Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Mlpcare ve Bu...

Mlpcare ve Bupa Acıbadem Sigorta Grubu İş Birliği Anlaşması İmzaladı

08.04.2019 – MLP Care ve Bupa Acıbadem Sigorta Grubu’nın anlaşmasına göre; Bupa Acıbadem Sigortalılar, Aksigortalılar ve senCard Üyelik Programı’na dahil tüm diğer sigorta şirketlerinin sağlık sigortalıları, Medical Park ve Liv Hospital şubelerinden hizmet alabilecek. 

Türkiye’nin 17 şehrindeki 31 Medical Park ve Liv Hospital şubesiyle ülkenin en yaygın sağlık grubu MLP Care ile sigorta sektörünün en büyük oyuncularından Bupa Acıbadem Sigorta Grubu, sağlık sektörünün son yıllardaki en önemli iş birliklerinden birine imza attı.  

Yapılan anlaşmaya göre; Bupa Acıbadem Sigortalılar, Aksigortalılar ve senCard Üyelik Programı kapsamında yer alan tüm diğer sigorta şirketlerinin sağlık sigortalıları, 8 Nisan itibariyle poliçeleri kapsamında Medical Park ve Liv Hospital şubelerinden hizmet alabilecekler. İş birliği; iki sigorta şirketinin 655 bine varan kullanıcısını kapsıyor. Bunun yanı sıra, bu iki sigorta şirketlerinin farklı ürünlerini kullananlar da Medical Park ve Liv Hospital’ın sağlık hizmetlerinden özel imkânlarla faydalanabilecek.  

MLP Care Anlaşmalı Kurumlar ve Cari İş Geliştirme Koordinatörü Dr. Ruhsan Gezgin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “MLP Care olarak uluslararası sağlık hizmetini toplumumuzun her kesimine ulaştırmak için çeyrek asrı aşkın süredir çalışıyoruz. Türkiye’deki sağlık sigortası pazarının öncü kuruluşu Bupa Acıbadem Sigorta Grubu ile yeni bir iş birliğine imza atarak, hayatına değer kattığımız insan sayısını artırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bupa Acıbadem Sigorta, Aksigorta ve senCard Üyelik Programı kapsamındaki tüm sigorta şirketlerinin eklenmesi ile birlikte, artık grubumuz tüm senCard üyelerine anlaşmalı olarak hizmet sunmaya başladı. Önemli bir adım olduğuna inandığımız bu işbirliğinin toplumumuza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 

Medical Park’dan TV8 ile İlgili Haberler Hakkında Açıklama

12.03.2019 – 11.03.2019 tarihinde çeşitli websitelerinde yayınlanan ve daha sonra sosyal medyaya yansıyan TV8’in satışına ilişkin haberlerde Medical Park adının geçmesi, tarafımızdan kamuoyuna bilgilendirme yapılması ihtiyacını beraberinde getirmiştir. 

Liv Hospital ve Medical Park markalarını bünyesinde bulunduran MLP Sağlık Hizmetleri (MLP Care) olarak; söz konusu haberlerde yer alan TV8’in satışı için Medical Park ile görüşme yapıldığı ve/veya TV8’in Medical Park’a satıldığına ilişkin iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtmek isteriz. Şirketimizin bu konuda herhangi bir girişimi ya da görüşmesinin söz konusu olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

MLP Care Yılın İlk Yarısında Hasılat ve FAVÖK’teki Güçlü Büyümesini Sürdürdü

14.08.2018 – MLP Care’in 2018 yılının ilk yarısındaki hasılatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,7 büyüyerek 1 milyar 470 milyon lira olarak gerçekleşti.

2018 yılının ilk yarısında açılan İstanbul Pendik ve Mersin hastanelerinin etkileri çıkarıldığında, karşılaştırılabilir FAVÖK geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,9 artışla 262 milyon lira; hastanelerin etkileri dahil edildiğinde FAVÖK ise 19,4 artışla 250 milyon lira oldu.

MLP Care kur artışının kârlılığa etkisini, 2018-2020 yıllarına ait sendikasyon kredilerinin Euro cinsinden anapara ve faiz ödemeleri için yaptığı kur sabitlemesi ile en azda tutmayı planlıyor.

Şirket 2018’in ilk yarısında sağlık turizmi hasılatını yüzde 60’dan fazla artırdı.

MLP Care Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Muharrem Usta, “Pek çok segmentte güçlü büyümemizi sürdürdük. Sağlık turizmi de bu alanlardan biri… Bu yılın ilk yarısında İstanbul Pendik ve Mersin’de açtığımız iki hastane ile kapasite artırma planlarımızı da hayata geçirdik. Tüm hastalarımıza sınıfının en iyi sağlık hizmeti standartlarını sunmaya ve stratejimize uygun büyümeye devam edeceğiz” dedi.

Medical Park ve Liv Hospital hastanelerini bünyesinde bulunduran, Türkiye’nin en yaygın özel sağlık kurumu MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş. (MLP Care) 2018 yılı ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket bu yılın ilk yarısını, hasılat ve düzeltilmiş faiz, amortisman ve vergi öncesi kârındaki (FAVÖK) güçlü büyüme ile tamamladı.

İlk altı aylık sonuçlarına göre şirketin hasılatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,7 büyüyerek 1 milyar 470 milyon lira olarak gerçekleşti. 2018 yılının ilk yarısında açılan İstanbul Pendik ve Mersin hastanelerinin etkileri çıkarıldığında, karşılaştırılabilir FAVÖK geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,9 artışla 262 milyon lira; hastanelerin etkileri dahil edildiğinde FAVÖK ise 19,4 artışla 250 milyon lira oldu.

Şirketin 2017 yılı birinci yarısında 20 milyon lira olan net zarar rakamı da 2018 ilk yarısında 8 milyon liraya geriledi. Net zararın oluşmasında şirketin ilk yarıdaki 110 milyon lira tutarındaki kur farkı gideri etkili oldu.  MLP Care kur artışının kârlılığa etkisini, 2018-2020 yıllarına ait sendikasyon kredilerinin Euro cinsinden anapara ve faiz ödemeleri için çapraz faiz döviz işlemleri aracılığıyla yaptığı kur sabitlemesi ile iki yıl boyunca en azda tutmayı planlıyor.

Şirketin 2018 yılı ilk yarı performansı ile ilgili değerlendirmede bulunan MLP Care Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Muharrem Usta şöyle konuştu: 

Pek çok segmentte güçlü büyümemizi sürdürdük. Sağlık turizmi de bu alanlardan biri… Yabancı hasta hasılatımız yüzde 60’tan fazla büyüme gösterdi. Bu büyümede hasta sayısındaki artışa ek olarak, yurtdışından gelen hastaların daha kompleks işlemlere olan talebindeki artış ve kur farkları etkili oldu. Bu alandaki büyümemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

İlk altı ayda ayrıca belirlediğimiz takvim doğrultusunda açtığımız İstanbul Pendik ve Mersin’deki iki hastanemiz ile planladığımız kapasite artışını da başarı ile tamamladık. Bu hastanelerin her ikisinin de hasılata olan katkıları planlarımıza uygun olarak devam ediyor.

Önümüzdeki iki yıl içinde yapılacak yabancı para cinsi borç ödemeleri için kur sabitlemeye gittiğimizi kısa süre önce açıklamıştık. Halka arzdan sonra gerçekleştirdiğimiz sermaye artışı ve kur sabitleme işlemleri, bilançomuzu güçlendirirken aynı zamanda Euro cinsi kredinin ilerleyen dönemlerde kâra etkisini de hafifletecektir.” 

 

MLPCARE HAKKINDA

1993 yılında kulak – burun – boğaz uzmanı Dr. Muharrem Usta tarafından temelleri atılan MLP Care, kurduğu ulusal ve uluslararası ortaklıklarla 25 yılda tek hastaneden, Medical Park ve Liv Hospital markaları ile hizmet veren toplam 31 hastaneli bir sağlık zincirine dönüşmeyi başardı.

Özellikle 2014 ve 2018 yılları arasında portföyüne 11 yeni hastane ekleyen şirket, yeni hastane açılışları ve satın almalar ile büyümesini sürdürüyor.

MLP Sağlık Hizmetleri MPARK Hisse Analiz ve Yorumları