Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Migros’...

Migros’tan Dağıtım Merkezi ile ilgili Açıklama

11.02.2022 –  Migros olarak hepimiz, tarlalarda, çiftliklerde, teknoloji merkezlerinde, mağazalarda, dağıtım merkezlerinde, 55 bin çalışanı, üreticisi ve tedarikçisini de içinde barındıran büyük bir takımın parçasıyız. Ve bu takımın ana amacı müşterilerimize zamanında, en iyi hizmeti 81 ilde sağlamaktır.

Aynı zamanda işçi haklarının gözetilmesinde perakende sektöründe öncü olan Migros’un, mağazalarında 50 yıldan beri sendikalı olarak çalışılmaktadır. Dağıtım Merkezlerimiz ise uzmanlığı gereği 20 yıldır farklı iş ortaklarımız tarafından işletilmektedir. Ana düsturumuz olan öncü işçi hakları aynı şekilde bu işverenlerin de temel duruşudur.

Toplumun temel gıda ve ihtiyaç malzemeleri talebini kesintisiz sevkiyatla karşılama gibi önemli bir toplumsal görev üstlenen dağıtım merkezlerimiz içinden, Avrupa Dağıtım Merkezi’nde görev yapan bazı çalışanlar, yanıltıcı beyanlar ve yönlendirmeler ile Batı Marmara bölgesindeki tedarik zincirini maalesef kesintiye uğratmışlardır.

İlgili dağıtım merkezi işvereni Us Grup tarafından çalışanlara prim dahil ortalamada %54’lük gelir artış yapılmıştır. Şubat ayının ilk haftası da zamlı gelir ödemeleri hesaplarına yatırılmıştır. Şeffafça bilinmesini isteriz ki, Us Grup tarafından halihazırda ortalama saatlik ücret 6,6 TL, prim dahil saatlik gelir de 9,7 TL arttırılmıştır. Bahsi geçen saatlik ilave 4 TL eklenmesi durumunda prim dahil gelir artışı %80’e denk gelmektedir ki, bunun da ekonomik rasyonalitesi maalesef bulunmamaktadır. Bu artışı yeterli bulmayıp çalışmak istemeyen bazı kişiler, ne yazık ki çalışmayı sürdürmek isteyen arkadaşlarına da engel olmuş ve çalışma haklarını engellemiştir. Tüm şeffaf iletişime, yakın diyaloğa, uyarılara, 2 ihtara ve defalarca sözlü açıklamalar ile doğruların anlatılmasına rağmen eylemlerini devam ettirmişlerdir. Us Grup, Avrupa Dağıtım Merkezi’nin operasyonlarının günlerce kesintiye uğramasına ve gıda tedarik zincirinin kırılmasına yol açan eylemcilerle, arzu edilen en son şey olsa da mecburi olarak yollarını ayırmak zorunda kalmıştır. Bu süreç hepimizi çok üzmüştür.

Migros olarak elbette herkesin geçim sıkıntısını anlıyoruz. Düsturumuz eşit, adil ve hakkaniyetli bir çalışma ortamı yaratmaktır. Dağıtım Merkezinde Us Grup tarafından maksimum çaba sarf edilip tüm ekonomik koşullar zorlanarak verilebilecek azami zam ile gelir artışı yaratılmıştır. Bu çalışma koşullarını uygun bulan, işyeri sorumluluklarına saygı duyan arkadaşlarımıza kapımızın açık olduğunu önemle belirtmek isteriz.

 

Migros, Ordu’da Yumurta Üssü Kurdu

24.01.2022 – Yerel üreticinin en önemli destekçilerinden Migros, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Beni Hafife Alma Projesi (BHA) iş birliğiyle Ordu’da organik yumurta üretimine başladı. Ordu Yumurta Üreticileri Birliği’ne sağlanan desteklerle üretilen yumurtalar Türkiye’nin dört bir yanındaki Migros mağazalarında tüketicilerle buluşuyor.  

Çiftçiye ve tarımsal üretimin her aşamasına sahip çıkmaya devam eden Migros; Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Beni Hafife Alma Projesi’nin (BHA) katkılarıyla Ordu Yumurta Üreticilerini Birliği tarafından üretilen organik yumurtaları ülkenin her köşesindeki tüketicilere ulaştırılıyor. 2021 yılında 35 milyon adet yumurta üretimi gerçekleştirilen proje kapsamında, yıllık 50 milyon adet yumurtanın tüketicilerle buluşturulması hedefleniyor.

Migros’un desteğiyle yerel üretici ürünlerinin ulusal pazarda değer görmesinin sağlayan iş birliği kapsamında birçok önemli atıldı. Altyapı destekleriyle kalite standartları yükseltilerek, ihraç yapabilir seviyeye getirildi. Üreticilerin kurumsal bir yapıya dönüşmesi sağlanırken, kadın üreticilerin sayısı artırıldı. Yemde dışa bağımlılığın azaltılması amacıyla yem üretim tesisi kuruldu.

“Yıllık yumurta üretim kapasitesi 50 binden 35 milyon adete yükseldi” 

Migros Ticaret A.Ş. Taze Ürünler Pazarlama Direktörü İbrahim Sözen,“Türkiye’nin en büyük taze gıda alımı yapan perakende şirketi olarak, kurulduğumuz günden bu yana yerel üreticilerle omuz omuza çalışıyoruz. Gerek kooperatiflerle iş birliklerimiz gerekse yaptığımız doğrudan alımlarla yerel üretici ürünlerinin Türkiye’nin dört bir yanındaki mağazalarımızdaki raflarda yer bulmasını sağlıyor, müşterilerimizi en taze ve kaliteli ürünlerle buluşturuyoruz” dedi.

İbrahim Sözen şöyle devam etti: “Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Beni Hafife Alma Projesi ile birlikte yürüttüğümüz proje ile Ordu Yumurta Üreticileri Birliği’ne kayıtlı üreticilere sağladığımız altyapı ve eğitim destekleriyle üretim kapasitesini ve verimliliği önemli ölçüde artırdık. Geçtiğimiz yıllarda üretilen yumurta sayısı maksimum 50 bin adet iken, bu sayı 2021 yılında 35 milyon adete yükseldi. Yıllık 50 milyon adet yumurta üretim kapasitesine ulaşma hedefliyle çalışmalar sürüyor. Migros olarak, ülkemizin her köşesindeki üreticiye ulaşmaya, dünya standartlarında üretim yapmalarını ve sürdürülebilir tarımın devamlılığını sağlamaya devam edeceğiz.”

Eğitimlerle üreticilerin uluslararası standartlarda üretim yapmasına destek olunuyor

Migros Aile Kulübü, BHA ve Ortar Gezici Tarım Okulu tarafından üreticilere uygulamalı ve teorik olarak verilen eğitim serisi ile üreticilerin uluslararası standartlarda üretim yapması sağlanıyor. Kadın üreticilerin güçlenmesi ve üretime daha fazla yer alması amacıyla kadın emekçilere öncelik veriliyor. Organik tavukçuluk başta olmak üzere yumurtacılık, etli ve damızlık tavuk yetiştiriciliğinden organik tarıma, maliyet ve pazarlamadankooperatifçiliğe kadar pek çok farklı alanda verilen eğitimlerleverimli ve sürdürülebilir üretime katkıda bulunuluyor.

 

Migros, İndirimler Hakkında Açıklama Yaptı

27.12.2021 – Migros’ta indirimler hızla rafa yansımaya başladı. Üreticilerle yoğun görüşmeler yaparak indirimli fiyatları uyguluyoruz. Tüketicinin rahatlaması için girdi düşüşü beklemeden tedarik ettiğimiz meyve-sebzelerde kendi kaynaklarımızdan karşılanmak üzere, tüm meyve-sebzelerde bütün mağazalarımızda yüzde 10 indirim uygulunmaya başlandı. Ayrıca 5 litrelik Migros Ayçiçekyağı 109 TL’ye inmiş olarak satılıyor. Ürünlere yenileri de eklenmektedir. Tüketicinin yoğun ilgi gösterdiği indirimli Doğadan Geleneksel Karadeniz Çayı 1 kg  29,90 TL, Migros Rize  Çay 1 kg 29,50 TL’den, Türk Şeker 5 kg 26,50 TL’den, Migros 5 Kg Şeker 34,90 TL’den satışa devam edilmektedir. Sinangil Un 2 Kg 16,90 TL’den, Tahsildaroğlu 500 gr Peynir 36,95 TL’den Migros Bal 19,95 TL ‘den, Selpak 24’lü Tuvalet Kağıdı 59,90 TL’den satılmaktadır.

İndirimlerde anahtar konumunda olan üreticilerin, kurlar düşüp stabil oldukça öngörüsü netleşecektir. Bu da perakendecilerin fiyatlarına indirimler olarak yansıyacaktır. Üreticilerin yaptığı indirimlerin yanında ambalaj girdisi gibi maliyetlerde kontrol altına alınabilirse indirimler daha da etkinleşecektir. 

Migros’ta üretici ve tedarikçinin indirim yapması ile birlikte, tüketicinin alım gücü ve aile bütçesini bir an önce ferahlatmak için un, yağ, şeker gibi temel ürün ve ihtiyaçlar dahil tüm ürünlerdeki indirimler hiç bekletilmeden aynı gün içinde etiketlere yansıtılmaktadır.

Migros’un Ulusal Uzun Vadeli Kredi Notu En Yükseğe Taşındı

28.07.2021 – Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Migros’un ‘AA(tur)’ olan ulusal uzun vadeli kredi notunu en yüksek not olan ‘AAA(tur)’a yükseltti. Migros 2021 yılının ilk 6 ayında online yatırımlarının yanı sıra, 140 yeni mağaza açtı ve coğrafi yaygınlığını artırarak yatırımlarını sürdürdü. Fitch Ratings, raporunda Migros’un borçluluğunun azaltılması ve FX riskinin kapatılmasının neticesinde şirketin finansal risk profilinin önemli ölçüde iyileşmesinin not artışında etkin olduğunu ifade etti. 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Migros Ticaret A.Ş.’nin ‘AA(tur)’ olan ulusal uzun vadeli kredi notunu en yüksek not olan ‘AAA(tur)’a yükseltti. Not görünümü “durağan” olarak belirlendi. Migros 2021 yılının ilk 6 ayında online yatırımlarının yanı sıra, 140 yeni mağaza açtı ve coğrafi yaygınlığını artırarak yatırımlarını sürdürdü. Ayrıca, tüm operasyonlarında ayrıştırıcı biçimde dijital dönüşümü gerçekleştirerek verimliliğe önemli bir kaynak yarattı.

Migros’un kendine özgü değer yaratma becerisi destekleyici faktör oldu

Fitch Ratings, raporunda Migros’un borçluluğunun azaltılması ve FX riskinin kapatılmasının neticesinde şirketin finansal risk profilinin önemli ölçüde iyileşmesinin not artışında etkili olduğunu ifade etti. Ayrıca, tüketici harcamalarının dalgalandığı zamanlarda gelir ile marjların korunması ve sürdürülebilir pozitif serbest nakit akımı yaratılması da kredi notunu destekleyen unsurlar olarak açıklandı. Rapora göre Migros’un kredi notu, gıda perakende sektöründeki pozisyonu ve rekabetçi baskılara karşı direnç sağlayan, dijital dönüşümü gerçekleştirerek kendine özgü değer yaratma gücünü yansıtıyor.

Raporda, Migros’un kapatılan kur riski, borçluluğu azaltma konusunda gösterdiği güçlü irade ve bunu açıkça ortaya koyması, gerçekleştirilen varlık satışlarının borçluluğun azaltılmasında kullanılması, Migros’u sektörde farklılaştıran, kendine özgü değer yaratma becerisi, güçlü online operasyonları, markalı ürün tedarikçileri ile olan kuvvetli ilişkileri, geniş ve rekabetçi fiyatlı ürün çeşidi ve serbest nakit akımı yaratmadaki kabiliyeti kredi notuna ilişkin destekleyici faktörler olarak sayıldı.

Migros’un online satış kanallarındaki güçlü konumu rekabet avantajı sağlıyor

Raporda Migros’un borçluluğunu azaltarak sağlıklı bir bilanço yapısına ulaştığı belirtildi. Ayrıca hem fiziki mağazaları ve hem de online kanallardaki varlığı ile pazar payı kazanmaya devam ettiği vurgulandı. Migros’un online satış kanalındaki güçlü konumunun ve bu kanalda pandemi döneminde iyice artan müşteri talebinin şirkete güçlü rekabet avantajı sağladığı ifade edildi. Fitch Ratings, ayrıca, Migros’un fiziki büyümenin yanı sıra daha az sermaye gereksinimi olan ve karlı online satış kanalına yatırım yapma konusunda gösterdiği yaklaşımın nakit yaratımını korumada ve riskleri azaltmada önemli olduğunu ekledi.

Fiziki büyümenin yanı sıra online satış kanallarındaki yatırım dikkat çekti

Fitch Ratings raporunda Migros’un online satış kanalındaki lider konumunun ve bu kanalda artan yoğun müşteri talebinin güçlü rekabet avantajı sağladığı yer aldı. Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteren Migros’un geniş coğrafyada yayılım göstermesi ve çoklu kanal yönetimindeki başarısı ile sektörde ayrıştığı belirtildi.

Yaratılan nakit akışı dikkat çekiyor

Fitch Ratings raporunda Migros’un operasyonlarından yaratılan nakit akışına dikkat çekilirken, şirketin borçluluğunun ve FX riskinin azaltılması neticesinde finansal risk profilinin önemli ölçüde iyileşmesinin not artışında etkili olduğunu ifade edildi. Rapora göre Migros’un kredi notu, gıda perakende sektöründeki pozisyonu ve rekabetçi baskılara karşı direnç sağlayan kendine özgü değer yaratma gücünü yansıtıyor. Sürdürülebilir pozitif serbest nakit akımı yaratılması da kredi notunu destekleyen unsurlardan biri olarak açıklandı.

Migros ve Carrefoursa 34 Mağaza İçin Anlaşma İmzaladı

07.01.2021 – CarrefourSA ve Migros çeşitli illerdeki 34 CarrefourSA mağazasının, alınan stratejik karar doğrultusunda Migros’a dönüştürülmesi yönünde anlaşmış bulunmaktadır.

Bu karar, her iki şirketin kendi stratejik optimizasyon hedefleri doğrultusunda alınmıştır. Bu kapsamda CarrefourSA’nın işletmekte olduğu 34 mağazanın, kiracılık haklarının ve kira sözleşmelerinin devri hususunda taraflar arasında 7 Ocak 2021 tarihinde sözleşme imzalanmış olup, bu sözleşmeye istinaden Rekabet Kurulu’na İzin Başvurusu yapılacaktır. Sözleşme kapsamında gerekli hukuki ve idari izinlerin alınması için Rekabet Kurulu’na izin başvurusu yapılması dahil resmi ve özel kurum ve kuruluşlar nezdinde iş ve işlemler başlatılacak olup, devir işlemleri Rekabet Kurulu onayı sonrasında gerçekleştirilerek geçerlilik kazanacaktır.

CarrefourSA’nın temel önceliği müşterilerine en doğru şekilde hizmet ve ürün sağlayabilmektir ve bu hedef doğrultusunda şekillenen yatırım ve büyüme stratejisi verimlilik odağıyla devam edecektir. Migros müşterilerine en iyi alışveriş deneyimini yaşatmak için sürdürülebilir büyüme stratejisi çerçevesinde, verimlilikten elde ettiği kaynaklarla, yatırımlarına devam etmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

KAP açıklaması Migros

“Şirketimizin stratejik hedefleri doğrultusunda; Şirketimiz ile CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. (“CarrefourSA”) arasında, CarrefourSA tarafından işletilmekte olan 34 adet mağazanın, kiracılık hakkının ve kira sözleşmelerinin devri hususunda 7 Ocak 2021 tarihinde sözleşme imzalanmıştır.

Sözleşme kapsamında gerekli hukuki ve idari izinlerin alınması için Rekabet Kurulu’na izin başvurusu yapılması dahil resmi ve özel kurum ve kuruluşlar nezdinde iş ve işlemler başlatılacak olup, devir işlemleri Rekabet Kurulu onayı sonrasında gerçekleştirilerek geçerlilik arz edecektir. Mağaza adedi, mağaza lokasyonları ve devir bedeli uyarlamaya tabi olup, Rekabet Kurulu onayının ardından kesinleşecek ve gerekli açıklama yapılacaktır.

Şirketimizin meşru çıkarlarının zarar görmemesi ve yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması amacıyla bu konuya ilişkin yapılacak görüşmelerin kamuya açıklanmasının ertelenmesine ilişkin daha önce karar alınmıştır.

 

Migros, 2020 Yılında Mağaza Açılış Hedefinin Üzerine Çıktı

05.01.2021 – Migros Aralık 2020’de gerçekleştirdiği mağaza açılışlarına dair açıklamada bulundu. Şirket son bir ay içinde 10 adet Migros, 6 adet Migros Jet, 3 adet Macrocenter ve 1 adet Toptan formatında olmak üzere 20 satış mağaza açtı. Migros, bu şekilde 2020 yılı içinde 160 adetten fazla mağaza açma hedefini aşarak 183 yeni şubeyi hismete almış oldu. (2019 yılsonu toplam net satış alanı: 1 milyon 536 bin metrekare)

31 Aralık 2020 itibarıyla Migros Ticaret A.Ş. yurt içinde, 735 M, 406 MM, 142 MMM, 865 Migros Jet, 55 hipermarket, 64 Macrocenter ve 22 Toptan olmak üzere toplam 2.289 mağazaya ulaşmıştır. Yurt dışında ise Kazakistan’da 2 Ramstore ve Kuzey Makedonya’da 28 Ramstore mağazası bulunmakta olup, 31 Aralık 2020 itibarıyla yurt dışı dahil toplam 2.319 mağazaya ulaşılmıştır (2019 sonu: yurt içi 2.153, toplam 2.198 mağaza). 01 Ocak 2021 itibarıyla, 24 Eylül 2020 tarihli KAP açıklamasında belirtildiği üzere, Kazakistan operasyonları Ramstore All In-Samal Alışveriş Merkezi ile faaliyetlerini sürdürecektir.

Migros Kasım 2020 Mağaza Açılışları

02.12.2020 – Migros Kasım ayı mağaza açılışlarına dair bildirimde bulundu. Şirket, 2si İstanbul’da olmak üzere, Amasya, Antalya, Bursa, Isparta, Balıkesir, Erzincan’da Migros ve Migros Jet formatında şubeler açtığını duyurdu. Açılan şubelerin 6 adeti Migros ve 2 adeti Migros Jet formatında olup toplam 8 adettir.

Migros’un 30 Kasım 2020 itibariyle mağaza sayısı, yurtiçinde 2.272 ve yurtdışında ise iştirakleri vasıtasıyla 30 olmak üzere toplam 2.302’dir. Bu sayı şirketin Ekim ayı KAP açıklamalarında yurtiçinde 2.267 ve yurtdışında ise iştirakleri vasıtasıyla 36 olmak üzere toplam 2.303 olarak duyurulmuştu. Buna göre Migros’un Kasım ayında toplam 8 mağaza açarken yurtdışında 6 yurtiçinde ise 1 adet mağaza kapattığı anlaşılıyor.

Migros Ekim 2020 Mağaza Açılışları

04.11.2020 – Migros Ekim ayı mağaza açılışlarına dair bildirimde bulundu. Şirketin 7 adet Migros ve 4 adet Migros Jet formatında toplam 11 satış mağazası Ekim ayı içerisinde hizmete açılmıştır. 31 Ekim 2020 itibariyle Şirketimizin mağaza sayısı, yurtiçinde 2.267 ve yurtdışında ise iştirakleri vasıtasıyla 36 olmak üzere toplam 2.303’tür.

 

Migros, 2020’nin İlk Ayında 12 Yeni Mağaza Açtı

04.02.2020 – Türkiye’nin en büyük perakende zincirlerinden olan Migros’un kamuya açıkladığı bilgiye göre, Şirket 2020 ocak ayında 12 yeni mağaza açtı. Bu mağazaların 3 tanesi Migros, 8 adeti Migros Jet ve 1’i de Macrocenter formatında oldu.

Migros’un 31 Ocak 2020 itibariyle yurtiçinde 2.155 ve yurtdışında ise iştirakleri vasıtasıyla 45 olmak üzere toplam 2.200 mağazası bulunuyor.

 

Migros Aralık Ayında 22 Mağaza Açtığını Duyurdu

06.01.2020 – Migros’un KAP açıklamasına göre 2019 sonu toplam mağaza sayısı 2,198 ve satış alanı 1 milyon 535 bin metrekare olarak gerçekleşmiştir. Rakamlar sırasıyla yıllık bazda %4.5 ve %2.5 artışa tekabül etmektedir.

Aralık ayında 16 adet Migros, 5 adet Migros Jet ve 1 adet Ramstore formatında toplam 22 satış mağazasını hizmete sunduğunu duyurmuştur. 31 Aralık 2019 itibariyle Şirketin mağaza sayısı; yurt içinde 667 M, 389 MM, 138 MMM, 824 Migros Jet, 56 hipermarket, 58 Macrocenter, 21 Toptan ile yurt dışında iştirakleri vasıtasıyla Kazakistan’da 16 Ramstore ve Makedonya’da 29 Ramstore olmak üzere toplam 2.198 mağazaya ulaşmıştır (2018 sonu: yurtiçi 2.059, toplam 2.103 mağaza). Şirketin toplam net satış alanı ise 1mn 535bin m2 ’ye ulaşmıştır (2018 yılsonu: 1mn 497bin m2 )

Migros Kasımda 10 Şube Hizmete Açtı

03.12.2019 – Migros Kasım ayı mağaza açılışlarını ve toplam şubelerine ilişkin verileri açıkladı. Açıklamalara göre Şirket tarafından Kasım ayı içerisinde 4 adet Migros, 3 adet Migros Jet, 2 adet Macrocenter ve 1 adet Ramstore formatında toplam 10 satış mağazası hizmete açılmıştır.

30 Kasım 2019 itibariyle Migros’un mağaza sayısı, yurtiçinde 2.133 ve yurtdışında ise iştirakleri vasıtasıyla 44 olmak üzere toplam 2.177’dir.

Migros Türkiye’deki en büyük perakende zincirlerinden biridir. Şirket global olarak da büyükler arasındadır. Deloitte’un her sene merakla beklenen Perakendenin Küresel Güçleri 2019 raporuna göre Dünyanın gelir açısından en büyük 250 perakendecisinin elde ettiği toplam gelir 4,53 trilyon ABD doları. Evet bu rakam birçok ülkenin birlikte toplam GSYH’larından büyük. Rapora göre en büyük (toplam gelir anlamında) 250 perakende şirketi 2017 mali yılında %5,7 oranında bileşik büyümeyi temsil eden toplam 4,53 trilyon ABD doları gelir elde etti.

Söz konusu liste ve raporda Türkiye’den 3 perakende devi bulunuyor. Daha önceki senelerde de listede bulunan Migros, 2019’da sıralamada yükseldi… Migros Ticaret A.Ş. ise geçen yıl 3,6 milyar dolarlık geliriyle 247. sırada bulunurken, bu yıl 4,2 milyar dolar ile 225. sıraya yerleşti ve devler ligindeki yerini sağlama aldı. Migros, en hızlı büyüyen 50 şirket sıralamasında da 37’den 25’e yükseldi. Bu hızlı büyümenin en büyük nedeni ise Migros Ticaret A.Ş.’nin, Kipa’nın %96,25 hissesini alması oldu. Dilerseniz listenin tümünü ve raporu buradan okuyabilirsiniz.

Türkiye’de Kaç  Migros Mağazası Var?

01.10.2019 – Migros Eylül ayı mağaza açılışlarını ve toplam şubelerine ilişkin verileri açıkladı. Açıklamalara göre Şirket tarafından Eylül ayı içerisinde 4 adet Migros, 1 adet Migros Jet ve 2 adet Macrocenter formatında toplam 7 satış mağazası hizmete açıldı.

30 Eylül 2019 itibariyle Migros’un mağaza sayısı, yurtiçinde 2.121 (Geçen ay 2.115) ve yurtdışında ise iştirakleri vasıtasıyla 44 (Geçen ay 45) olmak üzere toplam 2.165’tir. Ağustos ayı ile karşılaştırıldığında Migros’un bir adet yurtdışı iştirak mağazasının kapandığı görülmektedir. Ayrıca Migros’un toplam net satış alanı 1 milyon 517 bin metrekareye ulaşmıştır.

Migros mağaza sayısını Ağustos ayında artırdı

04.09.2019 – Migros mağaza sayısını Ağustos ayında artırdı. Şirket’in KAP’a yaptığı açıklamaya göre 31 Ağustos 2019 itibariyle mağaza sayısı, yurtiçinde 2.115 ve yurtdışında ise iştirakleri vasıtasıyla 45 olmak üzere toplam 2.160’dır.

Şirket’in, 5 adet Migros ve 6 adet Migros Jet formatında toplam 11 satış mağazası Ağustos ayı içerisinde hizmete açılmıştır.

Migros Kimin?

Anadolu Grubu, dolaylı olarak Migros’un yüzde 40,25 hissesini satın almak üzere 2015 yılı Ekim ayında başlattığı işlemler, Rekabet Kurulu’nun 09.07.2015 tarihli kararı ile onaylanmış ve hisse devri başlamıştır.  İlgili haberi buradan okuyabilirsiniz.