Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Kasırganın Vu...

Kasırganın Vurduğu Mozambik’e Limak Cimentos’dan Destek

13.05.2019 – Limak Çimento Grubu’nun Mozambik’te bulunan fabrikası Limak Cimentos, Mozambik’te yaşanan kasırga felaketi sonrası bölgeye yardım eli uzattı. Bölge halkının yiyecek ve temizlik gibi temel ihtiyaçlarının giderilmesi üzerine hazırlanan 2 tırlık yardım malzemeleri ailelere dağıtılmak üzere Beira kentine gönderildi.

Güney Afrika ülkelerinden Mozambik’te yaşanan IDAI Kasırgası sonrası, Limak Çimento Grubu’nun Afrika’daki fabrikası Limak Mozambik’ten destek geldi. 600’den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 2 milyon insanın etkilendiği felakette Limak Mozambik, temel ihtiyaçların karşılanması için ailelere dağıtılmak üzere 2 tır yardım paketi gönderdi. Yaklaşık 40 tonluk temizlik ve yiyecek malzemesinin bulunduğu ve bir ailenin yaklaşık 15 günlük ihtiyacını karşılayabilecek yiyecek malzemesinin bulunduğu tırlar, ailelere ulaştırılmak üzere Mozambik’in Beira’a kentine gönderildi.  

Limak Cimentos Mozambik fabrikasında yardım malzemeleri için düzenlenen teslim töreni Mozambik Büyükelçisi Zeynep Kızıltan’ın katılımıyla gerçekleşti.  

TÜM DÜNYA TEK YÜREK OLDU

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Limak Cimentos Fabrika Direktörü Seyit Orhan Baydar, ihtiyacın olduğu her yerde tüm dünya halklarının tek yürek olduğuna dikkat çekerek, “Limak olarak, Mozambik’te yaklaşık 3 seneden bu yana operasyondayız. Burada sadece iş yapmak için değil, bununla birlikte sevinçleri ve acıları birlikte yaşamak, Mozambik sanayisini tecrübelerimizle ileri taşımak, sosyal sorumluluk projeleri ile eğitime katkı sağlamak gibi misyonlarımız da bulunuyor. Beira’da yaşanan felaketin hemen ardından biz de çalışmalara başladık. Bölgeye felaketzedelerin ilk olarak ihtiyacı olan yiyecek ve hijyen malzemelerini temin etmek üzere 2 tır yardım malzemesi gönderdik. Umuyoruz ki gönderilen bu yardımlar bölgede felaketten etkilenen insanlara katkıda bulunur” dedi.

 

Limak’tan Basında Çıkan Haber ile İlgili Açıklama

31.10.2018 – Bugün Hürriyet Gazetesi’nde Uğur Cebeci’nin köşesinde ‘Türk Hava Yolları’nın (THY), önceki gün hizmete giren İstanbul Havalimanı’nda Limak’a ait olan yüzde 20 hisseyi satın almak üzere görüştüğü’ yönünde bir bilgi yer almaktadır. Sayın Cebeci yazısında ‘Ancak taraflardan bir açıklama gelmedi’ ifadesini de kullanmaktadır.

Sayın Cebeci maalesef bu yazıyı yazmadan önce şirketimize veya şirketimiz adına yetkili hiç kimseye konu ile ilgili bir soru yöneltmemiştir.

Yine de kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına belirtmek isteriz ki; İstanbul Havalimanı’nın yapımını ve işletmesini üstlenen İGA AŞ’deki hisselerimizi satmak yönünde bugüne kadar hiçbir şirket ile bir temas veya görüşmemiz olmamıştır.

Limak olarak Türkiye açısından çok stratejik olduğuna inandığımız böyle önemli bir projede yer almaktan dolayı son derece memnun olduğumuzu ve gurur duyduğumuzu da özellikle vurgulamak isteriz.

Kamuoyunun dedikoduya

 

Limak Havalimanı Hizmetleri Enstitüsü dördüncü dönem mezunlarını verdi

11.10.2018 – Kosova’nın tek uluslararası havalimanı olan Priştina Adem Yaşari Havalimanı’nı 2011 yılından bu yana işleten Limak Holding, ülkedeki genç ve yetenekli iş gücüne yeni kariyer fırsatları sunmak için Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Priştine Üniversitesi ve Fransa Sivil Havacılık Okulu (ENAC) işbirliğiyle başlattığı Limak Havalimanı Hizmetleri Enstitüsü (LimakASI), dördüncü dönem mezunlarını verdi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 30 öğrenci uluslararası geçerliliği olan sertifikalarını alarak havacılık sektörü kariyerlerine başlama fırsatı yakaladı…

Kosova’nın tek uluslararası havalimanı Priştina Adem Yaşari Havalimanı’nı 2011 yılından bu yana işleten Limak Holding’in, hem Kosova’nın hem de sektörün eğitimli işgücü ihtiyacını karşılamak için hayata geçirdiği Limak Havacılık Hizmetleri Enstitüsü (LimakASI), dördüncü dönem mezunlarını verdi. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Priştine Üniversitesi ve Fransa Sivil Havacılık Okulu (ENAC) işbirliğiyle başlatılan eğitim programı kapsamında bu yıl, 30 öğrenci uluslararası geçerliliği olan sertifikalarını almaya hak kazandı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan mezuniyet törenine Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Kosova Altyapı Bakanı Pal Lekaj, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Priştina Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hysen Bytyqi, Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Zafer Yenal, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Tamer Atabarut, Limak Yatırım Havalimanları Direktörü Haldun Fırat Göktürk katıldı.

Törende bir konuşma yapan Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, eğitim alanında yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili bilgi verirken Kosova toplumu için yaptıkları pozitif her katkının hem yaptıkları işe hem de uzun dönemli sürdürülebilirlik hedeflerine katkı yapacağını belirterek, “Havacılık Enstitüsü projemiz de bunun en somut sembolü. LimakASI’de genç Kosovalılara eğitim hizmeti sunmaktan ve kendi kariyerlerini oluşturmaları konusunda yardımcı olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Mezun olan gençler, kendi geleceklerinin yanında ülkelerinin de geleceğini şekillendiriyorlar” diye konuştu.

Üniversite ve özel sektör arasında ideal işbirliği

Üniversitelerle iş dünyası arasında gelişen işbirliklerini ve oluşturulan programı değerlendiren Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tamer Atabarut, Limak ile farklı alanlarda hayata geçirdikleri projelerin üniversite-özel sektör işbirliğinin başarılı örnekleri olduğuna vurgu yaparak “Dört yıldır büyük bir başarıyla devam eden bu proje, havacılık sektörü için de büyük önem taşıyor. Hızla büyüyen havacılık sektörünün eğitimli insan ihtiyacını karşılamaya katkı sunduğumuz için oldukça mutluyuz” dedi.

“Kosova genç nüfusu için örnek oluşturduk”

Limak Havalimanları Direktörü Haldun Fırat Köktürk ise yaptığı konuşmada, “Pek çok uluslararası ödüle layık görülen bu projeyi Kosova’dan sonra diğer havalimanlarımızda da hayata geçirme çalışmalarını yapıyoruz. Mezun olan öğrenciler Kosova’da genç nüfusa örnek olmanın yanında havalimanımız için de değerli bir insan kaynağı oluşturuyor” diye konuştu.

Priştine Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hysen Bytyqi da törende yaptığı konuşmada, üniversitelerinin son sınıfındaki öğrencilerin kabul edildiği bu programa yoğun ilgi olduğunu vurguladı. Dört yıl boyunca eğitim alan 120 öğrenciden çoğunun başarılı bir şekilde iş hayatını sürdürdüğünü belirten Bytygi, yatırımcıların, iş insanlarının eğitime de yatırım yapmalarının çok önemli olduğunu belirterek Limak Holding’e teşekkür etti.

1475 öğrenci başvurdu 120 öğrenci mezun oldu

Limak Havacılık Hizmetleri Enstitüsü’ne dört dönem boyunca çoğunluğu kız olmak üzere 1475 öğrenci başvurdu. Yapılan sınavların ardından 120 öğrenci eğitim almaya hak kazandı. Stajlarını tamamlayan 100 öğrenciden 65’i sektörde çalışmaya başladı. Dördüncü dönemde başvuruda bulunan 476 öğrenci arasında 30 kişi Boğaziçi Üniversitesi tarafından yapılan iki zorlu sınav ve mülakat ardından altı aylık teorik ve pratik eğitim aldı.

Programla öğrencilerin kazandığı Havalimanı İşletmeciliği Sertifikası sadece Kosova’da değil, Avrupa Birliği Havacılık Müktesebatına uyumlu 70’den fazla ülkedeki 100’den fazla havalimanında ve ilgili sektör kuruluşlarında geçerli.

Ödül şampiyonu proje

Bu yıl dördüncü mezunların veren LimakASI uluslararası platformlarda da sosyal sorumluluk projesi olarak büyük başarılara imza attı. Aralarında IPRA, Hermes ve Stevie gibi pek çok prestijli ödül alan proje, bu sayede yalnız bölgede değil tüm dünyada örnek projeler arasında gösteriliyor.

Limak Vakfı Hakkında:

Limak Şirketler Grubu’nun yıllardır yürüttüğü tüm sosyal sorumluluk ve yardım projelerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla 2016’da kurulan Limak Vakfı, “En değerli yatırımın insana yapılacak yatırım” olduğu bilinciyle yoluna devam ediyor. Vakfın eğitim alanındaki en önemli projelerinden biri kadınların mühendislik alanında daha fazla var olmasını desteklemek üzere, kapsamlı ve uzun vadeli bir sosyal sorumluluk projesi olarak 2015’te başlatılan “Türkiye’nin Mühendis Kızları”. Vakfın aynı zamanda 2016 yılında hayata geçirilen Gülseren Özdemir Üstün Başarı Bursu Programı ile ortaöğretimde okuyan, maddi imkansızlıklar içinde başarı ile okuyan gençlerin eğitimine ve gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor. Yine 2016’da vakıf bünyesinde başlatılan “Limak Sohbetleri” ile akademisyen, yazar, sanatçılardan oluşan konuşmacıların ağırlandığı bir platform aracılığıyla toplumun farklı kesimlerine ulaşılıyor.

 

Limak Cimentos S.A., Mozambik’in en büyük fuarı FACIM tarafından “2014-2017 Yılları Arasında Yapılan En İyi Sanayi Yatırımı” ödülüne layık görüldü.

05.09.2018 – Mozambik’in en büyük Uluslararası Fuarı olan ve her yıl 2000’den fazla yabancı firma, 700 yerli firma ve 80 bin ziyaretçinin katıldığı FACIM fuarı sona erdi. Fuarın açılışında düzenlenen ödül töreninde Limak Cimentos S.A. “2014-2017 Yılları Arasında Yapılan En İyi Sanayi Yatırımı” ödülünün sahibi oldu. Ödülü, Fabrika Direktörü Seyit Orhan Baydar teslim aldı.

27 Ağustos – 2 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşen FACIM’in açılış törenine Mozambik Başbakanı Carlos Agostinho do Rosario, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ragendra de Souza, Tarım Bakanı Higino Francisco Marrule, T.C. Maputo Büyükelçisi Zeynep Kızıltan ve Ticaret Müşaviri Mustafa Yılmaz, CPI (APIEX-Yatırım Ajansı) Genel Direktörü Laurenço Sambo, Maputo Bölge Valisi Raimundo Maico Diomba, katıldı.

Mozambik- Türkiye arasındaki ticaretin gelişimine önemli destek

Doğu Afrika’nın en önemli giriş kapısı ve liman şehirlerinden biri olan Mozambik’in başkenti Maputo şehrinde yer alan Limak Cimentos S.A. fabrikasında çevre dostu kapalı galeriler, inşa edilen kapalı hammadde stokholleri, proseste kullanılan yeni nesil torbalı filtreler ve emisyon sistemleri, yeşillendirme ve ağaçlandırma faaliyetleri, tüm fabrika içi yolların, bağlantı yollarının ve sahaların beton zemin ile kapalı olması; sadece çimento sektörü için değil, tüm sektörler için örnek bir fabrika görünümüyle dikkat çekiyor. Diğer yandan ülkenin ilk ürün kalite belgesi alan üreticisi olan Limak Cimentos S.A., sahip olduğu ürün kalite ve yönetim sistemleri ile de kısa zamanda ülkede önemli bir yer edinmiştir.

Yılda 700 bin ton üretim kapasitesine sahip olan fabrika; limanlar bölgesine yakın stratejik lokasyonu ile Mozambik-Türkiye arasındaki ticaretin gelişimine katkı sağlıyor ve kurulan tam donanımlı Ar&Ge laboratuvarı ile bölgenin inşaat endüstrisinin gelişimine destek oluyor. Toplam 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen fabrika, bugüne kadar bir Türk şirketi tarafından Mozambik’e yapılan en büyük yatırım olma özelliğine sahip.

En iyi şirketler ödüllendiriliyor

Bu ödüller ülkede ihracat, enerji, sanayi, yatırım, tarım, balıkçılık ve turizm gibi alanlarda faaliyet gösteren kurumlara veriliyor. Yapılan ihracat, üretim ve yatırım gibi kriterlere bakılarak alanlarında en iyi şirketler değerlendirilerek ödüle layık görülüyor.

 

Paris Hilton, Limak Cyprus’ta Verdiği Partide Ada’yı Salladı

05.08.2018- Amerikalı ünlü model Paris Hilton, Platinum Rush European 2018 Avrupa turnesi kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) DJ performansı sergiledi.

Limak Cyprus Deluxe Hotel’de binlerce kişinin katıldığı partide muazzam bir şov gerçekleştiren Hilton, izleyenleri büyüledi.

Muhteşem bir havai fişek gösterisi ile başlayan şov gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Hilton kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen hayranları ile de tek tek ilgilendi.

Dün öğle saatlerinde Limak Holding’e ait özel jetle İbiza’dan hareket ederek Ercan Havalimanı’na inen Hilton, Limak Turizm Grubu Başkanı Kaan Kavaloğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

‘Seve seve tekrar gelirim’

Hilton, basın mensuplarının soruları üzerine “Başka organizasyonlar olması durumunda seve seve tekrar gelirim” dedi.

Kuzey Kıbrıs’ı nasıl bulduğu ve daha önce araştırma yapıp yapmadığı ile ilgili soruyu da yanıtlayan Hilton, “Seyahat etmeyi ve yeni şeyler denemeyi, yeni insanlarla tanışmayı ve yeni yerler görmeyi seviyorum. Ayrıca ailem bir otel grubuna sahip olduğu için yeni yerler görmek bana ilham veriyor. Buraya gelmeden önce de araştırdım. Limak Cyprus da çok güzel bir otel” dedi. Arkadaşlarının da daha önce Kuzey Kıbrıs’ta balayına geldiğini belirten Hilton, “Burası çok güzel ve tatil için harika bir yer” dedi.

Hilton, böyle bir organizasyonda bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek çok eğlendiğini belirtti.

‘Gurur duyuyoruz’

Limak Turizm Grubu Başkanı Kaan Kavaloğlu da ünlü model Paris Hilton’u KKTC’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ada’ya bugüne kadar gelen en ünlü kişinin Paris Hilton olduğunu ve kendisini Limak Cyprus Deluxe Hotel’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Kavaloğlu, “Kuzey Kıbrıs turizmine gönül vermiş bir yatırımcı olarak bundan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

 

200 MİLYON DOLARLIK LİMAK CYPRUS DELUXE HOTEL KAPILARINI AÇTI

Limak, turizmde sınırları KKTC ile aştı 7 bin yatak kapasitesine ulaştı

04.07.2018 – 1995 yılından bu yana turizm alanında faaliyet gösteren Limak Holding, sekizinci otelini KKTC’de hizmete açtı. Limak’ın Türkiye sınırları dışındaki ilk oteli olan Limak Cyprus Deluxe Hotel’in 200 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçtiğini ifade eden Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Türkiye ekonomisinin dünyada hak ettiği seviyeye ulaşmasında turizmin çok önemli bir role sahip olduğunu düşünüyoruz ve turizm yatırımlarımızı da bu vizyonla şekillendiriyoruz. Limak Turizm Grubu’nun Türkiye sınırları dışındaki ilk otelini KKTC’ye açmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz. 1300 yataklı Limak Cyprus Deluxe Hotel ile yatak kapasitemiz 7 binin üzerine çıktı. 23 yılda toplam 8 otel açtık. Yani neredeyse 3 yılda bir Türk turizmine yeni bir tesis kazandırdık. Hedefimiz 5 yıl içinde yatak kapasitemizi 10 bine ulaştırmak” dedi.

Enerji, inşaat, çimento, gıda gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Limak Holding, turizm yatırımlarına hız verdi. 1995 yılında Antalya Belek’teki Limak Arcadia Oteli ile turizm sektörüne giriş yapan Limak Turizm Grubu, otel sayısını Limak Cyprus Deluxe Hotel ile sekize çıkardı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Bafra Turizm Bölgesi’nde kapılarını açan Limak Cyprus Deluxe Hotel, büyük ilgi görüyor.

Otelin hizmete girmesi nedeniyle İstanbul’da Limak Eurasia Luxury Hotel’de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Limak Turizm Grubu Genel Koordinatörü Kaan K. Kavaloğlu katıldı.

Basın toplantısında bir konuşma yapan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Turizm yatırımları ülke ekonomimiz için büyük bir önem taşıyor. Ülkeye döviz getiriyor, istihdama katkı sağlıyor ve beraberinde birçok sektörü de hareketlendiriyor. Biz de Limak Holding olarak tüm yatırımlarımızı ülkemize değer sağlamak üzere hayata geçiriyoruz. Turizmde 1995 yılında aldığımız yatırım kararımız sonucunda bugün, Türkiye ve KKTC’de farklı konseptlerde toplam 8 otele ulaştık. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 200 milyon dolarlık bir yatırımla hizmete giren Limak Cyprus Deluxe Hotel ile de ilk yurt dışı otelimizi açtık” dedi.

Son yıllarda Kıbrıs’a yapılan en büyük turizm yatırımında Limak Turizm Grubu’nun imzasının olduğunu belirten Özdemir, “Her yatırımımız farklı konseptleri içeriyor. İstanbul ve Ankara’da şehir otellerimiz, Antalya’da ise yerli ve yabancı turistlere hizmet veren geniş konseptli otel zincirimiz var. Yalova’da ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile özdeşleşmiş butik termal otelimizi halkımızın hizmetine büyük bir gururla sunduk. Şu anda Mersin’de temelini attığımız ve golf turizmine büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz iki otel yatırımımız da devam ediyor. Ayrıca Mekedonya’nın başkenti Üsküp’te de yeni bir otel yatırımına başladık. Hedefimiz, diğer sektörlerde olduğu gibi turizm alanında da sektörün lideri olmak” şeklinde konuştu.

Limak Turizm Grubu’nun 23 yılda yaptığı yatırımların sektöre ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığına değinen Özdemir, “Neredeyse 3 yılda bir yeni bir otel açtık ve yatak sayımız 7 binin üzerine çıktı. Hedefimiz 5 yıl içinde bu sayıyı 10 bine çıkarmak” diye konuştu.

“KUSURSUZ TATİL DENEYİMİ SUNUYORUZ”

Konuşmasında lüks kelimesinin altını dolduran ve son yılların en iddialı otellerinden birini Kıbrıs’ın hizmetine sunduklarını söyleyen Limak Turizm Grubu Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu ise Limak Cyprus Deluxe’un sadece Kıbrıs’ın değil, aynı zamanda Türkiye’nin de en iddialı otellerinden biri olduğunu belirtti. Kavaloğlu, “598 oda ve 1338 yatak kapasitesine sahip olan tesisimizde dört dörtlük bir tatil için ihtiyaç duyulacak tüm alt yapıyı oluşturduk. Misafirlerimize tatilleri boyunca Akdeniz’in tadını doyasıya çıkarma imkânı veriyoruz. Kusursuz bir tatil deneyimi için her türlü ayrıntının düşünüldüğü otelimizde dev çocuk kulübü ve Kıbrıs’ın en kapsamlı aqua parkı ile misafirlerimize unutulmaz anılar yaşatmayı hedefliyoruz” dedi.

Otelin ultra her şey dahil konsepti ile hizmet verdiğini ifade eden Kavaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Konuklarımız benzersiz doğasıyla tatilin tadını doyasıya çıkaracak. Ayrıca uzman terapistler eşliğinde keyifli ve huzurlu anlar yaşatan SPA merkezimizde vücut bakım uygulamaları ve masaj çeşitleri ile tatil boyunca ruhen ve bedenen yenilenecekler. Konuklarımız ve Kıbrıs halkı için özel sürprizler de hazırlıyoruz. Otelimizin ilk konuklarından birisi dünyaca ünlü model ve DJ Paris Hilton olacak. Paris Hilton, 28 Temmuz Cumartesi akşamı otelimizde sahne alacak ve sergileyeceği DJ performansıyla konuklarına unutulmaz bir gece yaşatacak.

KIBRIS’IN EN BÜYÜK AQUA PARKI LİMAK CYPRUS DELUXE HOTEL’DE

KKTC’nin Bafra Turizm Bölgesi’ndeki otel, şehir merkezine 25 kilometre, Ercan Havalimanı’na 65 kilometre ve Magosa’ya 40 kilometre mesafede bulunuyor. 200 bin metrekare alan üzerine kurulu ve 598 oda ve 1338 yatak kapasitesine sahip olan Limak Cyprus, berrak denizi ve muhteşem kumsalı ile Kıbrıs’ı tercih eden turistlere Akdeniz’in tadını çıkarma imkanı veriyor.

Çocukların tüm taleplerine yanıt veren ve gün boyu sıkılmadan eğlenmelerini sağlayan çocuk kulübü, Kıbrıs’ın en büyük aqua parkının yanı sıra gün içinde süren aktivitelerle Limak Cyprus’ın konukları yılın tüm yorgunluğunu atabiliyor. Limak Cyprus, akşamları ise gece şovları, canlı müzik grupları ve farklı konseptlerdeki partilerle eğlenceye yeni bir soluk getiriyor. Uzman terapistler eşliğinde keyifli ve huzurlu anlar yaşatan SPA merkezinde vücut bakım uygulamaları ve masaj çeşitleri ile misafirler tatilleri boyunca ruhen ve bedenen yenileniyor.

KONGRE VE TATİLİ BİR ARADA SUNUYOR

Limak Cyprus, yeni evlenen çiftlerin balayı tatillerini unutulmaz kılmak için çok özel bir hizmet sunuyor. Havalimanında özel karşılama, VIP transfer, özel oda dekorasyonu, sürpriz ve sıra dışı ikramlar, restoranda rezervasyon önceliği gibi birçok ayrıcalık, balayı çiftlerini kendilerini özel hissetmelerini sağlıyor.

Ana restoranın yanı sıra Türk, İtalyan ve Uzakdoğu mutfaklarından lezzetlerin sunulduğu ala cart restoranları, gün boyu atıştırmalık servisleri, farklı konseptteki barları ile misafirlerine hizmet veren otelin bir diğer özelliği ise iş toplantılarına da ev sahipliği yapacak donanıma sahip olması. Limak Cyprus Deluxe Hotel, Babylon Kongre Merkezi’nde farklı büyüklükteki birçok toplantı salonu, profesyonel ekibi ve son teknoloji ekipmanları ile hem iş toplantılarına hem de özel günlere ev sahipliği yapıyor.

ZÜMRÜD-Ü ANKA KUŞUNDAN ESİNLENİLDİ

Limak oteller zincirinin en yeni halkası Limak Cyprus Deluxe Hotel, sunduğu eşsiz hizmet ilhamını Zümrüd-ü Anka efsanesinden alıyor. Girnelilerin Topak Taş ya da diğer adıyla Yumurta Taşı dedikleri Ciklos Mevkii’ndeki bulunan yumurta formlu taş, Zümrüd-ü Anka’nın son yumurtası… Efsaneye göre, Anka kuşu kuluçkada günlerce oturmuş, yiyecek bulmak amacıyla yuvadan ayrıldığında yavrunun kıpırdanması sonucu yumurta yuvadan düşmüş ve Zümrüd-ü Anka efsanesi böylece sona ermiş. Limak da bu efsaneyi simge olarak kullanarak mitin yeniden doğuşuna aracılık ediyor. Limak Cyprus Deluxe Hotel, insanların kendilerini yeniden yaratıp tazelendikleri zaman dilimine hayat veriyor.

 

Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi Lise Programı’nda Rol Model Buluşmaları Gerçekleştirildi

12.05.2018 – Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)ve Limak Vakfı iş birliğinde yürütülen Türkiye’nin Mühendis Kızları Lise Programı kapsamında 10 ilden 50 pilot okulda ‘Rol Model Buluşmaları’ gerçekleştirildi.

Proje gönüllüsü olan tecrübeli kadın mühendislerin birer rol model olarak mühendislik mesleğini, çalışma koşullarını ve kendi deneyimlerini lise öğrencileriyle paylaştıkları buluşmalar, 9 Nisan-9 Mayıs 2018 tarihleri arasında tamamlandı.

2017-2018 eğitim öğretim döneminde Ankara, Antalya, Artvin, Çanakkale, Elazığ, Hatay, İstanbul, Kırklareli, Muğla ve Siirt olmak üzere 10 ilde Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı 50 lisede uygulanmakta olan Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi Lise Programı ile öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mühendislik bölümlerini tercih etmelerine katkı sağlamak amaçlanıyor. Bu doğrultuda program, öğrencilerin mühendislik mesleğini daha yakından tanımalarını ve mesleki ön yargılardan bağımsız olarak kariyer seçiminde bulunmalarını hedefliyor.

20-22 Mart 2018 tarihleri arasında pilot okulların okul yöneticisi ve rehberlik öğretmenlerine yönelik eğitimlerin tamamlandığı projenin bir sonraki adımında öğrenciler; inşaat mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, çevre mühendisliği, makine mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği olmak üzere 6 farklı mühendislik dalından 16 farklı kadın rol modelle buluştular. Ankara ve İstanbul’dan 8, Antalya, Elazığ ve Hatay’dan 6, Çanakkale’den 5, Siirt’ten 4, Kırklareli ve Muğla’dan 3, Artvin’den ise 1 okul olmak üzere toplam 50 lisede 56 saat eğitim verilerek öğrencilerin mühendisliğe dair sorularına cevaplar verildi.

Rol modellerin iş hayatına dair tecrübelerini lise 10 ve 11. sınıf öğrencileriyle paylaştığı ve her okulda bir oturum olmak üzere 50 oturum olarak tasarlanan buluşmalar, yoğun ilgi sebebiyle bazı okullarda iki oturumda gerçekleştirildi. Öğrencilerin heyecanla dinlediği rol modeller, çocukluklarından itibaren hayallerindeki mesleği seçme yolculuklarını, bu süreçte kararlarına etki eden etmenleri ve yeteneklerini keşfetme yollarını anlattı. Kendi tecrübelerinden örnekler veren rol modeller, mühendislik mesleği hakkında doğru bilinen yanlışları açıklayarak öğrencilerin meslek seçiminde yetenek ve ilgileri doğrultusunda karar vermesinin önemine değindi ve iş hayatında başarılı olmak için öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) Hakkında

Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi 3 bileşenden oluşuyor.

Projenin üniversite programı kapsamında halihazırda devlet üniversitelerinin elektrik-elektronik, endüstri, inşaat, makine, bilgisayar ve çevre mühendisliği bölümlerinde okuyan kız öğrencilere burs desteğinin yanı sıra; mentorluk, Limak ve sektördeki diğer kuruluşlarda staj imkanı, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi iş birliği ile Online Sosyal Mühendislik Sertifika Programı’na katılım imkanı, online İngilizce dil eğitimi, mezun olduktan sonra ihtiyaçlar çerçevesinde Limak ve sektördeki diğer kuruluşlarda istihdam imkanı sağlanıyor. Üniversite programında 3. yılına ulaşan TMK, 2018 yılı itibarıyla, Türkiye’nin 24 farklı ilinde, 30 devlet üniversitesinde mühendislik eğitimi alan 106 kız öğrenciye destek oluyor.

TMK lise programı kapsamında okullarda, 10. ve 11. sınıf öğrencileri, sınıf rehber öğretmenleri ile velilere yönelik bilgilendirme ve farkındalık artırma çalışmaları gerçekleştirilecektir. Bilgilendirme çalışmalarına ek olarak vaka analizleri, Karar Senin Oyunu, sanal gerçeklik uygulamaları ve rol model buluşmaları sonrasında öğrencilerin kariyer hedefleri belirlemeleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mühendislik alanında yükseköğrenim görmeleri teşvik edilecektir.

Projenin üçüncü bileşeni ise, toplumsal cinsiyet eşitliği ana akımlaştırma çalışmalarını kapsıyor. Kapsayıcı iş modellerinin sektör liderlerinde uygulanmasıyla toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda özel sektörün duyarlı hale gelmesi de hedefleniyor.

 

Limak’tan Mozambik’e En Büyük Türk Yatırımı!

27.02.2018 – Türkiye’nin en önemli altyapı yatırım şirketlerinden Limak, çimento sektöründeki yatırımlarına devam ediyor. Limak tarafından, Mozambik’in başkenti Maputo’da inşa edilen Limak Mozambik Öğütme ve Paketleme Fabrikası’nın resmi açılışı gerçekleştirildi. Toplam 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen fabrika, bugüne kadar bir Türk şirketi tarafından Mozambik’e yapılan en büyük yatırım olma özelliğine sahip. Yılda 700 bin ton üretim kapasitesine sahip fabrikadan Afrika’nın diğer ülkelerine de ihracat gerçekleştirilecek.

Limak Holding Afrika kıtasındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi… Geçtiğimiz aylarda Senegal’in 10 yıldır hayalini kurduğu Blaise Diagne Uluslararası Havalimanı’nın inşaatını Summa ile birlikte tamamlayarak hizmete açan Limak Holding, 30 milyona yakın nüfusu ve coğrafi konumuyla, Doğu Afrika’nın en önemli giriş kapısı olarak nitelendirilen Mozambik’teki çimento yatırımını da tamamladı. Ülkenin başkenti ve liman şehirlerinden Maputo’da bulunan Limak Mozambik Öğütme ve Paketleme Fabrikası’nın açılışı Mozambik Devlet Başkanı Filipe Nyussi, Türkiye Cumhuriyeti Maputo Büyükelçisi Zeynep Kızıltan, Limak Çimento CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Gültekin Aksüyek ve Limak Holding İcra Kurulu Üyesi Ahmet Özdemir’in yanı sıra ülkenin siyaset ve iş dünyasından çok sayıda ismin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yıllık kapasite 700 bin ton

Maputo’ya yaklaşık 20 kilometre mesafede yer alan ve yaklaşık 80 bin metrekarelik arazi üzerine inşa edilen fabrikada yılda 700 bin ton çimento üretimi gerçekleştirilecek. Öğütme ve paketleme sistemlerinin bulunduğu fabrikada üretilen çimentonun bir bölümü Mozambik iç pazarı için kullanılacak. Fabrikadan ayrıca Afrika kıtasındaki diğer ülkelere de ihracat gerçekleştirilecek.

Yatırımlarımız devam edecek

Projenin açılış töreninde konuşan Limak Çimento CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Gültekin Aksüyek, fabrikanın Limak Çimento Grubu’nun öz kaynaklarıyla finanse edilen 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçtiğini vurgularken, “Bu fabrika; Mozambik’teki en büyük Türk yatırımı olduğu gibi, Mozambik’in de son dönemlerdeki en büyük yatırımlarından biridir. Şüphesiz bu yatırım, Türkiye ve Mozambik ülkeleri arasında hedeflenen iş hacminin büyümesinde lokomotif etkisi yaratarak önemli bir rol alacaktır. Bizim Mozambik’in geleceğine olan güvenimiz tamdır. Limak Grubu, Mozambik’teki yatırımlarına yeni bir entegre çimento fabrikası, muhtelif altyapı, turizm ve enerji yatırımlarıyla hız kesmeden devam etmeyi hedeflemektedir” dedi.

Mozambik’in büyümesine katkıda bulunacağız

Limak Grubu’nun, 65 binden fazla çalışanıyla inşaat, çimento, enerji üretimi-dağıtımı, liman işletmeciliği, turizm, gıda gibi birçok sektörde dünyanın pek çok ülkesinde faaliyet gösterdiğini belirten Aksüyek sözlerini şöyle noktaladı: “ENR Dünyanın En Büyük Müteahhitleri Listesi’nde 85. sıradaki inşaat grubumuz, 16 milyon ton çimento üretim kapasitesine sahip çimento grubumuz, 3.500 MW elektrik üretim kapasiteli enerji grubumuz ve 6.000’den fazla yatak kapasitesine sahip turizm grubumuz ile Mozambik’in yakın gelecekte yakalayacağını düşündüğümüz büyüme trendine katkıda bulunmak Limak Grubu olarak en büyük gayemiz.”

İnşaatı 16 ayda tamamlandı

-Tüm proses hattının kapalı galeri olduğu fabrika, inşa edilen kapalı hammadde stok holleri, proseste kullanılan 10 adet torbalı filtre ve beton yollarıyla Dünya Bankası standartlarında inşa edildi.

-Fabrikanın tamamına yakın bölümünde Türkiye’den ithal edilen ekipmanlar kullanılırken; inşaatı da Türk mühendisler ve yerel işçiler tarafından gerçekleştirildi.

-Limak Çimento Grubu tarafından 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan fabrika, yüzde 96’sı Mozambikli olmak üzere toplam 140 kişiye istihdam sağlayacak.

Fabrikanın dörtte biri yeşil alan

-Mozambik’teki en çevreci yatırımlar arasında gösterilen fabrikada, 80 bin metrekarelik sahanın yaklaşık dörtte biri yeşil alan olarak ayrıldı.

-Fabrika arazisinde oluşturulan yaklaşık 20 bin dönümlük yeşil alanda 700’den fazla ağaç çeşidi ve 4 binden fazla bitki çeşidi bulunuyor.

-Limanlar bölgesine yakın stratejik lokasyonu ile Mozambik ile Türkiye arasında dış ticaret hacmine önemli katkılar sağlayacak fabrikada kurulan tam donanımlı
Ar-Ge laboratuvarı da bölgenin inşaat endüstrisinin gelişimine liderlik edecek.

 

Limak İnşaat Ukrayna’da Metro İnşaatı Yapacak

28.07.2016 – Limak İnşaat, Ukrayna’nın Dnipro kentinde 224 milyon euroluk metro inşaatı kontratı imzaladı

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen inşaat şirketlerinden biri olan Limak İnşaat, Ukrayna’nın Dnipro şehrinde ihale bedeli 224 milyon euro olan metro kontratı imzaladı.
Toplam uzunluğu 4.5 kilometre olacak olan ve şehrin en merkezi konumunda yer alacak yeni metro hattı 3 istasyondan oluşacak.

Anlaşmaya Limak İnşaat adına Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Bacaksız imza atarken Dnipro şehri adına Belediye Başkanı Borys A. Filatov imza attı. Şartnameye göre inşaatın 5 yılda tamamlaması öngörülüyor.

İmza töreninde bir konuşama yapan Serdar Bacaksız, “Limak Grubu olarak Ukrayna’da böyle bir işe imza atmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyuz. Bu kontratın bizim açımızdan Ukrayna’da çok önemli bir başlangıç olacağına inanıyorum. Şartnamede inşaat süremiz 5 yıl olarak belirlenmiş olsa da Limak olarak her zaman olduğu gibi süresinden önce ve kaliteli bir şekilde bu işi tamamlayarak teslim edeceğiz. Öngörümüz bu işi 4 yıl içinde tamamlamak” diye konuştu.

DİZAYN VE ELEKTROMEKANİK’ DE LİMAK’TAN

Bacaksız, yaptığı açıklamada sadece inşaatın değil dizayn ve elektromekanik işlerinin de Limak tarafından yapılacağını belirterek, “Şirketimiz açısından önemli bir dönüm noktası olacak. Bu iş bitirme ile dünyanın pek çok başka yerinde metro inşaatı ihalelerine katılmayı hedefliyoruz” diye konuştu..

Projenin ihale sürecinin ise yaklaşık 4.5 yıl sürdüğünü ve imza aşamasına gelebilmek için çok uzun uğraşılar verildiğini ifade eden Bacaksız, “Bir Türk firması olarak böylesi zorlu bir ihale sürecinin ardından bu kontratı imzalıyor olmaktan da ayrıca gurur duyuyoruz” dedi.
Finansmanı tamamen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Avrupa Yatırım Bankası (EIB) tarafından sağlanacak olan metro hattı ihalesine 30’dan fazla uluslararası inşaat firması katılmıştı.

Limak Şirketler Grubu Hakkında

1976 yılında kurulan Limak Şirketler Grubu, bu yıl 40. Yılını kutluyor. Bugüne kadar 100’ün üzerinde taahhüt işini tamamlayan Limak İnşaat’ın teslim ettiği i toplam tutarı 6 milyar doların üzerinde.

Son olarak 4.6 milyar dolarlık değeri ile Türk müteahhitlerinin yurtdışında tek kalemde ve tek başına aldıkları en büyük iş olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal ihalesini kazanarak kontratı imzalayan Limak, pek çok ülkede inşaat, altyapı, çimento, enerji ve turizm yatırımlarına ise devam ediyor.

Dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaat ve işletmesi ihalesini kazanan şirketin de ortağı olan Limak, inşaat, enerji, çimento, turizm, gıda, altyapı yatırımları, liman ve havalimanı işletmeciliği sektörlerinde iştirakleri ile birlikte yaklaşık 50,000 kişiye istihdam sağlıyor.

 

Limak İnşaat Kuveyt Havalimanının Yapımını Üstleniyor

 

– Limak İnşaat, Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası’na ilişkin rekabetçi bir ihale sürecinin ardından 1,312 milyar Kuveyt Dinarı (4.3 milyar dolar) ile en düşük teklifi vererek sözleşmeyi imzalayan şirket oldu.

– Projenin 6 yıl içerisinde tamamlanması ve iki yıl da işletilmesi planlanıyor. Projede yıllık ortalama 5.000 kişi istihdam edilecek.

01.06.2016 – Limak İnşaat, Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın yeni yolcu terminalini inşaatı için önceki gün Kuveyt Bayındırlık Bakanlığı ile sözleşme imzaladı. Toplam 25 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak yeni terminal binasının inşaatı 6 yıl sürecek ve 2 yıl da işletme süreci olacak. Yeni terminal 51 kapısı ile her boyutta uçağa ev sahipliği yapabilecek kapasitesinin yanı sıra ikonik yapısıyla da dünya çapında Kuveyt’i simgeleyen bir yapısı olacak.

Pritzker ödüllü mimarlık firması Fosters + Partners tarafından tasarlanan Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal binası, ülke için önemli bir giriş kapısı olmasının yanı sıra dünyanın en teknolojik ve modern binalarından birisi olma özelliğini taşıyacak.

Yeni terminalin çatısına kurulacak 12 MW’lık özel tasarım güneş panelleri sayesinde kendi enerjisinin bir bölümünü de üretebilecek olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı bu sayede dünya genelinde çevreci LEED Gold sertifikasına sahip ilk havalimanı olmayı da hedefliyor.

Yeni terminalin toplam kapasitesi ise yıllık 25 milyon yolcu olacak.

TEK BAŞINA EN BÜYÜK İŞ

Kontratın imzalanması ile birlikte Limak, Türk müteahhitlik sektörü açısından da önemli bir başarıya imza atmış oldu. Yaklaşık 4.3 milyar dolar değerindeki sözleşme Türk müteahhitlerin yurt dışında tek başlarına ve tek kalemde aldıkları en büyük iş olma özelliğini taşıyor.

Sözleşme imza töreninde bir konuşma yapan Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sezai Bacaksız;“Kuveyt’ Uluslararası Havalimanı’nın yeni yolcu terminalinin inşaatı için seçilmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Kuveyt hükümeti ve halkına, şirketimize göstermiş oldukları inanç ve güven için, ayrıca bizi Kuveyt’in geleceğinin bir parçası yaptıkları için teşekkür ederiz” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Bu projenin sadece bir havalimanı terminalinden çok daha fazla şey ifade ettiğini belirtmem gerekiyor. Projenin Türkiye ile Kuveyt gibi güçlü iki ekonomi, yakın iki toplum ve iki dost ülke arasında bir köprü olacağını öngörüyoruz. Bu köprü iki ülke arasındaki teknoloji alış verişini artıracağı gibi, yeni işbirliklerine de zemin yaratacak. Yerel işletmeler gelişecek. Tüm bunlar için önümüzdeki 8 yıl boyunca Kuveyt çalışanları ve halkı için planlamış olduğumuz çeşitli eğitim ve sosyal sorumluluk projeleri de mevcut”

Projenin Özellikleri:

  • İşin Sahibi: Kuveyt Bayındırlık Bakanlığı
  • Tasarım firması: Fosters + Partners
  • İnşaat firması: Limak İnşaat
  • İnşaat maliyeti: 1.312 milyar Kuveyt Dinarı (4.3 milyar dolar – en düşük teklif)
  • İnşaat süresi: 6 yıl
  • Terminal Alanı: 708.000 metrekare.
  • Yolcu kapasitesi: 25 milyon yolcuya hizmet verecek
  • Hava aracı kapasitesi: 51 kapı ve stanttan ibaret olan başlangıç kapasitesi; 21 adet A380’e aynı anda hizmet verebilme kabiliyeti
  • Sertifikasyon: Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA)’nın A Hizmet Seviyesine göre tasarlanmıştır
  • Enerji Tasarrufu: Havalimanı enerji ve çevre tasarımı bakımlarından LEED Gold sertifikasyonunu elde edecek dünyadaki ilk havalimanı olmayı hedeflemektedir

İnşaat Aşaması:

  • Altı yıl sürecek inşaat aşaması, yerel konut ve perakende sektörleri de dahil olmak üzere, yerel iş yaratma ve temin yoluyla yerel ekonomiye destek verecek.
  • Proje, yerel olarak temin edilen, 1.000.000 metreküpten fazla beton ile 100.000 tondan fazla yapı çeliğine ihtiyaç duyacak.
  • Limak İnşaat Kuveytliler için yüksek nitelikli iş fırsatı yaratacak.
  • Limak İnşaat yerel çalışanlar için eğitim ve gelişme fırsatları sağlayacak.
  • Limak İnşaat projenin farklı aşamaları boyunca projeyi mühendislik, tasarım ve işletme öğrencilerine açacak.

Yeni Havalimanının Tasarımı:

Terminalin gidiş kapılarının üç simetrik kanadından oluşan üçlü yonca biçiminde bir planı bulunuyor. Her bir cephe 1,2 kilometre genişliğinde ve hepsi de 25 metre yüksekliğinde olan çarpıcı merkezi bir alandan uzanmaktadır. Terminal insan ölçeğinde çok net olan bir tasarımla bu geniş alanın çevrilmesini dengelemektedir – basitlik ve kullanım kolaylığı için az sayıda zemin değişikliği vardır.

Tasarım, ısıyı dışarıda tutarken, ışığın girmesine imkan veren sırlı açıklıklar ile tek çatı örtüsü altında bütün binayı bünyesinde toplamakta. Örtü Kuveyt’in geleneksel yelkenlilerinden ilham alan gittikçe azalan beton sütunlarla desteklenen büyük bir giriş plazasına gölge vermek üzere uzanıyor.

 

 

05.04.2016 – 1,200 MW’lık Hamitabat Santrali’nin 600 MW’lık ilk bloğunun ekipmanları 25 günde sahaya ulaştı. Limak’a ait Kırklareli’nde yenileme yatırımı devam eden 1,200 MW’lık Hamitabat Kombine Doğalgaz Çevrim Santrali’nin 600 MW’lık ilk blokunun türbin ve jeneratör ekipmanları sahaya ulaştı.

Siemens’e ait 8000 H serisi türbin ve jeneratör Tekirdağ’da limana indirilmesinin ardından günde 20 kilometre yol alarak toplam 25 günde Hamitabat Santrali’ne getirildi.
Ekipmaların her biri 500 ton ağırlığında.

Ana yüklenici firma Gama Güç Sistemleri tarafından 2017 yılında yeni üniteleri devreye alınacak olan Hamitabat Kombine Doğalgaz Çevrim Santarali, yenileme yatırımının tamamlanmasının ardından yüzde 62 verimlilik seviyesi ile Türkiye’nin en verimli doğalgaz çevrim santrali olacak.

Hamitabat Doğalgaz Santrali, İstanbul’un Avrupa yakası ve Trakya’nın en önemli bir besleme merkezi konumunda bulunuyor.

 

Limak Vakfı Kuruldu

01.04.2016

Limak Şirketler Grubu, toplumun genç ve dinamik potansiyelini nitelikli insan gücüne dönüştürmek amacıyla Limak Vakfı’nı kurdu. Limak Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı ismini taşıyan ve dün Resmi Gazete’de yer alan Vakıf, ilk etapta 1 milyon TL’lik varlık ile kuruldu.

Vakfedenler olarak Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Nihat Özdemir, Ebru Özdemir, Turhan Serdar Bacaksız, Sezai Bacaksız, Batuhan Özdemir ile Mehmet Serhan Bacaksız’ın isimleri yer aldı. Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tescil kararıyla kurulan Vakfın yönetim kurulu ise Ebru Özdemir, Turhan Serdar Bacaksız ve Elif İrte Alptekin’den oluşuyor. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, şunları söyledi:

“Limak Vakfı’nı kurmak uzun zamandan bu yana hayalini kurduğumuz bir konuydu. Limak olarak bugüne kadar pek çok yardım ve sosyal sorumluluk projesi yaptık. Bunlar artarak devam ediyor. Son olarak, kadınların mühendislik alanında daha fazla var olmasını desteklemek üzere, kapsamlı ve uzun vadeli bir sosyal sorumluluk projesi olarak, Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’ni başlattık. Vakfı kurmaktaki amacımız yürütmekte olduğumuz böylesi sosyal sorumluluk ve yardım projelerini tek bir çatı altında toplamak ve daha kurumsal ve etkili olarak devamını sağlamaktı. Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun”.

 

Limak, Hamitabat Santrali İçin Siemens ile Servis ve Bakım Anlaşması İmzaladı

30.06.2015

Siemens, Limak Holding’e ait Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı yenileme projesinde  gaz ve buhar türbinleri ile jeneratörlerin servis ve bakımını üstlendi. On üç yıllık dönemi kapsayacak servis ve bakım anlaşması 30 Haziran Salı günü imzalandı.

Siemens ile Limak arasında imzalanan 13 yıllık servis ve bakım anlaşması kapsamında, yüksek teknoloji ekipmanlarına uygun yedek parçaları, gerekli mühendislik desteğini, bakım için gerekli özel aparatları, ekipmanlara özel sarf malzemelerini, özel bilgi ve donanıma sahip mühendis, teknisyenleri, proje yönetimi ve koordinasyonu sağlayacak. Tesisin söz konusu hizmetler ile verimliliğinin ve emre amadeliğinin en üst düzeyde tutulması amaçlanıyor.

Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis konuyla ilgili şunları ifade etti:  “Nisan ayı içerisinde Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı yenileme projesinde, EPC yüklenicisi konumundaki Gama ile gaz ve buhar türbini ekipmanları sağlamak konusunda anlaşma imzalamıştık. Bugün bu anlaşmaya bir yenisini ekliyoruz. Bir enerji yatırımı için servis ve bakımın öneminin farkındayız ve Siemens olarak, bu konu önem verdiğimiz faaliyet alanlarımız arasında yer alıyor. Yıllara dayanan servis tecrübemiz ve Hamitabat’ın ihtiyaçlarına özel sunduğumuz uzun dönemli bakım ve servis anlaşması ile tesisin hem tam performans ile çalışması hem de daha verimli olması sağlanacak”.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise imza töreninde yaptığı konuşmada, Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin ekipmanlarının servis ve bakımı için Siemens ile yapılan işbirliğinin önemini şu şekilde vurguladı:

“Hamitabat’ta Mayıs ayında temelini attığımız yaklaşık  520 milyon euro değerindeki yenileme yatırımını çok önemsiyoruz. Bu yenileme yatırımıyla birlikte devletten aldığımızda yüzde 38 civarında olan verimlilik seviyesi yüzde 60’ların üzerine çıkacak ve 2017 yılında yeni üniteleri devreye alındığında Hamitabat Türkiye’nin en verimli santrallerinden birisi haline gelecek. Bu verimlilik artışı sayesinde Türkiye gaz ithalatını önemli miktarda azaltacak. Çok iyi şartlarda yaptığımız bu servis ve bakım anlaşması da santralin verimliliğini ve emre amadeliğini en üst düzeyde tutmayı sağlayacak.”

Hamitabat  Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin 2017 yılının yaz aylarında üretime geçmesi planlanıyor. Projede, yüksek verimliliğe sahip Siemens gaz ve buhar türbin teknolojisinin tercih edilmesinde santralin daha az doğalgaz tüketmesi ve böylece ülke ekonomisine katkı sağlaması önemli rol oynuyor. Siemens’in dünya çapında benzer tesislerde uyguladığı başarılı bakım süreçlerinin Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nde de uygulanacak olması, hem tesisin verimliliği ve sürekliliği açısından hem de Türkiye’nin enerji üretimine yapacağı katkının sürdürülebilirliği bakımından önem arz ediyor.

Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, Mayıs 2013 tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen özelleştirme süreci sonunda imzalanan devir anlaşması ile Limak Holding bünyesinde yer almaya başladı.

 

Rusya’nın Rostov Havalimanı İnşaat İşi için Limak Seçildi

19.06.2015

2018 yılında yapılacak Dünya Kupası Finalleri için Rusya’nın Rostov kentinde yapılacak olan yaklaşık 8 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşaatı işinde idare, Limak İnşaat ve ortağı Marashstroy’u seçti. Yapılan resmi tebligata göre Haziran ayı sonunda Rostov Havalimanı inşaatı için imzalar atılacak.

Limak Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Bacaksız, “Projenin yaklaşık bedeli 210 milyon euro olacak. İnşaatın iki yıl içinde tamamlanması ve 2018 yılında yapılacak olan Dünya Kupası Finallerine yetiştirilmesi hedefleniyor” dedi.

Limak açısından Rusya’da alınan ilk proje olması bakımından projenin büyük önem taşıdığını belirten Bacaksız, havalimanın tamamen sıfırdan yapılacağını ve yaklaşık 8 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını söyledi.

Rostov Havalimanı’nın inşası için müteahhit firma seçim süreci 2014 yılında başlamıştı.  23 şirketin teklif verdiği ihale iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. 23 şirket arasından 18’i yeterlilik alırken bu yıl Şubat ayından itibaren pazarlık sürecine geçildi.

 Limak Şirketler Grubu’nun Havacılık alanındaki faaliyetleri; 

  • Limak Şirketler Grubu, İstanbul Üçüncü Havalimanı’nı inşa eden konsorsiyum içinde yer alıyor.
  • Mısır Kahire Havalimanı’nın ikinci terminal inşaatını yapıyor.
  • Sabiha Gökçen Havalimanı terminali inşaatını ve işletmesini yaptıktan sonra 2014 sonunda hisselerini Malezyalı ortağına sattı.
  • Kosova Priştine Uluslararası Havalimanı terminalinin inşaatını yaptı ve şu anda işletmesini yapıyor.