Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri İGA’dan...

İGA’dan Global Holding’e Transfer: Global Ports Holding, ekibini havalimanı deneyimi ile güçlendirdi

13.02.2020 – Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding, küresel liman ağının toplam 13 ülkede 21’e ulaşması ile üst yönetiminde reorganizasyona gitti. İstanbul Havalimanı’nda (İGA) son iki yıldır Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CCO) olarak görev yapan Mert Başar, aynı görev ile Global Ports Holding’e katıldı. Halen CCO görevini yürüten Mark Robinson ise Avrupa ve Asya – Pasifik bölgelerinde yeni iş geliştirme ve GPH ağında yer almayan limanlar ile ortak hizmetler geliştirmeye odaklanacak.

Global Ports Holding’in dünyada sektöründe lider tek Türk şirketi olduğunu ifade eden CEO Emre Sayın, “Mert Başar’ın ekibimize katılması ile havalimanı işletmeciliğinde dünyanın en önde gelen projelerinden birinin deneyimini şirketimize kazandırmasını hedefliyoruz. Kısa ve orta vadede ek hizmetlerimiz ile yolcu memnuniyetini artırma hedefimize büyük katkı sunacağına inanıyoruz. Mark Robinson ise yeni sorumluluklarında gelecek 5 yılda 2 kat büyüme hedefimize ulaşmamızda bugüne kadar olduğu gibi çok değerli bir destek sağlayacak.” diye konuştu.

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding, üst yönetiminde reorganizasyon gerçekleştirdi. Türkiye dahil toplam 13 ülkede 21 limandan oluşan bir küresel ağa genişleyen Global Ports Holding ekibine İstanbul Havalimanı’nda (İGA) son iki yıldır Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CCO) olarak görev yapan Mert Başar katıldı.

Mert Başar, son dönemde hayata geçen dünyanın en büyük havaalanı projeleri arasında yer alan İstanbul Havalimanı’nda havayolu pazarlaması ve rota geliştirme faaliyetleri dahil olmak üzere hem kara hem de hava tarafı hizmetlerini içeren ticaret stratejisini planlayarak, uygulanmasından sorumlu oldu. Mert Başar, İGA’dan önce, Türk Telekom, Turkcell ve dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden HP’de üst düzey görevlerde bulundu.

Halen CCO görevini yürüten Mark Robinson ise Avrupa ve Asya – Pasifik bölgelerinde yeni iş geliştirme ve GPH ağında yer almayan limanlar ile ortak hizmetler geliştirmeye odaklanacak.

Hedeflerimize ulaşmada katkı ve destek sağlayacaklar

Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, sektöründe lider tek Türk şirketi olduklarını ifade ederek, üst yönetimdeki reorganizasyonu şöyle değerlendirdi: “Mert Başar’ın ekibimize katılması ile havalimanı işletmeciliğinde dünyanın en önde gelen projelerinden birinin deneyimini şirketimize kazandırmasını hedefliyoruz. Kısa ve orta vadede ek hizmetlerimiz ile yolcu memnuniyetini artırma hedefimize büyük katkı sunacağına inanıyoruz. Mark Robinson ise yeni sorumluluklarında gelecek 5 yılda 2 kat büyüme hedefimize ulaşmamızda bugüne kadar olduğu gibi çok değerli bir destek sağlayacak. Sadece son 1 yılda liman ağımıza dünyanın önde gelen kruvaziyer limanlarından Bahamalar’da Nassau, Güneydoğu Asya’da yükselen bir destinasyon olan Vietnam’da Ha Long Bay gibi işletmeler katıldı. Hedeflerimize ulaşmada ekibimizin mevcut değerli üyeleri gibi yeni katılımlar da büyük rol oynayacak.”

 

 

Global Ports Holding’in Singapore’daki Marina Bay Cruise Centre’ı İşletme Süresi Uzatıldı

23.12.2019 – Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi ve Global Yatırım Holding iştiraki Global Ports Holding’in Asya’nın en büyük ikinci limanı olan Marina Bay Cruise Centre Singapore’u işletme süresi uzatıldı. Global Ports Holding’in de içinde bulunduğu ortak girişim, 2027 yılına kadar limanı işletmeye devam edecek.

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, Asya pazarında planladıkları hamlelerden birini hayata geçirdiklerini söyledi. Singapur Kruvaziyer Limanı’nı işletme hakkının uzatılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, Singapur’un, bölgedeki en büyük kruvaziyer limanlarından biri olduğunu belirtti.

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi ve Global Yatırım Holding iştiraki Global Ports Holding, Asya kıtasındaki faaliyetlerini sürdürüyor. Global Ports Holding’in Asya’da işlettiği ilk liman olan Singapur Kruvaziyer Limanı’nın işletme süresi uzatıldı. Global Ports Holding’in de içinde bulunduğu ortak girişim SATS – Creuers Cruise Services PTE LTD, 2027’ye kadar limanı işletmeye devam edecek. Geçen yıl 2017’ye göre yolcu sayısını ikiye katlayarak 1,7 milyonun üstünde yolcu ağırlayan Marina Bay Cruise Centre Singapore, Asya’nın en büyük ikinci limanı konumunda.

Bölgenin önde gelen indi-bindi limanlarından olan Marina Bay Cruise Centre Singapore’un, güçlü altyapısı ve coğrafi konumu ile kruvaziyer turizminin bölgede devam eden hızlı büyümesinden yararlanacak.

Ortak girişimin yüzde 40’ı GPH’ın

Marina Bay Cruise Centre Singapore’u işleten ortak girişim; SATS – Creuers Cruise Services PTE LTD, yüzde 60 – 40 ortaklığa sahip. Ortak girişim, Asya’nın önde gelen gıda çözümleri ve ağ geçidi hizmetleri sağlayıcısı SATS ile Avrupa’nın önde gelen kruvaziyer limanının terminal operatörü Creuers del Port de Barcelona (Creuers) şirketlerinden oluşuyor. Global Ports Holding, Marina Bay Cruise Centre Singapore’u işleten ortak girişimin yüzde 40’ına sahip olan Creuers del Port de Barcelona’yı 2014 yılında bünyesine katmıştı. Bu satın alma Global Ports Holding’e ‘dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi’ unvanını getirmişti.

‘Planladığımız hamlelerden birini hayata geçirdik’

Asya’da büyüme stratejileri kapsamında işletme hakkını aldıkları ilk liman olan Singapur Kruvaziyer Limanı’nın işletme süresinin uzatılmasından memnun olduklarını anlatan Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Asya pazarında planladığımız hamlelerden birini hayata geçirdik” dedi.

Global Ports Holding’in içinde bulunduğu ortak girişiminin Singapur Kruvaziyer Limanı’nı işletme hakkının uzatılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, “Singapur, bölgedeki en büyük kruvaziyer limanlarından biri. Limanın konumu, dünyanın en hızlı büyüyen kruvaziyer bölgelerinden olan Asya’daki önemli bir kruvaziyer güzergâhı olmasını sağlıyor” diye konuştu.

 

Global Vietnam’da Ha Long Uluslararası Kruvaziyer Limanı’nı Portföyüne Katıyor

19.12.2019 – Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Yatırım Holding iştiraki Global Ports Holding, Asya’da en çok ziyaret edilen 5 ülkeden biri olan Vietnam’daki Ha Long Uluslararası Kruvaziyer Limanı’nın 15 yıl işletilmesine yönelik anlaşma imzaladı. GPH’ın Singapur’dan sonra Asya’daki ikinci noktası olacak liman 2019 yılında 75 bin yolcu ağırlarken, dünyanın en önemli destinasyonlarından biri haline geliyor.

Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, liman ağlarını bütün kıtalarda kruvaziyer turizminin yoğun olduğu destinasyonlara genişletmeyi istediklerini söyleyerek, “Akdeniz’de kaçırdığımız bir gemiyi Uzakdoğu’da, orada kaçırdığımız gemiyi Amerika’da yakalayacak yapıyı kuruyoruz” dedi.

Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın Ha Long Uluslararası Kruvaziyer Limanı’nın Asya’daki büyüme beklentileri için önemli bir adım olacağını belirtti. Sayın, bu limanı, bölgedeki lider liman haline getirmeyi hedeflediklerine işaret etti.

Global Yatırım Holding iştiraki olan ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH) bir yandan Karayipler’deki operasyonlarını sürdürürken, diğer yandan Asya’da faaliyetlerini artırıyor. Global Ports Holding, Vietnam Ha Long Bay’de bulunan Ha Long Uluslararası Kruvaziyer Limanı’nın 15 yıl işletilmesine yönelik olarak Ha Long Sun Limited Liability Company ile anlaşma imzaladı. GPH’ın portföyü, limanın işletmesinin devralınmasının ardından 12 ülke ve 2’si ticari olmak üzere 20 limana ulaşacak.

44 milyon dolarlık yatırım ile faaliyete geçti

Asya’da kruvaziyer turizmi açısından en yoğun ilk 5 ülke arasında yer alan Vietnam, 2018 yılında toplam 490 kruvaziyer seferine ev sahipliği yaptı. Geçen yıl sonunda 44 milyon dolarlık yatırım ile faaliyete geçen Ha Long Uluslararası Kruvaziyer Limanı dünyanın en büyük yolcu gemilerinin yanaşmasına imkan sağlayan altyapıya sahip. Bu yıl toplam 75 binin üstünde yolcuyu ağırlaması öngörülen limanın 2020 yılında yolcu sayısının 100 bini aşması bekleniyor. Modern altyapısı ve Çin, Hong Kong, Endonezya, Malezya ve Singapur’a olan coğrafi yakınlığı ile Ha Long Uluslararası Kruvaziyer Limanı Asya’nın önde gelen transit limanlarından biri olmaya aday. Ayrıca, bölgedeki üç uluslararası havaalanına yakınlığı bulunan ve Ha Long Bay’in modern otel altyapısı ile söz konusu liman, bir indi-bindi limanı olma potansiyeli taşıyor.

‘Akdeniz’de kaçırdığımız gemiyi Uzakdoğu’da yakalayacağız’

Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, dünyanın en popüler destinasyonlarından biri olma yolunda ilerleyen Ha Long Uluslararası Kruvaziyer Limanı’nın işletilmesi için imzaladıkları anlaşmadan dolayı mutlu olduklarını vurguladı. Bir kruvaziyer gemisinin, çok farklı destinasyonlardaki yüksek sezonlara bağlı olarak bir yıl boyunca dünya genelinde kesintisiz olarak sefer halinde olduğunu belirten Mehmet Kutman, “Liman ağımızı bütün kıtalarda kruvaziyer turizminin yoğun olduğu destinasyonlara genişleterek, dünya çapında bütün yüksek sezonlarda hizmet vermeyi hedefliyoruz. Akdeniz’de kaçırdığımız bir gemiyi Uzakdoğu’da, orada kaçırdığımız gemiyi Amerika’da yakalayacak yapıyı kuruyoruz. Dünyada çok önemli olan 50 kruvaziyer limanı var. Bunların yaklaşık 20’si bizde. Yaptığımız dikkatli değerlendirmeler doğrultusunda global çapta ilgilendiğimiz yaklaşık 20 liman bulunuyor. Bunların arasında teklif verdiklerimiz de var görüşmeye başladıklarımız da…” dedi.

Bölgenin lider limanı olması hedefleniyor

Ha Long Uluslararası Kruvaziyer Limanı’nın işletilmesi için imzalanan anlaşmanın Global Ports Holding için tarihi bir anı işaret ettiğini belirten Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, “Bu anlaşmayı imzaladığımız için çok mutluyum. Ha Long Uluslararası Kruvaziyer Limanı, Asya’daki büyüme beklentilerimiz için önemli bir adım olacak. Ortağımız Ha Long Sun Limited Liability Company, kruvaziyer hatları ve Vietnam halkı ile burayı, bölgedeki lider liman haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

 

Antigua ve Barbuda Portföye Katıldı Global’in Liman Ağı 11 Ülkeye Yayıldı

27.10.2019 – Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding, bir ay içinde Karayipler’de ikinci liman işletme operasyonunu başlattı. Antigua ve Barbuda’da St. John’s Kruvaziyer Limanı portföye katıldı. Böylelikle faaliyet gösterilen ülke sayısı Türkiye dahil 11, portföydeki liman sayısı 17’si kruvaziyer 2’si ticari olmak üzere toplam 19’a ulaştı.

Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Karayipler odaklı Amerika Kıtası’nda büyüme stratejimizi başarıyla uyguluyoruz. Bölgedeki diğer fırsatları yatırım kriterlerimiz çerçevesinde dikkatli bir biçimde değerlendiriyoruz” dedi.

Bir yıl gibi kısa bir sürede Karayipler’de önemli bir oyuncu haline geldiklerini söyleyen Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, “Yakın gelecekte Global Ports Holding’in Karayipler’deki operasyonlarından elde edeceği Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar’ın (FAVÖK) Akdeniz’deki kruvaziyer operasyonlarından 2018’de elde ettiği FAVÖK seviyesine ulaşmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi ve Global Yatırım Holding iştiraki Global Ports Holding, Karayipler’de ada ülkesi Antigua ve Barbuda’da St. John’s Kruvaziyer Limanı’nı işletmeye başladı. Antigua ve Barbuda’nın portföye katılması ile birlikte dünyanın en büyük kruvaziyer yolcu pazarı Karayipler’de, Bahamalar’ın başkenti Nassau’nun ardından bir ay içinde ikinci liman operasyonu başlamış oldu. Böylelikle faaliyet gösterilen ülke sayısı Türkiye dahil 11, portföydeki liman sayısı 17’si kruvaziyer 2’si ticari olmak üzere toplam 19’a ulaştı.

Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Mehmet Kutman, “Karayipler odaklı Amerika Kıtası’nda büyüme stratejimizi başarıyla uyguluyoruz. Bölgedeki diğer fırsatları yatırım kriterlerimiz çerçevesinde dikkatli bir biçimde değerlendiriyoruz. Kruvaziyer liman işletmeciliği Global Yatırım Holding’in üç stratejik yatırım alanı arasında yer alıyor. Yerel halk, ortaklarımız, kruvaziyer gemi şirketleri ile çalışmayı heyecanla bekliyoruz. Ülke ekonomisine katkımız olacağı için mutluyuz” diye konuştu.

2020’de yaklaşık 13 milyon yolcu

Bir yıl gibi kısa bir sürede Karayipler’de önemli bir oyuncu haline geldiklerini söyleyen Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, Antigua ve Barbuda’nın ardından Global Ports Holding’in hizmet vereceği yolcu sayısının 2020 yılında toplamda yaklaşık 13 milyon olmasını bekliyoruz” dedi.

“Kruvaziyer liman işletmeciliğinde tek olan küresel çapta deneyim, know-how ve bundan kaynaklanan özel işletme modelimiz sayesinde hedeflerimize emin adımlarla yaklaşıyoruz” diyen Sayın, Global Ports Holding’in pazar çeşitliliğinin finansal sonuçlara etkisi bakımından önemli bir hedefe çok yaklaştığını belirtti. Sayın, “Yakın gelecekte Global Ports Holding’in Karayipler’deki operasyonlarından elde edeceği Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar’ın (FAVÖK) Akdeniz’deki kruvaziyer operasyonlarından 2018’de elde ettiği FAVÖK seviyesine ulaşmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

45-50 milyon dolar yatırım

Antigua ve Barbuda’nın Antigua adasında yer alan St. John’s Kruvaziyer Limanı, 2018 yılında yaklaşık 800 bin yolcu ağırladı. Antigua ve Barbuda Hükümeti ile Global Ports Holding arasında imtiyaz sözleşmesi gereği ilk bir yıl içinde yaklaşık 45 – 50 milyon dolar tutarında yatırım yapılması hedefleniyor.

St. John’s Kruvaziyer Limanı’na 5000’den fazla yolcu taşıyabilen en büyük kruvaziyer yolcu gemilerinin yanaşmasını sağlayacak rıhtım yatırımı da Global Ports Holding tarafından tamamlanacak. Global Ports Holding çatısı altına girmesinin ardından Antigua Cruise Port (Antigua Kruvaziyer Limanı) olarak yeniden markalanan limanın perakende alanlarında hizmet kalitesinin yükseltilmesine yönelik yatırımlar da gerçekleştirilecek.

 

 

Global Ports Holding, Nassau Kruvaziyer Limanı’nı İşletmeye Başladı

10.10.2019 – Global Ports Holding, dünyanın önde gelen kruvaziyer destinasyonları arasında yer alan Nassau Kruvaziyer Limanı’nın işletmesini devraldı. İşletmenin devralınması ile birlikte GPH’ın portföyündeki liman sayısı 10 ülkede 18’e ulaştı. Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, “Global liderlik konumunu sürdürme ve güçlendirme stratejisinin parçası olarak önemli bir mihenk taşının daha yerine konduğunu” söyledi.

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi ve Global Yatırım Holding iştiraki Global Ports Holding, Bahamalar’ın başkentinde küresel kruvaziyer turizminin en önemli destinasyonları arasında yer alan Nassau Kruvaziyer Limanı’nın işletmesini devralma sürecini tamamladı. Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın bugünün ‘şirket için tarihi bir an’ olduğunu söyleyerek, “Global liderlik konumunu sürdürme ve güçlendirme stratejisinin parçası olarak önemli bir mihenk taşının daha yerine konduğunu” ekledi.

Global Ports Holding (GPH) ve konsorsiyum ortağı Bahamian Investment Fund 2018’de 3,7 milyon yolcuya hizmet veren Nassau Kruvaziyer Limanı’nda kapasite artışı ve yolcularla yerel halkın liman deneyimlerini iyileştirecek yenilikçi birtakım düzenlemeleri yapmak üzere 250 milyon ABD dolarına kadar yatırım yapmayı planlıyor. Yatırımların 24 ay içinde tamamlanması hedefleniyor. Nassau Kruvaziyer Limanı’nın işletmesini devralması ile birlikte GPH’ın portföyündeki liman sayısı 10 ülkede 18’e ulaştı.

Yıllık 40 milyon ABD Doları gelir bekleniyor

GPH ile ortakları, Şubat 2019’da düzenlenen Nassau Kruvaziyer Limanı’nın İşletme İhalesi’nde birinci olmuştu. Devamında yürütülen imtiyaz sözleşmesi görüşmeleri ise 29 Ağustos’ta tamamlanmış ve GPH ile ortaklarının Nassau Kruvaziyer Limanı’nı 25 yıllığına işletmesi için Bahamalar Hükümeti ile sözleşme imzalanmıştı. Yatırımlar tamamlandığında limanın yıllık 35- 40 milyon ABD doları gelir yaratması bekleniyor.

 

Global Ports’un Lizbon Limanı Avrupa’nın En İyisi Oldu

14.06.2019  – Dünyanın en büyük kurvaziyer limanı işletmecisi Global Ports Holding’in (GPH) işlettiği Lizbon Kruvaziyer Limanı 5’inci kez Avrupa’nın En İyi Kruvaziyer Limanı seçildi. Uluslararası turizm ve seyahat endüstrisinin en prestijli ödülleri arasında yer alan Word Travel Awards’ta Avrupa’nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu kategorisinde ise yine GPH liman şehirlerinden Venedik ödülün sahibi oldu.

Uluslararası turizm ve seyahat endüstrisinin en prestijli ödülleri arasında yer alan World Travel Awards’a kruvaziyer kategorilerine Global Ports Holding (GPH) damga vurdu. Global Yatırım Holding’in bağlı kuruluşu, dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi GPH’ın işlettiği Lizbon Kruvaziyer Limanı 5’inci kez Avrupa’nın En İyi Kruvaziyer Limanı seçildi. Yine GPH’ın liman şehirlerinden Venedik de Avrupa’nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu seçildi.

Bu yıl 26’ncısı düzenlenen World Travel Awards ödülleri sahiplerini buldu. Avrupa’nın En İyi Kruvaziyer Limanı kategorisinde 13 aday yarışırken, bunların Barselona, Kuşadası, Antalya, Venedik ve Lizbon olmak üzere 5’i GPH’ın işlettiği limanlardı. Bu kategoride ödüle uzanan Lizbon Kruvaziyer Limanı oldu. Daha önce de 2012, 2015, 2016, 2017 yıllarında ödüle uzanan Lizbon Kruvaziyer Limanı, bu kategorideki 5’inci ödülünü kazanmış oldu.

Ödüllerde Avrupa’nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu kategorisinde yarışan 13 adayın ise 4’ü GPH’ın liman şehirleriydi. Bodrum, Kuşadası, Lizbon limanları da bu kategoride ödüle aday olurken, ipi göğüsleyen Venedik oldu.

Terminal binası 2 ödül getirmişti

15’i kruvaziyer ve 2’si ticari olmak üzere 9 ülkede toplam 17 liman ile kruvaziyer liman işletmeciliğinin dünya lideri Global Ports Holding, 2017’de 24 milyon euroluk yatırımla tamamladığı terminal binasını hizmete almıştı. Üstün teknolojisi ve etkileyici tasarımı ile otoritelerin ‘olağanüstü’ olarak nitelendirdiği terminal, SIL Portekiz Real Estate 2017’de “Best Rehabilitation Urban Project – En İyi Kentsel Rehabilitasyon Projesi” seçilmişti. Yeni terminal binası ayrıca, kente kazandırdığı yenilikçi değerlerle 2017 Wallpaper Magazine Design Awards’da Lizbon’a “Best City – En İyi Şehir” ödülünü kazandırmıştı. GPH, Venedik Kruvaziyer Limanı’nı 2016 yılında bünyesine katmıştı.

 

Global, Dünyanın En Büyük Kruvaziyer Limanı İhalesini Kazandı

Global, dünyanın en büyük kruvaziyer limanı Bahamalar – Nassau’nun ihalesini kazandı

25.02.2019 – GLYHO  – Global Yatırım Holding bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding ile ortakları, Bahamalar’da Nassau Kruvaziyer Limanı’nın İşletme İhalesi’nde birinci oldu. İmtiyaz sözleşmesi görüşmelerinin yılın ikinci yarısında tamamlanarak, işletmenin aynı dönemde başlaması bekleniyor. İhale sonucu Bahamalar Turizm ve Havacılık Bakanı Dionisio James D’Aguilar’ın düzenlediği, Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman’ın katıldığı basın toplantısı ile açıklandı. Bahamalar ekonomisinin yapı taşları arasında yer alan Nassau Kruvaziyer Limanı, yaklaşık 400 bin nüfuslu ülkede 2018’de 3,7 milyon yolcuya hizmet verdi. Nassau Kruvaziyer Limanı’nın portföye eklenmesi ile Global Ports Holding’in hizmet verdiği yolcu sayısı 12 milyona çıkacak. Böylelikle yolcu sayısında yaklaşık yüzde 50 artış sağlanacak.

Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Hem holdingin liman işletmeciliğinde büyüme stratejisi, hem de Amerika Kıtası’nda dünyanın en büyük kruvaziyer yolcu pazarı Karayipler odaklı genişleme stratejimizde kritik önem taşıyan bir aşamaya geçtik. En büyük yolcu kaynağı ABD’ye yakınlığı ile dikkat çeken Nassau Kruvaziyer Limanı’nın portföyümüze katılmasını heyecanla bekliyoruz” diye konuştu. Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın ise imtiyaz sözleşmesinin imzalanıp, işletmenin başlaması ardından kapasite artışı ve yeni bir terminal inşası içeren yeni yatırımlar planladıklarını belirtti.

Global Yatırım Holding bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding, ortakları ile birlikte girdiği Bahamalar’ın başkentinde bulunan Nassau Kruvaziyer Limanı’nın İşletme İhalesi’nde en iyi teklifi verdi. İhale sonucu Bahamalar Turizm ve Havacılık Bakanı Dionisio James D’Aguilar’ın düzenlediği, Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman’ın katıldığı basın toplantısı ile açıklandı.

Global Ports Holding, Bahamas Investment Fund ve Yes Foundation’ın ortaklığından oluşan Nassau Cruise Port Ltd ile Bahamalar Hükümeti arasında imtiyaz sözleşmesi görüşmeleri önümüzdeki günlerde başlayacak. Görüşmelerin yılın ikinci yarısında tamamlanarak, işletmenin aynı dönemde başlaması bekleniyor. İmtiyaz süresi 25 yıl olacak. Nassau Cruise Port Ltd’te Global Ports Holding ve Bahamian Investment Fund’ın yüzde 49’ar ve Yes Foundation’un yüzde 2 hissesi bulunuyor.

Yolcu sayısı 12 milyona çıkacak

Dünyanın en önemli kruvaziyer limanları arasında yer alan Nassau, yaklaşık 400 bin nüfuslu ülkenin ekonomisinin yapı taşları arasında yer alıyor. 2018 yılında 3,7 milyon yolcuya hizmet veren Nassau Kruvaziyer Limanı’nın portföye eklenmesi ile Global Ports Holding’in hizmet verdiği yolcu sayısı 12 milyona çıkacak. Böylelikle yolcu sayısında yaklaşık yüzde 50 artış sağlanacak. Global Ports Holding, 10 ülkede 16’sı kruvaziyer, 2’si ticari olmak toplam 18 liman işletiyor.

Kritik önem taşıyan aşamaya geçtik

Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Hem holdingin liman işletmeciliğinde büyüme stratejisi, hem de Amerika Kıtası’nda dünyanın en büyük kruvaziyer yolcu pazarı Karayipler odaklı genişleme stratejimizde kritik önem taşıyan bir aşamaya geçtik. En büyük yolcu kaynağı ABD’ye yakınlığı ile dikkat çeken Nassau Kruvaziyer Limanı’nın portföyümüze katılmasını heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.

Karayipler’de Mayıs 2018’de Havana ve bu yıl şubat ayı başında Antigua ve Barbuda’nın imtiyaz sözleşmelerini imzaladıklarını hatırlatan Kutman, “Bu son gelişme ile yıla iyi bir başlangıç yaptık. Kuzey ve Güney Amerika’da takip ettiğimiz başka fırsatlar da var” dedi. Kutman, Global Ports Holding’in ortakları ve Bahamalar halkı ile birlikte çalışarak yapacağımız yatırım sonrası Nassasu’nun olduğundan çok daha iyi bir konuma yerleşeceğine eminim” şeklinde konuştu.

Liman, Nassau’ya entegre olacak

Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, imtiyaz sözleşmesinin imzalanıp, işletmenin başlamasının ardından kruvaziyer liman işletmeciliği konusundaki uluslararası deneyim ve işletme modellerini Bahamalar’a taşıyacaklarını vurguladı. Yenilikçi yatırımlar planladıklarını belirten Sayın, Nassau Kruvaziyer Limanı’nda günlük hizmet verilen gemi sayısını 6’dan 8’e çıkaracak kapasite artışının yanı sıra yeni bir terminal binası inşa edilmesini de içeren planlarla ilgili şunları söyledi:

“Eğlence ve organizasyon alanları yaratılması, mevcut ticari alanların iyileştirilmesi ve amaca uygun yeni ticari alanların dizaynı ile yapımı gibi limanı önemli ölçüde iyileştirmeye yönelik yatırımlar üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca, Nassau Kruvaziyer Limanı’nı Nassau şehir merkezi ile entegre ederek, şehrin gelişimine önemli bir katkı sağlanması amaçlanıyor.”

Karayipler’in küresel kruvaziyer yolcu rakamlarından yüzde 35 pay aldığını ifade eden Sayın, “Karayipler’de 2017’de 9,6 milyon kruvaziyer yolcusu seyahat etti. Karayipler pazarı, 2012’den bu yana yıllık ortalama yüzde 4,5 büyüdü. Büyüme hızının 2020’de yeni eklenecek gemiler ile beraber yüzde 6’ya ulaşması bekleniyor” diye konuştu.

 

Global’in Liman Ağına Hırvatistan da Katıldı

14.09.2018

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding, Hırvatistan Zadar Gazenica Kruvaziyer Limanı’nın işletmesini 20 yıllığına devraldı. Böylelikle Global Ports Holding’in Türkiye dahil liman işlettiği ülke sayısı 9, kruvaziyer limanı sayısı 15 ve 2 ticariyle birlikte toplam liman sayısı 17’ye çıktı.

Zadar’ı Adriyatik Denizi’nde önemli bir kruvaziyer limanına dönüştürme hedefleri bulunduğunu açıklayan Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, “Uluslararası tecrübemiz ile limanı daha fazla geliştirerek yolcu sayısını ve ziyaretçi deneyimini artırmak için yerel paydaşlarımızla çalışacak olmaktan dolayı heyecanlıyız” dedi.

Global Yatırım Holding bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding, Hırvatistan Zadar Gazenica Kruvaizyer Limanı’nın işletmesini 20 yıllığına devraldığı anlaşmayı, Zadar Liman Başkanlığı ile imzaladı. Ana faaliyet kolları arasında yer alan liman işletmeciliğinde uluslararası yatırımlara odaklanan Global Yatırım Holding, böylelikle Küba Havana Kruvaziyer Limanı’nın ardından 2018’deki ikinci liman devralma işlemini tamamladı.

Global Ports Holding’in Türkiye dahil toplam liman işlettiği ülke sayısı 9, kruvaziyer limanı sayısı 15 ve 2 ticariyle birlikte toplam liman sayısı 17’ye çıktı. İşlettiği limanlar arasında Avrupa’nın en büyüğü ve dünyanın 4. büyük kruvaziyer limanı Barselona da bulunan Global Ports Holding’in Akdeniz coğrafyasında yüzde 24 Pazar payı bulunuyor.

Yolcu sayısı ve ziyaretçi deneyimini artırmak için çalışacağız

Zadar’ın işletmesini devraldıkları anlaşmayı imzaladıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, “Zadar’ı Adriyatik Denizi’nde önemli bir kruvaziyer limanına dönüştürme hedefimiz bulunuyor. Uluslararası tecrübemiz ile limanı geliştirerek yolcu sayısını ve ziyaretçi deneyimini artırmak için yerel paydaşlarımızla çalışacak olmaktan dolayı heyecanlıyız” diye konuştu.

Global Ports Holding’in işlettiği Venedik de dahil olmak üzere Adriyatik Denizi’ndeki kilit öneme sahip kruvaziyer limanlarına yakın konumda bulunan Zadar Gazenica Kruvaziyer Limanı, 13 metre derinlik ve 1170 metre rıhtım uzunluğu ile büyük kruvaziyer gemilerinin yanaşabileceği altyapıya sahip. Kruvaziyer Limanı’nın 2018’i 150 bin yolcuyla tamamlanması bekleniyor. Yolcu rakamı 2017’de ise 137 bin şeklinde gerçekleşmişti. Tarihi bir kent kimliğine sahip Zadar’da Roma dönemi kalıntıları, Orta Çağ kiliseleri ve 16. yüzyıldan kalma kale ile surlar bulunuyor.

 

Global Ports Holding Uluslararası Acente Dreamlines ile Güçlerini Birleştirdi

Kruvaziyer Liman Devi Global Ports Holding uluslararası online seyahat acentesi Dreamlines ile güçlerini birleştirdi

07.06.2018 – GLYHO – Global Yatırım Holding bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük bağımsız kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding, 12 ülkede faaliyet gösteren kruvaziyer turistlere hizmet veren online seyahat acentesi Dreamlines ile münhasır iş ortaklığına giderek, aynı zamanda yatırım kararı aldı. Almanya ve Avustralya’da pazar lideri olan Dreamlines, İngiliz online kruvaziyer seyahat acentası Cruise 1st ile satın alma süreci yürütüyor. Satın alma gerçekleştiğinde Dreamlines, kruvaziyer rezervasyonlarında dünyanın ikinci büyük online seyahat acentesi olacak.

Dünyanın en büyük bağımsız kruvaziyer liman işletmecisi Global Yatırım Holding bağlı kuruluşu Global Ports Holding, 12 ülkede faaliyet gösteren kruvaziyer turistlere hizmet veren online seyahat acentesi Dreamlines GMBH ile münhasır iş ortaklığına giderek, aynı zamanda yatırım kararı aldı. Global Ports Holding, böylelikle yan gelirlerini artırmak anlamında önemli bir adım attı.

Global Ports Holding, 12 ay içinde Dreamlines’ın 13 milyon Euro’ya kadar hisse senedine dönüştürülebilir tahvilini satın alacak. Hisse senedine dönüştürme opsiyonunu kullanması halinde hisse oranının tek haneli rakamların orta seviyesinde gerçekleşmesi öngörülüyor.

Dreamlines aynı zamanda büyümekte olan teknoloji şirketlerine fon sağlayan yatırım şirketi Princeville Global tarafından yürütülen E serisi fonlama kapsamında 45 milyon Euro’luk bir fon sağlamış bulunuyor. Dreamlines, söz konusu fon ve Global Ports Holding’in hisse senedine dönüştürülebilir tahvil işleminden sağlayacağı kaynak ile İngiltere merkezli kruvaziyer turizmine yönelik online seyahat acentesi olan Cruise 1st’ü satın alınması işlemini tamamlamayı planlıyor.

Almanya ve Avustralya’da pazar lideri olan Dreamlines, Cruise 1st satın alması tamamlandığında kruvaziyer rezervasyonlarında dünyanın ikinci büyük online seyahat acentesı haline gelecek. Yaklaşık olarak yıllık ortalama yüzde 40 organik büyüme oranıyla rakiplerine göre daha hızlı gelişim gösteren Dreamlines’ın orta vadede aracılık ettiği rezervazyonların değerinin 1 milyar Euro’yu geçmesi bekleniyor.

Cruise Industry News’ın yıllık raporuna göre kruvaziyer seyahatleri için dünya genelinde 2017 yılında toplam bilet satışı 37,8 milyar dolar olarak gerçekleşirken, bu satışların çoğu (yaklaşık 25 milyar ABD Dolar’lık kısmı) kruvaziyer şirketleri tarafından değil, üçüncü partiler tarafından yapılmıştır. Dominant satış kanalı hala geleneksel acenteler olsa da, online bilet satışları büyük bir hızla büyümektedir. Kruvaziyer seyahatleri online rezervasyonları pazarında hala dominant bir oyuncu bulunmamakla birlikte; pazar liderinin, sadece ABD pazarına odaklanarak yıllık bazda 1 milyar ABD Doları’ndan fazla rezervasyon hacmi yarattığı tahmin edilmektedir. Online segment’te 2.büyük oyuncu olan Dreamlines’ın güçlü uluslararası operasyonları ile bu yıl yaklaşık 400 milyon ABD Doları değerinde bir rezervasyon hacmine ulaşması beklenmektedir. 300’den fazla satış uzmanı ile telefon ve e-posta yoluyla kruvaziyer satışı gerçekleştiren Dreamlines ayrıca, kendi bünyesinde geliştirdiği özel yazılım ve kişiye özel içerik yönetimi ile oluşturmuş olduğu bu online platformu offline acentelerin de hizmetine sunmakta, online acenteler ile sınırlı kalmamaktadır.

2012 yılında Hamburg (Almanya)’da kurulmuş olan Dreamlines, 600 çalışanı ile dünya çapında (Avustralya, Avusturya, Brezilya, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Rusya, İsviçre, Singapur, İngiltere ve ABD) kruvaziyer yolcularına online hizmetler sunuyor
Dreamlines müşterilerine son derece gelişmiş ve geniş bir yelpazede hizmet sunmakta olup; kruvaziyer müşterilerine ulaşım ve konaklama gibi tamamlayıcı ve ek gelir yaratan ürünler de sunarak her yolcunun ihtiyacı için özel çözümler geliştirmektedir. Dreamlines’a ortak olarak GPH, kruvaziyer yolcularının deneyimlerini ve ihtiyaçlarını daha derinden anlayarak, B2C ürün ve hizmetleri konusundaki bilgi ve deneyimlerini, dolayısıyla GPH limanlarının ürün ve hizmet yelpazesini en üst seviyede geliştirecektir.

8 ülkede, portföyündeki 14 kruvaziyer liman ile yılda yaklaşık 7,3 milyon yolcuyu ağırlayan GPH, stratejisi paralelinde, söz konusu ortaklık ile yan gelirlerin artırılması yönünde etkili bir adım atmıştır.

 

Global Yatırım Holding Havana Kruvaziyer Limanını İşletecek

22.05.2018 – Global Yatırım Holding bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük bağımsız kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding, Küba’da Havana Kruvaziyer Limanının işletilmesine yönelik anlaşma imzaladı. Küba’da Aries S.A. ile imzalanan anlaşma uyarınca Global Ports Holding, limanın işletmesini 21 Haziran 2018’de üstlenecek.

Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Havana Kruvaziyer Limanı anlaşmasını imzalayarak grubumuzun Amerika kıtasına yönelik Karayipler odaklı büyüme stratejisinin ilk adımını atmanın mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu. GPH, Karayipler odaklı büyüme stratejisi uyarınca bölgede 7 kruvaziyer limanının işletmesi için görüşmelere devam ediyor.

Havana Kruvaziyer Limanı, 2017’de bir önceki yıla göre yüzde 156 artışla 328 bin kruvaziyer yolcusu kabul etti. Rakamın bu yıl 500 bine ulaşması bekleniyor. Küba’nın, yürürlüğe koyduğu yatırım programı çerçevesinde limanın 2 olan rıhtım sayısını 2024’te 6’ya çıkaracak ve yeni terminaller inşa edecek. Yeni rıhtımlar ile terminallerin işletmesini de Global Ports Holding üstlenecek.

Küba’da Aries S.A.ile Global Yatırım Holding bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük bağımsız kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH) arasında Havana Kruvaziyer Limanının işletmesine yönelik anlaşma imzalandı. Anlaşma uyarınca GPH, Havana Kruvaziyer Limanını 15 yıl boyunca işletecek ve devir 21 Haziran 2018’de gerçekleşecek.

Anlaşmayı değerlendiren Global Yatırım Holding ve GPH Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman şunları söyledi: “Havana Kruvaziyer Limanı anlaşmasını imzalayarak grubumuzun Amerika kıtasına yönelik Karayipler odaklı büyüme stratejisinin ilk adımını atmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu muhteşem şehir ve ülke dünyaca ünlü mimarisi, müzikal atmosferi, meşhur misafirperverliği ile popülerliği gün geçtikçe artan turizm destinasyonuna dönüşüyor. Kübalı yerel ortaklarımızla Havana’yı ziyaret edenlere harika bir kruvaziyer limanı deneyimi sunmak için sabırsızlanıyoruz.”

GPH CEO’su Emre Sayın ise Karayipler’deki ilk anlaşmalarını imzalayarak şirket için tarihi önem taşıyan bir aşamayı geçtiklerini söyledi. Havana’ya gelecek kruvaziyer yolcu sayısının artması ve dünya standartlarında hizmet sunmak için yoğun bir çalışma temposuna gireceklerini söyleyen Sayın, “Sadece kruvaziyer limanı değil, Havana ve daha geniş anlamda Küba’yı ziyaret eden turistlerin seyahat deneyimlerinin artmasına katkı sağlayacağız. Yerel çözüm ortaklarımız ve yeni personelimiz ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

GPH, tasarım ve teknik özellikler için işbirliği yapacak

Havana Kruvaziyer Limanı, 2017’de bir önceki yıla göre yüzde 156 artışla 328 bin kruvaziyer yolcusu kabul etti. Rakamın bu yıl 500 bine ulaşması bekleniyor. Küba’nın, yürürlüğe koyduğu yatırım programı çerçevesinde limanın 2 olan rıhtım sayısını 2024’te 6’ya çıkaracak ve 2 yeni kruvaziyer terminali inşa edecek. GPH, yeni inşa edilecek rıhtımlar ve kruvaziyer terminallerinin tasarım ve teknik özellikleri için Küba ile işbirliği yapacak. Yeni rıhtım ve terminallerin işletmesini de Global Ports Holding üstlenecek.

En büyük pazar Karayipler’de 7 liman için görüşmeler sürüyor

Global Yatırım Holding’in üç stratejik iş kolundan biri olan kruvaziyer limanı işletmeciliği, GPH üzerinden halen Türkiye dahil 7 ülkede 13 kruvaziyer limanı ile yürütülüyor. Temmuz 2018’de Havana’nın GPH portföyüne katılmasıyla sayı 8 ülke ve 14 kruvaziyer limanına çıkacak. GPH ayrıca iki tane ticari limanın işletmesini sürdürüyor. GPH, Amerika kıtasına yönelik Karayipler odaklı büyüme stratejisi uyarınca bölgede 7 kruvaziyer limanının işletmesi için görüşmelere devam ediyor. Karayipler, küresel rakamlardan aldığı yüzde 35 pay ile en büyük kruvaziyer pazarı özelliği taşıyor. 2017’de 9,6 milyon kruvaziyer yolcusunun seyahat ettiği Karayipler pazarı, 2012’den bu yana yıllık ortalama yüzde 4.5 büyüdü. Büyüme hızının 2020’de yüzde 6’ya ulaşması bekleniyor.

Global Yatırım Holding GLYHO Hisse Analiz ve Yorumları