Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Netaş, Sudaki...

Netaş, Sudaki Kayıp Kaçağa Karşı NEOS Hydro’yu Geliştirdi

13.06.2019 – Netaş sudaki kayıp kaçağın önünde IoT teknolojisiyle geliştirdiği NEOS Hydro ile geçiyor.

Netaş, Türkiye’nin doğal kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi için Akıllı Şehir uygulamalarını hayata geçirmeye devam ediyor. Dijital Dönüşüm çalışmaları kapsamında Netaş, elektrik tasarrufu sağlan NEOS ürün ailesine su kaynaklarını korumak için NEOS Hydro’yu ekledi

Dijital Dönüşüm Mimarı Netaş, akıllı şehir uygulamalarıyla Türkiye’nin doğal kaynaklarının korunmasına destek olmaya devam ediyor. Netaş’ın IoT Platformu ION üzerinde geliştirilen Bulut temelli akıllı otomatik sayaç NEOS Hydro ile su tüketiminde kayıp kaçakların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

NEOS Hydro, veri analizi sayesinde tüketim hareketlerinden yola çıkarak sabit su tüketimi miktarını tespit ediyor. Olası kayıp kaçak durumunda tüketimdeki aşırılıktan yola çıkarak alarm sistemi ile kullanıcıya bildirimde bulunuyor.

Kocaeli’nde kullanılmaya başlandı, hedef yurtdışı pazarlar

İlk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde pilot olarak uygulanmaya başlayan NEOS Hydro ile belediyelerin yanı sıra havaalanları, marinalar gibi su tüketiminin yoğun olduğu işletmeler ile diğer kamu, kuruluş ve özel şirketler hedefleniyor. Orta Asya’dan Kuzey Afrika’ya kadar geniş bir coğrafyada akıllı şehir projeleriyle faaliyet gösteren Netaş için NEOS Hydro ayrıca bir ihraç ürünü olarak da önemli potansiyel barındırıyor.

Akıllı teknolojiyle su tüketimini yüzde 30 düşürmek mümkün

Netaş ArGe Genel Müdür Vekili Bülent Kemal Mutlu, “2020 itibariyle şehirlerin dünya nüfusunun yüzde 75’ini barındırması bekleniyor. Şehirlerde artan nüfus, daha fazla hava kirliliği, daha fazla enerji kaybı, daha fazla atık sorunu oluşturuyor. Azalan kaynakların en temel ihtiyaçlara etki etmeye başladığı noktada da tasarrufu ve verimliliği artıran akıllı şehir uygulamalarına gereksinim artıyor. Akıllı toplu taşıma sistemleri, enerji tasarrufu sağlayan binalar,çevre ve atık yönetimi gibi basit uygulamalarla da 2050 yılına kadar yaklaşık 22 trilyon dolar tasarruf sağlanabileceği tahmin ediliyor. Netaş olarak 45 yıllık ArGe’mizi ülkemizin doğal kaynaklarının korunması için seferber ettik, elektrik tasarrufu sağlayan NEOS Ürün ailesini oluşturmuştuk. Şimdi bu ürün ailesini otomatik akıllı su sayacı ile genişlettik. Raporlara göre, akıllı teknoloji yatırımlarıyla su tüketiminin yüzde 30’a kadar düşürülmesinin mümkün. Bizim de hedefimiz ülkemizde yüzde 50 ila 55’i kayıp kaçak yoluyla israf olan su kaynaklarımızı korumak” dedi.

 

 

Netaş, Türkiye’nin Yeni Nesil Mühendislerini Yetiştirmek İçin Harekete Geçti

27.05.2019 – 45 yıllık ArGe’siyle bir mühendis okulu olan Netaş, Türkiye’nin yeni nesil mühendislerini yetiştirmek için harekete geçti.

Teknolojiyi sadece kullanan değil aynı zamanda üreten nesiller yetişmesi misyonu ile çalışanlarının çocuklarına ve okullara kodlama eğitim veren Netaş, 4 ayda 61 gönüllü mühendisinin de desteğiyle çocuklara 1700 saatin üzerinde eğitim verdi.

45 yıl önce Türkiye’nin ilk özel telekom ArGe merkezini kuran Netaş, yeni nesil mühendisler yetiştirmek için çalışmalara başladı. Bugün 800’ü aşkın mühendisiyle Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Mimarı olarak çalışan Netaş, hayata geçirdiği farklı projelerle çocuklar arasında mühendislik mesleğine olan ilgiyi artırmayı amaçlıyor. Next Coders projesiyle işe çalışanlarının çocuklarından başlayan Netaş, 61 mühendisinden oluşan Umutluyuz Gönüllülük Platform üyeleriyle de okullarda öğrencilere kodlama eğitimi veriyor, mühendislik mesleğini anlatıyor.

Netaş Marka ve Kurumsal İletişim’den Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Buket Okumuş, “Kurduğumuz Umutluyuz Platformu kapsamında başlattığımız kodlama eğitimleriyle mühendislik geleneğimizi yeni kuşaklara aktarıyoruz. Çalışanlarımızın çocuklarına odaklandığımız ve 12 hafta süren “Next Coders” programımızın ilk etabını tamamladık. Yine 61 gönüllü mühendisimizle de talep eden farklı okullardaki 221 öğrenciye kodlama eğitimi verdik. Sadece 4 ayda 1700 saatin üzerinde kodlama eğitimi verdiğimiz Umutluyuz Platformu kapsamındaki eğitim odaklı projelerimize önümüzdeki dönemde de odaklanmaya devam edeceğiz” dedi.

Geleceği yeni nesil Dijital Dönüşüm Mimarları inşa edecek

Kodlama eğitiminin ilk amacını; sorgulama, analitik bakabilme, farklı bakış açıları geliştirme, problem çözebilme gibi bilişsel yeteneklerini geliştirerek erken yaşta çocukların anlayış ve zihin yapısının temellerini atmak olarak açıklayan Buket Okumuş, “Uzun vadedeki amacımız ise kazandıkları bu yetkinliklerle çocuklarımızın dünya çapında projelere imza atarak, diğer çocuklara ilham vermesi, hayallerini teknoloji ile gerçeğe dönüştürebileceklerini göstermeleri” diye konuştu.

Okumuş, “Dünyayla rekabet ve sürdürülebilir kalkınma için kendi teknolojisini üretebilen bir ülke olmanın gerekliliğine inanıyoruz. Bunun için 45 yıllık ArGe’miz ve 800’ü aşkın mühendisimizle yeni nesil teknolojiler geliştirirken yeni nesilleri de bu farkındalık ve donanımla yetiştirmek için çalışıyoruz. Hedefimiz; erken yaşta çocuklarımızı “mühendislik” disipliniyle tanıştırmak, kendi mühendislerimizle rol model olarak ilham vermek, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayarak hayallerini teknolojiyle gerçeğe dönüştürebileceklerini onlara göstermek. Bu nedenle kurduğumuz Umutluyuz Platformu altında gerek çalışan çocuklarımıza gerekse talep eden okullardaki öğrencilere gönüllü mühendislerimizle ulaşarak kodlama eğitimleri vererek geleceğin Dijital Dönüşüm Mimarlarını yetiştirmeyi amaçlıyoruz. “Büyüyünce ne olacaksın” sorusunun yanıtları arasında “Mühendis” yanıtını daha çok duymak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Netaş’ın kurduğu sınıflar İzmir’in robotik kodlama merkezi oldu

Netaş, Junior Robotics işbirliğiyle hayata geçirdiği, 6-13 yaş gruplarının dahil olduğu 12 hafta boyunca süren “Next Coders” kapsamında çocuklar, robotik ve kodlama atölyelerinde kendi yaş gruplarına uygun olarak We Do 2.0, 3D Printer, Dijital Kodlama, EV3, Arduino Elektronik Kart Uygulamaları gibi konularda eğitim aldı. Netaş sadece kodlama eğitimi vermekle kalmıyor, okullara da yatırım yapıyor. Netaş’ın geçtiğimiz yıl teknoloji altyapısını kurduğu ve içinde teknoloji sınıfları açtığı İzmir Bahar Yıldırım İlkokulu bugün İzmir’de şehrin “robotik kodlama merkezi” olma yolunda ilerliyor. İzmir merkez ve çevre okulların öğrencileri de sözkonusu sınıflarda robotik ve kodlama eğitimleri alıyor. Yine Netaş, MEB himayesinde Haypader Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nun yapımında ana destekçi olarak, engelli çocuklara eğitimde fırsat eşitliği sunulmasına katkı sağladı.

 

 

Netaş’ın İhraç ArGe Ürününe TESİD’ten Ödül

31.03.2019 – Netaş ArGe’si tarafından geliştirilen ve bulut üzerinden abonelerine zengin bir multimedya içeriği sunan Talki 17. TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri töreninde Yenilikçiliğin Ticarileştirilmesi kategorisinde ödül aldı

Türkiye’nin ilk telekomünikasyon ArGe’sini 45 yıl önce kuran Dijital Dönüşüm Mimarı Netaş, gerçekleştirilen 17. TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri töreninden ödülle döndü. Netaş’ın ArGe’si tarafından geliştirilen ve Avustralya’ya ihraç ettiği bulut tabanlı multimedya iletişim platformu Talki, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından düzenlenen törende Yenilikçiliğin Ticarileştirilmesi kategorisinde ödül aldı.

Talki platformu, zengin servis içeriğine ek olarak bulundurduğu PSTN ve SMS altyapılarına çağrı ve mesaj yönlendirme hizmetleri ile uçtan uca yetkin bir altyapıya sahip. İhtiyaca göre önden veya sonradan ödemeli olarak hizmet verebilen bu platform, müşterilerine bu servislerin ücretlendirmesini yönetme imkanı da sağlıyor.

Özellikle küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) için servis aktivasyonunu 15 dakika gibi telekomünikasyon çözümleri için çok kısa bir süreye indirgeyen Talki’deki uygulamalar; renk, logo gibi özelliklerin değiştirilerek yeni markaların oluşturulmasına olanak sağlıyor. Yine çeşitli hizmetlerini ücretlendirme ve takibine olanak sağlayacak şekilde kendi hizmet paketlerini yönetebilecekleri altyapıyı sunan Talki, son kullanıcıların arayabileceği hedef numara aralıkları, ülkeleri ve bu işlemlerin tutarlarını yönetmesine imkan sağlıyor. Sistemde belli zaman aralıklarında son kullanıcıların aldığı hizmetlerin detaylarına ulaşılmasına ve doğru ücretlendirmenin yapılmasını da olanak sunan Talki’nin, son kullanıcıların aldığı hizmetlere ait istatistiksel bilgilere erişilebilen gözlem web sayfası bulunuyor.

E –Devlet uygulaması için de önemli bir platform

Talki ile API ile dış dünyaya sunulan e-devlet hizmetlerini çözümle bütünleştirerek firmaların adres ve vergi numarası gibi kimlik bilgilerini doğrulama ve bu sayede sahte hesap açılmasının önüne geçiliyor.

 

Netaş’tan AB’nin Bağımsız Ödeme Kanallarının Güvenliğinde Türkiye’yi Pay Sahibi Yapacak Blokzincir Projesi

19.03.2019 – Türkiye’yi dünyada blokzincir temelli dijital finans merkezi yapacak önemli adımlardan biri Netaş’tan geldi. Netaş, H2020 Avrupa Birliği Programı kapsamında yer aldığı “Critical-Chains” projesi ile AB’nin yeni nesil finans dünyasında siber güvenlik, kara para aklama ve sahtecilik gibi birçok tehdidin önlenmesinde söz sahibi olacak 

Türkiye, Netaş’ın dahil olduğu “Critical-Chains” projesi sayesinde Avrupa Birliği’nin blokzincir (blockchain) temelli yeni nesil finans merkezinin veri transferi güvenliğinde rol alacak. Avrupa Birliği’nin bağımsız ödeme kanalları oluşturmak amacıyla başlattığı program kapsamında hibe almaya da hak kazanan projede Netaş, çok katmanlı yenilikçi bulut tabanlı bir hizmet modelinin kurulması, finansal veri akışlarının analitiği, modellemesi, madenciliği ve tehdit istihbaratı gibi konularda çalışacak. 

45 yıllık yerli ArGe gücümüzle AB’nin geleceğinde bir dijital iz daha bırakacağız

Netaş ArGe Genel Müdür Vekili Bülent Kemal Mutlu, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti; “45 yıl önce Türkiye’nin ilk özel telekom ArGe’sini kuran Netaş, bugün geliştirdiği yeni nesil teknolojilerle sadece Türkiye’nin değil bölgenin de dijital dönüşümünde rol alıyor. “Critical-Chains” projemizi hayata geçirerek, AB’nin blokzincir üzerine kurmaya hazırlandığı bağımsız ödeme kanallarının veri transferi güvenliğinde pay sahibi olacağız. Üzerinde çalıştığımız proje; küresel finans ağındaki sağlıksız, kayıt dışı ticari işlemleri; siber saldırı tehditlerini, kullanıcı dostu olmayan, işlevsiz, yetersiz bankacılık süreçlerini, karmaşık sözleşmeleri, hantal finans ve sigortacılık altyapılarının Avrupa Birliği genelinde oluşturduğu engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyor. Proje ile etkin, takip edilebilir, ulaşılabilir, hızlı ve verilerin korunduğu finansal sözleşme ve işlemler sunmak için yeni bir tümleşik altyapı oluşturulacak. Yalnızca parasal işlemler değil, finansal nitelikteki tüm sözleşme ve taahhütler de bu proje sayesinde kolayca ve güvenliği garantilenmiş bir şekilde yapılabilecek. Projenin temel inovatif düşüncesi, blokzincir, siber fiziksel güvenlik, kurum içi ve kurumlar arası bilgi akışının modellenmesi gibi yeni gelişmekte olan teknolojilerin birleştirilerek bulut tabanlı çerçevede kullanılması. Netaş olarak, bulut altyapısının kurulması, bulut güvenliğinin sağlanması, sistem entegrasyonu, siber güvenlik ve aykırılık tespiti gibi konularda hizmet vereceğiz.”

 

 

İstanbul Yeni Havalimanı Netaş’ın Teknoloji Altyapısı Üzerinden Yükseliyor

Türkiye’nin “akıllı havalimanı” için teknolojik altyapı hazır

26.10.2013 – Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olarak Türkiye’nin stratejik konumunu daha da güçlendirecek olan İstanbul Yeni Havalimanı, akıllı teknolojilere uygun, yenilikçi ve güçlü bilişim altyapısıyla dikkat çekiyor.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın uçtan uca teknolojik alt yapısını ören Netaş sayesinde yolcuların pasaport, gümrük noktaları ile check-in kontuarlarında bekleme süreleri azalacak, 55 bin kişiye eş zamanlı, kesintisiz, hızlı ve güvenli internet sağlanacak. İstanbul Yeni Havalimanı, geniş kablosuz erişim ağı ile Türkiye rekorunu da kırmış oldu.

Açılış için geri sayımı başlayan ve Türkiye’yi ulaşım ağında dünyanın en önemli merkezlerden biri haline getirecek olan İstanbul Yeni Havalimanı, yenilikçi ve akıllı teknolojilere uygun altyapısıyla ön plana çıkıyor.

Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Mimarı Netaş’ın iletişim teknolojilerindeki 50 yılı aşkın birikimiyle kurduğu teknolojik altyapı sayesinde İstanbul Yeni Havalimanı’nda 55 bin kişiye eş zamanlı, kesintisiz, hızlı ve güvenli internet sağlanacak. Böylece, pasaport, gümrük noktaları ile check-in kontuarlarında bekleme süreleri azaltılabilecek.

“Bölgede referans projemiz olacak” 

“Cumhuriyetimizin 95’inci yılını, ülkemizi uluslararası alanda yeni bir zirveye taşıyacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışı ile kutluyoruz” diyen Netaş CEO’su C. Müjdat Altay, “İstanbul Yeni Havalimanı, sadece Türkiye’nin stratejik konumunu güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda ülkemizin dijital dönüşümü için de önemli bir eşik olacak. Biz de Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Mimarı Netaş olarak mühendislerimizle birlikte küresel ölçekteki bu projede kritik bir rol üstlendik ve İstanbul Yeni Havalimanı’nın teknolojik altyapısını ördük.

Ülkemizin telekomünikasyon altyapısını kendi imkânlarıyla kurabilmesi hedefiyle kurulan şirketimiz, bu görevi yerine getirerek başarısını bir kez daha kanıtladı. Sadece ülkemizin değil, bölgemizin de lider sistem entegratörü olma amacıyla, edindiğimiz bu deneyim, bölgemizin dijital dönüşümünde oynadığımız kilit rolde bize önemli referans sağlayacak,” dedi.

Türkiye’nin “ağ rekoru” kırıldı 

Netaş, İstanbul Yeni Havalimanı’nda iki ana projeyi hayata geçirdi. İlk projede, havalimanının tüm kablolu ve kablosuz alan ağlarını kuran Netaş, bu ağ üzerindeki 5 bine yakın erişim noktasıyla yeni bir Türkiye rekoruna imza attı. Netaş, kurduğu geniş kablosuz erişim ağı sayesinde yolculara otoparka girdikleri andan, uçakları kalkana kadar kesintisiz, yüksek hızlı ve güvenli internet hizmeti sağlayacak. Güvenlik, gümrük noktaları, duty-free mağazaları da dâhil olmak üzere havaalanı içerisindeki tüm işletmeler de söz konusu iletişim altyapısı üzerinden hizmet verecek. Otopark hizmetlerinden bilet satış hizmetlerine tüm bu işletmelerden alınan hizmetlerin çevrimiçi altyapısını Netaş sunmuş olacak.

İkinci projeyle ise Netaş, havalimanının veri merkezi bulut otomasyon sistemini kurdu. Uçağın hangi kapıdan kalkacağı, değişiklik olup olmadığı, uçağın nereye yanaşacağını belirleyen alan yönetim sistemi, santral sistemi, yolcuların en etkin şekilde hizmet almasını sağlayacak yolcu yönetim sistemi, otopark yönetimi, özel kampanya ve ayrıcalıklar sunan sadakat sistemi söz konusu yapı üzerinde işleyecek.

7/24 izleme hizmeti sunacak olan Netaş, kurduğu sistemlerin işletme, bakım ve onarımını da beş yıl süreyle gerçekleştirecek. Bununla birlikte Netaş, İstanbul Yeni Havalimanı için inşa edilecek dünyanın en büyük havalimanı otelinin bilişim altyapısını kurmayı da üstlendi.

 

Netaş’a Cisco’dan İki Ödül Birden “Yılın İş Ortağı” ve “Mimari Mükemmeliyet” 

03.10.2018 – Türkiye’nin lider sistem entegratörü Netaş, ağ teknolojileri alanında dünya lideri Cisco’dan “2018 – Yılın Kurumsal İş Ortağı” ve kurumsal segmentte “Mimari Mükemmeliyet” ödüllerini aldı.

20 yıldan uzun süredir stratejik iş ortaklığı yapan Netaş ve Cisco, finanstan perakendeye, imalattan hizmete, enerjiden kamuya kadar uzanan kurumsal sektörün tüm dikeylerinde, hem Türkiye hem de Netaş’ın faaliyet gösterdiği uluslararası pazarlarda önemli dijital dönüşüm projelerini birlikte gerçekleştiriyor.

Netaş’ın bu yıl aldığı ödüllerin temelinde, tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olması beklenen İstanbul Yeni Havalimanı’nın tüm kablolu ve kablosuz iletişim altyapısının kurulmasında Netaş ve Cisco’nun yaptığı iş birliği ve Netaş’ın sektördeki en köklü ArGe merkezinin gücüyle ağ altyapısı mimarisinde ulaştığı mükemmeliyet yatıyor. İstanbul yeni Havalimanında kurulan ağ altyapısı, bu alanda Türkiye’de gerçekleştirilen en büyük ölçekli proje olma özelliğine sahip. Daha önce Netaş ve Cisco’nun birlikte imza attığı mega projeler arasında, Afrika’nın en büyük petrol üreticisi Sonatrach için beş şehirde altı veri merkezinin kurulmasını kapsayan 33 bin kullanıcıya yönelik dijital altyapı projesi de yer almıştı.

Netaş’ın Cisco ile iş birliğini değerlendiren Netaş Kurumsal Sektör Genel Müdürü Selda Parın, “Sistem entegrasyonu alanında ülkemizde lider olmamız, küresel ölçekteki 120’den fazla iş ortağımızın ürünlerini ArGe uzmanlığımız sayesinde entegre edebilmemizden kaynaklanıyor. Bu iş ortaklıklarımızın en önemlilerinden biri, ağ teknolojileri alanında lider olan Cisco ile kurduğumuz güçlü birlikteliktir. Ülkemiz ve bölgemizin dijital dönüşümünde inovatif çözümlerimizle oynadığımız kilit rolde bu iş birliğinin başarısını gösteren iki ödülü almış olmaktan gurur duyuyoruz,” açıklamasını yaptı.

 

Netaş’ın Siber Güvenlik Ürünü NOVA V-Gate’in %100 Yerliliği Tescillendi

Internet üzerinden ses iletiminde yerli güvenlik çözümü

Netaş’ın Siber Güvenlik Ürünü NOVA V-Gate’in %100 Yerliliği Tescillendi 

Netaş’ın geliştirdiği siber güvenlik ürünü NOVA V-Gate’in %100 yerli oluşu İstanbul Sanayi Odası tarafından tescillendi. Dünyada VoIP (Internet üzerinden ses aktarımı) teknolojisinde ilk 10 laboratuvarından birine sahip olan Netaş ArGe merkezinde doğan NOVA V-Gate, VoIP temelli sistemlerde yapılan sesli görüşmelerde uçtan uca etkin güvenliği anlık tespit ve otomatik önleme mekanizması ile sağlayan, VoIP sistemlerinde operasyonel yönetimi ve takibi gerçekleştiren ilk yerli siber güvenlik ürünü konumunda yer alıyor. 

01.09.2018 – Türkiye bilişim sektörünün ArGe lideri Netaş tarafından geliştirilen siber güvenlik ürün grubu olan NOVA şemsiyesi altında yer alan NOVA V-Gate ürününün %100 yerli oluşu, İstanbul Sanayi Odası tarafından 13 Ağustos tarihinde tescillendi. Dünyada VoIP (IP üzerinden ses aktarımı) teknolojisinde ilk 10 laboratuvarından birine sahip olan Netaş ArGe merkezinin çalışmalarıyla ortaya çıkan NOVA V-Gate, internet üzerinden yapılan sesli görüşmelerde güvenliği, yönetimi sağlayan ilk yerli siber güvenlik ürünü konumunda yer alıyor.

NOVA şemsiyesi altında yer alan ürünler, günümüz iletişiminde giderek daha yoğun olarak, ağırlıklı olarak da çağrı merkezlerinde kullanılan VoIP sistemlerinin zafiyet analizinden başlayarak, gerçek zamanlı olarak görüşmelerdeki ücret ve trafik sahtekârlıklarının tespit edilerek önlenmesine kadar uçtan uca denetim ve önleme olanağını operasyonel yönetim platformu ile sunuyor.

4G LTE gibi yeni nesil iletişim teknolojileri sayesinde internet üzerinden ses ve video iletişimi son yıllarda hızla arttı. 5G ile kullanımının daha da artması beklenen internet tabanlı yeni iletişim teknolojileri, tüketicilerin iletişim alışkanlıklarından, kurumların altyapılarına ve iletişim sağlayıcıların iş modellerine kadar kapsamlı bir dönüşüme neden oluyor. Günümüzde pek çok firma, reklam, çağrı merkezilerinde olduğu gibi satış ve destek gibi önemli operasyonlarını internet ve VoIP altyapılar üzerinden gerçekleştiriyor. Internet tabanlı diğer teknolojilerde de olduğu gibi VoIP sistemlerin siber güvenlik açıkları, hem kurumların kritik önemdeki bilgi gizliliğini ve itibarını, hem de kullanıcıların mahremiyetini tehdit altında bırakıyor.

Bir yıldır kullandıkları NOVA V-Gate’ten çok memnun olduklarını belirten TurkNet CTO’su Mustafa Uçar, Netaş ile birlikte sektörde bu alandaki önemli bir ihtiyaca çözüm üretmiş olduklarını belirten Uçar, bununla yetinmeyeceklerini söylüyor: “Daha önümüzde uzun bir yol var. Netaş’la birlikte V-Gate’i daha da ileri bir seviyeye taşıyacağız. Bu çözüm sayesinde yazdığımız statik eşik değerleriyle analiz yapıp, dolandırıcılığı tespit edebiliyoruz. İlerleyen süreçte bunu makine öğrenimine dayalı bir modele doğru da geliştirmek istiyoruz.”

NOVA ürün grubunu geliştiren Netaş Siber Güvenlik Teknoloji Geliştirme grubunun direktörü Uğur Çağal ise, “İletişimde sağladığı esneklik, verimlilik ve maliyet avantajına bağlı olarak VoIP temelli sistemlerin yaygınlığı giderek artmaktadır. VoIP sistemlerin avantajlarının yanında güvenlik de çok önemli. NOVA V-Gate sahtekârlıkların ve saldırıların tespitini gerçek zamanda yaparak, otomatik aksiyon alınmasını sağlıyor. Ayrıca kontrol edebildiğiniz sistemin güvenliğini daha etkin sağlayabileceğiniz için operasyonel yönetim platformu ve monitör modülü de içerilmekte. Makine öğrenmesi ve Büyük Veri analitiği gibi yeni nesil teknoloji ve metotları kullanarak yakın gerçek zamanda sistem modeli çıkarımı üzerinden davranış anomalisi tespitine yönelik, NOVA V-Gate’e ek diğer ürünümüzü de yeni tamamlamış bulunmaktayız. Siber güvenlik sürekli yaşayan bir alan. Biz de NOVA’ya yeni ürün ve özellikler eklemek üzere ArGe çalışmalarımızı sürdürüyoruz,” açıklamasını yaptı.

NOVA Siber Güvenlik Ürünleri

NOVA V-SPY (VoIP Zafiyet Analiz Aracı), çok çeşitli VoIP atak modüllerine sahip, güvenlik ölçümlerinin detaylı raporlarını veren, otomatik bir penetrasyon test aracı

NOVA V-GATE (VoIP Uygulama Güvenlik Duvarı), detaylı paket inceleme, istatistiksel analiz ve davranış analizi, anomali tespiti, ataklara karşı koruma, VoIP izleme ve operasyonel yönetim özellikleri sayesinde VoIP tehlikelerini tespit edip ve koruma sağlayan uygulama güvenlik duvarıdır.

NOVA Güvenlikli Medya Platformu, zenginleştirilmiş güvenlik yöntemleri ve kripto algoritması sayesinde güvenli ses ve video iletişimi, dosya ve mesaj transferi, beyaz tahta kullanımı sunar.

NOVA Pentest Servisleri, uygulamaları, altyapıları, aygıtların kendilerini test ederek, bu sayede VoIP, Web and bütünleşik iletişim bağlantılı ataklara karşı koruma sağlar.

NOVA FMS (Dolandırıcılık Yönetim Sistemi) büyük veri üzerinde analitik, istatistik, makine öğrenmesi ve mantıksal kural platformu sayesinde VoIP sistem modeli çıkarmakta ve davranış anomalilerini tespit ederek NOVA V-Gate’in aksiyon alması için alarmlar üretmektedir. Ayrıca içerisinde çok gelişmiş monitör konsolu da bulunmaktadır.

 

 

Netaş’ın geliştirdiği tamamen yerli

NEOS Akıllı Şehir Aydınlatma Yönetim Platformu %75’e varan elektrik tasarrufu sağlıyor

25.08.2018 – Netaş kent yaşamında hayat kalitesini artıran çözümleri çerçevesinde NEOS Akıllı Şehir Aydınlatma Platformunu tamamen yerli olarak geliştirerek, kent aydınlatmasında %75’e varan elektrik tasarrufu ve operasyonel verimlilikte artış sunuyor.

Türkiye bilişim sektörünün ArGe lideri Netaş, kent yaşamında hayat kalitesini artıran çözümleri çerçevesinde, kendi ArGe’sinde %100 yerli olarak geliştirdiği, şehir aydınlatmasında enerji tasarrufu ve operasyon verimliliğini artıran NEOS Akıllı Şehir Aydınlatma Yönetim Platformunu pazara sundu.

Türkiye’de toplam elektrik tüketiminin %2’si olarak gösterilen genel aydınlatma payı içinde yol ve sokak aydınlatmaları ağırlıklı olarak yer alıyor. TÜİK verilerine göre Türkiye’de şehir/sokak/otoyol aydınlatmaları için yılda yaklaşık 3.940 GWh’lik enerji harcanırken, bu miktar 2016 fiyatları ile yıllık 1,3 milyar TL maliyet anlamına geliyor. Sadece LED ampullere geçişle birlikte bu tüketimde %40’a varan tasarruf elde edilebiliyor. Buna ek olarak, Netaş’ın geliştirdiği NEOS Akıllı Şehir Aydınlatma Yönetim Platformu kullanıldığında toplam tasarruf %75’e kadar çıkabiliyor.

NEOS Akıllı Şehir Aydınlatma Yönetim Platformu ile, ışık veya hareket sensörlerinin sisteme entegre edilebilmesi sayesinde, LED ampuller havanın parlaklığına, aydınlatılacak alanın kullanılıp kullanılmadığına, günün saatlerine göre otomatik olarak açıp kapatılabildiği gibi, ihtiyaç duyulan parlaklığa göre oransal aydınlatma (dimleme) da sağlanabiliyor. Bu, bir yandan elektrik tüketimini aşağı çekerken, bir yandan da ampullerin ömrünün uzaması anlamına geliyor. Akıllı aydınlatma sistemlerinin faydası bununla da sınırlı değil.

Sahadaki tüm cihazların anlık ve gerçek zamanlı olarak harita üzerinde takip edilmesini sağlayan NEOS Akıllı Şehir Aydınlatma Yönetim Platformu, arızaların tespitini otomatik olarak gerçekleştirerek saha operasyon ekiplerini yönlendirerek arızanın en kısa sürede çözülmesine olanak tanıyor. Buna ek olarak, lambaların kalan ömürlerinin sistem üzerinden görüntülenmesi sayesinde, daha lamba arızası oluşmadan, ileriye dönük saha bakım planlaması yapmayı mümkün kılıyor.

Sistem hakkında bilgi veren Netaş Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü Bülent Kemal Mutlu, “Dünya nüfusunun yarısından fazlasının yaşadığı kentler, dünya enerji kaynaklarının %75’ini tüketiyor. Sahip olduğumuz teknoloji bu kaynakları daha verimli kullanmamıza olanak tanıyor. Kendi kaynaklarımızla %100 yerli olarak geliştirdiğimiz NEOS Akıllı Şehir Aydınlatma Yönetim Platformu ile hem elektrik tasarrufu hem de operasyonel verimlilik sağlıyoruz. Bu çözümümüzle belediyeleri, üniversite veya teknokent gibi yerleşkeleri, sanayi bölgelerini ve konutlardan oluşan siteleri hedefliyoruz,” açıklamasını yaptı.

 

Netaş’tan Test Hizmeti Atağı

Netaş Mobil ve İnternet Uygulamaları için Cihaz Parkuru Devreye Aldı

26.07.2018 – Netaş tüm sektörlerdeki yazılım geliştiriciler için sunduğu test hizmetlerinin kapsamını artırdı, mobil uygulamaların farklı cihazlarda test edilmesini sağlayan Cihaz Parkurunu (Device Farm) devreye aldı. Farklı platformlarda geliştirilen her tür mobil ve internet uygulamasının mümkün olan en yüksek sayıda cihaz üzerinde performans testlerini gerçekleştiren Netaş Test Merkezi, uygulamaların sistem ve güvenlik açıklarını da tespit ediyor.

Yeni nesil bilgi ve iletişim teknolojileri alanında Türkiye’nin öncüsü Netaş, tüm sektörlere yönelik olarak yazılım geliştiriciler için sunduğu test hizmetlerinin kapsamını artırdı.

Mobil teknolojilerdeki hızlı gelişime paralel olarak ortaya çıkan yeni iş modelleri, ürünler ve hizmetlerle birlikte dünya genelinde mobil uygulamaların sayısı ve kullanımı da artıyor. 2017 yılı itibarıyla dünya genelinde kullanıcılar 178 milyar kez mobil uygulama indirirken, bu rakamın 2022 yılında 258 milyar adet seviyesinde yükselmesi bekleniyor. Bunun yanında, uygulama performans ve güvenliğinin hizmet kalitesini en çok belirlediği alanlardan biri olan e-ticaret Türkiye’de hızla gelişiyor. TÜBİSAD verilerine göre, Türkiye’de e-ticaretin hacmi 2017 yılı sonu itibarıyla, bir önceki yıla göre %37 büyüyerek 42,2 milyar TL seviyesine ulaştı. 2012 yılında %1,7 olan e-ticaretin toplam perakendedeki payı ise %4,1’e yükseldi. Gelişmiş ülkelerde bu oranın ortalama %9,8 seviyesinde olduğu göz önüne alındığında Türkiye e-ticaret pazarının büyüme potansiyelini koruduğu görülüyor.

E-uygulama ve e-ticaret yoğunluğunun arttığı günümüzde, en önemli gündem konularından olan siber güvenlik çerçevesinde, her tür yazılım, uygulama ve internet sitesinin güvenlik zafiyetlerinin tespit edilerek, zafiyetleri giderme yöntemlerinin belirlendiği Sızma Testleri (PenTest) Netaş Test Merkezi sunulan hizmetler arasında yer alıyor.

Netas, ayrica Mobil ve internet uygulamalarının farklı cihazlarda test edilmesini sağlayan Cihaz Parkurunu (Device Farm) da devreye aldı. Netaş, genişleyen hizmet portföyüyle bankacılık, finans, telekom, sigortacılık ve e-ticaret sektörünün önde gelen kuruluşlarına hizmet vermeye başladı.

Mobil uygulamaları geliştirilirken en büyük zorluklardan biri uygulamanın mümkün olan en fazla cihazda test edilerek gerekli geliştirmelerin tespit edilmesidir. Sanal olarak kurulan cihazlar, gerçek cihazların uygulamaları çalıştırma performansını tam anlamıyla göstermemektedir. Dolayısıyla farklı marka ve modeldeki cihazlara fiziki olarak erişim sağlamak, farklı işletim sistemleri üzerinde test gerçekleştirmek uygulama veya internet sitesinin kalitesi bakımından büyük önem taşıyor. Ancak bu cihazları, kurumların bünyelerinde barındırması hem ciddi maliyet hem de stok yönetimi bakımından zaman kaybına neden oluyor.

Netaş Test Merkezi bünyesindeki Cihaz Parkuru sayesinde, tüm platformlarda geliştirilen mobil ve internet uygulamaları yüzlerce farklı marka ve modeldeki cihaz üzerinde test edilerek gerekli geliştirmeler tespit ediliyor. Bunun yanında, farklı diller için kullanıcı deneyimi testleri yapılarak mobil uygulamaların kalitesi tanımlanıyor. Buna bağlı olarak da müşteri memnuniyetini yükseltmek için gerekli adımlar belirleniyor.

Netaş Test Merkezi ve yeni kurulan ‘Device Farm’ hakkında bilgi veren Netaş Test ve Yönetilen Hizmetler Direktörü Hasan Kaya, “Günümüzde tüm kurumların en az bir internet sitesi, bunun yanında giderek artan sayıda kurumun mobil uygulamaları bulunuyor. E-ticaret’in toplam perakende pazarındaki payı giderek artıyor. Verdiğimiz test hizmetleriyle, kurumların test ekipman ve personeli yatırımı yapmalarına gerek olmadan, ürün ve hizmet kalitelerini artırmalarını sağlıyoruz,” açıklamasını yaptı.

Kaya, “Dünya ölçeğindeki 120’den fazla teknoloji ortağımız ve yeni nesil teknolojilerin farklı alanlarında uzmanlaşmış 800’den fazla mühendisimizin sağladığı ArGe gücümüzle Türkiye’nin lider sistem entegratörüyüz. Bu sayede, müşterilerimize hem kendi geliştirdiğimiz, hem de dünya lideri iş ortaklarımızın çözümlerini en etkin şekilde ve optimal maliyetlerle sunma kabiliyetine sahibiz,” dedi.

 

 

Netaş Bilişim 500’de Beş Ödül Daha Aldı

Türkiye’nin lider sistem entegratörü Netaş, bu yıl 19. kez düzenlenen Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi (Bilişim 500) Araştırması’nda beş ödül birden alarak, sistem entegrasyonunun farklı alanlarındaki başarısını ortaya koydu.

Bilişim sektörünün en büyük 500 şirketinin değerlendirildiği çalışmada Netaş, ‘Donanım’ ve ‘IoT ve M2M’, ‘Ağ Donanımı’, ‘Hizmet İhracatı’, ‘Veri Yedekleme ve Depolama Donanımı’ kategorilerinde “Yılın Sistem Entegratörü” seçildi. ‘Bilişim Hizmet İhracatı’ kategorisinde birincilik ödülü aldı.

Netaş, geleneksel Bilişim 500 araştırmasında bu yıl beş ödül daha kazandı. Türkiye’nin en fazla bilişim hizmet ihracatı yapan şirketi seçilen Netaş, kendi ArGe’sinde geliştirdiği özgün projelerle sunduğu çözümlerle ‘Donanım’ ve ‘IoT ve M2M’, ‘Ağ Donanımı’, ‘Hizmet İhracatı’, ‘Veri Yedekleme ve Depolama Donanımı’ kategorilerinde “Yılın Sistem Entegratörü” seçildi.

Alınan ödülleri değerlendiren Netaş’ın CEO’su C. Müjdat Altay, “50 yılı geride bırakan Netaş’ın Bilişim 500 araştırmasında her yıl birbirinden değerli ödüller alması, şirketimizin dinamizmini ve sistem entegratörü olarak uzmanlığının sektör tarafından takdir edildiğini ortaya koyuyor. Sadece ülkemizde değil Güneydoğu Asya’dan Kuzey Afrika’ya uzanan bir coğrafyada, farklı sektörlerden kurumların dijital dönüşüm yolculuklarında eşlik ediyor, başarılı projelere imza atıyoruz. “Hizmet İhracatı” kategorisinde aldığımız ödül, ülkemizin katma değeri yüksek hizmet ihracatına yaptığımız katkıyı gösteriyor. Bu başarımızın arkasında, yılların birikimiyle bugüne gelen ArGe gücümüz, inovasyona olan tutkumuz ve bizi biz yapan değerlerimiz var,” açıklamasını yaptı.

Altay, “Yeni nesil teknolojiler günlük hayatımızı, iş modellerini ve ürünleri hızla dönüştürürken, en çarpıcı örnekleri gördüğümüz teknoloji olan nesnelerin interneti – IoT ve M2M kategorisinde aldığımız Yılın Sistem Entegratörü ödülü, ArGe’mizin bu alanda yaptığı öncülüğü göstermesi bakımından bizim için çok değerli,” dedi.

En Yüksek Bilişim Hizmeti İhracatı Netaş’tan 

Netaş, teknoloji hizmetleri proje yönetimi ve teslimi alanında sahip olduğu uluslararası deneyim sayesinde gerçekleştirdiği projelerle “Hizmet İhracatı” kategorisinde ilk sırada yer aldı.

Netaş’ın uluslararası ölçekte yürüttüğü projeler arasında, Afrika’nın en büyük petrol şirketi olan Sonatrach için beş ayrı şehirde toplam altı veri merkezinin tasarlanması, kurulması ve devreye alınması da yer alıyor. Cezayir’de Netaş’ın yürüttüğü projelerden bir diğeri de, ülkenin en büyük üç operatöründen olan ATM Mobilis’in transmisyon altyapısının iyileştirilmesi ve radyo frekansı (RF) optimizasyonunun sağlanmasına ilişkin.

Bangladeş, Fas ve Malezya’da güçlü yerel iş ortakları olan şirketin Kazakistan ve Cezayir’de satış ofisleri bulunuyor. Netaş bu yılın üçüncü çeyreğinde Azerbaycan’da yeni bir satış ofisi açmaya hazırlanıyor.

Nesnelerin İletişimde Olduğu Dünyada Akıllı Çözümler 

Netaş, Bilişim 500 araştırmasında ‘IoT ve M2M’ kategorisinde “Yılın Sistem Entegratörü” seçildi.

Nesnelere entegre edilen sensörler sayesinde nesnelerin birbirleri ve sistemlerle entegre biçimde çalıştığı IoT alanında, Netaş’ın kendi ArGe’sinde geliştirdiği tüm cihaz ve veri yönetim servislerini sağlayan IoT platformu ION ve NEOS bulunuyor.

Bulut tabanlı enerji yönetim sistemi NEOS, hâlihazırda beş elektrik dağıtım firması tarafından kullanılıyor. Ürün şemsiyesi altında, her tür sayacın uzaktan okunmasını sağlayan Otomatik Sayaç Okuma Sistemi, şehir aydınlatmasında yüzde 70’e varan tasarruf sağlayan Akıllı Şehir Aydınlatma Yönetimi, enerji arz ve tüketiminin optimizasyonunu sağlayan Otomatik Talep Tarafı Yönetimi ve Akıllı Bina Enerji Yönetimi yer alıyor.

Bilişim Altyapısı Uzmanlığı 

‘Donanım’ kategorisindeki “Yılın Sistem Entegratörü” ödülünün yanı sıra, “Ağ Donanımı” ve “Veri Yedekleme ve Depolama Donanımı” ödülleri ile Netaş’ın farklı sektörler için geliştirdiği donanım, veri yönetimi ve ağ donanımı çözümlerinin, sektörde tercih edilme başarısını bir kez daha tescil edilmiş oldu. Netaş geçen yıl da, ‘Donanım’ kategorisinde “Yılın Sistem Entegratörü” seçilmiş, “Ağ Donanımı” kategorisinde de birinci sırada yer almıştı.

 

Netaş, Dünya Kadın Mühendisler Gününü Kutluyor

%27 kadın ArGe mühendisi oranıyla dünya devi teknoloji şirketlerinin önünde yer alan Netaş, 23 Haziran ‘Dünya Kadın Mühendisler Günü vesilesiyle bir video yayınladı. Sosyal medyada yayınlanan videoda, kadınların mühendislik eğitimine katılımlarının artmasına destek olmak amacıyla Netaşlı kadın mühendisler kendi deneyimlerini anlattılar.

Türkiye’nin nitelikli kadın istihdamına önemli bir katkı sunan Netaş, kadınların mühendislik eğitimine katılım ve mesleklerini sürdürme oranlarının artmasına destek olmak amacıyla, dört kadın mühendisin kendi deneyimlerini anlattıkları bir sosyal medya videosu yayınladı.

İlk kez 2014 yılında İngiltere’de Kadın Mühendisler Cemiyeti tarafından kutlanan bu gün, sonraki yıllarda uluslararası ölçekte gösterilen ilgiyle UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) tarafından desteklenmeye başladı.

Avrupa istatistik kurumu Eurostat tarafından 2014 yılında yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’de kadın bilişim uzmanlarının toplam çalışanlara oranı %15’in altında yer alıyor. AB ortalaması ise ancak %20 seviyesinde..

Toplamda 800’den fazla mühendisin çalıştığı Netaş’ta kadın mühendislerin oranı %27 seviyesinde yer alırken, Netaş ArGe merkezinde kadın yöneticilerin oranı ise %31 seviyesinde.

“Eşit bir toplumda yaşama mücadelesinin her alanda istisnasız sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz,” diyen Netaş İnsan Kaynaklarından Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Yasemin Akad, “Mühendislik de bu alanlardan biri. Kadınların eşit şartlarla mühendislik kariyerlerini hakkıyla seçebilmeleri için önce ailelerimizde, sonra eğitim ve iş alanlarında gerekli desteği sağlamamız Türkiye’yi bilgi toplumu olma yolunda başarıya taşıyacaktır.” açıklamasını yaptı.

 

Netaş ve Boğaziçi Üniversitesi, global ürün geliştirmek üzere iş birliği yaptı

Netaş ve Boğaziçi Üniversitesi ‘ArGe ve Ürünleştirme Çerçeve Sözleşmesi’ imzaladı. İmzalanan sözleşme ile ortak ArGe yaparak, geliştirdikleri ürünü küresel pazarda konumlandıracak.

22.03.2018 – Türkiye’nin lider sistem entegratörü ve telekom altyapı sağlayıcısı Netaş, Boğaziçi Üniversitesi ile ‘ArGe ve Ürünleştirme Çerçeve Sözleşmesi’ imzaladı. Sözleşme kapsamında üniversitenin akademisyenleri ile Netaş’ın ArGe uzmanları birlikte çalışarak, öncelikle 5G, bulut bilişim ve nesnelerin interneti (IoT) konuları başta olmak üzere ortak ArGe yaparak global pazarda yeri olacak ürün geliştirecek.

İmza töreninde konuşan Netaş CEO’su C. Müjdat Altay, “1973 yılında Türkiye’nin telekomünikasyon alanındaki ilk özel ArGe merkezini kuran ve ArGe ihracatıyla alanında lider marka olarak, gerek üniversite-sanayi iş birliklerinde gerekse de inovatif ürün ve çözümler geliştirmede bugüne kadar çok önemli işlere imza attık. Ancak bu iş birliğimiz gerçekten çok özel. Boğaziçi Üniversitesi ile sadece ortak ArGe faaliyeti gerçekleştirilmesi değil, Türkiye’de ilk defa geliştirilen bir projenin, dünya pazarına yönelik olarak ürünleştirilmesini sağlayacağız. Atacağımız bu adım, bölgenin teknoloji üssü olma hedefimize önemli bir katkı sağlayacak. Temel hedefimiz, “ArGe ve Ürünleştirme” projesi sonucunda “global ürün” yaratmak. Bu çerçevede, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki bilimsel birikimi ve araştırma faaliyetlerini Netaş’ın başta 4.5G olmak üzere sahip olduğu teknoloji geliştirme ve ürünleştirme bilgi, tecrübe ve laboratuvar imkanlarıyla birleştireceğiz. İlk etapta 5G’nin IoT, video optimizasyonu ve hızlı paket veri işleme mimarisi alanlarında ürün geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu ortaklığın nihai hedefi, Türkiye’nin global marka çıkarma vizyonuna katkı sağlamaktır,” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan da “Üniversitelerin araştırmalarının somut sonuçlarının ortaya çıkması ve teknolojiye dönüşmesi için özel sektörle iş birliği yaparak, yeni alanlar oluşturmaları çok önemli. Boğaziçi Üniversitesi’nin araştırma faaliyetlerinden ortaya çıkan yayınların etki değeri birçok dünya üniversitesinin üzerindedir. Bünyemizde bulunan değerli akademisyenler kısıtlı koşullarda çok başarılı sonuçlar almaktadır. Bu çabalara özel sektörün el vermesi ve hep birlikte ArGe alanını genişletmek, ülkemizin teknoloji üretiminin de artmasını, teknolojik olarak dışa bağımlı bir ülke olmaktan çıkmamızı da sağlayacaktır. Kandilli Kampüsü’müzde inşaatı tamamlanmak üzere olan Bilim ve Teknoloji Merkezi’mizde kurulacak yeni laboratuvarlar, sanayi, akademi ve kamu ortaklığı ile yeni araştırmaların kapısını aralayacaktır. Bu anlamda Netaş gibi deneyimli ve gelişmiş bir şirketle yanyana olmak sadece üniversitemizin değil, ülkemizin kazancı olacaktır. Amacımız yalnızca yeni ürünler geliştirmek değil, dünya ölçeğinde iddialı çalışmalara imza atmaktır” şeklinde konuştu.

 

NETAŞ Hakkında

NETAŞ iletişim ve bilgi teknolojileri sektöründe inovatif ve uçtan uca sistem entegrasyon ve teknoloji servisleri sunmaktadır. 50 yıllık başarılı geçmişi ve deneyimli ArGe ekibiyle teknoloji danışmanlığından satış sonrası hizmetlere kadar Türkiye, Kuzey Afrika, BDT ve Asya-Pasifik pazarlarında faaliyet göstermektedir. Şirket, telekom operatörleri, kamu ve özel kuruluşlar ve savunma sektörü için mobil genişbant, siber güvenlik, bulut çözümleri, yönetilen servisler, savunma iletişimi teknolojileri, GSM-R, bilişim entegrasyon servisleri ve özel yazılım geliştirme gibi farklı alanlarda yeni nesil iletişim çözümleri sunmaktadır. Borsa İstanbul’da hisseleri işlem gören NETAŞ’la ilgili daha fazla bilgi için;www.netas.com.tr