Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Kordsa, Kompo...

Kordsa, Kompozit Teknolojilerinde Yeni Yatırımıyla Avrupa’da Büyüyor

22.04.2022 – Kordsa, Microtex Composites S.R.L.’in katılımı ile müşteri portföyüne süper lüks otomotiv ve motor sporları müşterileri başta olmak üzere, denizcilik ve endüstriyel uygulama sektörlerini de dahil edecek.  

Bu sayede Avrupa’daki ayak izini genişletecek olan Kordsa, aynı zamanda Türkiye ve Amerika’da geliştirdiği ürünleri sunabileceği bir üs de oluşturmuş olacak. 

Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, global liderliğini ve satış ağını yurt dışı yatırımlarıyla pekiştiriyor. İleri malzeme şirketi olma yolunda kararlılıkla ilerlerken, her geçen gün Avrupa’daki ve dünyadaki yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor.

Kordsa, kompozit teknolojileri iş kolunda 2016 yılında devreye aldığı Türkiye’de örnek sanayi-üniversite iş birliği modeli olan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi yatırımının ardından, 2018-2019 yıllarında, ABD pazarında satın almalar gerçekleştirdi. Şimdi ise Kordsa, Türkiye’deki ve ABD’de yapılan yatırımları takiben Avrupa’da süper lüks otomotiv sektörü ve motor sporlarına karbon fiber dokuma ve prepreg sağlayan İtalyan Microtex Composites şirketinin çoğunluk hisselerini satın alıyor.

Avrupa doğrudan yabancı yatırımlar onayının alınması için gerekli olan kapanış koşullarının gerçekleşmesine bağlı olarak, söz konusu satın almanın, 2022 yılının ikinci çeyreğinde sonuçlandırılması bekleniyor.

Kordsa, kompozit teknolojileri alanına yapacağı bu yatırımla, hem sektör ve ürün bazlı çeşitlilik imkânı sağlamayı hem de mevcutta kuvvetli havacılık müşteri portföyünü çeşitlendirerek özellikle otomotiv ve motor sporları alanında hizmet yelpazesini genişletmeyi hedefliyor.

Stratejik büyüme hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerlediklerini belirten Sabancı Holding Sanayi Grubu ve Kordsa Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Alemdar: “Sabancı Holding olarak ‘Sürdürülebilir bir yaşam için öncü girişimlerle Türkiye ile dünyayı birleştiriyoruz’. Bu satın alma ile topluluk vaadimize yönelik önemli bir adım daha atmış oluyoruz. Yaşamı güçlendirme hedefi ile yola çıkan kompozit iş birimimiz, bu yatırım ile Avrupa’da global ayak izimizi güçlendirecek.

Bu kapsamda sürdürülebilirlik odaklı yeni teknolojilerle ülkemizde ve dünyada büyüme fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceğiz.”  

Kordsa CEO’su İbrahim Özgür Yıldırım: 

“Süper lüks otomotiv ve motor sporları segmentlerinde ürün portföyümüzü genişletecek bu yatırımın, şirketimizin güçlü bir konumda olduğu havacılık dışındaki farklı sektörlerde de Kordsa’nın geliştireceği ürünlere yepyeni fırsatlar yaratacağına inanıyorum.”

Microtex Composites Genel Müdürü Massimiliano Becagali:  

“Kordsa, gerek kompozit teknolojilerinde Amerika’da havacılık endüstrisindeki girişimleriyle gerekse Türkiye’deki Ar-Ge merkezleriyle öncü bir şirkettir. Teknik tekstil sektöründe de dünyada lider olan Kordsa ile yaptığımız ortaklıktan memnuniyet duyuyoruz. Bu ortaklığın Microtex Composites’i de güçlendireceğine ve uluslararası bir dinamizm katacağına inanıyorum.”

Kordsa Hakkında

Kordsa; lastik ve inşaat güçlendirme ile kompozit teknolojileri pazarlarının global oyuncusudur. Lastik güçlendirme teknolojileri pazarının dünya lideri Kordsa, Amerika’dan Asya Pasifik’e kadar uzanan geniş bir coğrafyaya yayılan üretimiyle güçlendirme teknolojilerini tüm dünyaya sunmaktadır. İnovasyonu tüm iş süreçlerinde temel alan Kordsa, Türkiye’de iki adet Ar-Ge merkezine sahiptir. 

Microtex Composites Hakkında 

Microtex Composites S.r.l. motor sporları, otomotiv, demiryolu, spor ve eğlence, denizcilik, endüstriyel ve iç tasarım sektörlerinde kullanılan yapısal ve kozmetik kompozit, dokuma ve prepreg ürünlerin Avrupa’da önde gelen dikey entegre üreticilerinden biridir. Ayrıca, devamlı Ar-Ge faaliyetleri yürüten Microtex Composites, en son teknolojilere sahiptir.

Uzmanlar Kordsa‘nın Microtex Satın Almasını Değerlendirdi

Kordsa, İzmit Fabrikasındaki Ek Polyester İplik Hattını Devreye Aldı

28 Mayıs 2019 – Kordsa, 100 milyon TL yatırım ile İzmit fabrikasındaki ek polyester iplik hattını devreye aldı.

Artan polyester iplik talebine cevap verebilmek için, 2016 yılında 100 milyon TL yatırım ile Türkiye’de ek polyester iplik hattı yatırımı yapan Kordsa, hattın açılışı törenini gerçekleştirdi.

Global pazara güçlendirme teknolojileri sunan Kordsa, lastik güçlendirme iş kolunda 2016 yılında Endonezya ve Türkiye fabrikalarında 7.000’er ton ek polyester iplik kapasitesi sağlayacak bir yatırım kararı almıştı. Kordsa, 100 milyon TL’lik yatırım ile İzmit fabrikasındaki ek polyester iplik hattını devreye aldı. Bu yeni hat ile tesisin üstün teknolojisi sayesinde standart HMLS polyester ipliğine ilave olarak çok yüksek mukavemetli ve daha iyi boyutsal kararlılığa sahip yeni nesil polyester iplik ürünleri üretilebilecek.

Yaklaşık iki yıldır çalışmaları devam eden hattın, Kordsa ve Sabancı Topluluğu için hayırlı olmasını dileyen Kordsa Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Alper Kordsa’nın inovasyon gücünün Sabancı Topluluğu için ilham kaynağı olduğunu dile getirdi. Alper şunları söyledi: “1973 yılında yola çıktığımızda hayallerimiz, hedeflerimiz büyüktü. Bugün geliştirdiğimiz yenilikçi teknolojiler, açık inovasyon anlayışımız ile İzmit’teki kord bezi üreticisinden dünyaya teknoloji ihraç eden, uzaya gözünü dikmiş global bir şirket konumuna geldik. Bu büyüme yolculuğumuzu, ana iş kolumuzda, Türkiye tesisimize yaptığımız yatırımlarla destekliyoruz. Yaptığımız bu yatırımlar ve güçlendirme alanlarımızın lastikten güçlendirmeden kompozit teknolojilerine genişlemesi ile bugün Türkiye ekonomisinin itici gücü olma arzusu ile yatırımlarımıza ve üretmeye devam ediyoruz. Her geçen gün daha çok alanı güçlendirerek, daha güçlü bir gelecek inşa ediyoruz.”

Kordsa CEO’su Ali Çalışkan Kordsa’nın faaliyet gösterdiği 3 iş kolunda gerçekleştirdiği stratejik yatırımlarla ikinci bir Kordsa yaratma hedefine adım adım ilerlediğini vurguladı ve şöyle devam etti: “Dünyada her 3 otomobil lastiğinden birini, her 3 uçak lastiğinden ikisini güçlendirirken, son dönem yaptığımız yatırımlarla, yaşamın her alanına dokunur hale geldik. Bugün Kordsa teknolojilerimizle uçakların lastiğini, kanadını motorunu, gövdesini, içini hatta üzerinde indiği pistleri güçlendiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu yatırımımızla naylon iplikteki liderliğimizi polyester iplikte de yakalayarak, dünyanın en büyük polyester iplik üreticileri arasındaki yerimizi pekiştirdik. Açık inovasyon anlayışı ile müşterilerimize değer yaratan ve sektöre yön veren yeniliklerle global liderliğimizi koruyoruz.”

 

Kordsa, SAMPE 2019 Fuarında Havacılık Endüstrisine Yönelik Yenilikçi Teknolojilerini Sergiledi

Kordsa, SAMPE 2019 fuarında havacılık endüstrisine yönelik yenilikçi teknolojilerini sergiledi

24.05.2019 – Lastik ve inşaat güçlendirme ile kompozit teknolojileri pazarlarının global oyuncusu Kordsa, 21-22 Mayıs tarihleri arasında Charlotte, North Carolina’da gerçekleşen sektörün büyük buluşması SAMPE 2019 fuarına katıldı. En son teknolojilerin ve araştırmaların paylaşıldığı bu önemli etkinliğe Kordsa, havacılık endüstrisine yönelik ürünleriyle katıldı. Fuarda Kordsa’yı bünyesine 2018 yılında dahil olan Fabric Development Inc. ve Textile Products Inc. şirketleri temsil etti.

Güçlendirme devi Kordsa, bu yıl 75. kez kapılarını açan kompozit sektörünün önemli buluşması SAMPE fuarına katıldı. İleri malzeme tedarik zincirinin önde gelen profesyonellerini, mühendislerini, karar alıcılarını, satıcılarını ve nihai kullanıcılarını bir araya getiren fuar, 3000’in üzerinde sektör liderini, ileri malzeme ve süreç mühendisini ağırladı.

Ticari havacılık endüstrisine yönelik iddiasını pekiştiren Kordsa’nın, ABD merkezli iki şirketi Fabric Development Inc. ve Textile Products Inc. fuarda, ABD pazarındaki havacılık endüstrisine yönelik yenilikçi bezlerini sergiledi.

 

Kordsa ve Continental Lastik Endüstrisini Dönüştürüyor

  • Bu iş birliğinin ürünü CoKoon yapıştırma teknolojisi ile sektörde yaklaşık 1 asırdır kullanılan kimyasallar resorsinol ve formaldehit olmadan ve üretim ekipmanını değiştirmeden tekstil ve kauçuğu yapıştırmak mümkün
  • İsteyen tüm lastik ve mekanik kauçuk ürün üreticileri ile tekstil şirketleri, bu yeni çevre dostu güçlendirme teknolojisinden ücretsiz faydalanabilecek
  • CoKoon teknolojisinin yanı sıra inovasyonda yeni bir ticari model de oluşturan Kordsa ve Continental, geliştirdikleri teknolojinin lisansını, bağımsız bir hukuk firması aracılığıyla oluşturdukları lisans havuzuna dahil olan kurum ve kuruluşlarla ücretsiz paylaşıyor
  • İlk 1 ayda 20 firma bu lisans havuzuna katılmaya ilgi gösterdi
  • Bu teknolojiyle ilgilenenler ilk laboratuvar numunelerinden talep edebilir
  • Kordsa’nın lastik yatırımları devam ediyor. İzmit’te 100 milyon TL yatırım ile kurulan yeni hat bu ay sonunda devreye alınıyor.

Lastik endüstrisini açık inovasyon anlayışları ile dönüştürmeyi hedefleyen Kordsa ve Continental, AR-GE güçlerini birleştirdi ve kauçuk esaslı bileşiklerle tekstil güçlendirme malzemelerini yapıştırmak için sektörde kullanılan yaklaşık 1 asırlık formülün yerine geçebilecek yeni bir yapıştırıcı standardı geliştirdi. 17 Nisan’da yapılan lansman toplantısında, taraflar ortak geliştirdikleri yeni teknoloji CoKoon ile ilgili yaptıkları çalışmaları ve endüstrinin yeni standardı olması hedeflenen bu yeniliğin detaylarını paylaştılar. Bu birliktelik hem üründe hem de iş modelinde yenilik sunuyor.

Tekstil güçlendirme malzemelerinin yapıştırılmasında kullanılan yeni teknoloji, lastiğin güvenlik ve performansından ödün vermeden, 1 asra yakındır sektör standardı olan formülde yer alan resorsinol ve formaldehite alternatif. Continental, 2019 yılı içerisinde, bu teknolojiyi kullanarak ilk seri üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Sahip oldukları açık inovasyon anlayışıyla, pazarın ekonomik, kolay ulaşılabilir, sürdürülebilir teknoloji ihtiyacına cevap verebilmekten gurur duyduklarını belirten Kordsa CEO’su Ali Çalışkan şunları dile getirdi: “Sektöre çevre dostu ve sürdürülebilir alternatif bir çözüm sunmak için Kordsa olarak biz 9 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Ar-Ge ekiplerimiz bu teknolojiyi geliştirmek için 9 yılda, 11.240 test yaptılar ve gecelerini gündüzlerine katarak 15.800 iş saati harcadılar. Continental’in de aynı doğrultudaki vizyonu sayesinde güçlerimizi birleştirdik. Yeni teknolojimiz CoKoon üretimde ek maliyet gerektirmiyor. Mevcut ekipman kullanılarak tekstil ve kauçuğu yapıştırmak mümkün. Continental ile hiçbir lisans ücreti talep etmeden lisans havuzuna dahil olmak isteyen herkese CoKoon teknolojisini kullanmasını sağlıyoruz. Sadece bir ay içinde, TireTech 2019 fuarında sektörde yer alan firmalarla buluşturduğumuz CoKoon teknolojisini kullanmak için 20 firma numune talebi ile başvuruda bulundu. Bunun sektörün yeni yapıştırma standardı olmasını hedefliyoruz. Bunu desteklemek için de sadece üründe değil, iş modelinde de bir yenilik sunuyoruz. Kurduğumuz ücretsiz lisanslama modeli, herkesin bu teknolojiye kolayca ulaşmasını ve geliştirme yapmasını tevşik ediyor. Bu sayede teknolojimizi daha ileri taşıyacak, kendi sektörümüzde standartlaşmanın yanı sıra farklı sektörlerde, farklı alanlarda da kullanımını yaygınlaştırabileceğiz.”

 

Kordsa 2019 Beklentilerini Açıkladı

03.04.2019 – 2018 yılında cirosunu %59 artıran Kordsa 2019 yılında da sürdürülebilir büyümesini devam ettirecek

2018 yılını hedeflediği büyüme rakamları ile tamamlayan Kordsa, 2019 yılı için beklentilerini duyurdu. Kordsa, 2019 yıl sonunda toplam ciroda ve FAVÖK’te TL bazında %30-40 oranında, ABD doları bazında ise %10-15 oranında artış beklediğini açıkladı.

Kordsa Kompozit İş Birimi’nin, 2019 yılı toplam cirosuna 105-115 milyon ABD doları aralığında katkıda bulunması bekleniyor.

Kordsa, 2019 yıl sonunda konsolide ciro ve FAVÖK’te TL bazında %30-40 oranında, ABD doları bazında ise %10-15 oranında büyüme beklediğini açıkladı.

Uzay ve havacılık sektörünün stratejik tedarikçileri arasında yer alan ve 2018 yılında Kordsa bünyesine katılan Fabric Development, Textile Products ve Advanced Honeycomb Technologies şirketlerinin de 2019 yılında konsolide kompozit cirosuna katkısı olacak. Kordsa, kompozit iş biriminden 105-115 milyon ABD doları aralığında konsolide ciro elde etmeyi hedefliyor.

Kordsa CEO’su Ali Çalışkan 2019 yılı beklentileri ile ilgili şunları dile getirdi: “Kordsa olarak stratejik yatırımlar ve endüstriye yön veren teknolojilerimizle güçlendirme alanlarımızı genişletiyoruz. 2018 yılında lastik ve inşaat güçlendirme ile kompozit teknolojilerinde devam eden organik büyümemiz ve değerlendirdiğimiz inorganik büyüme fırsatları ile ikinci bir Kordsa yaratma yolunda ilerliyoruz. Geçen yıl bünyemize yeni kattığımız şirketlerimizle kompozit alanında müşteri portföyümüzü ve yetkinlik alanlarımızı genişlettik. 2019 yılında kompozit iş birimimizden 105-115 milyon ABD doları konsolide ciro elde etmeyi hedefliyoruz. 2019 yılında da organik büyümemizi, inorganik büyüme ile destekleme stratejimizi sürdüreceğiz. Dünyada her üç uçak lastiğinden ikisini güçlendiren Kordsa olarak, bu uçakların artık içini, kanadını, gövdesini ve motorunu güçlendiriyoruz. Sektöre yön veren güçlendirme teknolojilerimiz ile daima yaşamdaki mutlu anları korumak, bu anları çoğaltmak ve sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz. 2019 yılında da daha geniş bir coğrafyada daha derin yetkinliklerle ‘yaşamdan ilham alarak, yaşamı güçlendirmeye’ devam edeceğiz.”

Kordsa Yatırımcıların Sorularını Cevapladı

Kordsa Genel Kurulun’da yatırımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Soru : Son günlerde Boeing şirketinin uçuştan alınan uçakları ile ilgili haberleri izliyoruz, 2018 yılında Amerika’da satınaldığınız şirketlerin Boeing ile çalıştığını biliyoruz, Boeing’in durumu sizi nasıl etkileyecek, bilgi alabilir miyiz?

Cenk Alper (Yönetim Kurulu Başkanı) : Boeing’in son dönemlerdeki tartışılan uçak modeli 737 Max tipi uçaklarıdır, şirketlerimiz Fabric Development Inc. ve Textile Products Inc, Boeing’in 787 Dreamliner projesine malzeme tedariki sağlamaktadır, bu kapsamda son yaşanan durumların bizim projelerimizi etkilemediğini söyleyebiliriz.

Soru : Axiom satın alması da tamamlanınca Amerika’da kompozit olarak bir baz oluşturmuş olacaksınız, bu bağlamda yurtdışında halka açılma gibi bir projeniz bulunmakta mıdır?

Cenk Alper (Yönetim Kurulu Başkanı) : Yurtdışında halka açılma da dahil olmak üzere Kordsa’nın sürdürülebilir büyümesini güçlendirecek her aksiyon, Yönetim Kurulu gündemimizde bulunmaktadır, ancak şu aşamada alınmış bir karar ya da aksiyon bulunmamaktadır. Önümüzdeki günlerde bir gelişme olması durumunda kamuoyu bilgilendirilecektir.

Soru : Şirketinizin fonksiyonel para birimi olarak Türk Lirasından Amerikan Dolarına geçme planı bulunmakta mıdır?

Cenk Alper (Yönetim Kurulu Başkanı) : Şirketimizin büyüme planları doğrultusunda, Sermaye Piyasası mevzuatı ve Kordsa’yı etkileyen diğer mevzuat hükümleri göz önünde bulundurularak seçenekler değerlendirilecek ve bir gelişme olması durumunda kamuoyu bilgilendirilecektir.

Soru : Yatırımcılarınıza yönelik olarak fabrika ziyaret planınız bulunmakta mıdır?

Cenk Alper (Yönetim Kurulu Başkanı) : Fabrika ziyaret etkinliğinin düzenlenmesi konusunda çalışmalar devam ediyor olup, kamuoyu gelişmelerle ilgili bilgilendirilecektir.

 

Kordsa ve Continental Yeni Teknolojide Güçlerini Birleştirdi, Seri Üretim Bu Yıl İçinde

07.03.2019 – Kordsa ve Continental yeni çevre dostu yapıştırma teknolojisi CoKoon için güçlerini birleştirdi

  • – İsteyen tüm lastik ve mekanik kauçuk üreticileri ile tekstil tedarikçileri iki şirketin birlikte geliştirdiği çevre dostu güçlendirme teknolojisinden faydalanabilecek
  • – Kordsa ve Continental geliştirdikleri teknolojinin lisansını, oluşturdukları lisans havuzuna dahil olan tüm paydaşlarla bağımsız hukuk firması AdvInno aracılığıyla ücretsiz lisanslama ile paylaşacak
  • – İlgilenen herkes numune talebinde bulunabilir

Continental ve Kordsa birlikte, kauçuk esaslı bileşiklerle tekstil güçlendirme malzemelerini yapıştıracak, yeni bir sürdürülebilir yapıştırıcı standardı geliştirdi. Bu tür güçlendirme malzemeleri lastik endüstrisi ile hortum ve taşıma bantları gibi mekanik kauçuk ürünlerin üretiminde kullanılıyor. Yeni teknoloji, resorsinol ve formaldehit kullanılmadan tekstil güçlendirme malzemelerinin yapıştırılmasını sağlıyor. Continental, 2019 yılı içerisinde, bu teknolojiyi kullanarak ilk seri üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyor.

İki AR-GE ortağı, ‘CoKoon’ adını verdikleri bu yeni yapıştırma teknolojisini ücretsiz lisanslama ile diğer lastik üreticileri ve tedarikçilerinin kullanımına açıyor. Ücretsiz lisanslama, bağımsız hukuk firması Advinno tarafından yapılacak. Continental ve Kordsa, hiçbir şekilde geliştirme veya lisans ücreti talep etmeme kararı aldı. Buna karşılık, bu teknolojinin daha da geliştirilmesi amacıyla lisans sahiplerinin kendi patentlerini dahil oldukları lisans havuzu aracılığıyla havuzun diğer ortaklarına ücretsiz olarak açmasını bekliyorlar. İlgilenen şirketler ilk laboratuvar numunelerinden talep edebilirler.

Kordsa’nın Global Teknoloji Direktörü Devrim Özaydın ise “Hem çalışanlarımız hem de toplum ve çevre için daha çevre dostu ürünler geliştirmek için sürekli çalışıyoruz” dedi. Continental Tires Malzeme ve Süreç Geliştirme ve Sanayileşme Başkan Yardımcısı Dr. Andreas Topp ise “Gelecekte karşılaşacağımız zorluklara şimdiden hazırlıklı olmak için iz bırakacak yenilikler yapmamız gerekiyor,” diyerek şöyle devam etti: “Sorumluluklarını yerine getirmek ve inovasyon gücünü ortaya koymak isteyen firmalar bu çevre dostu açık inovasyon teknolojisinin lisans havuzuna dahil olarak endüstrinin yenilikçi gücünü ortaya koyabilir.”

Bugüne dek, tekstil güçlendirme malzemelerinde, kauçuk esaslı bileşiklerle güçlü bir yapıştırma sağlamak için resorsinol ve formaldehit olmazsa olmaz kimyasallardı. Bu maddeler kimyasal olarak sadece vulkanizasyon süreci ile değiştirildiği için bitmiş üründen çevreye yayılması önlenebiliyordu.Şimdi ise CoKoon yapıştırma teknolojisi ile bu iki madde olmadan ve üretim ekipmanını değiştirmeden tekstil ve kauçuğu yapıştırmak mümkün. Daha detaylı bilgi için www.cokoon.com adresi ziyaret edilebilir.

 

Kordsa, ABD Yatırımıyla Uzay ve Havacılık Endüstrisinde Oyun Alanını Genişletiyor

19.02.2019 – Kordsa, yaptığı stratejik yatırımlar ve endüstriye yön veren teknolojileriyle güçlendirme alanlarını genişletiyor. 2018 yılında, Fabric Development, Textile Products ve Advanced Honeycomb Technologies şirketlerini satın alan güçlendirme lideri, büyüyen uzay ve havacılık endüstrisinin önemli tedarikçileri arasındaki konumunu güçlendirmişti. Bu büyüme hamlesinin ardından uzay ve havacılık endüstrisi ile birlikte, gelecek nesil ulaşım araçlarına da kompozit malzemeler sağlayan Axiom Materials’ı 181 milyon ABD doları şirket değeri üzerinden yaklaşık % 96’sına kadar hissesini satın almak için sözleşme imzaladı.

Kordsa, 2018 yılında bünyesine kattığı, uzay ve havacılık endüstrisine ileri kompozit malzemeler sağlayan Fabric Development, Textile Products ve Advanced Honeycomb Technologies şirketleri ile faaliyet alanını ve yetkinliklerini genişletmişti. Kompozit teknolojilerinde organik büyümesini, inorganik büyüme ile de destekleme stratejisi ile yol alan güçlendirme lideri, ABD’de yerleşik Axiom Materials’ı 181 milyon ABD doları şirket değeri üzerinden yaklaşık %96’sına kadar hissesini satın almak için sözleşme imzaladı. Axiom Materials, uzay ve havacılık endüstrisinin yanı sıra, gelecek nesil ulaşım araçlarına da ileri teknoloji kompozit malzemeler sağlıyor, yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları ile kompozit pazarına yön veriyor. Söz konusu satın almanın, önümüzdeki aylar içerisinde Amerika’da rekabet hukuku ve yabancı yatırımlar komitesi tarafından verilecek onaylara ilişkin kapanış koşullarının gerçekleşmesine bağlı olarak sonuçlandırılması bekleniyor.

Kordsa, yeni ABD yatırımı ile uzay ve havacılık endüstrisinde oyun alanını genişletiyor

Kordsa Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Alper, söz konusu yatırım kararına ilişkin şunları söyledi: “2013 yılında ilk yatırım kararımız ile girdiğimiz kompozit teknolojileri pazarında büyüme hamlelerimizi devam ettiriyoruz. 2016 senesinde Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’ni devreye aldık. İnorganik büyüme hedeflerimiz kapsamında 2018 senesinde bünyemize kattığımız üç kompozit firmasının ardından, ABD’de yerleşik bir kompozit firmasını daha Kordsa çatısı altına almak için gerekli adımları attık. Uçak parçaları ve uzay araçlarında uzun onay süreçlerini geride bırakmak için tedarik zincirinde onaylı bir firma olan Axiom Materials’ı satın almak için yola çıktık. Bu satın alım ile uzay ve havacılık endüstrisinin yanı sıra gelecek nesil ulaşım araçları için ileri kompozit malzeme teknolojilerine yön vereceğiz.”

Kordsa CEO’su Ali Çalışkan bu yatırım ile ilgili şunları dile getirdi: “Kordsa olarak bugün yaşamın her alanına dokunuyor, yaşamın her alanını güçlendiriyoruz. İkinci bir Kordsa yaratma yolunda emin adımlarla ilerliyor, her geçen gün etki alanımızı genişletiyoruz. Lastik güçlendirme teknolojilerinde dünyada her üç otomobil lastiğinden birini, her üç uçak lastiğinden ikisini güçlendirirken, son dönem yaptığımız yatırımlarla, bu uçakların kompozit ile kabin içi görsel ve yapısal parçalarını, gövdesini, kanadını ve motorunu güçlendirir konuma geldik. İkinci bir Kordsa yaratmamızın yolunu güçlendirecek Axiom Materials satın alımı ile uzay ve havacılık endüstrisinde kompozit malzeme teknolojilerine yön vereceğiz. Böylece ‘yaşamdan ilham alarak, yaşamı güçlendirme’ misyonumuzu daha geniş bir coğrafyada daha derin yetkinliklerle gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz.”

 

Kordsa, Kompozit Teknolojileri ile Composites Europe’da

12.11.2018 – Kordsa, 6-8 Kasım tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen kompozit sektörünün önemli buluşmalarından Composites Europe 2018 fuarına katıldı. Kordsa fuarda, otomotiv sektörüne yönelik teknolojilerinin yanı sıra, ticari havacılık sektörüne yönelik ürünler üreten Fabric Development Inc., Textile Products Inc. ve Advanced Honeycomb Technologies şirketlerinin ürünleri ile yer aldı.

Kordsa, kompozit malzemeleri ve ekipmanları fuarı Composites Europe’da hafifletme ve güçlendirme teknolojilerine yönelik geliştirdiği prepreg ve dokuma ürünleriyle yer aldı. 6-8 Kasım’da Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenlenen ve her yıl on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuarda Kordsa, otomotiv sektörüne verimlilik ve hız getiren çözümlerine yer verdi. Bunun yanı sıra bu yıl bünyesine kattığı ve havacılık sektörüne ileri kompozit dokuma ürünleri sağlayan Fabric Development Inc ve Textile Products Inc ile uzay ve havacılık sektörüne ileri malzeme üreten Advanced Honeycomb Technologies şirketlerinin ürünleri de sergilendi.

Geliştirdiği güçlendirme teknolojileri ile faaliyet gösterdiği sektörlere yön veren Kordsa, son dönemde kompozit alanında gerçekleştirdiği bu yatırımlar ile ticari havacılık ve uzay tedarik zincirinde önemli bir oyuncu konumuna geldi.

Kordsa, çözüm ortağı bakış açısıyla prepreg, bez ve reçine geliştirirken müşteri gereksinimlerine bağlı olarak tasarım, analiz, malzeme kütüphanesi, prototip üretim desteği gibi konularda da hizmet veriyor ve tek noktadan ihtiyaca özel maliyet odaklı kompozit ara ürün geliştirme çalışmaları yürütüyor.

 

Kordsa, CAMX 2018’de uzay ve havacılık endüstrisine yönelik ürünlerini tanıttı

Kordsa, 16-18 Ekim tarihlerinde Dallas Teksas’ta, uzay ve havacılık endüstrisine yönelik ürünleri ile CAMX 2018 fuarında yer aldı. Kordsa fuarda, satın alımı 2018 yılında tamamlanan ve dünyanın önde gelen ticari havacılık sektörü markalarının stratejik tedarikçilerinden olan şirketleri ile yer aldı.

Tüm dünyadan kompozit ve ileri malzeme sektöründen temsilcileri bir araya getiren CAMX 2018, beşinci yılında 50 ülkeden 900 farklı katılımcıyı ve 15 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.16-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen fuarda Amerika’da uzay ve havacılık endüstrisine yönelik ürünleri ile yer alan Kordsa, ticari havacılık sektöründeki varlığını güçlendirdi.

Büyüyen havacılık sektörünün tedarik zincirinde güçlü bir oyuncu olma yolunda ilerleyen Kordsa, lastik güçlendirme teknolojilerinde sahip olduğu pazar liderliğini kompozit teknolojilerindeki atılımlarıyla pekiştirerek iki kat büyüme stratejisine paralel olarak çalışmalarına ve yatırımlarına devam ediyor.

 

Kordsa, Road2Tunnel Fuarı’nda yenilikçi sentetik fiber donatıları KraTos ile yer aldı

Lastik ve inşaat güçlendirme ile kompozit teknolojileri pazarlarının global oyuncusu Kordsa, 3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı Road2Tunnel’da inşaat güçlendirme markası KraTos’u inşaat sektörü profesyonelleriyle buluşturdu.

10.10.2018 – Güçlendirme lideri Kordsa, 3-6 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı Road2Tunnel’da iş gücü, zaman ve maliyet avantajı sunan sentetik fiber donatıları KraTos ile yer aldı. Korozyona dayanıklı ve elektrik iletkenliği olmayan yapıya sahip KraTos Makro ve rötre çatlaklarına karşı dirençli ve pürüzsüz beton yüzeylerine yönelik geliştirilen KraTos Micro’nun tüm avantajları ve kullanım alanları da fuarda ziyaretçilere aktarıldı.

Kolay ve hızlı uygulama imkanı sunan, betonda homojen bir şekilde karışarak maksimum performans sağlayan, yüksek kalitesi ve korozyona dayanıklı yapısı sayesinde uzun ömürlü oluşuyla farklılaşan KraTos Makro ve KraTos Mikro, çelik donatılara göre daha düşük karbon emisyonu salgılayan sürdürülebilir, çevre dostu ürünler. Endüstriyel zemin betonlarından şap betonlarına, yüksek özellikli ray altı betonlarından pist ve liman betonlarına, püskürtme betonlardan tünel kaplamalarına ve prekast yapı elemanlarına kadar inşaat sektöründe birçok uygulama alanında tercih ediliyor.

Uluslararası fiber donatı pazarında, ilk Türk ürün olan KraTos, yerli üretim olması sayesinde en hızlı sürede tedarik edilebiliyor; bu da KraTos’u birçok altyapı ve üstyapı proje için tercih edilir yapıyor.

3. Köprü gişeleri, Samsun hafif raylı sistem projesi, Eskişehir hafif raylı sistem projesi ve Trabzon DSİ basınçlı su tüneli projesi üstün performanslı, yenilikçi KraTos sentetik fiber donatıları ile güçlendirilen projelerden bazıları. Son olarak Kordsa, İzmir’in en uzun karayolu tüneli olan Buca-Bornova Tüneli’nin inşaatında da KraTos yapısal makro sentetik fiber donatı kullanılacağını duyurdu.

 

İzmir’in En Uzun Tünelini Kordsa Güçlendiriyor

Toplam 7 km’lik tünel uzunluğuyla İzmir’in en uzun karayolu tüneli olan Buca-Bornova Tüneli’nin inşaatında, yaşamı güçlendirme misyonuyla yaşamın her köşesine dokunan güçlendirme lideri Kordsa tarafından üretilen KraTos sentetik fiber donatıları kullanılacak.

11.09.2018 – İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmete aldığı ve yoğun trafik olması beklenen tünel için yüksek deformasyona maruz kalan püskürtme beton uygulamasında sağladığı uzun süreli durabilite, korozyona karşı dayanım ve yüksek beton tokluğunun yanında zamandan sağladığı tasarruf sebebiyle proje yapım süresini kısaltan KraTos’u tercih etti.

Mart ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları başlatılan Buca’daki Homeros Bulvarı’nı Bornova’daki Otogar’a bağlayacak 183 milyon liralık ekspres yol projesinin yeni etabı için Kordsa tarafından üretilen sentetik fiber donatı KraTos tercih edildi. KraTos, Buca’dan Bornova’ya kadar uzanan 7 kilometrelik yeni güzergahın tünel bölümünde kullanılacak.

Lastik, inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojileri alanında faaliyet gösteren Kordsa’nın titiz Ar-Ge çalışmalarının bir ürünü olan beton güçlendirici sentetik fiber donatı KraTos altyapı ve üstyapı inşaat projelerinde fark yaratan bir ürün. İnşaat projelerinde beton güçlendirme uygulamaları için kullanım kolaylığı, hızlı uygulanabilirlik, daha az işçilik, artırılmış ekipman ve enerji verimliliği, yüksek beton tokluğu ve uzun süreli durabilite özellikleriyle ayrışan KraTos aynı zamanda düşük karbon salınımı sağlaması sebebiyle çevreci bir fiber donatı.

 

Kordsa, global ödüllerine yenilerini ekledi

Kordsa, Brezilya’da üst üste üçüncü yıl en iyi işverenler arasında

Yaşamı güçlendirme misyonuyla hayatın her köşesine dokunan güçlendirme lideri Kordsa, global pazardaki başarısını aldığı ödüllerle taçlandırmaya devam ediyor. Kordsa son olarak Brezilya’da iki ödül daha aldı. Üç yıl üst üste layık görüldüğü en iyi işveren ödülünü bu yıl üçüncü kez alarak Great Place to Work Institute (GPTW) sıralamasında Brezilya genelinde 150 şirket arasında 18.sıraya yükseldi. Ayrıca yine “Staj Programlarında En İyi Uygulamalar” ödülüne layık görülerek Bahia bölgesinde üçüncü kez üst üste bu ödülün de sahibi oldu.

27.08.2018 – Lastik, inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojileri lideri Kordsa, Brezilya’da ödüllere doymuyor. Great Place to Work Institute (GPTW) tarafından Brezilya genelinde yapılan en iyi şirketler sıralamasına ilk kez 2016 yılında 25. sıradan giren Kordsa, 2017’de 31. sırada yer alırken bu sene 18.sıraya yükseldi. Bu yıl 22.cisi gerçekleşen GPTW ödülleri 2300 şirket başvurusu ile rekor bir katılıma imza attı. GPTW, bunlar arasından 80 büyük ölçekli, 35 orta ölçekli ulusal şirket ve 35 orta ölçekli çok uluslu şirketi ödüllendirdi. Kordsa daha önce Great Place to Work Institute (GPTW) tarafından Brezilya’nın Bahia Bölgesi için yapılan sıralamada da üç kez üst üste en iyi işveren markaları arasında yer almıştı.

Brezilya’daki başarılarının bir göstergesi olan bu ödüller aynı zamanda Kordsa’nın şirket kimliğini de güçlendirmeye devam ettiğinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Kordsa ortaya koyduğu işe olduğu kadar, işi ortaya koyan çalışanlarına da verdiği değeri üst üste 3 yıl aldığı bu ödüllerle kanıtlamış oldu. Çalışanlarına kendilerini geliştirmelerine imkan veren, birbirlerine ilham olmaya teşvik eden ve şirket başarısının altında tüm çalışanlarının imzası bulunduğunu kabul eden bir işveren olarak Kordsa, çalışanlarına verdiği değerle onları güçlendirerek hayatı güçlendirmeye devam ediyor.

Başarısının sırrının çalışanları olduğunu kabul eden Kordsa, Brezilya’da Instituto Euvaldo Lodi tarafından verilen “Staj Programlarında En İyi Uygulamalar” ödülünü de üç yıl üst üste alarak bir kez daha gelecekteki çalışanlarına da verdiği önemi ortaya koymuş oldu. Bugünün stajyerlerinin geleceğin profesyonelleri olduğuna inanan Kordsa, stajyer programı ile sadece teknik bilgilerin edinilmesine değil, bu sürecin gerçek bir iş hayatı deneyimi olmasına da önem veriyor

 

Kordsa, Patent Sayısı İle Endüstriyel Tekstil Alanında Global Liderler Arasında

Yenilikçi güçlendirme teknolojileri geliştiren Kordsa, patent araştırma veri tabanına göre 2018 itibariyle endüstriyel tekstil alanında yayınlanan patent sayısı ile dünya genelinde ilk 10 şirketin arasında yer alıyor.

27.07.2018 – Ar-Ge ve inovasyonu yaptığı her işin merkezine koyan, lastik, inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojileri sektörlerinin öncü markası Kordsa, 2017 yılında imza attığı rekor patent başvurusunun ardından 2018 yılının ilk yarısında patent araştırma veri tabanında yayınlanan patent sayısı ile global liderler arasında yer aldı. 2017 yılında toplam patent portföyünü yaklaşık %60 oranında artıran Kordsa’nın, Temmuz 2018 itibariyle dünya genelinde 174 buluşu, 717 patent başvurusu ve 218 onaylanmış patenti bulunuyor.

Patent araştırma veri tabanına göre Kordsa, dünya genelinde endüstriyel tekstil alanında yayınlanan patentleriyle, en çok patenti bulunan şirketler listesinde üst sıralara doğru ilerliyor. Kurulduğu günden itibaren inovasyona önem veren ve 2012 yılı itibariyle fikri haklar stratejisini değiştiren Kordsa, buluş koruma yöntemi olarak patent başvurusu yapmaya başladı. Patent başvurularının sonuçlanıp yayınlanmasından sonra, endüstriyel tekstil alanında yapılan patent araştırması sonuçlarına dayalı istatistiklerde Kordsa’nın teknolojinin öncelikli oyuncuları arasında konumunu güçlendiriyor.

Kordsa, ABD’de satın aldığı iki büyük kompozit şirketi ile ikinci Kordsa yaratma hedefine doğru önemli bir adım attı

Kordsa, 100 milyon dolarlık yatırımla ABD’de ticari havacılık için üretecek

Güçlendirme teknolojileri lideri Kordsa, yaklaşık 100 milyon ABD doları yatırımla başta Boeing ve Toray Composites Materials America Inc. olmak üzere dünyanın önde gelen ticari havacılık sektörü markalarının stratejik tedarikçileri arasında yer alan Fabric Development Inc (FDI) ve Textile Products Inc. (TPI) şirketlerini satın aldı. Bu satın almalar ile Kordsa, lastik güçlendirme teknolojilerinde sahip olduğu pazar liderliğini kompozit teknolojileri ile pekiştirerek, iki kat büyüme stratejisinde önemli bir adım attı.

27.07.2018 – Kordsa yaptığı Ar-Ge ve teknoloji yatırımları ile büyümeye devam ederken, satın alma fırsatlarını da değerlendiriyor. Bu anlayışın son halkası olarak, Kordsa geçtiğimiz günlerde 100 milyon dolarlık yatırımla başta Boeing ve Toray Composites Materials America Inc. olmak üzere dünyanın önde gelen ticari havacılık sektörü markalarının stratejik tedarikçileri arasında yer alan Fabric Development Inc. (FDI) ve Textile Products Inc. (TPI) şirketlerini bünyesine kattığını duyurdu. Kordsa bu satın almayı, ABD kompozit pazarındaki konumunu güçlendirme ve büyüyen havacılık sektörünün tedarik zincirinde güçlü bir oyuncu olma yolunda çok önemli bir adım olarak görüyor.

Kordsa CEO’su Ali Çalışkan yaptıkları bu iki yatırım ile ilgili şunları dile getirdi: “Kordsa olarak lastik güçlendirme teknolojilerimiz ile dünyada her üç otomobil lastiğinden birini, her üç uçak lastiğinden ikisini güçlendiriyoruz. Lastik güçlendirme teknolojilerindeki uzmanlığımızı yıllar içinde geliştirerek faaliyet alanımızı inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojileri alanlarına genişlettik. Aslında bugün dünyanın neresine giderseniz gidin Kordsa teknolojisi ile karşılaşıyorsunuz. Kordsa olarak, yaşamın her alanına dokunuyor, yaşamı güçlendiriyoruz. İşimizi geliştirme noktasında, kompozit teknolojilerine odaklanmaya yönelik stratejimizin en önemli adımını Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’ni hayata geçirerek attık. Sanayii ve üniversiteyi aynı çatı altında buluşturan ve adeta bir inovasyon mutfağı olarak çalışan, Avrupa’nın en büyük laboratuvarına sahip bu Merkez 2016 yılından beri temel araştırmadan tasarıma, Ar-Ge’den üretim aşamasına kadar her alanda hizmet veriyor. Bugün ise dünya çapında Kordsa’nın mevcut büyüklüğüne bir Kordsa daha eklememizin yolunu açan ve bizi ticari havacılık sektörünün önde gelen oyuncuları konumuna getirecek Amerika yatırımımızla başarı hikayelerimize yenilerini eklemeye hazırlanıyoruz. 100 milyon dolarlık bu yatırım sayesinde başta Boeing ve Toray Composites Materials America Inc. olmak üzere uzay ve sivil havacılık sektörünün önemli oyuncularının stratejik tedarikçisi olacağız. Böylece güçlendirme teknolojilerindeki lider konumumuz perçinlenecek. Lastiklerini güçlendirdiğimiz uçakların, artık kompozit teknolojilerimizle kanatlarını ve gövdelerini; inşaat güçlendirme teknolojilerimizle ise iniş pistlerini güçlendirir konumda olacağız.”

Kordsa Bilgi Dokümanı

  • Kısaca Kordsa;
    • 4 kıtada 10 tesis
    • 2 Ar-Ge merkezi
      • 100’ün üzerinde Ar-Ge çalışanı
      • 715 patent başvurusu
    • +4.000 çalışan
  • En büyük 6 lastik üreticisinin ve gelişen Asya pazarında yüksek büyüme potansiyeline sahip lastik üreticilerinin stratejik tedarikçisi.
  • Güney Amerika’daki tek polyester ve kord bezi üreticisidir.
  • Kuzey Amerika’da naylon kord bezi üretiminde 1.sıradadır.
  • EMEA bölgesinde naylon kord bezi ve polyester kord bezi üretiminde 1.sıradadır.
  • Asya-Pasifik bölgesinde naylon kord bezi ve polyester kord bezi üretiminde 2.büyük üreticidir.
  • 2018’de artan talebe cevap vermek hedefiyle Türkiye ve Endonezya’da 30 milyon ABD doları ek polyester iplik hattı yatırımı yapıldı.
  • Müşteri portföyü 1 yıl içinde 40’tan 90’a ulaştı.
  • Yerli ve milli projelerde Kordsa teknolojisi tercih ediliyor.


ABD satınalma harici 2018 hedefleri

  1. 2018 yılında Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde geliştirdiğimiz kompozit ürünlerinden yaklaşık 5 milyon ABD doları gelir elde edilmesi hedeflenmektedir.
  2. İnşaat güçlendirme teknolojilerinin önümüzdeki 5 yıl içerisinde 15-20 milyon ABD doları ciro yaratması beklenmektedir.
  3. 2017 yılında yeni ürünlerden elde edilecek gelir yaklaşık 45 milyon ABD doları oldu, 2018 yılında ise ürün geliştirmeleri ile birlikte yaklaşık %35 oranında artış göstererek 60 milyon ABD dolarına ulaşması beklenmektedir.

ABD satınalma ile

Yaklaşık 100 Milyon ABD doları yatırımla ticari havacılık sektörüne ileri kompozit malzemeler sağlayan Fabric Development Inc. (FDI) ve Textile Products Inc. (TPI) şirketlerini satın aldık.

Ciroya yıllık ortalama 80 milyon ABD doları artış bekleniyor.

Kordsa, Mars Pathfinder’a kompozit sağlayan Fabric Development Inc. (FDI) ve Textile Products Inc. (TPI) şirketlerini satın alarak uzay teknolojileri sektörü için de üretim yapacak.

 

Kordsa’ya İhracat Şampiyonları Ödülü

Kordsa, Türk ekonomisine dış ticaretteki katkıları sebebiyle bir ödüle daha lâyık görüldü ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen “TİM 25. Olağan Genel Kurulu ve 2017 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni”nde tekstil kategorisinde ödül aldı.

02.07.2018 – Yaşamı güçlendirme misyonuyla, 4 kıtadaki 8 tesisinde lastik, inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojilerinde faaliyetlerini sürdüren Kordsa, ihracatta gösterdiği performanstan ötürü bir ödüle daha lâyık görüldü.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla 30 Haziran 2018 Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen “TİM 25. Olağan Genel Kurulu ve 2017 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni”nde tekstil kategorisinde ödül aldı. Kordsa Mali İşler Müdürü Ümit Coşkun, ödülü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin elinden aldı. Bu ödülle, Kordsa’nın ihracat konusundaki öncü ve örnek konumu bir kez daha tescillenmiş oldu.

Törende, Kordsa’nın ödül aldığı tekstil sektörünün de aralarında bulunduğu 90’a yakın sektördeki en iyi ihracat performansını sergileyen ve en fazla ihracat yapan ilk üç firma ödüllendirildi.

 

Kordsa, Michelin Movin’On Konferansı’nda araçları hafifleten kompozit teknolojilerini tanıttı

Kordsa, Montreal’de düzenlenen Movin’On Konferansı’na katıldı. Michelin’in 20 yılı aşkın süredir düzenlediği Michelin Challenge Bibendum’un devamı niteliğinde olan Movin’On Konferansı’na konuşmacı olarak davet edilen Kordsa, verimli ve sürdürülebilir ulaşım için araçların hafiflemesi gerektiğine vurgu yaptı.

08.06.2018- “Küresel, akıllı, sürdürülebilir ve multi-model mobiliteyi hayata geçirme” hedefiyle düzenlenen Movin’On Konferansı, günlük hayattaki ezber bozan değişikliklerin ulaşıma olan etkisine değiniyor, hem insanların hem de ürün ve eşyaların bir yerden bir yere taşınmasındaki sorunlara sürdürülebilir çözümler arıyor. 31 ülkeden 4000’den fazla katılımcının bir araya geldiği, 70’in üstünde konuşmacının olduğu konferans boyunca birbirinden ilham verici sunumlar, paneller, yuvarlak masa toplantıları, uygulamalı atölye çalışmaları yapıldı.

Bugün dünyadaki tüm uçak ve otomobillere teknolojisiyle dokunan, her 3 uçak lastiğinden 2’sini ve her 3 otomobil lastiğinden 1’ini güçlendiren Kordsa, konferansta yaptığı sunumda, ulaşımdaki güncel sorunlara ve çözüm önerilerine değindi; verimli ve sürdürülebilir ulaşım için araçların hafiflemesi gerektiğini vurguladı. Ulaşımın gelecekte nasıl olacağı, nasıl daha verimli hale getirileceği ve ulaşımı etkin kullanmak için teknolojiden nasıl faydalanılabileceği sorularının cevaplarının arandığı sunumda, Kordsa’nın lastik güçlendirme teknolojilerinde sürtünme direncini azaltarak, kompozit teknolojilerinde ise araçların daha hafif olmasını sağlayarak yakıt tüketimini azaltmayı hedeflediği, böylece ulaşımı daha sürdürülebilir kılmaya çalıştığı aktarıldı.

Açık inovasyon modelinin en büyük destekçilerinden olan Kordsa, bir teknoloji mutfağı olarak hizmet veren Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde bugün havacılıktan otomotive kadar geniş bir yelpazedeki sektörlere kompozit teknolojileri geliştirerek ve böylece araçları hafifleterek ulaşımın geleceğine katkıda bulunuyor.

 

Kordsa, 3 yıl üst üste Brezilya’nın en iyi işveren markaları arasında

07.06.2018 – Sürdürülebilir iş başarısı için çalışanlarının gelişimini ve katılımını teşvik eden bir yönetim modeli benimseyen Kordsa, Brezilya’da üç yıldır üst üste en iyi işverenler arasında yer alıyor.

Kordsa, “Great Place to Work” sıralamasında üç yıldır üst sıralarda yer almasıyla, sahip olduğu en büyük değerin insan kaynağı olduğunu ve insan gücünü yapılan işin ötesinde değerlendirdiğini bir kez daha kanıtladı.

Lastik ve inşaat güçlendirme ile kompozit teknolojileri pazarlarının global oyuncusu, Kordsa, hem Türkiye’de hem de faaliyet gösterdiği diğer ülkelerde başarılarını aldığı ödüllerle perçinlemeye ve “Güçlendirici” unvanını dünyaya duyurmaya devam ediyor.Sabancı Holding iştiraki Kordsa’nın Brezilya’daki fabrikası, son olarak Great Place to Work Institute (GPTW) tarafından üçüncü kez en iyi işveren markaları arasında gösterildi. Kordsa, Brezilya’nın Bahia eyaletinde dördüncü sırada yer aldı. Kordsa Brezilya, listeye giren tek sanayi şirketi olarak dikkat çekti.

Kordsa CEO’su Ali Çalışkan, üç yıldır sürdürdükleri bu başarıyla ilgili şöyle dedi: “Great Place to Work Institute tarafından gerçekleştirilen bu araştırmada, üç yıldır üst sıralarda yer alıyoruz. Bu başarıyı, şirketimizin global bir işveren markası olma yolunda attığı adımların bir sonucu olarak değerlendirebiliriz. İnsan kaynağımızı en büyük gücümüz olarak görüyoruz, bu yüzden de güçlendirmeye insan kaynağımızdan başlıyoruz. 4 kıtada 8 tesisimizde yaşamı güçlendirirken, insan kaynakları yönetimimiz aynı zamanda yaklaşık 4 bin çalışanımızı güçlendiriyor. İnsan kaynaklarına bakışımız beş ana temele dayanıyor: ‘İlham ver, önemse, geliştir, teşekkür et, takdir et’. Bu anlayışımızla, çalışanlarımızın birbirinden ilham almasını, birbirine ilham olmasını, kendi gelişimlerini önemsemelerini ve dengeli, mutlu bir hayat sürmelerini destekliyoruz. Önümüzdeki dönemde de çalışanlarımızın yetkinliklerini desteklemeye, her ülkenin kültürü ve ihtiyacı çerçevesinde çalışanlarımızı çok yönlü geliştirmeye devam edeceğiz.”

Great Place to Work hakkında

Great Place to Work®, çalışan odaklı mükemmel iş yeri kültürünün oluşturulması ve stratejik kurum kültürünün dizayn edilmesi alanında uzman bir enstitü. 25 yılı aşkın deneyimiyle hazırladığı analizlerinde çalışanların işveren veya yöneticiyle arasındaki iletişimi, çalışanlarla yaptıkları iş arasındaki ilişkiyi ve çalışanların diğer takım arkadaşları arasında iletişimi inceliyor. Bu analizlerdeki en önemli araçlardan biri de çalışanlarla yaptığı ve kurum kültürünün güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu boyutlarıyla ele alındığı Trust Index© anketleri. Bir diğeri ise, İK ve yönetim uygulamalarını ölçümleyen Culture Audit©.

Değerlendirme Nasıl Yapılıyor?

Great Place to Work Institute tarafından yapılan değerlendirmede incelemeye alınan şirketlerin puanlamalarının 3’te 2’si çalışan anketlerinden; kalan bölüm ise şirketin insan kaynakları alanında sahip olduğu programların ve uygulamalarının kıyaslamalı analizlerine dayanıyor.

 

Kordsa, Sürdürülebilir Markalar Konferansı’nda Arzu Kaprol ile iyi yaşamı yeniden tanımladı

18-19 Nisan’da Fairmont Quasar İstanbul’da düzenlenen Sürdürülebilir Markalar Konferansı’nın bu yılki teması “İyi yaşamı yeniden tanımlamak” idi. Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa İş ve Pazar Geliştirme Direktörü ve İnşaat İş Birimi Lideri Murat Oğuz Arcan, Sürdürülebilir Markalar 2018 kapsamında düzenlenen “Teknoloji ile Geleceği Tasarlamak” isimli panele moda tasarımcısı Arzu Kaprol ile birlikte panelist olarak katıldı.

Moderatörlüğünü gazeteci ve yazar Demet Cengiz’in yaptığı panelde Murat Oğuz Arcan, Kordsa olarak yaşamı güçlendirirken iyi yaşamı yeniden tanımlayan, sürdürülebilirlik anlamında dünyanın geleceğine katkı sağlayan çevreci teknolojiler ürettiklerinden bahsetti; teknoloji geliştiren bir şirket olarak Kordsa’nın ürettiği malzemelerle ulaşımı nasıl yeniden tasarladığına vurgu yaptı.

Amacı sürdürülebilirlik için yeni bir iş anlayışı ve marka değeri oluşturmak ve buna ilham vermek olan Sürdürülebilir Markalar Konferansı, her yıl iş dünyasında küresel düşünce liderleri ve profesyonelleri ile markaları buluşturuyor. Konferans, bu yıl 18-19 Nisan’da Fairmont Quasar İstanbul’da yerli ve yabancı 70’in üzerinde konuşmacının katılımı ile gerçekleşti. Sürdürülebilir Markalar Konferansı’nın 2018 teması “İyi yaşamı yeniden tanımlamak” oldu.

Konferansta 2 gün boyunca marka stratejisi, iletişim, inovasyon, tasarım, tüketici beklentileri gibi konularda sektörlerinde lider konumdaki marka ve profesyonellerin yer aldığı birçok konuşma ve panel gerçekleşti.

Açık inovasyon anlayışı ile değişim ve dönüşüme liderlik eden lastik, inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojileri lideri Kordsa, Sürdürülebilir Markalar Konferansı’nın katılımcıları arasında yer aldı. Kordsa İş ve Pazar Geliştirme Direktörü ve İnşaat İş Birimi Lideri Murat Oğuz Arcan Sürdürülebilir Markalar Konferansı kapsamında 19 Nisan’da düzenlenen “Teknoloji ile Geleceği Tasarlamak” isimli panele dünyaca ünlü moda tasarımcısı Arzu Kaprol ile birlikte panelist olarak katıldı. Kordsa olarak yaşamı güçlendirirken iyi yaşamı yeniden tanımlayan, sürdürülebilirlik anlamında dünyanın geleceğine katkı sağlayan çevreci teknolojiler ürettiklerinden bahseden Murat Oğuz Arcan, şunları dile getirdi: “Gelecek önümüzde bizi bekliyor. Ancak bazen geleceği sadece beklemekle kalmayıp onu şekillendiren, yaratıcı ve öncü olarak hareket etmeniz gerekir. İşte Arzu Hanım da bu önemli kişilerden biri ve işte bu noktada yollarımız kesişiyor. Biz de teknik tekstil alanında benzer malzemeleri lastik, kompozit ve inşaat güçlendirme iş kollarımızda geliştirdiğimiz teknolojilerle sektörü yeniden tasarlıyoruz ve dönüştürüyoruz. Kordsa olarak ‘Yaşamı Güçlendiriyoruz’ hedefiyle çıktığımız yolda biz her adımımızla, her yatırımımızla ‘sürdürülebilir teknolojiler’ yaratmaya çalışıyoruz. Dünyaya teknoloji ihraç eden bir marka olarak faaliyet gösterdiğimiz üç alanda da yaşamı kolaylaştıran, daha verimli ve en önemlisi çevreci teknolojiler üretmek için çalışıyoruz.”

Teknolojiyi geliştiren bir şirket olarak Kordsa’nın ürettiği malzemelerle ulaşımı nasıl yeniden tasarladığına vurgu yapan Arcan, sözlerine şöyle devam etti: “Gelecek büyük atılımlara, dönüşümlere ve ilerlemeye gebe ancak gelecek bize aynı zamanda büyük bir sorumluluk da yüklüyor. Eğer gelecekte var olabilmek istiyorsak, çocuklarımıza daha yaşanabilir, daha iyi bir yaşam bırakabilmek istiyorsak hepimizin bu taşın altına elini koyması gerekir. İş dünyasının, karar vericilerin ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesi geleceğin sürdürülebilir olmasını sağlamanın en önemli adımlarından biri.

Ve ‘konunun uzmanlarıyla bir araya gelmek’ ve birlikte teknoloji geliştirmek yani açık inovasyon konusu ‘iyi bir yaşam’ inşa etmek adına çok önemli. Dünyada artık akıllı firmalar, geliştirdikleri teknolojileri sır gibi saklamıyor, teknolojilerini başkalarının kullanımına da açıyor. Açıyor ki, bu konuda çalışan başka bir firma da alsın, üzerine bir taş da o koysun.

Yani ancak iş birlikleri arttıkça ve konunun uzmanları bir araya geldikçe daha iyi bir yaşamın formülüne ulaşabiliriz.”

 

Kordsa dünyanın en büyük kompozit teknolojileri buluşmasında yer aldı

Lastik ve inşaat güçlendirme ile kompozit teknolojileri pazarının global oyuncusu Kordsa, kompozit alanındaki büyümesini takiben dünyanın en büyük kompozit teknolojileri buluşması JEC World 2018’e katıldı. Güçlendirme lideri genişleyen ürün yelpazesini ve yeni teknolojilerini ziyaretçilerle paylaştı.

Sektöre damgasını vuran inovasyonların ödüllendirildiği JEC İnovasyon Ödülleri töreninin jüri heyeti arasında yer alan Kordsa CEO’su Ali Çalışkan, 10 ayrı kategoride birbirinden etkileyici 30 farklı projenin değerlendirmesinde yer aldı.

Kordsa 6-8 Mart 2018 tarihlerinde Paris’te düzenlenen ve kompozit alanında dünyanın en büyük fuarı olan JEC World 2018’e katıldı. Fuar kapsamında sektöre yön veren inovasyonların ödüllendirildiği JEC Inovasyon Ödülleri töreninin jürisinde yer alan Kordsa, havacılık ve otomotiv başta olmak üzere kompozit malzemelerin kullanıldığı 10 farklı kategoride 30 projeyi değerlendirdi.

Ödül töreninde yaptığı konuşmasında Kordsa’nın yaşamı güçlendirme misyonunu vurgulayan CEO Ali Çalışkan, “Bu sene, 30 projenin yarıştığı JEC Innovation Awards ödül töreninin sponsoru olduk. Açık inovasyon anlayışını benimsemiş bir markanın temsilcisi olarak, yarışmada yer alan her bir projenin ister ödül alsın ister almasın, sektöre önemli katkısı olacağına inanıyorum. Kordsa’yı temsil ederek, bu projeleri değerlendiren jüri üyeleri arasında yer almak benim için gurur verici bir deneyim oldu.

Kordsa, 2016 yılında sanayi ve üniversite işbirliğinin Türkiye’de öncü ve örnek modeli olan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’ni Sabancı Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdi. Bu merkezin de gücü ile yeni teknolojilerimizi pazara sunmaya ve ürün gamımızı genişletmeye devam ediyoruz. Üç senedir katıldığımız ve geçen sene, 9 dakikalık preste kürlenme süresini 3 dakikaya düşürerek otomotiv sektörüne hız ve verimlilik katan reçine teknolojimizin lansmanını gerçekleştirdiğimiz JEC World’de bu sene de otomotiv ve havacılık sektörleri için önemli bir malzeme olan termoset prepreg üretimimizi ticarileştirdiğimizi duyurduk. Termoset prepreglerde kullanım yerlerine özel birçok farklı reçine sistemi geliştirirken termoplastik prepreg çalışmalarımız da devam ediyor. Hafiflik, dayanıklılık ve uzun ömürlülük gibi avantajları ile metal malzemelerin yerini alacak bu geleceğin malzemelerini geliştirip üreterek pazardaki konumumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz.

Bugün tüm dünyaya teknolojilerimizi ihraç ediyor, global pazarda işbirliklerine ve inovatif projelere imza atıyoruz. Açık inovasyon anlayışıyla hareket ederken aldığımız ödüllerle de ‘güçlendirici’ konumumuzu pekiştiriyoruz ve sektörü şekillendirmeye devam ediyoruz. 2017 sonu itibariyle dünya genelinde 664 patent başvurumuz var, bunlardan 168 adedi tescillendi. Bu teknolojileri kullanarak ürettiğimiz yeni ürünler, prosesler, ekipmanlar tüm dünyada takip ediliyor. Kompozit teknolojileri pazarının öncü firmalarından olma hedefiyle, Kordsa bundan sonraki dönemde de yeni teknolojiler geliştirip dünyaya ihraç ederken yeni yatırımlarla da güçlenmeye ve güçlendirmeye devam edecek” dedi.

 

Kordsa’nın Yeni Yatırımının Temel Atma Töreni Gerçekleşti, İşte Yatırımın Detayları

Kordsa, yatırımlarına kapasite artırımı ile hız kesmeden devam ediyor

“Hayatı güçlendirme” misyonuyla lastik, inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojileri alanlarında Amerika’dan Asya Pasifik’e kadar geniş bir coğrafyada faaliyetlerini sürdüren Kordsa, 19 Aralık Salı günü İzmit’teki fabrikasında polyester iplik kapasitesini 7 bin ton artıracak ek bir hattın temelini attı. Kordsa, bu yeni polyester yatırımının yanı sıra, inşaat güçlendirme alanında “polipropilen monofilament” hattının da temelini attı.

Sabancı Holding iştiraklerinden, dünyanın lider naylon ve polyester iplik, kord bezi üreticisi Kordsa, artan talebe cevap verebilmek amacıyla planladığı ve İzmit fabrikasındaki polyester kapasitesini genişletecek olan ek binanın temel atma törenini 19 Aralık Salı günü gerçekleştirdi. Bina inşaatının tamamlanması ve yeni ekipmanların gelmesiyle 2018 yılında faaliyete girmesi planlanan 3.500 m2’lik bu ek tesisle birlikte 7 bin tonluk ek polyester iplik kapasite artışı hedefleniyor.

Temel atma töreninde konuşan Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cenk Alper, Kordsa’nın Sabancı’nın tek global markası olarak pazardaki başarılarına ve inovasyon liderliğine vurgu yaptı. Alper şunları dile getirdi: “Sabancı vizyonunun en önemli temsilcilerinden olan Kordsa’nın küresel başarılarını gururla izliyoruz. Hikâyesi İzmit’te 44 yıl önce başlayan Kordsa, bugün bir dünya devine dönüşmüş durumda. Dünya’da üretilen her 3 otomobil lastiğinden 1’ini ve her 3 uçak lastiğinden 2’sini Kordsa güçlendiriyor. Bu konumu korumak, daha da ileri taşımak için hem kapasiteye yönelik, hem de inovasyona yönelik akıllı yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Dijitalleşen dünyada Kordsa, inovasyonları ve ‘Hayatı Güçlendirme’ misyonuyla varlığını her geçen gün daha da güçlendirecek. Buna inancım tam.”

Kordsa CEO’su Ali Çalışkan ise yaptığı konuşmada kapasite artırımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirmenin yanı sıra ürün portföyünü de geliştirmeye devam ettiklerinin müjdesini verdi. Çalışkan konuşmasına şöyle devam etti “Kordsa olarak güçlü büyüme ivmemizi sürdürüyoruz. 2017 yılında global çapta, önemli büyüme kararlarına ve dev iş birliklerine imza attık. Aynı zamanda yurt içi ve yurt dışı ödüllerle başarılarımızı taçlandırdık. Hem şirketimizin hem Sabancı Topluluğumuzun hem de ülkemizin adını dünyaya duyurmaktan dolayı çok gururluyuz.

Kordsa İzmit Fabrikası’nda 44 Yıl Önce Yolculuk Başladı

İzmit fabrikamızın bizim için anlamı ve önemi çok büyük. Bugün global pazarda liderliğimize, 44 yıl önce yolculuğumuzu başlattığımız İzmit’te adım attık. Kordsa’nın ilk Ar-Ge Merkezi, İzmit’te kuruldu. Kordsa’nın teknoloji ve pazar liderliği ile güçlendirme teknolojilerindeki uzun yıllara dayanan tecrübesinde, İzmit fabrikamızın payı çok büyük. 2016 yılında Türkiye’deki tesislerimizde 30 milyon ABD dolarlık ek kapasite yatırımı yapılacağını duyurmuştuk. İzmit fabrikamızdaki yeni tesisle artan talebe daha hızlı ve daha etkin şekilde cevap verebileceğiz.

Endonezya da Devreye Alındı

Endonezya’da ise yeni polyester iplik hattımızı devreye aldığımızı da sizinle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu tesisimizde de polyester iplik kapasitesini 7 bin ton artırdık. Bu yatırımımız, 2007 yılından bu yana faaliyet gösterdiğimiz Asya-Pasifik pazarındaki gücümüzü pekiştirecek. Ar-Ge gücümüz ve açık inovasyon anlayışımızdan aldığımız güçle dünya genelinde sektörü değiştiren, yenilikçi, katma değerli ürünler geliştirmek üzere yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

Kordsa’nın Avrupa, Ortadoğu, Afrika bölgesinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadir Toplu ise kapasite artırımının yanı sıra yapılan ürün çeşitliliğiyle ilgili detaylı bilgi verdi: “Kordsa olarak, 2014 yılında girdiğimiz inşaat güçlendirme alanında kullanımı kolay, uzun süreli dayanım sağlayan ve yüksek performans avantajı sunan ürünler ile pazarda rakiplerimizden farklılaşıyoruz.

Ürün Çeşitliliğimizi Genişletiyoruz

Şimdi, pazara sunduğumuz farklı bir ürün olan sentetik fiber donatımız Kratos’un yeni bir çeşidi olarak ‘polipropilen monofilament’ yatırımımızla üretim çeşitliliğimizi genişletiyoruz. 2018’de pazara sunulacak bu ürün, güçlü karakteristik özellikleri ile müşterilerimiz için hem sürdürülebilir yüksek performans sağlıyor hem de piyasadaki muadillerine göre maliyet avantajı sunuyor. Bu yüksek dayanımlı ve verimli sentetik fiber donatıyı, hem Türkiye hem de Avrupa pazarına sunmayı hedefliyoruz. Kratos’un kendi ürün yelpazesindeki diğer çeşitlerinden farkı, özellikle tünel ve altyapı projelerinde katma değer sağlayacak bir ürün olması ve maliyet avantajı sağlaması. Tüm bu özellikleriyle hepimizi çok heyecanlandıran bir ürün. Oyunun kurallarını değiştiren teknoloji ve ürünlerimizle dünyayı güçlendirmeye devam edeceğiz.