Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Kozmetikçiler...

Kozmetikçilerin Yeni Hedefi 70 Milyar Dolarlık Çin Pazarı

09.11.2020 – Dünyanın en büyük kozmetik ithalatçısı ve en büyük ikinci kozmetik pazarı olan Çin’de, Türk üreticileri büyük fırsatlar bekliyor. Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur’un gündeme getirdiği konuyu değerlendiren 2018 yılı Türkiye ihracat şampiyonu Giz Kozmetik’in Uluslararası Satış Direktörü Sinan Eraslan, “2019’da 16,6 milyar dolarlık renkli kozmetik ithalatı gerçekleştiren Çin’e yalnızca 2,6 milyon dolarlık ihracat yapabildik. Çin kozmetik pazarının toplam büyüklüğü 69,4 milyar dolar. Planlarımızı doğru yaparak Çin pazarındaki payımızı artırabiliriz.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur’un dikkat çektiği Türk kozmetik sektörünün Çin pazarında büyüme potansiyeli sektörde heyecan yarattı. Türkiye’nin, dünyanın en büyük kozmetik ithalatçısı olan Çin’e geçtiğimiz yıl 2,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirten Giz Kozmetik Uluslararası Satış Direktörü Sinan Eraslan, bu potansiyelin artırılabileceğini ifade etti. Çin’in aynı zamanda dünyanın en büyük ikinci kozmetik pazarı olduğu bilgisini de paylaşan Sinan Eraslan, “Çin’e doğrudan ihracat yapmanın maliyetleri çok yüksek. Bu sebeple firmalarımızın çoğu Çin’e, Hong Kong üzerinden ihracat gerçekleştiriyor. 2019 ihracatımız bir önceki yıla göre yüzde 143 artış göstererek 2,6 milyon dolar seviyelerinde oldu. Ticaret Bakan Yardımcımız Gonca Yılmaz Batur’un da belirttiği gibi Çin pazarında büyüme potansiyelimiz çok yüksek.” şeklinde konuştu.

ÇİN KOZMETİK PAZARI 2024 YILINDA 120 MİLYAR DOLARA ULAŞACAK

Dünyanın en büyük ihracat ülkelerinden olan Çin’in renkli kozmetik grubunda ithalatının ihracatından fazla olduğunun altını çizen Sinan Eraslan, ABD’den sonra dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin Halk Cumhuriyeti, 2019’da 16,6 milyar dolarlık renkli kozmetik ithalatı gerçekleştirirken 6,6 milyar dolarlık ihracat yaptı. Birçok sektörde ihracatı ithalatından güçlü olan Çin bu konuda zayıf kalıyor. Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin Halk Cumhuriyeti, 69,4 milyar dolarlık kozmetik pazar büyüklüğüne sahip. Bunun yaklaşık yüzde 11,2’si renkli kozmetikten oluşuyor. 69,4 milyarlık dolarlık pazarın 7,634 milyar doları renkli kozmetik ürünlerine ait. 2024 yılında bu pazarın 119,88 milyar dolar olması bekleniyor. Kozmetik sektörümüz bu büyüklüğü gözden kaçırmamalı. İhracatın giderek önem kazandığı bugünlerde planlarımızı doğru yaparak Çin pazarındaki payımızı artırabiliriz.” bilgilerini paylaştı.

GLOBAL RENKLİ KOZMETİK PAZARI 66 MİLYAR DOLARI AŞTI

2019 yılında Türkiye’nin 174,6 milyon dolarlık renkli kozmetik ihracatı yaptığının altını çizen Sinan Eraslan şunları söyledi: “Global kozmetik pazarının büyüklüğü yaklaşık 350 milyar dolar. Bu pazarın dünya genelinde yüzde 19’unu renkli kozmetik ürünleri oluşturuyor. Bu da bize renkli kozmetik pazarının yaklaşık 66,5 milyar dolarlık hacme sahip olduğunu gösteriyor. Avrupa’dan uygun fiyatlı Asya’dan ise daha kaliteli ürünleri piyasaya sunan Türk üreticiler, kapasitesine oranla pazardan az pay alıyor. Dünyanın en büyük markalarına özel üretimler gerçekleştirecek yetkinliğe sahip üreticilerimiz, markalaşma konusunda zayıf kaldıkları için katma değer yaratamıyor.

Ürün satmak kadar önemli olan bir diğer konu da marka satabilmek. İhracat rakamlarımızı ancak markalaşarak yükseltebiliriz.”

2018 İHRACAT ŞAMPİYONU 56 ÜLKEDE KENDİ MARKASIYLA BÜYÜYOR

“Giz Kozmetik olarak 56 ülkeye kendi markalarımızla ihracat gerçekleştiriyoruz.” diyen Sinan Eraslan, “34 ülkedeki 52 firmaya da Private Label (Özel Markalı Ürün) üretim partnerliği yapıyoruz. 2018’de yüzde 23, 2019’da ise yüzde 96 ciro artışı gerçekleştirdik ve yılı 10 milyon dolar ciro ile kapattık. Pandemi sebebiyle 2020’de zor günler yaşasak da büyümemizi sürdürüyoruz. Dünya devleri ile çalışmaya devam ediyoruz. Hedefimiz yüzde 30’un üstünde büyüme gerçekleştirmek.” dedi.

 

80 Ülkeye İhracat Yapan Giz Kozmetik Türkiye Pazarında da Yatırımlarını Hızlandırdı

06.10.2020 – Altı kıtaya ihracat gerçekleştiren Giz Kozmetik, 150’den fazla ürünüyle 80 ülkede tüketicinin beğenisini kazandı. 2019 yılında 10 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren firma, pandemi sürecini iyi yöneterek Türkiye’nin hijyenik ürün ihtiyacını gidermek için çalıştı. Pandemi sonrasında ise yurtdışında elde ettiği başarıyı dijital pazarlama yoluyla Türkiye’ye taşımayı hedefliyor.

Koronavirüs öncesi yakaladığı ihracat başarısıyla dikkatleri üzerine çeken Giz Kozmetik, bünyesinde barındırdığı Isabelle Dupont, Gizzene, ve Dermadhose markaları ile aralarında Ukrayna, Fas, Gana, Bangladeş, Tunus, Romanya, Irak, Paraguay, Kanada ve Malezya’nın bulunduğu 80 ülkeye ihracat gerçekleştirdi. Yılda 18 milyon parça üretim yaptıklarını belirten Giz Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Zengin, dünyaca ünlü 32 markaya da ‘Private Label’ (özel üretim) yaptıklarını vurguladı.

Pandemi sürecinde Türkiye’nin hijyenik ürün ihtiyacını karşıladı

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs sürecinde sınırların kapanmasıyla Türkiye’nin hijyenik ürün ihtiyacına yönelik üretim yapmaya başlayan Giz Kozmetik, yıllık 18 milyon parça üretim kapasitesine, kolonya ve türevi hijyenik ürün üretimini ekleyerek üretim adetlerini arttırdı. Türkiye’nin ihtiyacını karşılamak için insanüstü bir çaba sarfettiklerini belirten Giz Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Zengin, “Koronavirüs pandemisinin ülkemizi etkisi altına almasıyla hijyen ürünlerinde tarihi satışlar yaşandı. Hayatın eve taşınmasıyla tüm dünya tüketicilerinin hijyen ürünlerine artan ilgisiyle sektör bu dönemde adeta patlama yaptı. Mevcuttaki ürün gamımıza Ar-Ge çalışmalarımıza hız vererek yenilerini ekledik. Ar-ge ve üretim süreçlerimizdeki titizliğimiz ile en çok tercih edilen markalardan olduk. Hem kendi markalarımızla hem de ‘private label’ yaptığımız ürünlerle hızla büyümeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Hedefimiz başarılarımızı Türkiye’ye taşımak’

Koronavirüs pandemisi nedeniyle pazar ihtiyaçlarını uluslararası olduğu kadar ulusal anlamda da güçlendirmeleri gerektiğini anladıklarını belirten İbrahim Zengin, “Pandemi öncesi 2020 hedeflerimiz yıllık 45 milyon parçalık üretime ulaşarak, 25 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmekti. Kozmetik, kişisel bakım, aksesuar, parfüm ve ev temizliği gruplarında 150’den fazla ürün çeşidimiz renk seçenekleriyle birlikte 900’e ulaşıyor. Dünyanın 80 ülkesine beğendirdiğimiz ürünlerimizin Türkiye’de de beğeniyle karşılaşacağına inanıyoruz. Yeni normalde dijital ve e-ticaret alanlarında yatırımlarımızı artırıyoruz.Dijital platformlarda tüketicinin beğenisine sunacağımız ürünlerimiz yurtdışına kıyasla fiyat avantajına sahip olacak ” şeklinde konuştu.