Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Kafein Teknol...

Kafein Teknoloji Milli Siber Güvenlik Alanındaki Yatırımlarına Devam Ederek “Allincyber” Departmanını Kurdu

24.05.2022 – Her 15 saniyede bir siber saldırı düzenlendiği düşünüldüğünde dijital dünyanın en önemli konusunun güvenlik olduğu bir kez daha anlaşılıyor. Siber Güvenlik yaşam döngüsünde insan faktörü, kurumların süreçleri ve kullandıkları çözümler yer alıyor. Güvenliğin en önemli adımını ise risk ortaya çıkmadan alınan önlemler oluşturuyor.  

Türkiye’nin lider ve halka açık teknoloji şirketlerinden biri olan Kafein Teknoloji, siber güvenlik alanında yaptığı yatırımlara bir yenisini ekleyerek AllinCyber departmanını kurdu. Kafein Teknoloji’nin yıllara dayanan birikimini arkasına alan ve siber güvenlik sektöründe deneyimli Türk mühendis ekibinden oluşan AllinCyber, teknoloji kümelerine kolayca entegre edilebilen siber güvenlik çözümleri sunuyor.

Kafein Teknoloji 2020 yılında teknoloji alanındaki 15 yıllık deneyimine, Ankara menşeili yerli ve milli siber güvenlik markası Karmasis’i iştirakleri arasına katarak siber güvenlik alanını eklemişti.  Dijital dönüşümün olmazsa olmaz yatırımı haline gelen Siber Güvenlik alanına, bu alana ve hizmete odaklanmak üzere kendi departmanını kurarak hizmet ağını AllinCyber çatısı altında genişletti. Uzman kadrosuyla siber güvenlik denilince akla gelen ilk şirketlerden biri olma hedefiyle yola çıkan AllinCyber, müşteri odaklı bir yol izliyor. Böylece onlara hali hazırda var olan teknoloji kümelerine kolayca entegre edebilecekleri bir siber güvenlik çözümü sunabiliyor.

“KURUMUN İHTİYACINA UYGUN TEKNOLOJİ ÇÖZÜMLERİ SUNUYORUZ” 

Kafein Teknoloji Genel Müdürü Cem Kalyoncu da siber güvenliğin finansal, hukuksal ve itibar açısından bir zorunluluk olduğunu ifade ederek şunları belirtti: “Türkiye Global Siber Güvenlik Endeksi’nde dünyada 20’nci, Avrupa’da 11’inci sırada. Bu durum, devletin siber güvenlik alanında yatırımları olduğunu gösteriyor. Ancak şirketler ve bireyler ne yazık ki aynı düzeyde hazır değil. 2019 – 2020 arasında siber saldırıların oranı %80’in üzerinde artış gösterdi. Tahmin edeceğiniz gibi 2021’de bu rakam daha da arttı ve 2022’de de artmaya devam ediyor.”

“GÜVENLİĞİN EN ÖNEMLİ ADIMI RİSK ORTAYA ÇIKMADAN ÖNLEM OLUŞTURMAK” 

Cem Kalyoncu, “Siber güvenliğin en önemli 3 ayağı insan, süreç ve teknolojidir. Biz de bunu göz önünde bulundurarak AllinCyber ile kurumun ihtiyacına ve sürecine uygun teknoloji çözümleri sunmayı amaçlıyoruz.” dedi. Kalyoncu, güvenliğin en önemli adımını risk ortaya çıkmadan alınan önlemlerin oluşturduğunu belirterek AllinCyber ile kurumların mevcut durum analizinin ardından ihtiyaçları belirleyip proaktif yaklaşımla bu riskleri ortadan kaldırmak üzere çalıştıklarını söyledi.

“ESNEK ÇÖZÜMLERİMİZLE FARK YARATACAĞIZ” 

AllinCyber Direktörü Sefa Merve Ağlaç ise “Sektör büyüyor, çünkü güncelliğini yitirmiyor. Dijitalleşme sürekli gelişim içinde olduğu için güvenlik açıkları, tehdit aktörleri, fidye yazılımları gibi unsurlar da kendilerini güncelleyerek artacak. . . Zira dijitalleşme, bilişim ve teknoloji atılımları riskleri de beraberinde getiriyor. Uzman kadromuz ve sunduğumuz ihtiyaca yönelik esnek ve  anahtar çözümler sunabilmek  bizim en güçlü yanımız. Gerekli noktalarda da global üreticilerle çözüm ortaklığı yaparak müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirdiğimiz hizmetler sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Kafein Teknoloji Hakkında:

2005 yılında kurulan Kafein Teknoloji 15 yılı aşkın süredir başta telekom olmak üzere, bankacılık, teknoloji, turizm, hizmet, sigortacılık, perakende sektörlerindeki ulusal ve global müşterilerinin teknoloji yazılımı ve yönetimi ihtiyaçlarına 700’ün üzerinde mühendis çalışanıyla cevap veriyor. Müşteri ihtiyaçlarına uygun anahtar çözümlerin yanı sıra nesnelerin interneti, büyük veri analizi, güvenlik ve mobil uygulamalar alanlarında da teknolojiler geliştiren Kafein Teknoloji, global partnerleri ve TÜBİTAK gibi kurumlar ile sürekli AR-GE projeleri üretiyor.

Ülkemizin milli yazılım vizyonuna katkı sunan teknolojileri  ile yazılım ihracatı yapıyor, her yıl katlanarak büyümeye devam ediyor. Geliştirdiği KVKK çözümleri, mobil ödeme sistemleri, e-ticaret ve telekomünikasyon projeleri bugün Türkiye’nin en büyük kurumlarının yanı sıra yurt dışında da kullanılıyor.

2019’un İlk Halka Arzı Smartiks Yazılım A.Ş Oldu

16.05.2019 – Borsa İstanbul’da gong, yüksek teknoloji bileşenleri kullanarak 13 yıldır ürettiği yazılımlarla ülkemizde ve 12 farklı ülkeye etkin iş çözümleri üreten, Kafein Teknoloji iştiraklerinden Smartiks Yazılım A.Ş. için çaldı.

9 Mayıs tarihinde ilk taleple hisseleri kapışılan Smartiks’in gong töreni, Smartiks Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serkan Karahanoglu, Yönetim Kurulu Üyeleri Utkan Şanda ve Tevfik Başkaya, Muhasebe ve İdari İşler Müdürü Süer Civelek, Verusa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünal, Borsa İstanbul A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Dr. Korkmaz Enes Ergun, Borsa İstanbul A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Ali Ömürbek katılımıyla Borsa İstanbul’da gerçekleşti.

Kurumlara uzman kadrosu ile yazılım geliştirme ve danışmanlık hizmetleri vermek amacı ile 2006 yılında kurulan Smartiks,”SMART.E” kodu ile Borsa Anapazar’ında A grubunda sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başladı. İşlem görecek payların nominal tutarı 12.450.000 TL olarak açıklanırken, lot başı baz fiyatı ise 2.42 TL olarak belirlendi.

2019’un ilk halka arzında 9 Mayıs tarihinde ilk taleple Smartiks Yazılım’ın satışa sunulan 12 milyon 450 bin adet hissesine 32 milyon talep gelerek hisseleri kapışıldı.

Kafein Teknoloji’nin Güçlü İştiraklerinden Smartiks Yazılım A.Ş. Halka Arz Edildi

14.05.2019 – Borsa İstanbul’da işlem görmeye devam eden Kafein Teknoloji’nin yüksek teknoloji bileşenleri kullanarak müşterileri için etkin iş çözümleri üreten iştiraki Smartkis Yazılım A.Ş. halka arz edildi.

Kurumlara uzman kadrosu ile yazılım geliştirme ve danışmanlık hizmetleri vermek amacı ile 2006 yılında kurulan Smartiks, 2018 yılının Mayıs ayında Kafein Teknoloji iştirakleri arasına katıldı.

Uluslararası iş birlikleri ile köklü yazılım geleneklerini modern bir anlayışla günümüz teknoloji ve hızlı üretim ihtiyaçlarına göre şekillendiren Smartiks; müşteri ilişkileri yönetim sistemleri, iş zekası, e-ticaret uygulamaları ve mobil uygulamalar konularında, bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası projeye imza attı.

Türk Hava Yolları, Aygaz, Opet, Akbank, Allianz, BKM, ERGO, Yapı Kredi, Türkiye Finans, Amerikan Hastanesi, Sabancı Üniversitesi, Hedef Filo, Pepsico, Banvit, Pfizer, Bayer, Abdi İbrahim, Eczacıbaşı, Borusan Holding, Unilever, Rönesans Holding, Toyota, Arçelik, Migros, Carefour SA, Vodafone, Turkcell gibi pek çok ulusal ve global markaya hizmet veren şirket, vizyoner yaklaşımı ile gelişen sektörel ihtiyaçları önceden görerek yeni ürün ve hizmetleri portfoyüne eklemektedir.

Kafein Teknoloji Hakkında

Kafein Teknoloji, 2005 yılında yazılım çözümleri geliştirmek amacı ile kuruldu. Müşteri memnuniyetini her zaman odağında tutan Kafein Teknoloji; telekom “BSS “Business Support System“ alanında olmak üzere, uygulama geliştirme, test / test otomasyon hizmetleri, proje yönetimi, anahtar teslim yazılım çözümleri, danışmanlık, yönetilen hizmetler (managed services), dış kaynak kullanımı hizmetlerinin yanı sıra veri analizi, veri madenciliği ve veri arşivleme hizmetleri de sunmaktadır. Türkiye’nin en büyük telekom firmaları, sigorta şirketleri, bankaları, uluslararası perakende ve üretim firmaları hizmet sunduğu kuruluşlar arasında yer almaktadır.

2015 yılında Verusa Holding iştiraki Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ile stratejik ortaklık yapan Kafein Teknoloji, 2017 yılının Haziran ayında Intranet Yazılım A.Ş.’nin kurucu ortağı olmuş, 2018 yılının Mayıs ayında Smartiks Yazılım A.Ş.’ye yatırım yapmış ve yine aynı yılın Aralık ayında KTEC Yazılım Teknolojileri A.Ş.’ye kurucu ortak olmuştur. Kafein Yazılım Hizmetleri Ticaret A.Ş. hisseleri 2018 yılı Mayıs ayında halka arz edilmiştir.