Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Otokar Yeni E...

Otokar Yeni Elektrikli Otobüs Ailesini Tanıtacak

Otokar Busworld Turkey 2022’de Yeni Elektrikli Otobüs Ailesini Tanıtacak

25.05.2022 – Türkiye otobüs pazarının 13 yıldır lideri olan Otokar, Busworld Turkey 2022’de 6 metreden 19 metreye kadar uzanan elektrikli otobüs ailesini ilk kez sergileyecek. Fuarda Otokar’ın merakla beklenen 6 metrelik otobüsü de görülecek.

Türkiye’nin öncü ve lider otobüs markası Otokar, İstanbul’da 26-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında 10’uncu kez düzenlenecek olan Busworld Turkey 2022’de 6 metreden 19 metreye uzanan farklı uzunluklardaki elektrikli otobüs ailesini ilk kez sergileyecek. 6 metrelik otobüs ailesi CENTRO ve 19 metrelik körüklü otobüsü e-KENT, fuarın en çok konuşulan araçları olacak. Türkiye’nin en çok satılan otobüs markası olmasının yanı sıra İspanya, Almanya, Fransa ve Belçika gibi dünyanın 50’yi aşkın ülkesinde de on binlerce otobüsü ile milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkânı sunan şirket, bu yılki fuarda toplam 5 farklı aracını ziyaretçilerle buluşturacak.

“ELEKTRİKLİ OTOBÜS AİLEMİZLE İHRACATTA VİTES YÜKSELTECEĞİZ”

Türkiye’nin ilk hibrit otobüsü, ilk elektrikli otobüsü, akıllı otobüsü gibi öncü araçlara imza atan Otokar’ın iddiasını elektrikli otobüs alanında da devam ettirdiğini belirten Otokar Ticari Araçlar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman, “Sektörde 60 yıla yaklaşan tecrübemizle şehir içi, turizm, servis ve personel taşımacılığı için geliştirdiğimiz on binlerce aracımız dünyanın dört bir yanında 50’den fazla ülkede hizmet veriyor. Alternatif yakıtlı araçlar alanında birçok ilke imza atıp, öncü çalışmaları hayata geçirdik. Şimdi ise 19 metre ve 6 metre uzunluğunda iki yeni araçla genişleyen elektrikli otobüs ailemizle yeni bir başarı hikayesi yazmak için yola çıkıyoruz” dedi.

Kerem Erman sözlerine şöyle devam etti; “Sektörün en geniş otobüs ürün gamına sahip olan Otokar, kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda sunduğu özel çözümlerle 13 yıldır aralıksız pazar liderliğini koruyor. 12 metrelik şehir içi elektrikli otobüsümüzü takiben körüklü e-KENT ve 6 metre sınıfındaki e-CENTRO otobüslerimiz özellikle hedef pazarımız olan Avrupa için geliştirildi. Çok yakında Avrupa caddelerinde Otokar’ın elektrikli otobüsleri de hizmet vermeye başlayacak.” Avrupa’da sıfır emisyon bölgelerinin giderek arttığını belirten Erman “Belediyeler ve otobüs operatörleri daha temiz bir çevre ve sessiz bir trafik için özellikle şehir içinde elektrikli otobüsleri tercih etmeye başladılar. Kullanıcılarımız ürünlerin sıfır emisyona sahip sessiz araçlar olmasının yanı sıra taşıma gücü yüksek ve toplam sahip olma maliyetinin düşük olmasına önem veriyor. Otokar’ın elektrikli otobüs ailesini geliştirirken bu ihtiyaçları ve beklentileri göz önünde bulundurduk. Farklı güzergahlar için farklı kapasiteli araçlar sunarak operatörler için sahip olma ve işletme maliyetlerinin düşük olmasını hedefledik. Toplu taşımacılık tecrübesi, alternatif yakıtlar konusundaki bilgi birikimimiz ve mühendislik kabiliyetimizle geleceğin beklentilerine odaklanan ideal bir ürün ailesi oluşturduk.”

Elektrikli Küçük Otobüs e-CENTRO

Otokar’ın yeni ürün ailesi CENTRO’nun elektrikli modeli e-CENTRO, kompakt boyutlarıyla tarihi alanlar, dar sokaklı turistik şehirler ve sıfır emisyon bölgeleri için çevreci ve ekonomik çözüm olarak ön plana çıkıyor. Otobüs 6 ve 6,6 metrelik olmak üzere iki farklı uzunlukla pazara sunuluyor. 6,6 metre uzunluğundaki e-CENTRO’nun 200 kW maksimum güç ve 1200 Nm maksimum torka sahip elektrikli motoru, en dik rampalarda bile performansından ödün vermiyor. Hafifliği ile dikkat çeken otobüs, düşük işletme maliyetleriyle toplu taşıma operatörlerinin toplam sahip olma maliyetini düşürüyor. Tabana yerleştirilmiş bataryalar sayesinde geniş ve ferah bir iç hacme kavuşan araç 32 yolcu taşıyor. Otobüsün 110 kW Li-ion NMC bataryaları 1,5 saat gibi hızlı bir sürede şarj oluyor, tek şarjla 200 km menzil sunuyor. Ayrıca rejeneratif frenleme özelliği sayesinde şehir trafiğinde yapılan frenleme ve yavaşlamalardan yüzde 25 oranında enerji geri kazanımı sağlanıyor. Alçak tabanlı e-CENTRO engelli yolcu ve bebek arabalı yolcular dahil herkes için konforlu bir taşımacılık sunuyor.

Şehirlerin teknolojik ihtiyaçlarına kompakt bir tasarımla cevap veren Otokar, e-CENTRO’da hatlı taşımacılık alanında “Efsane” kabul edilen minibüslerin 1970’li yıllarına ait tasarımına da gönderme yapıyor.

e-KENT Elektrikli Körüklü Otobüs

Otokar, çevre dostu sıfır emisyonlu, yüzde 100 elektrikli otobüs ailesi e-KENT’in yolcu yoğunluğu yüksek büyükşehirler için geliştirdiği 19 metre körüklü versiyonunu ilk kez Busworld 2022’de sergiliyor. Otokar’ın 12 metrelik elektrikli e-KENT otobüsü geçtiğimiz aylarda İtalya, İspanya, Almanya, Romanya gibi pek çok farklı Avrupa ülkesinde farklı otobüs şirketleri ve belediyeler tarafından denenmiş ve büyük beğeni kazanmıştı. Otokar, körüklü otobüsünü özellikle yolcu sayısının yüksek olduğu metropoller için geliştirdi. Körüklü e-KENT uzunluğuna rağmen yüksek manevra kabiliyeti sunan körüklü yapısı ile dikkat çekiyor. Yüksek yolcu kapasitesi, geniş iç hacim sunarken dört adet geniş ve metro tipi elektrikli kayar kapılar yolcuların araç içerisine hızlı iniş-binişlerine imkan sağlıyor. Aracın yüzde 100 elektrikli klimasıyla yolcular her mevsim konforlu seyahat ediyor.

Otokar, şehirlerin değişen ihtiyaçlarına en uygun çözümü sunmak üzere körüklü e-KENT’te 350, 490, 560 kWh gibi farklı batarya kapasite seçenekleri sunuyor. Otobüsün Li-ion NMC bataryaları, hızlı ve yavaş şarj özellikleriyle taşımacılığa çeviklik katıyor. Körüklü e-KENT farklı şarj opsiyonları sayesinde ister garajda ister pantograf tipi şarj özelliğiyle de yol güzergahında hızla şarj edilebiliyor.

Geleceğin şehirlerine verimli ve akıllı çözümler sunan e-KENT’in modern ve dijital göstergesinden otobüsün anlık enerji tüketimi dahil birçok veri kolayca takip edilebiliyor.

Otokar, Kamyon Ailesini Genişletiyor

22.04.2022 – Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, kamyon ailesini genişletiyor. 2013 yılında ticaretin yükünü hafifletmek için satışa sunduğu Atlas ile hafif kamyon segmentine yeni bir soluk getiren Otokar, sektördeki iddiasını ailenin 12 tonluk yeni üyesi Atlas 3D ile arttırıyor.

Türkiye’nin öncü otomotiv üreticisi Otokar, kamyon pazarındaki iddiasını farklı bir boyuta taşıyor. Her hizmete uyarlanabilir esnek yapısıyla 10 yıla yakın sürede farklı iş kollarındaki işletmelerin kamyon alımında öncelikli tercihi olan Otokar, Atlas 3D adını verdiği yeni kamyonunu satışa sundu. Otokar, 8,5 tonun ardından Atlas 3D ile 12 tonluk segmentte de yerini aldı.

“ATLAS 3D SEKTÖRE YENİ BİR SOLUK GETİRECEK”

Adını, mitolojide gök kubbeyi omuzlarında taşıyan güçlü kahraman Atlas’tan alan Otokar kamyon ailesinin yeni üyesi Atlas 3D’nin, üstün özellikleriyle ticaretin güçlü kahramanı olmaya devam edeceğini belirten Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül; “Ticari araçlar alanındaki deneyimimizi yaklaşık 10 yıl önce Atlas ile hafif kamyon segmentine de taşıdık. Atlas, bugüne kadar farklı iş kollarındaki işletmelerin ve kamu kuruluşlarının büyük beğenisini kazandı. Pazarda oluşan beklenti ve ihtiyacı karşılayabilmek için Atlas ailesinin yeni üyesini, 12 tonluk ve 3 akslı bir versiyon olarak hazırladık. Yeni Atlas 3D 12 tonluk azami yük ağırlığı, uygun yatırım maliyeti, ekonomik yakıt tüketimi, düşük yedek parça ve bakım giderleri ile hafif kamyon segmentine yeni bir soluk getirecek” dedi.

“KAMYONDAKİ GÜÇLÜ ÇIKIŞIMIZI YENİ ATLAS İLE SÜRDÜRECEĞİZ”

Atlas 3D ile Otokar’ın kamyon alanındaki çıkışını arttırarak devam ettirmeyi hedeflediklerini belirten Akgül; “Yeni aracımız Atlas 3D ile kamyon ailemiz büyüyor. Atlas, zor koşullara dayanıklı olmasının yanında, yüksek güç ve performans özellikleriyle bugüne kadar pek çok kurum ve firmanın öncelikli tercihi oldu. Mevcut başarımızı, yeni kamyonumuzla farklı bir tonaja da taşımak istiyoruz. Yeni Atlas’ın, güç ve konforun yanında kullanıcısına sunduğu daha yüksek taşıma kapasitesi ile pazarda büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. Atlas 3D, özellikle lojistik ve nakliye sektörünün gözde aracı olmaya aday. Geçen yıl yüzde 50 büyüyen hafif kamyon segmentindeki satışlarımızı yüzde 64 artırmıştık. 2022 yılının ilk çeyreğinde de kamyon satışlarımızı önceki yılın aynı dönemine kıyasla 2 katına çıkardık. Yeni Atlas 3D ile kamyondaki güçlü çıkışımızı aynı ivmeyle devam ettirmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

3 YIL SINIRSIZ KİLOMETRE GARANTİ

Otokar Atlas 3D ile kamyon sektöründe hem yeni bir alana giriyor hem de Atlas ailesini tercih edecek olan tüm kullanıcıları için yeni bir dönemin kapısını aralıyor. Otokar, Atlas kamyon ürün gamında yer alan 8,5 tonluk ve 12 tonluk kamyonları için 3 yıl boyunca sınırsız kilometre garanti sunacak.

HER DAİM KULLANICISINA KAZANDIRIYOR

Yüksek taşıma kapasitesine sahip 12 tonluk Atlas 3D; yüksek torklu güçlü motorunun yanında dar sokaklara kolaylıkla girmeyi sağlayan uygun boyutları ile yüksek tonajlı yüklerin hızla ve kolaylıkla taşınmasını sağlıyor. Atlas 3D güçlü, uzun ömürlü ve ekonomik motorunun yanı sıra tam havalı fren sistemi, sağlam şasisi, üstün güvenlik özellikleri, yüksek istiap haddi ile ön plana çıkıyor. Atlas 3D, üstün özellikleriyle performans, konfor ve güvenliği en üst seviyede sunuyor. Atlas 3D, düşük yakıt ve bakım giderleri, uygun yedek parça maliyeti ile kullanıcısının ekonomisine her daim katkı sağlıyor.

KONFOR VE GÜVENLİĞİ ÜST SEVİYEYE TAŞIYOR

Atlas 3D, sahip olduğu teknolojilerle konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor. Direksiyonu üzerindeki kısa yol tuşlarıyla araç kontrolünü kolaylaştıran ve güvenli bir sürüş sağlayan Otokar kamyon ailesinin yeni üyesi, standart olarak sunulan hız sabitleyici (Cruise control), 6 ileri vites sistemi, ferah ve modern iç kabin ile kullanıcısına işini yaparken üst düzey rahatlık vadediyor. 3,2 inç büyüklüğündeki dijital göstergesi aracılığıyla araç ile ilgili ayar, seyir ve uyarı bilgilerini kullanıcısına anlık olarak aktaran Atlas 3D, geniş iç hacmi ve büyük camları ile ferah bir ortam yaratıyor. Yüksekliği ayarlanabilen kafalıklara sahip şık ve ergonomik koltuklar, sürüş tercihine göre ayarlanabilir sürücü koltuğu, uzun süreli kullanımlarda dahi ergonomi ve konforu bir arada vadediyor. Isıtmalı ve elektrikli kumandalı dış aynalarıyla daha güvenli ve konforlu bir sürüş imkânı sağlayan araç, karanlıkta otomatik yanan far sistemi ve sinyalle devreye giren yardımcı aydınlatmasıyla her koşulda güvenle seyahat sunuyor.

HER HİZMETE UYARLANABİLİYOR

Ön iz genişliği ile daha yüksek yol tutuşu ve daha güvenli bir sürüş imkanı sağlayan Atlas 3D, gelişmiş aydınlatma sistemi, güçlendirilmiş yan kapılarının yanı sıra park sensörü gibi özelliklerle ön plana çıkıyor. Atlas 3D, tam havalı fren sistemi, EBS, egzoz freni, LDWS, AEBS, ESC ve ACC özellikleri de yer alıyor. Her hizmete uyarlanabilir esnek yapısıyla sektörde öncelikli tercih olan Otokar Atlas ailesinin yeni üyesi Atlas 3D, lojistik, nakliye ve kargo sektörlerinin kullanımına uygunluğu ile dikkat çekiyor.

Otokar’ın Elektrikli Otobüsü Kent Electra’nın Avrupa Tanıtımları Devam Ediyor

20.10.2021 – Türkiye’nin lider otobüs üreticisi Otokar, 12 metrelik elektrikli şehir içi otobüsü Kent Electra’nın Avrupa tanıtımlarını sürdürüyor. Daha temiz bir çevre, daha sessiz bir trafik ve yüksek verimlilik vaadiyle üretilen Kent Electra’nın, Münih IAA Mobility 2021’den sonraki durakları İspanya ve Romanya oldu. Kullanım profiline bağlı olarak tam şarjla 300 kilometre üzerinde menzil sunabilen 12 metrelik tam elektrikli Kent Electra, son olarak İspanya’daki özel ve kamu toplu taşıma şirketleri tarafından test edildi, ardından ise Romanya’da Gala Tranzit etkinliğinde tanıtıldı. 

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, ileri teknolojiye sahip modern otobüslerini Avrupa’nın dört bir yanında tanıtmaya devam ediyor. Müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun olarak tasarlayıp ürettiği araçlarıyla büyük beğeni toplayan Otokar, yolcu taşımacılığında yeni bir dönemin kapısını aralayacak 12 metrelik elektrikli otobüsü Kent Electra’nın Avrupa tanıtım çalışmalarına devam ediyor.

Kısa süre önce Münih’teki IAA Mobility 2021’de, 6 günde 2 bini aşkın kişiyi taşıyan Kent Electra’nın Avrupa tanıtım turu kapsamında sonraki durakları İspanya ve Romanya oldu. Şehirlerin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefleyen araç, İspanya’daki özel ve kamu toplu taşıma şirketleri tarafından test edildi, ardından ise Romanya’da Gala Tranzit etkinliğinde katılımcıların beğenisine sunuldu. Otokar Ar-Ge mühendislerinin küresel ölçekteki deneyimleriyle geliştirilen Kent Electra; geniş iç hacmi ve yolcular için sunduğu üst düzey konfor ile yetkililerin beğenisini kazandı.

Alternatif yakıtlı araçlar, akıllı şehirler ve güvenli ulaşım sistemleri gibi alanlarda birçok yeniliğe imza atan Otokar’ın elektrikli otobüsü Kent Electra, sergilendiği tüm etkinliklerde dikkatleri üzerinde topluyor.  Sektörün en iddialı araçları arasında yer alan Kent Electra’nın, Münih’te başlayan tanıtım faaliyetlerine İspanya ve Romanya’nın ardından önümüzdeki günlerde İtalya ve Fransa’da devam edilecek.

Daha temiz bir çevre, daha sessiz trafik, daha düşük işletme maliyetleri ve daha yüksek verimlilik sağlamak hedefiyle tasarlanan Kent Electra; tasarımının yanı sıra konforu, sahip olduğu teknolojiler ve güvenlik alanındaki yenilikçi çözümleriyle ön plana çıkıyor. Kent Electra, tam şarjla topografya ve kullanım profiline bağlı olarak 300 kilometre üzerinde menzil sunabiliyor. Araç, geniş iç hacmi ile yolcuları için daha iyi görüş ve konfor sunuyor.

 

Otokar’dan Ukrayna’ya Doğalgazlı Otobüs Teslimatı

27.09.2021 – Türkiye’nin lider otobüs markası Otokar ihracatta hız kesmiyor. 50’den fazla ülkede 35 binden fazla otobüsü ile milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkânı sunan Otokar, yeni teslimatını Ukrayna’nın Vinnitsa şehrine yaptı. Vinnitsa Ulaşım şirketi tarafından alınan 10 adet doğalgazlı Otokar Kent CNG, gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, ürettiği otobüslerle ihracat pazarlarında büyümeye devam ediyor. Fikri mülkiyet hakları kendisine ait otobüsleriyle Romanya’dan İspanya’ya, İtalya’dan Almanya’ya, Fransa’dan Belçika ve Sırbistan’a kadar dünyanın 50’yi aşkın ülkesinde toplu ulaşıma yeni bir soluk getiren Otokar, yeni ihracatını Ukrayna’nın Vinnitsa şehrine yaptı.

Tarihi yapısıyla bugüne kadar 6 kez Ukrayna’nın en yaşanılabilir şehirleri sıralamasında üst sıralarda yer alan Vinnitsa’nın toplu ulaşımdaki yeni gözdesi Otokar’ın Kent otobüsleri oldu. Vinnitsa Ulaşım şirketi tarafından alınan 10 adet doğalgazlı Otokar Kent CNG düzenlenen törenle teslim edildi.

Ulaşımda çevreci bir dönüşüm için alınan araçlar için düzenlenen teslimat törenine Vinnitsa Belediye Başkanı Serhii Morhunov’un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı, Vinnitsa Ulaşımdan Sorumlu Genel Müdürü, Vinnitsa Ulaşım şirketi Genel Müdürü, Otokar Bayii Modern Trucks yetkilileri ve Otokar’dan Ticari Araçlar Uluslararası Pazarlama ve Satış Direktörü Hakan Bubik, Ticari Araçlar Uluslararası Pazarlama ve Satış Grup Yöneticisi Aydın Özgür katıldı.

Düzenlenen törende Ukrayna ulaşımında Otokar’ın tercih edilmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirten Otokar Ticari Araçlar Uluslararası Pazarlama ve Satış Direktörü Hakan Bubik, “Şehirlerin toplu ulaşım dönüşümünde tercih edilmekten ve çevreci ulaşıma katkı sağlamaktan mutluyuz. Vinnitsa Ulaşım şirketinin talepleri doğrultusunda özel olarak ürettiğimiz Kent CNG otobüslerimiz, geniş iç hacmi ve üstün özellikleriyle şehrin toplu taşıma hizmetlerinde eşsiz konfor sunacak” açıklamasını yaptı.

Kent otobüsleri, modern iç ve dış görüntüsü, çevreci motoru, alçak taban girişi, yüksek yolcu kapasitesi, üstün yol tutuşu ve güçlü klimasıyla dikkat çekiyor. ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunan araç; aynı zamanda toplu ulaşımda üst düzey konfor vadediyor.

Azerbaycan’dan Otokar’a 50 Adet Doğalgazlı Otobüs Siparişi

09.08.2021 – Türkiye’nin lider otobüs markası Otokar, ihracatta hız kesmiyor. Dünyanın 50 ülkesinde 35 binden fazla otobüsü ile milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkânı sunan Otokar, Bakü toplu taşımacılığında kullanılmak üzere Azerbaycan’dan 50 adet doğalgazlı şehir içi otobüs siparişi aldı.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, kendi tasarımı ve üretimi otobüslerle ihracat pazarlarında büyümeye devam ediyor. Başta Avrupa olmak üzere 50’den fazla ülkede otobüsleri kullanılan Otokar, son olarak Azerbaycan’ın önde gelen toplu taşıma şirketi Xaliq Faiqoglu’ndan 50 adetlik CNG’li KENT şehir içi otobüsü siparişi aldı. Bakü toplu taşımacılık ihtiyaçları doğrultusunda üretilecek 48 adet 12 metre CNG’li KENT ve 2 adet 18.75 metre CNG’li KENT Körüklü siparişlerine bu yıl başlanıp, 2022 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

“TEK KALEMDE ALDIĞIMIZ EN BÜYÜK CNG’Lİ ARAÇ SİPARİŞİ”

Toplu taşımacılık sektöründeki 60 yıla yaklaşan deneyimi, mühendislik kabiliyeti ve araçlarıyla Avrupa başkentlerinin ilk tercihi olan Otokar’ın şehir içi otobüslerini Azerbaycan’a da ihraç edeceklerinden büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Genel Müdür Serdar Görgüç; “Türkiye’nin yanı sıra Fransa, İtalya, İspanya, Almanya, Romanya başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde şehir içi toplu taşımacılıkta ilk tercih olan araçlarımızın kısa süre sonra Azerbaycan’da da hizmet verecek olmasından mutluyuz. Bu sipariş aynı zamanda CNG’li araçlar konusunda tek kalemde aldığımız en büyük ihracat siparişi olma özelliğini taşıyor. Türkiye’de tasarlanan ve üretilen otobüslerimizin dünyanın önde gelen şehirlerinde kullanılmasından büyük gurur duyuyoruz” dedi.

TOPLU TAŞIMADA KONFORU ARTIRACAK

Sipariş edilen 48 adet KENT ve 2 adet KENT Körüklü CNG araçların Bakü toplu taşımacılık ihtiyaçları doğrultusunda üretileceğini kaydeden Görgüç; “Azerbaycan’da 20 yıla yakın süredir hizmet veren ülkenin en büyük şehir içi otobüs operatörü Xaliq Faiqoglu’nun talepleri doğrultusunda üreteceğimiz KENT otobüsler, geniş iç hacmi ve özellikleriyle Bakü toplu taşıma hizmetlerinde eşsiz konfor sunacak” dedi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE HAVA KİRLİLİĞİYLE MÜCADELENİN DESTEKÇİSİ OLACAK

Son yıllarda iklim değişikliği ve hava kirliliği sebebi ile belediyeler ile otobüs işletmecilerinin çevreci araçlara yöneldiğini kaydeden Görgüç şöyle konuştu, “Elektrikli otobüs başta olmak üzere alternatif yakıtlı araçlar önemli bir birikime sahibiz. Verimli, çevreci ve yenilikçi ürünlerle gelecek nesillerin yaşam standartlarını yükseltmek için son 10 yılda 1,3 milyar TL’lik Ar-Ge harcaması gerçekleştirdik. Ar-Ge çalışmalarımızdan aldığımız güçle Türkiye’nin ilk elektrikli, ilk hibrit, CNG’li ve ilk güvenli otobüsünü geliştirdik. Her gün 35 binden fazla otobüsümüz milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkânı sunuyor. Teslimatlarına bu yıl başlayıp, 2022’nin ilk çeyreğinde tamamlayacağımız 50 otobüsümüz hem iklim değişikliği hem de hava kirliliğiyle mücadelenin de destekçisi olacak.”

KENT otobüsleri, modern iç ve dış görüntüsü, çevreci motoru, üstün yol tutuşuyla da dikkat çekiyor. Koltuk başına düşük işletme maliyeti sunacak olan Bakü’nün KENT otobüsleri güçlü kliması ile her mevsim ferah yolculuk vadediyor. ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunan araç; toplu ulaşımda üst düzey konfor vadediyor. Otokar KENT, yüksek yolcu kapasitesiyle de ön plana çıkıyor.

 

Otokar’dan Malta’ya 50 Adetlik Otobüs İhracatı

23.07.2020

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, modern toplu taşıma araçları ile Avrupa’nın farklı ülkelerinde büyük beğeni toplamaya ve ihracatını artırmaya devam ediyor. Dünyanın 50’yi aşkın ülkesinde 35 binden fazla otobüsü ile milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkânı sunan Otokar, siparişini aldığı 50 adetlik sağdan direksiyonlu Kent otobüsünü Malta’ya teslim etti. Gerçekleşen teslimatla birlikte Otokar’ın Malta caddelerindeki toplam otobüs sayısı 300’e yaklaştı.

Türkiye otobüs pazarının lideri Otokar, ihracatta hız kesmiyor. Ülkemizin yanı sıra İspanya’dan Almanya’ya, Fransa’dan Belçika, İtalya ve Romanya’ya kadar dünyanın dört bir yanında milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkânı sunan Otokar, Malta’dan aldığı 5’inci siparişini tamamladı. Otokar, 50 adet sağdan direksiyonlu Kent şehir içi otobüsü teslim etti.

Turizm cenneti Malta caddelerindeki Otokar markalı otobüs sayısı toplamda 300’e yaklaşırken, gerçekleştirilen teslimat törenine Malta Başbakanı Robert Abela, Malta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ian Borg ve Malta Public Transport (Malta Toplu Taşıma) Yönetim Kurulu Başkanı Felipe Cosmen katıldı.

Yaş ortalaması 4 olan Malta’nın toplu taşıma filosu, Avrupa’nın birçok ülkesine kıyasla öne çıkarken, son yıllarda gerçekleştirilen dönüşüm çalışmalarının, ülke ekonomisine ve sürdürülebilirliğine yapılan önemli bir yatırım olduğunu belirten Malta Public Transport’un (Malta Toplu Taşıma) Yönetim Kurulu Başkanı Felipe Cosmen, eski otobüslerin aşamalı olarak görevden kaldırıldığını aktarırken, bu alandaki hizmet kalitesine yatırım yapmaya, standartları yükseltmeye devam ettiklerinin altını çizdi.

Törende konuşan Malta Başbakanı Robert Abela, yeni ve modern otobüslere yapılan sürekli yatırım sayesinde toplu taşımacılığın son yıllarda bir sıçrama yaptığını belirtirken toplu taşıma sistemine olan güvenin yeniden sağlandığını da sözlerine ekledi. Malta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ian Borg ise Malta Public Transport (Malta Toplu Taşıma) tarafından yapılan yatırıma övgüde bulunarak Malta’daki otobüs filosunun Avrupa’daki en yeni ve çevre dostu olanların arasında yer aldığını kaydetti.

ŞEHİRİÇİ TAŞIMACILIKTA ÜST DÜZEY KONFOR

Gelirinin büyük bir bölümünü turizmden elde eden Malta için özel olarak üretilen 12 metrelik sağdan direksiyonlu Kent otobüsü, basamaksız alçak giriş tabanı, geniş iç hacmi ile yolculara eşsiz konfor sunuyor. İç ve dış modern görüntüsü, çevreci Euro 6 motoru, üstün yol tutuşunun yanı sıra ekonomik olmasıyla da ön plana çıkan Kent, düşük işletme giderleriyle de kullanıcısına her daim kazandırıyor. Güçlü kliması ile her mevsim ferah yolculuk vadeden Kent, ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunuyor.

 

Gürcistan’dan Otokar’a 175 Adetlik Otobüs Siparişi

26.06.2020 – Türkiye’nin lider otobüs üreticisi Otokar, Kent LF ve Sultan LF otobüsleri ile Gürcistan toplu ulaşımında yeni bir dönem başlatacak. Türkiye dahil 50’den fazla ülkede modern toplu ulaşıma katkı sağlayan Otokar, yılın en büyük ihracat anlaşmalarından birini Gürcistan ile yaptı. Otokar, Gürcistan Belediye Kalkınma Fonu ile 175 adet otobüs ve bu otobüslerin yedek parça ve eğitimlerini kapsayan yaklaşık 18,7 milyon Euro tutarında bir sözleşme imzaladı.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, yenilikçi otobüsleriyle uluslararası rakiplerini geride bırakmaya devam ediyor. Otokar, 57 yıllık deneyimi ile ürettiği araçlarla kullanıldığı ülkelerde tasarımı, ergonomisi, teknolojisi ile büyük beğeni toplayan otobüsleri için 2020’nin en büyük ihracat anlaşmalarından birini Gürcistan ile yaptı.

Tasarımı, konforu, teknolojisi, düşük işletme giderleri ile uluslararası kullanıcıların da beğenisini kazanan Otokar, 175 adet otobüs ile Gürcistan toplu ulaşımında yeni bir dönem başlatacak. Gürcistan Belediye Kalkınma Fonu ile yapılan 18,7 milyon Euro tutarındaki anlaşmaya göre 6 farklı şehirde kullanılacak 117 Sultan LF ve 58 Kent LF’nin teslimatları 2020 yılı içinde başlayacak. Otobüslerin yedek parça temini ve eğitimleri de Otokar tarafından verilecek.

MİLYONLARCA YOLCUYA KONFORLU ULAŞIM SAĞLIYOR

Gürcistan’ın artan toplu taşıma ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan dönüşüm çalışmaları neticesinde uluslararası rakiplerini geride bırakan Otokar’ın normalleşme sürecinin başında böylesine önemli bir ihaleyi kazanmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Genel Müdür Serdar Görgüç; “Küresel ölçekte zor bir dönemden geçiyoruz. Covid-19, bir sağlık krizinin ötesinde, ekonomik ve sosyal kalkınmayı derinden etkiledi. Bu günleri de geride bırakacağız. Üretime Gürcistan ihalesi ile hız vereceğiz. Gürcistan toplu ulaşımına yeni bir soluk getireceğiz. Yıl sonunda hizmet vermeye başlayacak olan araçlarımız, tasarımları, teknik özellikleri, geniş iç hacmi ile Gürcistanlılara daha çevreci ve konforlu bir seyahat sunarak ulaşımda yeni bir dönem başlatacak. Anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Araçlar Hakkında

İç ve dış modern görüntüsü, çevreci motoru, üstün yol tutuşunun yanı sıra ekonomik olmasıyla da ön plana çıkan Kent LF ve Sultan LF otobüsleri, düşük işletme giderleriyle de kullanıcısına her daim maliyet etkin çözümler üretmesini sağlıyor. Güçlü kliması ile her mevsim ferah yolculuk vadeden otobüsler, ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistemiyle maksimum güvenlik sunuyor. Basamaksız girişi ve tam alçak tabanı, engelli yolcuların erişimine sağladığı kolaylık ve geniş iç hacmi ile yolculara modern ve eşsiz bir konfor sunan Otokar Kent LF ve Sultan LF otobüsler, sahip olduğu özelliklerle yurt dışında şehir içi toplu taşımacılıkta büyük beğeni topluyor.

Otokar’ın Malta’daki Otobüs Sayısı 244’e Yükseldi

06.08.2019 – Türkiye otobüs pazarının lideri Otokar, ihracatta hız kesmiyor. Modern toplu taşıma araçları ile Avrupa’nın farklı ülkelerinde büyük beğeni toplayan Otokar, siparişini aldığı 40 adetlik sağdan direksiyonlu Kent otobüsünü Malta’ya teslim etti. Bu teslimatla birlikte Otokar’ın Malta caddelerindeki toplam otobüs sayısı 244’e ulaştı.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, ürettiği otobüslerle toplu taşımada yurtdışında da gönülleri fethetmeye devam ediyor. Türkiye’nin yanı sıra İspanya’dan Almanya’ya, Fransa’dan Belçika ve İtalya’ya kadar dünyanın 50 ülkesinde 35 binden fazla otobüsü ile milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkânı sunan Otokar, Malta’dan aldığı 4’üncü siparişini de tamamladı. Türkiye otobüs pazarının lideri Otokar, 40 adet sağdan direksiyonlu Kent şehir içi otobüsü teslim etti.

Turizm cenneti Malta caddelerindeki Otokar markalı otobüs sayısı toplam 244’e ulaştı. Malta’da gerçekleştirilen teslimat törenine Malta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ian Borg, Maliye Bakanı Edward Scicluna, Malta Public Transport (Malta Toplu Taşıma) Yönetim Kurulu Başkanı Felipe Cosmen ve Otokar Uluslararası Satış Pazarlama Müdürü Berkan Sağlam katıldı.

Malta’nın artan toplu taşıma ihtiyacını karşılamak ve trafiği rahatlatmak için başlatılan dönüşüm çalışmaları neticesinde Avrupa’nın en genç otobüs filosuna sahip olan adanın 405 araç filosunun 40 yeni otobüsle daha da güçlendiğini belirten Malta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ian Borg, “Geçtiğimiz yıl toplu taşımada yeni bir rekora imza atarak 53,5 milyon yolcu taşıdık. Yılın ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre 1,5 milyon yolu artışımız oldu ve 2,5 milyon yolcu taşıdık. İhtiyaçları karşılamak üzere filomuza kattığımız 40 otobüsle verimliliğimizi artıracağız” dedi. Bakan Borg, yeni yatırım ile hizmete geçen yeni araçların günlük 11 bin, yıllık 4 milyon yolcuya hizmet vereceğini, yeni araçlarla yılda 66 bin seyahat ve yıllık 1,17 milyon kilometre yol kat edileceğini belirtti.

Düzenlenen toplantıda son dört yılda Malta araç filosuna 200’den fazla yeni otobüsün dahil edildiğini belirten Malta Toplu Taşıma Yönetim Kurulu Başkanı Felipe Cosmen, ada halkı ve turizm sektörü için önemli adımlar atıldığını belirerek; “Bugün çevreye daha az zararlı ve tam erişilebilirliğe sahip filomuza 40 yeni otobüs ekledik. Hükümetin toplu taşımadaki istikrarlı yatırımlarından, halkımıza verdiğimiz hizmeti desteklemesinden memnunuz. Bu süreçte var gücüyle çalışan ekiplerimize, toplu taşıma hizmetlerimizden faydalanan ve taleplerini paylaşan herkese teşekkür ederiz” açıklamasını yaptı. Toplu ulaşımda reform başlatan Malta’nın gelecek nesillere yatırım yapmaya devam ettiğini belirten Malta Maliye Bakanı Edward Scicluna ise “Hayata geçirdiğimiz çalışmalarımızla hem toplu taşıma harcamalarını hem de karbon emisyonunu azaltarak çevremizi koruduk. Hedefimiz, gençlerimize ve Maltalılara daha iyi bir yaşam vadetmek” dedi.

Otokar, ilk kez 2015 yılında Malta için 142 otobüs siparişi almış, kullanıcı memnuniyeti neticesinde sonraki yıllarda ilave siparişler almıştı. Yeni teslimatla birlikte adada faaliyet gösteren toplam toplu taşıma otobüslerinin yüzde 60’ı Otokar markalı oldu.

ŞEHİRİÇİ TAŞIMACILIKTA ÜST DÜZEY KONFOR

Gelirinin büyük bir bölümünü turizmden elde eden Malta için özel olarak üretilen 12 metrelik sağdan direksiyonlu Kent otobüsü, basamaksız alçak giriş tabanı, geniş iç hacmi ile yolculara eşsiz konfor sunuyor. İç ve dış modern görüntüsü, çevreci Euro 6 motoru, üstün yol tutuşunun yanı sıra ekonomik olmasıyla da ön plana çıkan Kent, düşük işletme giderleriyle de kullanıcısına her daim kazandırıyor. Güçlü kliması ile her mevsim ferah yolculuk vadeden Kent, ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunuyor.

 

Otokar Kazakistan Toplu Ulaşımında Engelleri Kaldırmaya Gidiyor

25.06.2019 – Türkiye otobüs pazarının lideri Otokar, Kazakistan’ın Almatı kentinde ilk kez organize edilen Busworld fuarına, engelli yolcu taşımacılığına uygun şehiriçi otobüsü Kent ile katıldı. İspanya’dan Almanya’ya, Fransa’dan Belçika ve İtalya’ya kadar dünyanın 50 ülkesinde milyonlarca yolcuya konforlu seyahat imkânı sunan Otokar, 27 Haziran tarihine kadar sürecek fuarda ayrıca 7 metreden 18,75 metreye kadar uzanan geniş otobüs ürün ailesi hakkında da kullanıcılara bilgiler verecek.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 55 yılı aşkın deneyimi ile ürettiği araçları ve kabiliyetlerini sergilemeye devam ediyor. Türkiye otobüs pazarının lideri, Kazakistan’ın Almatı kentinde ilk kez organize edilen ve 27 Haziran tarihine kadar sürecek olan Busworld fuarında, dünyanın önde gelen şehirlerinde hizmet eden ve milyonlarca yolcunun beğenisini toplayan Kent otobüsü ile katıldı.

Şehir içi taşımacılığında ileri teknolojiye sahip modern tasarımlı otobüsleriyle birçok ödüle layık görülen ve alternatif yakıtlı araçlar da geliştiren Otokar; organizasyonda engelli yolcu taşımacılığına uygun otobüsü Kent’i sergilerken, 7 metreden 18,75 metreye kadar uzanan geniş ürün yelpazesini de tanıtacak. Türkiye’nin yanı sıra İspanya’dan Almanya’ya, Fransa’dan Belçika ve İtalya’ya kadar dünyanın 50 ülkesinde 35 binden fazla otobüsü ile milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkânı sunan Otokar, ödüllü aracıyla Busworld Kazakistan Almatı’da fark yaratacak.

BÜYÜKŞEHİRLERİN VAZGEÇİLMEZİ

Uzun periyodik bakım aralıklarına ek olarak düşük işletme giderleri, güçlü, uzun ömürlü motoru, yüksek yolcu taşıma kapasitesi ve dayanıklılığı ile ideal bir belediye otobüsü olan Kent’in 12 metre solo ve 18,75 metre körüklü versiyonları bulunuyor. Güçlü kliması ile her mevsim ferah bir yolculuk vadeden Otokar Kent, önde bağımsız aks uygulaması ile benzersiz bir süspansiyon, üstün yol tutuşu ve yüksek konfor sağlarken; ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunuyor.

Üzerinde bulunan ‘CAN’ altyapısı, her müşterinin ihtiyacına göre yeniden konfigüre edilebilen kullanıcı bilgi sistemi, belediyelerin ihtiyaç duyduğu yeni donanımlara açık modüler yapısı ile rakiplerinden ayrışan Kent, büyük yakıt deposu ile sağladığı uzun menzil sayesinde de kullanıcısına benzersiz avantaj sağlıyor. Otokar Kent, modern dış ve iç tasarımı, yol tutuşunun yanı sıra üstün çekiş performansıyla da ön plana çıkıyor. Alçak tabanı ve engelli rampası ile bedensel engelli yolcuları tekerlekli sandalyeleriyle birlikte taşıyabilecen, bebek arabalı ve yaşlı yolcuların rahatlıkla araca giriş ve çıkışına olanak sağlayan Kent otobüsleriyle Otokar, birçok büyükşehir toplu taşımasının vazgeçilmezi konumunda.

Kendi teknoloji, tasarım ve uygulamaları ile müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun özel çözümler sunan, satış sonrası hizmetleriyle de sektörünün öncüsü olan Otokar’ın şehiriçi toplu taşımacılık için geliştirdiği diğer araçlar ise şöyle;

KENT KÖRÜKLÜ: 18,75 metre uzunluğundaki Kent Körüklü otobüs, basamaksız alçak giriş tabanı, geniş iç hacmi ve yüksek taşıma kapasitesi ile dikkat çekiyor.

DORUK LE: 10 metre uzunluğundaki Doruk LE, iç ve dış modern görüntüsü, güçlü motoru, yol tutuşu ve üstün çekiş performansının yanı sıra ekonomik olmasıyla da ön plana çıkıyor. Alçak tabanı ve iniş kapısındaki engelli rampası, büyük ve geniş camları, ferah iç hacmi ve standart sunulan kliması ile tüm yolcularına rahat ve keyifli yolculuk yaşatıyor. Avrupa güvenlik normlarına uygun sistemlerin kullanıldığı otobüslerde, ön ve arkada tam kuru havalı disk frenlere ek olarak ABS, ASR ve Retarder sayesinde maksimum güvenlik sunuyor.

SULTAN LF: Şehir içi toplu taşımacılığında, iç ve dış modern görüntüsü, iç ferahlığı ile ön plana çıkıyor. Sultan LF, 8.3 mt’lik uzunluğu, örme şasisi, geniş ön ve arka kapısı ve tam alçak tabanlı gövde yapısı ile kalabalık ve dar sokaklı şehirler için modern bir çözüm sunuyor. Yüksek tork değeri ile rampaları kolayca tırmanıyor. Engelli yolcu rampası, tam alçak tabanlı tasarımı, geniş yolcu sahanlığı ve değişik koltuklandırma alternatifleri ile yolcuların konfor içinde seyahat etmesine imkan sağlıyor.

Araştırma Geliştirme Çalışmaları

Kullanıcı beklentilerini odak noktasına koyan Otokar, Ar-Ge’ye yeni ürün gelişiminden, mevcut ürün iyileştirmelerine kadar farklı alanlarda düzenli yatırım yapıyor. Otokar’ın Ar-Ge kabiliyetleri, ürün geliştirme amaçlı CAD programları, prototip atölyeleri ve yazılımlar, bilgisayar destekli analiz ve simülasyon yazılımları, test amaçlı düzenekler ve yazılımları kapsıyor. Otokar Ar-Ge Merkezi bünyesinde bugün Avrupa’nın sayılı tesisleri arasında olan tasarlanan araçların nem-sıcaklık kontrolü ve araç yük simülasyonları yapılarak, dünyanın farklı coğrafi bölgelerindeki fiziki koşullar simüle edilen ve araçların farklı iklimlerdeki ısıtma-soğutma sistem ve alt sistem termal davranışlarının incelendiği Dinamometreli İklimlendirilmiş Test Odası’nın yanısıra, Türkiye’nin en yüksek kapasiteli hidrolik yol simülatörü ve Türkiye’nin en büyük ve dünyanın en modern Elektromanyetik Uyumluluk Test Merkezi bulunuyor.

 

Ürdün’den Otokar’a 35 Adetlik Yeni Otobüs Siparişi

Türkiye’nin en çok tercih edilen lider otobüs markası Otokar, ihracatta hız kesmiyor. Mart ayında Ürdün’ün başkenti Amman Belediyesi’nin açtığı 100 adetlik otobüs ihalesini kazanan Otokar’a, 35 adetlik yeni otobüs siparişi geldi. Bu yıl bir Türk markasının tek kalemde aldığı en büyük otobüs ihracatı anlaşmasını Bükreş Belediyesi ile imzalayıp, Ürdün ve Polonya’dan da önemli siparişler alan Otokar, Amman Belediyesi’nin 35 yeni otobüsünü 2019 yılı baharında teslim edecek.

21.10.2018 – Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, ürettiği otobüslerle Türkiye dahil 50 ülkede toplu ulaşıma nefes aldırmaya devam ediyor. Sektörde 55’inci yılını kutlayan, ürettiği araçları kullanıldığı ülkelerde beğeni toplayan Otokar, Ürdün’ün başkenti Amman’dan 35 otobüs için yeni bir sipariş daha aldı.

Mart ayında Amman Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı 100 adetlik otobüs ihalesini kazanan Otokar, 23 adet Doruk ve 12 Kent otobüsünden oluşan yeni siparişi 2019 yılı baharında teslim edecek.

Otokar tarafından kullanıcı odaklı, ihtiyaç ve beklentilere uygun üretilen otobüslerin, takdir görmesinden ve aynı bölgelerden üst üste yeni sipariş almalarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; “50 ülkeye ihraç ettiğimiz otobüslerimizle ülke ekonomisine katkı yaratmaya devam ediyoruz. Bu yıl başta Avrupa olmak üzere önemli ihracat anlaşmalarına imza attık. Bunlardan en büyüğü bir Türk otobüs markasının tek kalemde aldığı en büyük sipariş olan 400 adetlik Bükreş Belediyesi siparişiydi. İkinci büyük siparişimizi de Amman’dan almıştık. Amman için 100 araçlık siparişimizi geçtiğimiz dönemde teslim ettik. Şimdi, 35 adetlik yeni bir sipariş almamız; doğru ürünler ürettiğimizi ve en iyi hizmeti sağladığımızı göstermesi açısıdan bizim için önemli bir referans. Anlaşmanın Ammanlılar için hayırlı olmasını dilerim” dedi.

TOPLU ULAŞIMDA ÜST DÜZEY KONFOR SUNUYOR

Amman genelinde kullanılacak 12 adetlik Kent, basamaksız alçak giriş tabanı, geniş iç hacmi ile yolculara eşsiz konfor sunuyor. İç ve dış modern görüntüsü, çevreci motoru, üstün yol tutuşunun yanı sıra ekonomik olmasıyla da ön plana çıkan Kent LF, düşük işletme giderleriyle de kullanıcısına her daim kazandırıyor. Güçlü kliması ile her mevsim ferah yolculuk vadeden Kent, ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunuyor.

ENGELLERİ ORTADAN KALDIRIYOR

Otokar’ın kullanıcı beklentileri doğrultusunda ürettiği ve Avrupa’da büyük beğeni toplayan Doruk, iç ve dış modern görüntüsü, güçlü motoru, yol tutuşu ve üstün çekiş performansının yanı sıra ekonomik olmasıyla da ön plana çıkıyor. Alçak tabanı ve iniş kapısındaki engelli rampası ile tekerlekli sandalyeli, bebek arabalı ve yaşlı yolcuların rahatlıkla araca giriş ve çıkışına olanak sağlıyor. Büyük ve geniş camları, ferah iç hacmi ve standart sunulan kliması ile yolculara rahat ve keyifli yolculuk yaşatıyor. Avrupa güvenlik normlarına uygun sistemlerin kullanıldığı otobüslerde, ön ve arkada tam kuru havalı disk frenlere ek olarak ABS, ASR ve Retarder sayesinde maksimum güvenlik sunuyor.

Toplu taşımaya özel olarak geliştirilen Otokar otobüsleri, üstün güvenlik sistemleriyle de kullanıcı ve yolcularına maksimum güvenlik vadediyor. Alternatif yakıtlar konusunda da çalışmalar yürüten Otokar, geçmiş yıllarda Türkiye’nin ilk hibrit ve Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsünü de tasarlayarak ürün ailesine ekledi.

 

Otokar, IAA Ticari Araç Fuarı’nda iki otobüsünü Alman operatörlerin tercihine sunuyor

Otokar otobüsleri, Avrupa pazarında beğeni toplamaya devam ediyor

Türkiye’nin lider otobüs markası Otokar, Almanya Hannover’de bu yıl 67’nci kez gerçekleştirilecek IAA Ticari Araç Fuarı’nda iki otobüsüyle yer alacak. Ürettiği otobüsleriyle Türkiye dahil 50 ülkede modern toplu taşımaya yön veren Otokar, 7 gün sürecek olan IAA’de yeni Doruk T aracının Almanya lansmanını yapacak. Otokar, fuarda sergilenen Kent otobüslerinin doğalgazlı versiyonunun ilk ihracatını da İspanya’ya yapılacak.

18.09.2018 – Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, ticari araç ve yan sanayi endüstrisinin en büyük etkinliklerinden IAA Ticari Araç Fuarı’na İtalya’dan Almanya’ya, Ürdün’den Malta’ya kadar büyük beğeni toplayan otobüsleri ile katılıyor. Otokar, Almanya Hannover’de 20-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 67’nci IAA Ticari Araç Fuarı’nda tasarım, teknoloji, dayanıklılık ve ergonomisi ile ön plana çıkan şehir içi otobüsü Kent ve turizm otobüsü yeni Doruk T ile gövde gösterisi yapacak. İtalya, Fransa, Belçika, İspanya ve İsveç’te satışları başlanan Otokar’ın 10 metrelik turizm otobüsü yeni Doruk T, ilk kez Hannover’de Almanya’daki otobüs operatörlerinin beğenisine sunulacak.

İLK DOĞALGAZLI OTOBÜS İHRACATI İSPANYA’YA YAPILACAK

Otokar’ın son dönemde yurtdışında önemli otobüs ihalelerini kazanarak, anlaşmalara imza attığına dikkat çeken Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç şunları söyledi: “Sektörde 55’inci yılını kutlayan Otokar, geniş otobüs ürün gamı ile Avrupa pazarındaki pazar payını her geçen gün artırıyor. Bugün 35 binden fazla otobüsümüz Fransa, İtalya, İspanya ve Almanya başta olmak üzere 50 ülkede milyonlarca yolcu taşıyor. Bu yılın ilk çeyreğinde Polonya’da Varşova’nın 34 araçlık sözleşmesini, Amman Belediyesi’nin açtığı 100 adetlik otobüs ihalesinin anlaşmasını ve kısa süre önce de Bükreş Belediyesi ile bir Türk otobüs markasının tek kalemde aldığı en büyük otobüs ihracat anlaşmasını ile imzaladık. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden ve turizm şehirlerinden Bükreş’te 12 yıldır Otokar araçları kullanılıyor. Bükreş’in ihtiyaç ve beklentilerine en uygun şekilde geliştirilecek 400 araç bu yıl ve önümüzdeki yıl partiler halinde teslim edilecek.”

Görgüç, doğalgazlı otobüslerinin ilk ihracat anlaşmasının da geçtiğimiz günlerde imzalandığını belirterek şunları söyledi: “Türkiye’de başarılı bir şekilde hizmet veren doğalgazlı otobüslerimizi şimdi de İspanya’ya ihraç etmeye başlıyoruz. 9 adet 12 metrelik Kent doğalgazlı otobüsümüz, önümüzdeki yıl bahar aylarında İspanya’nın Jerez de la Frontera şehrinde yolcu taşımaya başlayacak.” İspanya’nın Avrupa’daki büyük otobüs pazarlarından biri olduğunu belirten Görgüç, geçtiğimiz yıla kıyasla İspanya’daki otobüs satışlarını yüzde 27 oranında artırdıklarını söyledi.

Otokar’ın kullanıcı beklenti ve taleplerine en uygun, yenilikçi, üstün teknolojiye sahip ve çevreci araçları üretebilmek, modern şehirlere katkı sağlamak için önemli Ar-Ge yatırımı yaptığını da vurgulayan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; “Her yıl ciromuzun ortalama yüzde 4’ünü Ar-Ge çalışmalarına ayırıyoruz. Kullanıcılarımızın beklenti ve isteklerine uygun otobüsleri tasarlıyor, üretiyor; satış sonrası hizmetlerimizle de fark yaratıyoruz. Uzun yıllardır Avrupa’nın farklı ülkelerinde kullanılan araçlarımızla müşterilerimizin memnuniyetini ve beğenisini kazandık. Dünyanın dört bir yanında hali hazırda binlerce otobüsümüz milyonlarca yolcuya hizmet veriyor. Batı Avrupa’nın yanı sıra Orta Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde de araç parkımız günden güne artıyor” dedi.

DORUK T, ALMANYA PAZARINA İLK KEZ HANNOVER’DE SUNULACAK

Otokar, şehirlerarası ve turizm taşımacılığı için geliştirdiği ve yurt dışı pazarlarda Ulyso adıyla yer alan otobüsü Doruk T’nin Almanya lansmanını IAA Ticari Araç Fuarı’nda yapacak. Serdar Görgüç, Doruk T hakkında şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl İtalya, İspanya, Fransa, Belçika ve İsveç’te satışları başlanan ve kullanıcıların beğenisini toplayan Doruk T otobüsümüzün Almanya lansmanını IAA Fuarı’nda yapıyoruz. Almanya’da turizm taşımacılığında olduğu kadar şehir içi toplu taşımacılıkta da iddialı hedeflerimiz var. Kısa zamanda Doruk otobüslerimizin şehir içi tipleri de Berlin toplu taşımacılığında hizmete başlayacak.”

Kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen Doruk T, Otokar’ın yeni tasarım yaklaşımını yansıtıyor. Dış tasarımında sert ve dinç bir tarz tercih edilen Doruk T’de gündüz farları tasarımı, otomotivdeki son trendler dikkate alınarak yapılırken arkada LED farlar kullanıldı. Yüksek ön camı ile ferah bir yolculuk sunan 10 metre uzunluğundaki Doruk T düşük işletme giderleri ve düşük yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor. Doruk T’de tam kuru havalı disk fren sistemi, ABS, EBS gibi güvenlik sistemlerine ilave olarak şerit takip sistemi (LDWS), gelişmiş AEBS fren sistemi, ASR, ESP gibi özellikleri de standart olarak sunuyor.

 

Varşova toplu ulaşımının yeni otobüsleri Otokar’dan

Türkiye’nin lider otobüs üreticisi Otokar, DORUK otobüsleri ile bu sefer Varşova toplu ulaşımında yeni bir dönem başlatacak. Varşova Belediyesi Ulaştırma Kurumu (ZTM), toplu ulaşım hizmetlerinde Otokar’ın DORUK otobüsünü tercih eden Arriva taşımacılık şirketi ile ulaştırma hizmetleri için yeni bir sözleşme imzaladı. Sözleşme kapsamında şehir içi ulaşımda konfor, ekonomi ve güvenliği bir arada sunan 34 adet DORUK orta boy otobüsü, Aralık ayında hizmet vermeye başlayacak.

18.06.2018 – Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, yeni nesil otobüsleri ile Avrupa’yı fethetmeye devam ediyor. 55 yıldır müşteri beklentileri doğrultusunda geliştirilen, 50 ülkede milyonlarca yolcu taşıyan Otokar otobüsleri, şimdi de Polonya’nın başkenti Varşova’nın toplu ulaşımında hizmet verecek. Tasarımı, konforu, teknolojisi, düşük işletme giderleri ile Avrupalı kullanıcıların beğenisini kazanan Otokar, 34 adetlik DORUK orta boy otobüsü ile Varşova toplu ulaşımında yeni bir dönem başlatacak.

Varşova Belediyesi Ulaştırma Kurumu (ZTM), toplu ulaşım hizmetleri için Avrupa’nın en büyük yolcu taşımacılığı şirketi Arriva ile yeni bir sözleşme imzaladı. Arriva, Varşova’da ulaşım hizmetleri sağlamak için Türkiye’nin lider otobüs üreticisi Otokar’ın DORUK otobüsünü seçti. Sözleşme kapsamında şehir içi ulaşımda konfor, ekonomi ve güvenliği bir arada sunan 34 adet 9 metrelik DORUK, Varşova sokaklarında Aralık 218’den 2026 yılı sonuna kadar hizmet verecek.

VARŞOVA İÇİN ÖZEL HAZIRLANACAK

Basamaksız alçak giriş tabanı, geniş iç hacmi ile yolculara eşsiz konfor sunan ve yurtdışına VECTIO ismi ile ihraç edilen DORUK otobüsleri, Varşova için özel olarak hazırlanacak. İç ve dış modern görüntüsü, çevreci motoru, üstün yol tutuşunun yanı sıra düşük işletme maliyetleriyle de ön plana çıkan DORUK’un şehir içi tipi DORUK LE, Varşova’nın talebi üzerine izleme, ücret ödeme, sesli duyuru sistemleri ile donatılacak. Aracın elektronik altyapısında, yolcu acil kapı açma sistemine ek olarak, bilgilendirme ekranlarına da yer verilecek. Modern görünümü, üstün özellikleri, düşük işletme maliyetiyle toplu ulaşımda fark yaratan DORUK LE’lerin dışı, Varşova’nın mimari sembolleriyle kaplanacak.

 

Ürdün Otokar Otobüslerini Tercih Etti

Toplu Taşımada Dönüşüm Başlatan Amman’ın 100 Otobüslük İhalesini Otokar Kazandı

14.03.2018 – Türkiye’nin en çok tercih edilen lider otobüs markası Otokar, ihracatta hız kesmiyor. Kısa süre önce Bükreş Belediyesi’nin açtığı 400 adetlik otobüs ihalesini kazanarak Türkiye’nin tek kalemde alınan en büyük otobüs ihracatına imza atmaya hazırlanan Otokar, Ürdün’deki otobüs ihalesini de kazandı. Otokar, Ürdün’ün başkenti Amman Belediyesi’nin açtığı 100 adetlik otobüs ihalesi kapsamında 40 adet Kent, 60 adet Doruk otobüsü, bu yıl Ammanlılara hizmet etmeye başlayacak.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, ürettiği otobüslerle Türkiye dahil 50 ülkede toplu ulaşıma nefes aldırmaya devam ediyor. Sektörde 55 yıllık deneyimi ile ürettiği araçlarla kullanılan ülkelerde tasarımı, ergonomisi, teknolojisi ile büyük beğeni toplayan Otokar, Ürdün’ün başkenti Amman Belediyesi’nin açtığı 100 adet otobüs alımına ilişkin toplu taşıma ihalesini kazandı. Kısa süre önce Bükreş Belediyesi’nin açtığı 400 adetlik otobüs ihalesini de kazanan Otokar, 40 adet Kent, 60 adet Doruk’tan oluşan 100 otobüsü bu yıl içinde Amman Belediyesi’ne teslim edecek.

Amman’ın artan toplu taşıma ihracatını karşılamak üzere başlattığı dönüşüm çalışmaları neticesinde açılan ihalenin Ürdünlü Manaseer Group’un bağlı şirketi ve Otokar Ürdün distribütörü Al Adyat Al Sareeah Letejaret Al Aleyat Co aracılığıyla alındığını belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; “Kullanıcılarımızı odak noktamıza alarak ihtiyaç ve beklentilere uygun ürettiğimiz otobüslerimiz yurtdışında takdir görmeye devam ediyor. Bükreş Belediyesi’nin ardından Amman Belediyesi’nin de Otokar’ı tercih etmesinden büyük bir onur ve mutluluk duyduk. Türkiye’nin lider otobüs üreticisi olarak 4 milyon nüfusa sahip Amman’ın toplu taşımasını rahatlatacak, modern, çevreci araçlarımızı bu yıl teslim edeceğiz. Anlaşmanın her iki taraf ve Ammanlılar için hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Enerji, çevre, altyapı ve toplu taşıma alanında önemli bir dönüşüm yaşayan Amman’ın hayata geçirdiği proje kapsamında genç, yaşlı ve engellilerin daha rahat, güvenli, konforlu ve çevre dostu araçlarla seyahat edeceklerini belirten Amman Belediye Başkanı Yousef Shawarbeh; “Tüm büyük şehirlerde olduğu gibi ülkemizde de var olan yoğun trafiğin önüne geçmek, vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet vermek için farklı büyüklüklerde 100 adet otobüs alımı yaptık. Bu yıl içinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız 100 adet yeni otobüslerimiz ile bölgenin en iyi filosuna kavuşacağız. Dönüşüm çalışmaları kapsamında otobüslerimiz içerisinde elektronik ödeme sistemi gibi yüksek standartlar olacak. Çevre dostu ulaşım sistemimizin haricinde alt yapı ve kaldırım iyileştirme projelerine hız vereceğiz” açıklamasını yaptı.

 

Otokar, Türkiye’nin En Büyük Otobüs İhracatına İmza Atıyor

Bükreş Caddelerinde 400 Türk Otobüsü Yolcu Taşıyacak

Türkiye’nin en çok tercih edilen otobüs markası Otokar, yurt dışında da adından söz ettirmeye devam ediyor. Bükreş Belediyesi’nin 98.3 milyon değerindeki 400 adetlik otobüs ihalesini kazanan Otokar, bu sipariş ile Türkiye’nin tek kalemde alınan en büyük otobüs ihracatına imza atıyor.

20.02.2018 – Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, kendi tasarladığı otobüslerle yurt dışında da beğeni toplamaya devam ediyor. Avrupa başta olmak üzere 45’ten fazla ülkeye otobüs ihracatı gerçekleştiren Otokar, Bükreş Belediyesi’nin 98.3 milyon değerindeki 400 adet otobüs alımına ilişkin toplu taşıma ihalesini kazandı.

Otokar’ın toplu taşıma alanındaki 55 yıllık deneyimine ve uzmanlığına dikkat çeken Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç şunları söyledi: “Türk mühendislerince tasarlanan ve Türk işçileri tarafından üretilen otobüslerimizin Avrupa’da yüksek adetli bir ihalede tercih edilmesi bizim için büyük bir gurur. Bu sipariş ile yine kendimize ait olan tek kalemde imzalanan en büyük otobüs ihracatı rekorunu kırdık. İhale kapsamında uzunlukları 10 ila 18 metre arasında değişen yeni nesil şehir içi otobüslerimizi Bükreş’lilerin kullanımına; bunun yanısıra sekiz yıl süreyle satış sonrası hizmetlerini de Bükreş Belediyesi’ne sunacağız.”

Bükreş’in artan toplu taşıma ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan dönüşüm çalışmaları neticesinde Avrupa’nın en iyi filolarına kavuşacaklarını belirten Bükreş Belediye Başkanı Gabriela Firea, ilk 100 otobüsün bu yılın yaz dönemine, diğer geri kalan 300 otobüsün ise gelecek yıl başkent Bükreş yollarında yer almasının planlandığını belirtti.

45’TEN FAZLA ÜLKEDE YOLCU TAŞIYOR

45’ten fazla ülkede milyonlarca yolcuyu taşıyan Otokar otobüsleri; tasarımı, konforu, teknolojisi, gücü ve düşük işletme giderleri ile Avrupalı kullanıcıların beğenisini kazanıyor. 2017’de Otokar, en çok otobüs satışını gerçekleştirdiği ihracat pazarlarıyla Fransa, İtalya ve İspanya’daki toplam araç parkını 2 bin 500 adede yükseltti. 18,75 metre uzunluğu ile şehir içi toplu taşımacılıkta sahip olduğu özelliklerle yeni bir dönem başlatan Kent Körüklü’yü geçtiğimiz yıl ilk kez İtalya, Sırbistan ve İspanya’ya ihraç eden Otokar, Balkanlar’daki araç parkını da 500’ün üzerine çıkardı.

Alternatif yakıtlar konusunda da çalışmalar yürüten Otokar, geçmiş yıllarda Türkiye’nin ilk hibrit ve Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsünü de tasarlayarak ürün ailesine ekledi.

OTOKAR HAKKINDA

1963 yılında kurulan, fikri mülkiyet hakları kendisine ait ürünlerle faaliyet gösteren Otokar, kendi teknoloji, tasarım ve uygulamaları ile müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun özel çözümler sunmaktadır. Koç Topluluğu bünyesinde yer alan Otokar, bugün savunma sanayii alanında Türkiye’nin en büyük özel sermayeli savunma sanayii kuruluşu ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin lider kara araçları tedarikçisi konumundadır. Savunma sanayiinde 60 tona kadar çeşitli tiplerde 4×4, 6×6, 8×8 taktik tekerlekli zırhlı araçlar ve paletli zırhlı araçlar ile kule sistemleri tasarlayıp üretmektedir. Otokar, aynı zamanda Türkiye’nin ana muharebe tankı ALTAY’ın Dönem 1 ana yüklenicisi konumundadır.