Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Lila Group’ta...

Lila Group’tan 100 bin Rulo Muayene Masa Örtüsü Bağışı

03.04.2020 – Ülkemizin önde gelen hijyenik temizlik kâğıdı üreticilerinden Lila Group, Türkiye’deki tüm kamu hastaneleri ve ambulanslar için 100 bin rulo (5 milyon metre) muayene masa örtüsü bağışladı.

Kurumsal ve toplumsal sorumluluk anlayışı çerçevesinde çalışmalarına yön veren Lila Group, tüm dünya ile birlikte ülkemizde de etkisini her geçen gün artıran koronavirüs salgını nedeniyle harekete geçti. Şirket, T.C. Sağlık Bakanlığı bünyesindeki kamu hastane ve ambulanslarında kullanılmak üzere piyasa değeri 2,5 milyon TL’yi bulan 100 bin rulo (5 milyon metre uzunluğunda ve 2,5 milyon adete tekabül eden) muayene masa örtüsü bağışladı.  

Üretim hattı yeniden revize edildi, tüm çalışanlar seferber oldu

Lila Group CEO’su Alp Öğücü yapılan bağışın bir kamu görevi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Tüm dünya gibi ülkemiz de koronavirüs salgını ile mücadele ediyor. Her birimizin bireysel olarak, şirketlerin ise kurumsal olarak bu mücadelede sorumluluğu var. Bizim gibi hijyen ürünleri üreten bir grup içinse bu sorumluluk çok daha fazla. ‘Önce sağlık’ diyerek ilk günden beri en üst seviyede tedbirler alarak işimizin başındayız ve insanların bu süreçte artan hijyen ihtiyacını karşılamak için özverili bir çaba içindeyiz. Bu sorumluluk ilkemiz doğrultusunda Sağlık Bakanlığı’mız ile iletişime geçtik ve Lila Group olarak üretimini yaptığımız muayene masa örtülerimizi bağışlamak istediğimizi ilettik. Bu kapsamda 100 bin rulo muayene masa örtüsünü Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’nün rehberliğinde tüm kamu hastanelerimize ve ambulanslarımıza bağışlıyoruz.  

Öğücü sözlerine şöyle devam etti: “Muayene masa örtüsü, geçmiş dönemde Türkiye’de ve dünyada daha çok özel hastane ve kliniklerde yoğun kullanılan, ev dışı tüketimdeki ihtiyaca bakıldığında ise talep listelerinde çoğunlukla son sıralarda yer alan, Türkiye pazarının binde 1’i mertebesinde tonaj payına sahip bir kategoriydi. Bu doğrultuda ÜRGE faaliyetlerimizde ve üretim hatlarımızda bu ürüne göre bir dizayn gerçekleştirmemiş ve odaklanmamıştık. Ancak an itibariyle bulaşıcılığı her alanda önlemek için kullan at malzemelere çok ihtiyaç olduğu gibi, tüm sağlık sektöründe de kullanılması çok faydalı olacak bir ürüne dönüşmüştür. 10 gündür yürüttüğümüz ÜRGE faaliyetleri ve hat revizyon çalışmaları ile verimli ve miktarlı biçimde bu üründen üretebilecek şekilde hattımızı dönüştürdük. Tüm çalışanlarımızla kahraman sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere seferber olduk. Birlik ve beraberlik içinde el ele vererek bu zorluğun da üstesinden geleceğiz.” 

#ÜstesindenGeliriz

 

Lila Group Çorlu’da Üretiyor 76 Ülkeye İhraç Ediyor

20.03.2019 – Ürettiği dünya standartlarındaki temizlik kağıtları ile 5 kıtaya ihracat yapan Lila Group, ihracat yaptığı ülke sayısını Mozambik ile 76’ya yükseltti. Lila Group yeni pazarlara odaklanarak küresel pazarda büyüme hedefini sürdürüyor.

Türkiye başta olmak üzere Doğu Avrupa, Ortadoğu, Kafkaslar ve Afrika bölgelerinin tek kampüs içindeki en büyük kâğıt üretim tesisi konumu ile ürünlerini 5 kıtaya ulaştıran Lila Group, Mozambik ile ihracat yaptığı ülkelere bir yenisini ekledi.

Lila Group CEO’su Alp Öğücü; “Lila Group olarak Çorlu’daki 140 bini kapalı 250 bin metrekarelik tesislerimizde ürettiğimiz ürünleri geniş satış, pazarlama ve dağıtım ağımızla dünyanın 5 kıtasına ulaştırıyoruz. 2019 yılı hedeflerimiz doğrultusunda ihracat için yaptığımız yatırım planlarımızı faaliyete geçirdik. İhracat yaptığımız ülke sayısını Mozambik ile 76’ya yükseltirken dış pazardaki büyümemizi sürdürüyoruz. Köklü geçmişimiz ve son teknoloji altyapımız sayesinde yüzde 70’ini ihraç ettiğimiz üretimimiz ile ithalatımızdan daha fazla ihracat yapıyoruz. Yeni dönemde ürünlerimizle Mozambik’te boy gösterirken yeni pazar arayışımıza hız kesmeden devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Lila Group’un 2019 ve 2020 yıllarını yatırım yılı olarak gördüklerini belirten Öğücü “Yüzde yüz yerli sermaye ile kurulmuş bir şirket olarak dünya standartlarında temizlik kâğıdı üretme vizyonuyla çıktığımız yolda sektörümüzde yapılan ihracatın içindeki yüzde 22’lik pay ile Türkiye’nin önde gelen temizlik kâğıdı üreticisinden biriyiz. Yüzde 30 büyüme ile kapattığımız 2018 yılının ardından 2019 yılında büyümemizin büyük kısmını ihracatımızdan elde edeceğimizi öngörüyor ve ihracat fırsatlarını bu gözle değerlendiriyoruz.”

2023 yılında ilk 100 sanayi şirketinden biri olmayı hedefleyen Lila Group büyüyen ihracat ekibiyle yeni ülkelerde yer almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Lila Group Hakkında

Kökleri 100 yıl öncesine dayanan Lila Group, 2006 yılında yatırım kararı almasıyla yüzde yüz yerli sermaye ile 2007 yılında Çorlu’da dünya standartlarında temizlik kağıtları üretme vizyonuyla hijyenik temizlik kağıtları üretime başladı. 2012 yılında yapılan yeni yatırımlarla faaliyet alanını genişleten Lila Group, şu anda 140 bin metrekarelik alanda, 150 bin ton kapasite ile sadece Türkiye’nin değil, Doğu Avrupa, Ortadoğu, Kafkaslar ve Afrika bölgelerindeki tek kampüs içindeki en büyük kâğıt üretim tesisi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Bugün yaklaşık 1,5 Milyar TL’lik Türkiye temizlik kağıtları pazarı toplamında %12 pazar payının sahibi olan Lila Group, Türkiye’deki kullanıcılarına Sofia, Maylo, Berrak ve Nua Prefessional markaları ile ulaşırken dünyanın dört bir yanında yer alan 76 ülkeye yarı mamul ve mamul ihracatı yaparak ülke ekonomisi için katma değer sunuyor. Lila Group, marka ve ürünlerine dair detaylı bilgi için www.lilagroup.com adresini ziyaret edebilirsiniz.