Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri İzmir Yüksek ...

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Zade Vital’den İşbirliği

19.08.2020 – 135 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından Helvacızade Grubu’nun sağlık kanadı Zade Vital, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ile beraber eğitime destek diyerek bir projeye daha imza attı. Proje,enstitü öğrencilerine eğitim, burs ve sertifika programları konusunda destek verilerek istihdam sağlanmasını ve katma değerli doğal ürünler geliştirilmek üzere Ar-Ge çalışmalarını da kapsıyor.

İnsana ve doğaya saygı ilkesini her attığı adımda vurgulayan Zade Vital, üniversite-sanayi işbirlikleri projesine bir yenisini daha ekledi. Türkiye’de Ege ve Selçuk Üniversiteleriyle beraber uzun yıllardır örnek çalışmalara imza atan kurum, geçtiğimiz günlerde de Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile 2 milyon 750 bin lira bütçeli TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı İşbirliği Protokolü’nü hayata geçirdi. Zade Vital böylelikle, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ile beraber bu işbirliklerine bir yenisini daha ekledi. Zade Vital Tesislerinde düzenlenen işbirliği protokolü imza töreni için Helvacızade Grubu ve Zade Global CEO’su Dr.Mevlüt Büyükhelvacıgil ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran bir araya geldi.

Üniversite-sanayi projelerini her alanda destekleyen Zade Vital,yeni projesinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE)’nün eğitim, burs ve sertifika programlarını odağına alacak.Aynı zamanda Zade ve Zade Vital Ar- Ge Merkezlerinde ulusal ve uluslararası projeler, bilimsel ve teknolojik çalışmalar için öğrencilere kapılarını açacak. Bu anlamda Zade Vital’in Ar-Ge satış, medikal ve Ar-Ge mühendisleri, üniversitenin akademisyenleri ile bir araya gelerek seminerler düzenleyecek. Bunun yanı sıra enstitünün yeni mezunlarına yönelik istihdam sağlanması konusunda da tam destek verecek.

Bu işbirliği hakkında Helvacızade Grubu ve Zade Global CEO’su Dr.Mevlüt Büyükhelvacıgil şunları söyledi ‘’ Sosyal sorumluluk ilkesiyle kurduğumuz Zade Vital, Türkiye’nin önde gelen üniversite-sanayi işbirliklerine imza atan örnek kurumlarından biri. Bugün nesiller boyu sağlık ve eğitimi temel noktamıza alarak ülkemizin nadide kuruluşlarından İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile İşbirliği Protokolü’nü hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Anadolu’nun bereketli topraklarından filizlenen bitkilerimizi doğal ürünlere dönüştürerek dünyayatanıtmakla beraber genç mezunlarımıza kurumumuzda yeni iş imkanları sunarak ülke ekonomimize katma değer sağlamayı amaçlıyoruz. Geleceğimizin yetiştiği eğitim kurumlarımızda bulunan bir öğrencinin bile hayatına dokunmak bizim için çok değerli… Zade Vital olarak daha sağlık, sürdürebilir ve güçlü bir gelecek için üniversitelerimize desteklerimizi hız kesmeden devam edeceğiz’’.

 

Zade Vital, Anadolu’dan Amerika’ya Şifa Taşıyor

02.10.2019 – Zade Vital, Anadolu’dan Amerika’ya Şifa Taşıyor

135 yıllık bir mirasın temsilcisi olan Konyalı Helvacızade Grubu’nun, öncelikle ülkemizin kaynaklarından, GMP (İyi Üretim Uygulamaları) standartlarında, sağlıklı ve güvenilir yaşam ürünleri üretimi vizyonuyla hayata geçirdiği Zade Vital, bugün Asya’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Amerika’ya 5 kıtada, 15 ülkeye sağlık ve şifa taşıyor.

Marka, Ege Üniversitesi ARGEFAR iş birliğiyle, iki Ar-Ge merkezinde ülkemizin 45 bitkisini, 145 farklı ürün ve 558 farklı formla geliştirerek katma değerli besin desteği haline getiriyor..

Türkiye’nin önde gelen yemeklik bitkisel sıvı yağ üreticilerinden Helvacızade Grubu’nun, 2000’li yıllardan itibaren çalışmalarına bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı ve “Tarladan eczaneye” misyonuyla 2012 yılında pazara sunduğu Türkiye’nin ilk global sağlıklı yaşam markası Zade Vital, ülkemizin farklı bölgelerinde yetişen ve etkinlikleri bilimsel olarak kanıtlanmış tıbbi bitkilerini katma değerli, yenilikçi sağlıklı yaşam ürünlerine dönüştürüyor.

Grup tarafından sağlık alanında son beş yılda gerçekleştirilen Ar-Ge ve Ür-Ge yatırımının toplam tutarı 40 milyon Euro’yu buluyor. Zade Vital aynı zamanda Ege Üniversitesi ARGEFAR iş birliğinin yanı sıra ülkemizde çok merkezli Ar-Ge iş birliği projesi olan DÜAMER (Doğal Ürünler Araştırma Uygulama Merkezi) bünyesinde yine Ege Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi ile ülkemizde yetişen endemik bitkiler üzerinde çalışarak sanayi-üniversite iş birliğini destekliyor.

Zade Vital çalışmaları kapsamında ülkemizin 45 tıbbi bitkisini doğal sağlık destek ürünü haline getirmiş durumda… Henüz 7 yıllık bir geçmişi olan Zade Vital’in GMP (Good Manufacture Product – İyi Üretim Uygulamaları ) standartlarında ürettiği sağlıklı yaşam ürünleri, bugün 5 kıtada, 15 farklı ülkeye ihraç ediliyor. Bu ülkeler arasında;son olarak sağlıklı yaşam alanında dünyanın en büyük pazarı olan ABD’ye ürünlerini sunmaya başlayan Zade Vital, dünyanın en büyük online platformu Amazon aracılığı ile Amerika ve Latin Amerika’da ürünlerini tüketicilerle buluşturuyor. 56 farklı ürün çeşidi ile Türkiye’den ilk kez bu kadar yüksek ölçekte bir sağlık ürününün gönderildiği ABD pazarı için 2023 hedefi 200 yeni Türk tıbbi bitkisini daha göndermek…

Bir aile şirketi olan Helvacızade Grubu’nun sağlık kanadı genel müdürlüğünde, ailenin 4. kuşak üyelerinden K. Taha Büyükhelvacıgil bulunuyor. Zade Vital Genel Müdürü K. Taha Büyükhelvacıgil, “Ailemizin ticaret hayatında 135 yıllık bir deneyim ve bilgi birikimi var. Üçüncü kuşak üyelerimizden Yönetim Kurulu Başkanımız Tahir Büyükhelvacıgil ve CEO’muz Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil’in “kendi markamızı üretmeliyiz” hedefiyle başlattığı çalışmalar sonucu, 1989 yılında Zade Yemeklik Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri inşaatının başlaması ile sanayiye adımımızı attık ve 1991 yılında Zade markalı ürünlerimizi pazara sunduk. Alanında dünyanın en ileri teknolojisine sahip tesislerimizde, insan hatasından bağımsız ürettiğimiz Zade ürünlerimizin çalışmaları sırasında dünyada ve Türkiye’de pek çok üründen ilk kez yağ elde ettik. Bugün üç farklı iş kolumuzun her birinde dördüncü kuşak üyelerimiz bulunuyor; Gıda Grubumuza Kadir Büyükhelvacıgil, Distribütörlük hizmetleri grubumuza ise Serhat Büyükhelvacıgil liderlik ediyor. Bitkisel sıvı yağ üretimimiz sırasında elde ettiğimiz deneyimi geleceğe nasıl daha faydalı taşırız ve ülkemizde besin desteği olarak kullanılan yağları nasıl daha güvenilir bir şekilde üreterek eczane raflarına taşıyabiliriz?” düşüncesinden doğan %100 yerli ve milli bir markadır Zade Vital… Biz gerek Ege Üniversitesi ARGEFAR gerek kendi Ar-Ge merkezlerimiz bünyesindeki sayısı 50’yi bulan bilim insanı kadromuzla geliştirip tüm dünyaya ulaştırıyoruz. Bugüne kadar 45 bitki, meyve ve tohumumuz üzerinde AR-GE çalışması yürüttük ve 2023 yılına kadar 200 yeni Türk bitkisini daha sağlık ürünü formunda ülkemize sunmak ve 7 kıtaya ihraç etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

135 Yıllık Deneyim

Konya’da 135 yıl önce doğan Helvacızade Grubu, üç farklı iş koluyla, Türkiye’nin önde gelen, köklü ve kurumsallaşmış aile şirketleri arasında yer alıyor. Helvacızade A.Ş çatısı altında; yemeklik bitkisel sıvı yağ ve distribütörlük hizmetleri alanında Zade A.Ş., sağlık alanında Zade Vital A.Ş. şirketleriyle hizmet veriyor. Uluslararası operasyonlarını ise 2018 yılında ABD Chicago’da kurulan Zade Global Inc. Şirketi ile yürüterek, nüfusun %83’ünün besin destekleri kullandığı ABD pazarında yılsonuna kadar zincir eczaneler, sağlık merkezleri, klinikler ve dijital çalışmalar ile ülke geneline yayılmayı hedefliyor.

“Daha sağlıklı yarınlar için” ilkesi ile hareket eden marka, Ar-Ge, inovasyon ve yüksek kalite standartlarına değer katıyor. İki Ar-Ge merkezi, Ar-Ge işbirlikleri ve üç üretim tesisiyle öncelikli olarak ülkenin zengin kaynaklarını yenilikçi ürünlere dönüştürmeyi amaçlıyor.Helvacızade Grubu tarafından yemeklik bitkisel yağ alanında da yatırımlar devam ediyor. Geçtiğimiz yıl tamamlanan Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri dolum ve paketleme ek tesisleri yatırımı kapsamında günlük 400 tonluk üretim kapasitesi 3 kat artırılarak 1200 tona çıkartılmış durumda.

Türkiye’nin Endemik Bitki Yolculuğu

Yüzölçümü bakımından 15 kat büyük olan Avrupa Kıtası ile karşılaştırıldığında en fazla endemik bitki sayısına sahip olan Türkiye, 3150’ye aşkın endemik bitki barındırıyor. Türkiye’de toplam Türkiye’de toplam 11.707 bitki bulunuyor ve bu bitkilerin %31,82’si endemik… Ülkemizde geçmişten günümüze yetiştirilen, etkinlikleri klinik çalışmalar ile kanıtlanan bu bitkiler, Avrupa Birliği ülkeleri ve gelişmiş ülkelerde ilaç olarak ruhsatlandırılıp reçetelendirilebilmekte ya da besin desteği, kişisel bakım gibi ürünlerde yardımcı madde veya hammadde olarak da kullanılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre günümüzde kullanılan farmasötik ilaçların % 25’i tıbbi bitkilerden imal ediliyor. Gıda ve Tarım Örgütü’ne (FAO) göre dünya genelinde satılan ilaçların % 30’u bitki materyallerinden türetilen bileşikler ihtiva etmektedir. Bir anlamda bir ülkenin bitki zenginliği geleceğin sigortası olarak görülüyor.

Ülkemizdeki endemik bitkilerin çoğu tüm dünyada ilaç, doğal ilaç hammaddesi olarak kullanılabilecek tıbbi bitki özelliğini taşıyor. Dünyanın alanında en en geniş GMP standartlarına sahip, %100 doğal Cold Press bitkisel yağ erisini tüketicilerine sunarken çörek otu, keten tohumu, nar çekirdeği ve üzüm çekirdeği yağlarında Sağlık Bakanlığı Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürün yönetmeliği beşeri tıbbi ürün ruhsatına sahip.Zade Vital Ar-Ge çalışmalarıyla dünyaca ünlü vitaminleri ve etken maddeleri, Türk tohumlarıyla birleştirerek Isırgan Tohumu yağı içeren Biotin, çörek otu yağı içeren ve bağımlılık yapmayan nazal sprey gibi alanında bir ilk olarak yenilikçi ürünlere imza atıyor.

OTC Pazarında Yeni Fırsatlar

2019 yılı ile birlikte büyüklüğü 2,4 milyar TL’ye ulaşan tıbbi ürün pazarı, Türkiye’de ise eczane dışı kanallar ile bitkisel ürün ve preparatları da eklendiği yaklaşık olarak 4 Milyar TL’lik bir büyüklüğe ulaşıyor. Dünyada 300 milyar USD’yi aşan bir hacmi olan pazar; teknoloji, AR-GE alanındaki gelişmeler ve nüfus artışı göz önüne alındığında 2024 yılı sonuna kadar ise dünya pazarının 491 milyar USD’ye ulaşması öngörülüyor.

Dünyada bulunan 320 bin bitki çeşidinden sadece 270 bin tanesini tanınıyor ve bu anlamda 70 bin bitkiden faydalanılıyor. Bu 70 bin bitkinin 3 bini besin kaynağı,25 bin tanesi tedavi amaçlı, 5 bin tanesi endüstriyel amaçlı olarak günümüzde kullanılıyor.

Çiftçilere Tam Destek

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçen Zade Vital, Türk tohumlarına karşı olan bu sorumluluğu ile çiftçilerin ihtiyaç duydukları ham madde üretimini destekliyor. Hammade yetiştiren çiftçilere doğrudan temas kuran marka ayrıca çiftçilere tarım sektöründeki desteklerin yanı sıra üretim ağılarını kuvvetlendirmeleri için farklı eğitimlerde uyguluyor.

Kabak Çekirdeği Yağı (Cucurbitae Seminis Oleum)

Kabak çekirdeği yağı; Benign Prostat Hiperplazisi’ne (BPH – iyi huylu prostat büyümesi) karşı en çok kullanılan bitkisel takviyelerden birisidir. Özellikle kadınlarda, aşırı aktif mesane (idrar kesesi) ve idrar kaçırma/tutamama (inkontinans) ile alakalı alt üriner sistem semptomlarının tedavisine yardımcı olarak da kullanılabilir.

ZADE VITAL® HAKKINDA

Zade Vital Doğal Besin Destekleri Serisi, tohumun doğduğu Anadolu topraklarından çıkan, Akdeniz ve Karadeniz’in sağlık fışkıran bitki ve meyvelerinden güç bulan Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markasıdır. 135 yıldır “nesiller boyu sağlık” ilkesi ile çalışan Helvacızade Grubu yoğun Ar-Ge yatırımı gerektiren ilaç sektöründe, üniversite ve sanayinin bilgi birikimi ve imkanlarını biraraya getirerek, 2012 yılında Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi ARGEFAR ile işbirliği içinde Zade Vital’i toplumla buluşturmuştur. Zade Vital, binlerce yıldır şifa ve güzellik amaçlı kullanılan bitki, meyve ve tohumları Ar-Ge ile birleştirerek dünyanın en zengin Soğuk Pres ürün çeşitliliğini sunmuştur. Bitki, meyve ve tohumları hiçbir ısıl işlem ve kimyasal işlem görmeden üreten Zade Vital, geniş ürün yelpazesi ile sadece belirli coğrafyalarda yetişen bitkileri, uluslararası GMP (Good Manufacturing Practices) standartlarında üreterek, farmasötik formda tüm dünya ile buluşturmaktadır. Zade Vital ürünleri Türkiye genelinde 16.590 eczanede, sadece doktor ve eczacı danışmanlığında insanlarımızla buluşmaktadır. Zade Vital; Nutrasötik ve Kozmesötik kategorileri ile 130 farklı ürün çeşidi ve 537 farklı ürün formu ile çocukluktan itibaren yaşamın her döneminde daha iyi hissetmek, yaşlanma etkilerini geciktirmek, hastalıklardan korunmak,

güç ve enerji kazanmak, cildin sağlık ve güzelliğini korumaya ve sağlıkla yaş almaya destek olmaktadır. 2017 yılında ABD Chicago’da Zade Global Inc. şirketini kuran Helvacızade Grubu, dünya genelinde Zade Vital markası ile sağlık alanında fark yaratmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir.