Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Makim Makina ...

Makim Makina Halka Arz Edildi

14.06.2022 – Hassas döküm alanında Türkiye’nin öncü firmalarından Makim Makina Teknolojileri Sanayi Ticaret A.Ş’nin 9-10 Haziran 2022 tarihlerinde Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen halka arzına yoğun yatırımcı talebi geldi. Hisselerinin yüzde 32,14’ü halka arz olunan Makim Makina, 8,80 TL fiyattan sabit fiyat yöntemiyle başarılı bir arzla yatırımcılara sunuldu. Yurt içi bireysel yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 4,76 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara ise nihai tahsisat tutarının yaklaşık 6,33 katı talep geldi.

Geçiş Kontrol Sistemleri ve Hassas Döküm alanlarında faaliyet gösteren Makim Makina’nın halka arzı, yoğun yatırımcı ilgisiyle başarılı bir şekilde tamamlandı. Makim Makina’nın ortağı olan KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş’nin (KOBİ Girişim) 18.000.000 TL nominal değerli payı, 8,80 TL fiyattan sabit fiyat yöntemiyle, Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş liderliğindeki konsorsiyum aracılığı ile başarılı bir arzla yatırımcılara sunuldu.

Halka arzda; yurt içi bireysel yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 4,76 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara ise nihai tahsisat tutarının yaklaşık 6,33 katı talep geldi. Buna göre, Makim Makina’nın halka arz büyüklüğü 158.400.000 TL oldu. Yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği Makim Makina, MAKIM koduyla Borsa İstanbul’da 17 Haziran Cuma günü işlem görecek.

“Makim Makina olarak yeni yatırımcılarımızla daha güçlüyüz”

Makim Makina Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin İleri, halka arzın başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek, “Bu süreçte şirketimize, bize inanan ve büyüme yolculuğumuzda bizimle olmayı seçen, şirketimizin ortağı olmayı tercih eden tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederim. Bundan sonraki her sürecimizde değerli yatırımcılarımızın bize verdiği güçle şirketimizi daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

“Haklı bir gurur yaşıyoruz”

Makim Makina’nın ortağı olan KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş’nin Genel Müdürü Süleyman Yılmaz da Makim gibi önemli bir şirketi sermaye piyasasına kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Yılmaz, “Çağımızın en büyük katma değer üreten sektörlerinden hassas döküm sektörünün Borsa İstanbul’un büyümesine de katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle Makim’in halka arz sürecine kadar uzanan başarı öyküsü içerisinde yer almaktan ötürü çok memnunuz. Makim’e yoğun ilgi gösteren tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

EDİTÖRE NOT:

Makim Makina Hakkında:

Makim Makina Teknolojileri Sanayi Ticaret AŞ’nin temelleri 1982 yılında Furkan Mühendislik adıyla elektroerozyon tezgahı üretimiyle atıldı. Şirket, 1993’te Ankara OSTİM Sanayi Sitesi’nde Makim Makina İmalat Sanayi ve Ticaret Ltd ünvanı ile elektromekanik imalatlar yapmaya başladı. 2007 yılında da AŞ’ye dönüşen Makim Makina, yine aynı yıl, KOBİ AŞ ortak olarak sermaye yapısını güçlendirdi.

Şirket, hassas döküm, geçiş kontrol sistemleri ve gıda sektörü ekipmanları olmak üzere 3 ana grupta üretim faaliyetini sürdürüyor. Bugüne kadar; Wembley Stadyumu’ndan İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro istasyonlarına kadar birçok önemli projenin geçiş kontrol sistemlerine ürün sağlayan Makim Makina, bunun yanı sıra hassas döküm konusunda da Türk Savunma Sanayi’nin önde gelen kuruluşlarından Aselsan ve MKE’nin tedarikçileri arasında yer alıyor. Üretimini, Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 bin metrekare büyüklüğündeki fabrikada gerçekleştiren Makim Makina, önümüzdeki Eylül ayından itibaren de hassas döküme yönelik üretimini; 12 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan Ankara Uzay ve Havacılık Organize Sanayi Bölgesi’nde (HAB) yer alan ve yaklaşık 100 milyon TL yatırıma mal olacak yeni tesisinde gerçekleştirmeye başlayacak, mevcut üretim yerinde ise geçiş kontrol sistemleri üretimine devam edecek. 94’ü üretim, 61’i de idari olmak üzere toplam 155 çalışanı olan Makim Makina, önümüzdeki yıl istihdamını yaklaşık yüzde 20 oranında arttırmayı hedefliyor. 70 ülkeye ihracat gerçekleştiren şirket, geçtiğimiz yıl 5 milyon dolar tutarında ihracat rakamına imza attı. Makim Makina’nın bu yılın sonundaki ihracat hedefi; 7,5 milyon dolar.