Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Parsan 50. Yı...

Parsan 50. Yılında Hannover Fuarında

Ticari araçlar alanında dünyanın en önemli uluslararası fuarlardan birisi olan IAA Hannover Fuarı, kapılarını 67’nci kez dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere açtı. Metal şekillendirme sanayiinde bu sene 50. yılını kutlayan PARSAN, bir Türk firması olarak fuara katılırken, fuarda birçok yabancı firmanın da tedarikçisi olarak oldukça öne çıkıyor.

GÜRİŞ Sanayi Grubu’na ait, Türkiye’nin en büyük dövme tesisi olan PARSAN, Dilovası’nda kurduğu yeni fabrikası ile ülkemize tüm dünyada eşi bulunmayan tam otomatik dövme hatları kazandırdı. GÜRİŞ, geçtiğimiz aylarda sanayi devi DÖKTAŞ’ı satın alarak dünyada pik, sfero ve aluminyum dökümü, PARSAN ve OMTAŞ ile çelik ve alüminyum dövmeyi, ASİL ÇELİK ile kaliteli çelik üretimini bünyesinde barındıran sayılı kuruluşlardan biri konumuna geldi.

PARSAN’ın içinde bulunduğu GÜRİŞ Sanayi Grubu, İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Manisa’da konumlandırılmış yedi fabrikası ile hizmet vermektedir. PARSAN, GÜRİŞ Sanayi Grubu Şirketleri tarafından 1971 yılında devralındı. Sanayi grubu yarım asırdır metal şekillendirme konusunda çalışmaktadır ve bu konuyla ilgili yatırımlar yaparak büyümektedir. 50 yıl önce dövme alanında faaliyete başlayan PARSAN, önce OMTAŞ’ı alarak ve ardından Dilovası’nda kurduğu yeni tesisi ile Türkiye’nin açık ara en büyük dövme firması haline gelmiştir. Avrupa’da aks mili üretiminde birinci sırada yer alan PARSAN, Dilovası Tesisi’nde son dövme teknolojilerine yaptığı yatırımlar ile yeni ürünlerde de dünya liderliğine aday oldu.

2000 yılından bu yana Sanayi Grubu bünyesinde yer alan ASİL ÇELİK ile kendi hammaddesini ürettirebilen PARSAN, dünyada çelikten bitmiş ürüne kadar olan katma değer zincirini müşterilerine sunabilen sayılı kuruluşlardan biridir. Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise beşinci büyük döküm kuruluşu olan DÖKTAŞ’ı iki ay önce bünyesine katan GÜRİŞ, metal şekillendirme alanındaki büyümesini hızlandırdı.

ÇELİK DIŞI MALZEMELER DE ÜRETİLİYOR

İnsana yaptığı yatırım en değerli yatırım düşüncesi ile hareket eden PARSAN’ın vermiş olduğu hizmetleri arasında ürünün tasarım ve dizaynı, şekillendirme, işleme, montaj, lojistik yönetimi ve yerinde mühendislik hizmetleri ile müşterinin montaj hattına teslimat yapılıyor. Avrupa Bölgesi’nde beş farklı lokasyonda konsinye ambar hizmetleri sunuyor.

Sadece otomotiv sektörü alanında değil iş makineleri, tarım, deniz ve havacılık gibi sektörlerde de montaja hazır parçalar da üreten PARSAN, çelik dışındaki diğer malzemeleri de dövebiliyor. Inconel ve titanyum gibi havacılığın temel malzemelerini üretebilen bir tesis olarak Alüminyum parçaları da hem dövme hem de döküm teknikleri uyguluyor. Böylece otomotiv sanayiinde ağırlık tasarrufu amaçlı alüminyum parçalardaki hızla artan taleplere karşılık verebiliyor.