Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri İttifak Holdi...

İttifak Holding Yönetim Kurulu’nda İstifalar…

30.11.2019 – İttifak Holding Yönetim Kurulu üyelerinin istifaları hakkında açıklama yaptı. Kamuoyunu aydınlatma platformuna yönetim kurulu istifaları kapsamında yapılan dünkü bildirimde Mehmet Akdere ve Süleyman Yasir Zorlu’nun görevlerinden ayrıldıkları bilgisi verildi. Bildirimde şu açıklamalar yapıldı:

“Toplanan yönetim kurulumuz, Mehmet Akdere ve Süleyman Yasir Zorlu’nun yönetim kurulu üyeliğinden istifalarının kabulüne, görev dönemine ilişkin olarak, şirket faaliyetlerinden dolayı şirkete, diğer yönetim kurulu üyelerine, kamuya ve ticari taraflara karsı sahsı sorumluluğunun kalmadığına karar vermiştir.”

 

SPK’dan İttifak Holding’de Mal Varlığı Kaybına Neden Olan 2 Kişi Hakkında Suç Duyurusu

28.11.2019 – Sermaye Piyasası Kurulu, İttifak Holding’in bağlı ortaklığı Selva Gıda Sanayi’ye ait olan Adese Alışveriş Merkezleri Ticaret AŞ (ADESE) paylarının devrine ilişkin işlemlerin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde incelenmesi sonucunda Hasan Özülkü ve Umut Utkan adlı kiişiler hakkında suç ihbarında bulunulmasına karar verdiğini açıkladı.

SPK tarafından yapılan inceleme sonucunda “Selva Gıda’ya ait 1.480.000 adet ADESE payının 3. kişilere aktarılması neticesinde Selva Gıda’nın ve dolayısıyla İttifak Holding’in en az 13.320.000 TL tutarında sermaye ve/veya malvarlığı kaybına uğratıldığı” tespit edildi. Karar ve tespitler SPK bülteninde yayınlandı ve yatırımcılara dava açabilecekleri konusunda duyuru yapıldı.

Zarara Uğrayan Yatırımcılar Dava Açabilir

Kurul, İttifak Holding ile ilgili olarak söz konusu suç nedeniyle (varsa) zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, suç teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan kişiler aleyhine Türk Ticaret Kanunu’nun 553 üncü maddesi kapsamında dava açabileceklerini duyurdu.

 

İttifak Holding, Grup Şirketinde Pay Satımı Gerçekleştirdi

26.11.2019 – İttifak Holding, grup şirketlerinden İmaş Makine Sanayi A.Ş.’nin yönetim kurulu kararıyla, İmaş Makine’deki İttifak Holding paylarında satış gerçekleştirdiğini açıkladı. Satış sonrası İttifak Holding’in İmaş Makine’deki payları yüzde 1,53’ten yüzde 1,25’e düştü. Konu ile ilgili olarak KAP’a şu bildirim yapıldı:

“26.11.2019 tarihinde Grup şirketlerimizden İmaş Makine Sanayi A.Ş. ‘nin yönetim kurulu kararıyla, şirketimiz (İttifak Holding A.Ş.) payları ile ilgili olarak 3,72 fiyattan 250.000 adet pay satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemlerle birlikte grup şirketimiz İmaş Makine Sanayi A.Ş. ‘nin İttifak Holding A.Ş. sermayesindeki payı 26.11.2019 tarihi itibariyle %1,25 olmuştur.”

 

İttifak Holding Borçlarını Yeniden Yapılandırdı

23.05.2019 – İttifak Holding (ITTFH), kısa vadeli borçlarının vadesinin uzatılması amacı ile 5,15 milyon Euro ve 239,2 milyon TL tutarlı kredilerini 12 ay ödemesiz dönem olmak üzere toplam 60 ay vadeli olarak yapılandırıldığı açıkladı.

Kurum tarafından KAP’a yapılan açıklamaya göre bankalar ile başlatılan yapılandırma çalışmaları neticesinde kısa vadeli borçların uzun vadeye getirilmesi amacı ile 5,152,656.14 Euro, 239,159,693.22 TL tutarlı krediler 12 ay ödemesiz dönem toplam 60 ay vadeli olarak yapılandırıldı.

Merkezi Konya’da bulunan İttifak Holding’in bünyesinde yer alan şirketler arasında ADESE alışveriş merkezleri, Selva Gıda, Selet Hayvancılık ve Yumurta, İmaş Makine de yer almaktadır.

 

İttifak Holding Olağan Genel Kurulu Yapıldı, Yönetim Kurulu Değişti

02.05.2019 – İttifak Holding, 2018 yılı çalışmalarını değerlendirdiği Olağan Genel Kurulu’nu 2 Mayıs 2019, Perşembe günü Konya’da gerçekleştirdi. Genel Kurul’da alınan kararla yönetim kurulu değişikliği yapıldı.

İttifak Holding, 2018 yılı çalışmalarını değerlendirdiği Olağan Genel Kurulu’nu 2 Mayıs 2019 Perşembe günü Konya’da gerçekleştirdi. Anadolu sermayesinin Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden olan İttifak Holding’in, 2018 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği Genel Kurul’da açılış konuşmasını yapan İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Sözbir, “Genel Kurulumuzun tüm taraflar için hayırlı olmasını diliyorum. İttifak için katkı üreten tüm paydaşlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Divan Kurulu’nun oluşmasından sonra gündem maddelerinin değerlendirmesine geçildi. Yönetim değişikliği ile ilgili verilen önergenin oylanması sonucunda yeni yönetim kurulu oy çokluğuyla kabul edildi. Yeni Yönetim Kurulu Başkanlığına Ahmet Can Teoman, Başkan Yardımcılığına Mehmet Akdere, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Burhan Baki Doğan ve Serkan Pehlivan seçildi. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri de Hasan Cumhur Baykal ve İbrahim Haselçin oldu.

Genel Kurul sonunda görevini devreden Ünsal Sözbir; Yeni Yönetim Kurulu’na başarılar dilerken, Yeni Yönetim Kurulu adına söz alan Başkan Yardımcısı Mehmet Akdere; görevi devraldıkları yönetim kuruluna ve İttifak Holding’e hizmet etmiş önceki yönetim kurullarına teşekkür etti. İttifak Holding’i tarihi ile beraber bildiklerini ve takip ettiklerini, Holding’in Anadolu’nun en büyük gruplarından birisi olarak bundan sonraki süreçte tüm paydaşlarına ve ülkemize geçmişinden dafa fazla değer üreteceğini ifade etti.

Mevcut sorunlara dair çözüm planı ve stratejilerinin hazır olduğunu dile getiren Akdere, birkaç ay gibi kısa bir sürede bu problemlere net ve köklü çözümler üretebilecek güçte ve kararlılıkta olduklarını belirtti. Akdere, “Yeni Yönetim Kurulu’nun ülkemize, Konya’mıza, paydaşlarımıza, grubumuza ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

İttifak Holding’e MÜSİAD EXPO’da Yoğun İlgi

25.11.2018 – Birlikte iş yapma kültürünün ülkemizdeki en önemli temsilcilerinden biri olan İttifak Holding, uluslararası deneyimini ve yenilikçi çalışmalarını 21-24 Kasım 2018 tarihlerinde İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenen 17. MÜSİAD EXPO’da katılımcılar ile paylaştı.

“Birlikte Daha İyisini Yapabiliriz” mottosu ile uluslararası arenadaki iş birliklerine yenilerini eklemeyi hedefleyen İttifak Holding, 17. MÜSİAD EXPO’da Selva Gıda ve Selet şirketleri ile yer aldı.

Orta Doğu, Afrika ve İslam ülkeleri ile olan ticaretlerinin güçlendirilmesinde katkısı olan MÜSİAD Fuarı’nı İttifak Grubu olarak önemsediklerini dile getiren İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Tahir Atila, uluslararası iş birlikleri ve ortaklıklara imkan sunan 17. MÜSİAD EXPO’nunoldukça verimli geçtiğini söyledi.

Farklı sektörlerdeki faaliyetleri ve uluslararası alandaki deneyimi ile katılımcıların dikkatini çektiklerini ve gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını belirten Tahir Atila; “120 ülkeye ihracat gerçekleştiren grubumuzun çalışmaya ve üretmeye olan isteği, yeni iş birlikleri oluşturma arzusu her zaman diri ve canlı olmuştur. İttifak Holding olarak azimle ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye ve dünyadaki iş insanlarını aynı çatı altında buluşturan Müsiad Expo bir taraftan çok verimli ve güzel ilişkilerin başlangıcına vesile olurken diğer taraftan da mevcut müşterilerimiz ve dostlarımızla bir araya gelmemizi sağlıyor. Dünya genelinde gönül ve fikir birliği yapmış kişi ve firmaların bir araya gelmesi de ayrı bir mutluluk vesilesi. Bu birliktelik hem işini büyütmek isteyenler için bir fırsat sunuyor, hem de ülke ekonomimize büyük katkılar sağlıyor” dedi.

Türkiye için değer üretmeye devam

İttifak Holding’in ve Müsiad’ın kuruluş amaçlarının birbirine çok yakın olduğunu belirten Atila; Memleket sevdalısı kuruluşlarız. Ortak amacımız Türkiye için değer üretmek, memleketimizin insanına kazandırmak. Özellikle içinde bulunduğumuz ekonomik koşulları aşmamız, Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine ulaşmamızın yolu; yerli üretimden, yerli yatırımlardan, yerli kaynak kullanımından ve ihracata dayalı büyüyen bir ekonomi oluşturmaktan geçiyor. Biz de İttifak Holding olarak bu topraklarda üreten ve 120 ülkeye ihracat gerçekleştiren, sürekli yeni pazarları hedefleyen, bu vizyondan hareketle geçtiğimiz yıl ihracatını yüzde 33 artıran bir grubuz. Pek çok coğrafya ile ticaret halindeyiz ve her geçen gün bunlara yeni pazarlar ekliyoruz. Bu anlamda binlerce iş insanını bir araya getiren, ihracat, ithalat, yatırım ortaklıkları, teknoloji alışverişi gibi alanlarda uluslararası iş birlikleri ve ortaklıklara imkân sunan 17. MÜSİAD Expo Fuarı’nı daönemsiyor ve ilk günden bu yana destekliyoruz” dedi.

 

İttifak Holding Şirketi Selva Gıda, İSO İkinci 500 Listesi’nde

23.07.2018 – İSO, “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasının 2017 yılı sonuçlarına göre; İttifak Holding’in gıda sektöründeki şirketi Selva, bu yıl da ikinci 500’de yer alarak başarısını sürdürdü.

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” 2017 yılı araştırma sonuçları açıklandı. İttifak Holding çatısı altında 1988 yılından bu yana faaliyet gösteren Selva Gıda, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ikinci 500’de yerini aldı.

Makarna ihracatını her geçen yıl büyütürken, ürün portföyünü de zenginleştiren Selva Gıda, 2007 yılından bu yana ülkemizin markalı makarna ihracat lideri konumunda bulunuyor. 1988 yılında un, irmik, makarna üretimi ile faaliyetlerine başlayan şirket, zamanla ürün çeşitliliğini artırarak hububat orijinli bir gıda şirketine dönüştü. Portföyüne yeni eklediği besleyici ve fonksiyonel ürünler ile sektörde fark yaratmaya devam eden Selva Gıda, hem iç hem de dış pazarda gösterdiği başarılı performansı ile dikkat çekiyor.

Ülkemizin kalkınması için var gücümüzle çalışıyoruz

ISO ikinci 500 sonuçlarını değerlendiren Selva Gıda Genel Müdürü Özkan Koyuncu, ikinci 500’ün 2017 listesinde de yer alarak başarılarını sürdürdükleri için onur duyduklarını ifade etti. Koyuncu; “Ülkemizin kalkınmasında pay sahibi olmak ve bu payı artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Anadolu topraklarından çıkan ürünlerimizin yüzde 50’sinden fazlasını dünyanın 80’den fazla ülkesine ihraç ediyoruz. Ayrıca, dünyanın dört bir yanına ürünlerimizi ulaştırmakla kalmıyor, uluslararası platformlarda, ürünlerimizle hatırı sayılır ödüller kazanıyoruz. Kazandığımız her başarı, bizlere daha iyisini yapmak için güç veriyor. Yeni Türkiye’nin inşa edildiği bu dönemde sektörümüzün önemli oyuncularından biri olarak var gücümüzle çalışmaya, yarınlarımızın daha müreffeh olması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

İSO, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 Araştırmasını Açıkladı

İSO, Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 Araştırmasını Açıkladı

 

İttifak Holding İştiraki İmaş Makine, İhracatta İlk Binde

10.07.2018 – Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2017 yılının en çok ihracat gerçekleştiren 1.000 şirketini açıkladı. İttifak Holding’in iştiraki olan ve 90’dan fazla ülkeye ihracat yapan İmaş Makine, TİM’in ‘En Başarılı İhracatçılar’ listesine girdi…

İttifak Holding bünyesinde 29 yıldır faaliyet gösteren İmaş Makine, ihracat alanında yürüttüğü faaliyetleriyle Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ilk bin firmadan oluşan ‘En Başarılı İhracatçı’ firmaları listesinde yer aldı. İmaş Makine, Konya’dan bu listeye giren 4 firma arasında bulunuyor.

Sektöründe kendi patenti olan nadir markalardan biri olarak ön plana çıkan İmaş Makine teknolojisini Orta Asya’dan Orta Doğu’ya, Afrika ülkelerinden Türk Cumhuriyetlerine kadar taşıyor. Diğer yandan 2017 yılında Milleral markası ile Asya’dan Afrika’ya 19 anahtar teslim proje gerçekleştiren İmaş Makine, 2017 yılında devam eden projeleriyle birlikte bu sayıyı 39’a yükseltti. İmaş Makine, Kuzey Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya’da 17 farklı ülkede projelerine devam ediyor.

Sektörün ilk ve tek AR-GE merkezli firması

İmaş Makine, son yıllardaki AR-GE çalışmaları kapsamında 21 adet tasarım ve patent alma başarısı gösterirken bu alandaki çalışmalarına hız vererek sektördeki gücünü artırmak amacıyla 2017 yılı içerisinde AR-GE merkezini hayata geçirdi. Böylece İmaş Makine, faaliyet gösterdiği makine teçhizat sektöründe AR-GE merkezine sahip ilk ve tek şirket oldu.

İmaş Makine Genel Müdürü Mustafa Özdemir, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin belirlediği ‘En Başarılı İhracatçılar’ sıralamasına girmelerinden dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek; İmaş Makine’nin 90’dan fazla ülkede un, irmik, mısır unu, küçükbaş büyükbaş ve kanatlı hayvan yemi fabrikaları kurduğunu ve cirosunun yaklaşık yüzde 85’ini ihracattan elde ettiğini ifade etti.

Özdemir; “Genç ve dinamik bir şirket olarak teknolojiyi yakından takip ediyor, başarılı işlere imza atıyoruz. Dünyanın pek çok yerine makine ve ekipman ihracatı gerçekleştiriyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz alanda, sadece makine değil; teknoloji, kalite, güven ve müşterilerimiz için konfor üretme felsefesi ile işlerimizi yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemde yapacağımız yatırımlarla daha da büyüyeceğiz” dedi.

 

İttifak Holding Olağan Genel Kurulu Yapıldı

30.05.2018 – İttifak Holding, 2017 yılı çalışmalarını değerlendirdiği Olağan Genel Kurulu’nu 29 Mayıs 2018, Salı günü Konya’da gerçekleştirdi.

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Sözbir, Genel Kurul’da yaptığı açılış konuşmasında İttifak’ın gelecek projeksiyonuna ilişkin bilgiler verdi. İttifak Holding’in 2017 yıl sonu itibarıyla konsolide satış gelirlerini yüzde 11.24 artırdığını ifade eden Sözbir, sözlerine şöyle devam etti:

Göreve geldiğimiz günden bu yana İttifak Holding olarak faaliyetlerimizi olabildiğince yeni bir zihin üzerine odaklamaya çalıştık. Otuz yıla varan sağlam hikayesi ve başarıları ile bugüne gelen İttifak’ı gelecek otuz yıllara taşıyacak bir anlayış ile “İdeal İttifak” vizyonunu ortaya koyduk. Büyüme hedeflerimizi üç başlığa ayırarak uygulama yoluna gittik. Bunlardan ilki operasyonel büyüme faaliyetleridir. Holding ve iştirak şirketlerimizin tamamının içinde yer aldığı bu çalışma ile; mevcut faaliyetlerin daha etkin ve verimli olabilmesi için günlük iş yapma biçiminin değerlendirildiği ve hemen iyileştirildiği “Öğrenen Organizasyon” uygulamamızı hayata geçirdik.

İkinci başlığımız olan inovatif büyüme kapsamında; akıllı makarna, temiz ve modern yumurta yatırımı, yem fabrikası makinaları ve inşaatta başta enerji verimliliğine yönelik çok sayıda çalışma yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Üçüncü başlığımız ise stratejik büyüme hedef ve vizyonudur. Konu uzun vadeli ise en önemli ve gerçek yatırım insana yapılacak yatırımdır. Bu doğrultuda ‘Liderlik ve Gelişim Akademisi’ni kurarak hiç kimsenin dışında kalmadığı bir öğrenme sürecine girdik. Bu öğrenme süreci ve uygulamaları inşallah ‘İdeal İttifak’a ulaşmada her geçen gün farklı ve yeni katkılar sağlayacaktır” dedi.

Güçlü büyüme performansının sürmesini bekliyoruz

İttifak’ın hayata geçirdiği projeleri paydaşlarına aktaran İttifak Holding CEO’su Tahir Atila, birçok olumsuz koşula rağmen, Türkiye ekonomisi çok iyi bir performans göstermeyi başardığını belirtti. Atila; “2017 yılı büyüme rakamlarının beklediğimiz gibi olması sevindirici. Ülke olarak son dört yılın en yüksek büyüme oranını yakaladık. 2018 yılında ani gelişen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ülkemiz adına başarıyla tamamlanacağına, güven ve istikrar ortamının süreceği bir sonucun doğacağına inanıyorum. Bu bağlamda; 2018 yılında ekonomimizin de büyüme performansını sürdürmesini bekliyoruz” dedi.

Bu Dönem Aktif Büyüklüğümüz 1.9 Milar TL’ye Yükseldi

Hedeflerini büyüttüklerini ifade eden Atila, sözlerini şöyle sürdürdü: “2017 yılında; brüt kârımız yüzde 16.6 artışla 243.8 milyon TL’ye, faaliyet kârımız yüzde 38.5 artışla 56.8 milyon TL’ye, aktif büyüklüğümüz de yüzde 24 artışla 1.9 milyar TL’ye yükseldi. Grubumuzun toplam konsolide ebitda kârlılığı 2017 sonu itibarı ile 83 milyon TL’ye, ebitda marjı da 7.34’e yükselirken hissemiz bu dönemde yüzde 32 değerlendi. Yüzde 40 artışla yaklaşık 100 milyon TL yatırım yaptığımız ve ihracatımızı yüzde 33 artışla 143 milyon TL’ye çıkardığımız 2017 yılında grubumuz genelinde yaklaşık 270 bin TL de Ar-Ge harcaması gerçekleştirdik. Ar-Ge çalışmalarımız kapsamında 2017 yılı içerisinde makine şirketimiz İmaş ve Tarım Hayvancılık şirketimiz Selet’e, Ar-Ge tesisi kurduk. İmaş’ın Ar-Ge tesisi, makine teçhizat sektöründe, Selet’in tesisi de yumurta sektöründe ilk ve tek olma özelliğini taşıyor.

Selva ile “Gerçek Gıda” sunmaya devam ediyoruz. Tüketicilerimize daha sağlıklı bir yaşam sunma isteği ve enerjisi ile Selva’nın ürün gamını büyütmeye ve “Gerçek Gıda” felsefesini sahiplenmeye 2017 yılında da devam ettik. Şirketimizin ürün yelpazesine organik makarnaları, glütensiz unu ve uzak doğu pazarı için geliştirdiğimiz mürekkep balıklı makarnayı ekledik.

Selet ile Yumurta Sektöründe Ciromuzu 3,5 Kat Artırdık

Dünyanın en modern tesislerinden biri olan yumurta çiftliğimizin birinci yılında yumurta ciromuzu 3,5 kat artırdık. Yumurta sektöründen elde ettiğimiz gelirleri beş yıl içerisinde en az 10 kat artırmayı hedefliyoruz.

İmaş’ın Üretim Kapasitesi 2,5 Kat Arttı

Makine şirketimiz İmaş’ın üretim kapasitesini 2,5 kat artırdık. Şirketimizin satış gelirleri de artan kapasitesine paralel olarak bir önceki döneme göre yüzde 41 artış kaydetti. İmaş Makine ile 2017 yılında 10 farklı ülkede 19 anahtar teslim değirmen tesisi üretimi gerçekleştirdik.

Seha Yapı, 3 yeni konut projesi başlattı. İnşaat şirketimiz Seha Yapı 2017 yılı içerisinde Zermeram ve 3. İstanbul projelerinin inşaatlarını sürdürürken yeni projelerimizden olan Seha Kanyonpark Evleri’nin inşaatına başladı. Şirketimiz, İttifak çalışanları için planladığımız Vadi Evleri ve markalı konut projemiz 7 RENK Selçuklu’nun ön hazırlık süreçlerini de tamamladı.

Adese’yi tesis ve teknoloji yatırımları ile güçlendiriyoruz. Gelecek yıllarda grubumuzun tamamının geçeceği SAP platformuna geçiş sürecimizi Adese ile başlattık. Şirketimiz, yeni programa geçiş aşamasına kadar olan işin en büyük kısmını 2017 yıl sonuna kadar tamamladı. Diğer taraftan Konya’da bulunan merkez lojistik depomuzu yeni bir noktaya taşıdık ve büyüttük. Mersin ve Antalya’da da yerinden alım operasyonlarımızı güçlendiren tesis yatırımları yaptık.”

 

  Konya Ekonomi Ödülleri’nde İttifak Holding’e 4 Ödül

27.03.2018

Konya Ekonomi Ödülleri 2017, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı törende sahiplerini buldu.

Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Vergi Dairesi, SGK Konya İl Müdürlüğü ve İşkur’un ortaklaşa düzenlediği “Konya Ekonomi Ödülleri 2017” töreninde İttifak Holding’in şirketlerinden Selva ve Adese ikişer ödüle layık görüldü.

26 Mart 2018 Pazartesi günü Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde İttifak Holding’in iştiraklerinden Selva Gıda ihracat ve İSO ikinci 500, Adese; istihdam ve iş başı eğitim kategorilerinde ödül aldı.

Konya ve ülkemizin ekonomisine önemli katkılarda bulunan ve gösterdiği performansla öne çıkan şirketlerin ödüllendirildiği Konya Ekonomi Ödülleri’nden, İttifak Holding iştirakleri her yıl olduğu gibi bu yıl da ödülle döndü. Selva Gıda’nın, istihdam ve İSO İkinci 500 ödüllerini Genel Müdür Özkan Koyuncu, Adese’nin istihdam ödülünü Genel Müdür Ahmet Özkürkçüler, İşbaşı Eğitim Ödülünü de Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Örücü, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldılar.

Ekonomi Ödülleri Konya iş dünyasında güçlü bir sinerji meydana getiriyor

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İttifak Holding CEO’su Tahir Atila, Konya iş dünyasında güçlü bir sinerji meydana getiren Ekonomi Ödülleri’nin gerçekleştirilmesinde katkısı ve emeği olan kuruluşlara teşekkür etti. Atila, “Odalarımızın ittifakı, Konya’mızın gücüne güç katıyor. Bu anlamda Konya’nın örnek bir model, ülke ekonomimizde lokomotif şehirlerden biri olduğunu ve üzerine düşen sorumluluğu layığınca yerine getirdiğini düşünüyorum. Diğer şehirlerimize de örnek olarak bu organizasyonun yaygınlaşmasını ümit ediyorum. Ülkemizin daha fazla kalkınması ve hedeflerine ulaşması için iş dünyamıza büyük sorumluluk düşüyor. Her dönem bir öncekinden daha iyi sonuçlara ulaşmak zorundayız. Bu bağlamda biz de İttifak Holding olarak bu gelişimin bir parçası olmaktan, katkı sunmaktan büyük onur duyuyoruz. Hem iç hem de dış piyasadaki gelirlerimizi yükseltme çabalarımızı sürdürüyoruz. Bir yandan üretim kapasitelerimizi artırırken, diğer yandan ürün ve hizmet kalitemizi, çalışan ve müşteri memnuniyetimizi ve teknolojilerimizi daha üst seviyelere ulaştırmaya, verimliliğimizi optimum düzeye yükseltmeye çalışıyoruz.

Konya Ekonomi Ödülleri’nde bugüne kadar grup olarak birçok ödül aldık. Bu ve benzeri ödüller yeni başarılara ulaşmamızda bize yeni sorumluluklar yüklüyor. Grup olarak ülkemizin kalkınmasına, sosyal ve iktisadi alandaki büyümesine olumlu katkılar üretmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Selva Gıda, İSO İkinci 500 Listesi’nde

10.08.2016

İSO, “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasının 2015 yılı sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, İttifak Holding’in gıda sektöründeki şirketi Selva, ikinci 500’de geçmiş yıllarda olduğu gibi yine yer aldı.

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” 2015 yılı araştırması sonuçları açıklandı. 1988 yılından bu yana İttifak Holding çatısı altında faaliyet gösteren Selva Gıda, ikinci 500’deki yerini koruyarak başarısını yineledi.

Araştırmaya göre, bir önceki yıla göre net satışlarını yüzde 6,6 artırarak 87 milyar 332,1 milyon liraya çıkaran İSO İkinci 500’ü oluşturan sanayi şirketlerinin 2014’te 71,8 milyar lira olan üretimden net satışları, 2015 yılında cari fiyatlarla yüzde 5,3 artarak 75,6 milyar TL oldu. 2015 yılı listesinde de kendisine yer bulan Selva Gıda’nın üretimden net satışları ise 115.869.596 TL olarak gerçekleşti.

Türkiye’nin markalı makarna ihracat lideri

Makarna ihracatını her geçen yıl büyütürken, ürün portföyünü de zenginleştiren Selva Gıda, 2007 yılından bu yana ülkemizin markalı makarna ihracat lideri konumunda. Un ve makarna üretimi ile faaliyetlerine başlayan şirket, zamanla ürün çeşitliliğini artırarak hububat orijinli bir gıda şirketine dönüştü. Portföyüne yeni eklediği rüşeymli, yulaflı makarna ve tam buğday makarnası ile sektörde fark yaratmaya devam eden şirket, hem iç hem de dış pazarda gösterdiği başarılı performansı ile dikkat çekiyor.

Ülkemizin kalkınması için var gücümüzle çalışıyoruz

Konuyla ilgili açıklama yapan Selva Gıda Genel Müdürü Özkan Koyuncu, ikinci 500’ün 2015 listesinde de yer aldıkları ve başarılarını sürdürdükleri için onur duyduklarını ifade etti. Özkan; “Ülkemizin kalkınmasında pay sahibi olmak ve bu payı artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 9 yıldır kesintisiz olarak Türkiye’nin markalı makarna ihracat lideri konumundayız. Anadolu topraklarından çıkan ürünlerimizle, ülkemizi dünyanın dört bir tarafında başarıyla temsil ediyoruz. Kazandığımız her başarı, bizlere daha iyisini yapmak için güç veriyor. Yeni Türkiye’nin inşa edildiği bu dönemde sektörümüzün önemli oyuncularından biri olarak var gücümüzle çalışmaya, yarınlarımızın daha müreffeh olması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

İttifak Holding’in iştiraki İmaş Makine TİM’in ihracat şampiyonları listesine girdi

03.08.2016

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2015 yılının en çok ihracat gerçekleştiren 1000 şirketini açıkladı. İttifak Holding’in iştiraki İmaş Makine, TİM’in en başarılı ihracat listesine girdi.

Hisse senetleri Borsa İstanbul’da işlem gören İttifak Holding’in iştiraki İmaş Makine, ihracat alanında yürüttüğü faaliyetleriyle Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ‘En Başarılı İhracatçı’ firmaları listesinde yer aldı.

İttifak Holding bünyesinde 1989 yılında faaliyetlerine başlayan İmaş Makine Milleral, Viteral ve Cuteral marka ile anahtar teslim fabrika sistemleri kuruyor. Dünyanın pek çok ülkesine un, ırmık ve mısır unu fabrikaları kuran İmaş Makine, 2016 yılında devreye aldıkları Viteral markasıyla hayvan yemi makine ve ekipmanları da üretmeye başladı.

İmaş Makine Genel Müdürü Mustafa Özdemir, bugüne kadar değirmencilik sektöründeki güçlü markası Milleral’den edindiği bilgi ve deneyimi Viteral’de de kullandıklarını ve ihracat pazarlarını genişlettiklerini söyledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ‘En Başarılı İhracatçıları’ sıralamasına girmelerinden dolayı çok memnun olduklarını kaydeden Özdemir, “Genç bir şirketiz. Başarılı işler yapıyoruz. Ancak henüz yolun başındayız. Dünyanın pek çok yerine makine ve ekipman ihracatı gerçekleştiriyor. Önümüzdeki dönemde bu alanda yaptığımız yatırımlarla daha da büyüyeceğiz. TİM’in ihracat listesinde yer almak büyük mutluluktur ve bunun da haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Özdemir; “İmaş olarak 70’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Yeni pazarları bünyemize katarak büyüyoruz. 2015 yılında ciromuzun yüzde 90’ı ihracattan elde edildi. Hedefimiz bu yıl da ihracatımızı yüzde %25 oranında artırmaktır” açıklamasında bulundu.