Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Netaş, 2021&#...

Netaş, 2021’in İlk Yarısında Satış Gelirlerini 979 Milyon TL’ye Yükseltti

Netaş, 2021 yılının ilk yarısında satış gelirlerini yüzde 35 artırarak 979 milyon TL’ye yükseltti

Türkiye’nin öncü inovasyon ve dijital dönüşüm şirketi Netaş, 2021 yılının ilk altı aylık finansal sonuçlarını açıkladı.

11.08.2021 – Telekom, Sistem Entegrasyonu, Teknoloji ve BDH ana başlıklarıyla oluşturulan rapora göre Netaş’ın; satış gelirleri yüzde 35 artarak 979 milyon TL’ye, alınan sipariş miktarı yüzde 51 yükselerek 936 milyon TL’ye, toplam kayıtlı siparişleri ise yüzde 55 büyüme kaydederek 1.324 milyon TL’ye çıktı. Brüt karı ise 40 milyon TL düzeyinde gerçekleşti.

Alınan siparişlerin büyük kısmı, yüzde 52 ile sistem entegrasyonu segmentinden sağlanırken, telekom segmenti yüzde 35 pay ile ikinci sırada yer aldı. Toplam satış gelirleri içinde ise; sistem entegrasyonu segmentinin payı yüzde 60 olurken, telekom segmentinin payı yüzde 27 olarak gerçekleşti. BDH ve teknoloji segmentleri ise toplam satış gelirleri içinde sırasıyla yüzde 10 ve yüzde 2 pay aldı.

Netaş CEO’su Ali Emir Eren, “Birçok kez Türkiye’nin lider sistem entegratörü seçilmiş, ülkenin en deneyimli telekomükinasyon teknolojleri ArGe’sine sahip, bilişim destek hizmetlerinde kabiliyeti yüksek bir şirket olarak; Türkiye ve yakın coğrafyanın öncü inovasyon ve dijital dönüşüm şirketi olma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık, telekom, kamu, savunma, finans, enerji, perakende gibi stratejik sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerimizde derinleşme sağlıyor, satış ve siparişlerimizi artırıyoruz” dedi.

Netaş 2Ç21 Değerlendirmeleri NETAS Hisse Analiz ve Yorumları

Sistem entegratörü olarak yeni projeler ile büyüdük

Eren, şu şekilde devam etti: “Sistem entegratörü olarak yeni projeler ile büyümemizi hızlandırdık. Finans sektöründe dört kurum ve kuruluş ile yeni anlaşmalar imzalayarak; test hizmetleri, merkez ve şube saha bakım, veri merkezi projeleri ile derinleştik. İmzaladığımız anlaşma kapsamında bulut bilişim ile ülkemizin iki büyük holdinginin dönüşümlerine destek olacağız. Sağlık sektöründeki en büyük hastane zincirlerinden biri ile network bakım anlaşması imzalarken, dev bir içecek markasına yönetilen hizmetler vermeye başladık.”

ZTE’nin çözümleri ile telekom pazarında büyüyoruz

Netaş’ın en güçlü kası olan telekomünikasyon teknolojilerinde 2020 yılında elde ettikleri büyümeye dikkat çeken Eren, şunları kaydetti: “Dünya telekomünikasyon teknolojileri devi olan ana hissedarımız ZTE’nin ürünleri ile satış hacmimizi ciddi oranda artırdık. Farklı telekom operatörleri tarafından, sabit geniş band internet  şebekesinde ZTE’nin GPON çözümleri kullanılmaya başlandı. Yine ZTE’nin yeni nesil sanal temel şebeke çözümü vIMS, yoğun dalga boyu bölmeli çoğullama çözümü DWDM, sanal oturum sınır denetleyicisi vSBC,  HGW, VDSL ve WTTx ürünlerinin de artan hacimde satışları devam ediyor. ZTE’nin ayrıca yeni nesil, uzun ömürlü, daha çevre dostu lityum akü çözümleri de pazara hızlı bir giriş yaptı. ZTE ürünlerinin yanı sıra, Netaş olarak servis altyapısı, ön yüz, mobil uygulama tasarımı ve iş zekası uygulamaları gibi alanlarda da telekom operatörleri tarafında derinleşmeye devam ediyoruz.”

İlk bulut sunucumuz için yerli malı sertifikası aldık

ZTE’nin dünyadaki öncü telekom teknolojilerini Türkiye’de üretme çalışmalarına hız verdiklerini belirten Eren; “Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojileri altyapısını yerli ürünlerle oluşturma misyonumuzla yerlileştirme çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu süreçte yerlileştirdiğimiz FTTx (Fiber Optik sistemleri  Sabit Geniş Bant çözümleri), VDSL Modem ve Home Gateway Wi-Fi 5 (HGW) Modem ürünlerine bir yenisini daha ekleyerek, ArGe geliştirmeleri yaptığımız ilk sunucumuz için yerli malı belgesini aldık. Mühendislerimizin yoğun emeği ile sanallaştırma, veri depolama ve işlemede yüksek kapasiteye sahip ZTE sunucusunu yerlileştirerek Netaş Cloud Server (NCS) ürününü geliştirdik” dedi.

Uluslararası bir telefon markasına daha bakım ve servis hizmeti vermeye başladık

Netaş’ın servis şirketi olan Bilişim Hizmet Destekleri (BDH) ile telekom sektöründe büyümeye devam ettiklerini belirten Ali Emir Eren; “Dünyanın en büyük cep telefonu markaları ile servis sözleşmeleri imzalamaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, yeni bir uluslararası markaya daha bakım ve servis sunmaya başladık. Yakında yeni markaları da eklemeye devam edeceğiz. Amacımız BDH ile yakın coğrafyanın servis ve destek bakım üssü olmak” açıklamasında bulundu.

Savunma teknolojilerinde yeni projeler üstlendik

Savunma iletişim ağının yenilenmesi ve genişletilmesi konusunda Netaş’ın yeni sorumluluklar üstlenmeye devam ettiğini belirten Ali Emir Eren, şunları kaydetti: “Savunma haberleşme sistemleri alanında ArGe’mizde ürün ve çözümler geliştirmeye devam ediyoruz. Üstlendiğimiz yeni projeler ile gemi inşa ve modernizasyonunda  önemli bir rol oynuyoruz. Bununla birlikte mühendislerimizle günümüz hava savunma ve seyrüsefer ihtiyaçlarını karşılayacak teknolojiler geliştirerek kritik sistemlerin millileştirilmesi projelerinde aktif rol alıyoruz.”

Yerli ve milli akıllı ulaşım sistemi ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik

Ali Emir Eren; “Enerji verimliliğini hedefleyen, karbon ayak izini azaltan ürün ve çözümlerimize bir yenisini ekledik. Daha güvenli, konforlu, verimli ve çevreci ulaşım çözümleri için Türkiye’de bir ilk olarak C-V2X bağlı ve otonom araçlar için Haberleşme Ünitesi projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında tamamen yerli ve milli imkanlarla ile geliştirilen C-V2X haberleşme üniteleri ile araç ve trafik ekipmanlarının bir baz istasyonuna ihtiyaç duymadan birbirleri ile iletişim kurması sağlanacak. Bu sayede olası çarpışmaları engelleyen güvenli bir ulaşım sağlanırken, araçlar trafik akışını ve çevresini algılayarak sürekli iletişim halinde olacak. C-V2X Haberleşme Ünitesi sayesinde ulaşımda konfor ve emniyet artırılırken aynı zamanda elde edilecek yakıt verimliliği ile sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlayacağız.

Diğer yandan, ulaşımdaki payını her geçen gün artıran raylı sistemler alanındaki sinyalizasyon projelerine yazılım geliştirme ve haberleşme ağları alanındaki köklü tecrübemizle katkı sağlıyoruz. Bu alandaki projelerde, sinyalizasyon sistemlerinin kritik bileşenlerinden olan tren denetim yazılımlarını Netaş ArGe’sinde geliştiriyoruz ve haberleşme ağlarının kurulumunu üstleniyoruz” dedi.

İş ortaklarımızla uluslararası pazarlarda yetkinliğimizi artırıyoruz

Eren; “Uluslararası pazarlarda, iş ortaklarımızla farklı ülkelerde yetkinliklerimizi derinleştiriyoruz. Bu doğrultuda son olarak Kazakistan ve Azerbaycan’da kazandığımız “Microsoft Lisanslama Çözümü Sağlayıcısı” yetkisi ile artık Kazakistan ve Azerbaycan’da bulut hizmetleri ve yazılım lisanslarının satışını yapabiliyoruz” dedi.

Ercan Havalimanı için E-Gümrük Projesi’ni hayata geçirdik

Netaş’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) dijitalleşme sürecindeki rolünü etkin şekilde sürdürdüğünü dile getiren Eren; ülkenin e-Devlet Programı’nda yer alan Gümrük Bilgi Sistemi Projesi’nin analiz, tasarım, test ve eğitim gibi uygulama geliştirmelerini gerçekleştirdiklerini ve Ercan Havalimanı’nda projenin pilot uygulamasına geçildiğini belirtti.

AB Programlarında 5G projelerimize geçer not

Ali Emir Eren, Avrupa Birliği EUREKA şemsiyesi altında faaliyet gösteren Telekomünikasyon ve Bilişim birimi CELTIC-NEXT çatısı altında devam eden 5G ağ dilimleme özelliğiyle video konferanslarını kesintisiz ve yüksek kalitede sunan “Reliance” projesinin değerlendirme toplantısının başarıyla tamamlandığını belirtti. “5G’ye hazırlık kapsamında Avrupa’da yapılan çalışmalarda önemli bir yere sahip olan projemiz, CELTIC-NEXT tarafından çok başarılı bulundu. Visium test ürünümüzü, 5G şebekesinde trafik ve simülasyon aracı olarak kullanılabilecek duruma getirdiğimiz “5G Perfecta” projemiz ise en yüksek not olan “Mükemmel” ile değerlendirildi” dedi.

Yılın ikinci yarısında aldığımız çeşitli ödüller bizi gururlandırdı

2021’in ikinci çeyreğinde birçok alanda ödül aldıklarını söyleyen Eren, sözlerine şöyle devam etti; “Yaptığımız projeler, hayata geçirdiğimiz ürünlerle Turkcell Dijital İş Servisleri’nin 2020 yılında en büyük ciro yapan iş ortağı ödülünü aldık. Diğer yandan, gayrimenkullerin yapım aşamasından satışına kadar olan tüm süreçlerini bulut üzerinden kontrol edebilen, AB destekli Bina Bilgi Modelleme Platformu (BIMy) projemiz ile ITEA 2021’de Mükemmeliyet Ödülü kazandık. Uluslararası alanda böyle değerli bir ödülün sahibi olmak hepimizi mutlu etti.

Yine ikinci çeyrekte, iş ortağı olduğumuz VMware’in “Yılın En Yüksek Büyümeye Sahip İş Ortağı” ödülünü ve 19. TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri’nde Netaş’lı mühendislerin imzasını taşıyan mobil cihaz parkuru “Visium Farm” ürünümüzle “Büyük Firma Dalında Yenilikçi Ürün” ödülünü kazandık” açıklamasında bulundu.

Netaş İlk Çeyrekte Satış Gelirlerini Yüzde 62 Artırarak 492 Milyon TL’ye Çıkardı

Türkiye’nin öncü inovasyon ve dijital dönüşüm şirketi Netaş, 2021 yılının ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Netaş, 2021 yılının ilk çeyreğinde satışlarını yüzde 62 oranında artırarak 492 milyon TL’ye yükseltti. Aynı dönemde şirketin aldığı sipariş miktarı yüzde 49 artışla 390 milyon TL, toplam kayıtlı siparişi ise yüzde 30 yükselişle 1,2 milyar TL olarak gerçekleşti.

Ana hissedarı ZTE ile telekomünikasyon teknolojileri alanındaki payını büyüten Netaş’ın alınan sipariş miktarına bakıldığında, telekom segmenti yüzde 73, sistem entegrasyonu yüzde 45 büyüme kaydetti. Aynı dönemde şirketin brüt karı 17 milyon TL düzeyinde gerçekleşti. Satış gelirlerinde ise en yüksek hacim yüzde 58 payla sistem entegrasyonu tarafında elde edilirken, telekom sektörünün payı yüzde 28 oldu.

Netaş CEO’su Ali Emir Eren, “Pandemi döneminde kurumların ve kritik süreçlerin hızla dijitale taşınmasında önemli sorumluluklar üstlenerek özellikle sağlık, telekom, kamu, finans, enerji, perakende gibi stratejik sektörlerin kesintisiz olarak faaliyetlerini sürdürmelerine destek olduk” dedi.

Telekom operatörleriyle işbirliklerimizi ArGe gücümüz ile geliştirdik

Netaş’ın en güçlü kası olan telekomünikasyon teknolojilerinde 2020 yılında ZTE ile birlikte önemli bir sıçrama yakaladığına dikkat çeken Eren, şunları kaydetti: “Kurulduğumuz günden bu yana ana kasımız olan telekomünikasyon teknolojileri alanında 2020 yılında yakaladığımız büyümeyi 2021 yılının ilk çeyreğinde de sürdürdük. ArGe’mizde telekom operatörleri için geliştirdiğimiz yazılım çözümleriyle sunduğumuz çeşitlendirilmiş hizmetler, 54 yıllık telekomünikasyon teknolojilerindeki bilgi birikimimiz ve dünya telekomünikasyon teknolojileri devi olan ana hissedarımız ZTE’nin ürünleri ile satış hacmimizi ciddi oranda artırdık.”

Eren, ilk çeyrekte bir yandan IPTV alanında üstlendikleri proje devam ederken, diğer yandan Wifi-6 HGW ve VDSL Modem ile ev internet hizmetleri pazarında büyüdüklerini ifade etti.  Ali Emir Eren, “Söz konusu dönemde; üç büyük telekom operatörü ile mevcut işbirliklerimizi geliştirdik, yeni projeler ile büyümemizi sürdürdük. Müşteri hizmetleri süreçlerinin dönüşümünde iki farklı operatörün projelerini üstlendik. Bununla birlikte daha önce ZTE ile birlikte üstlendiğimiz bir diğer operatörümüzün IPTV altyapısının yenilenmesi  projesinin devamı olarak “IPTV müşteri hizmet portalı” projesine başladık. Söz konusu projede, teknik çözüm ve entegrasyonları ZTE ile birlikte yürüteceğiz. Sunacağımız arka plan müşteri hizmetleri çözümü, bu anlamda ilk yerli çözüm olacak ve benzer projeler için sektörde bir referans niteliği taşıyacak” dedi.

Aynı dönemde operatörler tarafında kazandıkları ilk veri merkezi projesini de başarıyla tamamladıklarını belirten Eren, şöyle devam etti: “Yine bir operatörümüz için NFV (Ağ Fonksiyonlarını Sanallaştırma) tabanlı vSBC (Sanal Oturum Sınır Denetleyicisi) altyapısının oluşturulması projesine başladık. Ayrıca “Test Hizmetleri” portföyümüze de yeni bir operatörümüzü ekledik. Test ve Kalite Süreçleri konusundaki yetkinliklerimiz sayesinde kazandığımız projede Visium Farm, Visium Load gibi ArGe ürünlerimizi kullanacağız.”

Eren, Turkcell Satış ve Dijital İş Servisleri’nin İstanbul dahil 13 ilde yeni nesil 112 acil çağrı merkezi projesi altyapı kurulumu projesinin çalışmalarının devam ettiğini de aktardı.

Apple’ın onarım hizmetlerini üstlendik

Netaş’ın servis şirketi olan Bilişim Hizmet Destekleri (BDH) ile telekom sektöründe büyümeye devam ettiklerini belirten Ali Emir Eren; “Onarım hizmetleri alanındaki yetkinliklerimizi, dünyanın en değerli telefon cihazı markaları ile buluşturmayı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl Türk Telekom ile başladığımız merkez onarım servisi projesinin devamı olarak, bu dönemde Apple ile de servis sözleşmesi imzaladık. Böylece BDH, Türk Telekom üzerinden satılan Apple cihazlarının da onarım hizmetini verecek” dedi.

Finans sektöründe yazılım ve test ile büyüdük

Eren; “Finans sektöründeki büyümemiz devam ediyor. Ziraat Bankası ile 2020’de başlayan Finansal Ekran Dönüşüm Projesi’nin kapsamını genişletiyoruz. Bu kapsamda, bankacılık ekranlarının ön yüzle modernizasyonu ile başlayan proje, uçtan uca teknoloji dönüşümlerini kapsayacak şekilde yeniden planlanıyor. Dış kaynak ve anahtar teslim projeler sayesinde dijital dönüşüm yolculuğunda Garanti Bankası ile de stratejik ortaklık geliştirdik” açıklamasında bulundu.

Pandemide Cihaz Parkuru Yönetim ürünümüz Visium Farm’a yüksek talep

Eren, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Cihaz Parkuru Yönetim ürünümüz Visium Farm’ın uzaktan kullanım özelliği sayesinde, evden de ofiste olduğu gibi merkezdeki test cihazları paylaşımlı olarak kullanılabiliyor. Bu nedenle pandemi döneminde en fazla tercih edilen ürünlerimizden biri kendi ArGe’mizin geliştirdiği Visium Farm oldu. Finans-sigorta alanındaki müşteri portföyümüze; Ziraat Bankası, Akbank, Ziraat Katılım Bankası gibi bankaların yanına Vakıf Katılım, Mapfre’yi de dahil ettik.”

“Sistem entegrasyonu tarafında ise, Türkiye’nin en büyük online pazaryerlerinden birinin yeni veri merkezi network altyapısı kurulumunu Cisco’nun son teknoloji ürünleri ile gerçekleştirdik” diyen Eren; kamu tarafında üç şehrin statlarının dönüşüm projesini üstlendiklerini, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün 2021 yılı merkez- taşra genel bakım, geliştirme ve güncelleme projesine devam ettiklerini aktardı.

 

Netaş Satış Gelirini Yüzde 34 Arttırarak 1,1 Milyar TL’nin Üzerine Çıkardı

Yerlileştirme ve yeni nesil telekom teknolojileri çalışmalarını hızlandıran Netaş, satış gelirini yüzde 34 arttırarak 1.1 milyar TL’nin üzerine çıkardı

Ana hissedarı ZTE ile yerlileştirme ve yeni nesil IPTV teknolojilerine odaklanan Netaş, üçüncü çeyrekte de büyümesini sürdürdü. Dokuz aylık finansal sonuçlarına göre, Netaş’ın satış geliri yüzde 34 artarak 1.119 milyon TL’ye çıktı. FAVÖK marjını da yüzde 3,9’a yükselten Netaş’ın söz konusu dönemde karı 43,1 milyon TL olarak gerçekleşti.

Türkiye’nin bölgedeki ArGe ve teknoloji gücü Netaş, 2020 yılının dokuz aylık sonuçlarını açıkladı. Buna göre Netaş, ZTE ile birlikte özellikle telekom pazarındaki büyümesinin de etkisiyle satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 artırarak 1.119 milyon TL’ye, FAVÖK marjını yüzde 3,9’a, kârını ise 43,1 milyon TL’ye yükseltti.

Netaş CEO’su C. Müjdat Altay, “Dünyayı saran pandemi ve piyasalardaki çalkantılara rağmen üçüncü çeyrekte de operasyonel verimliliğimizi arttırdık, dikeylerde derinleşerek istikrarlı büyümemizi sürdürdük. Bu sayede hem satış gelirlerimizde büyüme hem de FAVÖK’te artış elde ettik.  Bu dönemde kamu ve özel sektör kuruluşlarının dijital dönüşüm süreçlerinde iş ortağı olarak etkinliğimizi sürdürdük. ArGe’mizin köklü bir kası olan telekom alanında ZTE ile atılımlarımıza devam ettik. Yerlileştirmenin yanı sıra, IPTV gibi ileri telekom teknolojilerine odaklandık. Önümüzdeki dönemde ZTE ile özellikle telekom teknolojileri alanında işbirliğimizi daha da derinleşerek, gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında büyümemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Telekomda yeni nesil teknolojiler ve yerlileştirme çalışmaları ile büyüyeceğiz

Büyümede, telekom sektöründe üstlendikleri internet erişim ürünleri ve internet altyapı projelerinin etkisinin olduğuna da işaret eden Altay, şöyle devam etti:

“ArGe organizasyonumuz bünyesinde telekom operatörleri için geliştirdiğimiz yazılım çözümleri ile sunduğumuz çeşitlendirilmiş hizmetler, telekom pazarındaki satış hacmimizi artırdı. 2019 yılında ana hissedarımız ZTE’nin FTTx fiber altyapı sistemleri ile başladığımız yerlileştirme çalışmalarımıza 2020 yılında VDSL Modem, Fiber Modem (Home Gateway) ile devam ettik. Bir operatörümüz ile sabit çekirdek şebeke modernizasyon projesini hayata geçirdik. Yine mobil abonelere sunulan dijital servislerin testlerini başarılı şekilde gerçekleştirdik. Son dönemde ise, ZTE ile birlikte yerlileştirme faaliyetlerimizin yanı sıra, yeni nesil IPTV platformu gibi ileri teknolojilere odaklanarak, telekom pazarında etkinliğimizi daha da artırmayı hedefledik.”

Lider sistem entegratörü kimliğimizle 3. Çeyrekte de dijital dönüşüm çalışmalarımıza devam ettik

Netaş’ın kendi ArGe yetkinlikleri ile kamu ve özel sektörde dijital dönüşüm, yazılım geliştirme, iş zekası ve analitiği gibi projelerle büyüme hedeflerini gerçekleştirmeye devam ettiğinin altını çizen Altay, “Bu dönemde, sistem entegratörü yetkinliğimizle Adalet Bakanlığı’nın dijital dönüşümünde etkinliğimizi daha da artırırken, metro, tren gibi ulaşım sektöründe de projeler üstlendik. Yine Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası markalar, online ticaret siteleri ve holdinglerin dijital dönüşüm süreçlerinde rol almayı sürdürdük” dedi.

Test ve yönetilen hizmetler büyümede başı çekti

Bu dönemde Netaş ArGe çatısı altında Visium test ürün ailesiyle geliştirilen “Katma Değerli Test Yazılımları” çözüm portföyünü genişlettiklerini kaydeden Altay, başta finans ve telekom olmak üzere test hizmetleri alanında müşteri sayısını artırarak bu alandaki hızlı büyümeyi sürdürdüklerini ifade etti. Ağ yönetimi ve siber güvenlik hizmetlerini kapsayan “yönetilen hizmetler” alanında da önemli büyüme kaydettiklerini vurgulayan Altay, “Siber güvenlik alanında müşteri sayımızı ve derinliğimizi artırırken, Türkiye’nin en büyük havalimanlarından birini de portföyümüze kattık. Bilişim Destek Hizmetleri (BDH) şirketimiz ise, ülkemizin en çok teknoloji desteğine ihtiyacı olduğu pandemi döneminde çalışmalarını büyük bir özverili ile sürdürmeye devam etti” şeklinde konuştu.

Yurtdışı pazarlarda ağırlığımızı artırıyor, yerli ArGe ürünleriyle ihracata devam ediyoruz

Yurtdışı satışlarını geçen yıla göre yüzde 10 artıran Netaş’ın özellikle Cezayir, Kazakistan ve Katar pazarına odaklandığına işaret eden Altay, “Üçüncü çeyrekte de uluslararası pazarlarda ZTE ile telekom altyapısı üzerine projeler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, Kazakistan’ın dijital dönüşümü çerçevesinde ZTE ile birlikte yeni projeler kazandık.  Cezayir ve KKTC’de aldığımız projelerimizin kuruluşlarında da tamamlama sürecine geçtik. Bu pazarlarda kendi ArGe’mizde geliştirdiğimiz akıllı etkinlik platformumuz Eventizer’ın ihracatında büyüme kaydettik. Öte yandan, NetRD şirketimizdeki 400 mühendisimizle, Kuzey Amerika’ya telekomünikasyon yazılımları ihraç etmeye de devam ettik” dedi.

Yakın coğrafyanın yüksek teknoloji eğitim merkezi olmayı hedefliyoruz

Kısa bir süre önce hayata geçirdikleri yüksek teknoloji eğitim merkezi n-telligent institute ile yakın coğrafyaya bilgi birikimi ihraç etmek istediklerini de belirten Altay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de ‘Netaş mühendis okulu’dur söylemini ekole dönüştürerek yüksek teknoloji merkezimiz n-telligent institute ile yarım asrı aşkın birikimimizi ekosistemimize açtık. n-telligent institute’un, sadece Türkiye’de değil bölgede de yüksek eğitim teknoloji merkezi olmasını hedefliyoruz. 53 yıldır güçlü ArGemiz ile teknoloji ihracatı yaparken, şimdi de yüksek teknoloji eğitimlerimizi ihraç etmeye hazırlanıyoruz.”

 

Netaş, 2017 Yılında Yüzde 16 Büyüdü

10.03.2018 – Netaş’ın açıkladığı 2017 finansal sonuçlarına göre, şirketin konsolide satış gelirleri bir önceki yıla göre %16 artarak 1,1 milyar TL seviyesine çıktı. Netaş, geçen yıla göre net kârını üç kata yakın bir büyümeyle 53,5 milyon TL’ye taşıdı. Uluslararası segment gelirlerinde de rekor kırarak bir önceki yıla oranla %271’lik bir artış sağlayan şirket, küresel teknoloji markası olma vizyonuyla aldığı yeni yatırım kararlarıyla 2018’e başladı.

Netaş, 2017 yılına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Geçen yıla göre net kârını 18,7 milyon TL’den 53,5 milyon TL’ye taşıdı. Aynı zamanda 1,1 milyar TL satış geliri elde eden Netaş, bu alanda bir önceki yıla oranla %16’lık büyüme gerçekleştirdi. Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kârında (FAVÖK) da %16’lık artış kaydeden Netaş’ın, 2016 sonunda 91 milyon TL olan FAVÖK rakamı 2017 sonu itibarıyla 106 milyon TL’ye ulaştı. Uluslararası segmentte son derece başarılı bir yıl geçiren Netaş, bu alandaki gelirlerini %271 artırarak 252,8 milyon TL’ye yükseltti. Netaş, 2017 yılı kurumsal segment cirosunu ise bir önceki yıla kıyasla %35 oranında artarak 351,3 milyon TL’ye çıkardı.

Netaş’ın CEO’su C. Müjdat Altay, açıklanan finansal sonuçlarla ilgili olarak, “50. yılımızı kapatırken net kâr rakamımızı 3 kata yakın bir büyümeyle 53,5 milyon TL’ye ulaştığını aktarmaktan memnuniyet duyuyorum. Aynı zamanda satış gelirlerimizde %16’lık bir artış ile Türkiye BİT pazarının üzerinde bir büyüme sağladık. Ülkemizin stratejik hedefleri paralelinde çalışmak başarımıza ivme kazandırırken, Netaş’ın 2023 yılında Türkiye’nin küresel teknoloji markası olmasını sağlayacak büyük gelişmelere hep birlikte şahit olduk.

Kuruluşumuzdan bu yana yerli teknolojiye sahip katma değeri yüksek ürünler geliştirmeye odaklandık. Bugün, 800’e yakın mühendisimizin görev yaptığı ArGe merkezimizde geliştirdiğimiz yenilikçi ve yaratıcı çözümler sayesinde, Türkiye’deki telekom sektörü firmaları arasında en çok patent başvurusu yapan üçüncü şirket konumundayız. Yeni hissedarımız, 5G alanında dünya patent liderlerinden biri olan ZTE ile birlikte, başta 5G teknolojisinin gelişimine yerli katkı sağlama odaklı olmak üzere yeni nesil teknolojiler alanında ortak ArGe çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

2017 yılında 50. yılını kutlayan Netaş, geçtiğimiz kasım ayında ZTE ile üç yeni yatırım kararı almıştı. Buna göre, ZTE’nin Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki tüm müşterilerinin teknik eğitimlerini sağlayacak olan ‘Netaş Akademi’nin kurulması planlanırken, kapsamı yine aynı bölge olmak üzere ZTE ürünlerine yönelik bakım-onarım hizmetlerini Netaş’ın sağlayacağı bir merkez de kurulacak. Bunun yanı sıra taraflar, demir yollarına özel kablosuz iletişim standardı olan GSM-R alanında Netaş ve ZTE’nin ortak ArGe çalışmaları yapacakları GSM-R Mükemmeliyet Merkezi de kurulacak.

Netaş Telekomünikasyon NETAS Hisse Analiz ve Yorumları

 

Netaş, Uluslararası Pazarlardan Aldığı Sipariş Miktarını Yüzde 220 Artırmayı Başardı

02.03.2017 – Netaş, 2016 yılındaki Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kârını 73 milyon TL’den 91 milyon TL’ye çıkarttı. FAVÖK marjını da 200 baz puanın üzerinde artırarak %9.4’e ulaştıran Netaş, uluslararası pazarlardan aldığı sipariş miktarını ise % 220 artırmayı başardı.

Netaş, 2016 yılı sonu finansal sonuçlarını açıkladı. 91 milyon TL Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) açıklayan Netaş, bu alandaki marjını da %9.4’e yükselttiğini bildirdi.

Netaş CEO’su C. Müjdat Altay, “2016 hedeflerimize ulaştığımızı gururla belirtmek isterim. Zorlu pazar koşullarına rağmen FAVÖK’ümüzü 73 milyon TL’den 91 milyon TL’ye yükselttik. FAVÖK marjımızı ise 200 baz puanın üzerinde arttırarak %9.4’e çıkarttık. Bu olumlu sonucu mümkün kılan temel etkenlerin başında sahip olduğumuz ArGe yeteneği ve birikimi geliyor. 700’ü aşkın mühendisin yer aldığı ArGe merkezimizde, 2016 da yaptığımız çalışmalarla 4.5G gibi büyük bir projeye imza atarken, siber güvenlik gibi ülkemiz için çok kritik önem taşıyan alanlarda milli teknoloji çözümleri ürettik. Diğer taraftan dünyanın en büyük operatörlerine yaptığımız yazılım ihracatıyla bu alandaki liderliğimizi sürdürüyoruz. 2016 yılında yaptığımız 118 patent başvurusu ve Avrupa ArGe kurumlarında aldığımız etkin görevlerden memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Altay sözlerine, “Diğer taraftan servis organizasyonumuzu günümüz koşullarına ve müşteri ihtiyaçlarına uygun olarak yeniden yapılandırmamız verimlilik ve dinamizmimizi yükselterek neticelerimize olumlu yansıdı. Bu kapsamda servis portföyümüzdeki “Yönetilebilir Hizmetler” ve “Katma Değerli Servis Çözümleri”nin ağırlığını arttırdık. 2016’nın bir diğer başarısı ise uluslararası pazarlardaki çalışmalarımız sonucunda aldığımız sipariş miktarındaki %220 artıştır. Bu Netaş’ın bölgesel genişlemesinin hızlanarak devam ettiğinin göstergesidir.

2016 yılında, teknoloji ürün ve hizmetlerine yönelik talebi karşılamak için farklı sektörlerdeki müşterilerimize teknoloji danışmanlığı, iş uygulamaları ve satış sonrası destek dâhil olmak üzere uçtan uça katma değerli çözümler sunmaya devam ettik.

2016 yılını doğru stratejiler ve isabetli öngörülerimiz sayesinde başarıyla tamamlamanın gururu içindeyiz. Netaş’ın 2017 yılını da başarıyla geçirecek konumda ve güçte olduğuna inanıyoruz” şeklinde devam etti.

Netaş Telekomünikasyon NETAS Hisse Analiz ve Yorumları

netas-hisse-yorumlari