Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri JCR, MLP Care...

JCR, MLP Care’in Notunu Yukarı Yönlü Revize Etti

JCR Eurasia Rating, MLP Care’in Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu “BBB+(Trk)”, Kısa Vadeli Ulusal Notu’nu ise “A-2(Trk)” olarak yukarı yönlü revize ederek; şirketi ulusal ve uluslararası düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirdi.

Saygın uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından JCR Eurasia Rating, periyodik gözden geçirme süreci sonucunda Medical Park ve Liv Hospital markaları ile hizmet veren MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş.’nin (MLP Care) konsolide yapısı ile mevcut tahvil ihraçlarını, ulusal ve uluslararası düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirdi.

JCR Eurasia Rating, MLP Care’in Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu “BBB+(Trk)” olarak, Kısa Vadeli Ulusal Notu’nu ise “A-2(Trk)” olarak yukarı yönlü revize etti. Görünümünü ise “Stabil” olarak belirledi. Ayrıca Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para ve Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notları da ülke tavanı olan “BBB-“ seviyesinde teyit edildi.

Derecelendirme raporunda, MLP Care’in tüm faaliyet segmentlerinde gözlemlenen yüksek ciro büyümesi ve artan FAVÖK/FAVKÖK marjı, halka arz sonrası iyileşen özkaynak-yükümlülük kompozisyonu ve borç karşılama kapasitesi, şeffaflık ve Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uyum konusunda kaydedilen gelişimi, yüksek büyüme oranlarına sahip tamamlayıcı sağlık sigortası ve medikal turizm gelirlerinin, satış gelirlerine yapacağı katkı gibi faktörlerin not artışında etkili olduğu belirtildi.

MLPCARE HAKKINDA

1993 yılında kulak – burun – boğaz uzmanı Dr. Muharrem Usta tarafından temelleri atılan MLP Care, kurduğu ulusal ve uluslararası ortaklıklarla 25 yılda tek hastaneden, Medical Park ve Liv Hospital markaları ile hizmet veren toplam 31 hastaneli bir sağlık zincirine dönüşmeyi başardı.

Özellikle 2014 ve 2018 yılları arasında portföyüne 12 yeni hastane ekleyen şirket, yeni hastane açılışları ve satın almalar ile büyümesini sürdürüyor.

 

MLP Sağlık Hizmetleri MPARK Hisse Analiz ve Yorumları