Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Güriş-Mogan E...

Güriş-Mogan Enerji, Efe 8 Jeotermal Enerji Santralinin Son Ünitesini de Devreye Aldı

11.01.2022 – Jeotermal enerji üretim alanında yatırımlarını sürdüren GÜRİŞ’in enerji grubu MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG tarafından, Aydın’ın Germencik ilçesinde kurulan 50 MW (2x 25 MW)   gücündeki EFE 8 Jeotermal Enerji Santrali’ nin son ünitesi de devreye alındı. Yapımı tamamlanarak faaliyete geçen santral de milli kaynaklar kullanılarak üretilen 400.000.000 kWs temiz elektrik, yıllık 15 milyon dolarlık gaz ithalatının yerini alarak 170.000 hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Türkiye’nin öncü enerji şirketi GÜRİŞ/MOGAN ENERJİ YATIRIM Holding, ülke ekonomisine katkı sağlayacak yerli ve yenilenebilir enerji alanında yatırımlarına devam ediyor. 1958 yılında kurulan ve 1993 yılından itibaren yenilenebilir enerji alanında yatırımlarına devam eden, Türkiye’nin en büyük yenilenebilir enerji yatırımcılarından  olan GÜRİŞ/MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG faaliyete geçirmiş olduğu 8. Jeotermal Enerji Santrali’nin son ünitesini de devreye alarak Jeotermal Enerji alanındaki toplam kurulu gücünü 260 MW’a çıkardı.

170 BİN HANENİN BİR YILLIK ELEKTRİĞİNİ SAĞLAYACAK

Türkiye’nin enerji alanındaki dışa bağımlılığını azaltarak ekonomisine güç katacak yatırım, aynı zamanda sürdürülebilir bir gelecek için de temiz enerji kullanımını artırıyor. 50 MW (2x 25 MW) kapasiteli iki üniteden oluşan EFE 8 Jeotermal Enerji Santrali, milli kaynaklar kullanılarak üretilen 400.000.000 kWs temiz elektrik, yıllık 15 milyon dolarlık gaz ithalatının yerini alarak 170 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak.

HEDEFİMİZ, KAPASİTE FAKTÖRÜ AÇISINDAN JEOTERMAL SANTRALLERİMİZİ DÜNYADA BİRİNCİ KONUMA YÜKSELTMEK

MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG CEO’su Ali Karaduman; “Projelerimizi, her koşulda sürdürmeye devam ediyoruz. Jeotermal enerjide sekizinci santralimiz olan EFE 8 Jeotermal Santrali’nin son ünitesini de başarıyla devreye aldık.  Ülkemize temiz ve yenilenebilir enerji sağladığımız EFE 8 Jeotermal Enerji Santrali ile birlikte yenilenebilir enerji alanında 3.5 Milyar kWs, yalnızca jeotermal enerji alanında ise 2 Milyar kWs elektrik üretiyoruz. Bugün ülkemizde toplam ‘’900.000‘’ hanenin yıllık elektriğini temiz enerji kaynağı olan jeotermal enerjiden karşılıyoruz. Tüm santrallerimizin tasarımını kendi mühendislik ekibimizce yaparak, Türk Mühendisliğini dünyaya tanıtma görevimizi de en iyi şekilde ortaya koyuyoruz. Hedefimiz “jeotermal enerji üretiminde kapasite faktörü açısından dünya birincisi olmak” diye konuştu.

GÜRİŞ HOLDİNG/MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG MİLLİ ENERJİ ÜRETİMİNE DEVAM EDİYOR

Enerji sektöründeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden GÜRİŞ/MOGAN Holding’in, Ukrayna (32.4 MW RES + 1 MWp GES) ve Kosova (32.4 MW RES) yatırımları haricinde yurt içinde 10 Rüzgâr Enerji Santrali (RES), 8 Jeotermal Enerji Santrali (JES) ve 6 Hidroelektrik Santrali (HES) bulunuyor. Toplamda 27 Yeşil Enerji Santrali ile 1131.75 MW kurulu güç kapasitesine ulaşan GÜRİŞ/MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG, ülkemizin artan enerji ihtiyacını karşılamak ve yerli kaynaklardan milli enerji üretmek için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Güriş-Mogan Enerji, Efe 8 Jeotermal Enerji Santralini Devreye Aldı

29.12.2020 – Jeotermal enerji üretim alanında yatırımlarını sürdüren GÜRİŞ’in enerji grubu MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG tarafından, Aydın’ın Germencik ilçesinde kurulan 50 MW gücündeki EFE 8 Jeotermal Enerji Santrali devreye alındı. Yapımı tamamlanarak faaliyete geçen santralde milli kaynaklar kullanılarak üretilen 400.000.000 kWs temiz elektrik, yıllık 15 milyon dolarlık gaz ithalatının yerini alarak 170.000 hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak.

YILDA 170 BİN HANENİN ELEKTRİĞİ TEMİZ ENERJİ İLE KARŞILANACAK EFE 8 JEOTERMAL ENERJİ SANTRALİ, TÜRBİN VE İLGİLİ TÜM EKİPMANLARININ MONTAJI VE DEVREYE ALINMASI 38 GÜNLÜK REKOR BİR SÜREDE TAMAMLANARAK ÜRETİME BAŞLADI

Türkiye’nin öncü enerji şirketi GÜRİŞ / MOGAN ENERJİ YATIRIM Holding, ülke ekonomisine katkı sağlayacak yerli ve yenilenebilir enerji alanında yatırımlarına devam ediyor. 1958 yılında kurulan ve 1993 yılından itibaren yenilenebilir enerji alanında yatırımlarına devam eden, Türkiye’nin en büyük yenilenebilir enerji yatırımcılarından  olan GÜRİŞ / MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG faaliyete geçirmiş olduğu 8. Jeotermal Enerji Santrali ile Jeotermal Enerji alanındaki toplam kurulu gücünü 260 MW’a çıkardı.

170 BİN HANENİN BİR YILLIK ELEKTRİĞİNİ SAĞLAYACAK

Türkiye’nin enerji alanındaki dışa bağımlılığını azaltarak ekonomisine güç katacak yatırım, aynı zamanda sürdürülebilir bir gelecek için de temiz enerji kullanımı artırıyor. 50 MW (2x 25 MW) kapasiteli iki üniteden oluşan santralde milli kaynaklar kullanılarak üretilen 400.000.000 kWs temiz elektrik, yıllık 15 milyon dolarlık gaz ithalatının yerini alarak 170 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak.

HEDEFİMİZ, KAPASİTE FAKTÖRÜ AÇISINDAN JEOTERMAL SANTRALLERİMİZİ DÜNYADA BİRİNCİ KONUMA YÜKSELTMEK

MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG CEO’su Ali Karaduman“Projelerimizi, bu yıl tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınına rağmen sürdürdük. Jeotermal enerjide sekizinci santralimiz olan EFE 8 Jeotermal Santrali’nin malzeme sevkiyatının ve montajının tamamlanıp devreye alınmasıyla, elektrik üretimine 38 gün gibi kısa bir sürede başlayarak bu alanda dünya rekoru kırdık.  Ülkemize temiz ve yenilenebilir enerji sağladığımız EFE 8 Jeotermal Enerji Santrali ile birlikte yenilenebilir enerji alanında 3.5 Milyar kWsyalnızca jeotermal enerji alanında ise 2 Milyar kWs elektrik üretiyoruz. Bugün ülkemizdeki 900.000 hanenin yıllık elektriğini temiz enerji kaynağı olan jeotermal enerjiden karşılıyoruz. Tüm santrallerimizin tasarımını kendi mühendislik ekibimizce yaparak, Türk Mühendisliğini dünyaya tanıtma görevimizi de en iyi şekilde ortaya koyuyoruz. Hedefimiz jeotermal enerji üretiminde kapasite faktörü açısından dünya birincisi olmak” diye konuştu.

GÜRİŞ HOLDİNG/MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG MİLLİ ENERJİ ÜRETİMİNE DEVAM EDİYOR

Aralık ayı içerisinde Bursa İnegöl – Keles’deki ULU RES’in (120.4 MW) ilk iki türbininin kabulünü yaptıran GÜRİŞ / MOGAN Holding’in, Ukrayna (32.4 MW) ve Kosova (32.4 MW) yatırımları haricinde yurt içinde 10 Rüzgâr Enerji Santrali (RES)8 Jeotermal Enerji Santrali (JES) ve 6 Hidroelektrik Santrali (HES) bulunuyor. Toplamda 24 Yeşil Enerji Santrali ile 953 MW kurulu güç kapasitesine ulaşan GÜRİŞ/MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG, ülkemizin artan enerji ihtiyacını karşılamak ve yerli kaynaklardan milli enerji üretmek için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

 

 

Güriş, 7 Jeotermal Enerji Santralinin Yapımını Tamamladı

05.11.2018 – Türkiye’nin Jeotermal Enerji Sektöründe ilk “dual-flash” teknolojili jeotermal enerji santralini kuran GÜRİŞ Holding, Türkiye’nin yerli kaynaklarla kurulu gücünü artırmayı hedefleyerek en verimli ve lider Jeotermal enerji santrallerinin yatırımlarına devam ediyor.

Aydın Germencik ilçesinde, 25 MW kapasiteli EFE 7 Jeotermal Enerji Santrali’nin yapımı tamamlandı. Devreye alınmasıyla yılda 200.000.000 kWs elektrik üretilecek olup, 85.000 hanenin elektrik ihtiyacı milli kaynaklar kullanılarak karşılanmış olacak.

2000 yılından beri yenilenebilir enerji alanında yatırımlarını devam ettiren GÜRİŞ Holding, faaliyete geçirmiş olduğu EFE 6 Jeotermal Enerji Santrali’nden sonra hizmete açtığı EFE 7, jeotermal enerji alanında toplam kurulu gücünü 210 MW’ a çıkartmış olacak.

GÜRİŞ, 9 Rüzgâr Enerji Santrali, 7 Jeotermal Enerji Santrali ve 6 Hidroelektrik Santrali ile toplamda 22 Yeşil Enerji Santrali ile 828 MWkurulu güç kapasitesine ulaşmıştır.

 

GÜRİŞ Holding’in Yaptığı Kosova’nın İlk Rüzgar Enerji Santrali Hizmete Girdi

30.10.2018 – Türkiye’nin enerji devi GÜRİŞ Holding tarafından inşa edilen Kosova’nın İlk Rüzgar Enerji Santrali ‘KİTKA’ görkemli bir törenle açıldı.Törene GÜRİŞ Holding Kurucu Başkanı İdris Yamantürk, Kosova Başbakan Yardımcısı Enver Hoxhaj, Kosova Çevre Bakanı Fatmir Matoshi, Amerika Büyükelçiği Temsilcisi Lori Michaelson veTürkiye Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç katıldı.

GÜRİŞ, yurt dışındaki yenilenebilir kaynağa dayalı ilk elektrik üretim yatırımını tamamlayarak faaliyete geçirdi. Kosova’nın İlk Rüzgar Enerji Santrali olan ‘Kitka RES’in 32.4 MW kurulu gücü ile yılda 95.600.000 kWs elektrik üreterek Kosova’nın yıllık enerji ihtiyacına büyük katkı sağlayacak. GÜRİŞ, Kitka RES yatırımı için 73.7 Milyon Euro harcadı.

GÜRİŞ Holding Kurucu Başkanı İdris Yamantürk, Kitka açılış töreninde yaptığı konuşmasında; ‘Kosova Hükümeti, Türkiye ve General Electric gibi dev bir firmayı bize partner olmasını sağlayan Amerika bu projenin arkasındadır. Ben Mühendisim bir heykeltraş veya bir ressam eserinden ne kadar cok övünürse bende bitirdiğimiz eserlerdeno kadar çok övünç duyuyorum. GÜRİŞ’in birçok memlekette 160’ı aşkın eseri vardır. Burada olduğu gibi herşeyin en kalitesini seçerek yaptık. Bugün enerjinin yanında bütün dünyaya kaliteli mal satıyoruz. Örneğin Amerika ve Avrupa’nın gelişmiş sanayicilerine çelik satıyoruz.Yenilebilir enerji konusunda gerek Türkiye gerek dünyada faaliyetlerimize devam edeceğiz.’dedi

Kosova Başbakan Yardımcısı Enver Hoxhaj da yaptığı konuşmada Kitka Rüzgar Santrali’nin modern bir Kosova’nın neye benzemesi gerektiği konusunda en iyi örneği oluşturduğunu belirterek, GÜRİŞ Holding yetkililerine yaptıkları bu yatırım içinteşekkürlerini iletti.

Türkiye Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ise rüzgar enerjisine yapılmış bu yatırımın Kosova’nın yenilenebilir enerji kaynaklarından daha fazla miktarda enerji üretme çabalarına katkı sağlayacağına inanıyor, ayrıca temiz enerji üretimine geçişin ülkenin hava kirliliği sorununun azaltılmasına yardımcı olacak önemli bir adım olacağına inanıyoruz dedi.

Kosova Çevre ve Alan Planlama Bakanı Fatmir Matoshi ise, “Bu tür yatırımcıların Kosova’da her zaman bir yeri vardır. Çevre ve Alan Planlama Bakanlığı, yenilenebilir enerji için çevrenin ve doğal kaynakların korunması dengesini koruyacak ve böylelikle bu tür yatırımcılarla Kosova’da yenilenebilir enerjinin yüzde 25’ini sağlayacağız’’ dedi.

12 yıllık fiyat ve satış garantisi

GÜRİŞ Holding’in Kosova’daki şirketi Air Energy tarafından işletilecek Kitka Rüzgar Enerji Santrali’nin yılda yaklaşık 95.6 milyon kilovatsaat elektrik üretmesi öngörülüyor. Air Energy ile Kosova’nın elektrik sistemi operatörü KOSTT arasında yapılan anlaşmaya göre, Kitka RES’in üreteceği elektrik 12 yıl boyunca satın alınacak. 9 Adet GE 3,6 MW (110 metre kule yüksekliği ve 137 metre rotor çapı) türbinden oluşan santral 11 Ekim 2018 tarihinde anlaşma çerçevesinde ticari elektrik üretimine başladı.

 

Kosova’nın İlk Rüzgar Enerji Santrali GÜRİŞ Holding’den

30.07.2018 – Kamenica/Kitka bölgesinde 32.4 MW kurulu gücü olacak ‘Kitka’ RES projesinin elektrik satış anlaşması PPA (Power Purchase Agreement – Enerji Alım Anlaşması) Kosova sistem operatörü KOSTT ile karşılıklı olarak imzalandı. Anlaşmaya göre Kosova Devleti/KOSTT 12 yıl boyunca elektrik alımını GÜRİŞ Holding’e garanti etti. 9 Adet GE 3,6 MW türbinden oluşan santralin 2018 Eylül ayı içerisinde elektrik satışına başlanması planlanmakta. Kosova’ nın ilk rüzgar enerji santrali olma özelliğini taşıyan Kitka RES’ in 95.600.000 Kws/Yılelektrik üretmesi beklenmektedir.

 

Güriş Holding Yenilenebilir Enerjide Türkiye Birincisi Olma Yolunda

Kocatepe RES 100 MW kurulu güce sahip olacak

26.07.2018 – GÜRİŞ Holding bünyesinde Afyonkarahisar ili Sandıklı İlçesinde yer alan Kocatepe Rüzgar Santrali’nde Enercon teknolojisiyle ( E-126 EP3)4 MW gücünde tam 25 türbinin kurulumu gerçekleştirilecek. 116 metre kule yüksekliği ve 127 metre kanat çapına sahip türbinler, özel tasarımları sayesinde düşük ve orta güçteki rüzgarlarda bile yüksek güç üretebilme özellikleriyle farklılaşıyor.

Kocatepe Rüzgar Enerji Santralinde; en uygun ve en son teknolojiye sahip türbin seçilerek Türkiye’ye yenilenebilir enerjide katkı sağlamaya devam edecek.

Afyonkarahisar’ da yapılacak Kocatepe RES; elektrik üretimi ile sanayiciye, turizme, eğitime ve yöre halkına büyük destek olacaktır.

1958 yılından beri İnşaat Sektöründe faaliyet gösteren GÜRİŞ Holding; 481 MW güce sahip Rüzgar Enerji Santralleri, 185 MW güce sahip Jeotermal Enerji Santralleri ve 104 MW güce sahip Hidroelektrik Santralleri, toplamda 771 MW güç ile Türkiye’ye ve Dünya’ya temiz, yenilenebilir enerji üretimiyle katkı sağlamakta olup ülkemizin artan enerji ihtiyacını karşılamak, enerjide dış bağımlılığımızı azaltmak ve yerli kaynaklardan enerji üretmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yenilenebilir Enerji Santrallerinin kurulu gücünü 2020 yılına kadar 2000 MW’ a çıkartmayı hedefliyor.

GÜRİŞ Holding; Kırklareli’nde Zeliha RES, Tekirdağ ve Edirne’de Kanije RES, Afyonkarahisar’da Dinar RES, Muğla’da Fatma RES, Çanakkale’de Seyit Onbaşı RES, Hatay’da Şenköy RES, Belen RES, Atik RES, yapım aşamalarında olan Yuvacık RES ve Kocatepe RES ile toplamda 711 MW’lık bir güç ile Türkiye’deki liderlerden birisidir.

GÜRİŞ Holding bünyesinde bulunan Gürmat Elektrik Üretim A.Ş.’ ne bağlı; Aydın’ da bulunan 6 adet üretimde, toplamda 185 MW güç ile Türkiye’de 1. ve Avrupa’da 2. sırada yer almaktadır. Ayrıca 1 adet yapım aşamasında (Efe 7) ve 4 adet planlanan (Efe 5, Efe 8, Efe 9 ve Sarı Zeybek) Jeotermal Enerji Santralleri ile toplamda 397 MW kapasiteye ulaşacaktır.

GÜRİŞ Holding; Mersin’de Sarıkavak, Giresun’da Espiye, Artvin’de Arpa, Kahramanmaraş’ta Tahta, Sivas’ta Çermikler ve Ankara’da Çeşmebaşı Hidroelektirk Santralleri ile toplamda 104 MW kurulu güç ile Türkiye’ye katkı sağlanmaktadır.

 

GÜRİŞ Holding Basında Çıkan Haberlerle İlgili Kamuoyu Açıklaması Yaptı

01.06.2018 – Ulusal ve yerel yazılı basın ve internet haber sitelerinde yer alan “Ağaçları kurutan ve hayvan ölümlerine neden olan Jeotermal Tesisi “ başlıklı veya benzer başlıklardaki haberlerde GÜRİŞ HOLDİNG’e dair iddialar hakkında firmanın kamuoyu açıklamasıdır. Önemle okunmasını rica ederiz.

Aydın’ın Germencik ilçesi Alangüllü Mahallesi’nde bulunan jeotermal tesisimizden dolayı zeytin ve incir bahçelerindeki yüzlerce ağacın kuruması ve yine tesisin sularını deşarj ettiği Alangüllü Deresi’nden su içen hayvanların ölmesi iddiaları tamimiyle asılsızdır. Alangüllü Mahallesi’nde zeytin ve incir ağaçları kuruyan vatandaşların şikayeti üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü yaklaşık 15 gün önce söz konusu bölgede inceleme yapmış ve zeytin ağaçlarında filizkıran hastalığına rastlandığını tespit etmiştir. Ardından Yatırım İzleme ve MTA personelleri tarafından söz konusu bölgede bulunan reenjeksiyon kuyularımızdan herhangi bir akışkan salınımının olup olmadığı kontrol edilmiştir. Söz konusu incelemeler sonucunda GÜRİŞ Jeotermal Tesisimizden kaynaklı bir zarara rastlanamadığı kurum yetkililerinden öğrenilmiştir.

Arazi sahipleri Zeytin Araştırma Kurumu’na giderek inceleme talep etmiştir. Zeytin Araştırma Kurumu tarafından ağaçlarda mantar ya da hastalık tespit edilememiştir şeklinde bir rapor düzenleyerek çevreci gruplara ve arazi sahiplerine vermiştir. Ancak raporda doğrudan jeotermalden kaynaklandığına dair bir bilgi yoktur.

Basında çıkan GÜRİŞ Holding’e yönelik asılsız haberler neticesinde bu sabah önce İl Tarım Müdürlüğü yetkileri ve ardından da İlçe Tarım yetkilileri tekrar inceleme yapmıştır. Yapılan inceleme vearaştırmalara istinadenincir ağaçlarındakök uyuzu hastalığına rastlanıldığı, jeotermalden kaynaklı bir zararı tespit edilmediği görülmüştür. Bunun yanı sırasöz konusu bölgede kullanılan artezyen kuyularında bor miktarının fazla olduğunu bilinmekte ve bundan dolayı da bahçe sulamalarında tavsiye edilmemektedir.

Ayrıca basın haberlerinde Alangüllü çayından su içen koyunların öldüğü haberi asılsızdır. Alangüllü çayının doğusunda bulunan hayvan çiftliği sahibi böyle bir demeçlerinin olmadığını geçen sene kendi istekleri doğrultusunda küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini bıraktıklarını ve bu yüzden hayvanların bir kısmını sattıklarını ve bir kısmını kestiklerini beyan etmiştir. Aynı bölgedeki asfalt yolun hemen üstündeki zeytin bahçesi ile120 metre mesafede olan reenjeksiyon sahamız ve santral 100-150 metre mesafede ki komşu arazilerdeki zeytin ağaçlarında hiçbir kuruma görülmemiştir.

Şirketimiz 2009 yılından buyana Ruhsat alanımızda enerji üretim faaliyetlerinde bulunmaktadır. Kuyulardan ürettiğimiz jeotermal akışkanların enerjisi santrallerde alındıktan sonra, geriye kalan jeotermal akışkan, enjeksiyon pompaları kullanılarak ruhsat alanının uygun yerlerinde açılan reenjeksiyon kuyuları rezervuarına basılmaktadır.

Reenjeksiyon kuyularına basılan ısı enerjisi alınan jeotermal akışkanın yeraltı sularına karışması mümkün olmadığı gibi, reenjeksiyon akışkanı hiçbir şekilde yüzey ortamlarına akıtılmamaktadır.
Kurumanın sebebini gerek kendi çevre mühendislerimiz gerek İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri araştırmaktadır. Reenjeksiyon sahalarımızın yakınlarındaki hiç kuruyan ağaç olmaması ve kurumaların iki bölge ile lokal kalması nedeniyle kurumanın jeotermalden kaynaklı olmadığı çok açık ortadır. Yapmış olduğumuz araştırmalarımızda kendi ağaçlarımızın bazılarında da filizkıran hastalığını tespit ettik. Bu ağaç hastalığının neden kaynaklandığı, yetkili kurumlar tarafında cevaplandırılabilir.

Ayrıca Alangüllü çayından su içme nedeniyle hayvanlarının ölümünden dolayı firmamıza başvuru olmamış olup, İlçe Tarım Müdürlüğü’ne de kuruluşundan bugüne kadar bu konuda başvuru yapılmadığını öğrendik. Bu habere kaynak gösterilen kişi irtibat sağlanmış olup böyle bir beyanının olmadığına dair teyidini almış bulunmaktayız.

GÜRİŞ, 1958 yılından bu yana memleketi için üreten, farklı alanlardaki yaptığı yatırımları ile vatandaşını memnun eden bir şirket olarak milletimizin ve memleketimizin önemli bir değeri olduğunun bilincindedir.Kötü niyetli kişiler GÜRİŞ’i hedef almış gibi görünmekle birlikte, haksız itham ve iftiralarla; devletine, milletine ve ülkesine bağlı saygıdeğer vatandaşlarımızı da tahrik etme ve hasmane tutum almaya zorlamayı amaçlamıştır.

Ayrıca şirketimiz tarafından konu ile ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatılmış olup, ihmali veya kastı olan herkes hakkında idari tedbirlerin yanı sıra suç duyurusunda da bulunulacaktır.

Öte taraftan bu süreçte, yanımızda olan ve bize, haklılığımızı dile getirip, geçmiş olsun diyen Aydın Germencik halkına da bilhassa teşekkür ederiz.

 

GÜRİŞ Türkiye’nin En Büyük Döküm Tesisi Döktaş’ı Satın Aldı

11.05.2018 – Türkiye’nin Lideri, Avrupa’nın 5. Büyük Döküm Tesisi “ DÖKTAŞ” ın %93,57 hissesi; sanayi, enerji, turizm, madencilik ve inşaat alanlarında önemli yatırımlara imza atan GÜRİŞ Grubu tarafından satın alındı. DÖKTAŞ , başta otomotiv olmak üzere tarım, iş makinaları, havacılık ve savunma sanayisinde önemli tedarikçilerden biri olarak faaliyet göstermektedir.

Otomotiv, ağır ve hafif ticari araçlar, iş ve tarım makinaları, makina imalatı sektörlerine pik, sfero, alüminyum döküm parça tedariğinde uzmanlaşmış olan Döktaş, yıllık 160 bin ton demir döküm, 14.400 ton alüminyum döküm ve 1.440.000 adet alüminyum jant üretimi, yüksek teknoloji ve işleme kapasiteleri ile pik ve sfero döküm üretiminde Türkiye’de 1. sırada yer almaktadır.Toplam kapasite itibariyle de Türkiye’nin lideri, Avrupa’ nın 5. büyük döküm tesisi konumundadır.

Üretiminin % 75’ini başta Almanya olmak üzere ABD dahil çeşitli ülkelere ihraç eden Döktaş’ın müşterileri arasında Hidromek, Renault, Tofaş, Volvo, Scania, Daimler, Man, Iveco, Ford Otosan, Türk Traktör, Caterpiller gibi dünyanın önde gelen üreticileri bulunuyor.

Döktaş’a ait, pik, sfero döküm ve işleme faaliyetlerinin yürütüldüğü Orhangazi Tesislerinde yaklaşık 1600 kişi, yüksek ve alçak basınçlı alüminyum döküm ve alüminyum jant üretim faaliyetlerinin yapıldığı Manisa´da bulunan iki tesiste ise yaklaşık 900 kişi olmak üzere toplam 2500 kişi çalışmaktadır.

GÜRİŞ, Döktaş’ı alarak dünyada pik, sfero ve aluminyum dökümü, Parsan ve Omtaş ile çelik ve alüminyum dövmeyi ve Asil Çelik ile kaliteli çelik üretimini bünyesinde barındıran sayılı kuruluşlardan biri konumuna geliyor.

 

Güriş Holding Doğuş’un Maslak’taki Arazisini Satın Aldı

10.05.2018 – Doğuş Grubu’na ait satışa çıkartılan Maslak Eski Büyükdere Caddesi üzerindeki arazisinin kimin alacağı son dönemde oldukça merak uyandırmıştı. 2500 m2’lik arazinin yeni sahibi enerji, inşaat, endüstri, turizm ve sanayi alanlarında 1958 yılından beri Türkiye’de hizmet veren GÜRİŞ Holding oldu. GÜRİŞ Holding bugüne kadar baraj, termik santral, hastane, okul, metro, tünel inşaatları yaptı. Bunun yanında çelik imalatları, otel, madencilik ve rüzgar, jeotermal, hidroelektrik santralleri gibi yenilenebilir enerji santralleri yapımı ve işletmeciliği gibi birçok konuda Türkiye’ye değer katmaya devam etmektedir.

 

Aksa Enerji 6 Rüzgar Santralini Güriş Grubu’na Sattı

12.12.2016 – Aksa Enerji, toplam 232 MW kurulu güce sahip altı rüzgar santralinin Güriş Şirketler Grubu’na toplam 259 milyon dolara satışı konusunda anlaşmaya vardı.
Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:

10.11.2016 tarihli duyurumuzda belirtildiği üzere santrallerimiz için verilen tekliflerin değerlendirilmesi amacıyla bir komite kurulmuştur.

Komite değerlendirmesine istinaden, toplam 232 MW kurulu güce sahip, Hatay Sebenoba Rüzgar Santrali, Manisa Karakurt Rüzgar Santrali, Balıkesir Şamlı Rüzgar Santrali, Ayvacık Rüzgar Santrali, Kapıdağ Rüzgar Santrali ve Belen/Atik Rüzgar Santrali’nin Güriş Şirketler Grubu’na toplam 259.000.000.00 Amerikan Doları’na satışı konusunda anlaşmaya varılmış olup, EPDK, Rekabet Kurumu ve Ekonomi Bakanlığı’nın onayları sonrası satış işlemi tamamlanacaktır.

 

General Electric ve GÜRİŞ’ten Türkiye’nin Rüzgar Enerjisi İhtiyacını Karşılayacak Güçlü İşbirliği

  • GE’nin 31 adet 2.75-120 akıllı rüzgar türbini, Dinar Rüzgar Santrali’nin enerji üretim kapasitesini 115MW’dan 200 MW’a çıkararak Türkiye’nin yenilenebilir enerji hedeflerini destekleyecek.
  • GE’nin yeni geliştirdiği yüksek üretim sağlayan 2.75-120 akıllı rüzgar türbini Türkiye’de ilk kez GÜRİŞ’in Afyon’daki Dinar Rüzgar Enerji Santrali’nde kullanılacak.
  • Tesiste yapılacak kurulum sonrası, toplam kurulu rüzgar enerjisi gücü 4 bin 718 MW olan ülkemizde, GE’nin kurulu rüzgar enerjisi gücü 2016 yılında 1.000 MW’ı aşmış olacak.

İSTANBUL, Türkiye – 17 Mart 2016 – General Electric (GE) enerji üreticisi GÜRİŞ’in Afyon’daki Dinar RES için GE’nin yeni geliştirdiği 31 adet akıllı GE2.75 -120 rüzgar türbinini tedarik edeceğini duyurdu. Türkiye’de ilk kez Dinar RES’te kullanılacak türbinler ile GE’nin ülkemizdeki kurulu rüzgar enerjisi gücünün toplamı 1 GW’ı aşacak.

General Electric ve GÜRİŞ Holding arasında Aralık ayında imzalanan anlaşma kapsamında kurulacak türbinler ile Dinar Rüzgar Enerjisi Santrali 115 megavat (MW) gücündeki sahasının kapasitesi 200 MW’a çıkarılacak. GE2.75-120 rüzgar türbinlerinin 120 metre rotorları ve sayesinde yüksek enerji üretimi sağlanacak. GE2.75-120 rüzgar türbini, yük yönetimi kontrolü, düşük akustik emisyonu, verimli elektrik güç dönüştürücüsü ile güçlü bir performans sunuyor.

DİNAR Rüzgar Enerji Santrali, Türkiye’nin 2023 yılına kadar rüzgar enerjisi alanında 20 gigavatlık (GW) toplam kapasiteye ulaşmak ve birincil enerjinin yüzde 30’unun yenilenebilir kaynaklardan elde etmek yönündeki hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunacak.

GÜRİŞ Grup Şirketleri’nden Mogan Enerji Genel Müdürü Ali Karaduman:“GE’nin enerji üretimindeki deneyimi ve yeni geliştirdiği akıllı rüzgar türbini teknolojisinin daha fazla üretim sağlaması kararımız açısından çok etkili oldu. GE2.75-120 rüzgar türbinlerinin ülkemizde ilk kez Dinar tesisimizde kullanılacak olmasından ve ülkemizin enerji hedeflerine GE ile işbirliğinde katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. ” dedi.

GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy: “Enerji ihtiyacı gün geçtikçe artan ülkemizin rüzgar kaynağını en verimli şekilde kullanması, ülkemizin yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşmasında en önemli unsurlardan birini oluşturuyor. 1000 MW’ı aşan kurulu gücümüz ile ülkemizin rüzgar enerjisi alanında 20 GW hedefinin önemli bir parçası olmanın gururunu yaşıyoruz. GÜRİŞ ile yaptığımız işbirliği ile Türkiye’nin yenilenebilir enerji portföyünü ileri taşımaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

GÜRİŞ Enerji ile yapılan anlaşma kapsamında;taşıma ve kurulumu ulaşım, yükleme, görevlendirmeyi yapacak olan GE 5 yıl boyunca işletme ve bakım çalışmalarını da gerçekleştirecek. Tesis Aralık 2016’da ticari operasyona başlayacak.

 

Yenilenebilir Enerji Üreticisi GÜRİŞ, Tahta HES’i de Bünyesine Kattı

02.02.2015 – Yenilenebilir enerji sektörünün önde gelen kuruluşlarından GÜRİŞ Holding, yeşil enerji santrallerine bir yenisini daha ekledi. Kahramanmaraş ve osmaniye’de bulunan Tahta Çayı üzerindeki Tahta Hidroelektrik Santrali’ni de bünyesine katan GÜRİŞ Holding, RES, HES ve JES olmak üzere toplam sekiz santralden elde ettiği çevreye saygılı enerji üretimini 1.400.000.000kWh/yıl ulaştırdı. GÜRİŞ İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Müşfik H. Yamantürk, “Küresel ısınmanın sadece Türkiye için değil, tüm dünya için tehdit oluşturduğu bir ortamda; alternatif kaynaklardan enerji üreterek, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığının azaltılmasına katkı sağlıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Türkiye’nin önde gelen yenilenebilir enerji üreticisi GÜRİŞ Holding, Kahramanmaraş ve Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bulunan Tahta Çay üzerinde yer alan Tahta Hidroelektrik Santrali (HES)’ni bünyesine kattı. 12.3MW kurulu güce sahip olan Tahta HES’in yıllık ortalama üretim kapasitesi 53.400.000kWh.

Geçtiğimiz yıllarda Ankara/Kalecik ve Mersin/MUT’ta da peş peşe iki HES’i bünyesine katan GÜRİŞ Holding, üç adet rüzgar enerji santrali (RES), üç adet hidroelektrik santrali (HES) ve iki adet jeotermal enerji santraliyle (JES) yıllık enerji üretimini 1.400.000.000kWh/yıl ulaştırdı.

Halen RES, HES ve JES olmak üzere toplam sekiz yenilenebilir enerji santraline sahip olan GÜRİŞ Holding, 2015 yılı sonuna kadar faaliyete geçecek yeni santralleriyle birlikte, yıllık elektrik üretimini 2.500.000.000kWh/yıl yükseltecek.

GÜRİŞ İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Müşfik H. Yamantürk, “Küresel ısınmanın sadece Türkiye için değil, tüm dünya için tehdit oluşturduğu bir ortamda; alternatif kaynaklardan enerji üreterek, enerjide dışa bağımlı ülkemizde bu bağımlılığın azalmasına katkı sağlıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ekolojik dengenin korunarak, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakılmasının yanı sıra ülke ekonomisine de olumlu katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
Müşfik H. Yamantürk, GÜRİŞ Holding olarak, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de yenilenebilir enerji yatırımlarında söz sahibi olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.