Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Hidromek&#821...

Hidromek’in İki Akıllı Devine Almanya’dan Ödül

HİDROMEK 40 YILA 17 TASARIM ÖDÜLÜ SIĞDIRDI

HİDROMEK’İN TASARIMDAKİ GÜCÜ BİR KEZ DAHA TESCİLLENDİ

11.02.2019 – Dünyanın en büyük 50 iş makinesi üreticisi arasında yer alan HİDROMEK, prestijli tasarım ödüllerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Kuruluşunun 40’ıncı yılını geride bırakan HİDROMEK, ‘İki Akıllı Dev’ ismini verdiği ekskavatörleri ile IF Design Award 2019 yarışmasında iki ödül birden kazandı. Alınan ödüller ile birlikte, HİDROMEK’in kazandığı ulusal ve uluslararası tasarım ödüllerinin sayısı 17’ye yükseldi.

Bu yıl 66’ncısı düzenlenen IF Design Award, dünyanın en önemli tasarım ödüllerinden biri olarak dikkat çekiyor. IF Design Award 2019 Ödülleri için 52 ülkeden 6 bin 375 başvuru yapıldı. 67 jüri üyesi, üç gün süresince ürün, ambalaj, hizmet gibi geniş bir yelpazede en iyi tasarımları seçti. 15 Mart’ta Almanya’nın Münih şehrinde gerçekleştirilecek olan törende ödüller kazananlara teslim edilecek.

HİDROMEK TÜRKİYE’NİN SAYILI TAŞIT TASARIM STÜDYOLARINDAN BİRİNE SAHİP

AR-GE alanındaki bilgi birikimini tasarım gücüyle birleştiren HİDROMEK, bu sene de IF Design Award’dan ödül almanın gururunuyaşadı. HİDROMEK’in ‘İki Akıllı Dev’ olarak adlandırdığı HMK 60 CR midi ekskavatörü ve HMK 145 LC SR kısa kuyruk ekskavatörü IF Design Award 2019’da, ‘IF Product Design Award’ (Ürün Tasarım Ödülü) almaya layık görüldü. HİDROMEK’in bugüne kadar kazandığı IF Design Award ödülü sayısı ise 5’e ulaştı.

HİDROMEK Tasarım Stüdyosu Müdürü Hakan Telışık, şunları söyledi:

“Dünyanın en prestijli tasarım değerlendirme ödüllerinden olan ‘IF Design Award’ Tasarım Ödüllerinde; HMK 60 CR midi ekskavatör ve HMK 145 LC SR kısa kuyruk ekskavatör ile iki tasarım ödülü birden kazandık. HİDROMEK, uluslararası tasarım otoriteleri tarafından titizlikle değerlendirildikten sonra verilen bu ödüllerle ‘HİDROMEK Design’ imzalı ürünlerin tasarım konusundaki kalite ve yenilikçi iddiasını bir kez daha tescillemiş oldu. Türkiye’nin sayılı taşıt tasarım stüdyolarından olan ‘HİDROMEK Tasarım Stüdyosu’ ile ‘HİDROMEK Design’ imzalı HİDROMEK ürünlerinin toplamda 17 adet uluslararası tasarım ödülü bulunuyor.”

BÜYÜK TONAJLI MAKİNE ERGONOMİSİNDE MİDİ EKSKAVATÖR

HMK 60 CR midi ekskavatörde bulunan Opera (HİDROMEK Operatör Ara Yüzü) ile kullanım esnasında ihtiyaç duyulan bütün fonksiyonlar bir arada toplanıyor. Operatörün ergonomik açıdan kolay ulaşabileceği bir noktada konumlandırılmış konsol, kolay okunabilen renkli TFT bilgi ekranı, elektronik kontrol üniteleri operatörün makineye ait bütün bilgilere ve uyarılara kolaylıkla ulaşmasını sağlıyor. Ayrıca sınıfında ilk kez kullanılan ve kolaylıkla istenilen yönde hareket ettirilebilen kızaklı çok amaçlı tutucu da operatöre kolaylık sağlayan bir diğer özellik olarak dikkat çekiyor. Kabin içinde üst seviyede ergonomi sunan HMK 60 CR midi paletli ekskavatör ile büyük tonajlı makinelerin konforu midi ekskavatörlere aktarılıyor. Aynı şekilde, joystick ve konsol ergonomisi, büyük tonajlı ekskavatörler ile aynı seviyede olan HMK 60 CR, kalkar kabini ile hidrolik ekipmanlara hızlı erişimi sayesinde servis kolaylığı sunuyor.

İŞ MAKİNESİNDE OFİS KONFORU

HİDROMEK’in bir diğer yeni ürünü olan HMK 145 LC SR kısa kuyruk paletli ekskavatörde de, operatörün kendisini ofisindeki gibi konforlu ve rahat hissetmesi hedeflendi. Bu doğrultuda makineyi kolaylıkla kullanması amacıyla Opera Kontrol Sitemi kullanıldı. Büyük tonajlı makinelerin ergonomisine sahip olan HMK 145 LC SR kısa kuyruk paletli ekskavatörde özel planlanmış klima konumu ve kalkar kabin sayesinde servis ve bakım için kolay erişim sağlanıyor. HMK 60 CR midi ekskavatör ve HMK 145 LC SR kısa kuyruk ekskavatörü daha önce de Red Dot 2018 ödülüne değer görülmüştü.

 

Dünyanın En Büyük 50 İş Makinesi Üreticisi Arasında Olan Hidromek’e ASO’dan Ödül

08.02.2019 – Dünyanın en büyük 50 iş makinesi üreticisi arasında yer alan HİDROMEK, Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından ödüllendirildi. HİDROMEK, ASO 55’inci Yıl Ödül Töreni’nde “Yaratılan Katma Değer” dalında ödül aldı. HİDROMEK adına ödülü HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ahmet Bozkurt aldı.

ASO 1’inci Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda ASO 55’inci Yıl Ödül Töreni düzenlendi. Törene, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, ASO yönetim kurulu üyeleri, sanayiciler, bürokratlar, belediye başkanları, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Ödül töreninde HİDROMEK, iş makineleri sektörüne sunduğu katma değeri yüksek ürünler ile “Yaratılan Katma Değer” dalında ödül aldı. Ödül, HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ahmet Bozkurt’a Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Sanayi Odası 1.OSB Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Akdaş ve Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu tarafından takdim edildi.

BOZKURT: “ÜLKEMİZ İÇİN DAHA FAZLA KATMA DEĞER VE İSTİHDAM YARATIYORUZ”

HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ahmet Bozkurt, yaptığı değerlendirmede, “Başta müşterilerimiz olmak üzere, nitelikli insan kaynağımız ve tüm paydaşlarımızın bize duyduğu güvenle bu başarımızı daha uzun yıllar sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Üretim teknolojilerimiz, Ar-Ge ve tasarım gücümüzle müşterilerimizin farklı ihtiyaçlarına çözümler sunmak temel önceliklerimizdendir. Bu doğrultuda, yeni yatırımlar yapmaya ve yeni ürünler geliştirmeye devam ediyoruz. Ankara’da yer alan HİDROMEK Üretim Üssü’nde, daha önce ithal etmekte olduğumuz şanzıman, aks ve hidrolik redüktör gibi ana komponentlerin üretimini büyük ölçüde kendi bünyemizde gerçekleştirmeye başladık. Böylece bir yandan daha fazla yerlileştirme sağlarken, bir yandan da ülkemiz için daha fazla katma değer ve istihdam yaratıyoruz” dedi.

HİDROMEK, geçtiğimiz yıl düzenlenen ASO 54’üncü Yıl Ödül Töreni’nde de, “Yaratılan Katma Değer Ödülü” ile “İhracat Ödülü” almıştı.

 

HİDROMEK GENEL MÜDÜRÜ AHMET BOZKURT: “YILLARDIR LİDERLİK BAYRAĞINI GURURLA TAŞIYORUZ”

07.01.2019 – Küresel iş makineleri sektörüne yön veren en büyük 50 üretici arasında yer alan HİDROMEK, TÜRKİYE pazarı satışlarında yine lider. Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği’nin (İMDER) açıkladığı verilere göre, HİDROMEK, 2018 yılında kazıcı yükleyici, hidrolik ekskavatör ve motor greyder ürün gruplarında en fazla yurtiçi satışı gerçekleştiren marka oldu. Kazıcı yükleyicide 10 yıldır, paletli ekskavatörde ise 7 yıldır pazar liderliğini kimseye bırakmayan HİDROMEK, 2017 yılında pazara sunduğu motor greyder ürün grubunda da ilk kez liderlik koltuğuna oturdu.

Türkiye iş makineleri sektörüne değer katmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden HİDROMEK Genel Müdürü Ahmet Bozkurt, “Ülkemiz iş makineleri sektöründe yıllardır liderlik bayrağını gururla taşıyoruz. . Başta müşterilerimiz olmak üzere, nitelikli insan kaynağımız ve tüm paydaşlarımızın bize duyduğu güvenle bu başarımızı daha uzun yıllar sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Üretim teknolojilerimiz, Ar-Ge ve tasarım gücümüzle müşterilerimizin farklı ihtiyaçlarına çözümler sunmak temel önceliklerimizdendir. Bu doğrultuda, yeni yatırımlar yapmaya ve yeni ürünler geliştirmeye devam ediyoruz. Ankara’da yer alan HİDROMEK Üretim Üssü’nde, daha önce ithal etmekte olduğumuz şanzıman, aks ve hidrolik redüktör gibi ana komponentlerin üretimini büyük ölçüde kendi bünyemizde gerçekleştirmeye başladık. Böylece bir yandan daha fazla yerlileştirme sağlarken, bir yandan da ülkemiz için daha fazla katma değer ve istihdam yaratıyoruz. ” dedi.

ÜRETİMİN HER AŞAMASINDA AR-GE VE TASARIMLA İÇ İÇE

2018 yılında kuruluşunun 40’ıncı yıldönümünü kutlayan HİDROMEK’in dördü Ankara’da, biri İzmir’de ve biri de Tayland’da olmak üzere 6 üretim tesisi bulunuyor. Yıllık 10 bin adetlik üretim kapasitesine sahip olan HİDROMEK’in yaklaşık 2 bin çalışanı bulunuyor. Üretiminin her aşamasında Ar-Ge, tasarım, teknoloji ve inovasyonla iç içe olan HİDROMEK Tasarım Stüdyo sayesinde yenilikçi tasarıma sahip iş makineleri ile hem iç hem de küresel pazarda öne çıkıyor.

3 ÜRÜN GRUBUNDA ZİRVEDE

İş makineleri sektörünün gelişimine ilişkin veriler İMDER tarafından her yıl açıklanıyor. İMDER’in geçtiğimiz günlerde 2018 yılına yönelik açıkladığı veriler, HİDROMEK’in yurtiçindeki pazar liderliğini bir kez daha ortaya koydu. HİDROMEK, 2018 yılında bu 3 ürün grubunda en fazla yurtiçi satışı gerçekleştiren marka oldu.

EN ZORLU KOŞULLARDA KONFORLU, GÜVENLİ VE KOLAY KULLANIM

HİDROMEK’in kazıcı yükleyici ürün grubunda dört tekeri eşit, ön tekeri küçük ve mini kazıcı yükleyici olmak üzere 3 alt grupta ürünleri bulunuyor. HİDROMEK’in 40 yıllık üretim tecrübesi ve müşteri beklentileri çerçevesinde tasarlanan kazıcı yükleyicileri; sağlamlık, düşük yakıt tüketimi, yüksek performans ve sunduğu konfor ile ön plana çıkıyor. HİDROMEK paletli ekskavatörler ise, 14 ila 51 ton çalışma ağırlığına kadar çeşitlilik gösteriyor. IF Design ve Good Design gibi uluslararası prestije sahip tasarım ödüllerinin sahibi GEN Serisi paletli ekskavatörler, HİDROMEK mühendisleri tarafından farklı konfigürasyonlarla farklı çalışma koşullarına uygun olacak şekilde makine sahibi işletmenin ve operatörün istekleri gözetilerek tasarlanıyor. HİDROMEK’e pek çok tasarım ödülü kazandıran motor greyderi ise, tesviyeden kazımaya, şev kesmeden hendek açmaya ve karla mücadeleye kadar birçok iş için tercih ediliyor.

 

 

HİDROMEK’E PLATİN GLOBAL 100 ÖDÜLÜ

‘MAKİNE’ SEKTÖRÜNDE ‘ENDÜSTRİ 4.0 ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ HİDROMEK OLDU

26.10.2018 – Dünyanın en büyük 50 iş makinesi üreticisi arasında yer alan HİDROMEK, aylık ekonomi dergisi Platin ile bağımsız araştırma şirketi İpsos tarafından Platin Global 100 Endeksi kapsamında endüstri 4.0 temasıyla başarı gösteren 100 firmadan biri seçildi. “Platin Global 100” ödülünü alan HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bozkurt, endüstri 4.0’a yatırım yapan bir firma olarak Global 100 Endeksi’nde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek “HİDROMEK olarak bir dünya markası olma yolunda var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Platin Global 100 Endeksi, Feriye Sarayı’nda gerçekleşen özel bir ödül töreni ile açıklandı. Bu yıl ikincisi düzenlenen ödül töreni, iş dünyası ve medyanın geniş katılımı ile gerçekleştirildi.

“DÜNYADA 5 KITADA 100’ÜN ÜZERİNDE ÜLKEDE MAKİNELERİMİZ ÇALIŞIYOR”

HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bozkurt, HİDROMEK adına Platin Global 100 ödülünü Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak’ın elinden aldı. Bozkurt, “Platin Global 100 Endeksi’nde yer almaktan ve Türkiye’den dünyaya açılan en başarılı 100 şirket arasında bulunmaktan gurur duyuyoruz. Bugün, dünyada 5 kıtada 100’ün üzerinde ülkede makinelerimiz çalışıyor. AR-GE ve tasarım çalışmalarına ağırlık vererek bir dünya markası olma yolunda var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

“EN İLERİ TEKNOLOJİ İLE ÜRETİM YAPIYORUZ”

Kuruluşundan bu yana endüstriyel tasarım ve Ar-Ge’ye büyük önem verdiklerini belirten Mustafa Bozkurt, “Ürünlerimizi gelişmiş ülkelerin kullandığı üç boyutlu parametrik dijital ortamda tasarlıyoruz ve modelleyip doğrulama yaparak analizini gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra 8 yıl önce HİDROMEK tarafından geliştirilen ‘Smartlink’ uzaktan takip sistemi ile makinelerimiz uzaktan kontrol ediliyor. Ne kadar yakıt yaktıkları, hangi ortamlarda kaç saat çalıştıkları ve servis zamanları rakamlarla gözlemlenebiliyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Hidromek’ten Dünyada Bir İlk

09.09.2018 – Gücünü Ar-Ge ve tasarımdan alan HİDROMEK, uluslararası arenada kazandığı yeni başarısıyla iş makineleri sektöründe bir ilke imza attı. Dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarından Automotive Brand Contest’te, lastikli yükleyici ürün grubundan HMK 640 WL ile ödül kazandı. HİDROMEK, bu ödülü alan ilk seri imalat iş makinesi üreticisi olurken, sahip olduğu ulusal ve uluslararası tasarım ödüllerinin sayısı 15’e yükseldi.

Bu sene kuruluşunun 40’ıncı yıldönümünü kutlayan ve dünyanın en büyük 50 iş makinesi üreticisi arasında yer alan HİDROMEK’e ait 43 binin üzerinde iş makinesi 100’den fazla ülkede çalışıyor. Üretiminin her aşamasında Ar-Ge, tasarım, teknoloji ve inovasyonla iç içe olan HİDROMEK, kurduğu Tasarım Stüdyosu sayesinde yenilikçi tasarıma sahip iş makineleri ile küresel piyasada öne çıkıyor.

Bugüne kadar Red Dot Best of the Best, If Design, German Design ve Good Design gibi uluslararası ödüller de dahil olmak üzere toplam 14 adet tasarım ödülünün sahibi olan HİDROMEK, Alman Tasarım Konseyi’nin düzenlediği ve bu sene 7’incisi gerçekleştirilen Automotive Brand Contest’te ödül alarak yeni bir başarıyla uluslararası arenada adından söz ettiriyor.

TÜRKİYE’NİN SAYILI TAŞIT TASARIM STÜDYOLARINDAN BİRİNE SAHİP

HİDROMEK Tasarım Stüdyo Müdürü Hakan Telışık, ödülle ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Alman Tasarım Konseyince düzenlenen ve aday olarak gösterildiğimiz “Automotive Brand Contest 2018”de, HMK640WL ile ödül kazandık. Bugüne kadar bu ödülü kazanan bir iş makinesi imalatçısı bulunmuyor. HİDROMEK’in “HİDROMEK Tasarım Stüdyosu”,Türkiye’nin sayılı taşıt tasarım stüdyolarından biri olma özelliğini taşıyor. HİDROMEK, “HİDROMEK Design” imzalı ürünlerin tasarım konusundaki kalite ve yenilikçi iddiasını bu ödülle bir kez daha tescillemiş oldu. Bu ödül, otomotiv firmaları arasında tasarım kalitemizin tescillenmiş olması açısından oldukça büyük önem taşıyor.”

HMK 640 WL YÜKSEK VERİMLİLİK SUNUYOR

HİDROMEK’in ödül kazandığı HMK 640 WL lastik tekerlekli yükleyici, taş ocağı işletmeciliği, çakıl, madencilik ve beton santralleri çalışmaları gibi uygulamalarda üretkenlik ve yüksek verimlilik sunuyor.

 

Hidromek Bir Kez Daha Türkiye’nin Devler Listesinde

06.08.2018

HİDROMEK CAPİTAL500 ARAŞTIRMASI’NDA  TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 264’ÜNCÜ, SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK 5’İNCİ ŞİRKETİ OLDU

Dünyanın en büyük 50 iş makinesi üreticisinden biri olan HİDROMEK, Türkiye’nin en büyük şirketlerinin sıralandığı ‘Capital500’ listesinde yerini aldı. Listede 264’üncü olan HİDROMEK, faaliyet gösterdiği makine sektörünün ise 5’inci büyük şirketi oldu.

Bu başarıdan duydukları memnuniyeti ifade eden HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Bozkurt, bugün 100’den fazla ülkede 43 binin üzerinde HİDROMEK iş makinesinin çalıştığını söyledi. Bozkurt, “Bu sayıyı daha da artırarak küresel pazardaki yerimizi sağlamlaştırmayı arzuluyoruz. Ülkemiz için üretmeye ve yatırıma devam edeceğiz” diye konuştu. 

KÜRESEL EN BÜYÜK 50’DEKİ İLK VE TEK TÜRK ÜRETİCİ

HİDROMEK, bu yıl 40’ıncı kuruluş yıldönümünü kutluyor. 2017 yılında 1.2 milyar TL ciroya ulaşan ve bunun yaklaşık yüzde 40’ını ihracattan sağlayan HİDROMEK, üretiminin her aşamasında Ar-Ge, tasarım, teknoloji ve inovasyonla iç içe durumda. HİDROMEK, kurduğu Tasarım Stüdyosu sayesinde yenilikçi tasarıma sahip iş makineleri ile küresel piyasada öne çıkıyor.

Tasarımdaki gücünü aldığı ödüllerle tescilleyen HİDROMEK, bugüne kadar Red Dot Best of the Best, If Design, German Design ve Good Design gibi uluslararası ödüller de dahil olmak üzere toplam 14 adet tasarım ödülünün sahibi oldu. Ayrıca iş makineleri üreten en büyük 50 global firmanın sıralandığı uluslararası “Yellow Table” listesinde 2018 yılında 6’ıncı kez yer alan HİDROMEK, bu listeye giren ilk ve tek Türk makine üreticisi olarak dikkat çekiyor.

İŞ MAKİNESİ DEVİ HİDROMEK, ÜRETİM VE İHRACATA DAMGASINI VURUYOR

Capital Dergisi tarafından bu yıl 21’incisi hazırlanan Capital500 Listesi, Türkiye’nin en büyük 500 şirketini belirliyor. Geleneği bozmayan ve bu sene de listede yerini alan HİDROMEK, Türkiye’nin en büyük 264’üncü; makina sektörünün ise en büyük 5’inci şirketi oldu.

HİDROMEK, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan “Türkiye’nin 1000 İhracatçı Firması 2017” araştırmasında geçen yılki yerini koruyarak 255’inci sırada yer aldı. İstanbul Sanayi Odası (ISO) tarafından Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde de 124’üncü oldu. HİDROMEK, en son, Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı Fortune 500 Türkiye listesinde 197’inci olmuştu.

 

İş Makinası Devi Hidromek Bu Yıl da Fortune 500 Türkiye Listesinde

06.07.2018 – İş makinesi üreticisi HİDROMEK, kuruluşunun 40’ıncı yıldönümünde sektörünün liderleri arasındaki yerini koruyor. Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı Fortune 500 Türkiye listesinde 197’inci olan HİDROMEK, makina ve ekipmanları sektörünün de ilk 5’i arasına adını yazdırdı.

Gücünü Ar-Ge ve tasarımdan alan HİDROMEK, yurt içinde ve yurt dışında yeni başarılara imza atıyor. 6 yıldır dünyanın en büyük 50 iş makinesi üreticisinin sıralandığı ‘Yellow Table’ listesinde yer alan ilk ve tek Türk makine üreticisi olma unvanını elinde tutan HİDROMEK, kazandığı If Design, German Design, Red Dot ve Good Design gibi uluslararası ödüller de dahil olmak üzere toplam 14 tasarım ödülüyle gücünü tescilliyor.

2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Yaklaşık 2 bin çalışanı bulunan HİDROMEK’in dördü Ankara’da, biri İzmir’de ve biri de Tayland’da olmak üzere 6 üretim tesisi var. Yıllık 10 bin adetlik üretim kapasitesine sahip olan HİDROMEK’in 2018 yılı itibariyle 100’den fazla ülkede 43 binin üzerinde iş makinesi çalışıyor. 2017 yılında 1 milyar 200 milyon TL ciroya ulaşan HİDROMEK, bunun yaklaşık yüzde 40’ını ihracattan sağladı.

HİDROMEK BU SENE DE YERİNİ ALDI

Bu yıl 11’inci kez açıklanan ve Türkiye’nin devler ligini belirleyen Fortune 500 Türkiye listesi, iş dünyası ve akademik çevreler tarafından referans liste olarak kabul ediliyor. Türkiye’nin makine, imalat, ticaret, hizmet ve inşaat sektörlerini kapsayan liste, bir önceki yılın satış hacimlerine göre oluşturuluyor. Geleneği bozmayan ve bu sene de listede yerini alan HİDROMEK, Türkiye’nin en büyük 197’inci; makina ve ekipmanları sektörünün ise en büyük 5’inci şirketi oldu.

ÜRETİM VE İHRACATTA HİDROMEK DAMGASI

HİDROMEK, geçtiğimiz günlerde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan “Türkiye’nin 1000 İhracatçı Firması 2017” araştırmasında geçen yılki yerini koruyarak 255’inci sırada yer almış, faaliyet gösterdiği makine ve aksamları sektörünün en büyük 8’inci ihracatçısı olmuştu. İstanbul Sanayi Odası (ISO) tarafından Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde de 124’üncü olan HİDROMEK, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nca (EBSO) hazırlanan ve üretimden satışlar kriterine göre Ege bölgesinin en büyük 100 firmasının sıralandığı listede ise 31’inci sırada yerini almıştı.

 

Bugün 100’den Fazla Ülkede Hidromek İş Makineleri Çalışıyor


21.06.2018

TÜRKİYE’NİN İŞ MAKİNESİ DEVİ HİDROMEK, TİM İHRACAT ŞAMPİYONLARI LİSTESİNDE

1000 İHRACATÇI ARASINDA 255; SEKTÖRÜNDE 8’İNCİ SIRADA. HİDROMEK YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI AHMET BOZKURT: “BUGÜN 100’DEN FAZLA ÜLKEDE HİDROMEK İŞ MAKİNELERİ ÇALIŞIYOR”

Gücünü Ar-Ge ve tasarımdan alan Türkiye’nin iş makinesi devi HİDROMEK, başarı halkasına bir yenisini daha ekledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan “Türkiye’nin 1000 İhracatçı Firması 2017” araştırmasında geçen yılki yerini koruyarak 255’inci sırada yer alan HİDROMEK, faaliyet gösterdiği makine ve aksamları sektörünün ise en büyük 8’inci ihracatçısı oldu.

Hem ülke ekonomisine, hem de sektöre değer katmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Bozkurt, “Bugün 100’den fazla ülkede HİDROMEK iş makineleri çalışıyor. Bu sayıyı daha da artırarak küresel pazardaki yerimizi sağlamlaştırmayı arzuluyoruz. Ülkemiz için üretmeye ve yatırıma devam edeceğiz” dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 50 ÜRETİCİSİ ARASINDA

Dünyanın en büyük 50 iş makinesi üreticisinden biri olan ve 6 yıldır bu unvanı elden bırakmayan HİDROMEK, bu yıl kuruluşunun 40’ıncı yılını kutluyor. Bugün yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayan HİDROMEK’in dördü Ankara’da, biri İzmir’de ve biri de Tayland’da olmak üzere toplam 6 üretim tesisi bulunuyor. Tasarımdaki gücüyle öne çıkan ve aldığı ödüllerle bu gücünü tescilleyen HİDROMEK, If Design, German Design, Red Dot ve Good Design gibi uluslararası ödüller de dahil olmak üzere toplam 14 tasarım ödülüne sahip.

100’DEN FAZLA ÜLKEDE 43 BİNİN ÜZERİNDE HİDROMEK İŞ MAKİNESİ ÇALIŞIYOR

Yıllık yaklaşık 10 bin adetlik üretim kapasitesine sahip olan HİDROMEK’in Kuzey Amerika dışında tüm kıtalara ihracatı bulunuyor. Bugün 80’den fazla ülkeye ihracat yapan HİDROMEK’in en büyük ihracat pazarları arasında Cezayir, Tunus, Romanya, Bulgaristan ve Arjantin yer alıyor. 2017 yılında 1.2 milyar TL ciroya ulaşan HİDROMEK, bunun yaklaşık yüzde 40’ını ihracattan sağladı. 2018 yılı itibariyle ise 100’den fazla ülkede 43 binin üzerinde HİDROMEK iş makinesi çalışıyor.

 

 

Sektörün Deneyimli İsmi Kazunori Yamashıta Hidromek Tayland’ın Başkanlığına Geçti

HİDROMEK TAYLAND’DA BAYRAK DEĞİŞİMİ: 18 ÜLKEYE İHRACAT YAPAN FABRİKA ARTIK ONA EMANET

11.06.2018 – Dünyanın en büyük 50 iş makinesi üreticisi arasında yer alan HİDROMEK’in yurtdışındaki tek üretim tesisi olan HİDROMEK TAYLAND’ın (HCE) Başkanlık görevine uluslararası iş makineleri sektörünün deneyimli ismi Kazunori Yamashita getirildi.

İş makinesi üreticisi HİDROMEK’in Uzak Doğu’daki üretim tesisi olan fabrikada, motor greyder imalatı ve montajı yapılıyor. Bu fabrikada üretilen başlıca greyder modelleri; MG 330, MG 430, MG 460 olup 18 ülkeye ihracat yapılıyor. Toplam 15 bin metrekare alan üzerine kurulu tesiste yıllık 280 adet motor greyder üretiliyor. Tesis, Uzak Doğu bölgesine ve ASEAN ülkelerine satış ve satış sonrası hizmetleri ile yedek parça desteği de sağlıyor.

Kritik öneme sahip HİDROMEK TAYLAND’ın (HCE) direksiyonu iş makineleri sektöründe uzun yıllara dayanan tecrübeye sahip Kazunori Yamashita’ya emanet edildi. HİDROMEK ile 20 yıldır birçok farklı konuda çalışmalarda bulunan ve son 4 yıldır şirketin başkanlık görevini yürüten Takafumi Okugawa, koltuğunu Ankara’da HİDROMEK Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen törenle Yamashita’ya devretti. Yamashita yeni görevinden duyduğu heyecanı şu sözlerle dile getirdi:

“HİDROMEK için çalışmak benim için büyük mutluluk. HİDROMEK’in küresel iş makineleri sektöründeki büyümesinin sürmesini diliyorum. Bu büyümeye katkıda bulunmak beni çok mutlu edecektir.”

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SABAHLARI KEYFE DÖNÜŞÜYOR

HİDROMEK TAYLAND, çalışanlarının memnuniyetinin ve bağlılığının artmasına büyük değer veriyor. Bu hedefle, çalışma motivasyonun yükseltilmesi ile iş sağlığı ve güvenliğinin temin edilmesi için her sabah çalışanlarla rutin buluşmalar gerçekleştiriliyor. Her sabah saat 8’de milli marşla başlayan buluşmalarda, çalışanlar yöneticileriyle birlikte önce günlük egzersizlerini yapıyor. Arkasından hem kendilerinin, hem de çalışma arkadaşlarının kişisel koruyucu donanımlarının eksiksiz olduğunu kontrol ediyor. Ekip, hep bir ağızdan “Biz küresel pazardaki müşterileri memnun etmek için tüm beceri ve içtenliğimizle en iyi ürünleri yapacağız” diye söz vererek günlük operasyonlarına başlıyor.

GÜVENLİKTEN HERKES SORUMLU

Günlük rutin buluşmalar sırasında sıfır iş kazası hedefini hem kendilerine, hem de birbirlerine hatırlatan çalışanlar, iş sağlığı ve güvenliğini riske atabilecek tehlikeli unsurlara da dikkat çekiyorlar. Sabah rutininin arkasından, fabrikanın önünü temizleyen çalışanlar sonrasında kullanacakları ekipmanları da kontrol ediyorlar. Ekip ayrıca aylık olarak yangın söndürme cihazlarını da kontrol ediyor.

KAZUNORI YAMASHITA KİMDİR?

Yamashita, Japonya’nın 7 ulusal üniversitesinden biri olan ve 1876 yılında kurulan Hokkaido Üniversitesi’nin Makine Mühendisliği Bölümü’nden 1976 yılında mezun oldu. 42 yıl boyunca büyük bir Japon iş makinesi üreticisi firmada üretimden satın almaya kadar birçok farklı üst düzey görevde çalışan Yamashita, en son aynı firmanın Tayland üretim tesislerinde Genel Müdür olarak görev yaptı. Ana dili olan Japoncanın haricinde iyi düzeyde İngilizce, Çince ve Tayca konuşan Yamashita’nın en büyük hobilerinden biri golf oynamak. 64 yaşındaki Yamashita, evli ve bir erkek çocuk babası.

 

 

Hidromek Türkiye’nin Sanayi Devleri Arasında

TÜRKİYE’NİN İŞ MAKİNESİ DEVİ: HİDROMEK

HİDROMEK YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI AHMET BOZKURT: “ÜLKEMİZ İÇİN ÜRETMEYE VE YATIRIMA DEVAM EDİYORUZ”

05.06.2018 – Dünyanın en büyük 50 iş makinesi üreticisinden biri olan HİDROMEK, İstanbul Sanayi Odası (ISO) tarafından Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 124’üncü oldu. Bu başarıdan duyduğu memnuniyeti ifade eden HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Bozkurt, “Ülkemiz için üretmeye ve yatırıma devam ediyoruz” dedi.

Bu yıl kuruluşunun 40’ıncı yıldönümünü kutlayan Ankara merkezli iş makinesi üreticisi HİDROMEK, gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında kazandığı başarı ve ödüllerle adından söz ettiriyor. 2017 yılında 1.2 milyar TL ciroya ulaşan HİDROMEK, bunun yaklaşık yüzde 40’ını ihracattan sağladı. 2018 yılı itibariyle 100’den fazla ülkede 43 binin üzerinde HİDROMEK iş makinesi çalışıyor.

KÜRESEL EN BÜYÜK 50’DEKİ İLK VE TEK TÜRK ÜRETİCİ

HİDROMEK, geçtiğimiz günlerde açıklanan ve iş makineleri üreten en büyük 50 global firmanın sıralandığı uluslararası “Yellow Table” listesinde 6’ıncı kez yer aldı. Listede 49’uncu sırada yer alan HİDROMEK, bu listeye giren ilk ve tek Türk makine üreticisi olarak dikkat çekiyor. HİDROMEK’in uluslararası alandaki bu başarısını Türkiye’deki yeni başarıları takip etti.

HİDROMEK TÜRKİYE’DEKİ SANAYİ DEVLERİ ARASINDA

HİDROMEK, geçtiğimiz günlerde açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 Araştırması’nda 124’üncü sırada yer aldı. Söz konusu çalışmada, firmalar üretimden satışların büyüklüğü, net satışlar, brüt katma değer, özkaynak, ihracat ve ortalama çalışan sayısı büyüklükleri gibi kriterlere göre de sıralanıyor.

HEDEFİMİZ KÜRESEL PAZARDAKİ YERİMİZİ SAĞLAMLAŞTIRMAK

Küresel iş makinesi sektöründe en büyük 50 üretici arasında bulunmaktan ve Türkiye sanayisine değer katmaktan dolayı gurur duyduklarını dile getiren HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Bozkurt, şunları söyledi:

“Ar-Ge ve tasarım gücümüzle müşterilerimizin farklı ihtiyaçlarına çözümler sunmak temel önceliklerimizdendir. İş makinelerimiz yoğun olarak altyapı inşaatı, maden ve mermer sektörlerinde kullanılıyor. Bu sektörlere ilave olarak yol yapımı ve bakım sektörü için daha geniş bir ürün hattı sunmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda greyder, yol silindir gibi yeni ürünler geliştirdik ve bu alandaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara’da çalışmaları hala devam eden HİDROMEK Üretim Üssü’nde, şu an ithal etmekte olduğumuz ana komponentlerin büyük bölümünün üretimini kendi bünyemizde gerçekleştireceğiz. Böylece bir yandan daha fazla yerlileştirme sağlarken, bir yandan da ülkemiz için daha fazla katma değer yaratacağız. Türkiye’nin en büyük iş makinesi üreticisi ve Türkiye pazar lideriyiz. Bununla birlikte, bugün 100’den fazla ülkede HİDROMEK iş makineleri çalışıyor. Bu sayıyı daha da artırarak küresel pazardaki yerimizi sağlamlaştırmayı arzuluyoruz.”

14 TASARIM ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ

Üretiminin her aşamasında Ar-Ge, tasarım, teknoloji ve inovasyonla iç içe olan HİDROMEK, kurduğu Ar-Ge merkezinde toplam 115 personel istihdam ediyor. Çok sayıda patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım tesciline sahip olan HİDROMEK, kurduğu Tasarım Merkezi sayesinde yenilikçi tasarıma sahip iş makineleri ile küresel piyasada öne çıkıyor. Tasarımdaki gücünü ise aldığı ödüllerle tescilleyen HİDROMEK, If Design, German Design, Red Dot ve Good Design gibi uluslararası ödüller de dahil olmak üzere toplam 14 adet tasarım ödülüne sahip.

 

HİDROMEK, ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNE YENİ BİR BOYUT KAZANDIRIYOR

İŞ MAKİNELERİ OPSİYON PROGRAMI’NIN YENİ ÖĞRENCİLERİ SEÇİLDİ

04.05.2018 – Bu yıl 40’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayan HİDROMEK, üniversite-sanayi işbirliğinde fark yaratmaya devam ediyor. Bu kapsamda, bir ilki başlatan HİDROMEK, Çankaya Üniversitesi’yle 2014 yılında imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında, İş Makineleri Opsiyon Programı’nın 2018 yılı öğrenci seçimlerini tamamladı.

Çankaya Üniversitesi’yle Ortak Yürütüyor

2018 yılı öğrenci seçimlerinin yapılması nedeniyle düzenlenen törene HİDROMEK ev sahipliği yaptı. Organizasyona HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Bozkurt, Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal İder, Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Müfit Gülgeç, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haşmet Türkoğlu ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Can Çoğun ile HİDROMEK AR- GE, Mühendislik ve İnsan Kaynakları Yöneticileri katıldı. Etkinliğe büyük ilgi gösteren öğrenciler, HİDROMEK yöneticileri ile görüşerek, iş hayatı ve sektörle ilgili merak ettikleri soruları sorma imkanı elde etti.

İş Makinesi Opsiyonu Programı’na, 2. sınıfın sonunda seçilen öğrenciler, üniversitede aldıkları iş makinelerine yönelik seçmeli ve ek derslerin yanında, HİDROMEK’te gerçekleştirdikleri uzun dönem staj, bitirme projeleri ve katıldıkları özel eğitim programlarıyla iş makineleri alanında uzmanlaşmaya adım atıyor. HİDROMEK, program mezunlarına istihdam önceliği tanıyor.

İLK MEZUNLAR İSTİHDAM EDİLDİ

Programın 2016 yılında verdiği ilk mezunlardan 11 mühendis bugün HİDROMEK’te çeşitli pozisyonlarda görev alıyor.

 

Hidromek Beton İzmir Fuarı’nda İnşaat Sektörüyle Buluşacak

Küresel iş makineleri pazarının en büyük 50 oyuncusu arasında yer alan yerli ve milli marka HİDROMEK, müşterileriyle İzmir’de buluşmaya hazırlanıyor. Türkiye’de son 9 yıldır kazıcı yükleyici, son 6 yıldır ise hidrolik ekskavatör satışlarında pazar lideri olan HİDROMEK, sektöre yön veren ürünlerini 25- 28 Nisan tarihleri arasında Beton İzmir 2018 Fuarı’nda sergileyecek.

Sektördeki konumunu ve küresel iş makineleri pazarından aldığı payı katıldığı yurtiçi ve yurtdışı fuarlarla büyütmeyi hedefleyen HİDROMEK, tasarım ödüllü ürünlerini ziyaretçilerle buluşturuyor. Son olarak yine İzmir’de gerçekleştirilen Marble 2018 Fuarı’na kaHİDROMEK, hızını kesmeden 25-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ve hazır beton, agrega ile inşaat sektörlerinde kullanılan tüm araç, makine, ekipman ve ham madde üreticilerini buluşturan Beton İzmir 2018 Fuarı’nda yerini alacak.

HİDROMEK BETON İZMİR 2018’E GÜÇ KATACAK

Toplam 4 gün sürecek olan Beton İzmir 2018’de lastikli yükleyici ve paletli ekskavatör gruplarına ait ürünlerini ziyaretçilere tanıtacak olan HİDROMEK, fuara aşağıdaki ürünleriyle güç katmaya hazırlanıyor.

HMK 370 LC HD PALETLİ EKSKAVATÖR

Tasarım ödüllü GEN Serisi’ne ait 370 LC HD, en ağır şartlarda bile operatörün rahat çalışabilmesi için özenle tasarlandı. Geliştirilmiş performans, kontrol kolaylığı ve çok yönlülük gibi yenilikleri beraberinde getiren ürün, mükemmel kumanda kabiliyeti ve güvenilirlik, düşük yakıt tüketimi, kolay bakım ve sınıfında lider operatör konforu ve birçok donanımı operatörlerle buluşturuyor.

HMK 640 WL LASTİKLİ YÜKLEYİCİ

İş makineleri endüstrisinde 40 yıllık deneyimle tasarlanan HMK 640WL lastikli yükleyici; daha fazla performans, çok yönlü kullanım, operatör konforu ve güvenlik alanlarında beklentilerin tam karşılığını veriyor. HMK 640WL lastik tekerlekli yükleyici, taş ocağı işletmeciliği, çakıl, madencilik ve beton santralleri çalışmaları gibi uygulamalarda üretkenlik ve yüksek verimlilik sunuyor. Bu ağır hizmet tipi yükleyici ile yüksek koparma gücü ve mükemmel kontrol kabiliyeti elde ediliyor.

 

 

Hidromek Ürünlerini Güney Afrika’da Sergileyecek

Dünyanın en büyük 50 makine üreticisi arasında yer alan ve 84 ülkeye ihracat yapan HİDROMEK, sektöre yön veren ürünlerini, Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde düzenlenen Bauma Conexpo Afrika Fuarı’nda sergileyecek. HİDROMEK, 13-16 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek fuarla Güney Afrika pazarındaki kullanıcıları ile buluşmaya hazırlanıyor.

İş makinaları sektöründeki 40 yıllık tecrübesini know how ile birleştiren ve ürün tasarımdaki gücünü aldığı uluslararası ödüller ile kanıtlayan HİDROMEK, özellikle inşaat ve madencilik sektörlerinin Afrika pazarındaki buluşma noktası Bauma Conexpo Afrika Fuarı’nda kazıcı yükleyici, paletli ekskavatör ve motor greyder gruplarından oluşan ürünlerini sektörün önde gelen aktörlerinin dikkatine sunacak.

Son olarak 2015 yılında düzenlenen Bauma Conexpo Afrika Fuarı sektörün önde gelen fuarları arasında yer alıyor. Çok sayıda önemli iş bağlantılarının gerçekleştiği 2015 yılındaki fuara, 75 ülkeden 616 firma katılmış ve 14 binin üzerinde ziyaretçi fuarı gezmişti.

Kazıcı yükleyici, hidrolik ekskavatör, motor greyder ve lastik tekerlekli yükleyici ürün gruplarında üretim yapan ve kazıcı yükleyici ve hidrolik ekskavatör sınıflarında Türkiye pazarının lideri konumunda bulunan HİDROMEK, Bauma Conexpo Afrika Fuarı’nda aşağıdaki ürünlerini sergileyecek.

HMK 62 SS

Kompakt boyutları, kendi ekseni etrafında tek noktada 360 derece dönebilme yeteneği, yükleme kolaylığı ve farklı ataşmanlarla kullanılabilme özelliği ile çok yönlü kullanım sağlayan HMK 62 SS, özellikle şehir içi ve tarım uygulamalarında farkını ortaya koyuyor.

HMK 102B Alpha

En zorlu çalışma koşullarında bile yüksek üretkenlik ve konfordan ödün vermeyen 102B Alpha, dayanıklılığı ve sağladığı düşük yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor. Engebeli arazilerde maksimum düzeyde verim alınan 102B Alpha aynı zamanda uzun çalışma koşullarında bile operatörüne konforlu bir ortam sağlıyor.

HMK 220 LC ve HMK 370 LC HD

Ağır saha şartlarında maksimum performans ve uzun ömür gözetilerek üretilen tasarım ödüllü “Gen Serisi” ekskavatörler, güçlü konstrüksiyonu ve düşük yakıt tüketimi ile öne çıkıyor. Sınıfında ilk kez sunulan “Opera kontrol sistemi” (HİDROMEK operatör ara yüzü) ile operatörün kendisini ofisindeki gibi konforlu ve rahat hissetmesi ve makineyi kolaylıkla kullanması sağlanıyor.

HMK MG 431

HMK MG 431 motor greyder yüksek performanslı bıçağıyla; tesviyeden kazımaya, şev kesmeden hendek açmaya kadar birçok işte mükemmel performans sağlıyor.