Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Form’dan Yerl...

Form’dan Yerli Üretim Paket Klimalarda İlk İhracat

15.05.2019 – Türkiye’de iklimlendirmenin öncü firmalarından Form Şirketler Grubu, İzmir Pancar OSB’deki tesislerinde üretimini gerçekleştirdiği Lennox lisanslı ürünlerinin ilk ihracatını gerçekleştirdi. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’na yapılan bu ihracat ile havalimanının eski terminalindeki check in bölümünün iklimlendirme ihtiyacı karşılanacak.  

Türkiye’de iklimlendirmenin öncü firmalarından Form Şirketler Grubu, Türkiye’de 40 yıla yakın bir süredir tek yetkili distribütörü olduğu Lennox markasının kısa bir süre önce üretimine başladığı paket klimalarından ilk ihracatını gerçekleştirdi.  

Amerika’nın en büyük klima üreticilerinden biri olan Lennox’un kendi tesisleri dışında paket klima üretim lisansı verdiği dünyadaki ilk ve tek distribütörü olan Form Şirketler Grubu, ürettiği paket klimaların ilk ihracatını Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye yaptı. Bakü’deki Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’na yapılan Lennox markalı paket klima ihracatında soğutma kapasitesi 340 kW olan, heat pump ısıtma özellikli ürünler tercih edildi. EC plug fanlı model FAH170 DN Lennox paket klimalar havalimanının eski terminalindeki check in bölümünün iklimlendirme ihtiyacını karşılayacak.  

Ecodesign kriterleriyle uyumlu, Eurovent sertifikalı paket klimalar; tek bir cihaz ile %100 taze hava ihtiyacını karşılayan ve aynı zamanda ısıtma, soğutma, nemlendirme, nem alma yapabilme gibi imkanları bir arada sunuyor. Yüksek enerji tasarrufu da sunan paket klimalar, hızlı ve kolay kurulumları sayesinde işletmelerin ilk yatırım maliyetlerini de minimumda tutmalarına olanak veriyor.  

Form Şirketler Grubu Hakkında

1965 yılında Ankara’da kurulan Form Şirketler Grubu, iklimlendirme alanında, yaşam ve üretim kalitesini arttıracak cihazların üretim, ithalat ve bakımı konularında hizmet vermektedir. Form Şirketler Grubu’nun merkez ofisi Maslak İstanbul’dadır. Ankara, Antalya, İzmir, Adana ve Bursa’da da bölge müdürlükleri bulunmaktadır. Klima faaliyetlerinde Merkezi Klima sistemleri ve VRF cihazları temin eden Form Şirketler Grubu, her tür binanın, fabrikaların ve alışveriş merkezlerinin cihaz teminini ve bakım faaliyetlerini gerçekleştirir. Yerli üretim olarak günışığı aydınlatma, doğal havalandırma, evaporatif soğutucular, fancoiller, paket klimalar ve ısı pompaları üreten Form Şirketler Grubu hakkında daha fazla bilgi www.formgroup.com internet adresinden temin edilebilir. 

Lennox Hakkında

Amerika’nın en büyük klima üreticilerinden biri olan Lennox, 1985 yılından itibaren iklimlendirme alanında hizmet vermektedir. Önce Amerika’da ve ardından 1960’lı yıllarda Avrupa’da faaliyetlerine başlayan ve Amerika borsasına kote olan Lennox bugün yaklaşık 4 milyar Dolar cirosu ve 11 bin 500 çalışanı ile dünyanın en büyük paket klima üreticilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Lennox firması günümüzde özellikle paket klima konusunda kalitesi, ürün çeşitliliği, yüksek kapasite aralığı ve bu konuda yaptığı ar-ge faaliyetleri ile bir dünya markası konumunda. Lennox hakkında daha fazla bilgi https://www.lennox.com/ internet adresinden temin edilebilir.