Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Otokar, Avrup...

Otokar, Avrupa’nın En Büyük Savunma Sanayi Fuarı Eurosatory 2022’ye 6 Aracıyla Katıldı

13.06.2022 – Otokar, Avrupa’nın en büyük savunma sanayi fuarı Eurosatory 2022’ye 6 aracıyla katıldı.

Türkiye’nin global kara sistemleri üreticisi Otokar, savunma sanayiindeki ürün ve kabiliyetlerini uluslararası arenada sergilemeye devam ediyor. Şirket bugün Fransa’nın başkenti Paris’te başlayan ve 17 Haziran’a kadar sürecek olan Avrupa’nın en büyük savunma sanayi fuarı Eurosatory 2022’ye dünya çapında tanınan 6 aracı ile katıldı.
Türk savunma sanayini yurtdışında başarıyla temsil eden Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Avrupa’nın en büyük savunma sanayii fuarı olan ve Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Eurosatory 2022’de geniş ürün ailesinden farklı tip ve özelliklere sahip 6 aracı ile yer aldı. Bin 500 katılımcının yanı sıra 33 ulusal pavyon, 200’den fazla resmi delegasyonun katılması beklenen fuarda Otokar, ARMA 6×6, ARMA 8×8, TULPAR paletli araçları, COBRA II ve COBRA II MRAP araçlarını sergileyecek.

Eurosatory fuarına geniş ürün gamından farklı özelliklere sahip araçlarla katılım yaptıklarını belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; “Türkiye’nin en deneyimli kara sistemleri üreticisi olarak ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil ediyoruz. 35’ten fazla dost ve müttefik ülkedeki 55’i aşkın kullanıcı envanterinde yer alan araçlarımızla savunma sanayii alanında her geçen gün yeni başarılar elde ediyoruz. Bugün 33 bine yakın askeri aracımız çok farklı coğrafyalarda, zorlu iklim koşullarında, çeşitli görevlerde aktif olarak hizmet veriyor. Yurt dışında farklı ülkelerdeki iştirak şirketlerimizle bölgesel anlamda mevcut ve potaniyel kullanıcılarımıza her zamankinden daha yakınız. Envanterlerinde Otokar araçlarına sahip kullanıcılarımız, yeni kullanıcılar için referans oluyor, her geçen yıl bayrağımızı yeni ülkelerde dalgalandırıyoruz” dedi.

“TEKNOLOJİ TRANSFERİ YAPAN BİR ŞİRKET KONUMUNA ULAŞTIK”

Eurosatory’nin savunma sanayii sektörünün en önemli fuarlarından biri olduğuna dikkat çeken Serdar Görgüç şunları söyledi: “30 yılı aşkın süre önce, Türkiye’nin ilk zırhlı aracını ihraç etmeye karar verdiğimizde ürünlerimizi ilk kez bu fuarda sergiledik. Bu anlamda Eurosatory şirketimiz için ayrı bir anlam ve öneme sahip. İlk ihracatımızı yaptığımız 1990’lardan bu yana NATO ve Birleşmiş Milletlerin sayılı kara sistemleri tedarikçilerinden biri olduk. Dünyanın farklı bölgelerinde elde ettiğimiz deneyimleri araç geliştirme çalışmalarımıza yansıtıyoruz. Global ölçekteki bilgi birikimimiz, tasarım ve mühendislik kabiliyetlerimiz, Ar-Ge çalışmalarımız ile ön plana çıkıyoruz. Son 10 yılda ciromuzun yaklaşık yüzde 8’ini Ar-Ge faaliyetlerine ayırdık. Ne mutlu ki bugün sadece ürün tasarlayıp, geliştirip, araçları ihraç eden değil; yurtdışına teknoloji transferi yapan bir şirket konumuna ulaştık. Bugün olduğu gibi gelecekte de ürünlerimiz ve kara sistemleri alanındaki kabiliyetlerimizle ülkemizi global arenada en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.”

Otokar’ın Eurosatory fuarında sergileyeceği askeri zırhlı araçlar şunlar:

• TULPAR orta sınıf tank, COCKERILL 3105 – 105 mm Kule ile
• TULPAR Paletli Zırhlı Muharebe Aracı, 30 mm RAFAEL SAMSON Kule ile
• ARMA 8×8 Çok Tekerlekli Zırhlı Araç, 30 mm OTOKAR MIZRAK Kule ile
• ARMA 6×6 Çok Tekerlekli Zırhlı Araç, 25 mm OTOKAR MIZRAK Kule ile
• COBRA II MRAP Mayına Karşı Korumalı Zırhlı Araç
• COBRA II Personel Taşıyıcı

ARMA ÇOK TEKERLEKLİ ARAÇ AİLESİ

Otokar’ın çok tekerlekli zırhlı araçları ARMA 6×6 ve ARMA 8×8, Eurosatory 2022’de şirketin kendi tasarımı olan iki farklı MIZRAK kulesi ile sergileniyor. Hareket ve beka kabiliyetiyle farklı coğrafyalarda kendini kanıtlamış olan ARMA yeni nesil çok tekerlekli araç ailesi, modüler yapısı ile farklı amaçlar için ideal bir platform olarak geniş bir görev sahasında hizmet veriyor. Modern orduların beka kabiliyeti, koruma seviyesi ve hareket kabiliyeti günümüz muharebe koşullarına uygun bir çözüm sunuyor. Yüksek muharebe ağırlığı ve geniş iç hacim sunan ARMA ailesi düşük silueti ile de dikkat çekiyor. Amfibi kiti sayesinde hiçbir ön hazırlık yapmadan yüzebiliyor ve suda 8 km/saat hız yapabiliyor. Yüksek seviyede balistik ve mayın koruması sağlayan zırhlı monokok gövde yapısı; farklı niteliklerde görev ekipmanı veya silah sisteminin entegrasyonuna izin veren modüler bir platform oluşu ile ARMA 7,62 mm’den 105 mm’ye kadar farklı silah sistemleri ile kullanılabiliyor, komuta kontrol, ambulans, istikam, kurtarıcı gibi birçok görevlere uyarlanabiliyor.

PALETLİ ZIRHLI MUHAREBE ARACI: TULPAR

Otokar, Eurosatory 2022’de TULPAR paletli zırhlı araçlarını 105 mm COCKERILL 3105 kule ve 30 mm RAFAEL SAMSON uzaktan kumandalı kule ile sergiliyor. TULPAR ailesi hareket kabiliyeti, yüksek ateş gücü ve beka özellikleri ile dikkat çekiyor. Gelecekte ortaya çıkabilecek gereksinimlere cevap verebilecek şekilde 28000 kg ile 45000 kg arasında genişleme potansiyeline sahip çok amaçlı paletli araç olarak tasarlanan TULPAR modüler tasarım yaklaşımı, farklı konfigürasyonlar için ortak gövde yapısı ve ortak alt sistemler kullanılabilmesini sağlıyor. TULPAR’ın farklı araç konfigürasyonlarının ortak alt sistemler ile görev yapabilmesi kullanım esnekliğini arttırıyor.

Farklı coğrafyalarda en sert iklim koşullarında ve ağır arazi şartlarında farklı kullanıcılar tarafından da test edilen TULPAR, tehditlere göre yapılandırılabilen ve ölçeklendirilebilen modüler zırh teknolojisi ve zırh yapısı ile sınıfının en üstün balistik ve mayın korumasına haiz. 105 mm’ye kadar yüksek ateş gücü gerektiren görevlerde etkin çözüm sunarken üstün hareket kabiliyeti sayesinde Ana Muharebe Tanklarının ağırlıkları nedeniyle görev yapamadığı arazi koşullarında, dar sokaklar ve hafif köprülerin yer aldığı meskûn mahallerden ağaçlık arazilere kadar her türlü muharebe ortamında görev yapabiliyor.

COBRA II TAKTİK TEKERLEKLİ ZIRHLI ARAÇ

COBRA II, yüksek koruma ve taşıma seviyesi ve büyük iç hacmi ile öne çıkıyor. Üstün hareket kabiliyetinin yanı sıra komutan ve sürücü dahil 10 kişilik personel taşıma kapasitesine sahip COBRA II, balistik, mayın ve EYP tehditlerine karşı üstün koruma özelliği sayesinde üst düzey güvenlik sunuyor. En zorlu arazi ve iklim koşullarında yüksek performans sağlayan COBRA II isteğe bağlı olarak amfibik tipte üretiliyor ve ihtiyaç duyulan farklı görevlere kusursuz uyum sağlıyor. Geniş silah entegrasyon ve görev donanım ekipman opsiyonları sayesinde özellikle tercih edilen COBRA II, Türkiye’de ve ihracat pazarlarında sınır koruma, iç güvenlik ve barış koruma harekatları da dahil birçok görevi başarıyla sürdürüyor. COBRA II aynı zamanda, sahip olduğu modüler yapı sayesinde personel taşıyıcı, silah platformu, kara gözetleme radarı, KBRN keşif aracı, komuta kontrol aracı ve ambulans olarak da görev alabiliyor. Otokar Eurosatory 2022’de COBRA II’nin Personel Taşıyıcı versiyonunu sergiliyor.

EN ZORLU GÖREVLER İÇİN ÜRETİLDİ: COBRA II MRAP

İhracat pazarlarında dikkatleri üzerine çeken COBRA II Mayına Karşı Korumalı Araç (COBRA II MRAP) araç, riskli bölgelerde yüksek beka kabiliyeti sağlamak üzere geliştirildi. Kullanıcıların yüksek balistik ve mayın koruma ile yüksek taşıma beklentilerini bu sınıf araçlardan farklı olarak eşsiz hareket kabiliyetiyle birlikte sunuyor. Dünyadaki benzer mayına karşı korumalı araçlara kıyasla COBRA II MRAP ağırlık merkezinin alçak olması sebebiyle sadece stabilize yollarda değil, arazide de üstün bir hareket kabiliyeti ve eşsiz bir yol tutuşu sunuyor. Düşük silueti ile daha az fark edilen araç, modüler yapısıyla muharebe sahasında kullanıcılarına lojistik avantajlar sunuyor. Farklı yerleşim seçenekleri ile 11 kişiye kadar personel taşıma kapasitesine sahip olan araç, kullanıcı gereksinimlerine uygun olarak 3 veya 5 kapılı olarak yapılandırılabiliyor.

 

Otokar, Kara Sistemlerindeki Kabiliyetlerini Güney Amerika’da Tanıtacak

04.04.2022 – Ürünleri 35’ten fazla dost ve müttefik ülkede kullanılan Otokar, kabiliyetlerini küresel çapta tanıtmaya devam ediyor. Otokar, 5-10 Nisan tarihleri arasında Şili’nin başkenti Santiago’da düzenlenecek olan Güney Amerika’nın önemli savunma ve güvenlik fuarı FIDAE 2022’ye katılacak. Fuar süresince Otokar, zırhlı araçlardaki geniş ürün gamının yanı sıra kara sistemlerindeki üstün kabiliyetlerini tanıtacak.

Koç Topluluğu şirketlerinden Türkiye’nin global kara sistemleri üreticisi Otokar, savunma sanayii alanında Türkiye’yi başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Şili’nin başkenti Santiago’da düzenlenecek olan Güney Amerika bölgesinin en büyük savunma ve güvenlik fuarı FIDAE 2022’ye katılıyor. Altı gün sürecek olan fuar süresince Otokar, dünyaca ünlü zırhlı araçlardan oluşan geniş ürün gamının yanı sıra kara sistemlerindeki üstün kabiliyetlerini tanıtacak.

33 bine yakın Otokar askeri aracının farklı bölge ve iklim koşullarında aktif olarak hizmet verdiğini belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Savunma sanayii alanında her geçen gün global çapta yeni başarılar elde etmekten büyük bir gurur duyuyoruz. Günümüz ve gelecek tehditlerine yönelik geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz askeri araçlarımız ve geniş ürün gamımız ile fark yaratıyoruz. Son 10 yılda ciromuzun yaklaşık yüzde 8’ini Ar-Ge faaliyetlerine ayırdık. Çeşitli kullanıcıların değişen ihtiyaç ve beklentilerine global bilgi birikimimiz, üstün Ar-Ge, tasarım ve mühendislik kabiliyetlerimiz ile en iyi şekilde cevap veriyoruz. Tüm bunların yanı sıra teknoloji transferi kabiliyetlerimizle de ön plana çıkıyoruz ” dedi.

Otokar araçlarının halihazırda Güney Amerika’da da kullanıldığına dikkat çeken Görgüç; “Türk ordusu ve güvenlik güçleri dahil, dünyada 35’ten fazla dost ve müttefik ülkedeki 55’i aşkın farklı kullanıcımız için en iyi ürün ve hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Dünya çapında farklı iklim ve coğrafyalarda elde ettiğimiz deneyimleri, araç geliştirme çalışmalarımıza yansıtıyoruz.  Güney Amerika Otokar’ın önemli pazarları arasında yer alıyor. Otokar olarak bölgedeki ihracat fırsatlarını yakından takip ediyor, yeni iş birlikleri geliştirmeyi amaçlıyoruz. Savunma sanayii alanındaki 35 yıllık tecrübemiz ile global pazarlarda ürün, Ar-Ge, teknoloji transferi kabiliyetlerimizle ülke ihracatına olan katkımızı sürdürmeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Otokar, Asya-Pasifik’teki Varlığını Artırmayı Hedefliyor

28.03.2022 – Türkiye’nin global kara sistemleri üreticisi Otokar, savunma sanayii alanındaki ürün ve kabiliyetlerini dünyanın farklı bölgelerinde sergilemeye devam ediyor. Savunma sanayiinde 35 yıllık tecrübesi ile Türkiye’nin en deneyimli kara sistemleri şirketi olan Otokar, 28-31 Mart tarihleri arasında Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da gerçekleşecek olan DSA 2022 fuarında ARMA 6×6 ve COBRA II araçlarını sergileyecek.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, kara sistemleri alanındaki ürün ve kabiliyetlerini küresel çapta tanıtmaya devam ediyor. Türk savunma sanayiini yurt dışında başarıyla temsil eden Otokar, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenecek olan DSA 2022 savunma sanayii fuarına katılıyor. Bu yıl 17.si gerçekleşecek olan etkinlik süresince Otokar, dünyaca tanınan zırhlı araçları ARMA 6×6 Zırhlı Muharebe Aracı ve COBRA II Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı’nı sergileyecek.

Otokar’ın savunma sanayii alanında global bir oyuncu olduğunu belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Savunma sanayiinde her geçen gün yeni başarılar elde ediyor, global ölçekteki bilgi birikimimiz, tasarım ve mühendislik kabiliyetlerimiz, Ar-Ge çalışmalarımız ile ön plana çıkıyoruz. Son 10 yılda ciromuzun yaklaşık yüzde 8’ini Ar-Ge faaliyetlerine ayırdık. Araçlarımız çok farklı coğrafyalarda, zorlu iklim koşullarında, riskli bölgelerde aktif olarak hizmet veriyor. Dünyanın farklı bölgelerinde elde ettiğimiz deneyimleri, araç geliştirme çalışmalarımıza yansıtıyoruz. Otokar araçları halihazırda Asya-Pasifik bölgesinde başarıyla hizmet veriyor. Amacımız buradaki varlığımızı artırmak.  Bölgedeki farklı iş birliği ve ihracat fırsatlarını yakından takip ediyoruz” dedi.

Otokar’ın halihazırda NATO ve Birleşmiş Milletler’in kara sistemleri tedarikçilerinden biri olduğuna dikkat çeken Görgüç; “Askeri araçlarımız Türk ordusu ve güvenlik güçleri dahil dünyada 35’ten fazla dost ve müttefik ülkedeki 55 kullanıcı envanterinde yer alıp, aktif olarak hizmet veriyor. Uluslararası arenada büyük global oyuncularla rekabet ediyoruz. Ürün tedarikinin yanı sıra kara araçlarında Ar-Ge ve teknoloji transferi kabiliyetlerimizle de ön plana çıkıyoruz” açıklamasını yaptı.

ARMA 6×6

Otokar’ın yüksek taktik ve teknik özelliklere sahip çok tekerlekli modüler zırhlı aracı ARMA 6×6, üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın, balistik koruma özelliğinin yanı sıra orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyon opsiyonlarına sahip. En zor arazi ve iklim koşullarında, barış koruma ve insani yardım operasyonlarında hizmet veren ARMA’nın amfibik opsiyonu da mevcut. ARMA 6×6; özellikle yüksek muharebe ağırlığı ve geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor. ARMA, ihtiyaçlar doğrultusunda farklı silah ve kule sistemleri ile donatılabiliyor. ARMA ailesi zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe aracı, komuta kontrol, KBRN keşif aracı gibi farklı görevlerde kullanılabiliyor.

COBRA II

COBRA II, yüksek koruma ve taşıma seviyesi ve büyük iç hacmi ile öne çıkıyor. Üstün hareket kabiliyetinin yanı sıra komutan ve sürücü dahil 10 kişilik personel taşıma kapasitesine sahip COBRA II, balistik, mayın ve EYP tehditlerine karşı üstün koruma özelliği sayesinde üst düzey güvenlik sunuyor. En zorlu arazi ve iklim koşullarında yüksek performans sağlayan COBRA II, isteğe bağlı olarak amfibik tipte üretiliyor ve ihtiyaç duyulan farklı görevlere kusursuz uyum sağlıyor. Geniş silah entegrasyon ve görev donanım ekipman opsiyonları sayesinde özellikle tercih edilen COBRA II, Türkiye’de ve ihracat pazarlarında sınır koruma, iç güvenlik ve barış koruma harekatları da dahil birçok görevi başarıyla sürdürüyor. COBRA II aynı zamanda, sahip olduğu modüler yapı sayesinde personel taşıyıcı, silah platformu, kara gözetleme radarı, KBRN keşif aracı, komuta kontrol aracı ve ambulans olarak da görev alabiliyor.

 

Otokar, Londra’daki DSEI Fuarı’nda COBRA II MRAP ve TULPAR’ı Sergileyecek

14.08.2021 – Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, savunma sanayii alanındaki kabiliyetlerini küresel çapta sergilemeye devam ediyor. Dünya savunma sanayindeki konumunu her geçen gün güçlendiren Otokar, İngiltere’nin başkenti Londra’da bugün başlayan ve 17 Eylül tarihine kadar devam edecek olan DSEI 2021’e katıldı. Savunma sanayiinin bu yılki dev buluşmasında Otokar, COBRA II MRAP ve zırhlı paletli aracı TULPAR’ı MIZRAK kule sistemiyle sergileyip; dünyaca ünlü askeri araçları ile kara sistemlerindeki kabiliyetlerini tanıtacak.

Türkiye’nin global kara sistemleri üreticisi Otokar, Avrupa’nın en büyük savunma sanayii ve güvenlik fuarında bir kez daha yerini aldı. Türk savunma sanayiini yurtdışında başarıyla temsil eden Otokar, DSEI Fuarı’na COBRA II MRAP Mayına Karşı Korumalı Araç ve TULPAR paletli zırhlı aracı ile katıldı. Mühendislik gücü, üstün tasarım ve test kabiliyetleri, üretim deneyimi ve kendini kanıtlamış ürünleriyle dünya savunma sanayii sektöründeki konumunu her geçen gün güçlendiren Otokar 17 Eylül tarihine kadar sürecek olan fuarda, küresel ölçekte büyük beğeni toplayan TULPAR’ı MIZRAK kule sistemi ile sergileyecek. Otokar ayrıca bugüne kadar ülkemizde ve dünyada görev alan COBRA II’nin Mayına Karşı Korumalı Aracı COBRA II MRAP’ın da tanıtımını yapacak. Otokar, 4 gün sürecek organizasyonda dünyaca ünlü askeri araçlarını tanıtarak kara sistemlerindeki kabiliyetlerini aktaracak.

Otokar’ın askeri araçlar alanında 30 yılı aşkın tecrübesi ile kullanıcı beklenti ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde analiz edip, modern orduların güncel ve gelecek ihtiyaçlarına yönelik araçlar geliştirdiğini belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; “Tamamı kendi mühendislerimiz tarafından geliştirilen araçlarımız çok farklı coğrafyalarda, zorlu iklim koşullarında, riskli bölgelerde aktif olarak hizmet veriyor. Savunma sanayiinde kara sistemleri alanında kullanıcımızın farklı ihtiyaç ve beklentilerini analiz ediyor, mühendislik kabiliyetlerimiz ve üstün Ar-Ge imkanlarımız ile bu ihtiyaçları yanıtlayabilecek çözümleri hızlı şekilde geliştiriyoruz. Fuar süresince mevcut kullanıcılarımızla olan iş birliklerimizi geliştirirken, potansiyel kullanıcılara kara sistemleri alanındaki kabiliyetlerimizi tanıtmayı planlıyoruz” dedi.

Otokar’ın ihracat pazarlarında sadece araç üreticisi olarak değil satış sonrası hizmet faaliyetleri ve teknoloji transferi kabiliyeti ile fark yarattığına dikkat çeken Serdar Görgüç şunları söyledi; “Türkiye’de tasarlanan ve Türkiye’de üretilen araçlarımızla kahraman ordumuza hizmet etmekten her zaman gurur ve onur duyuyoruz. Ülkemizin yanı sıra dünyada NATO ülkeleri dahil 35’ten fazla dost ve müttefik ülkedeki 55’i aşkın farklı kullanıcımız için günümüz ve gelecek tehditlerine karşı en iyi ürün ve hizmetleri sunmak için çalışıyoruz. Bugün 33 bine yakın askeri aracımız NATO ve Birleşmiş Milletler güçleri kapsamında aktif olarak hizmet veriyor. Hedefimiz ihracat faaliyetlerimizi artırıp ülke ekonomimize ve savunma sanayimizin gelişimine daha fazla katkı sağlamak.”

YENİ NESİL ZIRHLI MUHAREBE ARACI: TULPAR 

İsmini Manas Destanı’ndaki savaşçıları koruyan efsanevi kanatlı attan alan TULPAR, 21’inci yüzyılın gereksinimleri doğrultusunda geliştirildi. İngiltere’de Otokar tasarımı MIZRAK kule sistemi ile sergileniyor. Yüksek hareket kabiliyeti, balistik ve mayın korumasına sahip araç, en sert iklim koşullarında ve ağır arazi şartlarında test edildi. TULPAR, modüler yapısı sayesinde, kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına tek bir platform ile cevap veriyor. TULPAR zırhlı muharebe aracı, personel taşıyıcı, hava savunma aracı, keşif aracı, komuta kontrol aracı, 105 mm silah taşıyan hafif ve orta ağırlık sınıfı tank gibi farklı görevlerde kullanılabiliyor. Otomatik şanzımanlı, yüksek performansa sahip güç grubu, her türlü arazide hareket kabiliyeti sağlayan palet askı ve süspansiyon donanımı, açık mimariye sahip elektronik sistemi ile donatılmış araç, farklı sistem entegrasyonuna sahip alt yapısıyla birlikte müşteriye özel çözümler oluşturulabiliyor. Ayrıca süspansiyon, hız azaltan, palet gergi gibi alt sistemler Otokar bünyesinde tasarlandığı ve geliştirildiği için kullanıcıya düşük ömür devri maliyeti sunuyor.

EN ZORLU GÖREVLER İÇİN ÜRETİLDİ: COBRA II MRAP

İhracat pazarlarında dikkatleri üzerine çeken COBRA II Mayına Karşı Korumalı Araç (COBRA II MRAP) araç, riskli bölgelerde yüksek beka kabiliyeti sağlamak üzere geliştirildi. Kullanıcıların yüksek balistik ve mayın koruma ile, yüksek taşıma beklentilerini bu sınıf araçlardan farklı olarak eşsiz hareket kabiliyetiyle birlikte sunuyor. Dünyadaki benzer mayına karşı korumalı araçlara kıyasla COBRA II MRAP ağırlık merkezinin alçak olması sebebiyle sadece stabilize yollarda değil, arazide de üstün bir hareket kabiliyeti ve eşsiz bir yol tutuşu sunuyor. Düşük silueti ile daha az fark edilen araç, modüler yapısıyla muharebe sahasında kullanıcılarına lojistik avantajlar sunuyor. Farklı yerleşim seçenekleri ile 11 kişiye kadar personel taşıma kapasitesine sahip olan araç, kullanıcı gereksinimlerine uygun olarak 3 veya 5 kapılı olarak yapılandırılabiliyor.

 

Otokar, Savunma Sanayindeki Kabiliyetlerini Latin Amerika’da Tanıtacak

02.12.2019 – Türkiye’nin tek milli askeri araç üreticisi Otokar, Kolombiya’nın Bogota kentinde düzenlenecek Expodefensa 2019 fuarına katılıyor. Bölgede savunma sanayinin önemli buluşmaları arasında yer alan ve 2-4 Aralık tarihleri arasında düzenlenen fuarda Otokar, dünyaca ünlü askeri araçlarını ve kara sistemlerindeki kabiliyetlerini tanıtıp teknoloji transferi dahil farklı iş birliği fırsatlarını değerlendirecek.

Türk savunma sanayini yurtdışında başarıyla temsil eden Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Kolombiya’nın Bogota şehrinde düzenlenecek Expodefensa 2019’a katılıyor. 2009 yılından itibaren iki yılda bir düzenlenen ve bölgenin en önemli savunma sanayi fuarı arasında yer alan fuarda Otokar, kendi tasarımı ve üretimi olan dünyaca ünlü zırhlı araçlarıyla birlikte paletli zırhlı araçlarını ve kule sistemlerini tanıtacak.

“FARKLI İŞBİRLİĞİ FIRSATLARINI DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Otokar’ın hem günümüz hem de gelecek tehditlerine yönelik geliştirdiği ve ürettiği geniş ürün gamı ile dünya savunma sanayiindeki konumunu her geçen gün kuvvetlendirdiğini belirten Genel Müdür Serdar Görgüç; “Savunma sanayiinde kara sistemleri alanındaki kullanıcımızın farklı ihtiyaç ve beklentilerini analiz ediyor, mühendislik kabiliyetlerimiz ve üstün Ar-Ge imkanlarımız ile bu ihtiyaçları yanıtlayabilecek çözümleri hızlı şekilde geliştiriyoruz. Hali hazırda bu bölgede hizmet veren askeri araçlarımızla Latin Amerika pazarının ihtiyaç ve beklentilerine cevap verme konusunda önemli bir yol kat ettik. Expodefensa süresince savunma sanayii alanındaki dünyaca ünlü geniş ürün yelpazemizi tanıtmanın yanı sıra teknoloji transferi de dahil farklı iş birliği fırsatlarını değerlendireceğiz. Bu sayede ülkemizin ihracatına daha fazla katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Mühendislik ve tasarım kabiliyeti ile askeri araçlardaki 30 yılı aşkın tecrübesiyle uluslararası savunma sanayiindeki konumunu her geçen gün güçlendiren Otokar, fikri mülkiyet hakları kendine ait olan araçlarını 5 kıtada 35’ten fazla ülkeye ihraç ediyor. NATO ve Birleşmiş Milletler’in tedarikçisi konumunda olan Otokar’ın 32 bini aşkın aracı, farklı coğrafyalarda, zorlu iklim koşullarında ve riskli bölgelerde aktif olarak hizmet veriyor.

 

Otokar’ın TULPAR ve COBRA II Araçları Londra’da Boy Gösterecek

09.09.2019 – Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 10-13 Eylül tarihleri arasında Londra’da 20’ncisi yapılacak DSEI’a katılıyor. Savunma sanayiinin bu yılki dev buluşmasında Otokar, zırhlı paletli aracı TULPAR’ı ve tekerlekli zırhlı aracı COBRA II’yi sergileyip; dünyaca ünlü askeri araçlarını ve kara sistemlerindeki kabiliyetlerini tanıtacak.

Türkiye’nin tek milli askeri araç üreticisi Otokar, Avrupa’nın en büyük savunma sanayii ve güvenlik fuarında yerini alıyor. Türk savunma sanayiini yurtdışında başarıyla temsil eden Otokar, Londra’da 20’nci kez düzenlenecek olan DSEI’a zırhlı paletli aracı TULPAR ve taktik tekerlekli zırhlı aracı COBRA II ile katılıyor. Mühendislik gücü, üstün tasarım ve test kabiliyetleri, üretim deneyimi ve kendini kanıtlamış ürünleriyle dünya savunma sanayii sektöründeki konumunu her geçen gün güçlendiren Otokar, standında lansmanından bugüne küresel ölçekte büyük beğeni toplayan TULPAR zırhlı muharebe aracını yine kendi tasarımı olan MIZRAK-30 uzaktan komutalı kule sistemi ile sergileyecek.

Otokar ayrıca, fuarın açık alan kısmında COBRA II taktik tekerlekli zırhlı aracını Keskin kule sistemi ile sergileyecek. Fikri mülkiyet hakları kendine ait olan araçlarıyla 5 kıtada 30’dan fazla ülkeye ihracat yapan Otokar, Türkiye’nin milli katılım gerçekleştireceği ve 4 gün sürecek organizasyonda ayrıca dünyaca ünlü askeri araçlarını tanıtarak kara sistemlerindeki kabiliyetlerini aktaracak.

“GLOBALDEKİ KONUMUMUZ KUVVETLENİYOR”

Otokar’ın fikri mülkiyet hakları kendine ait askeri araçlarıyla dünya savunma sanayii pazarındaki yükselişine devam ettiğini belirten Genel Müdür Serdar Görgüç; “Son 10 yılda ciromuzun yaklaşık yüzde 8,5’ini Ar-Ge faaliyetleri için ayırdık. Modern orduların güncel ve gelecek ihtiyaçları düşünerek geliştirdiğimiz askeri araçlarla ilklere imza atmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz Mayıs ayında ilk kez sergilediğimiz, Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı olan Akrep IIe bunun en güzel örneklerinden biri. Tamamı kendi mühendislerimiz tarafından geliştirilen araçlarımız çok farklı coğrafyalarda, zorlu iklim koşullarında, riskli bölgelerde aktif olarak hizmet veriyor. Savunma sanayiinde kara sistemleri alanında kullanıcımızın farklı ihtiyaç ve beklentilerini analiz ediyor, mühendislik kabiliyetlerimiz ve üstün Ar-Ge imkanlarımız ile bu ihtiyaçları yanıtlayabilecek çözümleri hızlı şekilde geliştiriyoruz. Envanterlerinde Otokar araçlarına sahip kullanıcılarımız, yeni kullanıcılar için referans oluyor. Her geçen yıl bayrağımızı yeni ülkelerde dalgalandırıyoruz. Fuar süresince mevcut kullanıcılarımızla olan iş birliklerimizi geliştirirken, potansiyel kullanıcılara kara sistemleri alanındaki kabiliyetlerimizi tanıtmayı planlıyoruz” dedi.

NATO ile Birleşmiş Milletler’in tedarikçisi olan Otokar’ın kara sistemleri alanındaki deneyiminin ve geniş ürün gamının altını çizen Görgüç şunları söyledi; “Fuarda sergilediğimiz araçlardan biri olan TULPAR, günümüzde NATO ülkelerinde yürütülen benzeri araç programlarında yer alan yetenek ve özellikler dikkate alınarak tasarlandı. En sert iklim koşullarında ve ağır arazi şartlarında test edilen TULPAR, modüler yapısı ile farklı müşteri isterlerine cevap veriyor.”

 

Otokar IDEF 2019’da Yeni Zırhlı Araçlarını Sergiliyor

(30.04.2019)- Türkiye’nin global kara sistemleri üreticisi Otokar, Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı AKREP IIe’yi ilk kez IDEF’te sergiliyor.
– TULPAR Hafif Tank, yurt içinde ilk kez IDEF’te tanıtılıyor.
– COBRA II’nin mayın korumalı zırhlı acil müdahale ambulansı IDEF’te ilk kez sergileniyor.
– Muharebe sahalarına yeni bir soluk getirecek URAL Özel Harekat Aracı ilk kez IDEF’te yer alıyor.
– Kara sistemleri alanında sektöre öncülük eden ve birçok ilki kazandıran Otokar, dört gün sürecek fuardaki standında 10 zırhlı aracı ile BAŞOK, MIZRAK, BOZOK, ÜÇOK ve KESKİN kule sistemlerini kullanıcılarla buluşturuyor.

Koç Topluluğu şirketlerinden Türkiye’nin global kara sistemleri üreticisi Otokar; 30 Nisan – 3 Mayıs 2019 tarihlerinde 14’üncü kez düzenlenen IDEF 2019 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda milli askeri araçları ve kule sistemleriyle yerini aldı. Cumhurbaşkanlığı’nın himayesi ile T.C. Milli Savunma Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 4 gün boyunca ziyaretçilerine açık olacak fuarda Otokar, 10 askeri aracı ile kendi tasarımı olan kule sistemlerini sergiliyor.

YENİ NESİL ZIRHLI ARAÇLARIYLA IDEF 2019’A DAMGASINI VURACAK

İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen organizasyonda Otokar standını ziyaret eden kullanıcılar, geniş ürün yelpazesinin yanı sıra şirketin yeni zırhlı araçlarını da ilk kez görme imkanına buluyor. Dost ve müttefik ülkelerin Savunma Bakanları’nın yanı sıra Genel Kurmay Başkanlarının, üst düzey sivil ve askeri otoriterler ile tedarik ve savunma teçhizatı alanında karar verici makamların ağırlandığı bölgenin en büyük organizasyonunda Otokar, yeni zırhlı araçlarıyla fuara damgasını vuracak. Fuarda Otokar 3 yeni araçla yer alırken, TULPAR Hafif Tank da ilk kez yurt içindeki kullanıcılarla buluşacak. Otokar’ın yeni nesil zırhlı araç ailesinin ilk üyesi olan ve Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı olan AKREP IIe, yurt içinde ve dışında başarıyla hizmet veren COBRA II Ambulans ve URAL Özel Harekat Aracı IDEF yenilikleri arasında yer alacak.

“SAVUNMADAKİ İDDİAMIZI FARKLI BİR BOYUTA TAŞIYORUZ”

Otokar’ın günümüz ve gelecek tehditlerine yönelik geliştirdiği ve ürettiği geniş ürün gamı ile savunma sanayiindeki konumunu güçlendirip Türkiye savunma sanayiinin gelişimi için aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; “32 yıllık askeri araç tecrübesiyle kara sistemlerinde Türkiye’nin en deneyimli şirketi olarak, Türk ordusu ve güvenlik güçleri dahil dünyada 50’den fazla kullanıcımıza en iyi ürün ve hizmetleri sunmak için çalışıyoruz. Türkiye’de ve dünyada farklı iklim ve coğrafyalarda elde ettiğimiz deneyimleri, araç geliştirme çalışmalarımıza yansıtıyoruz. Kara sistemleri alanında sektöre öncülük eden ve birçok ilki kazandıran Otokar olarak, savunma sanayiindeki iddiamızı güncel tehditlere karşı gelecek teknolojilere uygun olarak geliştirdiğimiz yeni nesil zırhlı araç ailemiz ve yeni tip araçlarımızla farklı bir boyuta taşıyoruz. Türkiye’deki araç üreticisi konumumuzu, teknoloji transferi kabiliyetimiz ile genişletiyoruz. Bugün 30 binden fazla askeri aracımız 30’dan fazla ülkede aktif olarak kullanılıyor. Fuar süresince mevcut kullanıcılarımızla olan iş birliklerimizi geliştirirken, potansiyel kullanıcılara kara sistemleri alanındaki kabiliyetlerimizi tanıtacağız. Hedefimiz Türkiye’nin öncü kara sistemleri üreticisi olarak global pazarlarda ürün, Ar-Ge, teknoloji transferi kabiliyetlerimizle ülke ihracatına katkımızı sürdürmek” dedi.

COBRA II AMBULANS IDEF’TE İLK KEZ SERGİLENİYOR

Farklı görevlere uygun modüler bir platform olan COBRA II’nin “COBRA II mayın korumalı zırhlı acil müdahale ambulansı” IDEF 2019’da ilk kez tanıtılıyor. Halihazırda yurt içinde ve yurt dışında başarılı bir şekilde hizmet veren COBRA II Ambulans, mayın ve balistik koruması altında üst seviyede arazi kabiliyeti sunarken standart bir acil durum ambulansı ile yapılabilecek tüm müdahaleleri yapabiliyor. COBRA II Ambulans’ın hafifliği ile balçık, çamur gibi farklı zeminlerde bile yüksek performans göstererek, muharebe sahasının içlerine kadar girip tehlikeli bölgede yaralı kurtarma ve acil müdahale görevlerini yerine getirilebilmesi sağlandı. Ambulans olarak hizmet verebilmesi için standart COBRA II’nin yükseklik ve genişliği ambulans görevine uygun olarak artırıldı ve geniş iç hacim sağlandı. Arka kapı, ambulans kullanımı için özel olarak rampa kapı şeklinde tasarlandı.

Aracın ambulans bölümü ile ilgili pek çok fonksiyon medikal personel tarafından arka kısımdan kontrol edilebilirken; istenildiği durumda ön ve arka bölme birbirinden ayrılabiliyor. COBRA II Ambulans sürücü, komutan, medikal personel haricinde ‘2 oturan ve 1 yatan’ veya ‘2 yatan’ hasta alabilecek şekilde iki farklı konfigürasyona sahip.

TÜRKİYE’NİN İLK ELEKTRİKLİ ZIRHLI ARACI: AKREP IIe

Otokar’ın zırhlı keşif ve silah platformu olarak tasarladığı AKREP II 4×4 yeni nesil zırhlı araç ailesi, düşük silueti ile orduların güncel ve gelecek ihtiyaçlarına cevap verebilmek için tasarlandı. Her arazi koşulundaki hareket performansının yanısıra eşsiz manevra kabiliyetine sahip araç, elektrik, dizel ve hibrit gibi alternatif güç gruplarının kullanılmasına imkan verebilecek bir alt yapıya sahip. Güç üretim ve aktarma sistemleri, sensörler, bilgisayarlar, haberleşme ve hedefleme sistemlerinin tek bir sistemde entegre edildiği Akrep II, otonom araçlara doğru geçişi hızlandıracak bir alt yapı sunuyor.

Teknolojinin imkanlarından en üst derecede faydalanılabilecek şekilde geliştirilen AKREP II yeni nesil zırhlı araç ailesinin ilk üyesi elektrikli AKREP IIe, Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı ve fuarın “öncü teknolojik ürünü” olarak kullanıcıların dikkatini çekecek. İleri teknolojileri askeri sahaya taşımada öncü olma hedefiyle tasarlanan araç, geleneksel zırhlı araçlara kıyasla çeviklik, düşük termal iz, yüksek hız ve sessizlik avantajlarını bir arada sunuyor. Taktik performans beklentilerine de en iyi şekilde cevap veren Akrep IIe, özellikle yakıt verimliliği, hareket, beka kabiliyeti ve entegre lojistik destek anlamında da avantajlar sunacak.

URAL ÖZEL HAREKAT ARACI, SAHAYA YENİ BİR SOLUK GETİRİYOR

Çok yönlü ve modüler URAL platformunun, en yeni türevi olan URAL Özel Harekat Aracı (URAL SOV), IDEF 2019’da ziyaretçilerin karşısına çıkıyor.

OTOKAR’ın yenilikçi bakış açısının özgün bir ürünü olan URAL platformu, farklı kullanıcıların değişik konfigürasyonlardaki 4×4 zırhlı veya zırhsız taktik araç ihtiyaçlarının, çok yönlü ve modüler bir çözüm ile karşılanabilmesi amacıyla tasarlandı. Modüler yapısı ve ölçüleri sayesinde, farklı görevlerin gerektirdiği ekipman, silah sistemleri ve konfigürasyona kolaylıkla adapte edilebilen URAL platfomunun, kullanıcı isteklerine göre uyarlanmış versiyonları halen yurt içi ve yurt dışında pek çok görevde kullanılıyor.

Özel kuvvetler tarafından icra edilen operasyonların ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanan URAL Özel Harekat Aracı, üstün hareket kabiliyetinin yanı sıra, yarım gövde zırhı, taban ve ateş duvarının zırhlı olması sayesinde, mürettebatına üst düzey balistik, mayın ve EYP koruması sağlıyor. Komutan ve sürücü dahil 5 kişilik personel taşıma kapasitesine sahip araç, en zorlu arazi ve iklim koşullarında yüksek taktik mobilite performansı sağlarken; tavanında 12.7 mm, ön ve arka tarafa 7,62 mm silah takılabilme özelliği ile derin keşif ve taktik akın görevleri için ideal bir çözüm sunuyor.

TULPAR HAFİF TANK

Türkiye’de ilk kez IDEF’te sergilenen Otokar’ın TULPAR Hafif Tankı hareket kabiliyeti, ateş gücü ve beka özellikleri ile dikkat çekiyor. Otomatik dolduruculu CMI 3105 tipi ana silah sistemi, yüksek basınçlı 105 mm tank topu ile tüm 105 mm NATO mühimmatlarını ve 105 mm Güdümlü Tanksavar füzesi ile atış yapabiliyor. TULPAR Hafif Tank, yüksek ateş ve tahrip gücü gerektiren görevlerde etkin çözüm sunuyor. Üstün hareket kabiliyeti sayesinde Ana Muharebe Tanklarının ağırlıkları nedeniyle görev yapamadığı arazi koşullarında, dar sokaklar ve hafif köprülerin yer aldığı meskûn mahallerden ağaçlık arazilere kadar her türlü muharebe ortamında görev yapabiliyor.

TULPAR ailesi, kullanıcıların tek bir platformu farklı görevlerde kullanabilme ihtiyacı doğrultusunda çok amaçlı ve modüler şekilde tasarlandı. Araç, hafif tank için ideal bir platform olma özelliğini taşıyor. En sert iklim koşullarında ve ağır arazi şartlarında test edilen TULPAR, tehditlere göre yapılandırılabilen ve ölçeklendirilebilen modüler zırh teknolojisi ve zırh yapısı ile sınıfının en üstün balistik ve mayın korumasına haiz. Aktif koruma sistemlerinin entegre edilebildiği TULPAR Hafif Tankı, 3 kişilik mürettebatına (Komutan, nişancı ve şoför) ilave olarak 2 personel daha taşıma kapasitesine sahip. Etkin Entegre Lojistik Destek sistem çözümleri ile düşük ömür boyu destek maliyetleri sağlıyor.

IDEF 2019’DA SERGİLENEN 10 ARAÇ
Bölgenin en büyük organizasyonunda Otokar, geniş ve yeni ürün ailesini 7’nci salonda sergiliyor. Şirketin 713 no’lu standında sergilenen araç ve kule sistemleri ise şöyle;

1. TULPAR Hafif Tank
2. TULPAR S Paletli Zırhlı Araç, BAŞOK kule sistemi ile
3. ARMA 8×8 Zırhlı Muharebe Aracı, MIZRAK-30 mm kule sistemi ile
4. ARMA 6×6 Zırhlı Muharebe Aracı, BOZOK-25 mm kule sistemi ile
5. COBRA II Mayın Korumalı Zırhlı Acil Müdahale Ambulansı
6. COBRA II 4×4 Zırhlı Personel Taşıyıcı, ÜÇOK kule sistemi ile
7. COBRA 4×4 Zırhlı Personel Taşıyıcı, KESKİN kule sistemi ile
8. URAL 4×4 Zırhlı Personel Taşıyıcı, Otokar BAŞOK kule sistemi ile
9. URAL 4×4 Özel Harekat Aracı
10. AKREP IIe Elektrikli Zırhlı Araç

Otokar Türkiye’nin İlk Elektrikli Zırhlı Aracını Üretti

“Kara Araçlarında Dünya Devleriyle Rekabet Ediyoruz”

24.04.2019 – Türkiye’nin kara sistemleri üreticisi Otokar, savunma sanayiindeki ilklerine yenisini ekledi. Geçen yıl geliştirdiği Tulpar hafif tankı ile küresel çapta büyük beğeni kazanan Otokar, Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı Akrep IIe’yi, Sakarya’daki fabrikasında düzenlenen basın toplantısı ile tanıttı.

Otokar’ın savunma sanayiinde global bir marka olma hedefine cesur adımlarla ilerlediğini kaydeden Genel Müdür Serdar Görgüç; “Kara sistemleri alanında sektöre öncülük eden ve birçok ilki kazandıran Otokar, savunma sanayiindeki iddiasını yeni nesil zırhlı Akrep II ile farklı bir boyuta taşıyor. İlk versiyonu Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı olan Akrep IIe, bize elektrikli araç teknolojisinin askeri araçlara uygulanmasına yönelik bilgi ve tecrübe kazandırırken, Türkiye’nin askeri tip elektrikli, hibrit ve otonom araçlar konusunda ilk adımları olacak” dedi.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, savunma sanayiindeki iddiasını Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı ile taçlandırdı. Savunma sanayiinde 30 binden fazla ürünle Türkiye’nin yanı sıra beş kıtada 30’dan fazla dost ve müttefik ülkenin silahlı kuvvetleri ile güvenlik güçlerine hizmet veren Otokar, Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı Akrep IIe’yi tanıttı. Otokar’ın Sakarya’daki fabrikasında düzenlenen basın toplantısı Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç ev sahipliğinde gerçekleşti.

Otokar - Akrep IIe
Otokar – Akrep IIe

Toplantının açılışında Türkiye’nin savunma sanayiinde ürettiği rekabetçi ürünlerle dünyada dikkat çektiğini belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; “Savunma sanayimizin ürettiği ürünler, araçlar, küresel çapta takdir topluyor. Türkiye’nin tek milli kara sistemleri üreticisi Otokar olarak biz de bu alanda ürettiğimiz araçlarımız ve teknolojimiz ile ülkemize katma değerimizi artırıyoruz. NATO ve Birleşmiş Milletler’in tedarikçisi konumunda olan Otokar’ın, kendi teknoloji, tasarım ve uygulamaları ile ürettiği 30 binden fazla aracı Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında aktif olarak kullanılıyor. Araçlarımızın ünü sınırlarımızı aştı, ürettiğimiz araçlarla dünyada rekabetçi konuma ulaştık. Otokar, savunma sanayiinde artık sadece ürün üretip satan değil, bilgi birikimi ihraç eden, Türkiye’den teknoloji transferi yapan bir şirket konumuna ulaştı” dedi.

“KARA SİSTEMLERİNDE YENİLİKLERE YÖN VERİYORUZ”

Son 20 yılda dünyada değişen tehditler nedeniyle silahlı devriye, keşif ve gerektiğinde meskûn mahal çatışmalarında kullanılabilecek araçlara olan ihtiyacın arttığını ve yeni nesil zırhlı araç Akrep II’nin buradan yola çıkarak geliştirildiğini belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç şunları söyledi: “Kullanıcılarımızda her türlü keşif ve gözetleme görevleri başta olmak üzere birçok silah sistemi entegrasyonuna imkân veren düşük siluetli, yüksek balistik korumalı bir zırhlı araç ihtiyacının geliştiğini gözlemledik. 1995’te ürün ailemize eklediğimiz, yurtiçinde ve dışında başarılar gösteren Akrep aracımız, silueti küçük, 3 kişilik bir platformdu. Güncel beklenti ve gelecekteki tehditlere karşı, sahip olduğumuz bilgi birikimimizi ve yüksek teknolojiyi kullanarak yeni nesil Akrep II’yi geliştirip, ürün ailemize ekledik. Akrep II’nin yüksek atış gücü, üstün koruma ve beka kabiliyeti, yüksek hareket kabiliyeti, düşük silueti, çevikliği ile özellikle ihracat pazarlarında başarı göstermesini bekliyoruz.”

GELECEK TEKNOLOJİLERİNE UYGUN OLARAK TASARLANDI

Akrep II’nin farklı görevlere uyarlanabilecek şekilde modüler bir platform olarak tasarlandığını, aracı teknolojinin imkanlarından en üst derecede faydalanılabilecek şekilde geliştirdiklerini açıklayan Görgüç şunları söyledi: “Muharebe alanı koşulları ve kullanıcı beklentileri sürekli değişiyor. Ordular, teknolojinin operasyonel avantajları ve lojistik verimliliğinden en üst düzeyde faydalanmak istiyor. Bu nedenle modern ordularda yeni nesil araç ve çözüm beklentisi artıyor. Daha fazla verimlilik ve performansı artıracak teknolojik çözümleri kullanmak istiyorlar. Tüm bu beklentileri göz önünde bulundurarak Akrep II’yi her türlü güncel ve gelecek teknolojik alt yapıya entegrasyon imkânı yaratacak şekilde tasarladık. Örneğin, uzun soluklu keşif ve gözetleme sistemlerine uygun ekipmanlarla donatılan bir Akrep II, yüksek tespit ve tanıma imkânı ile bu verileri eş zamanlı olarak dijital bilgi sistemlerine aktarabilecek. Bu yönüyle Akrep II ileri teknolojileri askeri sahaya taşıyamada öncü olacak”

TÜRKİYE’NİN İLK ELEKTRİKLİ ZIRHLI ARACI

Bu yıl 14’üncü kez düzenlenecek IDEF’19 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda Akrep II’nin ilk kez sergileneceğini, fuarda aracın özel bir konfigürasyonla sunmak için çalışmaların aylardır devam ettiğini kaydeden Görgüç; “Teknolojik gelişemelerden bahsederken elbette alternatif yakıtlar da gündemimizde idi. Akrep II’yi alternatif güç gruplarına da uygun olarak tasarladık. Elektrik motoru ve gelişmiş pillerle donatılan Akrep IIe, Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı olarak IDEF 2019’da sergilenecek. Geleneksel zırhlı araçlara kıyasla çeviklik, düşük termal iz, yüksek hız ve sessizlik avantajlarını bir arada sunan Akrep IIe, tüm dünyada orduların zorlu isterlerini karşılayabilecek yeterlilikte bir elektrik motora sahip. Taktik performans beklentilerine de en iyi şekilde cevap veren Akrep IIe, özellikle yakıt verimliliği, hareket, beka kabiliyeti ve entegre lojistik destek anlamında da avantajlar sunuyor” dedi.

Akrep IIe’nin Otokar ve Türkiye için bir mihenk taşı olacağını kaydeden Görgüç, “Otokar, Akrep IIe ile elektrikli araç teknolojisinin zırhlı araçlara uygulanması yönünde eşsiz bir bilgi birikimi kazanmıştır. Bu gelişme, geleceğin hibrit ve otonom zırhlıları için ilk adım niteliği taşımaktadır. Hedefimiz, Akrep II’nin Türkiye’nin teknoloji ihracatında öncü ürünlerden biri olmasıdır” açıklamasını yaptı.

“TULPAR HAFİF TANK İLK KEZ TÜRKİYE’DE SERGİLENECEK”

Geçtiğimiz yıl ürün ailesine eklenen Tulpar Hafif Tankı’nı yurt içinde ilk kez İstanbul’da düzenlenecek IDEF Savunma Sanayii Fuarı’nda sergileneceğini belirten Serdar Görgüç şu bilgileri verdi: “Modern ordularda keşif ve ateş destek aracı olarak etkin görev alan hafif ağırlık sınıfı tanklar, değişen muharebe koşulları ve farklılaşan tehditler dikkate alındığında, sektörde artan bir ihtiyaç olarak öne çıkıyor. Bu eğilim doğrultusunda, dünyanın çeşitli coğrafyalarındaki kullanıcıların beklentilerinden yola çıkarak deneyimimizi, mühendislik kabiliyetlerimizi ve Ar-Ge imkanlarımızı birleştirerek Tulpar Hafif Tank’ı tasarladık. Hafif tankımız geçtiğimiz yıl Avrupa’da girdiği atış testlerini başarıyla tamamlayarak; iki farklı kullanıcı tarafından test edilmeye başlandı.”

“211 MİLYON DOLARLIK İHRACAT GELİRİNE ULAŞTIK”

Toplantıda savunma sanayiindeki gelişmeler ve Otokar’ın ihracat çalışmaları hakkında da bilgi paylaşan Serdar Görgüç; 2017 yılında dünya savunma sanayii harcamalarının 1,7 trilyon USD düzeyinde gerçekleştiğini, bunların yüzde 22’sini ekipman alımlarının oluştuğunu kayderek şunları söyledi: “Sektörümüzün yılın üç ayında ihracat performansı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 60 arttığı, savunma sanayiinde kilogram başı ihracatın 46 doları aştığı açıklandı. Savunma Sanayii Başkanımız Sayın İsmail Demir, sektörümüzün 2019 yılı ihracat hedefini 3 milyar dolar olarak açıkladı. Otokar olarak bu önemli hedeflere ulaşılmasında elimizden geleni yapacağız. Geçen yıl ilk kez Fransa’da tanıttığımız Tulpar hafif tankı küresel çapta büyük beğeni kazandı. Bir önceki yıl siparişlerini aldığımız taktik tekerlekli zırhlı araçlarımızın teslimatlarının da etkisiyle 2018’de ihracatımızı ikiye katlayıp, 211 milyon dolarlık ihracat gelirine ulaştık. Savunma sanayii ciromuzun yüzde 85’ini ihracat oluşturdu” dedi. 2018’de Ural, Cobra II ve Arma araçlarının yoğun ilgi gördüğünü belirten Görgüç, “Başta Birleşmiş Milletler görevleri olmak üzere, geçtiğimiz yıl yurtiçi ve yurtdışından aldığımız zırhlı araç siparişlerini başarıyla teslim ettik. Teslimatlarımız 2019’da da devam ediyor. Tulpar aracımız iki farklı ülkede atış testlerinde başarılı bir performans gösterdi” dedi.

“10 YILDA 1 MİLYAR TL’LİK AR-GE YATIRIMI YAPTIK”

Hedeflerinin savunma sanayiinde global bir marka olduğunu belirten Serdar Görgüç, bu hedefe cesur adımlarla ilerlediklerini belirterek; “Kara sistemlerinde dünya standartlarında, küresel oyuncularla yarışacak araçlar üretiyoruz. Son 10 yılda 1 milyar TL’lik Ar-Ge yatırımı yaptık. Üstün teknolojilerle donatılmış Ar-Ge merkezimizi hem savunma sanayiinin hem de farklı sektörlerin de kullanımına sunuyoruz. Ürün ihracatı ve Ar-Ge imkanlarına geçtiğimiz yıl hizmetlerimize teknoloji transferini de ekledik. 2019 ve 2020, Otokar’ın ihracatta vites büyüttüğü yıllar olacak. Geçtiğimiz yıl ihracatta elde ettiğimiz kendi rekorumuzu yenilemek için çalışacağız. Yurt dışı iş birliklerimizi güçlendirmek ve yeni pazarlara açılma hedeflerimizde fırsatları değerlendirmek için dünyanın dört bir yanında düzenlenen fuarlara katılıyoruz. Bu yıl ihracatta hedef pazarlarımız Güney Amerika, Afrika, Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Uzak Doğu. Savunma sanayiindeki geniş araçlarımız ve teknoloji transferi gücümüzle belirlediğimiz hedefleri ulaşacağız” açıklamasını yaptı.

Otokar Latin Amerika’da Varlığını Artırmayı Hedefliyor

02.04.2019 – Türkiye’nin tek milli askeri araç üreticisi Otokar, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen LAAD Defence & Security fuarına katıldı. 4 gün sürecek etkinlikte Otokar, Salon 4’teki Q.60 No’lu standında dünyaca ünlü askeri araçlarını ve kara sistemlerindeki kabiliyetlerini anlatacak. 

Türk savunma sanayini yurtdışında başarıyla temsil eden Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen LAAD Defence & Security fuarına katıldı. Otokar, etkinlik süresince kendi tasarımı ve üretimi olan zırhlı araçlar ve kule sistemlerini tanıtacak.

Fikri mülkiyet hakları kendine ait olan araçlarıyla 5 kıtada 30’dan fazla ülkeye ihracat yapan Otokar, Riocentro Fuar Merkezi’nde 4 gün sürecek organizasyonda 4×4’ten 8×8’e, paletli zırhlı araçlara kadar farklı tip ve versiyonlarda üstün hareket kabiliyetine sahip zırhlı araçları ile Otokar tasarımı kule sistemlerini tanıtacak.

Otokar’ın global bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; “Otokar, günümüz ve gelecek tehditlerine yönelik geliştirdiği ve ürettiği geniş ürün gamı ile savunma sanayiindeki konumunu her geçen gün kuvvetlendiriyor. Savunma sanayiinde kara sistemleri alanında kullanıcımızın farklı ihtiyaç ve beklentilerini analiz ediyor, mühendislik kabiliyetlerimiz ve üstün Ar-Ge imkanlarımız ile bu ihtiyaçları yanıtlayabilecek çözümleri hızlı şekilde geliştiriyoruz. Envanterlerinde Otokar araçlarına sahip kullanıcılarımız, yeni kullanıcılar için referans oluyor, her geçen yıl bayrağımızı yeni ülkelerde dalgalandırıyoruz. Halihazırda bu bölgede başarıyla hizmet veren askeri araçlarımız, bize bölgenin ihtiyaçlarını doğru analiz etme anlamında önemli bir deneyim kazandırdı. Fuar süresince mevcut kullanıcılarımızla olan işbirliklerimizi geliştirirken, potansiyel kullanıcılara kara sistemleri alanındaki kabiliyetlerimizi tanıtmayı planlıyoruz” dedi.

Otokar’ın NATO ve Birleşmiş Milletler’in tedarikçisi olduğunun altını çizen Görgüç, “Tamamı kendi mühendislerimizce geliştirilen araçlarımız çok farklı coğrafyalarda, zorlu iklim koşullarında, riskli bölgelerde aktif olarak hizmet veriyor. Latin Amerika’daki dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçları doğrultusunda modern donanımlara sahip en iyi araçları üretmek için hazırız” açıklamasını yaptı.

 

Otokar Bahreyn’de Dünyaca Ünlü Zırhlı Araçlarını Tanıtacak

Otokar BIAS 2018’e Katılıyor

16.11.2018 – Savunma sanayinde fikri mülkiyet hakları kendisine ait ürünlerle Türk savunma sanayisini yurtdışında başarıyla temsil eden Otokar, Bahreyn’de 14-16 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Bahreyn Uluslararası Havacılık Fuarı’na (BIAS 2018) katılıyor.

Koç Topluluğu şirketlerinden ve Türkiye’nin tek milli askeri araç üreticisi Otokar, dünyanın dört bir yanında kara sistemlerindeki kabiliyetlerini sergilemeye devam ediyor. Otokar, 14-16 Kasım tarihlerinde Bahreyn’de düzenlenecek olan BIAS 2018’de zırhlı araçları ile kendi tasarımı olan kule sistemlerini tanıtacak.

Otokar’ın savunma sanayiinde global ölçekte başarılara imza attığını belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve iç güvenlik güçlerinin önde gelen tedarikçilerinden olan Otokar, sahip olduğu kabiliyetler ve geniş ürün ailesiyle uluslararası savunma sanayisindeki yerini güçlendirmeye devam ediyor. Bugün, fikri mülkiyet hakları Otokar’a ait 30 binden fazla ürün, 32 ülkede 55 farklı kullanıcı tarafından kullanılıyor. Bu ülkeler arasında yer alan Bahreyn’de de 2002 yılından bu yana ürünlerimiz hizmet ediyor. Bu nedenle, Bahreyn’de düzenlenen BIAS’a katılmaktan onur duyuyoruz” dedi.

Otokar’ın özellikle Körfez bölgesindeki güçlü varlığına dikkat çeken Görgüç sözlerini şöyle sürdürdü; “Yüzde yüz milli bir şirket olarak, araçlarımızın Birleşmiş Milletler görevleri başta olmak üzere NATO ülkelerinde, Doğu ve Orta Avrupa bölgelerinden Afrika’ya kadar dünyanın farklı noktalarında tercih edilmesinden, başarılar elde etmesinden mutlu ve gururluyuz. Savunma sanayii alanında 2000’li yılların başlarından beri Körfez ülkelerinde hizmet veriyoruz; bölgede araçlarımız aktif olarak kullanılıyor. İki yıl önce Birleşik Arap Emirlikleri’nde kurduğumuz Otokar Land Systems şirketimiz, mevcut kullanıcılarımızla ilişkilerimizi kuvvetlendirmemizi ve onlara daha yakın olmamızı sağladı. Bugün Otokar, Körfez bölgesinde sadece araç tedarikçisi ve üreticisi olarak değil; gerek yerel satış sonrası hizmet faaliyetleri ile gerekse teknoloji transferi kabiliyeti ile fark yaratmaktadır.”

 

 

Otokar’a Yurtdışından 28,9 milyon USD’lik Zırhlı Araç Siparişi

30.07.2018 – Türkiye’nin öncü kara sistemleri üreticisi Otokar, bir Asya ülkesinden 28,9 milyon USD tutarında taktik tekerlekli zırhlı araç siparişi aldı. Araçların teslimatının 2019 yılı ilk çeyreğine kadar tamamlanması planlanıyor.

Türkiye’nin öncü kara sistemleri üreticisi Otokar’ın kendi tasarladığı ve ürettiği, yüksek koruma seviyesi ve üstün hareket kabiliyetleri ile dikkat çeken zırhlı araçları dost ve müttefik ülkeler tarafından tercih edilmeye devam ediyor. Otokar, farklı tip zırhlı araçları için bir Asya ülkesinden 28,9 milyon USD tutarında yeni bir ihracat siparişi aldı. Sipariş kapsamındaki 4×4 taktik tekerlekli zırhlı araçlar; yedek parça ve eğitim hizmetleri ile birlikte sunulacak. Teslimatların 2019 yılı ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

“MİLLİ ÜRÜNLERİMİZİ İHRAÇ ETMEYE DEAM EDECEĞİZ”

Türkiye’nin tek milli kara sistemleri üreticisi olan Otokar’ın Genel Müdürü Serdar Görgüç, siparişe ilişkin şunları söyledi: “Fikri mülkiyet hakları tamamı Otokar’a ait olan, Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve üretilen zırhlı araçlarımızın yurtdışında da tercih edilmesinden gurur duyuyoruz. Bu yeni sipariş, daha önce ihracat yaptığımız bir Asya ülkesinden alındı. Kullanıcımızın Birleşmiş Milletler görevlerinde kullanarak deneyimlediği ve memnun kaldığı araçlarımız, yeni alımları için referans oldu. Farklı tiplerdeki taktik tekerlekli zırhlı araç ihtiyaçlarını karşılamak için Otokar’ı tercih ettiler.”

Savunma sanayii alanında Asya bölgesinin ihracat pazarları arasında yer aldığını belirten Görgüç, şunları söyledi: “Savunma sanayiinde kara sistemleri alanında Türkiye’nin global markası olduk. Dünya çapında toplam 30 binden fazla Otokar askeri aracının 50’den fazla kullanıcının envanterinde yer alıyor. Ülkemizin savunma sanayiindeki başarısına katkı sağlamaktan, milli sanayinin gelişiminin bir parçası olmaktan; savunma sanayiinde ürünlerimizin yanısıra; global ölçekteki bilgi birikimimiz, mühendisliğimiz, Ar-Ge ve teknoloji transferi kabiliyetlerimizle de ön plana çıkmaktan gurur duyuyoruz.”

 

Otokar, Hafif Tankını İlk Kez Paris’te Sergiliyor

Türk savunma sanayiini yurtdışında başarıyla temsil eden Otokar, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Eurosatory 2018’de TULPAR Hafif Tankı’nı ilk kez sergiliyor.

11.06.2018 – Türk savunma sanayiinin ulaştığı seviyeyi, yurtdışında başarı ile tanıtmaya devam eden, Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Avrupa’nın en büyük savunma sanayii fuarı olan ve Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Eurosatory 2018’de TULPAR Hafif Tankı’nı ilk kez sergiliyor. Otokar standında ayrıca özgün tasarımı olan ve Türk mühendislerce Türk işçisinin emeği ile üretilen, geniş ürün gamından, üstün hareket kabiliyetinin yanı sıra balistik ve mayın korumasına sahip ARMA, COBRA II, KAYA II, COBRA zırhlı araçlarını ve kule sistemlerini de tanıtıyor.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç “Türkiye’nin en deneyimli, en geniş ürün gamına sahip ve 30 ülkede aktif olarak araçları kullanılması itibari ile uluslararası seviyede kabiliyetleri kanıtlanmış kara araçları üreticisi olarak bu sene de Eurosatory fuarında yerimizi almaktan mutluyuz. Zırhlı araçlar ve özellikle ana muharebe tankı tasarlama ve geliştime konusundaki deneyimimizi yeni ürünlere taşıyoruz. Modern ordularda keşif ve ateş destek aracı olarak etkin görev alan hafif ağırlık sınıfı tanklar; değişen muharebe koşulları ve farklılaşan tehditleri dikkate aldığımızda, sektörde artan bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor. Dünyanın çeşitli coğrafyalarındaki müşterilerimizin isterlerinden yola çıkarak, deneyimimizi, mühendislik kabiliyetlerimiz ve Ar-Ge imkanlarımızla birleştirdik ve ilk kez Paris’te sergilediğimiz TULPAR Hafif Tankı’nı da bu eğilimi gözönünde bulundurarak geliştirdik. Önümüzdeki dönemde hafif tankların ordu envanterlerinde daha sıklıkla görüleceğine inanıyoruz” dedi.

“HEDEF İHRACAT PAZARLARI”

Otokar olarak 4×4, 6×6, 8×8 tekerlekli zırhlı araçlardan paletli zırhlı araçlara kadar farklı tip ve versiyonlarda araç ve kule sistemleri ürettiklerini belirten Görgüç, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni aracımız TULPAR Hafif Tank’ın öncelikli hedefi ihracat pazarları. Bu hedefimizde de başarılı olacağımıza inanıyorum. Otokar global pazarlarda Türkiye’nin milli tankını tasarlamış, geliştirmiş ve başarı ile kalifiye etmiş yetkin bir üretici olarak tanınıyor. Yeni alımlarda en büyük referansımız ise 4 kıtada 30’dan fazla ülkede kullanılan zırhlı araçlarımız oluyor. Özellikle hafif tank sınıfında ihtiyaç ve talebi olan ülkelerle temas halindeyiz.”

“EUROSATORY’DEN DÜNYAYA”

Eurosatory savunma sanayii fuarının sektörün en önemli fuarlarından biri olduğuna dikkat çeken Görgüç şunları söyledi: “Otokar, Türkiye’nin ilk zırhlı aracını ihraç etmeye karar verdiğinde ilk durağımız yine Eurosatory Fuarı’ydı. 1990’larda Paris’te sergilediğimiz zırhlı araçlarımız bugün dünya ordularında halen kullanılıyor. Sınıfında dünyanın en çok tercih edilen zırhlı aracı COBRA aracımız ve ürün ailesine eklendiği ilk yılda iki önemli ihracat siparişi alan ARMA araçlarımızın ilk tanıtımlarını da burada yaptık.”

“Ne mutlu ki; bugün Otokar sadece ürün ihraç eden değil; yurtdışına teknoloji transferi yapan bir şirket konumuna da ulaştı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin tek kalemde alınan en büyük ihracat anlaşmasına imza attık. Teknoloji transferi yaptığımız aracımız RABDAN hemen arka standımızda, iştirakımız olan Al Jasoor (Cesur) şirketi standında sergileniyor. Gelecekte de milli ve yerli ürünlerimizle, kabiliyetlerimizle ülkemizi global arenada en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.”

OTOKAR TULPAR HAFİF TANK

Otokar-TULPAR Hafif Tank hareket kabiliyeti, ateş gücü ve beka özellikleri ile dikkat çekiyor. Otomatik dolduruculu silah sistemi, yüksek basınçlı 105 mm tank topu ile tüm 105 mm NATO mühimmatı ve Falarick 105 mm Güdümlü Tanksavar füzesi ile atış yapabiliyor. Stabilizasyon ve gece/gündüz kamera görüş (termal) sistemleri ile donatılan Atış Kontrol Sistemi, hareketli ve duran atışlarda yüksek İlk Atışta Vuruş İhtimali sağlıyor. Avcı-Vurucu kabiliyeti ile tek ve birden fazla hedefi tespit edebiliyor. CMI Cockerill® 3105 kulesinde komutan ve nişancı olmak üzere 2 mürettebat bulunuyor.

TULPAR Hafif Tank, yüksek ateş ve tahrip gücü gerektiren görevlerde etkin çözüm sunuyor. Üstün hareket kabiliyeti sayesinde Ana Muharebe Tanklarının ağırlıkları nedeniyle görev yapamadığı arazi koşullarında, dar sokaklar ve hafif köprülerin yer aldığı meskûn mahallerden ağaçlık arazilere kadar her türlü muharebe ortamında görev yapabiliyor.

TULPAR ailesi, kullanıcıların tek bir platformu farklı görevlerde kullanabilme ihtiyacı doğrultusunda çok amaçlı ve modüler şekilde tasarlandı. Araç, hafif tank için ideal bir platform olma özelliğini taşıyor. En sert iklim koşullarında ve ağır arazi şartlarında test edilen TULPAR, tehditlere göre yapılandırılabilen ve ölçeklendirilebilen modüler zırh teknolojisi ve zırh yapısı ile sınıfının en üstün balistik ve mayın korumasına haiz. Aktif koruma sistemlerinin entegre edilebildiği TULPAR Hafif Tankı, 3 kişilik mürettebatına (Komutan, nişancı ve şoför) ilave olarak 2 personel daha taşıma kapasitesine sahip. Etkin Entegre Lojistik Destek sistem çözümleri ile düşük ömür boyu destek maliyetleri sağlıyor.

Otokar’ın Eurosatory’de sergilediği diğer araçlar ise şunlar:

OTOKAR COBRA II

Kara sistemlerinde, dünya çapında rekabet gücü olan ürünler tasarlamak ve üretmek misyonuyla Otokar’ın ürettiği COBRA II, üstün performansı ile dikkat çekiyor. COBRA aracı temel alınarak geliştirilen COBRA II, yüksek koruma ve taşıma seviyesi ve büyük iç hacmi ile öne çıkıyor. Üstün hareket kabiliyetinin yanı sıra komutan ve sürücü dahil 9 kişilik personel taşıma kapasitesine sahip COBRA II, balistik, mayın ve EYP tehditlerine karşı üstün koruma özelliği sayesinde üst düzey güvenlik sunuyor. En zorlu arazi ve iklim koşullarında yüksek performans sağlayan COBRA II, isteğe bağlı olarak amfibik tipte üretiliyor ve ihtiyaç duyulan farklı görevlere kusursuz uyum sağlıyor. Geniş silah entegrasyon ve görev donanım ekipman opsiyonları sayesinde özellikle tercih edilen COBRA II, Türkiye’de ve ihracat pazarlarında sınır koruma, iç güvenlik ve barış koruma harekatları da dahil birçok görevi başarıyla sürdürüyor. COBRA II aynı zamanda, sahip olduğu modüler yapı sayesinde personel taşıyıcı, silah platformu, kara gözetleme radarı, KBRN keşif aracı, komuta kontrol aracı ve ambulans olarak da görev alabiliyor.

OTOKAR ARMA 6×6

Otokar’ın yüksek taktik ve teknik özelliklere sahip çok tekerlekli modüler zırhlı aracı ARMA 6×6, üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın, balistik koruma özelliğinin yanı sıra orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyon opsiyonlarına sahip. En zor arazi ve iklim koşullarında, barış koruma ve insani yardım operasyonlarında hizmet veren ARMA’nın amfibik opsiyonu da mevcut. ARMA 6×6; özellikle yüksek muharebe ağırlığı ve geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor. ARMA, ihtiyaçlar doğrultusunda farklı silah ve kule sistemleri ile donatılabiliyor. ARMA ailesi zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe aracı, komuta kontrol, KBRN keşif aracı gibi farklı görevlerde kullanılabiliyor, araç üzerinde farklı silah sistemleri kullanılabiliyor.

OTOKAR COBRA

Dünyada 15’ten fazla ülkede aktif olarak kullanılan Otokar’ın COBRA zırhlı aracı, yüksek hareket ve beka kabiliyeti ile öne çıkıyor. Monokok gövdesi ile üstün mayın ve balistik koruma sağlayan COBRA, sınıfında dünyanın en çok tanınan zırhlı aracı olma özelliğini koruyor. COBRA modüler yapısı sayesinde; personel taşıyıcı, silah platformu, KBRN keşif, kara gözetleme radar, ileri gözetleyici, ambulans ve komuta yeri araç konfigürasyonlarına ihtiyaç duyulan farklı görevlere uyarlanabiliyor. COBRA’nın amfibik seçeneği de bulunuyor.

OTOKAR KAYA II

Eurosatory’de sergilenen araçlar arasında yer alan KAYA II, Otokar’ın mayına karşı korumalı araç konusundaki deneyim ve bilgi birikimi ile üretildi. Mayına dayanıklı personel aracı olarak tasarlanan KAYA II, burularak araziye maksimum uyum sağlayabilen şasisi ile hem mayın ve kinetik enerjili mühimmatlara karşı üstün koruma sağlıyor. Her türlü arazi ve iklim koşulunda benzersiz hareket kabiliyeti sunan 4×4 taktik tekerlekli zırhlı araç KAYA II, tek kabinden oluşan monokok gövdeye sahip. KAYA II’nin komutan ve sürücü dahil on kişi taşıma kapasitesi bulunuyor.

 

 

Otokar ARMA 8×8 Bulgaristan’da Tanıtılıyor

30.05.2018 – Türkiye’nin öncü kara sistemleri şirketi Otokar, Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde bu yıl 13’üncü kez gerçekleştirilen Savunma, Anti-Terörizm ve Güvenlik Fuarı HEMUS 2018’e ARMA 8×8 ile katıldı.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türk savunma sanayisini yurtdışında başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Mühendislik, tasarım ve test kabiliyetleri, üretim deneyimi ile dünya savunma sanayii sektöründeki konumunu her geçen gün güçlendiren Otokar, 57 ülke, 4 NATO ajansı, Avrupa Savunma Ajansı (EDA) ve 32 ülkenin silahlanmadan sorumlu kurumlarının yer aldığı HEMUS 2018’de de yerini aldı. Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde bu yıl 13’üncü kez gerçekleştirilen Savunma, Anti-Terörizm ve Güvenlik Fuarı’nda Otokar, dört gün boyunca kendi tasarımı olan zırhlı muharebe aracı ARMA 8×8’i sergileyecek.

Birleşmiş Milletler görevleri başta olmak üzere, NATO ülkelerinde, Doğu ve Orta Avrupa bölgelerinden Afrika’ya kadar dünyanın farklı noktalarında 30 binden fazla askeri aracı kullanılan Otokar’ın Genel Müdürü Serdar Görgüç HEMUS 2018 ile ilgili olarak şunları söyledi; “Savunma sanayi alanında 30 yılı aşkın tecrübeye sahip milli bir şirket olarak, fikri mülkiyet hakları kendimize ait askeri araçlarımızla, dünyanın farklı bölgelerinde her geçen gün yeni ihracat başarılarına imza atıyoruz. Otokar olarak Bulgaristan Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarını karşılamayı ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda oluşabilecek işbirlikleri fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz. Bu fuarda sergilediğimiz ARMA 8×8 aracının yanı sıra, 6×6 ve 4×4 aracımızın da ülkede potansiyel teşkil ettiğini görürken, geniş ürün gamına sahip olmanın avantajı ile Bulgaristan ekonomisine katkı sağlamak ve ülkede katma değer yaratmak amacı gütmekteyiz. HEMUS yeni işbirlikleri geliştirme anlamında bizim için iyi bir fırsat.”

MODÜLER ZIRHLI MUHAREBE ARACI: ARMA 8×8

Kazakistan’daki savunma sanayii fuarının ardından, Bulgaristan’da sergilenen ARMA 8×8, geçtiğmiz yıl Türkiye’nin en büyük savunma sanayii ihracat anlaşmasına konu olmuştu. Üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın, balistik koruma özelliğinin yanı sıra orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyon opsiyonlarına sahip ARMA, en zor arazi ve iklim koşullarında, barış koruma ve insani yardım operasyonlarında hizmet veriyor. Amfibik opsiyonu da mevcut olan ARMA 8×8; özellikle yüksek muharebe ağırlığı ve geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor. Zırhlı Personel Taşıyıcı, Zırhlı Muharebe Aracı, Havan Aracı, Alçak ve Orta İrtifa Hava Savunma Aracı, İstihkam Aracı, Zırhlı Kurtarıcı, Komuta Kontrol aracı gibi farklı görevlerde yer alabilen Otokar ARMA, 7,62 mm’den 105 mm’ye kadar farklı silah sistemleri ile kullanılabiliyor. ARMA, ihtiyaçlar doğrultusunda farklı silah ve kule sistemleri ile donatılabiliyor.

 

Otokar Kazakistan’da 3 Aracını Sergileyecek

Otokar KADEX 2018’e Fuarına Katılıyor

21.05.2018 – Türkiye’nin lider kara sistemleri üreticisi Otokar, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Kazakistan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı KADEX 2018’e 3 aracıyla katılıyor. Savunma Sanayii Müsteşarlığı liderliğinde Türkiye’nin milli katılım göstereceği organizasyonda Otokar, 26 Mayıs’a kadar ARMA 8×8, COBRA II ve URAL zırhlı araçlarını sergileyecek.

Türk savunma sanayini yurtdışında başarıyla temsil eden Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, kendi tasarımı ve üretimi olan zıhlı araçlarını dünyanın dört bir yanında sergilemeye devam ediyor. Otokar, bu yıl 5’inci kez Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Kazakistan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı KADEX 2018’e katılıyor. Türkiye’nin Milli Katılım gösterdiği fuarda Otokar, yüksek koruma seviyesi, geniş iç hacmi ve üstün hareket kabiliyeti ile dikkat çeken COBRA II, yüksek taktik ve teknik özelliklere sahip çok tekerlekli modüler zırhlı aracı ARMA 8×8 ve URAL Yük Taşıyıcı Zırhlı aracını tanıtacak.

OTOKAR ZIRHLILARI KAZAKİSTAN ORDUSU’NDA DA HİZMET VERİYOR

Bir kez daha KADEX’te yer almaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; “Günümüz ve gelecek tehditlerine yönelik geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz 30 binden fazla askeri aracımız Kazakistan ordusu da dahil 5 kıtada 50’den fazla kullanıcının envanterinde aktif olarak görev alıyor. Özgün Türk tasarımı olan, Türk mühendisliğinin ve Türk işçisinin emeği ile üretilen araçlarımızın uluslararası arenada her geçen gün daha fazla tercih edilmesinden, kazandığı başarılardan gurur duyuyoruz. KADEX ile Kazakistan’la olan kuvvetli işbirliğimizi daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Öte yandan, fuar boyunca farklı işbirliği fırsatlarını da değerlendireceğiz” dedi.

Son 10 yılda cirosunun yüzde 4’ünü Ar-Ge çalışmalarına ayıran Otokar’ın ihtiyaçlara uygun olarak geliştirdiği araçlarıyla ürün gamını sürekli yenilediğini ve genişlettiğini de belirten Görgüç şöyle devam etti; “Otokar teknoloji üstünlüğü, mühendislik gücü, tasarım kabiliyeti ve askeri araçlar alanında 30 yılı aşan tecrübesi ile dünya savunma sanayii sektöründeki konumunu güçlendirmeye devam ediyor. Savunma sanayiinde kara sistemleri alanında her türlü ihtiyaca cevap verebilecek geniş ürün yelpazemiz ile modern ordulara farklı konfigürasyonlarda platformlar sunabiliyoruz. Öte yandan Türkiye savunma sanayii için tek kalemde alınan en büyük ihracat anlaşmasını gerçekleştiren, sektördeki konumunu teknoloji ve know-how ihracatı ile farklı bir boyuta taşıyan Otokar, savunma sanayiinde artık sadece ürün değil; global ölçekteki bilgi birikimi, mühendislik, Ar-Ge ve teknoloji transferi kabiliyetleri ile de ön plana çıkıyor. Kazakistan gibi dost ve müttefik ülkelerde ortak üretim, teknoloji transferi gibi işbirliklerine her zaman hazırız.”

MODÜLER ZIRHLI MUHAREBE ARACI: ARMA 8×8

Birleşmiş Milletler görevleri başta olmak üzere, NATO ülkelerinde, Doğu ve Orta Avrupa bölgelerinden Afrika’ya kadar dünyanın farklı noktalarında 30 binden fazla askeri aracı kullanılan Otokar, fuarda yüksek taktik ve teknik özelliklere sahip çok tekerlekli modüler aracı ARMA 8×8’i de sergiliyor. Üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın, balistik koruma özelliğinin yanı sıra orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyon opsiyonlarına sahip ARMA, en zor arazi ve iklim koşullarında hizmet veriyor. Amfibik opsiyonu da mevcut olan ARMA 8×8; özellikle yüksek muharebe ağırlığı ve geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor. Zırhlı Personel Taşıyıcı, Zırhlı Muharebe Aracı, Havan Aracı, Alçak ve Orta İrtifa Hava Savunma Aracı, İstihkam Aracı, Zırhlı Kurtarıcı, Komuta Kontrol aracı gibi farklı görevlerde yer alabilen Otokar ARMA, 7,62 mm’den 105 mm’ye kadar farklı silah sistemleri ile kullanılabiliyor. ARMA, ihtiyaçlar doğrultusunda farklı silah ve kule sistemleri ile donatılabiliyor.

EN ZORLU ARAZİ VE İKLİM KOŞULLARINA MEYDAN OKUYOR

Otokar’ın KADEX’te dış alanda sergilenen araçlarından biri COBRA II. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde bulunan; yurtdışına da ihraç edilen COBRA II, üstün arazi performansı, yüksek koruma ve taşıma seviyesi ve büyük iç hacmi ile öne çıkıyor. Üstün hareket kabiliyetinin yanı sıra 9 personel taşıma kapasitesine sahip COBRA II, balistik, mayın ve EYP tehditlerine karşı üstün koruma özelliği sayesinde üst düzey güvenlik sunuyor. En zorlu arazi ve iklim koşullarında yüksek performans sağlayan COBRA II, isteğe bağlı olarak amfibik tipte üretiliyor ve ihtiyaç duyulan farklı görevlere kusursuz uyum sağlıyor. Geniş silah entegrasyon ve görev donanım ekipman opsiyonları sayesinde özellikle tercih edilen COBRA II, sınır koruma, iç güvenlik ve barış koruma harekatları da dahil birçok görevi başarıyla sürdürüyor. COBRA II aynı zamanda, sahip olduğu modüler yapı sayesinde personel taşıyıcı, silah platformu, kara gözetleme radarı, KBRN keşif aracı, komuta kontrol aracı ve ambulans olarak da görev alabiliyor.

URAL YÜK TAŞIYICI ARAÇ

KADEX’te URAL’ın yük taşıyıcı tipi de dış alanda sergileniyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve iç güvenlik güçlerinin envanterinde ve yurtdışında da başarıyla aktif görev alan URAL’ın Zırhlı Yük Taşıyıcı Aracı, tehlikeli ve risk altındaki bölgelerde yer alan birliklere yakıt, yiyecek, su gibi hayati öneme sahip malzemelerin ikmalinde kullanılmak üzere geliştirildi. İç güvenlik güçlerinde, operasyon bölgesinde ve cephede de ikmal aracı olarak kullanılabilen URAL, zırhlı kabini sayesinde personelin görev sırasında güvenliğini sağlıyor.

Zırhlı kabin ve motor kompartımanına sahip araç, 1+1 kişi oturma kapasitesine sahip. Araçta aynı zamanda, gövde üzerinde 360 derece dönebilen silah kulesi bulunuyor. Aracın arkasında yer alan kasalar, görev ihtiyacına göre personelin özel bir sabitleme mekanizmasıyla hızla ve kolaylıkla değiştirilebileceği şekilde tasarlandı. Bu sayede hızlı şekilde farklı görevlere uyarlanabilirliği sağlandı

 

Otokar’ın Zırhlı Araçları Efes 2018 Tatbikatında Sergileniyor

Otokar’ın 5 Kıtada Görev Yapan Zırhlı Araçları Efes 2018 Tatbikatında Sergileniyor

07.05.2018 – Türkiye’nin öncü kara sistemleri şirketi Otokar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği “Efes-2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı”nda 6 zırhlı aracını sergiliyor. İzmir Seferihisar’da 11 Mayıs tarihine kadar devam edecek tatbikatta Otokar, üstün hareket kabiliyetiyle yüksek balistik ve mayın korumasına sahip dünyaca ünlü araçlarını Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanısıra tatbikata katılan 19 ülkenin temsilcilerine tanıtacak. Otokar Cobra tatbikatta aktif olarak rol alacak.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, özgün Türk tasarımı olan, Türk mühendisliğinin ve Türk işçisinin emeği ile üretilen üstün hareket kabiliyetinin yanı sıra koruma seviyesi ve beka kabiliyetiyle de ön plana çıkan zırhlı araçlarını tanıtmaya devam ediyor. Geçen ay Güney Amerika’da ve Asya’da katıldığı savunma sanayii fuarlarında araçları büyük beğeni toplayan Türkiye’nin lider kara sistemleri üreticisi Otokar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin iki yılda bir düzenlediği “Efes-18 Birleşik Müşterek Fiilî Atışlı Arazi Tatbikatı”nda altı farklı zırhlı aracını sergiliyor. Tatbikatın dost ve müttefik 19 ülkenin katılımıyla, 9-10 Mayıs’ta gerçekleştirilecek fiili atışlı safhasında Otokar’ın dünyaca tanınan zırhlı aracı Cobra da görev alacak. Havadan taşınabilmek için tüm bağlantı noktalarına sahip Cobra, tatbikatta helikopterle taşınacak. Cobra, havadan taşınabilme özelliği ile indirme birliklerinde de etkin kullanım sağlıyor; istenilen noktaya hızla nakil imkanı sunuyor.

Tasarımı ve üretimini yaptığı askeri araçlarını ve kule sistemlerini, Türkiye’nin yanı sıra 5 kıtada 30’dan fazla ülkeye ihraç eden Otokar’ın standında 5 gün boyunca COBRA, COBRA II, ARMA 6×6, ARMA 8×8 taktik tekerlekli zırhlı araçları ile paletli zırhlı aracı TULPAR-S’i sergilenecek.

HER ZAMAN GÖREVE HAZIR: COBRA

Dünyada 15’ten fazla ülkede aktif olarak kullanılan Otokar’ın COBRA zırhlı aracı yüksek hareket ve beka kabiliyeti ile öne çıkıyor. Monokok gövdesi ve optimize edilen gövde araçları ile üstün mayın ve balistik koruma sağlayan COBRA, sınıfında dünyanın en çok tanınan zırhlı aracı olma özelliğini koruyor. COBRA modüler yapısı sayesinde; personel taşıyıcı, silah platformu, KBRN keşif, kara gözetleme radar, ileri gözetleyici, ambulans ve komuta yeri araç konfigürasyonlarına ihtiyaç duyulan farklı görevlere uyarlanabiliyor. COBRA’nın amfibik seçeneği de bulunuyor.

YÜKSEK KORUMA VE TAŞIMA SEVİYESİYLE ÖNE ÇIKIYOR: COBRA II

Kara sistemlerinde, dünya çapında rekabet gücü olan ürünler tasarlamak ve üretmek misyonuyla Otokar’ın ürettiği COBRA II, üstün performansı ile dikkat çekiyor. COBRA aracı temel alınarak geliştirilen COBRA II, yüksek koruma ve taşıma seviyesi ve büyük iç hacmi ile öne çıkıyor. Üstün hareket kabiliyetinin yanı sıra komutan ve sürücü dahil 9 kişilik personel taşıma kapasitesine sahip COBRA II, balistik, mayın ve EYP tehditlerine karşı üstün koruma özelliği sayesinde üst düzey güvenlik sunuyor. En zorlu arazi ve iklim koşullarında yüksek performans sağlayan COBRA II, isteğe bağlı olarak amfibik tipte üretiliyor ve ihtiyaç duyulan farklı görevlere kusursuz uyum sağlıyor. Geniş silah entegrasyon ve görev donanım ekipman opsiyonları sayesinde özellikle tercih edilen COBRA II, sınır koruma, iç güvenlik ve barış koruma harekatları da dahil birçok görevi başarıyla sürdürüyor. COBRA II aynı zamanda, sahip olduğu modüler yapı sayesinde personel taşıyıcı, silah platformu, kara gözetleme radarı, KBRN keşif aracı, komuta kontrol aracı ve ambulans olarak da görev alabiliyor.

MODÜLER TEKERLEKLİ ZIRHLI ARAÇ: ARMA 6×6

Otokar’ın yüksek taktik ve teknik özelliklere sahip çok tekerlekli modüler zırhlı bir aracı ARMA 6×6, üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın, balistik koruma özelliğinin yanı sıra orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyon opsiyonlarına sahip. En zor arazi ve iklim koşullarında, barış koruma ve insani yardım operasyonlarında hizmet veren ARMA’nın amfibik opsiyonu da mevcut. ARMA 6×6; özellikle yüksek muharebe ağırlığı ve geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor. ARMA, ihtiyaçlar doğrultusunda farklı silah ve kule sistemleri ile donatılabiliyor. ARMA ailesi zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe aracı, komuta kontrol, KBRN keşif aracı gibi farklı görevlerde kullanılabiliyor, araç üzerinde farklı silah sistemleri kullanılabiliyor.

ZİFİRİ KARANLIKTA VE SUDA GİDEBİLİYOR: ARMA 8×8

Birleşmiş Milletler görevleri başta olmak üzere, NATO ülkelerinde, Doğu ve Orta Avrupa bölgelerinden Afrika’ya kadar dünyanın farklı noktalarında 30 bine yakın askeri aracı kullanılan Otokar’ın zırhlı muharebe aracı ARMA 8×8, sahip olduğu özel sistem sayesinde karanlıkta, siste, dumanda hiçbir ışık yakmadan üzerindeki termal kamera ile yolu ve etrafı görme ve ilerleme imkânı sağlıyor. Araç amfibi kit sayesinde hiçbir ön hazırlık yapmadan suda yüzebiliyor ve saatte 8 kilometre hız yapabiliyor. ARMA 8×8 ile isteğe bağlı sunulan NBC kit, mürettebatını nükleer, biyolojik ve kimyasal tehditlere karşı koruyor.

Modüler platformu ile ihtiyaçlar doğrultusunda 105 mm’ye kadar farklı silah kule sistemleriyle donatılabilen araç, sürücü ve komutan dâhil 12 personel taşıyabiliyor.

HER TÜRLÜ ARAZİ VE İKLİM KOŞULUNA MEYDAN OKUYOR: TULPAR-S

Otokar’ın paletli zırhlı araç ailesinin yeni üyesi TULPAR-S, üstün hareket kabiliyeti, yüksek balistik ve mayın koruması, modern ve esnek elektronik mimarisi ile ön plana çıkıyor. Silah taşıyıcıdan personel taşıyıcıya kadar pek çok göreve uygun olan TULPAR-S, isteğe göre farklı görevler için farklı konfigürasyonlara sahip olabilecek modüler bir platform olma özelliği de taşıyor. Geniş iç hacmi, yüksek taşıma kapasitesi ve esnek mimarisi sayesinde gelecekte de ortaya çıkabilecek zırh ve görev donanımı ihtiyaçlarına cevap veren TULPAR-S, her türlü arazi ve iklim koşuluna meydan okuyor. Amfibik versiyonu ile hem karada hem de denizde kullanılabilen TULPAR-S üstün hareket kabiliyeti, ateş gücü ve beka kabiliyetleri ile dikkat çekiyor.

Otokar OTKAR Hisse Analiz ve Yorumları