Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Türk Zırhlı M...

Türk Zırhlı Muharebe Aracı HIZIR’lar Afrika Yolunda

  • Bir Afrika ülkesinden geçen yıl sipariş edilen zırhlı muharebe aracı HIZIR’ların ilk partisi yola çıktı. Katmerciler’in bu segmentteki ilk ihracatı olan 20.7 milyon dolarlık anlaşma gereğince tüm HIZIR’lar bu yılın sonuna kadar teslim edilmiş olacak.
  • Furkan Katmerci: Savunma sanayii başarılı performansıyla pandemi sonrası ülke ekonomisinin normalleşmesinde önemli bir rol oynarken Katmerciler en yüksek ihracat gelirlerinden birisini 2020’de elde edecek.

20.07.2020 – Türk savunma sanayiinin dinamik ve yenilikçi gücü Katmerciler’in zırhlı muharebe segmentindeki ilk ihracatı olan HIZIR’lar Afrika yolunda. 2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından lansmanı yapılan ve geçen yıl bir Afrika ülkesinden gelen siparişle seri üretimine başlanan HIZIR’ların ilk bölümü tırlara yüklenerek yola koyuldu.

Tamamen Katmerciler tarafından geliştirilen, ülkemizde segmentinin en güçlü zırhlı muharebe aracı olan HIZIR’ın 20.7 milyon dolarlık ilk ihracat anlaşması geçen yılın temmuz ayında imzalanmıştı. Anlaşma kapsamında teslimatlar bu yılın sonuna kadar tamamlanmış olacak.

Sınır güvenliği için tasarlanan özel versiyonuyla Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine de giren HIZIR, sınırlarımızı korumada aktif göreve başlamasından çok kısa süre sonra ilk ihracatını da fiilen gerçekleştirmiş ve bir dost ülkenin savunmasında görev üstlenmiş oldu.

Afrika Pazarına Yenileri Eklenecek

Katmerciler, 20.7 milyon dolar büyüklüğe sahip bu ihracatla birlikte 2020 yılında yüksek düzeyde ihracat geliri bekliyor. Şirket, yıl sonunda yaklaşık 45 milyon dolarlık ihracat geliri öngörüyor.

HIZIR’ların ilk partisinin araçlara yüklenerek yola çıkartılmasının ardından bir açıklama yapan Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, “HIZIR bizim ilk zırhlı muharebe aracı ihracatımız oldu. Uzun yıllardır sivil ekipman tarafından elde ettiğimiz ihracat başarısını savunma alanında da tekrarlamak istiyoruz. HIZIR’la yeni bir kapı daha açtık. HIZIR ve farklı ihtiyaçlara uygun geliştirdiğimiz nitelikli diğer araçlarımızla bu başarının devamını getireceğiz. Sivil ekipmanda olduğu gibi savunma sektöründe de ihracatımızı artırarak Katmerciler’i büyütmek, uluslararası ölçekte marka bilinirliğimizi ve karlılığımızı yükseltmek, ülke ekonomisine katkımızı artırmak istiyoruz” dedi.

Katmerci: Pandemi Sürecinden Başarıyla Çıkıyoruz, İhracatta Beklentimiz Yüksek

Pandemi sürecinden etkilenen ülke ekonomisinin hızla toparlanmaya başladığına, son sanayi verilerinin de buna işaret ettiğine dikkat çeken Katmerci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Katmerciler olarak pandemi sürecinin olumsuz etkilerini minimumda tutmak üzere aldığımız önlemleri başarıyla hayata geçirdik. Faaliyetlerimizi kesintisiz devam ettirdik. Önlemlerimiz sayesinde hiçbir istihdam kaybı yaşamadığımız gibi kısa süreli çalışma ödeneği veya asgari ücret desteği gibi devlet desteklerinden faydalanmak zorunda kalmadık. Aynı kadro ve artan performansla yolumuza devam ediyoruz. Savunma sanayimiz, ülke ekonomisinin pandeminin yarattığı sıkıntıları atlatmasında başat bir rol oynuyor. Türkiye’nin en büyük şirketlerinin yer aldığı İSO 500 verileri de bunu ortaya koydu. Biz de üretimimizle, yüksek ihracatımızla normalleşme sürecine katkı sunan şirketlerden birisi olacağız. Türkiye bu zorlu süreci başarıyla atlatacaktır. Zaten bunun somut işaretleri de gelmeye başlamıştır. Bunca yıldır büyük zorluklara göğüs germiş ve her defasında güçlenerek çıkmış Türkiye, devleti ve milletiyle büyük bir ülkedir, pandemi sürecinden de güçlenerek çıkacaktır.”

Katmerciler’in her zaman ihracata özel bir önem verdiğini ve gelirlerinin yarısından fazlasını ihracattan elde etmeyi stratejik bir hedef olarak belirlediğini vurgulayan Katmerci, “2020 yılı, 40-45 milyon dolarlık seviyesiyle en yüksek ihracat yaptığımız yıllardan birisi olacak. Savunma araçlarımızdan aldığımız destekle bu ihracat performansını büyüterek sürekli hale getirmeyi ve toplam gelirler içindeki payını artırmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

HIZIR Hakkında: Segmentinin En Güçlüsü

Lansmanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Kasım 2016 tarihinde düzenlenen 3. High-Tech Port by MÜSİAD fuarında yapılan ve büyük beğeni toplayan HIZIR, Türk savunma sanayiinde sınıfının en yüksek motor gücüne sahip, en güçlü taktik tekerlekli zırhlı muharebe aracı olarak dikkat çekiyor.

Tamamen Türk mühendisliğinin ürünü olan HIZIR, mayın ve el yapımı patlayıcılara karşı yüksek koruma sağlayan, balistik açıdan güçlendirilmiş, yüksek manevra yeteneğine sahip, 4×4 konfigürasyonunda, 400 beygir gücünde, beğeni toplayan bir zırhlı araç olarak yer aldığı her platformda öne çıkıyor.

HIZIR, kırsal ve kentsel alanlardaki yoğun çatışma koşulları altında yüksek performans gösterecek şekilde tasarlandı. NATO standartlarında geliştirilen ve tüm performans ve patlama testlerinden başarıyla geçen aracın mayına karşı üst düzey koruma sağladığı, yurtdışı bağımsız bir test kuruluşu tarafından test edilerek onaylandı.

HIZIR aynı zamanda, komuta kontrol aracı, KBRN aracı, çeşitli silah sistemlerinin kolay entegre edildiği silah taşıyıcı araç, ambulans aracı, sınır güvenliği aracı, keşif aracı ve benzeri çeşitli konfigürasyonlar için çok yönlü, düşük maliyetli ve kolay bakım sağlayan bir platform araç olma özelliğine sahip.

 

Katmerciler’den Afrika’ya 20,7 Milyon Dolarlık HIZIR İhracı

  • Savunma sanayinin dinamik gücü Katmerciler, zırhlı muharebe aracı HIZIR’ın ilk ihracatını bir Afrika ülkesine yaptı. 20,7 milyon dolarlık toplam tutara sahip ihracat, HIZIR’ın yurt dışı pazarlarda daha güçlü bir şekilde yer almasının ilk adımı olacak.

Türk savunma sanayinin önde gelen şirketlerinden Katmerciler, segmentinin en güçlü zırhlı muharebe aracı HIZIR’ın ilk ihracatını bir Afrika ülkesine yaptı. 20,7 milyon dolarlık toplam büyüklüğe sahip anlaşma, HIZIR’ın yurt dışı pazarlarda yaratacağı yeni taleplerin de habercisi niteliğinde. Anlaşma kapsamında teslimat 2019-2020 döneminde tamamlanacak.

Sınır güvenliği için özel tasarlanan versiyonuyla Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren HIZIR, sınırlarımızı koruyarak aktif göreve başlamasından çok kısa süre sonra ilk ihracatını da gerçekleştirmiş oldu.

Lansmanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Kasım 2016 tarihinde düzenlenen 3. High-Tech Port by MÜSİAD fuarında yapılan ve büyük beğeni toplayan HIZIR, Türk savunma sanayinde sınıfının en yüksek motor gücüne sahip taktik tekerlekli zırhlı muharebe aracı olma özelliğine sahip.

Tamamen Türk mühendisliğinin ürünü olan HIZIR, mayın ve el yapımı patlayıcılara karşı yüksek koruma sağlayan, balistik açıdan güçlendirilmiş, yüksek manevra yeteneğiyle çatışma koşulları için üretilmiş, 4×4 konfigürasyonunda, 400 beygir gücünde taktik tekerlekli zırhlı bir araç.

HIZIR, kırsal ve kentsel alanlardaki yoğun çatışma koşulları altında yüksek performans gösterecek şekilde tasarlandı. Tüm özellikleriyle silahlı kuvvetler ve güvenlik güçleri için güven veren, Türkiye’de segmentinin en güçlü zırhlı muharebe aracı.

NATO standartlarında geliştirilen ve tüm performans ve patlama testlerinden başarıyla geçen aracın mayına karşı üst düzey koruma sağladığı, yurtdışı bağımsız bir test kuruluşu tarafından test edilerek onaylandı.

HIZIR aynı zamanda, komuta kontrol aracı, KBRN aracı, çeşitli silah sistemlerinin kolay entegre edildiği silah taşıyıcı araç, ambulans aracı, sınır güvenliği aracı, keşif aracı ve benzeri çeşitli konfigürasyonlar için çok yönlü, düşük maliyetli ve kolay bakım sağlayan bir platform araç niteliğinde.

  • Katmerci: HIZIR Başka Ülkelerin Envanterine de Girecek

HIZIR’ın ilk yurt dışı satış sözleşmesinin imzalanmasının ardından bir açıklama yapan Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, 20,7 milyon dolarlık siparişin, yaklaşık üç yıldır süren yurt dışı tanıtım çalışmalarının ilk meyvesi olduğunu belirterek, hedeflerinin, HIZIR’ı başka ülkelere de taşımak olduğunu belirtti.

“HIZIR, sadece ülkemizde değil yurt dışında da ilgi çeken bir zırhlı oldu. Yüksek performansa sahip çok güçlü bir araç olan HIZIR, sadece ülkemiz için değil dost ülkeler için de önemli bir muharebe aracı” diyen Katmerci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Katmerciler’in farklı ihtiyaçlara uygun, son derece geniş bir savunma portföyü var. Ancak, lansmanından bu yana yurt dışı tanıtımlarda özellikle HIZIR’a odaklanıyoruz. Bu çalışmaların ilk sonucunu da elde etmiş bulunuyoruz. HIZIR, Türkiye’den sonra bir Afrika ülkesinin silahlı kuvvetlerinin envanterine giriyor. Çok sayıda potansiyel alıcı ile temaslarımız devam ediyor. İlk ihracatın da sağladığı motivasyonla, çok uzun olmayan bir sürede HIZIR’ı envanterine dahil edecek yeni ülkelerin duyurularını yapacağımıza inanıyoruz. Yaklaşık 60 ülkeye ihracat yapmış, ihracata her zaman büyük önem veren bir firma olarak, HIZIR’ın da katkısıyla Katmerciler markasını dünya savunma sanayinde daha fazla duyurmaya kararlıyız.”

  • Farklı İhtiyaçlara Uygun Yenilikçi Ürünler

Yenilikçi ve yaratıcı ürünleriyle sektörde saygınlık uyandıran Katmerciler, savunma ve güvenlik ihtiyaçları doğrultusunda, ileri savunma teknolojilerinden faydalanarak ürünlerini kendi Ar-Ge Merkezinde tasarlayıp geliştiriyor. Şirketin savunma portföyünde tekerlekli zırhlı araçlardan uzaktan kumandalı insansız kara araçlarına, zırhlı iş makinelerinden özel ürünlere uzanan geniş bir yelpazede, çok farklı savunma ve güvenlik aracı yer alıyor.

Halka açık bir şirket olan Katmerciler’in savunma portföyü içinde yer alan ürünler arasında Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı KIRAÇ, Uzaktan Kumandalı Atış Platformu UKAP (İnsansız Kara Aracı-İKA), Zırhlı Personel Taşıyıcı KHAN, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), Dönüştürülebilir KHAN, Koruma Kalkanı, Uzaktan Kontrollü Çok Namlulu Gaz Atar Sistemi, Uzaktan Kumandalı Zırhlı Paletli Ekskavatör, Zırhlı Kazıcı Yükleyici İş Makinesi, Uzaktan Kumandalı Zırhlı Belden Kırmalı Yükleyici İş Makinesi ile kompozit ve seramik bazlı gizli zırhlama sistemi olan NEFER yer alıyor.

Katmerciler’in Zırhlı Lojistik Araçlar kategorisinde ise, çatışmalı veya riski yüksek bölgelerde kullanılmak üzere geliştirilmiş Zırhlı ADR’li Akaryakıt Tankeri, Zırhlı Otobüs, Zırhlı Low-Bed Treyler, Zırhlı Damper, Zırhlı Dozer, Zırhlı Su Tankeri ve Kurtarma Aracı bulunuyor.

 

Katmerciler İlk Kez Tanıttığı Kriminal İnceleme Aracı KIRAÇ ve Güçlü Savunma Portföyüyle IDEF Fuarında

30.04.2019 – IDEF’19 Uluslararası Savunma Fuarına güçlü bir şekilde katılan Katmerciler, geniş ürün portföyüyle birlikte Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı KIRAÇ’ı da ilk kez tanıtıyor.  

Şirket, IDEF’19 Fuarında, KIRAÇ’ın yanı sıra Zırhlı Muharebe Aracı HIZIR, Uzaktan Kumandalı Atış Platformu UKAP, TOMA ve Zırhlı Ambulansını da sergiliyor. 

Türk savunma sanayiinin önde gelen şirketlerinden Katmerciler, Uluslararası Savunma Fuarı IDEF’19’da sektörün merakla beklediği Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı KIRAÇ’ın da içinde bulunduğu geniş bir portföyle yerini alıyor. 30 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen fuarda dikkatleri üzerine çeken şirket, KIRAÇ’ı ilk kez bu fuarda yurt içi sektörle buluşturuyor.  

Ziyaretçilerini salon 7’de 702A nolu standında ağırlayan Katmerciler, fuarda KIRAÇ ile birlikte Zırhlı Muharebe Aracı HIZIR, Uzaktan Kumandalı Atış Platformu UKAP (İnsansız Kara Aracı-İKA), Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve Zırhlı Ambulansını da sektörün beğenisine sunuyor. 

Yenilikçi ve yaratıcı ürünleriyle sektörde saygınlık uyandıran Katmerciler, ülkemizin savunma ve güvenlik ihtiyaçları doğrultusunda, ileri savunma teknolojilerinden faydalanarak ürünlerini kendi Ar-Ge Merkezinde tasarlayıp geliştiriyor. Şirketin savunma portföyünde tekerlekli zırhlı araçlardan uzaktan kumandalı insansız kara araçlarına, zırhlı iş makinelerinden özel ürünlere uzanan geniş bir yelpazede, çok farklı savunma ve güvenlik aracı yer alıyor. 

Merakla Beklenen KIRAÇ, IDEF’19 Sahnesinde 

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile imzalanan anlaşma çerçevesinde Katmerciler’in ana yüklenicisi olduğu Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı KIRAÇ, Türkiye’de sektör temsilcileriyle ilk kez bu fuarda buluştu. KIRAÇ, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı’nın ihtiyacının karşılanması amacıyla özgün bir çalışma olarak geliştirildi. KIRAÇ, zırhlı personel taşıyıcı, komuta kontrol aracı ve iç güvenlik aracı olarak yapılandırılabilecek benzersiz bir tasarıma sahip.

Daha önce Haziran 2018 tarihinde Paris’te düzenlenen Eurosatory Savunma Fuarında uluslararası ölçekte tanıtımı yapılan KIRAÇ Projesi kapsamında dört farklı konfigürasyonda üretilecek araçların öncelikle prototipleri geliştirildi. Kalifikasyon test ve muayene faaliyetleri başarıyla tamamlanan ve 2019 yılında seri üretimine başlanan araçların teslimatı partiler halinde yapılacak. 

Daha önce üretilen olay yeri inceleme araçlarından çok daha üstün özelliklerde donanıma sahip olay yeri inceleme ve mobil kriminal inceleme aracının içinde ofis bölümü, delil muhafaza bölümü, laboratuvar bölümü gibi çeşitli bölümler bulunuyor. Olay yeri incelemede ve kriminal laboratuvar incelemede kullanılacak olan araçta; atış mesafe ve yönü tespit sisteminden delil analiz cihazlarına, otomatik parmak izi sisteminden (APFIS) kimyasal analize, delil muhafaza sisteminden internet ve uydu sistemine birçok sistem yer alıyor. 

Katmerciler’den Güçlü Portföy 

Katmerciler, savunma ürünlerini beş ana kategoride topluyor: 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar, Özel Ürünler, Zırhlı İş Makineleri, Görev Odaklı Özel Amaçlı Araçlar ve Zırhlı Lojistik Araçlar. Şirket IDEF Fuarında, KIRAÇ ile birlikte, HIZIR, UKAP, TOMA ve Zırhlı Ambulansını da sergiliyor. 

HIZIR

Mayın ve el yapımı patlayıcılara karşı yüksek koruma sağlayan, balistik açıdan güçlendirilmiş, yüksek manevra yeteneğiyle çatışma koşulları için üretilmiş, 4×4 konfigürasyonunda taktik tekerlekli zırhlı araç. Kırsal ve kentsel alanlardaki yoğun çatışma koşulları altında yüksek performans gösterecek şekilde tasarlandı. Tüm özellikleriyle silahlı kuvvetler ve güvenlik güçleri için güven veren, Türkiye’de segmentinin en güçlü zırhlı muharebe aracı. 

UKAP

Uzaktan Kumandalı Atış Platformu (UKAP), Katmerciler’in insansız kara araçları (İKA) konseptinin ilk ürünlerinden. Ülkemiz için de önemli bir adım. Tüm fonksiyonları uzaktan yönetilebilen, farklı ihtiyaçlara göre kolaylıkla konfigüre edilebilen, zırhlı ve paletli bir platform. Aracın ilk prototipi olan UKAP, atış platformu olarak geliştirildi. Alttaki ana platformun üzerinde Aselsan’ın SARP atış kulesi, yani Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi ve uydu haberleşme sistemi bulunuyor. SARP sistemiyle koordineli çalışacak elektro optik sistemi, radar sistemi, haberleşme sistemi vb. sistemler de araca entegre edilebiliyor. Hareketli ateş testleri dahil tüm testlerden başarıyla geçen UKAP’ın elektrikli ve hibrit modelleri bulunuyor.  

TOMA

Katmerciler, kentsel bölgelerde yaşanabilecek yasadışı toplumsal olayların ve gösterilerin engellenmesi ve yatıştırılmasında güvenlik güçlerine büyük kolaylık ve üstünlük sağlayan Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) üretiminde de Türk savunma sanayiinin lider şirketi durumunda. Farklı ihtiyaçlara uygun geniş bir ürün yelpazesine sahip TOMA’lar birçok ülkeye ihraç ediliyor. Kabin, ön ve yan camları balistik korumalı. Su, boya ve köpük tankları bulunan ve ihtiyaca göre bunları püskürtebilen TOMA’lar aynı zamanda gaz atabilme yeteneğine sahip, son derece etkili araçlar.  

ZIRHLI AMBULANS

Katmerciler’in doğrudan ambulans olarak kullanılmak üzere tasarlayıp geliştirdiği 4×4 zırhlı ambulans, yüksek riskli bölgeler için ulaşım, ilk yardım ve hastaların nakli amacıyla tasarlanıp donatıldı. Araç, zırh korumadan ödün vermeden sağlık personelinin operasyon ve müdahale ihtiyacı dahil tüm tıbbi ihtiyaçları baz alınarak askeri doktorların yönlendirmesiyle tasarlandı. Sekiz kişilik taşıma kapasitesine sahip, 300 beygir gücündeki araç saatte 120 km hız yapabiliyor.  

Farklı İhtiyaçlara Uygun Yenilikçi Ürünler 

Katmerciler’in geniş ürün portföyü içinde yer alan diğer ürünler arasında Dönüştürülebilir KHAN, Koruma Kalkanı, Uzaktan Kontrollü Çok Namlulu Gaz Atar Sistemi, Uzaktan Kumandalı Zırhlı Paletli Ekskavatör, Zırhlı Kazıcı Yükleyici İş Makinesi, Uzaktan Kumandalı Zırhlı Belden Kırmalı Yükleyici İş Makinesi ile kompozit ve seramik bazlı gizli zırhlama sistemi olan NEFER yer alıyor.

Katmerciler’in Zırhlı Lojistik Araçlar kategorisinde ise, çatışmalı veya riski yüksek bölgelerde kullanılmak üzere geliştirilmiş Zırhlı ADR’li Akaryakıt Tankeri, Zırhlı Otobüs, Zırhlı Low-Bed Treyler, Zırhlı Damper, Zırhlı Su Tankeri ve Kurtarma Aracı bulunuyor.

 

Katmerciler’in KIRAÇ’ı İlk Kez IDEF Fuarında

Katmerciler’in KIRAÇ’ı İlk Kez IDEF Fuarında

12.04.2019 – IDEF’19 Fuarına güçlü ve geniş bir ürün portföyüyle katılan Katmerciler, Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı KIRAÇ’ı ilk kez bu fuarda sektörle buluşturacak. KIRAÇ’ın yanı sıra Zırhlı Muharebe Aracı HIZIR, Uzaktan Kumandalı Atış Platformu UKAP, TOMA ve Zırhlı Ambulans da fuarda sergilenecek.

Türk savunma sanayiinin önde gelen şirketlerinden Katmerciler, 30 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Uluslararası Savunma Fuarı IDEF’19’da güçlü bir portföyle yer almaya hazırlanıyor. Şirket, sektörün merakla beklediği ve ilk kez yurt içinde sergilenecek Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı KIRAÇ’ın da arasında bulunduğu beş araçla fuara katılıyor.

Ziyaretçilerini salon 7’de 702A nolu standında ağırlayacak Katmerciler, fuarda KIRAÇ’ın yanı sıra Zırhlı Muharebe Aracı HIZIR, Uzaktan Kumandalı Atış Platformu UKAP (İnsansız Kara Aracı-İKA), Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve Zırhlı Ambulansını da sektörün beğenisine sunacak.

Merakla Beklenen KIRAÇ, IDEF’19 Sahnesinde

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile imzalanan anlaşma çerçevesinde Katmerciler’in ana yüklenicisi olduğu KIRAÇ, Türkiye’de sektör temsilcileriyle ilk kez bu fuarda buluşuyor. KIRAÇ, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı’nın ihtiyacının karşılanması amacıyla özgün bir çalışma olarak geliştirildi. KIRAÇ, zırhlı personel taşıyıcı, komuta kontrol aracı ve iç güvenlik aracı olarak yapılandırılabilecek benzersiz bir tasarıma sahip.

2018 yılında prototipleri geliştirilip 2019 yılında üretimine başlanan KIRAÇ, işlevine uygun özgün tasarımları, yenilikçi karakteri ve ileri teknolojik donanımıyla fuarın gözde araçlarından birisi olmaya aday.

Daha önce Haziran 2018 tarihinde Paris’te düzenlenen Eurosatory Savunma Fuarında tanıtılan KIRAÇ Projesi kapsamında dört farklı konfigürasyonda üretilecek araçların prototiplerinin kalifikasyon test ve muayene faaliyetleri başarıyla tamamlanmış durumda. Seri üretimine başlanan araçların teslimatı partiler halinde yapılacak.

Güçlü Portföy, Yenilikçi Ürünler

Katmerciler, savunma ürünlerini beş ana kategoride topluyor: 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar, Özel Ürünler, Zırhlı İş Makineleri, Görev Odaklı Özel Amaçlı Araçlar ve Zırhlı Lojistik Araçlar.

Katmerciler’in geniş ürün portföyü içinde yer alan diğer ürünler arasında, Zırhlı Personel Taşıyıcı KHAN, Dönüştürülebilir KHAN, Koruma Kalkanı, Uzaktan Kontrollü Çok Namlulu Gaz Atar Sistemi, Uzaktan Kumandalı Zırhlı Paletli Ekskavatör, Zırhlı Kazıcı Yükleyici İş Makinesi, Uzaktan Kumandalı Zırhlı Dozer, Zırhlı Teleskopik Forklift Uzaktan Kumandalı Zırhlı Belden Kırmalı Yükleyici İş Makinesi, kompozit ve seramik bazlı gizli zırhlama sistemi olan NEFER yer alıyor.

Katmerciler’in Zırhlı Lojistik Araçlar kategorisinde ise, çatışmalı veya riski yüksek bölgelerde kullanılmak üzere geliştirilmiş Zırhlı ADR’li Akaryakıt Tankeri, Zırhlı Otobüs, Zırhlı Low-Bed Treyler, Zırhlı Damper, Zırhlı Su Tankeri ve Kurtarma Aracı bulunuyor

 

 

Katmerciler, ADR’li Tanker ve Silobasıyla Almanya’daki IAA 2018 Fuarında

14.09.2018 – 120 yıllık geçmişiyle otomotiv ve yan sanayi konusunda dünyanın en büyük organizasyonları arasında yer alan IAA fuarları, bu yıl 67’nci kez sektöre ev sahipliği yapıyor. Türkiye araç üstü ekipman sektörünün lideri Katmerciler, 20-27 Eylül 2018 tarihleri arasında Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenecek IAA Ticari Araçlar Fuarında yerini almaya hazırlanıyor. Şirket, fuarda geniş ürün portföyünü tanıtırken birer adet ADR’li treyler tanker ile silobasını da standında sergileyecek.

Yaklaşık 60 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye’de sektörünün ihracat lideri olan ve uzun yıllardır Almanya’ya da ihracatı bulunan Katmerciler, özel olarak Almanya, genel olarak Avrupa pazarına büyük önem veriyor. Şirket, tümü kalite belgeli, müşteri memnuniyeti ve beğeni düzeyi yüksek ürünleriyle Avrupa’da pazar payını artırmayı, konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Katmerciler, uzun yıllara dayanan deneyimi, yaklaşık 30 farklı tipte ekipman üretebilme yeteneğiyle Türkiye’de sektörünün en geniş ürün gamına sahip şirketi durumunda. Şirketin ürün portföyünde itfaiyeden çöp aracına, araç kurtarmadan vidanjöre, damperden tankerlere farklı ihtiyaçlara uygun araçlar bulunuyor.

ADR’li tankerler, tehlikeli madde taşımacılığında Avrupa standardı haline gelmiş durumda. Bu üründe oldukça iddialı bir şirket olan Katmerciler son üç yılda Avrupa’ya çok sayıda ADR’li tanker ihracatı gerçekleştirdi. Körfez ve Avrupa ülkeleri Katmerciler’in bu üründeki öncelikli hedef pazarları durumunda. İnşaat sektörünün vazgeçilmezi silobaslar ise Avrupa Birliği standartlarında üretilerek iç ve dış pazarın hizmetine sunuluyor.

Şirketin tümü kalite belgeli ürün yelpazesi içinde İtfaiye Araçları, Çevre Araçları, Taşıma Araçları, Savunma Sanayine Yönelik Araçlar, İnşaat Sektörüne Yönelik Araçlar ve Özel Ürünlerin tasarım ve üretimi yer alıyor.

Şirket, fuarda hol 24’teki A13 nolu standında misafirlerini ağırlayacak.

 

Katmerciler’in 4×4 KIRAÇ Olay Yeri İnceleme Aracı İlk Kez Eurosatory Fuarında Tanıtıldı

Altı zırhlıdan oluşan güçlü bir portföyle Eurosatory Fuarına katılan Katmerciler, KIRAÇ Projesi kapsamında geliştirdiği ve Türkiye’de segmentinin ilk örneği olan Olay Yeri İnceleme Aracını ilk kez bu fuarda uluslararası beğeniye sundu.

Ülkemiz savunma sanayinin önde gelen şirketlerinden Katmerciler, farklı kategorileri temsil eden altı zırhlı araçtan oluşan güçlü portföyüyle Paris’te düzenlenen Eurosatory Fuarında büyük ilgi topluyor. Şirket, ülkemizde segmentinin en ileri niteliklerine sahip olan ve Emniyet Genel Müdürlüğü için özel olarak tasarlanıp üretilen 4×4 KIRAÇ Olay Yeri İnceleme Aracını da ilk kez bu fuarda tanıttı.

Katmerciler, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı’nın ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçirilen ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın koordinasyonuyla devam eden Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı ve 4×4 Zırhlı Yeni Nesil Kriminal Laboratuvar Aracı Projesi’nin (KIRAÇ) ana yüklenicisi. Bu proje kapsamında dört tip araç bulunuyor. Her araç tamamen kendine has özelliklere sahip. Aracın gövde yapısı ile birlikte yürür şasisi de tamamen şirketin Ar-Ge Merkezinde tasarlandı.

13.06.2018 – Katmerciler’in 11 Haziran’da başlayıp 15 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecek uluslararası savunma ve güvenlik fuarında sahneye çıkardığı, KIRAÇ projesinin ilk örneği olan araç, 4×4 arazi özellikli özel bir yapıya sahip. KIRAÇ Projesi kapsamındaki araçlar her türlü soğuk ve sıcak iklim koşullarında çalışmaya uygun tasarlandı. Araçlarda ısıtma ve klima sistemi bulunuyor. Olay Yeri İnceleme Aracı, özel bir görünüme sahip olmasına rağmen dikkat çekici taktik özelliklere de sahip: 4×4 ve bağımsız süspansiyon sistemine sahip olmasının yanı sıra araç içinden kumanda edilebilen diferansiyel kilidi, yüksek karın altı mesafesi, dik ve yan eğim kabiliyetindeki üstün yeteneği, kısa dönüş yarıçapı ve özellikle şehir içinde yüksek manevra kabiliyeti bunlardan sadece birkaçı.

Otomatik şanzıman ile donatılmış araçta bulunan, ağır ve hızlı olmak üzere iki transfer kutusu, arazi ve düz yol koşullarında yüksek performans için en önemli komponentler durumunda.

Daha önce üretilen olay yeri inceleme araçlarından çok daha üstün özelliklerde donanıma sahip olay yeri inceleme ve mobil kriminal inceleme aracının içinde ofis bölümü, delil muhafaza bölümü, laboratuvar bölümü gibi çeşitli bölümler bulunuyor. Olay yeri incelemede ve kriminal laboratuvar incelemede kullanılacak olan araçta; atış mesafe ve yönü tespit sisteminden delil analiz cihazlarına, otomatik parmak izi sisteminden (APFIS) kimyasal analize, delil muhafaza sisteminden internet ve uydu sistemine birçok sistem yer alıyor.

Opsiyonel olarak gizli zırhlandırma yapılabilen araçta ön ve yanlarda atış mazgalı bulunabiliyor. Zırh seviyesine göre 14 veya 29 yolcu kapasiteli olabilen araçta merkezi lastik şişirme sisteminin yanı sıra patlak gider lastikler kullanılabiliyor. Yüzde 30’luk eğimde tırmanabilirliğe sahip araç saatte 130 kilometre hız yapabiliyor. Aracın azami yüklü ağırlığı ise 13 ton.

Altı Zırhlıyla Fuarda

Tüm araçlarını kendi Ar-Ge Merkezinde geliştiren ve oldukça zengin bir savunma portföyüne sahip olan Katmerciler, Eurosatory Fuarında, Olay Yeri İnceleme Aracı’nın yanı sıra beş zırhlı araç daha sergiliyor.

NATO standartlarında üretilen, segmentinde Türkiye’nin en güçlü zırhlı muharebe aracı olan HIZIR, 4×4 zırhlı personel taşıyıcı KHAN, 4×4 Zırhlı Ambulans, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve Uzaktan Kumandalı Atış Platformunun (UKAP) sergilendiği şirketin standı heyetlerin ve ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.

 

Katmerciler Malezya Uluslararası Savunma Fuarı’nda

12.04.2018

Katmerciler, geniş bir yelpaze oluşturan savunma portföyünü tanıtmak üzere Londra, Bahreyn, Bangkok ve Kuveyt’in ardından 16-19 Nisan’da Kuala Lumpur’da düzenlenen Malezya Savunma Teknolojileri Fuarına da katılıyor.

Son yıllarda yaptığı atılımlarla Türkiye’de olduğu kadar uluslararası ölçekte de dikkat çeken Türk savunma sanayinin yenilikçi ve dinamik gücü Katmerciler, uluslararası tanıtım atağına devam ediyor. Son olarak Londra, Bahreyn, Bangkok ve Kuveyt’te düzenlenen Uluslararası Savunma ve Güvenlik Fuarlarına katılan şirket, şimdi de 16-19 Nisan 2018 tarihleri arasında Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen Uluslararası Savunma Teknolojileri Fuarında yerini alıyor.

Katmerciler, tamamını kendi Ar-Ge Merkezinde tasarlayıp geliştirdiği, çok farklı savunma ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılayan savunma portföyüyle ilgi uyandırıyor. Şirketin savunma ürünleri beş ana kategoride toplanıyor: 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar, Zırhlı İş Makineleri, Zırhlı Lojistik Araçlar, Özel Ürünler ve Görev Odaklı Özel Amaçlı Araçlar.

Katmerciler, Malezya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden fuara katılan askeri heyetlere, sektör profesyonellerine ve şirket temsilcilerine, tekerlekli zırhlı araçlardan uzaktan kumandalı insansız kara araçlarına, zırhlı iş makinelerinden özel ürünlere uzanan geniş bir yelpaze oluşturan ürün portföyünü tanıtma fırsatı bulacak. Güçlü ve yaratıcı çözümleriyle beğeni toplayan Katmerciler, geliştirilebilecek işbirliği imkanları için fuarı ziyaret eden savunma şirketleri temsilcileri ve askeri heyetlerle de görüşmeler yapacak.

Katmerciler’in ürün portföyü içinde 4×4 Taktik Tekerlekli Araçlar kategorisinde Hızır, Khan, Zırhlı Ambulans, Özel Ürünler kategorisinde UKAP, TOMA, Nefer ve Koruma Kalkanı, Zırhlı İş Makineleri kategorisinde Uzaktan Kumandalı Zırhlı Paletli Ekskavatör, Zırhlı Kazıcı Yükleyici İş Makinesi ve Uzaktan Kumandalı Zırhlı Belden Kırmalı Yükleyici İş Makinesi bulunuyor.

Katmerciler’in Zırhlı Lojistik Araçlar kategorisinde Zırhlı Su Tankeri, Zırhlı Otobüs, Zırhlı Low-Bed Treyler, Zırhlı Damper, Zırhlı ADR’li Akaryakıt Tankeri ve Kurtarma Aracı yer alıyor. Görev Odaklı Özel Amaçlı Araçlar kategosirindeki ürünler ise KIRAÇ, Hızır Sınır Gözetleme ve Denetim Aracı, Khan 4×4 Dönüştürülebilir Hafif Zırhlı Genel Maksat Aracı.

Ürünleri NATO’nun ikinci büyük ordusu olan Türk ordusu tarafından da tercih edilen ve sahada kullanılan Katmerciler, ziyaretçilerini Hol 1B’de bulunan 10233 nolu standında ağırlayacak.

 

Katmerciler 2. Expo Turkey by Qatar Fuarı’nda

Katmerciler, Doha’da 17-19 Ocak 2018 tarihleri arasında ikincisi düzenlenen “Expo Turkey by Qatar” Fuarında hem askeri hem sivil alana yönelik ürün ve çözümlerini tanıtıyor. Şirket, Ar-Ge gücünü göstermek ve üretim kalitesine bir örnek olmak üzere standında bir adet vidanjör araç sergiliyor.

Türk savunma sanayinin yeni gücü ve araç üstü ekipman sektörünün lider şirketi Katmerciler, Katar’ın başkenti Doha’da sekiz ay aradan sonra ikincisi düzenlenen “Expo Turkey by Qatar Fuarı”na katılıyor.

Gayrimenkul, İnşaat, Gıda, Mobilya ve Dekorasyon, Bilgi Teknolojileri, Sağlık, Makina ve Makina Ekipmanları olmak üzere yedi ana sektörden 150 Türk firmasının katılacağı fuar 17-19 Ocak 2018 tarihleri arasında Doha Sergi ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 3 bini profesyonel olmak üzere toplam 10 bin ziyaretçinin beklendiği fuar çok sayıda bire bir iş görüşmesine de imkan sağlayacak.

İlki Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen “Expo Turkey by Qatar” fuarının sekiz ay sonrasında ikincisinin düzenleniyor olması, iki ülke arasındaki iş ve ticaret hacmi potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunun da bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. 10 yılda 25 milyon dolardan 700 milyon dolar seviyesine ulaşan iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin ilk planda 5 milyar dolara yükseltilmesi hedefleniyor.

İlk fuarın ardından ikinci fuarda da yerini alan Katmerciler, hem savunma ve güvenlik, hem sivil ekipman araçlarının tanıtımı, uluslararası işbirliği imkanlarının geliştirilmesi ve sunduğu fırsatlar bakımından fuara özel önem veriyor. Şirketin büyüme potansiyeli yüksek uluslararası Pazar hedefleri arasında Katar ve Körfez ülkeleri öncelikli yer tutuyor.

Türk mühendisliğinin yetkinlik ve kapasitesini Katar’a taşıyan ve Katarlı şirketlerle farklı düzeylerde işbirliklerine açık olduğunu açıklayan Katmerciler, fuardaki E300 nolu standında ziyaretçilerini ağırlayacak. Katmerciler, Ar-Ge Merkezinin gücünü ve ürün kalitesini ortaya koyacak bir örnek olmak üzere standında bir adet vidanjör de sergiliyor.

İki Alanda Geniş Ürün Portföyü

İki kulvarda birden faaliyet gösteren Katmerciler’in silahlı kuvvetlere ve emniyet güçlerine yönelik ürün yelpazesi içinde NATO standartlarında geliştirdiği araçlar ile savunma lojistiğinde önemli yer tutan iş makineleri bulunuyor. Savunma ve güvenlik sektörüne yönelik yenilikçi ürünleriyle dikkat çeken Katmerciler, geniş ürün portföyüyle, katıldığı uluslararası savunma fuarlarında da sektörün ilgi ve dikkatini çekmeyi başaran bir şirket.

Katmerciler’in en gözde savunma aracı, üstün nitelikleriyle dikkat çeken zırhlı muharebe aracı HIZIR. HIZIR dışında, NATO standartlarında geliştirdiği zırhlı personel taşıma aracı KHAN, toplumsal olaylara müdahale aracı TOMA ve zırhlı ambulansın da arasında bulunduğu geniş bir savunma araç portföyüne sahip. Katmerciler, NEFER adını verdiği gizli zırhlama sistemiyle de savunma sektörüne önemli bir seçenek sunuyor.

Katmerciler’in savunma ve güvenlik lojistiği portföyünde ayrıca şu araçlar bulunuyor:

Zırhlı ADR’li Tanker, Koruma Kalkanı, Zırhlı Damper, Zırhlı Otobüs, Uzaktan Kumandalı Zırhlı Paletli Ekskavatör, Uzaktan Kumandalı Zırhlı Belden Kırmalı Yükleyici İş Makinesi, Zırhlı Kazıcı Yükleyici İş Makinesi, Uzaktan Kontrollü Çok Namlulu Gaz Atar Sistemi, Zırhlı Low Bed Treyler, Zırhlı Su Tankeri, Kurtarma Aracı.

Sivil Ekipmanda 32 Yıllık Deneyim

1985 yılında kurulan Katmerciler’in sivil ekipman portföyünde ise farklı ihtiyaçlara ve kullanım alanlarına uygun İtfaiye Araçları, Çevre Araçları, Taşıma Araçları, İnşaat Sektörüne Yönelik Araçlar ve Özel Ürünler yer alıyor.

Şirket, Türkiye araç üstü ekipman sektörünün lideri, en büyük şirketi ve ihracatçısı durumunda. Tümü kalite belgeli itfaiyeden çöp arabasına, vidanjörden araç kurtarmaya, tankerden platformlara, yaklaşık 30 farklı tip araç üstü ekipman üretimi yapabilen şirket, ihtiyaca uygun özel çözümler üretiyor.

Bugüne kadar 50’yi aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiren şirket, Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’ndan “Ar-Ge Üretim Merkezi” sertifikalı oldukça güçlü bir Ar-Ge Merkezine sahip. 2010 yılında halka açılan ve hisse senetleri Borsa İstanbul’da işlem gören Katmerciler, Türkiye’nin büyük şirketleri ve ihracatçıları arasında.

 

Katmerciler Uzaktan Kumandalı İnsansız Kara Taşıtlarıyla 6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesinde

19.12.2017

Savunma sanayinin yeni oyuncusu Katmerciler, Ar-Ge Merkezinde geliştirdiği Uzaktan Kumandalı Atış Platformu (UKAP) ve Uzaktan Kumandalı Yangın Söndürücü (UKYS) araçlarını sergilediği zirvede, savunma ve araç üstü ekipman sektöründeki Ar-Ge ve tasarım gücünü ortaya koyacak.

Türk savunma sanayinin yenilikçi ve dinamik gücü Katmerciler, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi’ne katılıyor. 20-21 Aralık 2017 tarihlerinde Ankara Congresium ATO’da gerçekleştirilen organizasyonda C-139 nolu stantta ziyaretçileri ağırlayan Katmerciler, uzaktan kumandalı araçlarını sergiliyor.

Katmerciler’in, segmentinde Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip, kendi Ar-Ge Merkezinde tasarlayıp geliştirdiği, insansız, paletli, çok amaçlı kara araçları serisinden uzaktan kumandalı araçların iki ayrı modeli olan; UKAP (Uzaktan Kumandalı Atış Platformu) ve UKYS (Uzaktan Kumandalı Yangın Söndürücü) ile ziyaretçileri karşılayacak. UKAP’ın lansmanını Mayıs 2017 tarihinde İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Savunma Fuarı IDEF’17’de yapan Katmerciler, UKYS’yi ise ilk kez bu zirvede tanıtıyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğin ana teması, “Ar-Ge ve İnovasyonla Kalkınma”. Zirvede Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinde yapılan projelerin sonunda ortaya çıkan yeni teknoloji ve çıktıların kamuoyu ile paylaşılması Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin sorunlarının tartışılması amaçlanıyor. Başarılı Ar-Ge Merkezlerine ödüllerin verileceği organizasyonda yeni Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olan firmalara da belge takdimi yapılacak.

Bakanlık Onaylı Ar-Ge Merkezi, Yaratıcı Tasarım, İnovatif Şirket

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı güçlü bir Ar-Ge Merkezine sahip olan Katmerciler, araç üstü ekipman sektöründeki 32 yıllık deneyim ve birikimini 2010 yılından itibaren savunma sanayine de taşıyan bir şirket. Her iki kulvarda da oldukça geniş bir ürün portföyüne sahip olan şirket, son yıllarda savunma sanayiine yönelik atılımlarıyla yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da ilgi ve dikkat çekiyor.

Kuruluşundan bu yana yenilikçi, öncü ve dinamik bir şirket olarak tanınan Katmerciler, araçlarının tamamını kendi Ar-Ge Merkezinde tasarlayıp geliştiriyor. HIZIR, KHAN, Zırhlı Ambulans, TOMA gibi, NATO standartlarında 4×4 taktik tekerlekli zırhlı araçlar geliştirirken, gizli zırhlama sistemi NEFER’le zırhlamada ileri teknolojiye dayalı etkileyici bir seçenek sunuyor. Şirketin savunma portföyünde, savunma lojistiğinde kritik öneme sahip, bazıları uzaktan kumandalı çok sayıda zırhlı iş makinesi de geliştiriyor.

UKAP ve UKYS Zirvede

Katmerciler, uzaktan kumandalı, insansız, paletli kara taşıtı geliştirme konusunda da önemli mesafeler kat etmiş durumda. Şirketin zirvede sergilediği araçlardan, uzaktan kumanda kitiyle 3 km mesafeden yönetilebilen UKAP’a son olarak uydu kontrol eklenmiş olup kontrol mesafesi daha da artmış durumda. Artık Türkiye’nin herhangi bir noktasından başka herhangi bir noktasındaki UKAP kontrol edilebiliyor.

Aracın elektrikli ve hibrit modelleri bulunuyor. Farklı ihtiyaçlara göre kolaylıkla konfigüre edilebilen modüler bir platform. İlk prototipi atış platformu olarak geliştirildi. UKAP, platform üzerine yerleştirilecek termal ve hareketli kameralar ve sensörlerle bir keşif gözlem aracı olabilir. Mayın temizleme için kullanılabilir. Platform üzerine kurşun geçirmez bir hazne yapılarak çatışma bölgelerinden yaralı kurtarmak üzere kullanılabilir. İki tona kadar yük kaldırabilme kapasitesiyle askeri mühimmat ve teçhizatları taşıyabilir.

UKAP’ları sadece tek tek değil, uydu bağlantısı vasıtasıyla birlikte ve koordineli olarak yönetmek de mümkün. Yani, aynı anda 100-150 UKAP, uzaktan kumandayla aynı hedefe yönlendirilebilir.

Uzaktan Kumandalı Yangın Söndürücü UKYS ise UKAP’ın sivil amaçlar için geliştirilen daha küçük ölçekli bir versiyonu. UKYS’nin üzerinde bir pompa bulunuyor. İstenilen mesafeye kadar uzatılabilen bir hortumla uzaktaki su veya köpük tankına bağlı çalışıyor. UKYS sayesinde itfaiyecilerin yaklaşamadığı, yüksek risk taşıyan orman, maden ya da kimyasal madde yangınlarına uzaktan müdahale imkanı doğuyor.

UKYS, bir insanın soluk almasında ve gözle görüş mesafesine yaklaşmasında sıkıntı olan veya insanın uzun süre kalamayacağı, yaşam fonksiyonlarını kaybedebileceği durumlarda uzun süreli müdahale imkanı sağlaması açısından etkili bir yangın söndürme aracı işlevi.

UKYS, enerji kaynağını batarya veya jeneratörden alan, elektrikli bir araç. Prototipinin saatteki hızı 5 kilometre, boş ağırlığı 700 kilogram. Uzunluğu 1400, yüksekliği 650, genişliği 1100 milimetre. Dakikada 2 bin litreye kadar 7 bar basınçla sıvı püskürtebiliyor. Dokunmatik ekrana sahip bir kit ile uzaktan kumanda ediliyor.

 

Katmerciler Kuveyt Uluslararası Savunma Fuarı’nda

Katmerciler, tekerlekli zırhlı araçlardan ve zırhlı iş makinelerinden oluşan geniş portföyüyle Londra, Bahreyn ve Bangkok’un ardından Kuveyt’te düzenlenen Körfez Savunma ve Havacılık Fuarına da katılıyor. Çok sayıda ülkeden askeri heyetlerin, sektör profesyonellerinin ve şirket temsilcilerinin uluslararası buluşma platformu olan fuar, Katmerciler’in yeni ürün ve teknolojilerinin uluslararası tanıtımı için fırsat sunuyor. Katmerciler, tamamını kendi Ar-Ge Merkezinde tasarlayıp geliştirdiği zırhlı tekerlekli araçların yanı sıra zırhlı iş makinelerinden oluşan geniş savunma portföyüyle katıldığı fuarlarda ilgi uyandırıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) koordinasyonunda gerçekleştirilen milli katılımla fuarda yer alan Katmerciler, ziyaretçilerini Türkiye Pavyonundaki 344 nolu standında ağırlayacak.

Son yıllarda yaptığı atılımlarla ulusal ölçekte olduğu kadar uluslararası ölçekte de dikkat çeken Türk savunma sanayinin yenilikçi ve dinamik gücü Katmerciler, yurt dışı atılımlarına devam ediyor. Katmerciler, eylül ayında Londra’da, ekim ayında Bahreyn’de ve kasım ayında Bangkok’ta düzenlenen Uluslararası Savunma ve Güvenlik Fuarlarının ardından 12-14 Aralık 2017 tarihleri arasında Kuveyt’te gerçekleştirilecek Uluslararası Körfez Savunma ve Havacılık Fuarı’nda da yerini alıyor.

Farklı ihtiyaçlara uygun güçlü çözümleriyle uluslararası pazarlarda da beğeni toplayan Katmerciler, geliştirilebilecek işbirliği imkânları için fuarı ziyaret eden farklı ülkelerin savunma şirketleri temsilcileri ve askeri yetkilileriyle de görüşmeler yapıyor.

Yenilikçi Ürünler, Güçlü Çözümler, Geniş Portföy

Katmerciler’in taktik tekerlekli zırhlı araçların yanı sıra savunma lojistiğinde kritik öneme sahip zırhlı iş makinelerinden oluşan geniş savunma portföyü içinde en dikkat çeken aracı HIZIR. Mayın ve el yapımı patlayıcılara karşı yüksek koruma sağlayan, balistik açıdan güçlendirilmiş, yüksek manevra yeteneğiyle çatışma koşulları için üretilmiş, 4×4 konfigürasyonunda taktik tekerlekli HIZIR, ülkemizde segmentinin en güçlü muharebe aracı. HIZIR, ülkemizde son aylarda tamamlanan iki önemli ihalede tercih edilen araç olarak, Türk Ordusu ve Emniyetinde kabul görmüş, NATO envanterinde yerini almaya hazırlanan bir araç.

KHAN, şirketin NATO standartlarında geliştirdiği, yüksek balistik korumalı, el yapımı patlayıcılara karşı yüksek güvenlik sağlayan, 4×4 zırhlı personel taşıma aracı. Katmerciler’in doğrudan ambulans olarak tasarlayıp geliştirdiği ve üretime hazır hale getirdiği 4×4 Zırhlı Ambulans, dünyadaki yüksek riskli bölgeler için ulaşım, ilk yardım ve hastaların nakli amacıyla tasarlanıp donatıldı.

Kompozit ve seramik bazlı gizli zırhlama sistemi olan NEFER, zırh çeliğine göre daha hafif olan, dolayısıyla, aynı balistik koruma seviyesini sağlarken aracı ağırlaştırmayan ve aracın orijinal dış görünümünün korunduğu bu zırhlama sistemi, 4×4 off-road özelliklerine sahip araçlar üzerine optimize edilebiliyor.

Koruma Kalkanı, kalkanları ve silahlarıyla 36 personele kadar koruma sağlayabiliyor. Zırhlı Kazıcı Yükleyici İş Makinesi, dört tekerden tahrikli 4×4, direksiyon sistemi hidrolik, yengeç yürüyüş sistemine sahip, kabin bölgesinin tümü, akü bölümü ve yakıt deposu balistik korumalı, hem kazma hem yükleme fonksiyonuna sahip bir araç. Uzaktan Kumandalı Zırhlı Paletli Ekskavatör, kabin bölgesi tamamen balistik zırh çeliğinden üretilmiş, camları yüksek koruma standartlarında, uzaktan kumanda edilebilme özelliğiyle riski azaltıyor.

Su, boya ve köpük tankları bulunan ve ihtiyaca göre bunları püskürtebilen, aynı zamanda gaz atabilme yeteneğine sahip Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA), toplumsal olayların engellenmesi ve yatıştırılmasında son derece etkili araçlar. Kabin, ön ve yan camları balistik korumalı. Birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Katmerciler’in fuarda tanıtımını yapacağı, savunma lojistiğinde önemli yer tutan diğer araçları ise Uzaktan Kumandalı Zırhlı Belden Kırmalı Yükleyici İş Makinesi, Uzaktan Kontrollü Çok Namlulu Gaz Atar Sistemi, Zırhlı Otobüs, Zırhlı Damper, Zırhlı Lowbed Treyler, Zırhlı Su Tankeri, Zırhlı ADR’li Tanker ve Kurtarma Aracı.

Katmerciler KATMR Hisse Analiz ve Yorumları