Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Generali Grub...

Generali Grubu, Fransız La Médicale için Görüşmelere Başladı

30.11.2021 – Generali Grubu ve Crédit Agricole Assurances yaptıkları açıklamayla Crédit Agricole Assurances’ın sağlık profesyonellerine yönelik iştiraki La Médicale’in satın alınması konusunda özel müzakerelere başladıklarını duyurdu. İşlem kapsamında La Médicale tarafından yönetilen Predica’nın vefat teminatı portföyünün Generali France’a satılması da öngörülüyor.

Fransa’da 1948 yılında kurulan La Médicale, sağlık profesyonellerine yönelik sigorta pazarının önde gelen oyuncuları arasında yer alıyor. Yıllık primleri 552 milyon € (Predica tarafından sigortalanan vefat teminatlarıyla ilgili 80 milyon € tutarında prim dahil) tutarına ulaşan La Médicale’in portföyünde 2020 sonu itibarıyla 600.000’den fazla poliçe bulunuyor. Fransa genelinde 300.000’i aşkın müşterisi olan La Médicale’in ürünleri 45 acente bünyesindeki yaklaşık 125 uzman sigortacıdan oluşan bir ağ aracılığıyla dağıtılıyor.

Crédit Agricole ile ilişkilerin artmasına vesile olacak olan bu satın alma Generali’nin büyüme planlarında önemli bir stratejik fırsatı temsil ediyor. ‘Generali 2021’ stratejisiyle tam uyumlu olan girişim, Grubun kârlı büyüme taahhüdünü teyit ederken, Generali’nin Yaşam Boyu Ortak olma hedefiyle tutarlılık gösteriyor. La Médicale’in yetkinlikleri ve uzmanlığı Generali Fransa’ya önemli bir müşteri segmenti olan sağlık profesyonelleriyle güçlü ilişkiler kurma ve pazarın önde gelen bir markasından yararlanma fırsatı verecek. İşlem, Generali’nin Fransa’daki sağlık ve koruma iş kolları ile hayat dışı sigortacılık branşlarını hem stratejik hem ticari açıdan kuvvetlendirecek. Ayrıca Generali’nin sağlık sektörü ekosistemini ve Fransa genelinde 668’den fazla sigortacı ve 765 acenteden oluşan ağının genişlemesini destekleyecek.

Proje, Crédit Agricole Assurances’ın diğer Crédit Agricole Group şirketleriyle birlikte önemli bir sinerji kaynağı olan banka sigortacılığını geliştirme taahhüdünü yansıtıyor. Global bir banka sigortacılığı şirketi ve sağlık alanında önemli bir oyuncu olan Crédit Agricole Assurances, Grup bankaları aracılığıyla tüm müşterilerine bu alanda sundukları hizmeti güçlendirmeyi amaçlıyor. Satın alma işleminin 2022 yılı ortalarında kesinleşmesi öngörülüyor.

1 Predica S.A. (“Predica”) Crédit Agricole Assurances’ın tamamına sahip olduğu bir hayat sigortası şirketidir.

 

Generali Sigorta’nın Yeni CEO’su Sylvain Ducros Oldu

16.09.2020 – 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Generali Sigorta’da yeni CEO ve Genel Müdürlük görevine Sylvain Ducros getirildi. 1975 yılında Fransa’da dünyaya gelen ve 6 ülkede farklı şirketlerin operasyon ve merkez ofislerinde görev alan Sylvain Ducros, sigorta ve reasürans sektöründe 20 yıllık deneyime sahip.

1999 Yılında Institut de Sciences Financières et d’Assurance-ISFA Aktüerya ve Finans mezunu olan Sylvain Ducros, Fransız Aktüerya Enstitüsü’ne (Institut des Actuaires – IA) kayıtlı bir Aktüerdir. Ayrıca Aktüerya Bilimleri alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

Sylvain Ducros, sigorta sektöründe yaklaşık yirmi yıl boyunca AXA Grup’ta, hem Avrupa’da hem de Güney Doğu Asya’da hayat dışı kuruluşlarda Baş Aktüer, Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı gibi üst düzey pozisyonlarda bulundu. Bu görevlerde hayat dışı sigortacılık alanında ürün geliştirme, fiyatlandırma, underwriting, hasar, reasürans, finans, yatırım, risk yönetimi, rezerv alanlarında deneyim edindi.

AXA Grup bünyesindeki son görevinde Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı rollerine ek olarak, Endonezya’daki Mandiri AXA General Insurance Bhd’nin Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptı.

2019 yılında Tayland pazarında online araba sigortası sağlayan ve Tayland’da hızla büyüyen, önde gelen bir Fintech olan Roojai.com’da Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Sylvain Ducros, 14 Eylül 2020 tarihi itibarıyla Generali Sigorta A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak atandı ve Generali Ailesi’ne katıldı.

 

 

Generali Sigorta İlk Çeyrekte 67 Milyon TL Prim Üretti

10.05.2019 – Generali Sigorta, 2019 yılı 1. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklanan finansal sonuçlara göre Generali, yılın ilk çeyreğinde 67 milyon TL prim üretimi gerçekleştirdi.

150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye’nin ilk sigorta şirketi olma unvanına sahip Generali Sigorta, 2019 yılının ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Generali Sigorta, 1. çeyrekte 67.046.965 TL prim üretirken, 9.6 milyon TL teknik kar elde etti. Kara Araçları Sorumluluk, Hastalık/Sağlık, Kaza, Kara Araçları, Nakliyat, Raylı Araçlar, Su Araçları, Hava Araçları ve Finansal Kayıplar branşlarını teknik kar ile kapatan Generali Sigorta’nın toplam yatırım portföyü büyüklüğü ise 386.967.875 TL oldu.

Sunay Koray: “Disiplinli büyümemiz devam ediyor”

Generali Sigorta’nın önceliğinin disiplinli ve karlı büyüme olduğuna değinen Generali Sigorta CFO’su Sunay Koray: “Müşterilerimize, acentelerimize ve çalışanlarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirebilmek için karlılık odaklı stratejimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. 500 milyon liralık prim üretimi ve çift haneli faaliyet kârı hedefimize her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Tüm bu hedeflerimiz doğrultusunda, gelecek dönemlerde kasko, trafik ve yangın branşlarında büyümeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Generali Hakkında:

Generali Sigorta A.Ş. ise 150 yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Generali, uluslararası arenada güçlü varlığa sahip, bağımsız bir İtalyan gruptur. 1831 yılında kurulan Generali, dünyanın lider sigorta şirketlerinden biri olup, 2018’de 68 milyar Euro toplam prim geliriyle 60’a yakın ülkede faaliyetlerini sürdürmektedir. Grup, dünya genelindeki 71.000 çalışanı ve 57 milyon müşterisiyle, Batı Avrupa’da lider konumda yer alırken, Orta ve Doğu Avrupa’nın yanı sıra Asya’da da giderek artan bir değerde varlığa sahiptir. Generali Sigorta A.Ş. ise 150 yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet göstermektedir.