Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri LC Waikiki, 1...

LC Waikiki, 1 Milyar Dolarlık İhracatla Markalı Giyim İhracatçıları Arasında İlk Sırada

LC Waikiki ve iştirakı Taha Giyim, 2021 yılında  1 milyar USD’yi aşkın ihracat gerçekleştirdi!

15.06.2022 – Dört kıtada 55 ülkede 1200’e yakın mağazasında koleksiyonlarını müşterileriyle buluşturan LC Waikiki ve iştiraki Taha Giyim, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı 2021’ listesinde toplam 1 milyar 80 milyon USD’lik ihracat ile markalı giyim ihracatçıları arasında, ilk sırada yerini aldı. 

LC Waikiki, 2021 yılında ihracatını bir önceki yıla göre %14 arttırarak, 1 milyar dolar ciro eşiğini geçti. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, 2021 yılında LC Waikiki 413 milyon USD, iştiraki Taha Giyim ise 667 milyon USD’lik ihracat gerçekleştirdi. Taha Giyim, bu rakam ile sektör sıralamasında 2’nci olurken, LC Waikiki 4’üncü sırada yer aldı. LC Waikiki, iki firma toplamıyla, giyim sektörü markalı ihracatçılar arasında ilk sırada yer aldı.

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Türkiye, kısa süre içerisinde tekstil ihracatı konusunda öncelikli 3. ülke konumuna geldi. TİM tarafından açıklanan 2021 yılı ihracat rakamlarına göre sektörümüzün 12,8 milyar dolarlık ihracatının 1 milyar dolarının LC Waikiki’ye ait olduğunu söylemekten mutluluk duyuyorum. Kuruluşumuzdan bu yana, çalışmalarımızın şirketimize olan faydası kadar, sektörümüze ve ülkemize sağlayacağı katkıları da düşünerek hareket ettik. İhracattaki rolümüzle ülkemiz ekonomisine katkı sağlamayı da önemli sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Şu anda Avrupa’daki en büyük 6. giyim perakendecisiyiz ve faaliyette olduğumuz 55 ülkenin 22’sinde pazar lideriyiz. Avrupa’nın en başarılı ilk üç moda perakende markasından biri olmak için tüm gayretimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

 

LC Waikiki, Filtrasyon Özelliği Yüzde 99 Olan Maske Üretti

10.11.2020 – Türkiye’nin lider moda perakende markası LC Waikiki, maske üretimini bir üst seviyeye taşıyarak CE (Conformité Européene) onaylı yeni maskelerini satışa sundu. EN 149 standardı kapsamında testleri sağlayan FFP3 maskeler yüzde 99 filtrasyon özelliğine sahip olurken, aynı zamanda rahat nefes alıp verme imkanı sağlıyor.

Yola çıktığı ilk günden bu yana “İyi giyinmek herkesin hakkı” misyonuyla çalışmalarını sürdüren LC Waikiki, pandemi süreciyle birlikte zorunlu hale gelen maske kullanımı konusunda yenilikçi ürün sunmak üzere solunum koruyucu maske üretimine başladı. Fitrasyon özelliği olan meltblown kumaş ve filtrasyona yardımcı spunbond kumaş ile üretilen ve filtrasyon etkinliği yüzde 99’a kadar olan FFP3 maskeler, virüsten korurken aynı zamanda rahat nefes alıp verme imkanı sağlıyor.

CE onaylı maskelerin dış katmanlarında sıvı ve partikül önleyici filtrasyona yardımcı spunbond kumaş kullanılırken, iç katmanında yüksek filtrasyon sağlayan meltblown kumaşı kullanılıyor. Yüze mükemmel uyum sağlayan maskeler, burun ayarlama klipsi, dikişsiz yüze uygun yapısı, üç boyutlu tasarımı, yüksek miktarda materyal yapısı sayesinde konforlu kullanım da sunuyor.

 

LC Waikiki’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük Hayatını Kaybetti

19.06.2020 – Malatya’nın Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, tedavi gördüğü hastanede kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti. LC Waikiki’nin büyük hissedarlarından olan Küçük Ailesi’nin mensubu ve LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı olan Vahap Küçük için Şirket tarafından bir taziye mesajı yayınlandı:

“Şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Vahap Küçük ve CEO’muz Sayın Mustafa Küçük’ün kıymetli babaları, Doğanşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Küçük’ü kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.”

 

LC Waikiki, Görme Engelliler İçin Yaptığı Uygulamayı Rusya’da Kullanıma Açtı

LCW Sense Uygulaması Dünyaya Açılıyor

10.04.2019 – “İyi giyinmek herkesin hakkı” misyonuyla faaliyetlerini yürüten Türkiye’nin global giyim markası LC Waikiki, dünyada bir ilke imza atarak görme engelli bireyler için hayata geçirdiği LCW Sense uygulamasını dünyada ilk kez Rusya’daki 36 mağazasında kullanıma açtı.

Appstore, Google playstore’dan ücretsiz olarak cep telefonlarına indirilen LCW Sense uygulaması ile görme engelliler, giysi hakkındaki renk, kumaş, yıkama talimatları, fiyat gibi tüm bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyor. Bu uygulama sayesinde görme engelli bireyler, başka birinin yardımına ihtiyaç duymadan alışveriş yapma özgürlüğüne kavuşuyor. Uygulama aynı zamanda kıyafetleri yıkama, kombin oluşturma, ayırt edebilme konularında da çözümler sunuyor.

Türkiye’nin moda perakende lideri LC Waikiki, görme engelli bireylerin hayatlarında büyük bir kolaylık sağlayan LCW Sense uygulamasını dünyada ilk kez Rusya’dan başlattı. Rusya’da bulunan 36 LC Waikiki mağazasında hayata geçirilen LCW Sense aplikasyonu, görme engelli bireylerin başkasının yardımına ihtiyaç duymadan alışveriş yapmalarına imkan tanıyor. LC Waikiki dünyada bir ilk olan LCW Sense aplikasyonunu Rusya’dan sonra Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan’da da hayata geçirdi. LC Waikiki, aplikasyonun Ukrayna, Moldova ve Ermenistan’da uygulama alınması için çalışmalarını sürdürüyor.

Appstore, Google playstore’dan ücretsiz olarak cep telefonlarına indirilebilen uygulama ile görme engelli bireyler, etikette yer alan bilgileri dinleyerek giysileri ayırt edebiliyor, istediği model ve bedende giysileri alabiliyorlar. Uygulama, giysinin renginden fiyatından, kumaş türüne kadar tüm bilgilere kolaylıkla ulaşılmasını sağlıyor. Aplikasyon aynı zamanda, evdeyken etiketi tekrar okutarak, belirtilen talimatlara göre giysiyi en uygun şekilde yıkamaya ve başka parçalarla kombinlemeye de yardımcı oluyor.

LC Waikiki, bugün dünyada 45 ülkede 950’ye yakın mağazasıyla her anlamda “ulaşılabilir moda” kavramına öncülük eden ve liderliğinden aldığı güçle her kesimin ihtiyaçlarını anlamaya ve destek olmak için çalışmalarını yürütüyor.

Dünyada ilk kez hayata geçirilen bu uygulama ile LC Waikiki’nin liderliğine yakışır bir çalışmaya imza atmaktan gurur duyduklarını belirten LC Waikiki Strateji ve Süreç Geliştirme Direktörü Sanem Tuna, “LC Waikiki olarak bugün dünyada 45 ülkede 950’ye yakın mağazamızla her gün büyük bir müşteri kitlesiyle temastayız; onların ihtiyaçlarını, taleplerini anlamaya ve buna cevap vermeye çalışıyoruz. Her gün, her yaş grubundan, toplumun her gelir seviyesinden milyonlarca kişiye hizmet veren LC Waikiki olarak “insan”ı odağımıza alıyoruz. Milyonlara hitap eden bir marka olarak, kulağımızı her kesime açık tutmayı sosyal sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bu nedenle, giyim ve moda konusundaki uzmanlığımızdan, liderliğimizden aldığımız güçle, her kesimin ihtiyaçlarını anlamaya, destek olmaya çalışıyoruz. Bu önceliklerimiz doğrultusunda, şirket değerlerimize gönülden inanan LC Waikiki Sosyal Sorumluluk Platformu Gönüllüleri olan arkadaşlarımızın büyük emekleriyle dünyada bir ilk olan LCW Sense projesini geçen yıl hayata geçirdik. 2018’de de bu aplikasyonu dünyaya açmaya karar verdik ve ilk ülkemiz Rusya oldu. 36 İlk etapta Rusya’daki 36 mağazamızda uygulamayı görme engelli müşterilerimizin kullanımına açtık. Görme engelli bireylere kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan alışveriş yapma, giysilerini yıkama ve kombinleme kolaylığı sağlayan bu aplikasyonu hazır giyim sektöründe uygulayan ilk marka olmaktan gururluyuz. Türkiye’de büyük ilgi gören LCW Sense uygulamasını, mağazalarımızın bulunduğu 45 ülkeye yaygınlaştırabilmek en büyük hedefimiz” dedi.

Dijitalleşen dünyada, modanın ‘yaşama dair’ olmaya odaklandığına dikkati çeken Tuna, kullanıcıya inmeyen, kullanıcı tarafından benimsenmeyen modanın hükmünü yitirdiğini, bu doğrultuda moda perakende sektörünün yenilikçi, inovatif uygulamaları hayata geçirmesinin zorunlu olduğunu söyledi. Tuna, “LC Waikiki olarak, dijital trendlerdeki yenilikleri ve teknolojileri yakından takip eden bir markayız. LCW Sense ile görme engellilerin giyim alışverişi yaparken yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırmayı hedeflemiştik. Dünyada bir ilk olan bu mobil uygulama, etiket okuma yöntemiyle ürünün renk, beden, kumaş içeriği, yıkama talimatı ve fiyat bilgilerini kullanıcıya sesli okuyabiliyor. Barkod hem fiyat kartında, hem de ürünün iç etiketinde bulunarak kişinin alışverişinde büyük bir kolaylık ve özgürlük sağlıyor. Önümüzdeki dönemde bu aplikasyonu, faaliyette bulunduğumuz diğer ülkelerde de uygulamaya almayı amaçlıyoruz. Teknolojinin gelişmesi ve bizim de ihtiyaçları daha iyi anlamamızla birlikte, bu aplikasyonda da hem kullanım hem de kapsam bakımından geliştirmelerimiz olacak” dedi.

LC Waikiki, Dünyanın En Büyük ve En Prestijli Alışveriş Merkezi Dubai Mall’da Mağaza Açtı

31.05.2018 – Türkiye’nin global arenadaki milli elçisi LC Waikiki, 2023 yılında Avrupa’nın en başarılı üç moda perakende markasından biri olma hedefiyle dünyadaki mağazalarına bir yenisini daha ekledi. 864. mağazasını Dubai’de dünyanın en büyük ve en prestijli alışveriş merkezi Dubai Mall’da açan LC Waikiki, 2018 yılında 12 yeni ülkeye daha giriş yaparak toplam 1000 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. Dünyanın dört bir yanında “İyi giyinmek herkesin hakkı” misyonuyla insanları, tarzları ve bütçelerine uygun giydirerek iyi hissettirmek için çalışan LC Waikiki, 38 ülkede 864 mağazasıyla ulaşılabilir modayı 3 kıtada müşterilerine sunuyor.

Girdiği ülkelerde perakende piyasasına dinamizm getiren küresel moda markası LC Waikiki, yeni mağazasını, dünyaca ünlü markaların yer aldığı, yıllık ziyaretçi sayısının 80 milyonu bulduğu Dubai’nin en önemli alışveriş merkezi Dubai Mall’da açtı. Mağazanın 25 Mayıs tarihinde yapılan açılış seremonisine Apparel Genel Müdürü Prashant Shetty ve LC Waikiki Bölge Müdürü Ali Emre Özden katıldı.

LC Waikiki, Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan 5 mağazasına ek olarak, dünyanın büyük ve en prestijli avm’lerinden biri olan Dubai Mall’daki 1400 metrekare büyüklüğündeki yeni mağazasını hayata geçirdi.

Moda perakende sektöründeki global hedeflerine adım adım ilerleyen LC Waikiki, 2,5 günde bir, dünyanın bir yerinde mağaza açarak küresel büyümesini sürdürüyor. Hırvatistan, Yunanistan ve Güney Afrika gibi 12 ülkede daha faaliyete geçmeye hazırlanan LC Waikiki, 2018 yılında yurtdışında 120 yeni mağaza açarak toplamda 1000 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.

2018 yılının ilk yarısında yurtdışı mağazalarına 170 milyon ürün ihraç eden LC Waikiki, 2018 sonunda toplam 825 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyor.

“İyi Giyinmek Herkesin Hakkı”

LC Waikiki, geniş ürün yelpazesinde bulunan kadın, erkek, çocuk, genç, bebek ve hamile koleksiyonlarındaki her yaştan ve her zevke hitap eden ürünleriyle şimdi Dubai’de moda severlerle buluşuyor. Trendleri yakından takip eden LC Waikiki, tüketicilerine kendilerini özel hissettirirken tarzlarını da ortaya koyacak koleksiyonlar hazırlıyor. Her sezonun hit parçalarını büyük bir titizlikle koleksiyonlarına taşıyan LC Waikiki, tasarımlarını yeni bir bakış açısıyla yorumluyor.

Bugün 38 ülkede 850’den fazla mağazası ve farklı milletlerden 42 bin çalışanıyla ulaşılabilir modayı 3 kıtada müşterilerine sunan global moda perakende markası LC Waikiki, dünyanın dört bir yanında “İyi giyinmek herkesin hakkı” misyonuyla “insanları, tarzları ve bütçelerine uygun giydirerek iyi hissettirmek” için çalışıyor, müşterilerine ulaşılabilir modayı sunuyor.

 

LC Waikiki’den Kamuoyunun Dikkatine

İsmail Hakkı Kısacık, perakende sektöründe faaliyet gösteren LC Waikiki şirketinde, şirketin kuruluşundan bu yana hiçbir zaman yönetim ya da yönetim kurulu üyeliği sorumluluğu üstlenmemiş ve imza yetkisine de sahip olmamış, %7 ile küçük hissedarımızdır.

17 Aralık öncesinde dahi tüm burs ve yardımlarını cemaatler yerine devletin resmi vakıflar üzerinden yapma iradesini ve basiretini göstermiş olan markamızın FETÖ ya da başka bir illegal yapılanmayla ne geçmişte ne de günümüzde hiçbir finansal ve kurumsal ilişkisi olmamıştır.

Not: LC Waikiki şirketiyle ilgili Ticaret Sicil gazetesinde ekte görüldüğü gibi İsmail Hakkı Kısacık’ın ismi Yönetim Kurulu Üyeleri arasında ve imza yetkilileri arasında geçmemektedir.
Kamuoyunun bilgisine duyururuz.

 

LC Waikiki’den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğrencilerine Denim Eğitimi

Moda perakende sektörünün lideri LC Waikiki, yine bir ilki gerçekleştirdi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile gençlere ışık tutacak bir projeye imza attı. Akademinin bilgi birikimi ile özel sektör tecrübesini birleştiren projede; denim ürünleri hakkındaki detayların yanı sıra denim trendleri, trend takibi gibi geniş yelpazede bilgiler öğrencilerle paylaşıldı.

LC Waikiki, sektöre maksimum fayda sağlamak üzere gençler için hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. LC Waikiki tarafından, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı öğrencileri için düzenlenen denim eğitimi, 2015 sonbahar döneminde gerçekleşti. Öğrenciler, düzenlenen dönem sonu sergisinde öğrendikleri denim bilgilerini pratiğe döktü. Sürekli hale gelmesi planlanan eğitimin ilk sergisi, LC Waikiki IK Koordinatörü Edward David Southall’un da katılımıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Moda Okullarında Denim Eğitimi Gerekli

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı öğrencilerine geçtiğimiz dönem boyunca denim eğitimi veren dersin eğitmeni ise aynı zamanda LC Waikiki Sourcing Denim Teknoluğu; Aytaç Yıldırım. Liseler, üniversiteler ve moda akademilerinin hiçbirinde şu ana kadar denim eğitiminin olmadığına dikkat çeken Yıldırım şunları söyledi:

“Şimdiye kadar denim eğitimini özel şirketler kendi bünyelerindeki eğitim birimlerinde gerçekleştiriyorlardı. LC Waikiki olarak, üniversiteler ile işbirliği çalışmalarımız kapsamında, bu konunun üzerine eğildik ve Türkiye’de bir ilke imza atarak, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde denim dersine başladık. Bu şekilde eğitmenlerimizin sanatsal akademik kariyerleri ile sektörel tecrübelerimizi birleştirip öğrencilere aktarıyoruz.”

Özellikle öğrencilerin kumaşın boya yapısını ve nasıl yapılandırıldığını çok iyi öğrendiklerini belirten Yıldırım, moda ve tekstil bölümü öğrencilerinin kariyer yolunda kazandığı avantajları şu şekilde dile getirdi: “Öğrenciler hangi kumaşı seçeceklerini ve yıkamada hangi işlemler ile istedikleri renkleri elde edeceklerini öğrendiler.” Denim kumaş ve yıkamanın haricinde öğrencilerin iyi seviyede denim trend, trend takibi, buying ve sourcing bilgilerinin de olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Bir tasarım öğrencisinde bunların hepsinin aynı anda bulunması çok az kişinin sahip olduğu ve buna sahip olmak için yıllarını verdiği bir tecrübedir. Biz LC Waikiki olarak, öğrencilerin bu tecrübeyi kazanması için tüm desteği vermeye hazırız.” diyerek sözlerini noktaladı.

LC Waikiki Denim Teknoloğu Aytaç Yıldırım’ın verdiği denim dersleri, 2016-2017 güz sezonunda da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Moda ve Tekstil Bölümü’nde devam edecek.

 

En Çok Çalışılmak İstenen Türk Firması: LC Waikiki

11.01.2016

28 ülkede operasyonel faaliyet gösteren LC Waikiki, LinkedIn’in EMEA bölgesindeki (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) en çok çalışılmak istenen uluslararası ilk 100 firmayı gösteren InDemand 2015 listesinde yer aldı. LC Waikiki’nin bu listede yer alan en yüksek puanlı Türk şirketi olarak yer alması yurtdışındaki çalışanlarına göstermiş olduğu özeni gösteriyor.

LC Waikiki, EMEA’s Most InDemand 2015 (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da En Çok Çalışılmak İstenen Markalar) listesinde yer alarak Avrupa ve Ortadoğu’da tüketiciler kadar çalışanlar nezdinde de tercih edilen bir marka olduğunu kanıtladı. En çok çalışılmak istenen 100 İşveren listesi Linkedin sitesinin 380 milyonun üzerindeki kullanıcısı üzerinden yapılan analizler sonucu belirleniyor.

LC Waikiki İK Koordinatörü , Edward David Southall: “LC Waikiki’nin 2023 yılına kadar Avrupa’nın en başarılı 3 perakendecisi olma hedefi ile birlikte birçok ülkede çok hızlı şekilde büyüyoruz. Bu büyümeyle birlikte LC Waikiki yurtdışında yoğun bir istihdam sağlamaktadır. Adil olmak değerimizden yola çıkarak işe alım süreçlerinde her adayı aynı objektif kriterlerle değerlendiriyoruz. Bu nedenle LC Waikiki, herkesin çalışmak istediği ve bu doğrultuda başvuruları yüksek olan bir şirket olarak bahsedilmektedir.” diyerek LC Waikiki’nin listeye giren en yüksek puanlı Türk markası olmasının nedenini özetliyor.

Southall, LinkedIn üzerinden siteye verdikleri stratejik önemin altını şu şekilde çiziyor: “Linkedin stratejimiz; tüm ülkelerde açık pozisyonlarımız için henüz iş aramayan adaylar da dahil olmak üzere olabildiğince fazla yetenekli adaya ulaşmaktır. LinkedIn’de hem ilanlarımızı yayınlayarak başvuru topluyoruz, hem de pasif adaylara inmail göndererek ulaşmaya çalışıyoruz. Ayrıca 2-3 ayda bir LinkedIn temsilcimiz ile de bir araya gelerek LinkedIn’deki yenilikler hakkında bilgi alıyoruz ve işe alım süreçlerimizde LinkedIn’i daha etkin kullanmak için birlikte stratejiler geliştiriyoruz.”

 

 

LC Waikiki Kimin? Şirket Hakkında Bilgi ve Ortaklık Yapısı

Kısa ismi LCW olan LC Waikiki 1985 yılında Fransa‘da George Amoual tarafından kurulmuştur. Tüm dünyada mağazaları olan LC Waikiki 1991 yılında Taha Grup‘un kurduğu Tema Tekstil‘e Türkiye lisansını sattı. Bunun ardından LCW Türkiye’de en yaygın giyim markalarından biri oldu. 1997 yılında dünyadaki diğer LC Waikiki ortakları da şirketi satmaya karar verdi. Bunun üzerine Tema Tekstil ismini Tema Mağazacılık A.Ş. olarak değiştirdi ve diğer payları da satın aldı. Böylelikle LC Waikiki İstanbul merkezli bir Türk markası haline geldi.

“İyi giyinmek herkesin hakkı” felsefesi ile bugün 38 ülkede 859 mağazada uygun fiyata kaliteli ürünler sunarak müşterilerine ulaşılabilir modanın keyfini yaşatmaktadır. LC Waikiki, 2009 yılında ilk adımını Romanya’da atarak başladığı yurt dışı yatırımları ile “2023 yılına kadar Avrupa’nın en başarılı üç moda perakendecisinden biri olmayı’’ hedeflemektedir.

Ortaklık Yapısı
Küçük Ailesi 49,91%
Dizdar Ailesi 36,11%
Kısacık Ailesi 7,18%
Amouyal Ailesi 6,71%
Taha Holding AŞ. 0,04%
Yalçın Çağlar 0,04%
Muzaffer Mustafa İşcan 0,01%