin büyümesine katkı sunacak güçlü yatırım hamleleri yapan kuruluş, geçtiğimiz yıl mimari camlar ve otocama yönelik 5.2 milyar TL (344 milyon Euro) yatırımla 2 yeni float hattı için düğmeye basacağı müjdesi vermiş, Eskişehir’de cam ambalaj alanında yeni bir tesis yatırımı yapacağını da duyurmuştu. Şişecam’ın 2021 yılında Türkiye’ye yönelik açıkladığı yeni yatırım planlarının toplam tutarı 6.5 milyar TL’yi (428 milyon Euro) aştı. 

 

Küresel salgının tüm dünyada yarattığı belirsizlik ortamında da Türkiye’nin cam talebini karşılama ve ekonomisi için değer yaratma önceliğini sürdüren Şişecam, var olan tesislerini en son teknolojilere göre güncelleme yatırımlarına aralıksız devam ederken, tüm paydaşlarına değer katacak yeni yatırım planlarını da peş peşe açıklamıştı. Tedarik zincirinin küresel ölçekte bozulduğu mevcut ortamda iç pazarda oluşan talebi önceliklendiren Şişecam, tesislerinin gelişen teknoloji ile uyumlandırılması ve soğuk tamir süreçleri için de yıllık ortalama 1 milyar TL yatırım yapıyor.

 

Şişecam’ın V-Block Teknolojili Ürünlerinin Paşabahçe’de Satışı Başladı

Şişecam’ın geliştirdiği, cam yüzeylerdeki virüs ve bakterileri etkisiz hale getiren özel kaplama teknolojisi V-Block, cam ev eşyasının lider markası Paşabahçe ile hayat buluyor. Maksimum hijyen ve koruma sağlayan V-Block Teknolojisi’ne sahip cam ev eşyası ürünleri, koronavirüs dâhil birçok farklı virüs ve bakteriye karşı etkili özel formül ve uygulama tekniği sayesinde sevdiklerini virüs ve bakterilere karşı korumak isteyenlere ultra hijyen sağlıyor. 

05.02.2021 – Paşabahçe, yaşama değer katan ürünleriyle tüketicilerin hayatında fark yaratmaya devam ediyor. Camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncu olan Şişecam’ın geliştirdiği, cam yüzeylerdeki virüs ve bakterilere karşı etkili %100 yerli V-Block Teknolojisi, Şişecam’ın cam ev eşyası alanındaki lider markası Paşabahçe ürünleriyle hayat buluyor.

Paşabahçe’nin V-Block ürün serisi meşrubat, su, çay badakları; çay tabağı, kulplu bardaklar, kaseler gibi bir çok farklı üründen oluşuyor. Camın doğallığını ve saflığını yenilikçi bir hijyen teknolojisiyle buluşturan V-Block ürün serisi, sağlığa öncelik verirken tasarımlarıyla da göze hitap ediyor. Maksimum hijyen ve koruma sağlayan ürünler, ailelerini virüs ve bakterilerden korumak isteyen tüketicilere büyük rahatlık sunuyor.

Pandemi döneminde evde, otelde, restoranda, hayata karıştığınız her yerde cam ev eşyası ürünleri aracılığıyla bulaş kaygılarına son verecek olan V- Block Teknolojisi’ne sahip cam ev eşyası ürünlerinin küresel salgına karşı sürdürülen mücadeleye de önemli ölçüde katkı sağlaması hedefleniyor. Paşabahçe’nin V-Block Teknolojisi’ne sahip ultra hijyen sağlayan ürünleri, dünyanın ilk antimikrobiyal kaplamalı cam ev eşyası ürün grubu olma özelliğine sahip.

V-Block Teknolojisi ile üretilen cam ev eşyası ürünleri Türkiye’de perakende satış noktaları, otel, restoran ve kafelerde yerlerini alacak. Paşabahçe’nin Iconic, Allegra, Aiada, Casablanca ve Timeless gibi çok sevilen ürün serilerine uygulanan V- Block Teknolojisi sayesinde mutfaklarda endişe azalacak. Şubat ayında Türkiye’de müşterilerle buluşacak olan V- Block ürünlerinin yurtdışı satışlarına da başlanıyor.

Şişecam Bilim Teknoloji ve Tasarım Merkezi’nde geliştirilen V-Block Teknolojisi, özel formülü ve uygulama tekniği sayesinde, 7/24 hijyen sağlıyor. Üretim esnasında uygulanan bu özel formül kullanım ömrü boyunca sürekli aktif kalarak ev kullanımının yanı sıra oteller, restoranlar, kafeler, hastaneler, yemekhaneler gibi bulaş riski fazla olan ortamlar için de ideal olmasıyla dikkat çekiyor. Güvenle kullanılabilecek, 7/24 hijyen sağlayan Paşabahçe V-Block ürün serisi, işletmelerin ve evlerin vazgeçilmezi olacak.

Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi ile kaplanmış cam ev eşyası ürünlerinin yüzeyleri, test edilen virüs ve bakteriler üzerinde yüzde 90- 99,5 arasında değişen oranlarda, Covid-19 (SARS-COV2) virüsü üzerinde ise yüzde 94,1 oranında etkili. Akredite laboratuvarlar tarafından test edilen ve etkinliği T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan V- Block Teknolojisi ile üretilen Paşabahçe ürünleri, ev ve ev dışı bardak kullanımlarında hijyen sorununu çözüyor. Bulaşık makinesinde yıkamaya uygun olduğu gibi çizilmelere karşı da son derece dayanıklı olan özel kaplamaya sahip Paşabahçe V-Block ürünleri, ultra hijyen ihtiyacı olan tüm tüketiciler ve işletmelerin pandemi dönemindeki kaygılarını ortadan kaldırmaya yönelik çözüm sunuyor. 

Paşabahçe, İlk Franchise Mağazasını Doha’da Açtı

Türkiye’nin lider markası Paşabahçe Mağazaları, ilk franchise mağazası yatırımı için Körfez ülkesi Katar’ın başkenti Doha’yı seçti. Paşabahçe Mağazaları Katar pazarına, perakendecilik alanında önemli deneyime sahip olan Abu Issa Holding ile yaptığı anlaşma sonucunda franchise modeliyle adım attı.  

01.05.2019 – Türkiye’nin lider markası Paşabahçe Mağazaları, ilk franchise mağaza yatırımı için Katar’ın başkenti Doha’yı seçti. Paşabahçe Mağazaları Doha mağazası için Samsonite ve Zenith gibi dünyaca ünlü ve lüks markalarla çalışan Katar merkezli Abu Issa Holding ile işbirliği yaptı.  

Yurt dışında ilk mağazasını 2015 yılında Milano’da açan Paşabahçe Mağazaları keyifli alışveriş deneyimini ve mağazalarındaki şık ve kullanışlı ürünleri Katarlı tüketicilerle buluşturuyor. Katar’ın en büyük eğlence, moda ve yemek merkezi olan Festival City AVM’de bulunan Paşabahçe Mağazası, “Yaşam” ve “Butik” konseptlerini içinde barındıran 144 metrekarelik bir alanda yer alıyor. Mağazada ağırlıklı olarak butik koleksiyon ürünlerinin yer aldığı 1000’e yakın ürün çeşidi bulunuyor.

Paşabahçe Mağazaları’nın Katar pazarındaki iş ortağı Abu Issa Holding, perakendecilik alanında Türkiye dahil Katar, Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde 200’ü aşkın mağazayla faaliyet gösteriyor.

Paşabahçe Mağazaları Hakkında

Cam sektörünün küresel oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu şirketlerinden Paşabahçe Mağazaları A.Ş. özgün, modern, yenilikçi ve müşteri odaklı yapısıyla sofra ve mutfak eşyaları zincir mağazacılığı alanında Türkiye’de lider konumdadır. ‘Yaşam’ ve ‘Butik’ konseptleriyle cam, seramik, porselen, ahşap, çelik sofra ve mutfak eşyalarının yanı sıra dekoratif koleksiyon ürünlerini de müşterilerinin beğenisine sunan Paşabahçe Mağazaları, bugün Türkiye ve yurt dışında toplam 53 mağaza ile hizmet vermektedir.

 

Nestlé Grubu’nun Global Bardak Tedarikçisi Paşabahçe Oldu

Paşabahçe’nin Türkiye’de ürettiği bardaklar, tüm dünyada Nescafé GOLD keyfine eşlik edecek

15 Nisan 2019 – Paşabahçe, Nescafé’nin geçen yıl yeni teknolojisi ile güncellediği daha aromatik ve yumuşak içimli Nescafé Gold ürünlerinin özel cam bardaklarının global tedarikçilerinden biri oldu. 2019 Ocak itibariyle başlayan işbirliği kapsamında Paşabahçe, ilk etapta aralarında Çin, Sırbistan, Romanya, Fas ve İtalya’nın da bulunduğu toplam 25 ülke için yıllık yaklaşık 3 milyon bardak üretimi gerçekleştirecek.

Nestlé Türkiye ve Paşabahçe Cam Sanayi A.Ş. arasında gerçekleştirilen işbirliği ile Paşabahçe, Nestlé’nin tanımlı global tedarikçilerinden biri oldu. Nescafé Gold için kullanılan özel cam bardakların tüm dünyadaki üreticilerinden biri olan ve 140 ülkede ürünlerini tüketicilerle buluşturan Paşabahçe, bu işbirliği kapsamda, aralarında Türkiye’nin yanı sıra Çin, Sırbistan, Romanya, Fas ve İtalya’nın bulunduğu toplam 25 ülke için yıllık yaklaşık 3 milyon bardak üretecek.

Nestlé Türkiye İçecekler Grubu Genel Müdürü Pınar Öney Bilsel, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Nestlé olarak 110 yılı aşkın süredir bulunduğumuz Türkiye pazarında 20’yi aşkın ülkeye ihracat yapıyor, 3.800 kişiye doğrudan istihdam sağlıyoruz. Oluşturduğumuz ekosistemle Türkiye ekonomisine kendi faaliyetlerimizin ötesinde de destek sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Örneğin yerli hammadde kullanımına öncelik veriyor, burada yüzde 92’lik bir orana sahip bulunuyoruz. Türkiye’nin öncü ve en prestijli sanayi kuruluşlarından biri olarak gördüğümüz Paşabahçe ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğini de çok değerli buluyoruz. 2018 yılında Türkiye için 250 bin adetlik bir alım gerçekleştirdikten sonra bu yıl için alım miktarımızı ikiye katladık. Aynı zamanda Paşabahçe’yi Nestlé’nin global tedarikçisi haline getirerek, tüm dünyanın Nescafé Gold keyfine Türkiye’de üretilen cam bardakların eşlik etmesine ön ayak olduk” diye konuştu.

Paşabahçe Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Ertan Kurt ise, “Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise üçüncü büyük üreticisi olarak 140 ülkede ürünlerimizi tüketicilerle buluşturuyoruz. 80 yılı aşkın geçmişimiz ve 10 binin üzerinde ürün çeşidimizle dünyanın her köşesindeki tüketiciye hitap ediyoruz. Hiç durmadan tasarlıyor, 4 ülkede bulunan üretim tesislerimizde bu tasarımları hayata geçiriyoruz. Gerek Türkiye’de gerekse dünyada milyonlarca tüketicinin tercihi olan Nestle ile imza attığımız bu işbirliğinden büyük mutluluk duyuyoruz. Aslında geçtiğimiz yıl tohumlarını attığımız işbirliğini, bugün çok daha ileriye taşımanın, Nestle’nin global tedarikçisi olarak Nescafé Gold için üretim yapacak olmanın heyecanı içindeyiz” dedi.

NESCAFÉ Hakkında

NESCAFE’nin hikayesi, 1930 yılında Brezilya Hükümeti’nin Nestlé’ye başvurması ile başladı. Nestlé’nin mucitlerinden Max Morgenthaler, ekibiyle, kahvenin doğallığını koruyarak sadece su eklenmesiyle kaliteli bir fincan kahve yapabilmenin yolunu aradı. İsviçre laboratuarlarında tam 8 yıl süren uzun araştırmalar sonunda cevabı buldular. Bu yeni ürüne “Nestlé” ve “Café” kelimelerinin birleşmesinden oluşan “Nescafé” ismi verildi. İlk defa 1938’de İsviçre’de satışa sunulan Nescafé, bugün dünyada 150’den fazla ülkede satılıyor ve her saniyede 5500 fincandan fazla Nescafé içiliyor. Sürekli gelişen yenilikçi teknoloji ile özenle seçilmiş kahve çekirdeklerinden üretilen Nescafé, Türkiye’de ve dünyada milyonlarca tüketicinin ilk tercihi. Türkiye’de çözünebilir kahve pazarının lider markası olan Nescafé; Nescafé Gold, Nescafé 3ü1 Arada, Nescafe Xpress, Nescafé Classic ve daha pek çok ürünü ve Nescafé Dolce Gusto gibi yenilikçi kahve makine sistemlerinin yanı sıra ev dışı tüketime özel Nescafé Milano ve Nescafé Alegria profesyonel çözümleri ile milyonlarca tüketiciye eşsiz bir kahve deneyimi sunuyor.

Paşabahçe Hakkında

Cam sektörünün küresel oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu şirketlerinden Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., cam ev eşyası alanında Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise üçüncü büyük üreticisidir. İhtisaslaşmış mağazacılıkta özgün yapısıyla Türkiye’de lider olan ‘Paşabahçe Mağazaları’nı da bünyesinde barındıran Paşabahçe Cam, 80 yıllı aşkın geçmişiyle Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer almaktadır.

Otomatik ve el imalatı olarak 10 binin üzerindeki ürün çeşidiyle çok geniş bir müşteri kitlesine hitap eden ve ürünlerini 140 ülkeye ihraç eden Paşabahçe Cam San. ve Tic. A.Ş., üretim faaliyetlerini Türkiye’de Kırklareli, Eskişehir ve Denizli fabrikalarında, yurt dışında ise Bulgaristan, Rusya Federasyonu ve Mısır’daki tesislerinde gerçekleştirmektedir.