Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Halk GYO 2021...

Halk GYO 2021 Birinci Çeyrek Finansal Sonuçları Açıklandı

Halk GYO 2021 Birinci çeyrek finansal sonuçları açıklandı

2020 yılını güçlü mali performansla tamamlayan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 2021’in ilk çeyreğinde de istikrarlı performansını sürdürdü. Erzurum’dan İzmir’e, İstanbul’dan Eskişehir’e dek yurdun farklı bölgelerinde yenilikçi projeler geliştiren, ayrıca ticari mülkten konuta, finans merkezinden otele dek çeşitlilik içeren dengeli bir portföy oluşturan Halk GYO, özkaynak ağırlıklı finansman modeliyle büyümesini devam ettirdi. Şirket, İzmir’de Teknik Yapı ortaklığı ve Emlak Konut güvencesiyle hayata geçecek Evora İzmir projesine yönelik çalışmalarının yanı sıra İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin de inşa sürecini yürütmeyi sürdürdü.

Toplam hasılatını gayrimenkul satışı, kira ve finansal gelirden elde eden Halk GYO’nun, 2021’in ilk çeyreğinde net dönem kârı 8,4 milyon TL, aktif büyüklüğü ise 3,5 milyar TL olarak gerçekleşti.

Finansal verileri değerlendiren Halk GYO Genel Müdürü Bülent Karan, “Nitelikli projelerimiz ve dengeli yatırım portföyümüz sayesinde istikrarlı büyümemizi sürdürerek hem şirketimize hem de ülkemize değer katmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Gayrimenkulde Covid-19 etkisi devam ediyor 

Küresel ve yerel düzeyde Covid-19’un gayrimenkul sektörü üzerindeki etkisinin ise hala devam ettiğine dikkat çeken Halk GYO Genel Müdürü Bülent Karan, “Salgın sonrası normalleşme süreciyle birlikte gayrimenkul sektöründe de canlılığın artması bekleniyor, bununla birlikte özellikle konut satışlarını etkileyen faiz oranlarının yüksekliği de gayrimenkuldeki hareketliliği baskılıyor. Geçen yılın yaz aylarında kamu bankaları öncülüğünde gerçekleştirilen uygun koşullu kredi kampanyalarının, sektörü canlandırdığı gibi özelikle konut stoklarının da geniş ölçüde eritilmesine vesile olduğunu söyleyebiliriz. Bu açıdan baktığımızda, yoğun sayılabilecek bir yılın ardından sektör aktörleri, 2021’in ilk çeyrek dönemini daha sakin ve planlama odaklı geçirmiş görünüyor. Şimdi önümüzdeki dönemde sektörün projeler üreterek yeni gayrimenkul varlıkları oluşturması ve uygun koşullar oluştuğunda realize olması muhtemel yeni talepleri karşılayacak stoklar geliştirmesini bekliyoruz” dedi.

Halk GYO 2021 Birinci Çeyrek Mali Verileri:

Toplam Aktifler: 3.5 milyar TL

Özkaynaklar: 2,9 milyar TL

Net Dönem Kârı: 8,4 milyon TL

Halk GYO 2020 yıl sonu finansal sonuçları açıklandı

Halk GYO, 10’uncu yılında 3,5 milyar TL’lik aktif büyüklüğe ulaştı 

15.2.2021 – Yürüttüğü projeler ve çeşitlendirdiği yatırım portföyüyle istikrarlı büyümesini sürdüren Halk GYO, 2020 yılında aktif büyüklüğünü 3,5 milyar TL’ye taşıdı.  10’uncu yaşına giren şirket, 352 milyon TL net kâr elde ederken, özkaynaklarını 2,9 milyar TL seviyesine yükseltti.

Halk GYO Genel Müdürü Bülent Karan, pandemi etkisinin gayrimenkul piyasasına da damgasını vurduğu bir dönemde yılı güçlü finansal sonuçlarla tamamladıklarına dikkat çekti.

İstanbul’dan Eskişehir’e, Erzurum’dan İzmir’e dek yurdun farklı bölgelerinde geliştirdiği yenilikçi projelerle sektöre örnek eserler kazandıran Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 2020’de başarılı bir mali performansa imza attı. Hayata geçirdiği yatırımların faaliyet bölgelerine değer katan projeler olmasına odaklanan Halk GYO, özkaynak ağırlıklı finansman modeliyle istikrarlı büyümesini sürdürdü.

Halk GYO Genel Müdürü Bülent Karan, finansal sonuçları şöyle paylaştı: “2020 yılsonu itibarıyla aktif büyüklüğümüz bir önceki yıla göre yüzde %15,65 oranında artarak 3,5 milyar TL’ye ulaştı. Şirketimizin 2020 yılı net dönem kârı 352 milyon TL olarak gerçekleşirken, özkaynaklarımız 2,9 milyar TL seviyesini aştı.

Uygun koşullu kredi kampanyaları sektöre dinamizm getirdi

2020’de pek çok sektör gibi gayrimenkul sektörünün de Covid-19 etkisinde şekillendiğini paylaşan Bülent Karan, “Ülkemizde ekonomi yönetimimiz salgının etkilerini hafifletmek için geniş destek programları uyguladı. Özellikle kamu bankaları öncülüğünde yaz aylarında gerçekleştirilen uygun koşullu kredi kampanyalarının sektöre damgasını vurduğunu söyleyebiliriz. Tarihin en düşük faiz oranlarıyla hayata geçen konut kredisi kampanyalarının bu yöndeki beklentilere çok güzel cevap verdiğini, özellikle konut noktasında ertelenen taleplerin hızla yerini bulduğunu gördük. Halk GYO açısından da oldukça dinamik geçen bu dönemin, şirketimizin istikrar ve büyümesine pozitif katkısı oldu” diye konuştu.

Prestijli projelere imza atıyoruz

Halk GYO Genel Müdürü, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Kurucumuz ve ana hissedarımız Halkbank’tan aldığımız güven ve itibarla sürdürdüğümüz yolculukta 10’uncu yaşımıza girerken, gayrimenkul sektörü adına güzel başarılar elde ettiğimizi düşünüyorum. Prestijli projelere imza atarak geliştirdiğimiz portföyümüz, yatırım çeşitliliğimiz ve yarattığımız marka değeri ile ülkemize önemli hizmetlerde bulunduk. Ulaştığımız aktif büyüklükle sektörün önemli bir oyuncusu olduğumuzu kanıtladık. Evora İzmir projemiz ve en büyük paydaşlarından biri olduğumuz İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ‘nde yer alan 46 ve 34 katlı “Halk Ofis Kuleleri” inşaatımız devam ediyor. Bu projeler tamamlandığında, İstanbul ve İzmir’de kent yaşamının önemli birer parçası haline gelecekler. Önümüzdeki dönemde de yüksek kalitede, estetik anlayışa sahip, tüketici trendlerine uygun, bulunduğu kente örnek teşkil edecek ve ülkemize değer katacak projeler geliştirmeyi sürdüreceğiz.”

Halk GYO 2020 Yılsonu Mali Verileri:

Toplam Aktifler: 3,51 milyar TL

Özkaynaklar: 2,92 milyar TL

Net Dönem Kârı: 352,45 milyon TL

 

Halk GYO’nun 2020 İlk Çeyrek Kârı 18,5 Milyon TL Oldu

15.05.2020 – Halk GYO, yılın ilk çeyreğinde özkaynaklarını 2,6 milyar TL’ye, toplam aktiflerini ise 3,1 milyar TL’ye taşıdı. Şirketin gayrimenkul satış, kira ve finansal gelirden oluşan toplam hasılatı 50,1 milyon TL’ye ulaşırken, yılın ilk çeyreğinde net dönem kârı 18,5 milyon TL olarak gerçekleşti.

Ticari mülkten konuta, ofisten otele kadar pek çok alanda modern projelere imza atan Halk GYO, sağladığı portföy çeşitliliğiyle dengeli büyümesini sürdürdü.

Tüm dünyanın önemli bir sınav verdiği bu dönemde, ülkemizin güçlü sağlık altyapısı, zamanında alınan ekonomik tedbirler ve sosyal yardımlardaki başarısı sayesinde normalleşme sürecine girmeye başlamasının, bu zorlu süreci de birlik ve beraberlik içinde aşacağımızı göstermekte olduğunu ifade eden Halk GYO Genel Müdür Vekili Erdal BEKİN, Halk GYO olarak yılın ilk çeyreğini başarılı mali sonuçlarla geride bıraktıklarını belirterek şunları söyledi;

“Ana ortağımız Halkbank’tan aldığımız güçle mevcut planlarımız dâhilinde istikrarlı büyümemizi sürdürerek özkaynaklarımızı 2,6 milyar TL’ye taşıdık. 2020 yılının ilk çeyreğinde, düşen konut kredisi faiz oranlarıyla birlikte düzenlediğimiz kampanyalarla, projelerimizdeki konut satış rakamlarını bir önceki çeyrek olan 2019 yılının son çeyreğine göre yüzde 100’ün üzerinde artırdık. Halk GYO olarak paydaşlarımıza katma değer üretme ve ülke ekonomisine katkımızı artırarak devam ettirme yönündeki faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”

Halk GYO 2020 İlk Çeyrek Mali Verileri:

Toplam Aktifler: 3.054.692.503 TL

Özkaynaklar: 2.596.696.239 TL

Net Dönem Kârı: 18.476.557 TL

 

Halk GYO, 2019 İlk Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

“Ülkemize ve paydaşlarımıza değer katmaya devam edeceğiz”

11.05.2019 – 2019 yılının ilk çeyreğinde özkaynaklarını 2,28 milyar TL’ye artıran Halk GYO, toplam aktiflerini 2,65 milyar TL’ye taşıdığını duyurdu. Konut satışı, ofis kirası ve finansal gelirden oluşan toplam hasılatını geçen yılın aynı dönemine kıyasla %16,3 oranında artıran şirketin bu dönemdeki net dönem karı ise %25 oranında artış gösterdi.

Geliştirdiği güçlü işbirlikleriyle nitelikli projelere imza atmayı sürdüren Halk GYO, 2019 yılının ilk çeyreğini de bilanço kalitesine ağırlık veren istikrarlı ve dengeli büyüme anlayışıyla geride bıraktı. Portföyünü ticari mülkten konuta, finans merkezinden otele kadar çok çeşitli ve modern yapılarla geliştirmeye devam eden Halk GYO, güzel İzmir’imizin göz bebeği Alsancak’ta Teknik Yapı ortaklığı, Emlak Konut güvencesiyle hayata geçecek Evora İzmir projesine başlarken, hayatın başladığı, Bizimtepe Aydos ve Şehristan Konutları’nda dairelerin anahtar teslimlerine devam etti. Kurulduğu günden bu yana yatırımcılarına, müşterilerine ve sektöre değer katan Halk GYO, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin inşa sürecine de devam etti.

Türkiye ve dünya ekonomisindeki değişimleri yakından izleyerek yatırımlarına yön verdiklerini belirten Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, performanslarını yılın kalan bölümünde de sürdürmeyi amaçladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Halk GYO olarak, yılın ilk çeyreğini başarılı bir sonuçla geride bıraktık. Yılın geri kalanında da sektör ortalamasının üzerinde bir performans göstermeye, ülkemize ve paydaşlarımıza değer katmaya devam edeceğiz.”

“Gelecek nesillere güçlü bir miras bırakacağız”

Türkiye’nin öncelikle bölgesel, nihai olarak da küresel finans merkezi olması vizyonuyla hayata geçirilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi’nin en büyük paydaşlarından biri olan Halk GYO, proje dahilinde 46 ve 34 katlı iki kule ile 8’er katlı 3 ticari bina inşa ediyor.

Sermaye piyasalarının rekabetçi bir yapıda uluslararası platformda temsil edilmesi için İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirten Yetgin şunları söyledi:

“Türkiye ekonomisinin güçlü altyapısı, Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinin hayata geçmesine olanak sağlıyor. Ülkemize yatırımcı çekme noktasında önemli bir görev üstlenen bu projelerin yanında, finans sektörümüze olan yabancı ilgisini artıracak yatırımlar da ardı ardına hayata geçiriliyor. Türkiye ekonomisinin gücünü ve finansal potansiyelini uluslararası alanda en iyi şekilde değerlendirmesini sağlayacak projelerin başında ise

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi geliyor.”

Finans ve ticaretin bir arada yürüdüğü merkezlerin gelişen ülke ekonomilerinin gelecek vizyonunda önemli bir yer tuttuğuna işaret eden Yetgin şunları ifade etti:

“İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, yabancı finans merkezleriyle rekabet edebilir düzeyde güçlü bir potansiyele sahip olacak. Türkiye’nin ekonomik finansal aracılık işlevinin uluslararası ölçekte gerçekleşmesini sağlayacak olan bu proje, ülkemizin uluslararası alandaki saygınlığını ve prestijini daha da yukarı taşıyacak. Gelecek nesillerin refahını artırmak üzere hayata geçirdiğimiz projeler arasında, en güçlü miraslarımızdan biri İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi olacak.”

Halk GYO 2019 İlk Çeyrek Mali Verileri:

Toplam Aktifler: 2,65 milyar TL

Özkaynaklar: 2,28 milyar TL

Net Dönem Karı:12,1 milyon TL

Halk GYO’nun 2018 Yılı Net Kârı 395 Milyon TL

15.02.2019 – Ülkesine ve sektörüne katma değer yaratma ana hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Halk GYO, güçlü işbirlikleri, ödüllü yeni projeleri ve finansal başarısı ile dolu bir yılı daha geride bıraktı. Yılsonu itibarıyla aktif büyüklüğü 2,6 milyar TL’yi aşan Şirketin özkaynak büyüklüğü 2,3 milyar TL olurken, net kârı ise geçtiğimiz yıla göre yüzde 56,5 oranında artarak 395 milyon TL’ye yükseldi.

Dünya ekonomisindeki değişimlerin ülkemiz üzerinde de tesirlerinin hissedildiği2018 yılında gayrimenkul sektörüne yüklenen sorumluluk bilinciyle, yıl içerisinde sektöre ve genel ekonomik büyümeye katkı sağlayan çalışmaların ve kampanyalarındestekçisi olduklarını belirten Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, şunları kaydetti:

Yıl boyunca gösterdiğimiz performansla, şirketimizin bilanço kalitesini etkin seviyede tutmaya büyük gayret gösterdik. Erzurum’da inşa ettiğimiz Şehristan Konutları’nı ve İstanbul Sancaktepe’de hayata geçirdiğimiz Bizimtepe Aydos projemizi tamamlayarak anahtar teslimlerine başladık. İstanbul’un bölgesel ve küresel bir finans merkezi olabilmesi yolunda başlatılan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinde yer alan Halk Ofis Kuleleri’nin inşa sürecine yıl boyunca devam ettik. Emlak Konut GYO güvencesi ve Teknik Yapı ortaklığıyla hayata geçirdiğimiz Evora İzmir projesinde inşaat ve satış sürecini başlattık. İzmir’e yeni bir soluk getirecek bu proje ile ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülü kazandık. 2018 yılında gayrimenkul sektörüne yüklenen sorumluluk bilinciyle yıl içerisinde sektöre ve genel ekonomik büyümeye katkı sağlayan çalışmaların ve kampanyaların destekçisi olduk, 2019 yılında da ülkemiz ve paydaşlarımıza sağladığımız katma değeri artırma hedefi ile istikrarlı büyümemize devam edeceğiz.”

2018’de doğru projeler kazandırdı…

Türkiye ekonomisinin önemli bileşenlerinden biri olan gayrimenkul sektörünün 2018 yılında önemli kampanyaları hayata geçirdiğini söyleyen Yetgin, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Kamu, finans ve reel sektör arasındaki güçlü koordinasyonun görüldüğü yıl içinde; “Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak” ve akabinde “Türkiye İçin Kazanç Vakti” söylemleri ile hayata geçirilen ve Halk GYO olarak içerisinde yer aldığımız kampanyalar ve özellikle yabancıların konut edinmesine ve vatandaşlık hakkı verilmesine yönelik hayata geçirilen düzenlemeler ile tapu harcı ve KDV indirimi gibi uygulamalar, kamu ve özel sektörün, ekonomimizi ileriye taşımak adına gösterdikleri başarılı bir dayanışma örneği olarak tarihe geçti. Bu dönemde özellikle yabancılara satılan konut sayısı bir önceki yıla göre yüzde 78,4 oranında artış gösterdi.”

Halk GYO marka projeleriyle portföyünü geliştiriyor…

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin de en büyük paydaşlarından biri olan HALK GYO, yıl boyunca inşaat çalışmalarını sürdürdü. Şirket, 46 ve 34 katlı Halk Ofis Kuleleri’nin yükseldiği projenin finansmanı konusunda da sektöre örnek olacak adımlar attı.

Halk GYO’nun Vakıf GYO ortaklığı ile 2015 yılında hayata geçirdiği Sancaktepe’de yer alan Bizimtepe Aydos ile 2016 yılında Er Konut ortaklığı ile Erzurum’da hayata geçirdiği Şehristan Konutları projeleri ise bulundukları bölgelerin markalı konut projesi olma özelliğini taşıyor. Anahtar teslimlerin başladığı projelerde son kalan dairelerin satışları da hızla devam ediyor. Şirketin, Emlak Konut GYO güvencesi ve Teknik Yapı ortaklığıyla hayata geçirdiği, İzmir’e yeni bir soluk getirecek ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödüllü Evora İzmir projesinde de satışlara başlandı.

Halk GYO 2018 Yılsonu Mali Verileri:

Toplam Aktifler: 2,63 milyar TL

Özkaynaklar: 2,28 milyar TL

Toplam Brüt Hasılat: 319 milyon TL

Net Dönem Karı: 395 milyon TL

HALK GYO’nun 3. Çeyrek Hikayesi: “İstikrarlı Büyüme” ve “Ödüllü Projeler”

Kurulduğu günden bu yana hayata geçirdiği nitelikli projeleriyle ekonomiye ve sektöre katma değer sağlamaya devam eden Halk GYO, 2018 yılının ilk dokuz ayında da başarılı bir mali performans elde etti. Yılın ilk dokuz aylık döneminde 270,3 milyon TL hasılat elde eden Şirketin net dönem karı ise, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %93 oranında artarak, 71,4 milyon TL rakamına yükseldi.

Dönem içerisinde, hayata geçirdiği nitelikli konut projelerinde inşaat süreçlerini tamamlayan ve teslimlere başlayan Halk GYO, gayrimenkul sektörünün gelişimine yönelik yenilikçi ve öncü çalışmalarını da sürdürmeye devam etti. Şirketin, Emlak Konut GYO güvencesi ve Teknik Yapı ortaklığıyla hayata geçirdiği EVORA İzmir projesi, her yıl gerçekleştirilen SOTCA (Sign of the City Awards) organizasyonunun 2018 etabında“En İyi Mimari Tasarım” ödülünü kazandı. İzmir’in Konak ilçesinin Alsancak sınırlarında yükselen proje, konut, ticaret, park, kültür ve turizm fonksiyonlarını bir arada barındıran karma yapısıyla kente değer katacak bir yapıda tasarlandı.

Gayrimenkul sektörünün lider markalarından biri olarak, Türkiye’ye duydukları bağlılık ve sorumluluk bilinciyle çok çalıştıklarını ve hayata geçirilen projelerle ülke ekonomisine daha fazla değer sağlamayı hedeflediklerini belirten Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin şunları söyledi:

“Halk GYO olarak son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalara rağmen, planladığımız hedefler doğrultusunda büyümemizi sürdürdük. Ülkemize olan sorumluluk bilinciyle daha çok çalışarak, yeni projeler hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu vizyon doğrultusunda başlattığımız EVORA İzmir projemizde önemli bir aşama kaydettik. ‘Türkiye için Kazanç Vakti’ kampanyasının da etkisiyle yoğun ilgi gören projemizde ön talep süreci devam ediyor. Bu projeye start verirken hedefimizi “İzmir’in kent yaşamına yakışan yenilikçi bir proje geliştirmek” olarak belirlemiştik. SOTCA (Sign of the City Awards) organizasyonunun 2018 etabındaelde ettiğimiz “En İyi Mimari Tasarım” ödülü, doğru yolda olduğumuzu, bu projeye start vererek ne kadar doğru bir karar verdiğimizi bir kez daha gösterdi. Konut, ticari, park, kültür ve turizm alanları gibi farklı fonksiyonları bir arada barındıracak olan karma projemize olan inancımız bu ödülle bir kez daha perçinlendi. Güçlü işbirlikleriyle ülkemizin dört bir yanında yatırım yaptığımız bölgelerin yaşam standartlarını yükseltecek projelere imza atmaya devam edeceğiz.”

Konut sektörünü canlandırmak adına hayata geçirilen teşviklere ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yetgin şunları kaydetti;

“Dönemsel olarak hayata geçirilen kampanya ve teşvikler sektöre büyük canlılık katıyor. Bu kapsamda, büyük bir duyarlılıkla hareket eden ve önemli kararlara imza atan gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza gerekse Hazine ve Maliye Bakanlığımıza bir sektör temsilcisi olarak teşekkür etmek isterim. Bizler gibi sektörde önemli rol oynayan şirketlere düşen görev de, geliştirdiğimiz çözümlerle, Ülkemiz ekonomisine sağladığımız katma değeri artırmaya çalışmak olacaktır.”

Halk GYO marka projeleriyle portföyünü geliştiriyor

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin de en büyük paydaşlarından biri olan HALK GYO, 2016 yıl sonunda başladığı inşaat çalışmalarında yüzde 22 inşaat seviyesine ulaştı. Şirket, 46 ve 34 katlı Halk Ofis Kuleleri’nin hızla yükseldiği projenin finansmanı konusunda da sektöre örnek olacak adımlar attı.

Halk GYO’nun Vakıf GYO ortaklığı ile 2015 yılında hayata geçirdiği Sancaktepe’de yer alan Bizimtepe Aydos ile 2016 yılında Er Konut ortaklığı ile Erzurum’da hayata geçirdiği Şehristan Konutları projeleri ise bulundukları bölgelerin markalı konut projesi olma özelliğini taşıyor. Anahtar teslimlerin başladığı projelerde son kalan dairelerin satışları da hızla devam ediyor.

Halk GYO 2018 Üçüncü Çeyrek Mali Verileri:

Toplam Aktifler: 2,29 milyar TL

Özkaynaklar: 1,95 milyar TL

Net Dönem Karı: 71,4 milyon TL

 

HALK GYO’nun Yarıyıl Net Kârı 33,2 Milyon TL

İkinci çeyrek finansal verilerini açıklayan Halk GYO, aktif büyüklüğünü 2,4 milyar TL’ye, özkaynaklarını 2,0 milyar TL’ye yükselttiğini duyurdu. Konut satışı, ofis kirası ve finansal gelirden oluşan toplam hasılatını 101 milyon TL olarak açıklayan Şirketin net dönem karı 33,2 milyon TL’ye yükseldi. Yüksek katma değerli projelerle ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla çalıştıklarını belirten Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, “Halk GYO markasına yaptığımız yatırımların finansal performansımıza olumlu yansımasından memnunuz” dedi.

Yüksek kira gelirine odaklanan ticari mülk ağırlıklı portföyü ile yatırımcılarına değer katmayı sürdüren Halk GYO,yılın ilk yarısında 33,2 milyon TL net kâr elde ettiğini açıkladı. Yılın ilk yarısında hayata geçen “Birlikten güç doğacak, Türkiye kazanacak” kampanyası kapsamında anahtar teslimlerine başlanan Bizimtepe Aydos ve Şehristan Konutları’nın satış fiyatlarında yüzde 20 indirim uygulayan Şirket, konut satış gelirlerinin etkisiyle toplam hasılatını 101 milyon TL’ye yükseltti.

Gayrimenkul sektörünü ileriye taşıyacak uygulamaların öncüsü, tamamlayıcısı ve destekçisi olma vizyonuyla çalıştıklarını belirten Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin şunları ifade etti:

“Halk GYO olarak, faaliyetlerimize başladığımız 2010 yılından itibaren Türkiye’de gayrimenkul sektörünü her zaman ileriye taşıyacak adımlar attık. Bir yandan yeni projeler geliştirirken diğer yandan alternatif finansal yatırım araçları geliştirerek, müşteri ve yabancı yatırımcıların sayısında artışa yardımcı olma, ülkemizin marka değerine katkıda bulunma hedefiyle çalıştık. Bu anlayış doğrultusunda yüksek katma değerli projeler geliştirmeye ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla Halk GYO markasına katkı sunmaya devam edeceğiz.”

GYODER, İNDER ve KONUTDER öncülüğünde hayata geçen “Birlikten güç doğacak, Türkiye kazanacak” kampanyasına verdikleri destekle hem Türkiye’nin hem de Halk GYO’nun kazandığını belirten Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin sözlerini şöyle devam etti:

“2018’in ilk yarıyılı gayrimenkul sektörü için çok verimli bir dönem oldu. Haziran ayında toplam konut satışında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 22,4 artış gerçekleşti. Konut satışlarında yakalanan bu ivmenin yılın ikinci yarısında da sürmesi için tüm çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mayıs ayında konutta KDV ve tapu harcı indirimi ile başlayan ve konut kredisi faizlerindeki 0,98 desteği ile devam eden süreçte gerek kamu gerekse özel sektör, ekonomimizi ileriye taşımak adına çok başarılı bir dayanışma örneği gösterdi.”

Halk GYO’dan sektöre değer katan projeler…

Halk GYO, İzmir’in prestijli bölgesi Alsancak’ta Teknik Yapı ortaklığında hayata geçirilmesi planlanan yeni projesinin hazırlıklarına devam ediyor. Stratejik konumu ve yaşanılabilir alanlarıyla şehrin kalbinde yer alacak proje; ticaret, konut ve turizm alanlarından oluşan karma özelliklere sahip olma avantajını sunacak. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin de en büyük paydaşlarından biri olan Şirket, 2016 yıl sonunda başladığı inşaat çalışmalarında yüzde 20 inşaat seviyesine ulaştı. Şirket, 46 ve 34 katlı Halk Ofis Kuleleri’nin hızla yükseldiği projenin finansmanı konusunda da sektöre örnek olacak adımlar attı. Halk GYO’nun Vakıf GYO ortaklığı ile 2015 yılında hayata geçirdiği Sancaktepe’de yer alan Bizimtepe Aydos ile 2016 yılında Er Konut ortaklığı ile Erzurum’da hayata geçirdiği Şehristan Konutları projeleri ise bulundukları bölgelerin markalı konut projesi olma özelliğini taşıyor. Anahtar teslimlerin başladığı projelerde son kalan dairelerin satışları da hızla devam ediyor.

Halk GYO 2018 Yarı Yıl Mali Verileri:

Toplam Aktifler: 2,4 milyar TL

Özkaynaklar: 2,0 milyar TL

Toplam Hasılat: 101,2 milyon TL

Net Dönem Karı: 33,2 milyon TL

Halk GYO HLGYO Hisse Analiz ve Yorumları