Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Çokuluslu Met...

Çokuluslu Metito, Türk Kimya Şirketi Info Grubu’nun Çoğunluk Hissesini Satın Alarak Türkiye Pazarına Girdi

24.09.2019 – Dünyada 60 yıldan fazla süredir temiz ve güvenli su erişimini sağlayan global akıllı su yönetimi çözümleri sağlayıcısı Metito, Türk kimya şirketi Info’nun çoğunluk hissesini alarak büyümekte olan Türk su sektörüne katkıda bulunuyor.

Çokuluslu Metito, Türk kimya şirketi Info Grubu’nun çoğunluk hissesini satın alarak Türkiye pazarına girdi.

Küresel akıllı su yönetimi çözümleri sağlayıcısı Metito, Türk kimyasal grubu Info’nun çoğunluk hissesini alarak Türkiye pazarına girdi. Dünyada 46’dan fazla ülkede faaliyet gösteren Metito’nun İcra Kurulu Üyesi Fady Juez, Türkiye, uluslararası yatırımcılar için büyüme potansiyeli bakımından cazip bir pazardır ve Türk toplumuna hizmet etmeye ve buradaki varlığımızı tesis etmek üzere ilk adımımızı attığımız için heyecan duyuyoruz. Info Grubu ile olan sinerjik ortaklığımız, ülkemize ve komşularına olan bağlılığımızı gösteriyor, önümüzdeki yıllardaki varlığımızı daha da genişleterek yol boyunca birçok kilometre taşını koyacağız” dedi.

Dünyada 60 yıldan fazla bir süredir temiz ve güvenli su erişimini sağlamak için akıllı su yönetimi çözümleri sunan küresel sağlayıcı Metito, Türk kimya şirketi Info Grubu’nun çoğunluk hissesini aldı.46’dan fazla ülkede faaliyet gösteren Metito, bu sayede Türkiye yerel pazarına ve bölgeye kaliteli hizmet sunabilecek. Metito İcra Kurulu Üyesi Fady Juez ,“Türkiye, uluslararası yatırımcılar için büyüme potansiyeli bakımından cazip bir pazardır ve Türk toplumuna hizmet etmeye ve buradaki varlığımızı tesis etmek üzere ilk adımımızı attığımız için heyecan duyuyoruz. Küresel genişleme stratejimizi, sürdürülebilir sonuçlarla olumlu bir gelecek gördüğümüz pazarlarda kurguluyoruz. Info Grubu ile olan sinerjik ortaklığımız, ülkemize ve komşularına olan bağlılığımızı gösteriyor, önümüzdeki yıllardaki varlığımızı daha da genişleterek yol boyunca birçok kilometre taşını koyacağız” diye konuştu.

İnfo Grubu’nun Kurucu Ortağı Abdullah Uslu, küresel ekonomik krizin ülkemizde olan etkilerine rağmen, 46’yı aşkın ülkede 3000 proje gerçekleştirmiş büyük bir firma ile yapacağımız bu iş birliğinin geleceğe yönelik olarak Türkiye de hala ciddi ortaklıkların kurulduğuna büyük bir örnek olduğunu söyledi. Abdullah Uslu, şöyle konuştu:

“İnfo Grubu, 2005 yılında Sevgili Ortağım Hakan Öztanlılar ile beraber kurduğumuz su kimyasalları üreten ve Türkiye’nin tanınmış markalarına su kullanımı ve su geri kazanımı konusunda danışmanlık veren bir firmadır.Kurulduğumuz günden beri sistemlere yaptığımız kimyasal şartlandırmaların yanında, Türkiye ve dünyanın değeri olan suyu, tasarruf ettirmekle ilgili çalışmalar yaptık yapmaya devam ediyoruz. Müşterimizin kullanım alanlarına göre her müşterinin durumuna, yapısına ve işletme mantığına göre özel olarak yaptığımız sistemler ile geri kazanımda 10 milyon metreküpün üzerinde geri kazanım sağladık. İnfo Grubu olarak, iş ortağımıza yeni pazarlar sağlarken, 60 yıllık tecrübesi ışığında Metito’nun sahip olduğu teknoloji ve vizyonu ile, müşterilerimize daha verimli ve uzun soluklu hizmet sunmayı hedefliyoruz.”

14 yıldan fazla deneyime ve prestijli bir proje ve müşteri portfoyu listesine sahip, gelişmiş su arıtma teknolojileri ve su arıtma danışmanlığı alanında önde gelen yerel bir sağlayıcısı Info Grubu Genel Müdürü Recep Özgan, “Varlığı ve dünya çapında tecrübesi olan küresel bir çokuluslu Metito ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz. Bu, bir firma olarak bugüne kadar elde ettiğimiz başarının ve mevcut yeteneklerimizin ötesinde daha da rekabetçi olma yeteneğimizin bir kanıtıdır” dedi. Info Grubu’n yeni atanan Genel Müdürü Recep Özgan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnfo Grubu Türkiye pazarında, gıda, yiyecek-içecek, turizm ve diğer birçok değişik sanayi kollarından anahtar markaları kapsayan, takdire değer müşteri referanslarıyla çok önemli bir yere sahiptir.Metito’nun dünya çapındaki bilgi birikimi ve dünya standartlarındaki kalitesi ve Info Grubu’nun Türkiye pazarındaki yerel mevcudiyeti ile artık Info’yu pazarımızda büyüme ve rekabetçilikte bir üst seviyeye çıkarabileceğimizden eminim.”

“TÜRKİYE İLE BİRLİKTE BÜYÜYECEĞİZ”

Küresel bir akıllı su yönetimi çözümleri sağlayıcısı olan Metito’nun sürekli olarak yeni teknolojiler araştırarak, geliştirerek ve tanıtarak su sıkıntısı altındaki pazarlardaki sürdürülebilir projeler yoluyla köklü bir değişiklik sağladığını belirten Fady Juez, sözlerine şöyle devam etti:

“Metito, özellikle desalinasyon (tuzdan arındırma), atık su geri dönüşümü için yeni ve verimli su teknolojileri ve sistemleri geliştirmek ve üretmek için önemli yatırımlar yapıyor ve temiz enerjiye ve pozitif çevresel ayak izine odaklanan projeleri yeniden kullanıyor. Sürdürülebilirliği desteklemeye yönelik vizyonumuzu paylaşan örgüt ve kuruluşlarla sinerjik ortaklıklar kuruyoruz. Mitsubishi Corporation, Mitsubishi Heavy Industries ve IFC’nin en aktif üyeler arasında yer aldığı hissedarlık yapımız da bunu açıkça yansıtmaktadır. Önümüzdeki yıllarda Türk toplumuna hizmet etmek ve daha geniş bir bölgede büyütme çabalarında etkili bir rol oynamak için bunun gibi pek çok daha verimli ortaklıklar kurmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Info Grubu’nun eşsiz yerel bilgi birikimi ile Türkiye’nin ihtiyaçları, yasal düzenlemeleri ve pazar dinamiklerine ilişkin teknik dağarcığı düşünüldüğünde istikrarlı bir büyümenin yakalayacağına inancımız tamdır.Yerel mevcudiyet ve küresel bilgi birikimi bizim başarımızın formülüdür. Dolayısıyla, Türk halkına yakından daha iyi hizmet sağlayabileceğimize inanıyorum. Türkiye, artan nüfusu ve sürekli devam eden gelişimiyle daima fırsatlarla dolu ve heyecan verici bir pazardı, şimdi de öyle ve her zaman öyle olmaya devam edecektir.”

 

 

Metito hakkında:

Metito, tasarım ve yapı, özel kimyasallar ve kamu hizmetleri gibi üç iş alanını kapsayan operasyonlarla akıllı su yönetimi çözümleri konusunda dünya lideri ve tercih edilen bir sağlayıcıdır. Metito, sürekli artan su talebini ve azalan doğal kaynakları uzlaştırabilen etkili su yönetimi ve arıtma sistemleri sunmaktadır. Bunu, sektörünün tüm alanlarında özelleştirilmiş, kapsamlı ve gelişmiş çözümler sunarak başarmayı hedeflemektedir; temizden kirli suya; tuzdan arındırma ve yeniden kullanım; endüstriyel çözümler (hiper saf suya kadar); su ve atık su varlıklarına yatırım yapmak; ve proje finansmanı yapıları altında hem Greenfield hem de Brownfield planlarını yapılandırmak. Metito ayrıca, temiz ve emisyonsuz enerji üreterek sürdürülebilir operasyonları sürdürmek isteyen kurum ve kuruluşlara özel alternatif enerji geliştirme ve yönetim çözümleri sunmaktadır.

Metito, dünya çapında milyonlarca insanın temiz ve güvenli suya erişebilmesini sağlamak için dünya standartlarında global bilgi birikimini kullanmaktadır. Metito, stratejik öneme sahip ve faaliyette olan ofislerinde bulunan 3000 den fazla deneyimli ve yetenekli ekibi ile 46’ dan fazla ülkede 3000’den fazla projeye imza atarak etkileyici proje portföyüne ulaşarak, su & atik su sektörünün ön safhalarında bulunmaktadır.

Daha fazla bilgi için lütfen metito.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Projeler:

Afrika ve Körfez Arap Ülkelerinde, Burj Khalifa’nın soğutma sistemi için Suyu üretebilen arıtma tesisi ve Dubai Fountain Çeşmesi/Fıskiyesi için katma suyu üreten atık su geri dönüştürme ve tekrar kullanım tesisi; Public Private Partnership ( PPP ) işbirliği ile yapılan Kigali ve Ruanda’nın diğer şehirleri için içme suyu ihtiyaçlarının %40’ını karşılayan Sahra Altı Afrika’daki ilk dökme yerüstü suyu besleme tesisi; Enerji ihtiyacının bir kısmı güneş enerjisi ile sağlanan Kral Abdullah Ekonomik Şehir Projesinde deniz suyu desalinasyon mega tesisi; Mısır’ın en büyük desalinasyon tesisi olma özelliği taşıyan 150000 m3 / gün kapasitesindeki Al Galalah ve Suudi Arabistan’ın 300000 m3 / gün kapasitesinde ilk bağımsız Atık su Arıtma tesisi projeleri Metito’nun imza projelerinden sadece birkaçıdır.

KSS projeleri:

Metito, dünya genelinde Suyun sürdürülebilir bir şekilde kullanılabilmesi için gereken bilgi, ürün ve hizmetleri sunmaya büyük önem vermektedir ve Planet Water Foundation adlı kuruluşla yaptıkları en son işbirliği, bu taahhüdün bir başka öncü göstergesini oluşturmaktadır. Birlikte Montong Tangi, Endonezya’da ve Hindistan’daki Palghar bölgesinde köylüler, kadınlar ve öğrencilerin faydalandığı ve güvenli ve sürdürülebilir günlük kaliteli su kullanımı ihtiyaçlarını karşılayan temiz su filtrasyon sistemleri kurmuş ve etkin bir şekilde uygulamaya geçirmişlerdir. Bu projelere es zamanlı olarak, Metito, en son su teknolojilerini, atık su geri dönüşümü ihtiyacını ve suyun tekrar kullanımını ve bireylerin daha iyi bir küresel su senaryosu için nasıl bir rol oynayabileceğini yeniden tartışmak için okullarda ve üniversitelerde atölye çalışmaları yürütmektedir.

Ödüller

Metito, endüstride bilinirliliği olan bir grup olup ve bir kısmı Global Water Intelligence Group tarafından olan çokça prestijli global ödüle layık görülmüştür.Yakın zamanda Metito, akıllı su yönetimi çözümleri konusunda dünya çapında bir sağlayıcı olarak tanındı, CXO 50 Ödülleri 2019’da, yenilikçi finansal çözümleriyle tanındı; Ödül, Metito’nun, iş ortağı ve tedarikçi operasyonlarına katma değer sağlamak için Bilgi Teknolojisini (BT) kullanan bir yönlendirme şirketi olarak liderliğini vurguluyor.

Prestijli CXO 50 Ödülleri, Metito’yu, Bilgi Teknolojileri alanındaki en iyi uygulamalar, yeni metodolojiler ve teknoloji kaynakları ile operasyonel mükemmelliği örnekleyen lider bir organizasyon olarak ilan etti.

Metito, gelişmiş çevrimiçi istek onay ve kontrol sistemi ve Infor ERP Projesi ile bölgesel satış entegrasyonu için son derece takdir gördü. Peşin ödeme ve fatura ödeme protokolü, bir Finans Kontrolör ve Satınalma Müdürünün istekleri gerektiği gibi onaylaması veya reddetmesi için eksiksiz bir sistem sağlıyor.

Metito liderliğindeki konsorsiyum, Suudi Arabista’daki ilk ISTP Dammam West Water imtiyazı olan En İyi CleanTech PPP – Gelişen Pazarlar için CFI küresel ödülünü kazandı.

INFO Group hakkında:

INFO GROUP, Türkiye’de su şartlandırma danışmanlığı konusunda hizmet vermektedir. İş merkezlerinin, alışveriş merkezlerinin, fabrikaların, hastanelerin, üniversitelerin, otellerin içme-kullanım sularında, ısıtma-soğutma sistemlerinde, buhar kazanlarında, soğutma kulelerinde kimyasal şartlandırma yaparak sistemleri sürekli takip ederek servis hizmeti veren grup, müşterilerinin ekipman yatırımlarını koruyup, verimli ömrünün uzun olmasını sağlayarak ekonomiye katkı sağlamayı amaç edinmiştir.

Sektörde takip edilen kaliteli standartları oluşturan INFO Group, müşterileri ile kurduğu güçlü iş birliği ve ortak hedeflerle, alanında öncüdür.

Yatırımların verimliliği açısından su şartlandırma danışmanlığı acil ve önemli çözüm olmasının yanı sıra, çevreci yöntemlerin, titiz araştırmacılığın ve ihtiyaca özel çözümlerin önem kazandığı bu özel konuda INFO Group gerçek bir çözüm ortağıdır