Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri KAREL, Deloit...

KAREL, Deloitte Teknoloji Fast 50’de İki Ödül Birden Kazandı

17.02.2021 – Dünyanın önde gelen danışmanlık firmalarından Deloitte tarafından düzenlenen Deloitte Teknoloji Fast 50 2020 yarışmasında Türkiye teknoloji sektörünün lider kuruluşu Karel önemli bir başarı elde ederek iki ödül kazandı. Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini ödüllendiren programda Karel en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketi listesine girerek Fast 50 ödülünün sahibi oldu. Karel aynı zamanda Türkiye’deki teknoloji şirketleri için ‘kutup yıldızı’ niteliğinde ve sürdürülebilir büyüme adına büyük bir öneme sahip olan Big Star özel ödülünü kazandı. Net satış geliri 50 milyon Euro’nun üzerinde olan şirketlere verilen Big Star ödülüne Karel’in yanı sıra Aselsan, Aselsannet, İnnova Bilişim Çözümleri ve Logo Yazılım layık görüldü.

Bu yıl sıralamada yerini alan şirketler çevrimiçi düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Deloitte Türkiye Youtube ve Facebook kanallarından canlı olarak yayınlanan Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye ödül töreninin moderasyonunu Teknoloji ve Girişimcilik Yazarı Timur Sırt üstlenirken, Yemeksepeti CPO’su Nedim Nahmias, ÖDED Başkanı Burhan Eliaçık ve Revo Capital’den Arın Özkula konuk konuşmacı olarak katıldılar.

Ödül töreninde konuşan Karel Yönetim Danışmanı Nurşen Yıldırım şunları söyledi:

“Karel yüzde yüz yerli sermaye ile kurulmuş, Ar-Ge ve üretimiyle alanında öncü, bugün 30’dan fazla ülkeye ürün ve teknoloji ihraç eden lider bir teknoloji markası.  Bu ülkeden çıkan büyük bir marka olarak önemli bir misyonumuz da yerli üretimin gelişimine katkıda bulunmak. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Yeni dünya düzeni diye tabir edilen söylemin altında teknoloji ve bilişim var.

Ticaret savaşları ve pandemiyle birlikte dünyada tedarik zincirleri yeniden yapılanıyor.  Ülkemiz için bunun yarattığı büyük bir fırsat var. Türkiye’nin rekabet gücünün arttığı, alternatif tedarik kaynağı görüldüğü bir dönemdeyiz. Bu fırsatı yerli üretimi artırarak ülke olarak iyi değerlendirebilirsek yeni dünyada önemli roller üstlenebiliriz.  Bunun için gerekli potansiyele sahibiz. Ülke olarak teknolojide ve yeni dünya düzeninde ben de varım diyebilmek için tüketici değil, üretici olmamız kaçınılmaz. Bu da yerli Ar-Ge ve üretimi artırmak ve ortaya çıkan yerli ürünleri tercih etmekle mümkün. Ödül  almak çok mutluluk verici ve motive edici. Bu ödülü zorlu bir pandemi döneminde, yüksek performansla çalışıp, Karel olarak yine büyümemize katkı sağlayan yaklaşık 3 bin değerli çalışma arkadaşım adına alıyorum ve organizasyona ev sahipliği yapan Deloitte’a çok teşekkür ediyorum.”

Deloitte Teknoloji Fast 50 Programı ilk olarak San Jose’de 1995 yılında uygulandı. Son 4 yılda en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketini belirleyen bu program halen ABD haricinde 18 ülkede ve Orta Avrupa’da uygulanıyor. Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı ise 2006 yılından beri yapılıyor. Türkiye’deki son 4 yılda en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri, Fast 500 EMEA programına katılmaya hak kazanıyor.

 

Karel Taşınabilir Solunum Cihazı Üretti, İlk İhracatını ise Pakistan’a Yaptı

07.01.2021 – Telekomünikasyon alanında ürettiği telefon sistemleri ile Türkiye’nin ve dünyanın en büyük PBX üreticilerinden biri olan Karel, COVID-19 pandemisinde çok ihtiyaç duyulan solunum cihazı üretti. Foras iş birliği ile üretilen ventilatör taşınabilir ve gerekli hava karışımını kendi oluşturabilen bir cihaz olarak hayati bir ihtiyaca yanıt verecek. Yeni cihazın ilk ihracatı Pakistan’a yapıldı 

7 Ocak 2021, İstanbul. Telekomünikasyon alanında Türkiye ve dünyada sahip olduğu önemli konumun yanı sıra, savunma sanayisine ve beyaz eşya elektroniğine yönelik ürün geliştiren Türkiye’nin yüzde yüz yerli markası Karel COVID-19 pandemisi ile mücadeleyi destekleyen çok önemli bir adım attı. Karel COVID-19 virüsünün yol açtığı solunum problemlerini ve nefes alma zorluğunu gidermekte önemli bir rolü bulunan ventilatör cihazının üretimine başladı.   

Güçlü üretim altyapısı kuruldu  

Tasarımı Foras firmasına ait olan, invaziv veya non-invaziv mekanik ventilasyona ihtiyaç duyan hastalara devamlı veya aralıklı olarak solunum desteği sağlayabilen mekanik ventilatör cihazı için Karel üretim tesislerinde güçlü bir seri üretim altyapısı oluşturuldu.

Karel Türkiye’deki ihtiyacın giderilmesinin yanı sıra başka ülkelere de ihracat yapmak üzere çalışmalara başladı. Yeni cihazın ilk ihracatı Pakistan’a yapıldı. 

Çocuklarda ve yetişkinlerde kullanılabilen on farklı kombinasyonu var  

Ventilatör cihazı özellikle Covid-19 virüsünün doğrudan etkilediği göğüs duvarı ve nöromusküler hastalıklarda kullanılıyor. Cihaz suni solunuma ihtiyacı olan hastalara hasta bakım odasında, evde, ambulansta ve diğer yaşam alanlarında destek için kullanılmak üzere taşınabilir olarak tasarlandı. Bu ventilatör kuru basınçlı havaya ihtiyaç duymaksızın kendi başına çalışabilen hava üretim motoruna da sahip bulunuyor. Cihaz uzun süreli çalışmayı destekleyen bataryasıyla aynı zamanda sahra uygulamalarında da kullanılabiliyor. Yetişkinlerde ve çocuklarda kullanılabilen cihazın 10 farklı ventilasyon ve soluk modu kombinasyonu bulunuyor:

Sosyal sorumluluk anlayışının gereği  

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Karel Yönetim Kurulu Teknik Murahhas Üyesi Yaman Tunaoğlu şunları söyledi:

“COVID-19 tüm ülkeleri olduğu gibi Türkiye’yi de zorluyor. Sağlık çalışanları özveriyle mücadele ediyor ama virüsü yenmek için herkesin ve her kurumun elinden geleni yapması gerekiyor. Pandemiye karşı toplumsal dayanışmanın öne çıktığı bir dönemde Karel de sosyal sorumluluk anlayışının bir gereği olarak harekete geçti. Satın alma, hammadde temini, üretim yeteneklerimiz ve farklı Ar-Ge disiplinlerindeki birikimimizle pandemi ile mücadelede hayati önemi bulunan ventilatör cihazı üretimi ve Ar-Ge koordinasyonunu gerçekleştirmek üzere yola çıktık. Bu kapsamda ürün geliştirme çalışmalarını tamamlamış olan Foras firması ile birlikte hareket etme kararı aldık. Sonuçta hem yetişkinlerde hem de çocuklarda her yerde kullanılabilen taşınabilir bir cihazı ülkemizin ve ihtiyaç duyan ülkelerin hizmetine sunmayı başardık. Mutlu ve gururluyuz.”

Karel Hakkında  

Karel, yaklaşık 3 bin çalışanı ile Türkiye’nin Ar-Ge’de tasarımdan, üretime kadar tüm süreçlere sahip lider teknoloji şirketidir. Karel telekomünikasyonun yanı sıra, savunma sanayi çözümleri, kurumsal projeler ve sistem entegrasyonu ve elektronik üretimi alanlarında çalışmaktadır.

Telekomünikasyon alanında, telefon santralları ve bulut şemsiyesinde tümleşik iletişim çözümleri, çağrı merkezi, video konferans gibi yazılım uygulamaları olmak üzere çeşitli teknolojilerde haberleşme sistemleri geliştirip, tasarlamakta ve üretmekte, yurtiçi ve yurtdışı pazarlara sunmaktadır.  Ayrıca 5G, IoT, Endüstri4.0 ve bulut uygulamaları de Karel’in faaliyet alanları arasındadır.  Karel, uluslararası araştırma (Gartner, MZA) raporlarına göre Türkiye telefon santralı pazarında açık ara pazar lideridir. 30’u aşkın ülkeye ürün ve teknoloji ihraç eden Karel, Avrupa’nın en büyük 3, dünyanın en büyük 15 PBX üreticisinden biridir. Türkiye’de işyeri haberleşme trafiğinin yaklaşık %50’si Karel sistemleri üzerinden gerçekleşmekte olup, Türkiye’de 700 binden fazla işletme, dünyada 12 milyondan fazla kullanıcıya hizmet vermektedir.

Karel savunma faaliyeti kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri ve yabancı ordulara yönelik geniş yelpazede savunma sanayi ürün ve çözümleri üretmektedir. Kurumsal projeler faaliyeti kapsamında da telekom operatörlerine ve kamu kurum ve kuruluşlarına anahtar teslimi projeler gerçekleştirmektedir. Karel her türlü elektronik cihazı yüksek kapasite ve kalitede üretme yeteneğine sahiptir. Elektronik üretim faaliyeti kapsamında beyaz eşya ve başta Aselsan olmak üzere savunma sanayine de tasarım ve üretim yapmaktadır. Otomotiv elektroniğine yönelik tasarım ve üretim de Karel’in son dönem faaliyet alanları arasındadır.