Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Takeda, Covid...

Takeda, Covid-19 (Koronavirüs) İçin Tedavi Geliştirmeye Başlıyor

18.03.2020 – Japon ilaç devi Takeda, Koronavirüs olarak bilinen COVID19’a neden olan SARS-CoV-2’nin tedavisine yönelik anti-SARS-CoV-2 poliklonal hiperimmün globulin (H-IG) geliştirme çalışmalarına başladı.

Takeda tedavi aşamalarında plazmadan elde edilen hiperimmün globulinler’den faydalanacak. Hiperimmün globülinler, daha önce şiddetli akut viral solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde etkinlik göstermiş olmaları nedeniyle COVID19’a yönelik önemli bir tedavi opsiyonu olarak görülüyor. Plazmadan elde edilen ürünlerin geliştirilmesinde 75 yılı aşkın deneyimi olan Takeda; TAK-888 adını verdiği potansiyel bir anti-SARS-CoV-2 Poliklonal H-IG’nin araştırma, geliştirme ve üretimi için çalışmalarını sürdürmesinin yanı sıra, hâlihazırda pazarlanan ve üzerinde çalışılan Takeda ürünlerinden herhangi birinin COVID19 hastalarına yönelik etkili tedaviler olup olmadığını da inceliyor.  

Takeda, TAK-888 araştırmalarını hızlıca ileriye taşımak adına ABD, Asya ve Avrupa’daki çeşitli ulusal sağlık ve düzenleme kurumları ile görüşmeler yapıyor. Bu araştırmayı ileriye taşıyabilmek için COVID-19’dan başarılı bir şekilde iyileşmiş ya da aşı geliştirildikten sonra aşılanmış olan kişilerden plazma alınması gerekiyor. Nekahet dönemindeki bu donörler, virüse karşı COVID-19 hastalarında, hastalığın şiddetini azaltma ve hatta önleme potansiyeli olan antikorlar geliştirdi. H-IG, iyileşen hastalardan veya aşılanmış donörlerden alınan plazmalardan elde edilen patojene özgü antikorlara odaklanarak işlev gösteriyor. 

Takeda’nın uzman ekibi, antikorları yeni bir hastaya aktararak bu kişinin bağışıklık sisteminin enfeksiyona yanıt vermesine yardımcı olabileceğine ve iyileşme ihtimallerini artırabileceğine inanıyor. TAK-888 için gerekli olan plazmanın mevcut plazma donörlerinden alınabilmesi ihtimalinin olmaması nedeniyle Takeda tedaviyi ilk olarak Georgia eyaletindeki üretim tesisi içerisinde ayrı bir alanda üretecek.Takeda Plazmadan Elde Edilen Tedaviler İş Birimi, Araştırma ve Geliştirme Sorumlusu Dr. Chris Morabito yapılan çalışmalarla ilgili olarak, “Plazmadan elde edilen ilaçlar, her gün dünyanın dört bir yanında nadir ve karmaşık hastalıkları olan binlerce kişinin umut bağladığı kritik, hayat kurtarıcı ilaçlardır. Ölçeğimiz, uzmanlığımız ve yeteneklerimiz ile birleşen mirasımız, Takeda’yı TAK-888 gibi plazmadan elde edilen tedaviler potansiyelini gerçeğe dönüştürmede öemli bir konuma getiriyor” dedi.

Takeda Aşı İş Birimi Başkanı ve şirketin COVID-19 Müdahale Ekibinin Eş Başkanı Dr. Rajeev Venkayya ise çalışmalarına ilişkin, “Kendini dünya genelindeki insanların sağlık ve refahına adamış bir şirket olarak, yeni koronavirüs tehdidine yönelik elimizden geleni yapacağız. COVID-19 hastaları ile bu hastalara bakan insanlara yönelik tedavi seçeneklerini genişletebileceğimiz konusunda umutluyuz” dedi.  

COVID-19, şiddetli akut solunum yolu sendromu koronavirüsü’nün (SARS-CoV-2) neden olduğu, pnömoniye neden olabilen ve ilk keşfedildiği andan bu yana dünya genelinde 3.000’in üzerinde ölümle sonuçlanan bir hastalıktır. Bugüne kadar COVID-19’un önlenmesinde ya da tedavisinde kullanımı onaylanmış bir aşı ya da tedavi bulunmamaktadır. Hastalarının daha parlak ve daha sağlıklı bir geleceğe sahip olmaları için çalışan Takeda; kamu sağlığı, aşılar, plazmadan elde edilen tedaviler ve Ar-Ge alanlarındaki şirket içi uzmanlarından oluşan bir iç çalışma grubu ile, COVID-19 ile mücadeleye öncelik vererek tedavi araştırmalarını sürdürecektir.

 

 

Takeda, “En İyi İşveren Odülü” 3. Kez Almaya Hak Kazandı

10.02.2020 – Takeda, Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu ICMEA Bölgesi de dahil olmak üzere, global kapsamda Top Employers Institute tarafından verilen “En İyi İşveren Ödülü”nü 3. kez almaya hak kazandı. Böylece, 2020 yılı için Global En İyi İşveren statüsünü alan seçkin bir grubun da parçası oldu.

Takeda Türkiye Genel Müdürü Şeyda Atadan Memiş Top Employers tarafından verilen En İyi İşveren Ödülü ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Takeda Türkiye olarak üç yıl üst üste “En İyi İşveren” unvanına layık görülmek, çalışanlarımızın yetkinliklerini geliştirmek için yaptığımız İK çalışmalarının ne kadar verimli olduğunu bizlere ispat ediyor. Temelini “Bütünlük, Dürüstlük, Adalet ve Azim” değerlerinin oluşturduğu hasta merkezli bir kurum olarak, çalışanlarımızın yetkinliklerini geliştirmek, onlara her düzeyde liderlik sağlamak için şirket içinde güven ortamı yaratarak tüm çalışanlarımızın kendilerini geliştirmesini sağlıyoruz. Gelişen pazarlarda ve dünya çapında milyonlarca hasta için daha parlak bir gelecek yaratma amacımız doğrultusunda çalışırken tüm çalışanlarımızın kendi yeteneklerinin en iyisini sergileme gücünü göstermelerini çok önemsiyoruz. Bu da, hastalara olan bağlılığımızı ve her zaman doğru olanı yapmamızı sağlıyor.”

Top Employers Institue (En İyi İşverenler Enstitüsü) CEO’su David Plink ise şu yorumlarda bulundu: “Takeda’nın çalışanları için daha iyi bir iş dünyası yaratmada gösterdiği ilham verici adanmışlığı, şirketin üç yıl üst üste Küresel Alanda En İyi İşveren unvanını almasıyla görülebiliyor. Takeda, gerçekten çalışanlarının yaptıkları işin merkezinde olduğuna inanarak hareket ediyor. Bu da kurumun çalışanlara yönelik geliştirdikleri uygulamalarını küresel ölçekte tutarlılıkla yerine getirmesini ve En İyi İşveren olarak öne çıkmasını sağlıyor. Tebrikler!”

25 yıldan uzun bir süre önce verilmeye başlanan sertifika, her yıl Top Employers Institute (En İyi İşverenler Enstitüsü) tarafından üstün çalışan olanakları sağlayan şirketlere veriliyor.

Takeda, özellikle Yetenek Stratejisi, Kariyer ve Haleflik Yönetimi ve Performans Yönetimi alanlarında En İyi İşverenler Enstitüsü’nün gereksinimlerini aşarak Enstitü tarafından tanımlandığı gibi dört coğrafi alanda 30’un üzerinde ülke ve bölgede akreditasyon aldı. Bu bölgeler;

  • Asya Pasifik: Avustralya, Çin, Hong Kong, Endonezya, Japonya, Malezya, Filipinler, Singapur, Güney Kore, Tayvan ve Tayland
  • Avrupa: Avusturya, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, Kazakistan, Portekiz, Rusya, İspanya, Türkiye ve Ukrayna
  • Latin Amerika: Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Ekvator, Meksika ve Peru
  • Orta Doğu: Mısır, İsrail, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri
  • Amerika Birleşik Devletleri
  • Güney Afrika

En İyi İşverenler Enstitüsü, aşağıdaki 10 alanda şirketlerin 600 “Çalışan Gelişimi” uygulamasını değerlendiriyor.

  • Yetenek Stratejisi
  • Performans Yönetimi
  • İş Gücü Planlaması
  • Liderlik Gelişimi
  • Yetenek Kazanımı
  • Kariyer ve Haleflik Yönetimi
  • İşe Alım ve İşe Alıştırma
  • Tazminat ve Sosyal Yardımlar
  • Öğrenme ve Gelişim
  • Kültür

En İyi İşverenler Enstitüsü ve En İyi İşverenler sertifikası hakkında daha fazla bilgi için lütfen internet sitesini ziyaret edin: www.top-employers.com.

 

Takeda, Türkiye İlaç Sektöründe En Büyük 10 Oyuncudan Biri Olmak İstiyor

26.09.2019 – Takeda, Türkiye’de inovatif ilaçlarıyla daha fazla hastanın hayatına dokunacak.

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’ye gelen Takeda İlaç Gelişen ve Büyüyen Pazarlar Başkanı Ricardo Marek, pazara sunacakları yeni ürünlerle iki yıl içinde daha fazla hastanın hayatına dokunacaklarını ve Türkiye ilaç sektöründe en büyük 10 oyuncudan biri olmayı öngördüklerini söyledi.

49 ülkeyi kapsayan Takeda İlaç Gelişen ve Büyüyen Pazarlar İş Birimi (GEM) bu yılki toplantısını geçtiğimiz hafta İstanbul’da yaptı. Toplantıya GEM Başkanı Ricardo Marek ile bu bölge içinde yer alan BDT (Rusya, Ukranya ve Beyaz Rusya’dan oluşan “Bağımsız Devletler Topluluğu”) ve Türkiye’nin de içinde olduğu Orta Doğu ve Afrika’yı kapsayan ICMEA Bölgesi Başkanı Andrey Potapov da katıldı. Toplantı sonrası Takeda Türkiye Genel Müdürü Şeyda Atadan Memiş ile birlikte basın açıklaması yapan Ricardo Marek, sorumlu olduğu 49 ülkenin içinde Türkiye’nin 8. sırada olduğunu söyledi.

Türkiye’de ulusal sağlık sisteminin kapsam ve ilaca erişim açısından birçok ülkeye göre çok daha iyi işlediğini belirten Ricardo Marek, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaşam sürelerinin uzadığı ve nüfusun yaşlandığını bu nedenle ilaç tedavilerine duyulan ihtiyacın arttığını söyledi. Ricardo Marek, “Türkiye’nin gelecek 5 sene içinde dünya sıralamasında 15. ilaç pazarı olacağını öngörüyoruz. Bu bağlamda Takeda olarak biz de Türkiye’de büyümeyi hedefliyoruz. Yaşam süresinin uzaması ve satın alma gücünün yükselmesiyle Türkiye’nin global ilaç sektöründeki önemi daha da artacak. Biz de önümüzdeki dönemde pazara sunacağımız yeni ürünlerle iki yıl içinde Türkiye’nin ilaç sektöründe en büyük 10 oyuncusundan biri olacağımızı öngörüyoruz” dedi.

Global yöneticilerin Türkiye ile ilgili olumlu izlenimlere sahip olduğunu belirten Takeda Türkiye Genel Müdürü Şeyda Atadan Memiş, yıllık GEM Bölge Toplantısına ev sahipliği yapmış olmaktan da büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Globalde onkoloji, hematoloji, gastroenteroloji, immünoloji ve nadir hastalıklar alanlarındaki kilit tedavilerde lider olma hedefiyle 2018’de Shire şirketini satın aldıklarını ve bu satın alımla Takeda’nın dünyadaki en büyük 10 ilaç şirketinden biri olduğunu belirten Şeyda Atadan Memiş, “Türkiye’deki sağlık sistemi birçok ülkeye kıyasla oldukça kapsamlı. Bu durum hastalar için önemli bir avantaj oluşturuyor. 5 yıl içinde Takeda, Türkiye’de 9 yeni ilacı Türk tıbbının hizmetine sunarak hastalar için daha parlak bir gelecek yaratmayı hedefliyor. Türkiye’ye bu ürünleri getirirken de lansmanı için yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlamaktadır.” dedi.

 

Takeda ICMEA Bölge Başkanlığı Görevine Andrey Potapov Atandı

01.05.2019 – Japon ilaç devi Takeda’nın, Hindistan, BDT (Rusya, Ukranya ve Beyaz Rusya’dan oluşan “Bağımsız Devletler Topluluğu”) ve Türkiye’nin de içinde olduğu Orta Doğu ve Afrika’yı kapsayan ICMEA Bölge Başkanlığı’na Andrey Potapov getirildi.  

Takeda Rusya Genel Müdürü ve BDT Bölgesi Başkanı olarak görevini sürdüren Potapov’unTakeda – Shire birleşmesinin ardından getirildiği bu yeni pozisyonu, Takeda’nın operasyonel odağını ICMEA bölgesinde geliştirmesini sağlarken organizasyona çeviklik katacak ve Takeda’yı hizmet sunduğu hastalara daha da yakınlaştıracak. 

Potapov, Takeda markası bünyesinde Takeda ile Shire’ın başarıyla entegre olmasına rehberlik edecek ve şirketin araştırma ve geliştirme odaklı farmasötik faaliyetlerini güçlendirirken,küresel boyutta lider konumunu da güçlendirecek.  

Görevini Takeda’nın Dubai merkezinden sürdüren Potapov, Takeda’nın bölge genelindeki büyümesine öncülük ederken organizasyonun hastalara hizmet etme konusundaki sarsılmaz bağlılığını ve uzun süreli “en iyi işveren” olarak itibarını koruyacak.  

Shire‘ın işletmemize entegrasyonunu ve bunun, hastalara daha iyi hizmet verebilmemiz için getireceği pek çok fırsatı sabırsızlıkla beklediğimiz bu günler Takeda’nın bölgesel operasyonlarının başına geçmek için harika bir zaman,” yorumunu yapan Andrey Potapov şöyle devam etti: “Bu görevde en önemli ilkem, insanları birinci sıraya koymaya devam etmek olacak çünkü şirketimizin başarısı, her şeyden önce çalışanlarımızla belirleniyor. Sonuçta, Takeda’nın başarısı, hastaların refahında ve en etkili tedavilere adil erişiminde görülebiliyor. Takeda’nın bu sonuçların ikisini de elde etmeye devam etmesini sağlamayı taahhüt ediyorum”.  

Kariyerinin 15 yılını, 2011’de Takeda tarafından satın alınan Nycomed’de geçiren Potapov, şirketin Finans Müdürlüğü’nden, Rusya ve BDT Bölgesi Finans Direktörlüğü’ne kadar çeşitli görevlerde bulundu. 2007 yılında Rusya-BDT Başkan Yardımcısı ve CFO görevine atanmasınınardından 2011 yılında ise Nycomed Rusya Ülke Müdürlüğü görevini üstlendi.

Takeda Hakkında:

Japonya merkezli olan Takeda, değerlerine bağlı, AR-GE odaklı vizyonuyla biyofarmasötik alanında lider bir şirkettir ve bilimi yüksek düzeyde yenilikçi ilaçlara çevirerek hastalara “Daha Sağlıklı, Daha Parlak Bir Gelecek” sunmaktadır. Takeda, AR-GE çalışmalarını dört terapötik alanda sürdürmektedir; onkoloji, gastroenteroloji, nörobilim ve nadir hastalıklar. Ayrıca, plazma kaynaklı tedaviler ve aşı alanlarında da hedefe yönelik AR-GE yatırımları yapılmaktadır. Takeda, sağlam ve farklı yöntemler içeren bir portföy oluşturmak için geliştirilmiş ortak çalışmalara dayalı AR-GE becerilerini kullanarak ve yeni tedavi seçeneklerinin sınırlarını genişleterek, insanların hayatlarında fark yaratan, yüksek düzeyde yenilikçi ilaçlar geliştirmeye odaklanmaktadır. Takeda çalışanları, yaklaşık 80’den fazla ülke ve bölgede sağlık hizmetleri alanındaki iş ortaklarıyla birlikte hastaların yaşam kalitesini arttırmaya kararlıdır.

 

 

Takeda Dördüncü Defa Dünyanın En Sürdürülebilir 100 Global Şirketi Arasında

26.02.2019 – Japonya merkezli, global, değerlerine bağlı, AR-GE odaklı vizyonuyla biyofarmasötik alanında lider Takeda, dünyanın sürdürebilirlik konusunda en iyi şirketlerinin sıralandığı “Corporate Knights 2019 Global 100 Endeksi’nde” dördüncü defa dünya çapındaki 100 kurum arasında yer aldı.

Takeda, %1,3’lük dilimde yer alarak, dünyada kurumsal sürdürülebilirliğe sahip en iyi şirketlerden biri oldu. 21 kilit performans göstergesine dayanarak yapılan bu değerlendirmede, Takeda çevre ve çalışan yönetimine verdiği önem, güçlü yönetim yapısı ve proaktif bilgi paylaşımları ile öne çıkıyor.

İlk defa 2005 yılında hazırlanan endeksin sonuçları, her yıl Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda açıklanıyor.

Takeda Başkanı ve Ceo’su Christophe Weber, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sürdürülebilirliğe yönelik köklü ve uzun süreli bağlılığımızın bir kez daha tanınmasından dolayı onur duyuyoruz. Hasta odaklı, global, değerlerine bağlı, Ar-Ge odaklı vizyonu olan bir biyofarmasötik şirket ve sorumluluk sahibi bir global kurumsal vatandaş olarak görevimiz, hayat değiştiren ilaçlardan sürdürülebilir değerleri yerleştirmeye kadar uzanmaktadır. Kurumsal Sosyal Sorumluluk faaliyetlerimiz, tüm dünyada insanları iyileştirmek amacıyla, çeşitli kuruluşlarla ortaklık içinde yürüttüğümüz girişimleri kapsamaktadır. Özellikle, hastalıkları önleme, sağlık alanında kapasite oluşturma ve uzun dönemli sorumluluklarımızı gerçekleştirme konusunda adanmış bir bakış açısıyla hareket ediyoruz. Ayrıca, Kurumsal Sosyal Sorumluluğun ötesinde toplum için ekonomik, çevresel ve sosyal değerler oluşturmak ve bu değerleri korumak için sürekli çalışıyoruz. Bu çabalarımızın Corporate Knights tarafından yıllardır takdir edilmesi, daha etkili çalışmalar yapmamızı sürdürmeye teşvik ediyor. “ dedi.

Global 100 Endeksine ek olarak Takeda, çeşitli Çevresel, Sosyal ve İdari (ESG) Yatırım değerlendirmelerinde yer almaktadır. Uzun süredir Birleşmiş Milletler Küresel Sözleşmesinin (UNCG) bir üyesi olarak Takeda’nın sürdürülebilirlikteki köklü geçmişi ve katkıları, Sürdürülebilir Gelişme Hedefleri (SDGs) gibi uluslararası hedeflere bağlılık göstererek şekillenmektedir.

Endeks ismi/Yatırım Grubu*/Sınıflandırma

Değerlendirmeyi Yapan Firma/Kuruluş

Ülke

Verilen Ödüller

Dow Jones Sustainability Asia Pacific Index

S&P Dow Jones Indices

ABD

Art arda 9 yıl

FTSE4Good Developed Index

FTSE Russel

BK

Art arda 14 yıl

Ethibel EXCELLENCE Investment Register

Forum Ethibel

BELÇİKA

Temmuz 2017’den itibaren

Prime Status

ISS-oekom Research

ALMANYA

Haziran 2017’den itibaren

*Belirli özelliklere sahip özel bir yatırım grubu veya kategorisi.

 

Japon İlaç Devi Takeda, Shire’ın Alım Sürecini Tamamladı

14.01.2019 – Takeda, Shire’ın satın alma sürecini tamamlayarak, Japonya merkezli, global, değerlerine bağlı, AR-GE odaklı vizyonuyla biyofarmasötik alanında liderliğini duyurdu.

Bu satın almayla Takeda, dünya çapında kendini işine adamış çalışanları ile birlikte yüksek düzeyde yenilikçi ilaçlarını yaklaşık 80 ülkeye ulaştırarak hem Japonya hem de ABD’de büyüyen coğrafi varlığıyla etkili ve lider pozisyonuna sahip oldu.

Takeda’nın AR-GE çalışmaları, Onkoloji, Gastroenteroloji, Nörobilim ve Nadir Hastalıklar bölümlerini içeren dört alana odaklanırken hedeflenen AR-GE yatırımı ayrıca, Plazma Kaynaklı Tedaviler ve Aşılara da ayrılmaktadır. Takeda’nın güçlendirilmiş, yüksek düzeyde AR-GE gücü ve yatırımlarıyla, şirketin çığır açan yeniliklere odaklanmasının yanı sıra, daha global, sağlam ve farklı yöntemler içeren bir sisteme sahip olmasını sağlıyor.

Şirketin 30 milyar ABD Doları üzerindeki birleştirilmiş yıllık geliri, büyük oranda odaklandığı Onkoloji, Gastroenteroloji, Nörobilim ve Nadir Hastalıklar ve Plazma Kaynaklı tedavilerden elde ediliyor.

Takeda Başkanı ve CEO’su Christophe Weber konuyla ilgili şunları söyledi: “5 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilen Takeda olağanüstü genel kurulunda hissedarlarımızın büyük bir çoğunluğunca bu şirket alımının onaylanması bizi çok mutlu etti. İlgili kuruluşlarımızın sıkı çalışması ve yasal izinleri sorunsuzca almamız sayesinde şirket alımını, beklenenden birkaç ay önce tamamlayabilmiş olmaktan da çok memnunuz. Çalışanlarımızın, ortaklarımızın ve hissedarlarımızın süreç boyunca esirgemedikleri desteklerinden dolayı minnettarız. Takeda tarihinde büyük bir ana damgasını vuran bu alım, dünya çapında büyüyen coğrafi varlığımızla, hastalara son derece yenilikçi ilaçlar sunmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz, dönüşüm yolculuğumuzu hızlandıran heyecan verici bir adım.” dedi.

Entegrasyon sürecinin 8 Ocak itibariyle uygulanmaya başladığını belirten Weber, sözlerine şöyle devam etti: “Güçlü bir başarı geçmişine sahip, deneyimli ve çeşitli tecrübeleri olan Takeda Yönetim Kodrosunun liderliğinde sorunsuz bir entegrasyon gerçekleştirebileceğimize güveniyoruz. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında kurduğumuz çalışma modeli, entegrasyon planlarımıza yönelik açık bir çerçeve oluşturdu ve süreci yöneten yetenekli, kendini işine adamış bir entegrasyon ekibimiz var.”

 

Takeda, İlaca Erişim Endeksi’nde Büyük Yükseliş Göstererek 5’inci Sırada Yer Aldı

12.11.2018 – Takeda, ilaca erişime destek kapsamında dünyanın önde gelen ilaç firmalarının faaliyetlerini değerlendiren ve bağımsız olarak hazırlanan “İlaca Erişim Endeksi 2018’de” on basamak yükselerek büyük bir başarı gösterdi ve beşinci sırada konumlandı. Dünyada, karşılanmamış ihtiyaçlara yönelik sürdürülebilir girişimler Takeda’nın ilaca erişim stratejisinin temelini oluşturuyor

Bill & Melinda Gates Vakfı’nın yanı sıra İngiltere ve Hollanda hükümetlerinin de finansal destek sağladığı, kar amacı gütmeyen “İlaca Erişim Vakfı” (Access to Medicine Foundation) tarafından her iki yılda bir yayınlanan “İlaca Erişim Endeksi” 2018 sonuçları açıklandı.

Dünyanın önde gelen ilaç şirketlerini, hastaların ilaca erişim alanındaki katkılarına ve başarılarına göre sıralayan Endeks; şirketleri teknik, yönetim, ARGE, fiyatlandırma, patentler gibi farklı alanlarda değerlendirerek derecelendiriyor. Japon ilaç devi Takeda, 2018 sıralamasında, iki yıl önce yayınlanan son endeksteki sıralamasından 10 basamak tırmanarak 5. Sıraya yükseldi. Takeda’nın notları, 2016 yılında yayınlanan Endeks raporundan bu yana ölçülen yedi teknik alanda da iyileşme gösterdi.

Takeda’nın Başkan ve CEO’su Christophe Weber; konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Takeda’nın Endeksteki yükselişi, şirket genelindeki Takeda İlaca Erişim çabalarımızın, hastaların hayatında yarattığı olumlu etkiyi açıkça ortaya koyuyor. Vakıf’tan bu takdiri almaktan dolayı çok memnunuz. Takeda olarak bu takdirden bağımsız olarak, hastalarımızı, yaptığımız her şeyin merkezine koyan bir anlayışla çalışıyoruz.” dedi.

Takeda’nın İlaca Erişim Küresel Sorumlusu Susanne Weissbaecker’in konuyla ilgili yorumları şunlar oldu: “Endeks sonuçlarından gurur duyuyoruz. Takeda olarak, yalnızca hastaların yenilikçi ve potansiyel olarak hayat değiştiren ilaçlarımıza erişmelerine yardımcı olmakla kalmayıp, aynı zamanda yerel yönetimler, STK’lar ve müdahil olan herkesle ortaklaşa, sağlık sistemlerini güçlendirmeye yardımcı olmak amacıyla İlaca Erişim stratejimize odaklanmaya devam ediyoruz.”

Takeda Türkiye Genel Müdürü Dr. Erdal Bozdoğan ise, Takeda’nın İlaca Erişim Stratejisinin, dünyadaki insanların sağlığını iyileştirme kararlılığıyla birlikte uzun bir geçmişe dayandığını belirterek şunları söyledi: “Takeda, hastaların ihtiyaç duydukları bakım ve tedaviye erişiminin önündeki çeşitli engeller ve çok boyutlu zorluklarla mücadele etmek için sürdürülebilir yaklaşımıyla uygulamalar yapmaktadır. Stratejimiz; onkoloji ve gastroenteroloji odağımızda yer alan spesifik alanlardaki yenilikçi tedavi sunan ilaçlarımızın ulaşılabilirliğini arttırmak, hasta farkındalığını, tanı kapasitesini, tıbbi uzmanlığı ve hastanın sonraki bakımını geliştirmek amacıyla ilacın ötesine geçerek fark yaratmaktır. Takeda olarak, hastalıkların önlenmesi yoluyla dünya çapında uzun vadeli olarak insan sağlığına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Yolculuğumuzu tanımlayan 237 yıllık mirasımızla gurur duyuyor, hastalarımızın daha sağlıklı bir geleceğe kavuşma umutlarını desteklemek için büyük tutkuyla çalışıyoruz.”

Takeda’nın Endekste böylesi hızlı bir sıçrayış yakalamasının ardında rasyonel gerekçeler var. Sahra Altı Afrika, Latin Amerika ve Güney Doğu Asya’da, Takeda liderliğinde uluslararası topluluklarla ortaklık halinde gerçekleştirilen ve ilacın ötesine geçen girişimlerin başında hasta yolculuğu programları, hasta destek programları, sağlık çalışanlarının eğitimi yoluyla sağlık hizmeti kapasitesini geliştirme çalışmaları ve bağışlar geliyor. Ayrıca, sektörde en iyi uygulama olarak kabul edilen “Çalışanlarımız ile Birlik Programı”; Takeda’nın araştırma ve geliştirmeye dayalı olarak, bu bölgelerdeki lokal sağlık kapasitesini geliştirme konusundaki yaklaşımını göstermiş olup; çalışanların bilgilerini ve yetilerini paylaştıkları önemli bir pratik olarak endeksteki yükselişini etkileyen diğer faktörlerden biri olmuştur.

TAKEDA Hakkında

TAKEDA; bilimi, hayat değiştiren ilaçlara aktararak hastalar için daha sağlıklı ve daha parlak bir gelecek sunmaya adamış, Ar-Ge odaklı uluslararası bir Japon ilaç şirketidir. Araştırma faaliyetlerini onkoloji, gastroenteroloji ve merkezi sinir sistemi tedavi alanlarına yoğunlaştırmaktadır. Yenilikçi vizyonuyla hem şirket içinde hem de ortaklarıyla Ar-Ge çalışmaları yürütmektedir. Özellikle onkoloji ve gastroenterolojideki yenilikçi ürünleri ve gelişen pazarlardaki odağı TAKEDA’nın büyümesinin temelini oluşturmaktadır. 30.000’den fazla çalışanı 70’i aşkın ülkede kendilerini hastaların yaşam kalitesini iyileştirmeye adamıştır. TAKEDA, Türkiye’de onkoloji, hematoloji, gastroenteroloji ve temel sağlık gibi önemli terapötik alanlarda faaliyet göstermektedir. TAKEDA Türkiye’nin yaklaşık 300 çalışanı bulunmaktadır.