Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Yerli ve Mill...

Yerli ve Milli %100 Elektrikli TRAGGER T-Car Teknofest’te Yoğun İlgi Gördü

18.09.2019 – Türkiye’nin %100 elektrikli Yeni Nesil Hizmet Aracı TRAGGERT-Car ilk defa Türkiye’nin en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali Teknofest’te yollara çıktı.

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel alan Teknofest İstanbul 2019, 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştiriliyor. Etkinlikte, Türk tasarım ve mühendisliğinin ürünü, TRAGGER Yeni Nesil Hizmet Araçları da yer alıyor. Ülkemizin milli teknoloji hamlesi hedefleriyle paralel misyona sahip yerli ve milli yüzde 100 elektrikli TRAGGER araçları, Teknofest İstanbul 2019 kapsamında festival alanında “Etkinlik Alanı Ulaşım Sponsoru” olarak görev yapıyorlar.

Tasarım, performans, ekonomi, kullanıcı deneyimi ve çevrecilik açısından üstün özellikler taşıyan TRAGGER ürün ailesinin Transfer Serisi’nin yeni üyesi T-Car ise ilk kez kamuoyuna tanıtılmış oldu. Teknofest’te hem vatandaşlar hem de sektör temsilcileri tarafından çok beğenilen ve ilgi gören T-Car; turistik tesisler, oteller, tatil köyleri, kampüsler, şehir hastaneleri, hava limanları, fabrikalar, kapalı alanlar ve limanlarda personel ve yük taşıma özelliğine sahip.

2, 4, 6 kişilik versiyonlarla genel amaçlı insan taşıma, park, bahçeler, turistik tesislerde hizmet aracı, ambulans hizmeti, güvenlik, yolcu taşıma, şehir hastanelerinde engelli aracıyla taşıma, fabrika içlerinde bakım ekibi aracı gibi farklı fonksiyonlarıyla T-Car, segmentinin yeni nesil araçlarını kullanıcılarla buluşturuyor.

Teknofest Robotaksi Yarışması’nın platform aracı TRAGGER

Otonom araçların gelecekte sürücülü araçların yerini alacak olması nedeniyle bu teknolojinin gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmalara hız vermek üzere gerçekleştirilen Teknofest Robotaksi Yarışması için TRAGGER, Kocaeli Üniversitesi öğrencileri tarafından “otonom ready” araç platformu olarak hizmet ediyor. Yarışma için sürüş, frenleme ve dümenleme fonksiyonları gibi özel donanımlarla otonom kullanıma hazır hale getirilen TRAGGER platformu üzerine yarışmacıların, kendi otonom sürüş sistem ve yazılımlarını entegre etmeleri isteniyor. Yarışma finalindeyse tek kişilik bir aracın, oluşturulan otonom sürüş algoritmalarının yardımıyla, gerçek bir pist ortamında otonom olarak çeşitli görevleri yerine getirmesi bekleniyor.

 

Yeni Nesil Yerli Hizmet Aracı Tragger’ın İhracat Başarısı

23.07.2019 – Kullanıcı deneyimi odaklı rasyonel bakış açısı, fonksiyonellik, teknoloji, kalite ve yenilikçi yaklaşımlardan yola çıkılarak hazırlanan yeni nesil hizmet aracı TRAGGER ürün ailesinin ihracat başarıları sürüyor. Yerli ve milli TRAGGER markasıyla üretilen yüzde 100 elektrikli hizmet aracı, Elektrikli Atık Taşıma Aracı üst yapısıyla Avustralya’nın Sydney kentinde görev yapmaya başlayacak. Hidromak işbirliği ile hazırlanan TRAGGER Atık Taşıma Aracı; çevre dostu teknolojisi, yüksek kapasitesi ve dayanıklılığı nedeniyle Sydney’in ihtiyaç duyduğu performansı ve ekonomik çözümü sunuyor.

TRAGGER markalı araçlar, insanların ve işletmelerin lojistik alandaki ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirildi. İleri mühendislik, Ar-Ge ve tasarımı birleştirerek hazırlanan TRAGGER’in yeni nesil hizmet aracı ailesi, Bursa’da Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’nde üretiliyor.

TRAGGER marka ailesinin yeni nesli, yeni ürünlerle genişlemeyi sürdürüyor. 2018 yılından bu yana üretilen QD ve LC adlı Pro Serisi araçlarına ilave olarak lojistik amaçlı TT ve transfer amaçlı T-Car versiyonlarıyla üretilmeye başlandı.

 

Milli & Yerli, Yüzde 100 Elektrikli: TRAGGER

27.09.2018 – Mobilite ürün ve hizmet platformu CDMMobil bünyesinde üretilen TRAGGER markalı araçlar, 27-30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İstanbul Airshow 2018’de boy gösteriyor.

Otuz yıla yakın bir süredir, başta otomotiv olmak üzere, ülkemizin pek çok sektörüne yenilikçi teknolojiler getirerek, kurumların geleceklerini yaratma sürecinde, onların yanında kritik çözüm ortağı olan Cadem ürün, hizmet ve danışmanlık sunuyor. Dijital dönüşüm için stratejik öneme sahip ürün yaşam döngüsü yönetimi, üç boyutlu optik ölçüm, ileri mühendislik ile beraber arttırılmış ve sanal gerçeklik konularında çalışmalarını sürdüren şirket, otomotiv alanındaki deneyim ve birikimlerini şimdi de CDMMobil markası ile mobilite alanına aktarıyor. CDMMobil olarak otomotiv sektöründeki 30 yıllık deneyimle geliştirilen yüzde 100 elektrikli TRAGGER ürün ailesi, 27 Eylül’de ziyarete açılan İstanbul Airshow 2018’de endüstriyel ve ticari segmentte, elektrikli otomotiv arenasına çıktı.

TRAGGER markası

İTÜ Makine’den arkadaş olan kurucu ortaklar Ali Serdar Emre ve Saffet Çakmak, otomotiv sektörüne hizmet ederek başlatmış oldukları tasarım, mühendislik, araç geliştirme, endüstriyelleştirme alanındaki faaliyetlerini şimdi de CDMMobil ile sürdürüyor. Kullanıcı deneyimi odaklı rasyonel bakış açıları, fonksiyonel, teknolojik, kaliteli ve yenilikçi yaklaşımlarla belirleyen CDMMobil, teknolojiyi ulaşılabilir, ekonomik bir hale getirmek için tutkulu, tecrübeli ve uzman ekiplerle çalışıyor. Otomotiv sınıfı elektrik motoru ve lithium-ion paketi konularında Ar-Ge projeleri olan CDMMobil, otomotiv sektöründe ve elektrikli araçlar konusunda yurtiçi ve yurtdışında değerli işbirliklerinde bulunmuş bir marka. Şu anki fokus alanı çok fonksiyonlu elektrikli iş araçları olan şirket, 2018 yılında, kendi üretimi olan yüzde 100 elektrikli ve yüzde 100 milli ve yerli TRAGGER markalı araçları üretmeye başladı. Otomotiv sektöründe tecrübeli mühendislerden oluşan bir ekiple, inovatif tasarım ve ileri mühendislikle geliştirilen bu ürün ülkemizde üretiliyor.

TRAGGER’in üretimine Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında başlandı

İnsan ve çevre odaklı sürdürülebilir gelecek doğrultusunda dünyanın dört bir yanında, özellikle kapalı alanlarda, fosil yakıtlı araç ve cihazların kullanımı azalmaya başladı. Buradan hareketle CDMMobil, ileri mühendislik ve tasarımı birleştirerek TRAGGER’i Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikasında üretmeye başladı. İnsanların ve işletmelerin lojistik alandaki ihtiyaçlarına uygun tasarlanan TRAGGER, yüzde 100 elektrikli, çevre dostu ve çok fonksiyonlu bir hizmet aracı. Şaşırtıcı kıvraklığı, ideal boyutları ve yüksek çalışma performansıyla özellikle havaalanları, fabrikalar, hastaneler, turizm alanları ve lojistik alanlar gibi noktalarda segmentinin en ideal ve en yeni aracı. Türk tasarımcıları tarafından Form-Follows-Function yaklaşımı ile tasarlanan ve titiz Türk mühendisliğinin ürünü olan aracın elektrik donanımının tamamı Türkiye’den sağlanıyor.

700 kg taşıma kapasitesi

7,4 kW’lik motoru ile tek şarjda 6 saat hizmet verebilen TRAGGER’in 700 kg yük taşıma ve 2 ton çekme kapasitesi bulunuyor. Yüklü halde yüzde 17’lik eğimi tırmanma yeteneğine ve 3,2 metrelik dönme çapına sahip 3.114 mm uzunluğundaki araç hızlı ve yavaş olmak üzere iki farklı hız modunda yol alabiliyor. TRAGGER’in 240 Ah’lik bataryası, 220 V’lik geleneksel şebeke akımıyla 6 saatte yüzde 100 dolmakla birlikte batarya paketi de hızlı değişim için Quick-Drop özelliği sunuyor.

 

Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, TRAGGER’ı incelediler

İstanbul Airshow 2018’in açılışı sonrasında CDMMobil standını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, yüzde 100 elektrikli TRAGGER marka ailesini incelediler.

Cadem, otomotiv alanındaki deneyim ve birikimlerini, CDMMobil markası ile mobilite alanına aktarıyor. CDMMobil, geliştirdiği yüzde 100 elektrikli TRAGGER marka ailesini İstanbul Airshow 2018’de sergiliyor. Airshow 2018’in açılış töreninin ardından fuarı gezen Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, CDMMobil standını da ziyaret ettiler. CDMMobil Kurucu Ortakları Ali Serdar Emre ve Saffet Çakmak tarafından karşılanan Oktay ve Turhan’a TRAGGER marka ailesi hakkında bilgi verildi. Araca özel ilgi gösteren Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay, aracın Bursa’da üretildiği bilgisi verilmesi üzerine, “Türk tasarımcı ve mühendislerin elinden çıkmış böyle bir aracın Anadolu’da üretiliyor olması çok güzel” dedi.