Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Hindistan Mer...

Hindistan Merkezli Oyun Şirketi Nazara’dan Türk Oyun Pazarlaması Ajansı Publishme’ye Yatırım

17.07.2021 – Türkiye ve MENA bölgesinde imza attığı projelerle adından söz ettiren Publishme, Hindistan merkezli oyun ve spor medyası platformu Nazara Technologies ile bağlayıcı bir ön sözleşme imzaladığını ve yatırım görüşmelerine başladığını duyurdu. Nazara, Orta Doğu ve Türkiye’nin en büyük oyun pazarlama ajansı olan Publishme’nin yüzde 69,82’sine sahip olacak.

Hindistan merkezli oyun ve spor medyası platformu Nazara Technologies Limited (BSE: 543280) (NSE: NAZARA), Orta Doğu ve Türkiye’nin en büyük oyun pazarlama ajansı Publishme’ye yapacağı yatırım için ön sözleşme imzaladığını duyurdu. Nazara, şirkete yapılan birincil yatırımın yanı sıra Publishme’nin yüzde 69,82 çoğunluk hissesine de sahip olacak.

Hindistan, Afrika ve Kuzey Amerika bölgelerinde faaliyet gösteren Nazara, Publishme adımıyla birlikte MENA bölgesini güçlü olduğu coğrafyalar arasına ekleyecek. Bu yatırım ile birlikte Nazara, freemium, oyunlaştırılmış öğrenme ve espor gibi alanlarda coğrafyaya özgü yetenekler kazanacak.

Publishme CEO’su Özgür Özalp, Publishme ve Nazara’nın güçlerini birleştirmesi hakkında şunları söyledi:

“Nazara’ya katılmaktan ve şirketin MENA bölgesindeki hedeflerine öncülük edecek olmaktan mutluluk duyuyoruz. MENA, tahmini 4,8 milyar dolarlık pazar büyüklüğü ve 160 milyonun üzerinde oyuncusuyla en hızlı büyüyen pazarlarından biri. Nazara ile olan ortaklığımız, bölgedeki oyun endüstrisinin büyümesini sürdürmek için benzersiz bir ağ, küresel erişim ve yerel servisler sunacak.”

Nazara Technologies Kurucusu ve Genel Müdürü Nitish Mittersain ise, “MENA bizim için önemli bir coğrafya ve bu satın alma, kendimizi bölgede önemli bir oyuncu olarak konumlandırmamıza yardımcı olacak. Değerli Özgür Özalp başta olmak üzere Publishme’nin MENA bölgesindeki tecrübelerini bizimle paylaşacak olmasından ve ‘’Friends of Nazara’’ ağına katılmasından heyecan duyuyoruz.’’ dedi.

Friends of Nazara ağı, Nazara’nın  çoğunluk hissesine sahip olduğu, mevcut kurucular ve yönetim ekipleriyle aktif olarak çalışmaya devam ettiği yerleşik oyun şirketlerinden oluşuyor. Bu şirketler arasında, mobil tabanlı en büyük kriket simülasyon oyunu Dünya Kriket Şampiyonası’nın (WCC) geliştiricisi olan Esports Next Wave Multimedia’daki Nodwin Gaming ve SportsKeeda ve popüler oyunlaştırılmış erken öğrenme uygulaması Kiddopia’nın geliştiricileri Paper Boat Apps yer alıyor.

Nazara Technologies Ltd. Hakkında

Nazara, Hindistan, Afrika ve Kuzey Amerika gibi gelişmekte olan ve gelişmiş küresel pazarlarda, etkileşimli oyun, espor ve oyunlaştırılmış erken öğrenme ekosistemleri genelinde hizmetler sunan, Hindistan merkezli bir oyun ve spor medyası platformudur. Şirket, mobil oyunlarda WCC ve CarromClash, oyunlaştırılmış erken öğrenmede Kiddopia, espor medyası alanında NODWIN ve Sportskeeda ve beceri tabanlı, fantezi ve trivia oyunlarında Halaplay ve Qunami gibi tanınmış yapımlara sahiptir.

Publishme Hakkında:

Publishme, oyun şirketlerinin, yayıncıların ve markaların ihtiyaçlarını karşılama hedefiyle iş geliştirmeden pazarlamaya, yerelleştirmeden prodüksiyona kadar pek çok alanda değer odaklı hizmetler sunan Türkiye’nin öncü publishing ajansıdır. Başta Garena, MY.Games, Lokum Games olmak üzere Publishme, Türkiye ve MENA bölgesinde dünyanın en büyük oyun yayıncılarının 1 numaralı destekleyicisidir.

Publishme, yayıncılara verdiği hizmetlerin yanı sıra markaları da hedefledikleri oyuncu kitlesiyle buluşturmak için yaratıcı projeler geliştirir. 360 derecelik bir iletişim stratejisi ile çalışmalarına hayat veren Publishme, markaların oyun üzerine kurulu tüm pazarlama faaliyetlerinden sorumludur.

Publishme hakkında daha fazla detaya ulaşmak için publishme.agency web sitesini ziyaret edebilir Publishme’yi sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.