Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Orzaks İlaç, ...

Orzaks İlaç, NBT İlaç’a Ortak Oldu

04.01.2022 – Gıda takviyesi pazarının lideri Orzaks İlaç, pandemi döneminde başladığı yatırım hamlesini sürdürüyor. Şirket, son olarak ‘Sağlık doğamızda var’ sloganı ile faaliyet gösteren NBT İlaç’a yüzde 60 oranında ortak oldu.

2004 yılında sağlık profesyonelleri ve yatırımcıların kurduğu gıda takviyesi (OTC) şirketi Orzaks İlaç, pandemide fırsat gördüğü alanlara yatırım yaparak büyümesini sürdürüyor. Şirket, yakın zamanda ise OTC alanında faaliyet gösteren, kurulduğu günden itibaren geliştirdiği inovatif gıda takviyeleriyle hızlı bir şekilde büyüyen ve kısa sürede sektörün en güvenilir firmalarından biri haline gelerek özel bir yer edinen NBT İlaç’a % 60 oranında ortak oldu.

Eczacı, doktor ve mühendis üç kardeşin ortaklığında büyüyen Orzaks İlaç, bugün gıda takviyesi pazarının lideri konumunda. Üretimini Nuvita İlaç şemsiyesi altında yapan ve bugün ayda 2 milyon kutuluk üretim kapasitesine sahip olan şirket, 35 ülkeye ihracat yapıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi Belgesi olan Nuvita İlaç, ürün geliştirme çalışmalarıyla da dikkati çekiyor.

Şirket olarak uluslararası markaların distribütörlüğünü yapmak yerine kendi markalarını yaratıp yurt dışına ihraç etme vizyonuyla hareket ettiklerini söyleyen Orzaks İlaç Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Yunus Emre Alimoğlu, yatırım yaparken de Türkiye’de ithal ikame ürünleri üretme konusuna odaklanmış şirketleri tercih ettiklerini belirtti. Bu doğrultuda son olarak ise NBT İlaç’a ortak olduklarını anlatan Alimoğlu, şu bilgileri paylaştı:

“NBT İlaç, 2012 yılında kurulan ve ‘Sağlık doğamızda var’ sloganı  ile OTC alanında faaliyet gösteren, çok hızlı büyüyen ve adından övgü ile bahsedilen bir firma. Vitamin&Mineraller, Probiyotikler, Bitkisel takviyeler kategorisinde ürün portföyüne sahip NBT İLAÇ; aynı zamanda reçeteli ilaç üretimi de yapıyor. NBT İlaç’ın ülkemizin tüm bölgelerinde faaliyet gösteren güçlü bir saha ekibi var. İnovatif bir anlayışla, dünyanın en kaliteli ham maddelerini kullanarak özel kombinasyonlar yaratan firma, doğadan aldığını insan sağlığına sunuyor. Yapılan bu stratejik ortaklık ile Orzaks İlaç, sektördeki bilgi ve birikimlerini paylaşırken, finansal olarak da NBT İlaç’ı destekleyerek şirketin hızla büyümesine katkı sağlayacak.” 

OTC pazarının lideri Orzaks İlaç’ın yatırımı ile kendileri için yeni bir dönemin başladığını söyleyen NBT İlaç Genel Müdürü İrfan Kaya ise, “Bu ortaklık ile daha güçlü ,ekonomik, lojistik ve operasyonel güce kavuşan NBT İlaç, büyümesini daha da hızlandırarak, sektördeki özel yerini koruyacaktır. Dün olduğu gibi, bundan sonra da geliştireceğimiz inovatif takviyelerle, “ilklerin ve enlerin” firması olmaya devam edeceğiz. Büyümemizin daha da hızlanmasını sağlayacak yatırımları ve stratejik iş ortaklıkları için OTC’nin lideri Orzaks İlaç yönetim kuruluna ve ekibine teşekkür ederiz.” diye konuştu.