Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Kuveyt Türk&#...

Kuveyt Türk’ün Aktif Büyüklüğü 153 Milyar TL’ye Ulaştı

11.11.2020 – Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşlarından Kuveyt Türk, 2020 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin sonuçlarını açıkladı. Toplanan fon büyük boyut 2019 yıl sonuna göre yüzde 39,6 artışla 119,3 milyar TL’ye çıkaran Kuveyt Türk, kullandırılan fon büyük boyut ise yüzde 36,3 artışla 78,9 milyar TL’ye ulaştırdı. Net kârını bir yıllık yıllık aynı dönemine göre yüzde 33,3 artırarak 1 milyar TL’ye yükselten Kuveyt Türk’ün toplam aktifleri 153 milyar TL’ye, öz varlıkları ise 7,5 milyar TL büyüklüğe yükseldi.

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle dikkat çeken Kuveyt Türk, 2020 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin sonuçlarını açıkladı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 33,3 artışla 1 milyar TL net kâr eden Kuveyt Türk büyümesini sürdürdü. Toplanan fon büyük boyut 2019 yıl sonuna göre yüzde 39,6 artışla 119,3 milyar TL’ye çıkaran Kuveyt Türk, kullandırılan fon büyük boyut ise yüzde 36,3 artışla 78,9 milyar TL’ye ulaştırdı. Öz varlıklarını 7,5 milyar TL, aktif büyüklük ise 153 milyar TL’ye yükselten Kuveyt Türk, aktif büyüklükte katılım finans kuruluşları arasında ilk, bankacılıkta ise 10. sırada yer aldı.

“Reel ekonomiye desteğimiz artarak devam ediyor”

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Salgınla mücadelenin ilk döneminden itibaren dönüş hızla hızla hızla gelişen finans kuruluşlarından biri olduk. Normalleşme süreciyle birlikte salgına yönelik tedbirlerden taviz vermeden sahip olduğumuz hızlı ve çözüm teknolojik altyapımız sayesinde müşterilerimize kesintisiz hizmet vermeye devam ettik. Salgın başladıktan sonra fiziki şube trafiği azalmış, dijital kanallara ilgi artmıştı. Dijital kanallarımıza yönelik ilginin artmasının bir neticesi olarak toplam işlem sayımız salgın öncesi seviyelere ulaştı. Bu durum, vaktiyle teknoloji alanında yatırımların ne kadar isabetli olduğunu gösterdi. İlerleyen süreçte de yüksek aktif kalitemiz, sağlam altyapımız ve etkin insan kaynağımızla devam etmeye devam edeceğiz ”dedi.

“Dijital Kâşif ürünlerimizi duyurduk”

Yeni hizmete sundukları Dijital Kâşif ürünleri hakkında bilgi veren Ufuk Uyan, “Çocukları bilinçli tüketime, ebeveynleri de çocuklarının geleceğini güvence davet etmek için hazırladığımız Dijital Kâşif ürünlerimizi beğenisine sunduk. Çocuklara özel tasarladığımız Dijital Kâşif ürünleri yoğun ilgi görüyor. Dijital Kâşif Katılma Hesabı, Dijital Kâşif Kart ve Dijital Kâşif Mobil Uygulama’dan yeni ürünler sayesinde çocuklar artık hem harcamalarını kontrol ederek gelecekleri için birikim yapabiliyor hem de finansal okuryazarlık düzeylerini geliştirebiliyor. Yeni ürünlerimize yönelik güzel geri bildirimler alıyoruz ”diye konuştu.

“İnsan Kaynakları çalışmalarımızla pek çok ödüle layık görüldük”

İnsan kaynakları alanında “önce insan-önce çalışan” anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Ufuk Uyan, “İnsan kaynakları uygulamalarımız 2020’de birçok ödüle layık görüldü. Great Place to Work Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Avrupa’nın En İyi İşverenleri 2020’ listesine Türkiye’den giren ilk finans kuruluşu olduk. Aynı zamanda Avrupa’da faizsiz finans alanında listeye adını yazdıran ilk finans kuruluşu olma başarısını gösterdik. Dünyanın prestijli iş ödülleri arasında yer alan Stevie Büyük İşverenler Ödülleri 2020’de ise yan haklar uygulamamız ‘Sepetim’ gümüş, iç iletişim ağımız ‘İyi ki’ ise bronz ödül aldı. Öğrenmenin değere dönüştüğü ‘Kuveyt Türk Bankacılık Okulumuz’ da, Brandon Hall Group tarafından düzenlenen Excellence Awards’ta dördü altın olmak üzere 10 ödüle birden layık görüldü” dedi.

“Lonca’da altıncı dönem aralık’ta başlıyor”

Yeni destekleyip geliştirerek ülke ekonomisine kazandırmak için hayata geçirdikleri Lonca Girişimcilik Merkezi’nin salgınla mücadele döneminde de devamdiklerini vurgulayan Ufuk Uyan, “Lonca’nın beşinci dönem mezuniyet programını koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirdik. Altıncı dönem çalışmalarımıza hızla başladık. Başvuru sürecimiz devam ediyor. Genel ve FinTech olmak üzere iki ayrı kategoride yapılabilen başvurular, 4 Aralık 2020’ye kadar www.loncagirisim.com adresi kabul edilecek ”diye konuştu. 

 

KT Bank AG Almanya’daki 5. Şubesini Münih’te Açtı

17.02.2020 – Kuveyt Türk tarafından Almanya’da kurulan Avrupa’nın ilk katılım bankası KT Bank AG, Almanya’daki 5. şubesini Münih’e açtı. KT Bank AG Gözetim Kurulu Üyesi ve Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ruşen Ahmet Albayrak, “Geniş ürün seçeneklerimizle ve sağlam altyapımızla Almanya ve Euro Bölgesi müşterilerimize avantajlı finansal hizmetler ve çözümler sunuyoruz” dedi.

Türkiye’nin öncü katılım bankası Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak 2015’te Almanya’da kurulan ve kıta Avrupası’na faizsiz bankacılık hizmeti veren KT Bank AG, büyüme stratejisi çerçevesinde şube ağını genişletmeye devam ediyor. Sürdürülebilir iş modeliyle bireysel ve ticari müşteri sayısını 2018 yılından bu yana iki katına çıkararak büyüyen KT Bank AG, Almanya’da Frankfurt, Berlin, Mannheim ve Köln’den sonra beşinci şubesini Münih’te hizmete açtı. Geçtiğimiz yıl rakamsal hedeflerine ulaşan KT Bank’ın Münih’te açtığı şube, Almanya’daki katılım bankacılığının başarısında önemli bir kilometre taşı oluşturuyor.  

“Münih şubesi Almanya’nın güneyine hizmet verecek”

Şube açılışında bir konuşma yapan KT Bank AG Genel Müdürü Ahmet Kudsi Arslan, “KT Bank olarak bankacılık ürün ve hizmetlerini şube, online veya mobil uygulamayla kolaylaştırarak müşterilerimize sunuyoruz. KT Bank mobil ekibimizle ve FinTech çözüm ortaklarımızla Almanya genelinde hizmet sağlıyoruz. İnternet Şube ve Mobil Şube gibi dijital ortamların yanı sıra bölge insanımıza yerinde hizmet vermek ve artan talepleri hızlı bir şekilde karşılamak amacıyla Almanya’nın güneyindeki müşterilerimiz için 5. şubemizi Münih’te açtık. KT Bank olarak müşterilerimize ücretsiz cari hesap, birikimli katılma hesabı, Almanya ve Türkiye gayrimenkul finansmanı, işletme finansmanı, taksitli ödeme kartı Jetzz Kart gibi avantajlı ürün ve hizmetler sunuyoruz. Katılım bankacılığı prensiplerine göre müşteri odaklılığı, teknolojiyi ve dijital yatırımları önceleyerek bireysel ve ticari müşterilerimize çözüm ve avantajlar sağlayarak büyümeye devam edeceğiz” dedi.  

“Dijital çözümlerle müşterilerimizin her zaman yanındayız”

Münih’te şube açılmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan KT Bank AG Gözetim Kurulu Üyesi ve Kuveyt Türk Hazine ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ruşen Ahmet Albayrak, “Frankfurt, Berlin, Mannheim ve Köln’den sonra beşinci şubemizi Münih’te açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. KT Bank mobil ekibi ve FinTech çözüm ortaklarımızla faizsiz bankacılık esaslarına ve etik bankacılık prensiplerine göre geliştirdiğimiz ürün ve hizmetleri Almanya geneline taşıdık. KT Bank AG olarak geliştirdiğimiz ürün ve hizmetleri bireysel, ticari ve kurumsal müşterilerimize birebir şubeden sunuyoruz. Hedefimiz, bölgede yaşayan halkı katılım bankacılığı modeliyle tanıştırmak. Geniş ürün seçeneklerimizle ve sağlam altyapımızla var olduğumuz bölgelerdeki müşterilerimizi avantajlı finansal hizmetler ve çözümlerle buluşturuyoruz. Yurt dışında yaşayan Türklerin yanı sıra katılım bankacılığı ürün ve hizmetlerimizle Almanya ve Euro Bölgesindeki herkes için bir değer teklifi yapıyoruz” diye konuştu.

KT Bank AG Hakkında

KT Bank AG, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.’nin yüzde 100 iştirakiyle, Alman hukuk sistemine göre lisanslı bir banka olarak 2015 yılında Frankfurt’ta kuruldu. Almanya ve kıta Avrupa’sında İslam’a uygun faizsiz katılım bankacılığı modeliyle yatırım ve finansal ürünler sunan ilk bankadır. Kuveyt Türk, Almanya Finans Denetim Otoritesi’ne (BaFin) bankacılık lisansı için 2012 yılında başvurdu. 2015 yılında faaliyet izni alan KT Bank AG, bankacılık lisansıyla Alman yasalarına göre mevduat kabul edebilen bir finans kuruluşudur ve Alman Bankaları (EdB) tazminat programının bir üyesidir.

Faizsiz bankacılık prensiplerine göre müşteri odaklı, teknolojik ve dijital yatırımlarla bireysel ve ticari müşterilerine çözüm ve avantajlar üreterek büyüyen KT Bank AG, bankacılık hizmetlerinin önemli bir kısmını KT Mobil Şube ve KT İnternet Şubesi aracılığıyla sunuyor. KT Bank AG aynı zamanda müşterilerine birebir hizmet etmek amacıyla şube ağını genişletiyor. KT Bank AG, Almanya’daki Frankfurt, Berlin, Mannheim, Köln ve Münih şubeleriyle müşterilerine hizmet veriyor. Detaylı bilgi www.kt-bank.de adresinde yer alıyor.

 

 

Kuveyt Türk’ün Aktif Büyüklüğü 104,4 Milyar TL’ye Ulaştı

13.02.2020 – Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşlarından Kuveyt Türk, 2019 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Net kârını bir önceki yıla göre yüzde 28 artırarak 1 milyar 110 milyon TL’ye yükselten Kuveyt Türk’ün toplam aktifleri 104 milyar 439 milyon TL, öz varlıkları ise 6 milyar 821 milyon TL büyüklüğe ulaştı. Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “2019 yılında aktif büyüklük ve net kâr hedeflerimizi aştık. Reel ekonominin desteklenmesine ve büyümenin finansmanına katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle dikkat çeken Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşlarından Kuveyt Türk, 2019 yılına dair finansal sonuçlarını açıkladı. Bir önceki yıla göre yüzde 28 artışla 1 milyar 110 milyon TL net kâr elde eden Kuveyt Türk, istikrarlı büyümesini 2019 yılında da sürdürdü. Toplanan fon büyüklüğünü 2018 yılına göre yüzde 58.4 artışla 85 milyar 494 milyon TL’ye çıkaran Kuveyt Türk, kullandırılan fon büyüklüğünü de yüzde 21.2 artışla 57 milyar 926 milyon TL’ye ulaştırdı. Öz varlıklarını 6 milyar 821 milyon TL, aktif büyüklüğünü ise 104 milyar 439 milyon TL’ye yükselten Kuveyt Türk, aktif büyüklük açısından katılım finans kuruluşları arasında ilk sırada, bankacılık sektöründe ise 11. sırada yer aldı.  

“Aktif büyüklük ve kârlılık hedefimizi aştık”

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Aktif kalitemizi koruyarak istikrarlı büyümemizi 2019 yılında da devam ettirdik. Yılsonu itibarıyla ulaştığımız 104.4 milyar TL aktif büyüklükle katılım finans kuruluşları arasındaki yerimizi sağlamlaştırdık. 2019 yılında 1.1 milyar TL net kâr elde ederek hedeflerimizi aştık. Toplanan fonlarda ve kullandırılan fonlarda ise sektörün üzerinde bir büyüme yakaladık. Şubeleşmeye 2019 yılında da devam ettik ve şube sayımızı 430’a ulaştırdık. Büyümedeki ana önceliğimizin, 2020 yılında da reel ekonominin desteklenmesi ve büyümenin finansmanına katkı sağlamak yönünde olacağını ifade edebiliriz” dedi.

 “NPL oranında sektörün iyileri arasındayız”

Yakaladıkları başarılı büyüme grafiğinin oluşmasında teknoloji ve müşteri memnuniyeti odaklı projelerin hayata geçirilmesinin önemli bir yer edindiğini kaydeden Ufuk Uyan, “2019 yılında bireysel ve tüzel müşterilerimize yönelik çalışmalarımızın yanı sıra reel ekonomiyi ve büyümenin finansmanını desteklemeye devam ettik. Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için aracılık ettiğimiz Altına Dayalı Kira Sertifikası, ihracatı desteklemek ve ülkeye döviz girdisini artırmak amacıyla başlattığımız İhracat Destek Paketi, turizm sektörüne destek olmak amacıyla işletmelere yönelik oluşturulan ayrıcalıklı finansman paketleri gibi pek çok ürün ve hizmetimiz, hayata geçirdiğimiz sayısız projeler arasında sadece birkaçıdır. Eximbank’ın Kısa Vadeli Alacak Sigortası’na entegre olan ilk katılım bankası olduk. Ayrıca Şangay Altın Borsası’na kabul edilen Türkiye’nin ilk kurumu olma unvanını elde etti. 2019 yılında leasing, dış ticaret finansmanı, teyitli/teyitsiz tedarikçi finansmanı, proje finansmanı ve ihtiyaç finansmanı gibi stratejik ürünlere yönelik çalışmalarımızı da artırdık. Tüm bu hedefler doğrultusunda aktif kalitemizi gözeterek NPL oranında sektörde en iyi performans gösteren finans kuruluşları arasında yer aldık” diye konuştu.

Makine yatırımına 1 milyar TL finansman desteği

2020 yılında uzun vadeli makine yatırımlarının finansmanı için yeni bir kampanya başlattıklarını belirten Ufuk Uyan, “Reel ekonomiyi, üretimi ve yatırımı desteklemek amacıyla başlattığımız makine kampanyamızda hedefimiz müşterilerimize 1 milyar TL’lik finansman desteği sağlamak. 0,79’dan başlayan kâr oranıyla ve 6 ayı ödemesiz olmak üzere toplamda 60 aya varan vadelerle müşterilerimiz makine yatırımı için finansman kullanabiliyor. Ticari müşterilerimiz Nisan ayı sonuna kadar kampanyamızdan yararlanabilecek” dedi.

“Çatı GES projeleri için hazırlığımızı tamamladık”

Doğal kaynakların verimli kullanılmasına ve yenilenebilir enerjiye yönelik farkındalığın artmasının sevindirici olduğunu belirten Ufuk Uyan, “Kuveyt Türk olarak yenilebilir enerjiye bugüne kadar yaklaşık 1 milyar dolarlık finansman desteği sağladık. GES alanında Türkiye’de kurulu gücü 531 MW olan 153 farklı projeye finansman desteğinde bulunduk. Kurulu güçteki oranımız yüzde 10 civarındadır. Öz tüketime yönelik Çatı GES projeleri için hazırlıklarımızı tamamladık. Önümüzdeki aylarda ihalesi yapılacak olan GES YEKA projeleri odağımızda yer alıyor. Temiz enerjinin finansmanına yönelik çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Özellikle rüzgâr, çöpgaz ve biogaz gibi yeni alanlara odaklanmak da önceliklerimiz arasında yer alıyor. Türkiye’nin mega projelerine de destek veriyoruz. 2019 yılında Kuzey Marmara Otoyolu Projesine 200 milyon USD’lik limit tahsis ettik. Bu tarz altyapı projelerinden aldığımız uluslararası ödüller de bulunmaktadır” dedi.

Dijitalde aktif müşteri sayısı 1.4 milyona yaklaştı

Senin Bankan, XTM, Online Tedarikçi Finansmanı ve Cebim POS gibi teknoloji ve inovasyon alanında geliştirdikleri projelerle sektöre öncülük ettiklerini vurgulayan Ufuk Uyan, Kuveyt Türk’ün 2019 yılsonu itibarıyla dijitalde 1.4 milyon aktif müşteriye yaklaştığını açıkladı. Şubelerde verilen hizmetleri uçtan uca dijital bir ortamda sunduklarını ifade eden Uyan, bu sayede müşterilerinin fatura ödemelerinden hisse alım satımına kadar birçok işlemi, hiçbir işlem ücreti ödemeden kolayca yaptığına dikkat çekti. Uyan, Kuveyt Türk müşterilerinin finansal işlemlerinin yüzde 86’sını dijital kanallar üzerinden gerçekleştirdiğini açıkladı.

Kişiye özel biyometrik çözümlere öncelik verecek

2020’de kişiselleştirilmiş finans deneyimine odaklandıklarını ifade eden Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

“Müşteri güvenliğinin her zamankinden daha önemli olduğunu göz önünde bulundurarak kişiye özel biyometrik çözümleri finansal süreçlerimize kazandırmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra chatbot ve ses teknolojileri gibi teknolojik çözümlere yönelik değer üretmeyi önceliklerimizden biri olarak belirledik. KOBİ ve kurumsal müşterilerimizin dijital kanallarımızda yaşadıkları tüm deneyimleri iyileştirmek için çeşitli yenilikler yapmayı planlıyoruz. Diğer taraftan, kâğıtsız bankacılıkla ilgili gelişmeler 2020’de dijital bankacılığın öneminin artmasına yol açacak. Biz de bu süreçte, kullanıcılarımızın çok daha rahat bir dijital finans deneyimi yaşaması için elimizden gelen gayreti teknoloji eksenli göstereceğiz. Dijital dönüşüm programımız kapsamında sürdürdüğümüz Robotik Süreç Otomasyonu ise robot teknolojilerle olan çalışmalarımıza örnek teşkil ediyor. Proje kapsamında ilk etapta özellikle manuel, birbirinin tekrarı ve öngörülebilen işleri yazılım robotlarına yaptırıyoruz. Bu çalışmaların bize zaman, maliyet ve süreç kalitesi anlamında kazanımlar sağlayacağını öngörüyoruz.”

 

Kuveyt Türk yılın ilk yarısında 601 milyon TL net kâra ulaştı

Kuveyt Türk, 2019 yılının ilk yarısına dair finansal sonuçlarını açıkladı. Net kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artırarak 601 milyon TL’ye yükselten bankanın toplam aktifleri 87 milyar TL, öz varlıkları ise 6 milyar TL büyüklüğe ulaştı. Kuveyt Türk böylece, yılsonuna kadar ulaşmayı hedeflediği 85 milyar TL aktif büyüklük tutarının üzerine çıktı ve 1 milyar TL’nin üzerinde net kâra bir adım daha yaklaştı. Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, özellikle reel ekonominin desteklenmesi ve büyümenin finansmanına katkı sağlamak amacıyla yılın ilk yarısında öncü çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

01.08.2019 – Türkiye’nin yenilikçi katılım bankası Kuveyt Türk, 2019 yılının ilk yarısına dair finansal sonuçlarını açıkladı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artışla 601 milyon TL net kâr elde eden Kuveyt Türk, istikrarlı büyümesini sürdürdü. Toplanan fon büyüklüğünü 2018 yılsonuna göre yüzde 28 artışla 69,2 milyar TL’ye çıkaran banka, kullandırılan fon büyüklüğünü ise yüzde 10,6 artışla 52,9 milyar TL’ye ulaştırdı. Öz varlıklarını 6 milyar TL, aktif büyüklüğünü ise 87 milyar TL’ye yükselten Kuveyt Türk, aktif büyüklük açısından katılım bankaları arasında ilk sıradaki yerini sağlamlaştırdı.

“Yılın ikinci yarısında sektörümüz yükselişe geçecektir”

Yılın ilk yarısına dair değerlendirmelerde bulunan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Başarılı geçen ilk çeyreğin ardından yılın ilk yarısını da hedeflerimizin üzerinde bir büyümeyle kapattık. Ekonomi yönetiminin düzenlemeleriyle birlikte bankacılık sektöründeki yatay seyrin yılın ikinci yarısında yukarı yönlü ivmeleneceğini düşünüyoruz. Bu durum, reel ekonominin desteklenmesi ve büyümenin finansmanına katkı sağlamak için yaptığımız çalışmalara daha da hız kazandıracak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın indirim kararı sonrası, işletmelere yönelik Türk Lirası finansman oranlarımızı indirirken konut ve araç finansmanı kullanmak isteyen bireysel müşterilerimiz için ise tüm vade seçeneklerinde kâr oranlarımızı aşağı çektik. Diğer taraftan banka olarak, ilk yarı verileriyle birlikte yılsonuna kadar ulaşacağımızı öngördüğümüz 85 milyar TL aktif büyüklük tutarının üzerine çıktık. 1 milyar TL’nin üzerinde net kâr hedefimize de sağlam adımlarla yaklaşıyoruz” dedi.

İhracata destek için yeni paket

İhracatı desteklemek ve ülkeye döviz girdisini artırmak amacıyla Ocak ayında hayata geçirdikleri İhracat Destek Paketi’nin büyük ilgi gördüğünü dile getiren Ufuk Uyan, “Açıkladığımız paket ile hedeflerimizi aşarak yaklaşık 500 milyon dolarlık bir hacme ulaştık. İhracatçılarımızın yoğun ilgi ve talebi üzerine kampanyamızı devam ettirme kararı aldık. 300 milyon dolarlık limitle 1 Ekim 2019’a kadar devam edecek yeni bir paket açıkladık. İhracat yapan müşterilerimizin ihtiyaçlarını analiz ederek kendilerine en uygun oran ve vade seçeneklerini sunuyoruz. İhracat bedeli taahhüdü almak kaydıyla 6 aya kadar ödemesiz olmak üzere 36 aya varan vadelerle finansman kullandırarak ihracatçımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Paketimizin yeni etabında kâr oranlarımızı da indirdik. Yeni dönemde Euro’da aylık yüzde 0,26, dolarda ise aylık yüzde 0,35’ten başlayan kâr oranlarıyla finansman desteği verebiliyoruz” diye konuştu.

Kısa Vadeli Alacak Sigortası’na entegre olan ilk katılım bankası

Bu dönemde Eximbank’ın Kısa Vadeli Alacak Sigortası’na entegre olan ilk katılım bankası olduklarını ifade eden Uyan, “Eximbank, yurt dışı satışa yönelik alacakların tahsilâtını kolaylaştırmak amacıyla ihracatçıların alacaklarını ticari ve politik risklere karşı sigortalıyor. Bankalar da bu sigorta poliçesini teminat kabul edip ihracatçılarına finansman sağlıyor. Bu sisteme dâhil olan ilk katılım bankası olarak bundan böyle mal mukabili ihracat yapan tüm ihracatçılarımızın da yanındayız” açıklamasında bulundu.

Sektörlere özel finansmanlar

Kuveyt Türk Genel Müdürü Uyan, farklı sektörlere özel finansman paketleri oluşturduklarını belirterek, yeni yıla 50 milyon yabancı turist hedefiyle başlayan turizmcilere yönelik sezonda ödemeli turizm finansmanı ve esnek ödemeli kredi kartı imkânı sunduklarını kaydetti. Ufuk Uyan, çiftçilere özel Tohum Kart ile de tarımsal faaliyetlerde ihtiyaç duyulan ürün, ekipman, tohum ve fide alımlarında ödemeleri hasat dönemine kadar ertelediklerini hatırlattı.

Piyasaları 24 saat cebe taşıyan uygulama

Teknoloji, inovasyon ve dijital dönüşüm ekseninde geliştirdiği ürün ve hizmetlerle müşterilerinin hayatını kolaylaştıran Kuveyt Türk, yeni mobil uygulaması TradePlus ile yatırım fonları, hisse senetleri, döviz, altın, gümüş gibi yatırım araçlarını cebe taşımaya başladı. Hafta içi her gün 24 saat, uluslararası faizsiz finans ilkeleri çerçevesinde hazine yatırım ürünlerinin takibine, anlık fiyatlarla işlem yapmaya ve alım-satım emri vermeye olanak tanıyan TradePlus, müşterilerin hesaplarıyla entegre çalışan yenilikçi bir teknolojiyle müşteri deneyimini üst seviyeye taşıyor. Dijital bankacılıkta bir milyon müşteriye ulaşan Kuveyt Türk, ülke genelinde 418 şubesinde verdiği hizmetleri uçtan uca dijital bir ortamda da sunuyor.

 

Avrupa’dan Türkiye’ye 5 Bin Euro’ya Kadar Ücretsiz Para Transferi

18.07.2019 – Kuveyt Türk tarafından Almanya’da kurulan Avrupa’nın ilk katılım bankası KT Bank AG, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye’ye gerçekleştirdikleri para transferlerinde 5 bin Euro’ya kadar ücret almıyor. Kuveyt Türk Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral, “Gurbetçi vatandaşlarımız artık ana vatanlarına hiçbir ücret ödemeden para gönderebilecek, birikimlerini de kendi topraklarındaki faizsiz katılım hesaplarında değerlendirebilecek” dedi.

Türkiye’nin öncü katılım bankası Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak 2015’te Almanya’da kurulan ve kıta Avrupası’na faizsiz bankacılık hizmeti veren KT Bank AG, Kuveyt Türk ile işbirliğine giderek Avrupa’da yaşayan tüm gurbetçi vatandaşlarımıza yönelik yeni bir hizmeti hayata geçirdi. KT Bank AG, yalnızca Almanya’da değil Avrupa’nın tüm ülkelerinde yaşayan gurbetçilerimizin Türkiye’ye gerçekleştirecekleri para transferlerinden 5 bin Euro’ya kadar hiçbir işlem ücreti almıyor.

“Ücretsiz para transferi yılsonuna kadar devam edecek”

KT Bank AG’nin Avrupa’nın ilk katılım bankası olduğunu hatırlatan Kuveyt Türk Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral, “Bankamızın iştiraki olan KT Bank AG, Almanya’da ilk şubesini 2015 yılında açtı ve şu anda Berlin, Frankfurt, Mannheim ve Köln şubelerinde katılım bankacılığı esaslarına uygun şekilde gurbetteki vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Yakında Münih şubesi hizmete girecek. Kuveyt Türk olarak KT Bank AG’yle işbirliğine giderek yeni bir hizmeti, müşterimiz olup olmamasına bakılmaksızın herkesin hizmetine sunuyoruz. KT Bank AG’nin müşterisi olsun veya olmasın artık Avrupa’nın tüm ülkelerindeki Türk vatandaşları, KT Bank’ın şubelerine giderek 5 bin Euro’ya kadar ücretsiz şekilde Kuveyt Türk’e para transferi yapabiliyor. Üstelik isme para gönderilebildiği için Kuveyt Türk müşterisi olma şartı da bulunmuyor. Ücretsiz para transferi hizmetimiz yılsonuna kadar devam edecek. Gurbetçi vatandaşlarımızın Türkiye’ye doğru para transferini kolaylaştıran bu yeni hizmetimize yoğun ilgi göstereceğine inanıyoruz” dedi.

Gurbetçilerin birikimleri Bizim Toprak Hesabı ile büyüyor!

KT Bank AG’nin Avrupa’dan Türkiye’ye ücretsiz para transferi hizmetine ek olarak, yurt dışında yaşayan ve birikimlerini Türkiye’de değerlendirmek isteyen vatandaşlar için Kuveyt Türk olarak ‘Bizim Toprak Hesabı’ adıyla bir ürün geliştirdiklerini dile getiren Mehmet Oral, “Birikimlerini kendi topraklarında büyütmek ve değerlendirmek isteyen gurbetçilerimiz Kuveyt Türk’te Bizim Toprak Hesabı açabilirler. Bu hesaplarına hiçbir masraf ödemeden KT Bank AG üzerinden 5 bin Euro’ya kadar para transferi yapabilirler. Birikimlerini TL, Euro, USD ve altın katılma hesaplarında değerlendirebilen gurbetçilerimiz, Türkiye’de bulunmasalar dahi Kuveyt Türk’teki hesaplarını mobil ve internet şube üzerinden kontrol edebilir ve her türlü EFT ve havaleyi Türkiye içinde ücretsiz yapabilirler. Ayrıca mobil ve internet şube üzerinden uygun marjlarda hafta içi her gün 24 saat döviz ve kıymetli maden alım satımı yapabilen gurbetçilerimiz kiralık kasadaki yüzde 50 indirim fırsatında da yararlanabilirler” diye konuştu.

Bizim Toprak Hesabı Nedir ve Avantajları Nelerdir?

Kuveyt Türk’ün Bizim Toprak Hesabı, yurtdışında yaşayan veya adresi yurt dışında olan Türk vatandaşlarının birikimlerini Türkiye’de değerlendirmesini teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen bir hizmettir.

  • Gurbetçiler TL, Euro, USD ve Altın katılma hesaplarıyla tasarruflarını kendi topraklarında büyütebilir.
  • KT Bank AG şubelerinden Kuveyt Türk’e 5.000 €’ya kadar ücretsiz para transferi yapılabilir.
  • Aylık, 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık periyodlar için küçük, orta ve büyük boy kiralık kasalarda %50 indirim fırsatı sunar.
  • Kuveyt Türk şubeleri, mobil ve internet şubesi üzerinden verilecek talimatla otomatik fatura ödemesi yapılabilir.
  • Kuveyt Türk mobil ve internet şubesi üzerinden yurtiçinde para transferi ücretsiz yapılabilir.
  • Mobil ve internet şube üzerinden uygun marjlarla hafta içi her gün 24 saat döviz ve kıymetli maden alım satım imkânı sunar.

 

Kuveyt Türk Yılın İlk 5 Ayında 2.6 Milyar TL’lik Sukuk İhraç Etti

16.05.2019 – Yurt içi ve yurt dışı sermaye piyasalarındaki kira sertifikası ihraçlarıyla kaynak çeşitliliğini artıran Kuveyt Türk, son bir ayda 765 milyon TL tutarında kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi. Bankanın 2019’un ilk 5 ayındaki sukuk ihraç hacmi 2.6 milyar TL’ye ulaştı.

Kuveyt Türk Hazine ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. R. Ahmet Albayrak, “Reel ekonominin sağlam bankası olarak kira sertifikaları gibi yatırım araçlarının geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına büyük önem veriyoruz. Kira sertifikalarına yönelik farkındalığın artması ve katılım esaslı emeklilik ve yatırım fonlarının büyümesine paralel olarak piyasa yapıcısı kimliğimizle pazarın büyümesi ve gelişmesi adına sukuk ihraçlarımızı giderek artırıyoruz” dedi.  

Kuveyt Türk’ün sukuk limiti 7 milyar TL’ye yükseldi 

Kuveyt Türk olarak 2018 yılında yurt içinde bir önceki yıla kıyasla yaklaşık yüzde 120’lik bir artışla toplam 5.1 milyar TL tutarında 27 adet sukuk ihracı gerçekleştirdiklerini kaydeden Ahmet Albayrak “Aralık 2018’de Sermaye Piyasası Kurulu’ndan alınan 7 milyar TL’lik limit dahilinde 30 Nisan’da 410 milyon TL ve 10 Mayıs’ta 355 milyon TL olmak üzere toplamda 765 milyon TL tutarında kira sertifikası ihraç ettik. Böylece sene başından bu yana toplam sukuk ihraç hacmimiz 2.6 milyar TL’ye ulaştı” diye konuştu.  

“İkincil piyasa işlemlerine önem veriyoruz” 

Sukuk ihracının yakın tarihlerde yapılan benzer işlemlerden daha düşük maliyetle gerçekleşmesinin yatırımcıların Kuveyt Türk’e karşı güveninin bir göstergesi olduğunun altını çizen Genel Müdür Yardımcısı Albayrak, “Sukuk ihraçlarımızın yanı sıra pazarın derinleşmesi adına ikincil piyasa işlemlerine de önem veriyoruz. Tüm yatırımcılarımız ihtiyacı olduğunda, karşı tarafta satıcı olmasa dahi, dilediği zaman kira sertifikalarını ikinci elde bize satabilir ve aynı gün içerisinde nakde dönüştürebilir” dedi.  

Kuveyt Türk Katılım Bankası Hakkında

Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. (Kuveyt Türk), 1989 yılında kurulmuştur. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin bir biçimde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturan banka; müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji – inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlar ile sektöründeki öncü konumunu sürdürmektedir. Altın bankacılığı alanında adım atan ilk katılım bankası olan Kuveyt Türk ayrıca, Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk banka sukuk işlemini gerçekleştirmiştir. Türkiye’de bir banka tarafından hayata geçirilen ilk Ar-Ge merkezini 2010 yılında kuran Kuveyt Türk, bugün Türkiye’de iki Ar-Ge merkezine sahip tek banka unvanına sahiptir. Ar-Ge merkezinde geliştirilen projeler arasında, video görüşme ile self servis işlemlerin bir arada yapılabildiği XTM gibi dünyada bir ilk olan projeler de yer almaktadır. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 417 şubesiyle hizmet veren Kuveyt Türk Katılım Bankası, yurt dışında ise Bahreyn şubesi ve Almanya’daki banka iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini sürdürmektedir. Operasyonel çalışmalarının yanı sıra toplumsal değerleri temel alarak ve kültürel varlıklara sahip çıkarak önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Kuveyt Türk, “Değerlerimizle büyüyoruz” yaklaşımı doğrultusunda birçok restorasyon projesi üstlenmiş, kitap ve belgesel gibi kalıcı eserler ortaya koymuştur.

 

Kuveyt Türk Yılın İlk Çeyreğinde 254 Milyon TL Net Kâra Ulaştı

10.05.2019 – Türkiye’nin öncü katılım bankası Kuveyt Türk, 2019 yılının ilk çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. Net kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25.07 artırarak 254 milyon TL’ye yükselten bankanın toplam aktifleri 83 milyar 570 milyon TL, öz varlıkları ise 5 milyar 683 milyon TL büyüklüğe ulaştı. 

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Yılsonuna kadar ulaşmayı hedeflediğimiz 85 milyar TL’nin üzerinde aktif büyüklük ve 1 milyar TL’nin üzerinde net kâra bir adım daha yaklaştık. Büyürken ana önceliğimiz her zaman reel ekonominin desteklenmesi ve büyümenin finansmanına katkı sağlamak olacak” dedi. 

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle dikkat çeken Türkiye’nin öncü katılım bankası Kuveyt Türk, 2019 yılı ilk çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25.07 artışla 254 milyon TL net kâr elde eden Kuveyt Türk istikrarlı büyümesini sürdürdü. Toplanan fon büyüklüğünü 2018 yılsonuna göre yüzde 17.64 artışla 63 milyar 512 milyon TL’ye çıkaran banka, kullandırılan fon büyüklüğünü de yüzde 6.53 artışla 50 milyar 921 milyon TL’ye ulaştırdı. Öz varlıklarını 5 milyar 683 milyon TL, aktif büyüklüğünü ise 83 milyar 570 milyon TL’ye yükselten Kuveyt Türk, aktif büyüklük açısından katılım bankaları arasında ilk sıradaki yerini sağlamlaştırdı.  

“Reel ekonomiyi ve büyümenin finansmanını destekliyoruz” 

Yılın ilk çeyreğine yönelik değerlendirmede bulunan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Başarılı geçen 2018’in ardından yeni yılın ilk çeyreğini de büyümeyle kapatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2019 yılsonu itibarıyla 85 milyar TL’nin üzerinde aktif büyüklüğe ve 1 milyar TL’nin üzerinde net kâra ulaşmayı hedefliyoruz. Toplanan fonlarda ve kullandırılan fonlarda ise sektörün üzerinde büyüme planlıyoruz. Yılın ilk çeyreğine dair rakamlar bu sonuçlara ulaşacağımızı gösteriyor” dedi.  

Reel ekonomiyi ve büyümenin finansmanını desteklemeyi sürdürdüklerini vurgulayan Ufuk Uyan, “Bireysel ve tüzel müşterilerimize yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için aracılık ettiğimiz altına dayalı kira sertifikası, ihracatı desteklemek ve ülkeye döviz girdisini artırmak amacıyla başlattığımız ihracat destek paketi, turizm sektörüne destek olmak amacıyla işletmelere yönelik oluşturulan ayrıcalıklı finansman paketi gibi KOBİ’lere yönelik pek çok ürün ve hizmetimiz yalnızca yılın ilk üç ayında hayata geçirdiğimiz projeler arasında yer alıyor. Bu dönem için belirlediğimiz öncelikler arasında leasing, dış ticaret finansmanı, proje finansmanı ve ihtiyaç finansmanı gibi stratejik ürünlere yönelik çalışmaları artırmak yer alıyor. Tüm bu hedefler doğrultusunda aktif kalitemizi gözeterek NPL oranında sektörde en iyi performans gösteren bankalar arasında olmayı da hedefliyoruz” diye konuştu. 

Şanghay Altın Borsası’na kabul edilen ilk katılım bankası 

Altın bankacılığında en geniş ürün yelpazesine sahip katılım bankası unvanına sahip Kuveyt Türk, 2019 yılında bir ilke daha imza atarak Çin’in Şanghay Altın Borsası’nın (Shanghai Gold Exchange, SGEI) 74 uluslararası üyesinden biri oldu. Kuveyt Türk, bu borsaya kabul edilen ilk Türk kurumu olmasının yanı sıra dünya genelinde de tüm katılım bankaları arasında bir ilki gerçekleştirdi. Banka, Şanghay Altın Borsası’na üyeliği ile uluslararası piyasalarda işlem hacmini genişletmeyi ve 2018 yılında ulaştığı 450 milyon dolardan fazla altın ihracatının üzerine çıkarak Türkiye’nin ihracat rakamlarına daha fazla katkı sağlamayı hedefliyor.  

KOBİ’lere sağlam destek! 

Ocak ayında ihracatı desteklemek ve ülkenin döviz girdisini artırmak amacıyla İhracat Destek Paketini açıklayan Kuveyt Türk, bu kapsamda ihracat bedeli taahhüdü almak kaydıyla ilk 6 ay ödemesiz ve 30 eşit taksitte ödenecek şekilde toplamda 36 ay vadeli fon kullandırıyor. İhracatta kâr oranlarını düşüren Kuveyt Türk, fonları Euro’da aylık 0,34, dolarda ise aylık 0,48 kâr oranlarıyla kullandırıyor. Banka ayrıca, Turizm sektörünün hedeflerine ulaşmasına destek olmak amacıyla turizmcilere sezonda ödemeli turizm finansmanı ve esnek ödemeli kredi kartı imkânı sağlanıyor. 

Çalışanların cep telefonları POS’a dönüştü 

Kuveyt Türk yılın ilk çeyreğinde ayrıca banka fark etmeksizin tüm kredi kartı ve ATM kartlarından akıllı telefonla ödeme alma imkânı sunan CebimPOS’a çoklu kullanıcı özelliğini ekledi. Bankacılık sektöründe ilk ve tek olan bu özellikle işletme sahipleri, diledikleri sayıda çalışanın veya plasiyerin cep telefonuna uygulamayı yükleyerek POS cihazına ihtiyaç duymadan tahsilat yapabilmelerine olanak tanıyor. CebimPOS’un çoklu kullanıcı özelliğiyle sahada yoğun satış yapan ve yazarkasa POS kullanma zorunluluğu bulunmayan işletmelere büyük bir kolaylık sağlanıyor.  

Bir milyon Kuveyt Türk müşterisi dijitale geçti 

Dijital dönüşüm, teknoloji ve müşteri memnuniyetini odağına alarak geliştirdiği projelerle sektöre öncülük eden Kuveyt Türk, ilk çeyrek itibarıyla dijital bankacılıkta bir milyon müşteriye ulaştı. Şubelerde verdiği hizmetleri uçtan uca dijital bir ortamda sunan banka, bu sayede müşterilerinin fatura ödemelerinden hisse alım satımına kadar birçok işlemi, hiçbir işlem ücreti ödemeden kolayca yapmalarını sağlıyor. Kuveyt Türk müşterileri, bankacılık işlemlerinin yüzde 85’ini dijital kanallar üzerinden gerçekleştirebiliyor.

 

Kuveyt Türk 2018’de 870 milyon TL net kâra ulaştı

27.02.2019 – Türkiye’nin öncü katılım bankası Kuveyt Türk, 2018 yılına dair finansal sonuçlarını açıkladı. Net kârını bir önceki yıla göre yüzde 29.1 artırarak 870 milyon TL’ye yükselten bankanın toplam aktifleri 74 milyar 232 milyon TL, öz varlıkları ise 5 milyar 439 milyon TL büyüklüğe ulaştı. Aktif büyüklük açısından katılım bankaları arasında ilk sıradaki yerlerini sağlamlaştırdıklarını belirten Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Başarılı bir yılı geride bırakırken 2019 yılına da hızlı bir başlangıç yaptık. İhracatçılarımızı desteklemek ve ülkemizin döviz girdisini artırmak amacıyla İhracat Finansman Destek paketini hazırladık. İhracatta kâr oranlarını düşürdük, vadeleri uzattık” dedi. 

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle Türkiye’nin öncü katılım bankası olan Kuveyt Türk, 2018 yılına dair finansal sonuçlarını açıkladı. Net kârını bir önceki yıla göre yüzde 29.1 artırarak 870 milyon TL’ye yükselten banka istikrarlı büyümesini sürdürdü. 2018 yılsonu itibarıyla Kuveyt Türk’ün toplanan fon büyüklüğü, 2017 yılsonuna göre yüzde 35.5 artışla 53 milyar 986 milyon TL olurken, kullandırılan fon büyüklüğü de yüzde 20.8 artışla 45 milyar 865 milyon TL’ye yükseldi. Öz varlıklarının 5 milyar 439 milyon TL, aktif büyüklüğünün ise 74 milyar 232 milyon TL’ye ulaştığını açıklayan Kuveyt Türk, aktif büyüklük açısından katılım bankaları arasında ilk sıradaki yerini korudu.

2018 yılsonu finansal sonuçlarına dair bir değerlendirmede bulunan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Hedeflerimiz doğrultusunda başarılı bir yılı daha geride bıraktık. Özellikle kur hareketliliğinin arttığı 2018 yılında güçlü sermaye yapımız ve dinamik yönetim anlayışımızla büyümemizi sürdürmek bankamız adına sevindirici bir gelişme oldu” dedi.

“İhracatta kâr oranlarını düşürdük, vadeleri uzattık”

2019 yılına aynı hızla başladıklarını ve Ocak ayında ihracatı desteklemek ve ülkeye döviz girdisini artırmak amacıyla İhracat Destek Paketini açıkladıklarını dile getiren Uyan, “Yeni yılla birlikte ihracatçılarımızı destekleyen ve ülkemizin döviz girdisini artıracak bir paket hazırladık. Paket kapsamında, ihracat bedeli taahhüdü almak kaydıyla ilk 6 ay ödemesiz ve 30 eşit taksitte ödenecek şekilde toplamda 36 ay vadeli fon kullandırarak ihracatçımızın yanında oluyoruz. Fonlarımızı Euro’da aylık 0,34, dolarda ise aylık 0,48 kâr oranlarıyla kullandırtıyoruz” açıklamasında bulundu.

“KOBİ ve ticari müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz”

Geliştirdikleri ürün ve hizmetlerle KOBİ ve ticari müşterilerine birçok kolaylık ve özel fırsatlar sunduklarını kaydeden Ufuk Uyan, “Online Tedarikçi Finansmanı ile tedarikçilere fatura vadesinden önce tahsilat imkânı, alıcıya da esnek ödeme avantajı sağlıyoruz. Katılım bankacılığı alanında bir ilk olan Online Tedarikçi Finansmanı ile reel ekonomiyi doğrudan finanse ederek işletmelerin zor durumda kalmadan üretim faaliyetlerini sürdürmelerine katkı sağlıyoruz” dedi.

Kuveyt Türk’ün KOBİ ve ticari müşterilerine kolay ve hızlı finansman sağlayan bir diğer ürününün Online Finansman olduğunu ifade eden Uyan, “Müşterilerimiz Online Finansman yöntemiyle şubeye gitmeden internet veya mobil şubeden finansman kullanabiliyor. İç piyasa işlemleri yapan tüm işletmelere destek olmayı amaçladığımız ürünle, iki ay ödemesiz dönem ve 24 aya varan esnek ödeme planı ve komisyon oranlarımızla ciddi bir avantaj sunuyoruz” diye konuştu. 

“Ülkemizin mega projelerine katkı sunuyoruz”

Türkiye’de hayata geçirilen mega projelere ve yenilenebilir enerji alanına sağladıkları finansman desteğini 2018’de artırdıklarını ifade eden Ufuk Uyan, “Çanakkale 1915 Köprü Projesi’ne 200 milyon Euro, Niğde – Ankara Otoyol Projesi’ne ise 100 milyon Euro ile katılım sağladık. Kamu – Özel Sektör Ortaklığı projelerinin yanı sıra yenilenebilir enerji alanında da aktif olarak yer aldık. 2018 yılsonu itibarıyla yenilenebilir enerji alanına sağladığımız toplam finansal destek 700 milyon dolara yaklaştı. 2019 yılında da başta yenilenebilir enerji olmak üzere bu alanlardaki finansman desteğimiz sürecek” dedi.

120 milyon TL’lik yazılım ihracatı

Türkiye’nin iki Ar-Ge merkezine sahip tek bankası olarak yazılım ihracatı gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Kuveyt Türk Genel Müdürü, “Ar-Ge merkezlerimizde ürüne dönen birçok projeyi 2015 yılında kurduğumuz Architecht isimli teknoloji şirketiyle satışa sunuyoruz. Türkiye’nin önde gelen teknoloji firmalarından biri olarak konumlandırdığımız Architecht, Kuveyt merkezli bankacılık sistemleri satan yazılım firması ITS ile anlaştı. Şube otomasyon sisteminden mobil şubeye, ATM’den operasyon merkezine kadar tüm işlemlerin teknolojisini ihraç ettik. ITS firması üzerinden 20’ye yakın ülkede 60’tan fazla bankada Kuveyt Türk’ün geliştirmiş olduğu BOA Bankacılık Platformu kullanılacak. Üç yılın sonunda yaklaşık 120 milyon TL’lik yazılım ihracatı gerçekleştirmiş olacağız. 2019’daki en önemli konularımızdan birini de bu alan oluşturuyor” şeklinde konuştu.

Sukuk ve altında öncü

Kuveyt Türk, 2018 yılında bir önceki yıla kıyasla yaklaşık yüzde 120’lik bir artışla 5,1 milyar TL tutarında 27 adet kira sertifikası ihracı gerçekleştirerek Türkiye’nin en yüksek tutarlı sukuk ihraç hacmine ulaştı. 2018’de 2,1 ton altın toplayan bankanın yıllık altın işlem hacminin yaklaşık yüzde 20’sini uluslararası pazarlar oluşturuyor. Kuveyt Türk müşterilerinin yüzde 85’i bankacılık işlemlerini dijital kanallar üzerinden gerçekleştiriyor. Bankanın dijital bankacılık müşteri sayısı bir önceki yılsonuna göre yüzde 32’lik bir artışla bir milyon sınırına yaklaştı.

2018 yılında ilklere imza atıldı

Kuveyt Türk, 2018 yılında bankacılık sektöründe ilklere imza atmayı sürdürdü. Akıllı cep telefonlarını POS’a dönüştürerek ödeme alma imkânı sunan CebimPOS, şubeye gitmeden internet veya mobil şube vasıtasıyla finansman kullanma imkânı veren Online Finans Sistemi, alıcılara fon kullandırırken tedarikçilerin finansman ihtiyacının karşılanmasına olanak tanıyan Tedarikçi Finansmanı ve Türkiye’de sayıları 3 milyonu aşan işitme engelli bireyin bankacılık işlemlerini kolaylıkla yapmasına olanak tanıyan XTM şubelerinde işaret dilinde bankacılık Kuveyt Türk’ün 2018’de gerçekleştirdiği ilkler arasında yer aldı.

Başarılar ödüllerle taçlandı

Kuveyt Türk, sürdürülebilir ve vizyoner çalışmalarıyla 2018’de yurt içinde ve yurt dışında çeşitli ödüllere layık görüldü. Great Place to Work Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2018’ listesinde yer alan Kuveyt Türk, “2000+ Çalışan Sayısı” kategorisinde Türkiye’nin En İyi İşveren listesinde ilk 3’e girdi. Banka ayrıca, Finansın En iyi İşvereni Özel Ödülü’nün de sahibi oldu.

189 ülkede okuyucuyla buluşan Global Finance Dergisi tarafından düzenlenen World’s Best Banks’ta Kuveyt Türk, “Türkiye’nin En İyi İslami Finansal Kuruluşu” ödülünü alırken, Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak Almanya’da faaliyetlerini sürdüren KT Bank AG ise “Avrupa’nın En İyi İslami Finansal Kuruluşu” seçildi. Dünyanın önde gelen finansal hizmetler kuruluşu Cambridge IFA tarafından düzenlenen IRBA’da ise Kuveyt Türk, “Türkiye’nin En Güçlü İslami Bankası” ödülüne layık görüldü.

 

Kuveyt Türk’ten ihracata sağlam destek

16.01.2019 – Türkiye’nin öncü katılım bankası Kuveyt Türk, ihracatı desteklemek ve ülkeye döviz girdisini artırmak amacıyla ihracat bedeli taahhütlü işlemlerde geçerli olacak İhracat Destek Paketi’ni açıkladı. Kuveyt Türk, ilk 6 ay ödemesiz toplam 36 ay vadeli paket kapsamında kâr oranlarını Euro’da aylık 0,34’e, dolarda ise aylık 0,48’e düşürdü.

Kurulduğu günden bugüne reel ekonominin desteklenmesi için çalışmalar yapan Kuveyt Türk, açıkladığı ‘İhracat Destek Paketi’ kapsamında kâr oranını düşürdü, vadeleri uzattı. Kuveyt Türk, ihracat bedeli taahhütlü işlemlere, 6 ayı ödemesiz olmak üzere toplamda 36 ay vadeli ve Euro’da aylık 0,34, dolarda ise aylık 0,48 kâr oranlarıyla fon kullandırarak ihracatçının yanında yer alacak.

 İhracat Destek Paketiyle ilgili bilgi veren Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Kuveyt Türk olarak reel ekonominin desteklenmesi ve büyümenin finansmanına katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda 2019 yılına hızlı bir başlangıç yaptık. Araç ve ev finansmanlarında verdiğimiz desteklere bir yenisini daha ekleyerek bu sefer ihracatçılarımızı destekleyecek ve ülkemize döviz girdisini artıracak bir paket hazırladık. Paket kapsamında, ihracat bedeli taahhüdü almak kaydıyla ilk 6 ay ödemesiz ve 30 eşit taksitte ödenecek şekilde toplamda 36 ay vadeli fon kullandırarak ihracatçımızın yanında olacağız. Fonlarımızı Euro’da aylık 0,34, dolarda ise aylık 0,48 kâr oranlarıyla kullandırtacağız” dedi.

İhracat Destek Paketi hakkında detaylı bilgiye Kuveyt Türk şubelerinden, 444 0 123 numaralı çağrı merkezinden veya www.kuveytturk.com.tr adresinden ulaşılabiliyor.

 

Kuveyt Türk’ten Üçüncü Çeyrekte 668 Milyon TL Net Kâr

15.11.2018 – Türkiye’nin öncü katılım bankası Kuveyt Türk, yılın üçüncü çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. Net kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,4 artırarak 668 milyon TL’ye yükselten Kuveyt Türk’ün toplam aktifleri 76,9 milyar TL, öz varlıkları ise 5,2 milyar TL büyüklüğe ulaştı.

Yılın ilk 9 ayında 2 ton altını ülke ekonomisine kazandırdıklarını açıklayan Genel Müdür Ufuk Uyan, “Katılım bankaları arasında ilk sıradaki yerimizi sağlamlaştırırken, bankacılık sektöründeki pazar payımızı her geçen dönem artırıyoruz” dedi.

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle katılım bankacılığının gelişimine katkı sağlayan ve istikrarlı büyümesini sürdüren Kuveyt Türk, 2018’in üçüncü çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ilk dokuz ayında net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,4 artırarak 668 milyon TL’ye yükselten bankanın toplam aktifleri 76,9 milyar TL olurken, öz varlıkları da 5,2 milyar TL’ye yükseldi. Bu dönemde toplanan fon büyüklüğü, 2017 yılı sonuna göre yüzde 38,8 artışla 55,3 milyar TL’ye ulaşan Kuveyt Türk, kullandırılan fon büyüklüğünde ise yüzde 35,3 artışla 51 milyar TL’yi yakaladı.

“Üçüncü çeyreği hedeflerimiz doğrultusunda kapattık”

Yılın üçüncü çeyrek sonuçlarına dair bir değerlendirmede bulunan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Kur hareketliliğinin arttığı bir yıl yaşanmasına rağmen Kuveyt Türk olarak yılın üçüncü çeyreğini, önceki dönemlerde olduğu gibi hedeflerimiz doğrultusunda kapatmayı başardık. 76,9 milyar TL aktif büyüklüğümüzle katılım bankaları arasında ilk sıradaki yerimizi sağlamlaştırırken, bankacılık sektöründeki pazar payımızı her geçen dönem artırıyoruz” dedi.

“Temiz enerjiyi fonluyoruz”

Reel ekonomiyi doğrudan finanse ederek işletmelerin üretim faaliyetlerinin sürdürülebilirliğine destek verdiklerini ifade eden Ufuk Uyan, ülke gelişimine katkı sunan projelere de destek olduklarını belirtti. Uyan, “Çanakkale 1915 Köprüsü, Niğde-Ankara Otoyolu gibi projelere büyük ölçüde finansman desteği sağladık. Bugüne kadar yenilenebilir enerji alanında gerçekleştirdiğimiz fonlama ise 740 milyon doları geçti. Özellikle temiz enerji olarak adlandırdığımız GES projelerine büyük önem veriyoruz. Hâlihazırda üretimde olan lisanssız GES projelerinin yüzde 15’ini finanse ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de mega projelere olan desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“Dokuz ayda 2 ton altını ülke ekonomisine kazandırdık”

2011 yılından bu yana yurt çapında gerçekleştirdikleri altın kampanyalarıyla ve bu alandaki projeleriyle 20 tonun üzerinde altını ülke ekonomisine kazandırdıklarını vurgulayan Ufuk Uyan, “Yastık altındaki altınların ekonomimize kazandırılmasına yönelik tüm çalışmaları destekliyor ve bu konuda birçok ilke imza atıyoruz. Bu yılın üçüncü çeyrek verilerine göre altın bankacılığında, katılım bankaları arasında yüzde 58’lik payla ilk sıradayız. Sene başından bu yana yaklaşık 2 ton ziynet altını ülke ekonomisine kazandırdık” dedi.

“Dijital dönüşüme odaklanıyoruz”

Yüzde 1,96 ile sektör ortalamasının altında gerçekleşen takipteki kredi oranlarının sağlam ve disiplinli büyümelerinin bir göstergesi olduğunu belirten Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Müşteri odaklı hizmet modelimizi sürekli geliştiriyor, genişleyen şube ağımızdaki iş modelimizi iyileştirmek adına projeler yürütüyoruz. Bugün itibariyle 411 şube ve 6 bine yakın çalışanımızla müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Şube sayımızı artırırken en büyük hedeflerimizden birini, bu şubelerde verdiğimiz hizmetleri uçtan uca dijital bir ortamda sunmak olarak belirledik. Bu sayede müşterilerimizin bankacılık işlemlerini mümkün olduğunca mobile taşımalarını, fatura ödemelerinden döviz işlemlerine, kıymetli madenlerden hisse alım-satımına kadar birçok işlemi, hiçbir işlem ücreti ödemeden kolayca yapmalarını sağlıyoruz. Bugün müşterilerimiz, bankacılık işlemlerinin yaklaşık yüzde 80’ini alternatif dağıtım kanalları üzerinden gerçekleştirebiliyor. Teknolojiye yaptığımız yatırımları artırarak sürdürmeyi, önümüzdeki dönemde dijital dönüşümü hızlandırarak tüm kanallardan verdiğimiz hizmeti iyileştirmeyi hedefliyoruz.”

 

Kuveyt Türk Yılın İlk Yarısında 479 Milyon TL Net kâra Ulaştı

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle katılım bankacılığının gelişimine katkı sağlayan ve istikrarlı büyümesini sürdüren Kuveyt Türk, yılın ilk yarısına dair finansal sonuçlarını açıkladı. Net kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37,5 artırarak 479 milyon TL’ye yükselten Kuveyt Türk’ün toplam aktifleri 67.3 milyar TL, öz varlıkları ise 5 milyar TL büyüklüğe ulaştı.

Yılın ilk çeyreğinde finansal hedeflerini aşan Kuveyt Türk, ilk yarı sonunda da başarı grafiğini sürdürdü. Kuveyt Türk, yılın ilk altı ayında net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,5 artırarak 479 milyon TL’ye yükseltti. Bu dönemde toplanan fon büyüklüğü 2017 yılı sonuna göre yüzde 21,2 artışla 48.3 milyar TL’ye, kullandırılan fon büyüklüğü ise yüzde 21,4 artışla 46.1 milyar TL’ye ulaştı. Kuveyt Türk’ün toplam aktifleri 67.3 milyar TL olurken öz varlıkları de 5 milyar TL’yi aştı.

Ufuk Uyan: Proje finansmanına ilgi göstermeye devam edeceğiz

Yılın ilk yarısını değerlendiren Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Bugüne kadar yenilenebilir enerji alanında 700 milyon Dolar’ın üzerinde fonlama gerçekleştirerek sürdürülebilir büyümeye katkı sağladık. Ülkemizin gelişimine önemli katkıları olan Çanakkale 1915 Köprüsü, Niğde-Ankara Otoyolu gibi mega projelere de büyük ölçüde finansman desteği verdik. Önümüzdeki dönemde de proje finansmanına katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Uyan sözlerini şöyle sürdürdü, “Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olan KT Bank AG ile Almanya’da şu an dört şube ile hizmet veriyoruz. Aktif büyüklüğü 300 milyon Euro’ya yaklaşan KT Bank AG, önümüzdeki dönemde Münih’te açılması planlanan beşinci şubesi ile hizmet ağını genişletecek. Dijital bankacılık alanında yapılacak geliştirmeler ve genişleyen coğrafi kapsama alanı ile Avrupa’daki faizsiz finansal sisteme erişimi artırmak en önemli hedeflerimiz arasında.”

“Sağlam ve disiplinli büyüyoruz”

Yüzde 1.84 ile sektör ortalamasının altında gerçekleşen takipteki kredi oranlarının sağlam ve disiplinli büyümelerinin bir göstergesi olduğunu belirten Ufuk Uyan, “Müşteri odaklı hizmet modelimizi sürekli geliştirmekte, genişleyen şube ağımızdaki iş modelimizi iyileştirmek adına projeler yürütmekteyiz. Teknolojiye yaptığımız yatırımları artırarak sürdürmeyi, önümüzdeki dönemde dijital dönüşümü hızlandırarak tüm kanallardan verdiğimiz hizmeti iyileştirmeyi amaçlıyoruz. Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasına katkı verirken altın sahiplerine tasarruf ve kazanç elde etme imkânı sağlayan altın bankacılığını bir ileri seviyeye taşımak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Finansman ihtiyacı olan birey ve firmaların gerçek ticarete konu olan ihtiyaçlarını fonlamayı sürdürerek yılın geri kalan kısmında da reel ekonomiye katkı sağlamayı sürdürmeyi hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

Kuveyt Türk Katılım Bankası Hakkında

Kuveyt Türk Katılım Bankası 1989 yılında kuruldu. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin bir biçimde tasarruf sahipleriyle ve yatırımcılarla buluşturan banka, müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji-inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlarla sektöründeki öncü konumunu sürdürmektedir. Altın bankacılığını başlatan ilk katılım bankası olan Kuveyt Türk, Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk banka sukuk işlemini de gerçekleştirmiştir. Kuveyt Türk, Türk Bankacılık sektöründe bir ilk olan Bilim ve Sanayi Bakanlığı tarafından tescillenmiş Ar-Ge merkezini 2010 yılında hayata geçirdi. Bugün ise Türkiye’de iki Ar-Ge merkezine sahip tek banka unvanına sahiptir. Ar-Ge merkezinde geliştirilen ürünler arasında, video görüşme ile self servis işlemlerin bir arada yapılabildiği XTM Şube gibi dünyada bir ilk olan projeler de yer almaktadır. Bugün itibarıyla 411 şubesiyle hizmet veren Kuveyt Türk, yurt dışında ise Bahreyn şubesi ve Almanya’daki banka iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini sürdürmektedir. Operasyonel çalışmalarının yanı sıra toplumsal değerleri temel alarak ve kültürel varlıklara sahip çıkarak önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan banka, “Değerlerimizle büyüyoruz” yaklaşımı doğrultusunda birçok restorasyon projesi üstlenmiş, kitap ve belgesel gibi kalıcı eserler ortaya koymuştur.